|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają |
|
28 | 50,91% |
| Zbudyniałe matki |
|
0 | 0% |
| Rosną ciągle nasze brzuszki, coraz bardziej puchną nóżki |
|
6 | 10,91% |
| Zbudynienia pełna głowa, nie opiszą tego słowa |
|
5 | 9,09% |
| Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki |
|
10 | 18,18% |
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
6 | 10,91% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII
Cytat:
---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Podoba mi się podkład muzyczny do tej piosenki z Top Model. To jak gościu śpiewa nie, ale podkład tak
|
|
#2852 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII
Witam się wieczorową porą dziołchy
![]() Po wizycie wszystko OK, uspokoił mnie gin, bo szyjka długa, zamknięta, a na bóle brzucha, które miałam też, ale się nimi nie chwaliłam no-spa doraźnie i magnez 3x1. Nie lubię tyle prochów łykać, chyba nie będę aż 3x1 ![]() Potem miałam drugie zajęcia ze szkółki rodzenia, no i się dowiedziałam, że w tym szpitalu, co zamierzam rodzić ZAWSZE nacinają krocze, nie ma tak, że ty je sobie uelastycznisz i może by się obyło. Nie obejdzie się... |
|
|
|
#2853 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana jak chcesz zaoszczedzic to polecam olejek ze słodkich migdałów - działa rewelacyjnie, stary sprawdzony sposob (zreszta jest poniekad w skladzie BIO OIL) a bio oil to niestety ale swietna reklama ktora wyskakauje wszedzie gdzie sie da i z tego co czytam na innych forach bardzo duzo ludzi pisze ze nie działa. Olejek jest duuuzo tanszy - ja mam 250ml i starcza na 6 -8 tygodni - smaruje 2 razy dziennie ale jak gdzies wyjezdzam albo nie mam czasu na wchalnienie oliwki to uzywam kremu palmersa, albo fissan. Staram sie zmieniac bo podobno nie dobrze uzywac caly czas jednego preparatu
|
|
#2854 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jak już przystopowałam z kupowaniem ciuszków, to jakoś na zakupy dla młodego w ogóle się wyłączyłam Muszę zacząć już myśleć o pościelkach, aventach itp.---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dziś w Galerii i znalazłam piekny sklep dla dzieci. Posikałam sie jak zobaczyłam wełniane ubranko dla chłopca na chrzest. No normalnie nogi sie pode mna ugieły. Odlot, ale widok cudowny ... tak mnie to sparaliżowało, że az bałam sie zoabczyć na ceny. Myślę, że miałam rację.
Ktoś widział : https://www.facebook.com/jacadiKrakow/photos_stream nazywa sie Jacadi Paris
|
|
#2856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny! Wpadam tylko się przywitać i wracam do pracy. Ciężko Was nadgonic, acz staram się być na bieżąco
![]() pszczoua, śliczna buźka mimo że nie widać wyraźnie. Dzieciaczek zdrowy i to najwazniejsze, a Ty się na zapas nie martw skoro lekarz mówi, że póki co jest ok Cytat:
już prawie godziny odliczam do piątku i do badania. Mam nadzieję, że maluszek będzie zdrowy i wszystko ok, no i że pokaże co ma między nogami. A Ty już jutro! Extra ![]() Btw, patrzcie na te słodziaki: http://www.firstdayphoto.com/#/favorites/ Zakochałam się we wszystkich dzieciach naraz Robią te zdjęcia w moim szpitalu i nie trzeba kupować (pewnie majątek), ale jak patrze na te buźki to nie wiem czy się opre.
Edytowane przez ja :) Czas edycji: 2013-05-22 o 21:52 |
|
|
|
|
#2857 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też odliczam
![]() 17 godzin zostało
|
|
#2858 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, z całego serca polecam karuzelkę Rainforest
Ewuś, mam nadzieję, że jakkoś namierzę tę piosenkę, dzięki wielkie za pomoc ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Matal a co Ty tak często podglądasz małą?
|
#2859 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jestem z siebie dumna! W końcu po długim czajeniu się poszłam na oczyszczanie twarzy i już się czuję o niebo lepiej mimo zaczerwienienia
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez papalinka83 Czas edycji: 2013-05-22 o 22:05 |
||||
|
|
|
#2860 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2861 |
|
Zakorzenienie
|
Ale fajnie masz, że ją jutro zobaczysz
|
#2862 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Super, że zdrowy.Cytat:
|
|
#2863 |
|
Zakorzenienie
|
jejku przez te domowe fastfoody wstawiłam frytki do piekarnika
