Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć
Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta 1 2,08%
Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. 0 0%
Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki 7 14,58%
Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. 3 6,25%
Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek 8 16,67%
Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy 0 0%
W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają 1 2,08%
Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka 5 10,42%
W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? 0 0%
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. 3 6,25%
Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy 1 2,08%
Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. 0 0%
W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. 0 0%
Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. 15 31,25%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-23, 09:05   #2521
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Dzień dobry
Przepraszam że nie cytuję ale wpadłam tylko na chwilkę.
Obudziłam się rano z okropnymi mdłościami i tak trzymają do tej pory, mam nadzieję że to wszystko szybko przejdzie... Bo robota wzywa .
Ogólnie czuję się dzisiaj jakoś średnio, wyspać się nie mogłam, bolą mnie żebra i do tego znów mam zapalenie ucha

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty !
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 09:15   #2522
issia88
Zakorzenienie

Dzień Doberek

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

A czemu nie codziennie?
Bo ja jeszcze od początku ciąży biorę 2x dziennie kwas foliowy, 2x magnes B6, 2x omega bo ryb nie jem, więc witaminki mam brac 2/3x w tyg i wtedy nie brac kwasu foliowego, bo on już jest w składzie witamin

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
nam sie też tako jumper podobał i jedo fyn 4ds - podobne sa. No ale okazało sie ze kuzyn sprzedawał merca, podobny jest do tych pozostałych, ale wg mnie większy iwyzszy i gondola większa

Od kilku dni budzi mnie pełny pęcherz w nocy :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mnie codziennie budzi pełny pęcherz i tak śpię do rana bo mi się wstawac nie chce do łazienki

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
My się witamy w 11 tygodniu dzis idziemy podgladać Juniora ale dopiero wieczorem jak ja wytrzymam do tego czasu :x
Daj znaka wieczorem jak tam Junior

Kciukasy trzymam za dzisiejsze wizyty

Edytowane przez issia88
Czas edycji: 2013-05-23 o 09:18
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 09:21   #2523
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Daj znaka wieczorem jak tam Junior
Na pewno będzie relacja a jak się uda ładną fotkę strzelić to też
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 09:26   #2524
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jezzka Pokaż wiadomość
Hej! Mam nadzieję, że przyjmujecie jeszcze nowe mamy

Mam na imię Iza, 24 l, TM 22.11

To moja pierwsza ciąża. Prawdopodobnie będzie chłopak Wklejam (o ile mi się uda bo to mój pierwszy post na wizażu) zdjęcie z ostatniej wizyty (07.05)
Witamy i gratulacje
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 09:28   #2525
jezzka
Raczkowanie

Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
nam sie też tako jumper podobał i jedo fyn 4ds - podobne sa. No ale okazało sie ze kuzyn sprzedawał merca, podobny jest do tych pozostałych, ale wg mnie większy iwyzszy i gondola większa

Brawa za wizyty wczorajsze

Gratulacje zdalnego egzaminu.

Sorrki, ze tak bez nicków, ale pisze z tel.

Moja córcia spi, co prawda wstała juz koło 4:30 to padla kolo 7.

Mi lekarz polecił żurawinę na nieprzespane noce przez pęcherz. Kupiłam w aptece herbatę z żurawiną i mi pomogło
jezzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 09:31   #2526
89Beatka
Wtajemniczenie

[QUOTE=kruszynka86;4094436 8]hej

Też zazdroszczę wakacji w ciepłych krajach my w końcu zdecydowaliśmy się na polskie góry po rozmowie z ginem, a w planach była Grecja Heh, ale zamiast Zante jest szybciej nowe autko Może za rok...

