|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz
Co do dzieci ja tak nie mam jak Wy :P Nie chcę, nie czuję potrzeby najmniejszej. Kiedyś okej, ale za kilka ładnych lat. Natomiast jak będzie ostatecznie to nie wiem, bo wolałabym jednak przed 30-stką, a TŻ już teraz kończy zaraz 36 lat, a jeśli mężczyzna jest po 40-stce to jest wiele zagrożeń dla dziecka, np. autyzm. No i nie wiem jak ostatecznie będzie.
Z jednej strony to może nasza sytuacja finansowo-mieszkaniowa mnie powstrzymuje, bo przez kilka lat po ślubie będziemy zmuszeni wynajmować, nie mamy zdolności kredytowej. Nie wiemy jak siebie samych utrzymamy, a co dopiero jeszcze dziecko. Więc może mnie to z jednej str powstrzymywać, ale z drugiej str czuję, że nawet jakbym miała mieszkanie i więcej kasy to i tak nie czułabym się gotowa. 25 lat na karku, a ja zero jakiś macierzyńskich instynktów. Czuję się jakbym była młodsza, nie czuję się też specjalnie samodzielna w wielu kwestiach, może to dlatego... Nie wiem, nie wiem. Czasem myślę, że mogłabym nie mieć dzieci wcale i jakiś wielki problem by to dla mnie nie był. TŻ nie naciska w żaden sposób. Ogólnie niby chcemy, ale odkładamy to na czasy za sto lat. Siostry TŻ-ta mają małe dzieci, jak widzę, że ani jedna, ani druga kompletnie nie mają życia tylko dzieci, dzieci, dzieci to nie wiem... ja bym chyba oszalała tak! Rozwijam się naukowo, piszę doktorat. Myślę, że jednak chyba wolałabym się w życiu poświęcić temu, a nie dzieciom. Ew. dzieciom jak już coś osiągnę w literaturoznawstwie. Btw. w ogóle przeraża mnie życie typu, że mieszkam z TŻ-tem i muszę gotować, prowadzić dom. Moje życie od lat opiera się przede wszystkim na nauce, kończę 3 kierunki. Dla mnie to normalne, że cały czas siedzę w książkach (lub na necie w wolnych chwilach :P), wiem, że dla innych to abstrakcja.
Edytowane przez monikkad Czas edycji: 2013-05-22 o 23:26 |
|
|
|
#3992 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz
Cytat:
![]() ojej, sorry, ale dziwnie to brzmi w Twoich ustach czyżby instynkt się w Tobie budził?Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
może za 3-4 lata.ja w dniu ślubu będe miała skończone 21 (rocznikowo 22 )Laski dziś umierałam chyba... strasznie mnie bolała wątroba, aż mi słabo było, siedziałam w pracy balam się czy nie zemdleje. teraz też mi średnio, więc idę spać. dobranoc
|
|||||||
|
|
|
#3993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taak! może nie zaraz po, ale tak 6 miesięcy po ślubie możemy zacząć. akurat będę miała ostatni rok studiów do zrobienia, wiec w małym brzuszkiem mogę się bronić tż to już nawet rok temu mi mówił, żebyśmy zrobili małe bobo
|
|
#3994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój też coraz częściej żebyśmy zasiali fasolkę
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
mój tż za parę dni kończy 28 lat i wiem że gdyby coś było to nie miałby załamki
|
|
|
|
#3996 |
|
Wtajemniczenie
|
no fajne są, ale cena........masakra...
ponad 4 tysie..
|
|
|
|
#3997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
między nami 5, ale rocznicowo 6
|
|
#3998 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a wątroba boli bo alkoholu za dużo dziecko pijesz
|
|
#3999 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest śliczna! Widzę, że nie tylko mój TŻ chciałby mieć już dziecko Jak byliśmy w ten weekend w Zakopanym to było tam pełno rodzin z malutkimi dziećmi i TŻ co chwilę mówił mi, żebyśmy jeszcze tego samego dnia wieczorem rozpoczęli starania Także coś czuję, że w noc poślubną będą prowadzone intensywne działania nad powiększeniem rodziny Chociaż z drugiej strony chciałabym poczekać z dzieckiem przynajmniej kilka miesięcy, żebyśmy mogli się sobą nacieszyć skoro teraz widujemy się jedynie w weekendy ![]() ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Alloffkowa to nasi TŻci są z tego samego rocznika Bo mój też za kilka dni (dokładnie za 2 - 24 maja ) kończy 28 lat
|
|
|
|
|
#4000 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz
Cytat:
Sent from my iPad using Tapatalk |
|
|
|
|
#4001 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() albo za mało bo nie pamiętam kiedy piłam ostatnio ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4002 |
|
Wtajemniczenie
|
Idę spać, dobranoc
Dziewczyny, tylko pamiętajcie, zeby w noc poślubną nie przecholować
|
|
|
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bardzo kocham dzieci. Ale nie wiem czy zdecydujemy się kiedyś na swoje... nie wiem czy będę w stanie poświęcić tej małej istotce całe moje życie (przynajmniej tak to wygląda u moich koleżanek). Ich życie całkowicie jest uzależnione od dziecka... Nie wiem, czy będę tak potrafiła, TŻ to samo...
