|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Czy buty do szpica są jeszcze modne?
No więc? Np takie?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy buty do szpica są jeszcze modne?
Mi sie wydaje ze sa jak najbardziej modne, bo wciaz pojawiaja sie na nich nowe materialy, teraz szczegolnie modne sa (jak sadze) z kwiatami i kolorowe wykonane z zamszu,
poza tym ladnie wydluzaja nogi jesli chodzi o spodnice ![]() pozdrawiam
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
nie szpice nie są juz modne teraz nosi się okrągłe noski chociaż ja nie przepadam ani za jednymi ani za drógimi ja lubie nosić normalnie stęte butu delikatnie na skos
POZDRAWIAM |
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
Na pewno najmodniejsze sa teraz "noski", ale szpice wciaz rewelacyjnie sie trzymaja u nas na rynku
;] |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
Pozwole się nie zgodzić z pysia modnisią ![]() Obecnie na rynku niby królują buty z zaokraglonymi noskami. Ja bym powiedziała, że bardziej są lansowane jako nowy wzór, który tak naprawde jest wzorem retro - lata 20-te ![]() Prawa jest jednak taka, że obecnie można zakładać, kupować i nosić, każdy fason buta. Każdy jest do przyjęcia w obecnym nurcie mody. Od długaśnych nosków, przez okrągłe, półokrągłe czubki butów, po przez kliny, koturny, obcasy - od najniższych dość wysokich itp. Obowiązuje jakby wszechstronność i zasada "co się komu pododba". Ja osobiście nadal preferuje "noski", bo nie jestem w stanie założyć takiego okrągłego buta jak od cyrkla odrysowanego Jeśli jednak komuś się takie podobają, to też nie mam nić przeciwko....Kwestia gustu!!
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
bardzo fajne buty, smiało możesz kupic
Nie kazdy niestety wyglada dobrze w okragłych noskach i nie kazdy dobrze sie w tym czuje. Ja np czuje sie jak dziewczyneczka a juz mnie udawanie nastolatki nie pociaga
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem tak: bardzo modne są koturny, zwłaszcza takie szczupłe, jak w tym wzorze, w Polsce szpice są i będą popularne, ale na topie sa jednak okrągłe noski.
|
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja uważam ze mimo iz np. modne sa okrągłe noski to jezeli ktos czuje sie dobrze w szpicach to powinen nosic. Ja jednak zamierzam kupic sobie balerinki lub mokasynki - byleby były wygodne
|
|
#10 |
|
Wtajemniczenie
|
Zgadzam sie ze kazdy powinien noscic to, co mu odpowiada, jednak czasami ciezko kupic np czarne buty na malym obcasiku kiedy panuja szpilki, albo najprostsza biala bluzke, kiedy jest moda na duzo-wszystkieg-blyszczacego... choc to juz inny temat
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
No tak... jak wszystkie mówicie noski królują. Ja jednak szczerze powiedziawszy nie mam najmniejszego zamiaru kupować takich butków. Wole bardziej drapieżny styl, coś a`la kobieta wamp
Niestety noski kojarzą mi się raczej z dziewczęcym, niewinnym stylem. ehhh, to nie dla mnie. Wciąż kupuje i kupuje buty (ostatnio nawet zakupiłam 3 pary, ale ciii :P), jednak za każdym razem są to szpice z mniej bądź bardziej długimi szpilami. No ale, jak powiedziałyście też... każdy lubi co innego
|
|
|
|
|
#12 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiele moich koleżanek tak lubi buty ze szpicami, że nawet jak mają kupic jakies wygodne buty do chodzenia na co dzien to kupuje ze szpicem - płaskie lub na minimalnym obcasie ale ze szpicem.
Ja uważam ze noga w szpilce, szpicu wygląda seksownie, ale taka w balerince i np. rybaczkach równiez ma swój urok.
|
|
#13 |
|
Wtajemniczenie
|
Oczywiscie ze takie tez maja swoj urok... zalezy to tez od stylu ubierania sie itd itp, ja mimo wszystko chyba zostane przy szpicach lub calkiem "normalnie" scietych
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Od chyba 3 sezonów szpice są niemodne,ale Polki tak je sobie ukochały,że nadal królują w naszych sklepach.
Szpice są zarezerwowane tylko dla pewniej grupy dziewczny,przede wszystkim tych z małymi/średnimi stopami,a nie z dużymi ![]() Szpice=haluksy na stare lata ![]() Ja osobiście nie lubię szpicy,bo czuję się jakbym grała w "Historia żółtej ciżemki",tylko moja ciżemka niekoniecznie jest żółta
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Fakt, ze szpice nadal sa bardzo popularne, mimo ze moda zmierza w troche innym kierunku.