Mowisz o Zante, chodzi ci o wyspę Zakynthos?
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 09:37   #2527
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Właśnie wróciłam z lidla po raz drugi dziś, niestety musiałam dygać drugi raz żeby wymienić koszulki a więc zakupiłam
- 2 pary leginsów szare i czarne (są po prostu nieziemskie, miękkie w dotyku, wygodne, nie prześwitują),
- 2 topy biały i w paski i tu uwaga jest zawyżona rozmiarówka na początku wzięłam rozm M który okazał się mega za duży (chociaż to mój normalny rozmiar) jakbym ubrała worek i poleciałam wymienić na S,
- granatowe spodnie z pasem (i tu również zawyżona rozmiarówka normalnie noszę raczej L a tu mogłam spokojnie wziąć rozm S ale nie było w kolorze granatowym więc wzięłam rozm M troszkę są teraz za duże ale myślę że jak brzuch jeszcze urośnie to będzie okej)
i wsio co do tych spodni jeansowych to tylko na nie zerknęłam, są one bez pasa tylko na taką gumkę więc od razu je odrzuciłam

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 09:47   #2528
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Ależ macie przeboje z tymi lekarzami ja robiłam badania u dwóch lekarzy na NFZ w 13 tygodniu ( żeby się uspokoić i żeby nic nie było przeoczone) i jak zapytałam to bez żadnych fochów powiedzieli co tam widzą, oczywiście zastrzegając, że jeszcze wcześnie itp.

Tak że jak słyszę historię o opryskliwych lekarzach to aż mi się wierzyć nie chce

Aha i obaj stwierdzili, że ma być chłopak zobczymy czy się później potwierdzi
No mi ostatnio nie powiedział, że mi nie powie, tylko że jak ma mi powiedzieć jak on tu dupke widzi... dlatego nie wiem jak bedzie następnym razem. Jak 14tego mi nie powie to pójdę prywatnie, w drugie przychodni USG to 40 zł..

Cytat:

Brawa za wizyty wczorajsze

Gratulacje zdalnego egzaminu.

Sorrki, ze tak bez nicków, ale pisze z tel.

Moja córcia spi, co prawda wstała juz koło 4:30 to padla kolo 7.

też mam poblemy z pęcherzem.. zawsze o 3 wstaję..

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Cześć i czołem,
ja dzisiaj jadę do Warszawy na pogrzeb Babci i już wiem, że to nie będzie fajne przeżycie. Idę tylko do Kościoła a już czuję, że nie podołam (mam traume związaną ze śmiercią i pogrzebami, po prostu źle to znoszę- mdleję, płaczę, wyłącza mi się świadomość). Jednak trochę trudno nie iść...
Jeżeli chodzi o moje samopoczucie to jest wszystko w porządku, nie mam na razie żadnych dolegliwości oprócz ciągłych nocnych wycieczek do kibelka i sikania 30 min , i jeszcze bóli pupnych, które ostatnio lubią mnie łapać.
A teraz idę się szykować bo to już czas na mnie. Miłego dnia.

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Obudziłam się rano z okropnymi mdłościami i tak trzymają do tej pory, mam nadzieję że to wszystko szybko przejdzie... Bo robota wzywa .
Ogólnie czuję się dzisiaj jakoś średnio, wyspać się nie mogłam, bolą mnie żebra i do tego znów mam zapalenie ucha

aaby
ola_k11
acelinka
Anoula

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam z lidla po raz drugi dziś, niestety musiałam dygać drugi raz żeby wymienić koszulki a więc zakupiłam
- 2 pary leginsów szare i czarne (są po prostu nieziemskie, miękkie w dotyku, wygodne, nie prześwitują),
- 2 topy biały i w paski i tu uwaga jest zawyżona rozmiarówka na początku wzięłam rozm M który okazał się mega za duży (chociaż to mój normalny rozmiar) jakbym ubrała worek i poleciałam wymienić na S,
- granatowe spodnie z pasem (i tu również zawyżona rozmiarówka normalnie noszę raczej L a tu mogłam spokojnie wziąć rozm S ale nie było w kolorze granatowym więc wzięłam rozm M troszkę są teraz za duże ale myślę że jak brzuch jeszcze urośnie to będzie okej)
i wsio co do tych spodni jeansowych to tylko na nie zerknęłam, są one bez pasa tylko na taką gumkę więc od razu je odrzuciłam
fajnezakupy :p

ile kosztowały spodnie ? bo może jutro jak będzie czas to sobie skoczę..
Stary 2013-05-23, 09:47   #2529
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam sie wybrać ale skoro mówisz ze zawyżona rozmiarówka tak bardzo to ja bym w tym utonęła
Stary 2013-05-23, 09:50   #2530
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Ja przed ciążą mogłam wypić litry kubusia, pysia i takich inych, a w ciąży od razu mnie mdli i jest mi nie dobrze, więc one chyba są po prostu przesłodzone i dzieciaczki nie tolerują

