|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
tak ze podobnie jak Ty BOJĘ SIĘ IŚĆ SPAĆ, co byloby zabawne, gdyby nie bylo az tak bolesne i nie budzilo mnie na 30 minut CO GODZINE!!!
|
|
#182 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
![]() Na pewno sobie dacie radę A tęsknota będzie i tego nie zmienisz.
|
|
#183 |
|
Rozeznanie
|
Już idę, co ze sobą zabrać?
Ciekawe czy TŻ zauważyłby że mnie nie ma?
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
Neni: imponująca ilość pierogów.. i te słodkieeeeeeeeeeeeeeeeeee ... mniaaaaaaaaaam!
i cos miałam napisać, ale zaćmę mam
|
#185 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Udało się
|
|
|
|
#186 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje kochane za ciepłe słowa
Na środku brzucha, trwało to około minuty i takie dziwne uczucie jakby się cos spinało i jakby taka hmm mocna kolka? Nie wiem jak to dokładnie opisać.
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
aa Fiazo: jak to nie pozwolił?
Perse: wagą się nie przejmuj - u mojego wskoczyła o 1kg w ciągu 4 tygodni.. i jak był średniakiem, tak teraz troszkę mi się tu wybił...super ze z Arturkiem okey wszystko.
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
Ach, dziewczyny, straszny wieczór
Byliśmy z mężem w Biedronce. Wracając zobaczyliśmy, że na skrzyżowaniu za miastem był jakiś wypadek. Mąż powiedział, że zatrzyma się i sprawdzi tylko czy trzeba komuś pomóc. Nie wracał chwilkę, więc wysiadłam i podeszłam do samochodu. W samochodzie Pan w kiepskim stanie. Trzymał się za brzuch, powtarzał, że boli. Z nosa leciała mu krew. Ktoś przed nami zadzwonił po karetkę i policję. Sprawca wypadku, młody chłopak stał przy samochodzie i płakał, a poszkodowany był w takim szoku, że chciał wychodzić z samochodu. Musieliśmy go trzymać. Mąż trzymał i oboje powtarzaliśmy, że musi siedzieć spokojnie, że rozumiemy, że boli, ale jak wysiądzie to zrobi sobie krzywdę. Pocieszaliśmy, że karetka zaraz będzie...To czekanie było straszne. Karetka przyjechała po jakiś 20 minutach i zabrali Pana do szpitala. Mam nadzieję, że nic mu nie będzie, że przeżyje. Był przytomny, mówił do nas. Kiedy pytaliśmy, czy dobrze mu się oddycha, to twierdził, że tak i że tylko boli go brzuch... Oby było z nim dobrze. Za dużo mi wrażeń na dziś. Zmykam do łóżka. |
|
|
|
#189 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#190 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Jestem po wizycie i wszystko ok
Adaś jest strasznym powsinogą, jeszcze po południu jak leżałam na plecach walił mnie nóżkami wysoko nad pępkiem, a już jak się szykowałam na wizytę czułam go bardziej na dole no i okazało się, że jest główką u góry Pani doktor robiąc usg sama stwierdziła, że straszny wiercipięta - ja nie wiem kiedy on śpi no ale nic, dla mojej zjechanej psychiki to bardzo mi na rękę że czuje go praktycznie non stop.Wagi nie znam, bo sprawdziła łożysko, pępowinę, posłuchałam serducha Pessar ładnie trzyma Bólami mam sie przejmować jak są silne i długo trwają. Kłucia, ciągniecia które mijają sa jak najbardziej normalne. Siedziałam ponad godzine i mnie teraz doopa boli jedna ciężarówka weszła i siedziała 50 minut....długo, ale może miała problemową ciążę to pomyślalam, że dobrze, że sprawdza dokładnie i poświęca więcej czasu![]() EN dopisz mi wizytę na 05.06 Cytat:
za polski i wizytęCytat:
Cytat:
jeniu ale bym zjadła...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Najważniejsze, że serduszko ładnie bije ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40941607] U nas na wizycie generalnie wszystko OK, Mały jest w sumie o tydzień mniejszy niż wynika z OM, TP na 28.07 mi dzisiaj wyszedł. Waży 1500 g, co Wam już pisałam, trochę malusio, no ale może będzie kruszynką, a może jeszcze przybierze. Będzie mi łatwiej urodzić Tak cała reszta OK. Następna wizyta już 03.06, bo potem gin ma urlop, ale mnie to cieszy ![]() [/QUOTE] a z wagą sie nie przejmuj. Ja mam przeczucie, że Adas też duzy nie będzie.No ale jak to???? kobieto Tobie sie nalezy odpoczynek jak nic ![]() Cytat:
![]() Baloniku zdrowiej Uciekam, do jutra |
|||||||
|
|
|
#191 |
|
Zadomowienie
|
magolina
za udaną wizytę
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
bo on teraz ma 3zmianę, czyli na noc i jak ja będę w domu to spać nie dam bo będę coś robić i go budzić
|
|
|
|
#193 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Mago brawo
Anulka współczuję przeżyć ![]() My też dzisiaj widzieliśmy straszną rzecz.... Na jezdnię wbiegły, ale dosłownie sprintem wbiegły dwa koty :O Centralnie pod koła auta :O Samochód nie miał szans się zatrzymać. Ale ten jeden kot tak jakby dotknął tylko opony i szybko się wróciły oba.... Byłam w ciężkim szoku, oba pobiegły gdzieś daleko, nie widziałam ich już potem, mam nadzieję, że z tamtym kotem wszystko OK. Ale naprawdę kierowca nie miał szans się zatrzymać, to wszystko trwało może 2-3 sekundy... Nie umiałam potem dojść do siebie :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#194 |
|
Zadomowienie
|
MAGOLINA
za wizytę!
|
|
|
|
#195 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
miał taki okres że budził mi się w nocy co godzinę, dwie i chciał jeść mimo wszystko spokojnej nocki życzę naprawdę nie umiem pomóc z lekami, nie znam się za bardzo na składach i który za co odpowiada, a Ty bierzesz ich tyle że może rzeczywiście jedne wykluczają drugie albo na nie negatywnie wpływają itp. no i po przedstawieniu było ślicznie, jak zwykle się wzruszyłam, a mój syn oczywiście śpiewał najładniej i najlepiej go było słychać dzisiaj przyszły też moje płotki wiklinowe pewnie długo mi to zajmie ale już się nie mogę doczekać sadzonki czekają!!!!! a mam różne pomidory, sałatę, kalarepkę, kolendrę, rzodkiewkę, bazylię itp. gratulacje za wizyty, fajnie i ciekawie że maluchy tak różnią się między sobą koooocur - a co byś chciała żeby cały czas kopał tak samo? przecież maluch już ma coraz mniej miejsca, i teraz będziemy czuły już tylko przeciąganie nie martw się !!!
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-05-22 o 21:56 |
|
|
|
|
#196 |
|
Zadomowienie
|
Zmykam wtulić się w mężusia i spać
dobranoc, paaaaWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
nooo fajowo bylo, obie sie przed soba przyznalysmy, ze czytalysmy recenzje ale wyszlysmy aby "odetchnac"
![]() Wrocilam od kolezanki, jutro idzie potwierdzic do gina, ze plod sie rozwija. Mam nadzieje ze wszystko oki. W niedziele na dzien matki chca rodzicom powiedziec, ze zostana rodzicami. Marysia miala dzis tylko godzinna drzemke w ciagu dnia, wiec kolo 21 juz usnela magolina za wizyte, super ze z malym wszystko ok i ze taki wiercipieta.kallisto spacerek do parku powiadasz - przymierzasz sie juz do roli ![]() Moj TZ dzis zrobila badania do pracy i od soboty po 100 dniach zwolnienia zaczyna prace smutno mi troszke, ze nie bedzie go z nami, ale dobre sie skonczylo.