nie ma to jak na noc zjesc fryty![]() jak bede narzekać, że za dużo tyje w ciazy to mi to przypomnijcie
|
|
#2864 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2865 |
|
BAN stały
|
Wczoraj na szkole rodzenia dowiedziałam sie ciekawych rzeczy.Że np. w pierwszej fazie porodu lepiej być w pozycji pionowe, skurcze są wtedy mnie bolesne i bardziej efektywne.Również już w drugiej fazie najlepiej żeby stopy były niżej tyłka.I to, że skurcz bardziej boli wcale nie znaczy, że lepiej działa.
Żałuję, że w pierwszej ciąży nie poszłam na takie coś.Eh. Dzisiaj miałam grochową, ale mnie teraz wzdyma.Chyba pojadę do tej Zielonej Góry do endykrynologa bo co mam zrobić.Jeszcze mąż do mnie "A nie możesz iść gdzieś prywatnie?".To jest prywatnie!!Normalnie to by mnie przyjęli w styczniu i to też w jakimś innym mieście. |
|
|
|
#2866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pszczoua ale śliczny maluszek
|
|
|
|
|
#2867 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Miałam też taka 50x70 i długo nie posłużyła, szkoda kasy.No chyba, że do wózka. |
|
|
|
|
#2868 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
gratuluje wam takich fajnych już dużych dzieciaczków! ja mam jutro wizytę i ryczeć mi się chce bo od początku zawsze chodzi ze mną mąż, zawsze mnie to jakoś tak poprawia samopoczucie a jutro najprawdopodobniej nie zdąży ;( i będę musiała iść sama albo wziąć mamę albo siostrę, ale ja chce jego!! może jutro uda się i poznamy płeć a jego ma nie być?!?! jakoś mi tak źle, dzisiaj też samotna noc bo jest w trasie i wróci jutro nie wiadomo o której? a chciałabym tak bardzo żeby zdążył! ;(
|
|
|
|
#2869 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2870 |
|
Wtajemniczenie
|
ja staram się spać na lewym boku i zazwyczaj tak usypiam, ale w nocy już nie kontroluje tego i jak się budzę to zawsze leżę na plecach :| no wiec to roznie bywa w nocy
|
|
|
|
#2871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale niestety, na niektóre rzeczy nie mam wpływu. Ja się pocieszam, że dzięki temu może uda się mu wcześniej wyjść z pracy i wieczorem będziemy mogli świetować chłopczyka lub dziewczynkę Głowa do góry!
|
|
|
|
|
#2872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki żeby zdążył ![]() My w poniedziałek mamy usg połówkowe i na szczęście mąż na urlopie
|
|
#2873 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2874 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz
Bo dziś tylko serducho, wagę i łożysko sprawdzila, bo mialam sama wizytę, a jutro mam polowkowe i nie mogę przelozyc, bo to już koniec 22tc, więc ostatni dzwonek. To dzisiejsze nie było planowane, a babka powiedziała, ze dziś sprawdzimy, bo jutro może być za późno.
Szczerze to nie wiem, ja patrzę tak, jak liczę, czyli jak mam 21t4d, to liczę 22 tc, a czy dobrze, to nie wiem...
|
|
#2875 |
|
Zakorzenienie
|
wrocil d, rzucil mi pieniadze na stol i powiedzial ze jutro MAM ISC DO LEKARZA. tak wiec od 8 bede probowala sie zarejestrowac na jakakolwiek godzine
|
#2876 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII
Edi nadal nie śpi, od 22 leży w lozeczku i ani myśli oczu zamknąć...
|
|
#2877 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze Cię rozumiem, ale damy jakoś rade ![]() Cytat:
Cytat:
niestety u mojego gin jedynie otrzymam zdjęcie płytek nie nagrywa no ale zawsze jest ta fotka to na pewno pokaże nasze maleństwo po wizycie ![]() w ciąży to rycze bez powodu :| ehh.. dzięki wam! ;* |
|||
|
|
|
#2878 |
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz
|
|
|
|
#2879 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 20
Cytat:
Na parenting.pl też liczą w dół, chociaż w necie co strona to obyczaj ![]() angelikada, wiadomo że damy rade, kto jak nie my
|
|
|
|
|
#2880 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.

[/RIGHT]

Muszę zacząć już myśleć o pościelkach, aventach itp.
już prawie godziny odliczam do piątku i do badania. Mam nadzieję, że maluszek będzie zdrowy i wszystko ok, no i że pokaże co ma między nogami. A Ty już jutro! Extra 

my wyczytaliśmy, że wtedy dziecko jest najlepiej dotlenione bo nie blokuje jakieś tam żyły, czy tętnicy i ja w nocy podświadomie się jakoś budzę i na ten bok 

może jutro uda się i poznamy płeć a jego ma nie być?!?!
ale pierwszy raz w tej ciąży:p