Taką podstawkę mam w pracy dla drugiego dzieciaczka, jak zostaję z dwójką. I to jest w sumie fajna sprawa, jak się starsze zmęczy to można go na chwilę zabrać i przewieźć na podstawce. Nie jest ciężkie, nie trzeba dźwigać. Lepsza taka podstawka niż niesienie dwu albo i trzylatka a do tego prowadzenie wózka z maluszkiem.

Witam nową mamusię

A ja Wam się muszę pochwalić że zdałam dzisiaj egzamin na +4 i co najlepsze jak się stresowałam, siedziała i przygotowywałam odpowiedzi na pytania to mnie maluch atakował od środka śmiałam się sama do siebie
Już nie mogę się doczekać wizyty we wtorek, wg OM będzie 19 tydz 5 dzień, kurczę tak strasznie chciałabym poznać płeć i zaczynam się martwić i zastanawiać czy maluch nam nie zrobi psikusa.
Ja już kiedyś wspominałam, my będziemy mieć wózek TAKO Jumper od szwagierki o taki : http://dabrowagornicza.olx.pl/wozek-...-iid-180329490
gratki

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
maomami-brawo,gratulacje!

A ja sie pochwale-moj maz wlasnie przylecial z Essen, z podrozy sluzbowej.Wyslal mnie do sypialni po czym polozyl malego spac.Wchodze a tam... A dodam,ze jest Niemcem, zyjemy w Niemczech wiec taki gest doceniam

Tu gdzie mieszkamy teraz nie ma polskich sklepow, a w Essen mieszkalismy 6 lat i wie co gdzie jest

Uploaded with ImageShack.us
Jaki miły gest od mężusia

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
U mnie po wizycie wsio okej
Lekarka wkoncu zalozyla mi karte ciąży, powiedziała, ze za miesiąc mam odwiedzić dentyste, żeby sprawdzić czy uzębienie całe i tak w sumie 3x mam zrobić podczas całej ciąży.
21.06 mam kolejna wizyte u ginki
16.07 mam usg genetyczne
no i kazala mi 2-3x w tyg zazywac witaminki

Byłam dziś tez w lumpku i stwierdziłam, ze ja się boje kupować te wszystkie ciuszki dla dzidzi ale tylko dlatego, ze ja nie wiem jakie, jaki rozmiar - jakoś mnie strach ogarnął, tym bardziej ze tam poł lumpka była w rzeczach dla niemowlaków wiec ja już się boje na sama myśl co będzie z wózkiem itp. Chyba nic nie kupie jak taka będę zdezorientowana może jeszcze za wcześnie i nie czuje jeszcze takiej potrzeby, ze musze już kupować!?! sama nie wiem

Idę odgrzewać kolacyjke dla mojego TŻ Kochany się poswiecil i wrocil dziś z Wawy tylko żeby się przespać, bo jutro o 7 ma znowu pociąg i jedzie na spotkanie do Wawy Czego się nie robi dla przyszłej zony w ciąży
Gratuluję udanej wizyty

Cytat:
Napisane przez kruszynka86 Pokaż wiadomość
hej

Wpadam tylko na chwilkę by się pochwalić, że zapisałam się na usg prywatnie aby określić płeć Dzidziaka no i skosultować z innym lekarzem (mój jeszcze młody chłopak jest, trochę starszy od Tż a idę teraz do bardziej doświadczonego ) no i to znany specjalista, mam nadzieję, że będzie dobrze, Małe zdrowe i Dzidziak rozłoży nogi na ekranie

gratuluje wizyt

koala
oleńka to moja pierwsza ciąża, bąbelki i muskanie, smeranie poczułam wieczorem ok. 15 tyg. teraz jak spokojnie usiądę i przyłożę rękę to coraz wyraźniej , ale nie są to jeszcze kopniaki (obecnie 17 tydz.)