|
#198 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40941607]Uff nadrobiłam, ale przyznaję, że trochę po łebkach. Ale najważniejsze wiem, że Tweed się pojawiła, o tym, co było w TV i inne rzeczy... U nas na wizycie generalnie wszystko OK, Mały jest w sumie o tydzień mniejszy niż wynika z OM, TP na 28.07 mi dzisiaj wyszedł. Waży 1500 g, co Wam już pisałam, trochę malusio, no ale może będzie kruszynką, a może jeszcze przybierze. Będzie mi łatwiej urodzić Tak cała reszta OK. Następna wizyta już 03.06, bo potem gin ma urlop, ale mnie to cieszy ![]() Potem poszliśmy na busa, weszłam i prawie wszystko było zajęte. Skasowałam bilet, za kasownikiem siedziało dwóch młodych chłopaków, myślicie, że się zainteresowali? Skąd... Ale ustąpiła mi miejsca babka ok. 30 lat I jeszcze z uśmiechem mi powiedziała, żebym sobie posiedziała, bo jak urodzę, to się nabiegam... Moja teoria się potwierdza. [/QUOTE]Najważniejsze, że się mieści w centylach i wcale nie jest aż taką wielką kruszynką jak myślisz najważniejsze, że zdrowy !I dla Pani w busie!zapraszam! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za wizytę, super, że z Wami wszystko w porządku ! ![]() PIZZA W PIEKARNIKU, KOMU KOMU BO ZARAZ CAŁĄ ZJEM
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||||
|
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! tak mnie zmuliło po obiedzie, że chyba spałam 3 h
![]() Muszę się spakować na wyjazd... lubię Kraków, ale tak mi się nie chce jechać... Ciekawe co teściowa wymyśli
|
|
|
|
#200 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- ide spać dobrej nocy |
||
|
|
|
#201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obyście nie miały powodu do zmartwień... trochę się obawiam już w taką podróż jechać, ale mężowi zależy... Ja to bym poleżała
|
|
|
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
czy pisałam o filmie Kolorowe ptaki? któraś oglądała? jak nie to polecam, ale może po ciąży... kobiecy, ale dość mocny - wczoraj chciałam coś lekkiego włączyć i padło na ten film. Okazało się, że były momenty że łzy mi leciały i takie, które oglądałam cała spięta. Mąż w pewnym momencie kazał mi wyłączyć, ale się uparłam. I tak teraz chodzi mi po głowie...
No nic uciekam, dobrej nocy
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc, spokojnej nocy bez skurczów
|
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
Magolina gratuluję udanej wizyty
![]() A ja miałam problem z netem, na szczęście już działa, więc wpadłam pochwalić się, że wcinam pierogi |
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
Lecę sie myć i spać. Swoją drogą jeszcze Wam nie mówiłam. Odkąd mieszkamy u rodziców mam problem z zasnieciem, bo za oknem śpiewa słowik! i calutenka noc mi wyje (jak wstaje siku to wiem). co za wariat! a po 4 zaczyna cala reszta ferajny
![]() dobranoc! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff...nadrobiłam 17 stronic
i melduję się w nowej części Gratuluję dzisiejszych wizyt Serduszka biją, maluszki fikają..cudowne wieści (Ona odpoczywaj Kochana..choć i tak pewnie bardzo dużo się oszczędzałaś w ostatnim czasie Gratuluję nowych tygodni ![]() Tweed cieszę się, że jesteś z powrotem.. ![]() Najeździłam się dzisiaj z mężem rozwożąc jego wizytówki. Strasznie mnie to zmęczyło..wiecie jak to przy nowych budowach, przeważnie brak asfaltu, same dziury, doły, kamole.. wytelepało mnie, że nie wiedziałam jak siedzieć..biedny Lol..musiałam nawet siknąć gdzieś w lesie, tak mnie pęcherz od skoków gniótł.. Przejechaliśmy łącznie prawie 80km..zjedliśmy obiad i padłam na kanapie z głową na nogach męża. Później jeszcze skoczyliśmy do rodziców, wróciliśmy ok. 20, umyłam się, nadrobiłam Was i padam totalnie wykończona ![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Pęcherz opróżniony..można spać.. Dobranoc |
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nie:/ dzisiaj przyszedl list, a termin platnosci jest do 27 maja :/
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.

A tęsknota będzie i tego nie zmienisz.

Na środku brzucha, trwało to około minuty i takie dziwne uczucie jakby się cos spinało i jakby taka hmm mocna kolka? Nie wiem jak to dokładnie opisać.

za polski i wizytę
110 ruskich i 18 z serem białym na słodko, bo dziecko mnie prosiło
jeniu ale bym zjadła...

było ślicznie, jak zwykle się wzruszyłam, a mój syn oczywiście śpiewał najładniej i najlepiej go było słychać