Ja dobrze sie czuje zarowno w balerinkach jak i w szpileczkach z długim czubem. Wlasciwie to mam wiele butow z roznymi "czubkami" i kazde na jakas tam okazje sa dobre i do czegos pasuja .Najlepiej jednak czuje sie w obuwiu sportowym i upajam sie kazda chwila kiedy po dlugim "eleganckim" tygodniu moge takie zalozyc. Ulga dla stóp! ![]() I bardzo sie ciesze ze teraz wlasciwie wszystkie rodzaje butów sa modne... Mozna nosic to co sie lubi bez jakichs krzywych spojrzen otoczenia
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Jak dla mnie nie ważne co jest modne, ważne co się podoba
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Ja lubie ubierac sie modnie i dlatego juz dawno bedac w Szwecji kupilam kilka par balerinek, a wtedy u nas byl ich bardzo marny wybor, jednak zaokraglone noski to nie tylko balerinki - mozna kupic buty a la Vivienne Westwood, retro, jak z buduaru; tez maja okragle noski, a sa seksowne i kobiece. Moim zdaniem nie nalezy SLEPO kierowac sie moda, tylko nosic to, co sluzy naszej figurze. Ja wygladam zle w zupelnie plaskich, kanciastych butach, bo mam niezbyt dlugie nogi, dlatego wole maly obcas i zaokraglony but. Natomiast szpice moim zdaniem nie sa juz modne, ale taki fason bardzo sluzy figurze, wysmukla noge, swietnie pasuje do spodnicy i nawet plaskie buty w szpic daja fajniejszy look niz balerinka na obcasie. Tak wiec moze nie warto az tak sugerowac sie moda, tylko bardziej wlasna uroda
|
|
|
#18 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie z tego co słyszałam ostatnio w TV, to mówili, ze jeśli chodzi o obcasy to nie wszystkie są modne, najbardziej modne określono szpile i to wysokie. Ja wiem że nózka ładnie w nich wygląda ale chyba ktoś zapomniał że takie butki są niewygodne na dłuższą metę. Niemodne są zaś obcasy klockowate. A co do butów w szpic, mówili że mode (chociaz juz wychodza z mody) ale takie co mają jakies cekinki, kokardki czy inne przypinki, ozdóbki. Ale najmodniejsze tego sezonu sa balerinki i konurny i japonki też. Powtarzam to co w TV usłyszałam o modzie butowej ![]() Edytowane przez Alien Czas edycji: 2005-05-03 o 15:07 |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Rozowe butki, ktore zamiescials sa modne, bo sa na koturnie
Ogolnie rzecz biorac najbardziej na czasie sa okragle noski, szpice krolowaly w poprzednich latach, ale wciaz sie je nosi. Buty ze szpiczastym noskiem sa bardziej eleganckie od tych okraglych, lepiej wygladaja do wieczorowych sukienek, na wielkie wyjscie itp Wyskuklaja noge. |
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Ja niestety nie lubię balerinek.... czuje się w nich jak ,,kaczuszka"
|
|
|
|
|
#21 |
|
Przyczajenie
|
Popieram. Ja terz nie czuję się w balerinkach, a uwielbiam czuby. To mój ostatni nabytek. Jedne z delikatniejszym noskiem, drugie w szpic.
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
Ja uważam że każda z nas jest wyjatkowa , każda z nas jest inna i kazda z nas ma inny gust choc podobny do siebie. najlepiej kupowiac takie buty ,ciuchy itp. które nam sie osobiscie podobaja w których sie dobrze czujemy nie powinnysmy sie odwracac na innych czy im sie to podba wiadomo jak clown tez nie mozna wygladac chociaz sa tez takie osoby które chca sie wyróżniac, moim zdaniem to wybór zakupienia butów czy torby powinien nalezec do osoby która ma zamiar je kupic a nie koleznki czy kolegi bo im sie ona podoba lub nie , najlepiej sie czujemy w tych rzeczach które nam odpowiadaja i które nam sie podobaja , nie nalezy zwazac na innych !grunt to sie dobrze czuc i sobie sie podobac!!!
|
|
|
|
|
#23 |
|
Wtajemniczenie
|
kasiaao; zgdzam sie calkowicie! ja akurat nie lubie butow w szpic i ciesze sie z wysypu balerinek, ale nie krytykuje wyborow innych. tak jak stwierdzila moja przedmowczyni: grunt to dobrze sie czuc w tym co nosimy!
|
|
|
|
|
#24 |
|
Tymczasowo zablokowana
|
.
Edytowane przez Mumi=] Czas edycji: 2007-04-08 o 17:52 |
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
buty do szpica są wciąż modne, te na koturnach jak najbardziej
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
No chyba raczej nie, wystarczy wejść do pierwszego lepszego sklepu i jest ciągle dużo butków w szpic
Tak btw Mumi po co odkopujesz tak stare wątki? Autora chyba już odpowiedź nie interesuje
|
|
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
to ze czegos jest pelno nie znaczy ze jest modne, zwlaszcza jesli sytuacja ma miejsce w naszym kraju
Matura '07 04.05. - polski pisemny ![]() 07.05. - angielski p. 08.05. - wos 09.05. - angielski ustny 12.05. - hiszpanski u. 14.05. - matma ![]() ![]() ![]() 15.05. - hiszpanski p. 21.05. - polski u. 23.05. - CHALUPY WELCOME TO! windsurf, beach-life!!! |
|
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A żeby nie robić tu zupełnie off topa to napisze, że ostatnio widziałam sporo butów w szpic, w takich sklepach jak Stradivarius, Pull&Bear, w Zarze chyba też by się jakieś znalazły, ale tego nie jestem pewna. Tyle że wszystkie, które widziałam były płaskie i często były w krzykliwych kolorach i miały nietypowe wzory. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Raczkowanie
|
plaskie sa modne. ale raczej kozaczki ze szpicem i na szpilce nawet jesli sa w wiekszych sklepach to obliczone na polskich nowobogackich ktorzy maja kase a nie klase.
Matura '07 04.05. - polski pisemny ![]() 07.05. - angielski p. 08.05. - wos 09.05. - angielski ustny 12.05. - hiszpanski u. 14.05. - matma ![]() ![]() ![]() 15.05. - hiszpanski p. 21.05. - polski u. 23.05. - CHALUPY WELCOME TO! windsurf, beach-life!!! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.