Ja na rowerze jeżdżę ale spokojne trasy "po równym".

Też zazdroszczę wakacji w ciepłych krajach my w końcu zdecydowaliśmy się na polskie góry po rozmowie z ginem, a w planach była Grecja Heh, ale zamiast Zante jest szybciej nowe autko Może za rok...

Dzastin my drugie chcielibyśmy kiedyś mieć, ale pewnie za 4-5lat jeśli nas pierwsze nie wykończy i kredyt pozwoli ostatnio się nasłuchałam trochę opowieści na temat takich 2-3 latków i nie wyobrażam sobie mieć w tym samym czasie noworodka.

Dziś na kolację zjadłam dużą porcję budyniu śmietankowego z malinami i porzeczkami mmmmmmmmmmm a na obiadek kopę warzyw na patelnię
A kiedy masz tą dodatkową wizytę? Wpisz się na listę wizyt żebyśmy byly poinformowane kiey mamy zaciskać kciuki!

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
Witam się Mamusie
uciekam do Lidla - może uda się cos upolować
Daj znać jak łowy, bo też zamierzam się wybrać

Cytat:
Cześć i czołem,
ja dzisiaj jadę do Warszawy na pogrzeb Babci i już wiem, że to nie będzie fajne przeżycie. Idę tylko do Kościoła a już czuję, że nie podołam (mam traume związaną ze śmiercią i pogrzebami, po prostu źle to znoszę- mdleję, płaczę, wyłącza mi się świadomość). Jednak trochę trudno nie iść...
Jeżeli chodzi o moje samopoczucie to jest wszystko w porządku, nie mam na razie żadnych dolegliwości oprócz ciągłych nocnych wycieczek do kibelka i sikania 30 min , i jeszcze bóli pupnych, które ostatnio lubią mnie łapać.
A teraz idę się szykować bo to już czas na mnie. Miłego dnia.

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Witamy się z Jr w skończonym 17tc!
Tym samym jutro zaczynamy 18tc i 5ty m-c

...i dziś wizyta

Anoula, ola, acelinka - za wizyty!
naan - bardzo się cieszę, że na usg wszystko ok
koala - tak bez bielizny? No wiesz! I spodnie Cię nie uwierały?
ktosiula - za usg! I kuruj się dziewczyno!
Antibia - i jak tam?
jezzka - witaj! Oczywiście, że przyjmujemy! Im nas więcej, tym weselej Piękny dzieć!
maomami - brawa za egzamin! Zuch dziewczyna
De - kochany mąż! Takie gesty znaczą najwięcej
issia - bardzo się cieszę, że na wizycie ok

Cytat:
Napisane przez kasias_84 Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczynki!
ja skończyłam właśnie 14 tc
Cytat:
My się witamy w 11 tygodniu dzis idziemy podgladać Juniora ale dopiero wieczorem jak ja wytrzymam do tego czasu :x
za kolejne tyodnie.
Anoula- 3mam kciuki za dzisiejszą wizytę i czekamy na relację
Za resztę wizyt również zaciśnięte!

Dzień Dobry...

Ja dziś twardo spałam...
Wczoraj narzekałam,że bąbel zapodał focha... a wieczorem się tak rozbrykał,że musiałam spać na boku bo nie dawał mi zasnąć

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 09:51   #2531
Olenka_24
Zadomowienie

hej Dziewczyny ! Też już jestem po zakupach w Lidlu Ja za to kupiłam tylko spodnie dżinsowe Fakt nie mają pasa , ale jest bardzo niski stan i mają gumkę która się rozciąga i nie uciska. Jak dla mnie po przymierzeniu w domku - rewelka Byłam chwilę po 8 rano i ostatni rozmiar 36 udało mi się upolować
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 09:56   #2532
magalska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
No mi ostatnio nie powiedział, że mi nie powie, tylko że jak ma mi powiedzieć jak on tu dupke widzi... dlatego nie wiem jak bedzie następnym razem. Jak 14tego mi nie powie to pójdę prywatnie, w drugie przychodni USG to 40 zł..