Poza tym póki co mam paniczny lęk przed ciążą i porodem, a TŻ o adopcji nie chce słyszeć (chyba, że byśmy nie mogli mieć biologicznych dzieci to wtedy ewentualnie tak). Ja w tym roku skończyłam 26, a TŻ skończy 29... Ale generalnie mam bardzo dobry kontakt z dzieciakami i większość do mnie lgnie ![]() nie opowiadałam Wam ostatnio o tym naszym kryzysie.... Ja wiem, że TŻ nie ma ze mną łatwo, szczególnie teraz. Czasami robię Mu dużo przykrości (jak mam atak złości). Ostatnio np wyszłam z domu o 19.30 i wróciłam dopiero przed 22. Miałam wyłączony telefon. TŻ odchodził od zmysłów bo wie, że ja się boję wychodzić z domu sama wieczorem i się bardzo martwił. A ja to zrobiłam z premedytacją ![]() I przyszłam do domu, On się tak cieszył, że dotarłam cała i zdrowa. A ja powiedziałam, że nie chce Mu niszczyć życia i że wracam do domu, do mamy. Że to wszystko nie ma sensu. Że On sobie ułoży jeszcze życie. Po raz drugi w życiu płakał powiedział, że nikogo jeszcze tak nie kochał jak mnie, że jestem dla Niego najważniejszą osobą w życiu, że przy mnie stał sie lepszym człowiekiem. Ale jeśli tak chce On uszanuje moją decyzję, choć nie wyobraża sobie życia beze mnie. I powiedział, że gdybym sobie kiedyś coś zrobiła (wiecie, depresja i te sprawy) to On by tego nie przeżył i zrobiłby to samo ja czasami sobie wkręcam, że On z taką tępą, grubą, brzydką babą jest pewnie tylko z litości i z przyzwyczajenia, a w takich chwilach chyba udowadnia mi, że tak nie jest i że On chyba na prawdę mnie kocha płakaliśmy oboje, cały pokój w chusteczkach zawalony. W końcu do mnie podszedł, przytulił.... i pisałam, że doszliśmy do wniosku, że będziemy o siebie walczyć bo jest o co. Ah ta depresja....życie z nią nie jest łatwe Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2013-05-22 o 23:59 |
|
|
|
#4004 |
|
Zakorzenienie
|
kurde byłam przekonana, że chodziło o skąpy ubiór... ale teraz dałaś mi do myślenia
![]() kupiłam maskę bingo kaszmir i coś... o tą chodziło? bo jak mi w sklepie pokazał 5 rodzajów to zgłupiałam i w sprawie dzieci nie możemy dojść do porozumienia. W każdym bądź razie nie zamierzam rodzić po trzydziestce - albo po ślubie albo w ogóle (będę miała 26) . On chcę wspomnianą wcześniej 3 dzieci do 35-roku życia (mojego). I w sumie stanęło na tym, że ja nie mam nic do gadania dobranoc
Edytowane przez Kate Noir Czas edycji: 2013-05-23 o 00:01 |
|
|
|
#4005 | ||
|
Zadomowienie
|
może za mało i nieprzyzwyczajona
![]() ---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Cytat:
i mnie w rodzinie nie grozi ![]() Cytat:
właśnie w radiu leci piosenka, która mi się mega kojarzy z TŻ, spiewa mi to czasem ![]() http://www.youtube.com/watch?v=6K1Xrtogefo
|
|
#4006 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz.
Wpadlam sie tylko przywitac.