też mam poblemy z pęcherzem.. zawsze o 3 wstaję..

aaby
ola_k11
acelinka
Anoula

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

fajnezakupy :p

ile kosztowały spodnie ? bo może jutro jak będzie czas to sobie skoczę..
spodnie 35zł są granatowe i czarne...
Cytat:
Miałam sie wybrać ale skoro mówisz ze zawyżona rozmiarówka tak bardzo to ja bym w tym utonęła
Kochana Ty ze swoim rozmiarem 34 to nie masz co iść, może jedynie po leginsy bo z nich chyba były małe rozmiary..... Poprosiłabym o wpisanie wizyty na 6 czerwca, a na 13 czerwca usg połówkowe

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

za dzisiejsze wizyty

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-05-23, 09:57   #2533
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Słuchajcie babki, czy na usg prenetalnym możliwe jest stwierdzenie płci? ja idę na takie usg we wt to wtedy u mnie będzie 12tydz i 4 dzień ciązy. naczytałam się , że niekórym kobietkom lekarz powiedział juz w 11 tyg ciązy)
Stary 2013-05-23, 10:01   #2534
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość

A tak w ogole to planujecie w przyszłosci więcej dzieciaczków?

Jak wszystko nam się będzie dobrze układać to chcemy dwójkę ale w odstępie 4-5 lat
My mieliśmy plan, że po córci poczekamy z 7 lat (no dobra, mąż miał taki plan...). Mi się to nie podobało i widzicie na czyim stanęło ;p Córcia będzie miała równo 3,5 jak urodzi się maleństwo

Ale na tym koniec. Chciałam 2, będzie 2, nie mamy warunków mieszkaniowych na więcej.
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:01   #2535
kasias_84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Słuchajcie babki, czy na usg prenetalnym możliwe jest stwierdzenie płci? ja idę na takie usg we wt to wtedy u mnie będzie 12tydz i 4 dzień ciązy. naczytałam się , że niekórym kobietkom lekarz powiedział juz w 11 tyg ciązy)
ja miałam 12 tc i 5 d i lekarz powiedział, ze na 70 % bedzie chłopak
kasias_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:01   #2536
magalska
Zadomowienie

Cytat:
Już o tym na wątku rozmawiałyśmy, wszystko zależy od doświadczenia lekarza, sprzętu i tego jak dzidziuś się ułoży, mi lekarz stwierdził w 12tc3d że będzie chłopiec i w 19 tygodniu zostało to potwierdzone...

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-05-23, 10:04   #2537
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40948587]My mieliśmy plan, że po córci poczekamy z 7 lat (no dobra, mąż miał taki plan...). Mi się to nie podobało i widzicie na czyim stanęło ;p Córcia będzie miała równo 3,5 jak urodzi się maleństwo

Ale na tym koniec. Chciałam 2, będzie 2, nie mamy warunków mieszkaniowych na więcej.[/QUOTE]
hehe ja planowalam miec 3(dwojka moja jest z poprzedniego zwiazku, a jedno z obecnego) a tu okazało sie ze zaciążyłam zupelnie niespodziewanie wiec nauczylam sie ze w zyciu najlepiej nie planowac wszystkiego zwlaszcza dzieci
Stary 2013-05-23, 10:06   #2538
magalska
Zadomowienie

Cytat:
hehe ja planowalam miec 3(dwojka moja jest z poprzedniego zwiazku, a jedno z obecnego) a tu okazało sie ze zaciążyłam zupelnie niespodziewanie wiec nauczylam sie ze w zyciu najlepiej nie planowac wszystkiego zwlaszcza dzieci
a to może jeszcze nie być koniec

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-05-23, 10:06   #2539
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
spodnie 35zł są granatowe i czarne...

Kochana Ty ze swoim rozmiarem 34 to nie masz co iść, może jedynie po leginsy bo z nich chyba były małe rozmiary..... Poprosiłabym o wpisanie wizyty na 6 czerwca, a na 13 czerwca usg połówkowe
tak też właśnie czuję

Dziewczyny dziękuję za trzymanie kciuków

Jak ja Wam zazdraszczam wizyt na 6.06. mi się pewnie nie uda a wtedy moje urodziny genetyczne wstępnie było zaplanowane między moimi a TZ urodzinami.
Stary 2013-05-23, 10:07   #2540
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Cytat:
Już o tym na wątku rozmawiałyśmy, wszystko zależy od doświadczenia lekarza, sprzętu i tego jak dzidziuś się ułoży, mi lekarz stwierdził w 12tc3d że będzie chłopiec i w 19 tygodniu zostało to potwierdzone...
ten lekarz do którego ide, ma najnowsze usg jakie jest na rynkumoże się uda podejrzeć płeć, bardzo bym chciała dziewuszkę. Jeśli dzidzia da się podejrzeć
Rzeczywiście było mówione o tym na wątku co za gapa ze mnie

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
a to może jeszcze nie być koniec
czarownica fajnie mi zyczysz
Stary 2013-05-23, 10:09   #2541
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

ja się zaopatrzyłam w 3 pary legginsów: czarne, szare i khaki. I chodzę już tylko w nich albo sukience bo w innych portkach tak mi niewygodnie, mam tak nisko brzuch, zawsze mnie ciśnie suwak albo guzik w pępek
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:16   #2542
kasias_84
Raczkowanie

nooo ja sie musze wybrac do lidla dziś albo jutro mam nadzieje ze zdąże coś załapać....
Stary 2013-05-23, 10:17   #2543
ryba91
Zakorzenienie

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40948751]ja się zaopatrzyłam w 3 pary legginsów: czarne, szare i khaki. I chodzę już tylko w nich albo sukience bo w innych portkach tak mi niewygodnie, mam tak nisko brzuch, zawsze mnie ciśnie suwak albo guzik w pępek[/QUOTE]

mnie też ciśnie właśnie :/
Stary 2013-05-23, 10:18   #2544
magalska
Zadomowienie

Cytat:
tak też właśnie czuję

Dziewczyny dziękuję za trzymanie kciuków

Jak ja Wam zazdraszczam wizyt na 6.06. mi się pewnie nie uda a wtedy moje urodziny genetyczne wstępnie było zaplanowane między moimi a TZ urodzinami.
oooo to niedługo imprezka?
Cytat:
ten lekarz do którego ide, ma najnowsze usg jakie jest na rynkumoże się uda podejrzeć płeć, bardzo bym chciała dziewuszkę. Jeśli dzidzia da się podejrzeć
Rzeczywiście było mówione o tym na wątku co za gapa ze mnie

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

czarownica fajnie mi zyczysz
hihihi ja życzę jak najlepiej mojej przyjaciółki znajoma (ok 33 lat) ma już 13 letnie dziecko, 7 letnie, jakieś 1,5 roku temu wpadli i mają 0,5 roczne i teraz zamiast się zabezpieczać (ona mówiła mu że bierze tabletki ale szkoda jej kasy było) to znowu wpadli i się okazało że bliźniaki a najlepsze jest to że tylko ona pracuje, on jakiś rok temu stracił pracę (a dość dobrze w poprzedniej zarabiał) i teraz za najniższą krajową to on nie pójdzie robić i woli przed tv gnić a ona w ciąży z bliźniakami a pracuje na 12stki w jakiejś przetwórni ryb (chyba na zlecenie), właściciel tej przetwórni zaproponował żeby albo ona przychodziła do pracy na 6h i później jej mąż na 6h albo niech on całkiem za nią przychodzi to on powiedział że to przecież taka sama kasa będzie wpływać do budżetu domowego więc po co on ma iść robić? szczerze ubiłabym takiego męża!