Dziekuje w imieniu idusi za wszystkie dobre slowa,powoli dochodzi do siebie,ale ostatnie 2dni byly trudne.. Nie nadrabiam was nawet bo zwyczajnie nie mam czasu. Uczelnia,codzienne treningi, problemy z idusia, sesja.. Ide spac i jutro sie obijam. W pt przyjezda moja kochana siostrzyczka cioteczna wiec w weekend nareszcie odpoczne od wszystkich klopotow i sie rozerwe calusy kochane ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4007 |
|
Zakorzenienie
|
trzeba iść powoli spać. Nie wiem czy jutro do was zajrze bo rano jade do Siostry, a póżniej do piątku rano mam pod opieką siostrzeńca. A coś tam z internetem się spieprzyło
ale mam nadzieje, ze uda mi się zajrzeć. Dobranoc |
|
|
|
#4008 |
|
Zadomowienie
|
No to teraz mogę iść spać |
|
|
|
#4009 |
|
Zadomowienie
|
ja za 5 dni
dobranoc
|
#4010 |
|
Wtajemniczenie
|
łooahh ale żem dzisiaj wenkę miała
jak nigdy to teraz mogę iść spać, po to tylko, aby o 6 znowu być na nogach ![]() iiii APEL do wszystkich szestnastek! Dzisiaj zostało nam równe 450 dni do ślubu! ![]() ---------- Dopisano o 02:44 ---------- Poprzedni post napisano o 02:41 ---------- aha i zanim zapomnę że mi się wymyśliło, zapodaję propozycję -> Ręczniki w torty zawijamy, ślubującym za rok je oddamy! ![]() dobranoc
|
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! Jutro piątek i po pracy do domu
380 ddś ![]() Edit: Co do dzieci, chyba zaczniemy starania od razu po ślubie. Najmłodsi już nie jesteśmy (w rok ślubu - ja przed 27, TŻ przed 30), więc nie ma na co czekać, a jak patrzę na moje koleżanki i przyjaciółki to wcale nie takie hop siup te starania, a ja bym chciała od razu dziecko po ślubie. Postaramy się
Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-05-23 o 06:43 |
|
|
|
#4012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tytuł nowego wątku genialny Jestem za! ![]() Tak w ogóle to się witam ![]() Co do dzieci to C. już by chciał mieć dziecko. Ja też. Kocham dzieci. Pracuję z nimi na co dzień Choć jest to ciężka praca, ale jaka wdzięczna I też zazdroszczę tym młodym małżeństwom, jak widzę jak idą z wózkiem albo z małym dzieckiem za rękę Jednak chciałabym kilka miesięcy po ślubie odczekać, nacieszyć się sobą. Ale zaplanować tak, żeby do końca 2015 urodzić pierwsze dziecko. A drugie chciałabym w 2018 (chce rocznikowo 3 lata różnicy między dziećmi). Natomiast C. chciałby zacząć starania od razu po ślubie, bo twierdzi, że jest już stary Zobaczymy jeszcze jak będzie wyglądać nasza sytuacja mieszkaniowa i finansowa.
Nasz ślub 16.08.2014 2740g 52 cm Edytowane przez poznanianka1990 Czas edycji: 2013-05-23 o 06:41 |
|
|
|
|
#4013 | |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 20
Cytat:
To super! Dzięki Waszym obliczeniom zawsze jestem na bieżąco ![]() Dziękuje za wszystkie rady dotyczące pielęgnacji Storczyka ![]() Jeśli o dzieciaczkach mowa to... Mam tak samo jak Wy, mówię do dziewczyn z "szalejącym" instynktem macierzyńskim i Tż też już by chciał, dlatego chciałoby się powiedzieć, że 17.08.2014 (tak jak Tycikata) zabieramy się do tworzenia małej istoty . Będę miała skończone 24l. a S. 26l. więc wiekowo może być. Natomiast sytuacja mieszkaniowo- finansowa już trochę gorzej. Tylko Tż ma pracę na umowę, ja dorabiam ale ze względu że to rodzinny "biznes" praca też jest raczej pewna. Z tym,że na razie większość wypłaty przeznaczam na szkołe i dojazdy, a na ślubie mam zamiar być już panią mgr, bo obrona w przyszłym roku więc pozbędę się pochłaniacza moich pieniędzy. Ale z mieszkaniem też nie tak od razu się usamodzielnimy początkowo u teściów zamierzamy pomieszkać. Ale obiecaliśmy sobie, że to rozwiązanie tylko na jakiś czas. Więc pomimo szczerych chęci na dzidziusia perspektywy na dzień dzisiejszy nie są aż tak sprzyjające... A z drugiej strony nie chciałabym tego za długo odwlekać więc kto wie. Nasi rodzice też by się z pewnością bardzo ucieszyli, jakbyśmy za długo nie zwlekali.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4014 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a co dopiero striptizerki Cytat:
Dzień doberek
|
|
#4015 | |
|
Wtajemniczenie
|
witam się pół przytomna
![]() dobrze, że dzisiaj jadę na uczelnię do promo zamiast do pracy - mam nadzieję że w pociągu znajdzie się miejsce siedzące dla potrzebującej, to przekimam jeszcze z godzinkę ![]() ---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- Cytat:
|
|
|
#4016 | ||
|
Winter is coming
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- Cytat:
instyktu jak nie było, tak nie ma
|
|
#4017 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
choć bardziej TZta ciągnie, mnie blokuje kewstia mieszkania, bo jestesmy od roku u teściów i mam nadzieje, ze jeszcze tylko rok i zaraz po slubie sie wyprowadzimy ( z tym ze najbardziej optymistyczną wersją byłoby gdyby TZt sie z siostrą dogadał i ona go splaciła - co prawda ona tak obiecuje, ale moze jej sie odwidziec) a jak nie to nie wiem... jeszcze jakis czas pomieszkamy, a ja powiedziałam, ze tutaj nie chce miec dziecka - dom wariatów.Cytat:
ja moze z pierwszym do 30 zdażę:P chociaz moja mama miała do 30 trójkę:PCytat:
Cytat:
w tym wieku, to ja sie dopiero poznałam z moim TZtem![]() Cytat:
wiecie co od kilku lat opiekuje sie dziecmi i widze, ze to nie jest tak, ze jak jest dziecko to juzkatastrofa koniec czasu dla siebie. Jasne, wszystko sie zmienia, ale bardzo wiele zalezy od traktowania rodziców. Siostra TZta jest fatalną matką, wczoraj np. mlody (ma 1,5 roku) ściągnął sobie duży kuchenny nóz z blatu i sie nim bawil, a wieczorem zleciał z kamiennych schodów do piwnicy - ale to dlatego ze ona mu nie posiwecia aktywnej uwagi (moglaby sie z nim pobawic aktywnie godzinę dziennie) dziecko czułoby sie zaopiekowane i potem mogło pobawic samo, a kiedy on sie cały czas bawi sam, to żebra o uwagę. Poza tym dzieciaczka naprawde da sie nauczyc, ze czegos 'nie wolno' i jesli stawia sie granice, to dziecko to rozumie i słucha. Najwiekszą krzywde rodzice robią sami sobie w wychowaniu. Niestety. |
||||||
|
|
|
#4018 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są fajne dzieci i rozwydrzone bachory i to akurat rozgraniczam bez problemu ![]() Cytat:
![]() Bry! Idę robić obiad i lecę do pracy, szef dziś przyjeżdża
|
||
|
|
|
#4019 |
|
Zakorzenienie
|
MoTyleKsw nie miałysmy się okazji poznać, ale gratulacje ŚLICZNA córeczka
Witam się dziś, 2 dniem @ ... i nadal umieram. i do tego zasypiam, na dworze jest chyba 12 stopni, ☠☠☠☠zi wieje... no tragedia. muszę sobie jakoś poprawić humor
|
|
|
|
#4020 |
|
Rozeznanie
|
Hejka
![]() ![]() ale facet maglował mnie 30 minut, jazdę miałam ale z jakimś dziwnym gościem, strasznie wymagającym, no i oczywiście ze stresu nie mogłam dziś w nocy spać, bo jutro mam ten egzamin na prawko i jeszcze rano kolokwium Co do podróży poślubnej to my tez na 100% się gdzieś wybierzemy, ale nie mam pojęcia gdzie A co do dzieci to, chciałabym mieć je już Jak widzę takie małe szkraby to, aż mi serce rośnie, chyba mam bardzo silny instynkt macierzyński ![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.

czyżby instynkt się w Tobie budził?
Tym bardziej, że jak widziałam Wasze sale to wszystkie były piękne 

i taki co mi wpadł w oko na allegrosz kosztuje 3 299zł
)

powiedział, że nikogo jeszcze tak nie kochał jak mnie, że jestem dla Niego najważniejszą osobą w życiu, że przy mnie stał sie lepszym człowiekiem. Ale jeśli tak chce On uszanuje moją decyzję, choć nie wyobraża sobie życia beze mnie. I powiedział, że gdybym sobie kiedyś coś zrobiła (wiecie, depresja i te sprawy) to On by tego nie przeżył i zrobiłby to samo
ja czasami sobie wkręcam, że On z taką tępą, grubą, brzydką babą jest pewnie tylko z litości i z przyzwyczajenia, a w takich chwilach chyba udowadnia mi, że tak nie jest i że On chyba na prawdę mnie kocha