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-05-23, 10:21   #2545
kasias_84
Raczkowanie

masakra...
Stary 2013-05-23, 10:22   #2546
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Cytat:
oooo to niedługo imprezka?

hihihi ja życzę jak najlepiej mojej przyjaciółki znajoma (ok 33 lat) ma już 13 letnie dziecko, 7 letnie, jakieś 1,5 roku temu wpadli i mają 0,5 roczne i teraz zamiast się zabezpieczać (ona mówiła mu że bierze tabletki ale szkoda jej kasy było) to znowu wpadli i się okazało że bliźniaki a najlepsze jest to że tylko ona pracuje, on jakiś rok temu stracił pracę (a dość dobrze w poprzedniej zarabiał) i teraz za najniższą krajową to on nie pójdzie robić i woli przed tv gnić a ona w ciąży z bliźniakami a pracuje na 12stki w jakiejś przetwórni ryb (chyba na zlecenie), właściciel tej przetwórni zaproponował żeby albo ona przychodziła do pracy na 6h i później jej mąż na 6h albo niech on całkiem za nią przychodzi to on powiedział że to przecież taka sama kasa będzie wpływać do budżetu domowego więc po co on ma iść robić? szczerze ubiłabym takiego męża!
o kurcze to nie ma kolorowo u mnie w rodzinie tez mozliwe ze zdarza sie blizniaki, bo moj tata jest blizniakiem ale oby nie
Stary 2013-05-23, 10:24   #2547
kasias_84
Raczkowanie

no a ja bym nawet chciała
no i tez mam jakieś szanse... jestem z ciązy bliźniaczej - choć mój brat bliźniak nie przeżył.... "zjadłam go w brzuchu"
Stary 2013-05-23, 10:27   #2548
magalska
Zadomowienie

Cytat:
o kurcze to nie ma kolorowo u mnie w rodzinie tez mozliwe ze zdarza sie blizniaki, bo moj tata jest blizniakiem ale oby nie
ja bardzo chciałam bliźniaki ale u nas w rodzinie nie ma żadnych

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-05-23, 10:42   #2549
nena1984
Zakorzenienie

ja też jestem po lidlowych zakupach.
Niestety najmniejsze rozmiary to 36 i S (to i tak pojedyncze sztuki), ale legginsy sa świetne, właśnie je wciągnęłam na tyłek. Kupiłam też jeansy - w wersji granatowej. Fajne są też topy, bokserki ciążowe - niestety niewielki wybór kolorów, białe, czarne i w marynarskie paski. Kpuiłam każdego po jednym, ale najmniejszy rozmiar to S a rozmiarówka jest zwyżona. No i staniki do karmienia, tyle że jeśli chodzi o wzory to niezbyt ładne, ostatecznie wzięłam jeden. Ogólnie powiem wam że przy tej odzieży ciążowej to więcej się kręciło grubasków niż ciężarówek

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:43   #2550
ktosiula
Wtajemniczenie

Gdzieś mi się cytowanie wcięło nacytowałam i znikło, ehhh...

Issia gratuluję USG

Cytat:
Cześć i czołem,
Trzymaj się na tym pogrzebie, bardzo Ci współczuje kochana

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ojjjj oby wszystko przeszło jak ręką odjął.

Cytat:
Ja wysłałam męża do Lidla, ale znając jego to tam dotrze o 20 i już niczego nie będzie :P
Poluję na leginsy i te spodnie z pasem, ale teraz się zastanawiam czy rozmiar S nie będzie na mnie za duży....
A te leginsy to normalną rozmiarówkę mają? aha jeszcze pytanie odnośnie tych spodni z pasem, one są dresowe czy z jakiegoś materiału?

Właśnie gotuję sobie rosolek na moje choróbsko. Dzisiaj bez gorączki ale za to kaszel męczy...
Doczytałam na wydruku z USG, że przewidywany TP wychodzi na 4.12 - heheh Czyli pewnie będę grudniową mamusią!

Edytowane przez ktosiula
Czas edycji: 2013-05-23 o 10:50
ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości