Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają 28 50,91%
Zbudyniałe matki 0 0%
Rosną ciągle nasze brzuszki, coraz bardziej puchną nóżki 6 10,91%
Zbudynienia pełna głowa, nie opiszą tego słowa 5 9,09%
Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki 10 18,18%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 6 10,91%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-23, 10:04   #2941
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ależ ze mnie proste stworzenie.

Pojechałam do Biedry,kupiłam croissanty maślane, bieżnik na ławę i fioletową ścierkę do kuchni a mam taki zaciesz! Od razu humor lepszy. Nawet pomimo tego,że o 14 mam dentystę

Oglądałam w Biedrze książeczki i przypomniałam sobie o moim zbiorze pięknych bajek,które mam u rodziców na strychu. Mam wszystkie części Martynki Teraz będą dla mojej córci
A moja książka o Martynce zaginęła Albo została komuś oddana... Ale miałam radość jak zobaczyłam, że są do kupienia w Empiku :

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Cieszę się,że wszystko ok
Ten patencik ja Ci podsunęłam, zresztą podpowiedziany przez koleżankę
Niniejszym bardzo dziękuję

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:05   #2942
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

Przywitam się i ja Podczytuję Was czasem ale nie mam szans, żeby być na bieżąco.

Jestem mamą prawie 4-letniej Zuzi a teraz czekamy na synka Nadrabiać Was pewnie nie dam rady bo pracuję a po pracy to wiadomo ale będę udzielać się w miarę możliwości. Przyjmiecie mnie?
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:08   #2943
teacherka
Zakorzenienie

Gorgulek, oczywiście że tak,opowiadaj Na kiedy termin?

Motylku to widzę, że zastanawiałaś sie nad tym samym odnośnie butelek... Chyba zgapię i zrobię tak samo
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:09   #2944
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Słuchajcie, wyobraźcie sobie, że suka do mnie wyjechała z aferą, że ciąża to nie choroba a ja najwyraźniej jestem zdrowa skoro mam siłę się kłócić i nie umiem liczyć skoro chcę wejść przed nią
Zaraz poparła ją druga zołza siedząca obok i twierdząca, że ona wchodzi po suce. Potem odezwała się jakaś małolata, że potem ona.
Ja też tego nie pojmuję, że to głównie inne baby to takie suki!!! Spotka je jeszcze karma! Zobaczysz.

Ja pierniczę, jak jeszcze kartka była (co się rzadko zdarza) to już w ogóle szczyt chamstwa!!

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:13   #2945
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Matal to dobry pomysł z tym przeniesieniem

Jeszcze ciągle rozkminiam te butelki antykolkowe z TT. Poczytałam na różnych forach i uznałam,że kupię zestaw startowy zwykłych butelek, bo one się zawsze przydadzą nawet jak Mysza będzie starsza, a w razie czego tfu tfu antykolkową zawsze mogę dokupić.
Wiesz co... Ja miałam tylko antykolkowe, a wcale nie uchroniły przed kolkami

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Przywitam się i ja Podczytuję Was czasem ale nie mam szans, żeby być na bieżąco.

Jestem mamą prawie 4-letniej Zuzi a teraz czekamy na synka Nadrabiać Was pewnie nie dam rady bo pracuję a po pracy to wiadomo ale będę udzielać się w miarę możliwości. Przyjmiecie mnie?

Daj TP i OM i jeśli macie wybrane imię synka, to Cię dopiszę do listy
Nie ma obowiązku nadrabiania, fajnie, że chcesz do nas dołączyć, zapraszamy

Patrzcie, co znalazłam:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=841

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2013-05-23 o 10:24
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:18   #2946
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Rusałka no widzisz, a mi ciągle i często śniła się dziewczynka, podświadomość wiedziała,czego chcę

Ja nie piekę za dużo ciast,bo wolę muffiny,ale z takich pysznych, lekkich ciast uwielbiam to http://www.kwestiasmaku.com/blog-kul...-truskawkowym/ można tam dać obojętne jakie owoce, ja w zimie robiłam z morelami z puszki i z kisielkiem morelowym.
Ciekawe czy moja podświadomość czuje kto tam w brzuszku siedzi?

Dziękuję za przepis, brzmi prosto i smacznie

matal
mi też podoba się pomysł z przejściem na odchowalnię jak wszystkie urodzimy

Cytat:

Witamy!

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:20   #2947
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Gorgulek, oczywiście że tak,opowiadaj Na kiedy termin?
Termin mam na 16.09

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Daj TP i OM i jeśli macie wybrane imię synka, to Cię dopiszę do listy
Nie ma obowiązku nadrabiania, fajnie, że chcesz do nas dołączyć, zapraszamy

OM 10.12 TP 16.09, nad imieniem myślimy jeszcze dla dziewczynki było kilka wybranych, dla chłopca nic mi się nie podoba
Stary 2013-05-23, 10:24   #2948
matallewar
Zakorzenienie

Pamiętacie ten kontrakt tż? No więc idzie pocztą...
Ale wczoraj jeszcze jedna babka dzwoniła i kazałam tż iść i się chociaż dowiedzieć, jakie mają warunki. No i przeszedł 1 część rekrutacji, jutro ma rozmowę, zaproponowali tak samo dobrą kasę, ale na umowę o pracę
No więc jeśli dobrze pójdzie, to weźmie umowę o pracę, a ten kontrakt pójdzie na pracownika i i tak na nim będziemy zarabiać

Także możecie za pracę tż kciuków nie puszczać

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:29   #2949
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Ciekawe czy moja podświadomość czuje kto tam w brzuszku siedzi?

Witamy!
Mnie moja intuicja zawiodła Ale dla mnie to obojętne, ważne, żeby było zdrowe.

Cytat:
Ale wczoraj jeszcze jedna babka dzwoniła i kazałam tż iść i się chociaż dowiedzieć, jakie mają warunki. No i przeszedł 1 część rekrutacji, jutro ma rozmowę, zaproponowali tak samo dobrą kasę, ale na umowę o pracę
No więc jeśli dobrze pójdzie, to weźmie umowę o pracę, a ten kontrakt pójdzie na pracownika i i tak na nim będziemy zarabiać

Stary 2013-05-23, 10:34   #2950
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:42   #2951
teacherka
Zakorzenienie

Matal, ale u Was lawina dobrych wiadomości

Która się wybiera do biedronki? ;>
JA poczekam na Tża, bo pieszo to srednio.... Po Lidlu miała dość. Doczłapałam na przystanek, usiadłam i napiłam sie wody. Chwilę poóźniej kichnęłam, a jakiś dziadek "zimną wode pije a potem chora...." Lepiej żebym zemdlała, na pewno. Albo nosila termos z herbatą gorąca
Stary 2013-05-23, 10:43   #2952
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się domyślam, że największe zainteresowanie będzie jak będą rodziły pierwsze z listy, a taka teacherka z końca listy może się doczeka pojedynczych gratulacji... Ale mam nadzieję, ze nie uciekniecie do odchowalni zanim nie urodzą wszystkie dziewczyny z listy
ja też będę do końca, o ile Jasiek mi psiuksa nie zrobie.
Cytat:
Stanowczo.
Ja miałam taki na pół i jak tylko mały zaczął pełzać, to szybko dokupowałam na całe łóżeczko, bo się obijał o szczebelki

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

A ja tam nie rozumiem, czemu październikowe chcą być na listopadowo-grudniowych
Bo co? Że wcześniej będą o wszystkim pisać? No to może ja też tam się przeniosę, to w ogóle będę najwcześniej
Jeszcze jak któraś ma na 29-30-31 października, to rozumiem, bo spora szansa, że urodzi w listopadzie, ale jak ktoś ma na połowę miesiąca?
W sumie każdy robi, jak chce, ale mnie to dziwi

Ja obiecuję gratulować do końca i zakładać wątki nawet z Elenką na rękach Poza tym możemy ustalić, że przenosimy się na odchowalnię dopiero jak wszystkie urodzą, a do tej pory będziemy pisać tu - również te, co urodziły
Nie musimy mieć dwóch wątków jednocześnie
dokładnie, jak urodzimy to się się wszystkie przeniesiemy.
Cytat:
Matal to dobry pomysł z tym przeniesieniem

Misia ja w sumie też zaczęłam późno pisać, bo dopiero w połowie marca,no ale dla chcącego nic trudnego

A chodziło mi o to,że są ochraniacze gdzie te boki są do połowy łóżeczka i takie na całą długość łóżeczka.

Czyli ogólnie najlepiej pościel 135x100,a ochraniacze na całe łóżeczko.

Jeszcze ciągle rozkminiam te butelki antykolkowe z TT. Poczytałam na różnych forach i uznałam,że kupię zestaw startowy zwykłych butelek, bo one się zawsze przydadzą nawet jak Mysza będzie starsza, a w razie czego tfu tfu antykolkową zawsze mogę dokupić.
Ja na razie kupuje ochraniacze na połowe, później najwyżej dokupie.
Cytat:

Hej, witaj
Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Ja też tego nie pojmuję, że to głównie inne baby to takie suki!!! Spotka je jeszcze karma! Zobaczysz.

Ja pierniczę, jak jeszcze kartka była (co się rzadko zdarza) to już w ogóle szczyt chamstwa!!
ja też jestem zdania, że karma zawsze wraca.
Cytat:

Matall, bo mnie już paluchy bolą... od trzymania kciuków.

ja mam nadzieję, ze TŻ załatwi dzisiaj busa i pojedzie po to łóżko dla nas.

Ja mam dzisiaj na obiad hamburgery....:mni am:

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:45   #2953
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
hej gratuluje wam takich fajnych już dużych dzieciaczków!
ja mam jutro wizytę i ryczeć mi się chce bo od początku zawsze chodzi ze mną mąż, zawsze mnie to jakoś tak poprawia samopoczucie a jutro najprawdopodobniej nie zdąży ;( i będę musiała iść sama albo wziąć mamę albo siostrę, ale ja chce jego!! może jutro uda się i poznamy płeć a jego ma nie być?!?! jakoś mi tak źle, dzisiaj też samotna noc bo jest w trasie i wróci jutro nie wiadomo o której? a chciałabym tak bardzo żeby zdążył! ;(
Kochana, nic się nie martw, wszystko mu opowiesz. Nie nastawiaj się tak źle, bo się okaże, że tej płci nie poznasz. ja też byłąm bez męża w 18tc i miała być płeć i bobas się zakrył nogami Dopiero na kolejnej wizycie jak byliśmy razem to się pokazała dziewuszka
Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
dziewczyny nie chcę za bardzo zdradzać szczegółów ale potrzebuję waszych kciuków... a wiem, że działają cuda chodzi o pracę D.
Trzymam kciuki
Cytat:

Nie ma to jak wysłać faceta na zakupy
Efekt: Elenka ma bodziaki w samochody i niebieskie spodenki w samochody
Ale co tam, w sumie jak jej założę bodziaka w samochody pod kremowego pajaca albo niebieskie spodenki na różowego bodziaka, to może nie będę non stop słyszeć, jakiego pięknego mam synka
W lidlu był? Bo ja tam widziałam bodziaki w samochody
Cytat:
no i pięknie... dzwoniłam do rejestracji i pracuje tam położna z oddziału gdzie pracuje mój gin... i powiedziała żebym najlepiej pojechała do niego na oddział, bo jak biorę 3x1 duphaston i dalej mnie boli to może mi się szyjka skracać... więc za godzinę będzie po mnie przyjaciel D... mam nadzieję, że mnie tam przyjmą no i że nie będę musiała zostać (że będzie na tyle dobrze, że nie trzeba)... dam wam znać co i jak ale na wszelki wypadek wezmę jakieś rzeczy
Cytat:
Napisane przez wiktom Pokaż wiadomość
Hej Brzuchatki

Ostatnio mało się udzielałam ale regularnie podczytywałam mam nadzieje, że mnie jeszcze ktoś pamięta

Przeżyłam dziś w nocy KOSZMAR . Dostałam gorączki 38,1, nie mogłam jej niczym zbić. Na szczęście ok.3 poskutkowały zimne okłady i paracetamol (strasznie się przed nim wzbraniałam, żeby małemu nie zaszkodził), do tego dreszcze, straszny ból gardła i cała lewa strona ciała mi drętwiała. Byłam PRZERAŻONA Teraz goraczka mi spadła, tylko 37,2 ale idę do lekarza bo nie chce przechodzić kolejnej takiej nocy. Mały się rusza, więc mam nadzieje, że wszystko u niego dobrze, strasznie się martwię
Kochana idź do lekarza i nie martw się na zapas. A paracetamol spokojnie możesz brać, nie jest specjalnie niebvezpieczny w przeciwieństwie do gorączki
Cytat:
ZG piękne miastoooooo Jakbys miała za dużo czasu to wpadnij na kawkę/herbatkę
Jak Ty sobie w ogóle radzisz z maleństwem będąc w ciąży? ;*

Hehehe, jakby to była Myszka Mickey to bym pomyślała, że jesteś fanką Falubazu Ale to w sumie miło ze stroy pani
Ej, ja jestem fanką Falubazu
Cytat:
A ja się witam po okropnej nocy....

Nie mogłam spać przez kaszel i zapchany nos W środku nocy chciałam się przenieść na fotel rozkładany, Tż sie na mnie wkurzył, ja ryczałam... Masakra Łeb mi pęka!

Byłam już w Lidlu i nieszczególnie sie udały te zakuy. Tzn legginsy będą ok (wzięłam dwa rózne rozmiary :P), koszulkę wzięłam zdecydowanie za dużą, jeansy za małe... nie umiem ogarnąc tych ich rozmiarów. Spodnie największe są na mnei za małe i za krótkie, koszulka największa nadaje sie do pływania wewnątrz niej..

Zuzince wzięłam body z krótkim rękawem, o spodniach zapomniałam ale i tak będę jeszcze w Lidlu to wezmę
Ja też byłam w lidlu przed pracą, wzięłam legginsy i dresowe spodnie i stanik, ale nic nie przymierzałam jeszcze... A na zatkany nos polecam wodę morską

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:47   #2954
misia332
Zakorzenienie

Co do Fanek Falubazu, to jako przyszła żona wiernego kibica i ja się dopisuję

Stary 2013-05-23, 10:48   #2955
teacherka
Zakorzenienie

Papalinko, psikam wodą morską, niewiele pomaga... Tzn pomaga ale na moment... Nei wiem ile razy mogę tym psikać... ale raczej nie po parę razy na godzinę....

Fanka Falubazu? Ho ho ;D

Misia, u mnie tez dzis hamburgery. Kupiłam trochę mięsa wołowego mielonego. Będą porządniejsz.e A że Tżowi jeden nie wystarczy, to drugiego dostanie ze zwykłego mięsa.
Stary 2013-05-23, 10:50   #2956
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Papalinko, psikam wodą morską, niewiele pomaga... Tzn pomaga ale na moment... Nei wiem ile razy mogę tym psikać... ale raczej nie po parę razy na godzinę....

Fanka Falubazu? Ho ho ;D

Misia, u mnie tez dzis hamburgery. Kupiłam trochę mięsa wołowego mielonego. Będą porządniejsz.e A że Tżowi jeden nie wystarczy, to drugiego dostanie ze zwykłego mięsa.
Kilka lat mieszkałam z ZG zanim się przeniosłam do Wrocławia i ZG to było moje ulubione miasto i tam się właśnie wciągnęłam z żużel Też uczyłam ang w szkole językowej

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:50   #2957
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja się witam po okropnej nocy....

Nie mogłam spać przez kaszel i zapchany nos W środku nocy chciałam się przenieść na fotel rozkładany, Tż sie na mnie wkurzył, ja ryczałam... Masakra Łeb mi pęka!

Byłam już w Lidlu i nieszczególnie sie udały te zakuy. Tzn legginsy będą ok (wzięłam dwa rózne rozmiary :P), koszulkę wzięłam zdecydowanie za dużą, jeansy za małe... nie umiem ogarnąc tych ich rozmiarów. Spodnie największe są na mnei za małe i za krótkie, koszulka największa nadaje sie do pływania wewnątrz niej..

Zuzince wzięłam body z krótkim rękawem, o spodniach zapomniałam ale i tak będę jeszcze w Lidlu to wezmę

heh witaj w klubie, bo ja spodnie jeansowe musiałam oddać :| bo były za małe, tzn nie tyle małe co mi się w łydkach zatrzymały i nie mogłam do końca ich wcisnąć tak jak trzeba ale u góry były ok i w udach no niestety takie dziwne tam robia te ciuchy :/
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:51   #2958
shure
Zadomowienie

Cytat:
To psikanie woda nie za dobre bardzo sie wysusza

[*]

Edytowane przez shure
Czas edycji: 2013-05-23 o 10:52
shure jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:51   #2959
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
dziewczyny nie chcę za bardzo zdradzać szczegółów ale potrzebuję waszych kciuków... a wiem, że działają cuda chodzi o pracę D.
Trzymam
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:51   #2960
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja się domyślam, że największe zainteresowanie będzie jak będą rodziły pierwsze z listy, a taka teacherka z końca listy może się doczeka pojedynczych gratulacji... Ale mam nadzieję, ze nie uciekniecie do odchowalni zanim nie urodzą wszystkie dziewczyny z listy

nie martw się! ja też jestem prawie na końcu na liscie więc na pewno nie będziesz sama! głowa do góry
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:52   #2961
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
kołderka 50x70 to faktycznie trochę bez sensu, ale co zlego jest w śpiworkach?
Właściwie nic, ale chyba jej się lepiej ś[pi w pościeli.A śpiworek to miałam taki z dziurami do auta, nie taki specjalny do łóżeczka.
Stary 2013-05-23, 10:53   #2962
misia332
Zakorzenienie

Cytat:

Fanka Falubazu? Ho ho ;D

u nas bułki są pakowane po 6, a kotlety-buregry można też kupić pakowane po 6 z mięsa drobiowego, wołowego, wieprzka i mieszane.
Także ja tylko mięcho obsypie przyprawą i na patelnie

Stary 2013-05-23, 10:54   #2963
teacherka
Zakorzenienie

Kurczę, właśnei dotarł zamówiony kocyk.. Ale nie w tym kolorze Chcialam korallowy dół, a dostałam żółty... ;/ Wkurza mnie ostatnio allegro. Ciagle jakieś problemy ;/
Stary 2013-05-23, 10:55   #2964
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
ZG piękne miastoooooo Jakbys miała za dużo czasu to wpadnij na kawkę/herbatkę
Jak Ty sobie w ogóle radzisz z maleństwem będąc w ciąży? ;*
:
Nie jest tak źle, mała jak na razie nie jest mobilna, więc nie muszę za nią ganiać.Nie wiem co będzie jak to sie zmieni...
A co do ZG bardzo słabo znam miasto,ale akurat ta przychodnia jest na tym deptaku koło rynku więc jakos trafię.

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:

Trzymam
Stary 2013-05-23, 10:55   #2965
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Kurde, co za przeprawę miałam rano. Poszłam na zlecone badanie glukozy. Czeka się potem 2 godziny więc doszłam do wniosku, że pierwszy raz poproszę o ustąpienia mi pierwszeństwa (na drzwiach była odpowiednia kartka).

Kolejka miała ładne parę osób więc zapytałam kto jest pierwszy, zgłosiła się babka więc powiedziałam, że wobec tego wejdę przed nią. Dodam, że specjalnie ubrałam jasne, obcisłe wdzianko żeby już nie musieć wdawać się w tłumaczenia (lada moment mi stuknie 7 miesiąc więc już jednak cokolwiek widać ). Babiszon mnie zmierzył i zapytał, że niby dlaczego. Powiedziałam (oczywiście mega spokojnie), że jestem w ciąży i według zasad przychodni mam do tego prawo. Słuchajcie, wyobraźcie sobie, że suka do mnie wyjechała z aferą, że ciąża to nie choroba a ja najwyraźniej jestem zdrowa skoro mam siłę się kłócić i nie umiem liczyć skoro chcę wejść przed nią
Zaraz poparła ją druga zołza siedząca obok i twierdząca, że ona wchodzi po suce. Potem odezwała się jakaś małolata, że potem ona.

Mina mi zrzedła i już postanowiłam, że oleję suki i poczekam na końcu kolejki (głodna w dusznym pomieszczeniu, w którym miałam spędzić kolejne 3 godziny...), ale odezwał się pan w średnim wieku. Mega spokojnie powiedział, że właśnie weszła jedna ciężarna, przepuścimy dwie osoby i wtedy wejdę.

Słuchajcie, najlepsze, że tamte dwie świnie, które dołączyły do chórku były o wiele dalej niż mi wciskały. Po wyszczekanej babie wchodziło dwóch facetów (którzy w ogóle się nie odzywali i nie protestowali). A w końcu okazało się, że suka sama potem co najmniej 3 razy właziła do środka poza kolejką, bo nie potrafiła dobrze odliczyć pieniędzy, które miała dać.

No i taka bzdura, a człowiekowi humor psuje. I przykre, że to baby takie wstrętne. Zamiast trzymać się razem to by ciężarną jeszcze zagryzły To facet mnie wyratował z tego zwierzęcego stada.

Żałuję, że teżeta nie było, ten to by dał suce do słuchu tak, że na długo by sobie to zapamiętała W smsie mnie poinstruował, że mam jej powiedzieć, że ciąża to nie choroba, ale analfabetyzm leczy się w szkole i jeszcze w promocji można otrzymać szczyptę kultury

Myszy ją wpierniczą jak nic!
Powiem Tobie, że na niezłe zołzy trafiłaś. Aż mnie zatkało. Jak dla mnie kartka specjalna wisiała i to nie one są od decydowania czy masz wejść zgodnie z przywilejem czy nie. Ty tylko informujesz, że chcesz skorzystać i wchodzisz- to babki z laboratorium są od decydowania. U mnie jest tak, że zawsze wychodzą z pokoju pytają czy jest jakaś ciężarna, kobieta z dzieckiem bądź ktoś na krzywą cukrową i to one wchodzą jako pierwsze. Ale nie powiem ostatnio byłam pobrać krew był przede mną jeden facet, wszedł przede mną. Gdyby jedna kolejka była na np 8 osób zapytałabym czy w tłumie jest jakaś inna kobieta w ciąży, która chce skorzystać z przywileju, bo ja właśnie mam zamiar. Gdyby któraś miała "ale" wskazałabym na kartkę na drzwiach a w razie głupich komentarzy poprosiłabym o zgłoszenie swoich reklamacji do Laboratorium. Ja już naprawdę nie umiem wystać w kolejkach, robi mi sie duszno, ciężko, kręgosłup mi leci do tyłu. Dlatego też nie lubię chodzić do Tesco, bo tam jest jedna mega kolejka, kasy dla kobiet w ciąży zamknięte....

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2013-05-23 o 10:56
m.a.r.t.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:56   #2966
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

Ja mam dzisiaj na obiad hamburgery....:mni am:
Ja pizzę z da grasso
Stary 2013-05-23, 10:57   #2967
teacherka
Zakorzenienie

ale ten świat mały, Papalinko Konczyłas UZ?

Misia, no to jasne, żona fana musi też być fanką

Angelika, ja już sobie odpuszczam zakup spodni w lidlu, bo to już któreś nieudane podejście.

Shure, wysusza? A ponoć właśnie ma nawilżać.... :niewiem: Grunt, że na chwilę trochę przetyka.
Stary 2013-05-23, 10:57   #2968
LaLoca
Zakorzenienie

Hej słyszałyście tą dzisiejszą akcję w Łodzi, gdzie dyspozytor pogotowia pomógł rodzącej? aż mnie dreszcze przeszły. W TV się podniecają, a ja o mało nie zemdlałam jak to słyszałam. Od razu postawiłam siebie na miejscu tej kobiety brrr

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Dziękuję za komplementy w imieniu mojego synusia

Przez te przepływy całą noc miałam dziwne sny, że maluszek musiał się wcześniej urodzić i zamiast rosnąć był coraz mniejszy

Rozmawiałam z siostrą - jej przyszły teść jest neonatologiem (tym od wcześniaków) i mówił że na razie nie mam się przejmować, tylko kontrolować te przepływy. Jeśli okaże się że się drastycznie pogorszą i będzie zagrożenie dla dziecka - po prostu wcześniej przerywa się ciążę. Dla mnie ta wizja niestety nie jest zbyt przyjemna, chciałabym urodzić w terminie Pociesza mnie fakt że mały ma 500g (troszkę poniżej 50 centyla dla tego tygodnia ciąży) i druga tętnica ma przepływy w porządku bo czytałam o przypadkach, gdzie obie nie wyrabiają...
Nie martw się Kochana. Ja też mam podobne schizy. Nie dość, że boje się nawrotu krwawienia to jeszcze mam nisko łożysko i boje się, że się nie podniesie i jeszcze mam macicę dwurożną, co grozi niską wagą dziecka, bo mu będzie ciasno w jednym roguStaram się nie dobierać do głowy, bo zamartwianie się w niczym nie pomoże. Trzymaj się i myśl pozytywnie Wiara czyni cuda

Cytat:

Cześć zapraszamy zapraszamy
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:01   #2969
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Hej, witaj

Cytat:
Może inhalacje pomogą bardziej?

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Właściwie nic, ale chyba jej się lepiej ś[pi w pościeli.A śpiworek to miałam taki z dziurami do auta, nie taki specjalny do łóżeczka.
Ja za to byłam bardzo zadowolona ze śpiworka, wg mnie lepszy niż kołderka. Zimą nie musiałam się martwić, że mała śpi odkryta ani że nakryje się tą kołderką na głowę. Tym razem też zamierzam używać śpiworka.

Cytat:
Kurczę, właśnei dotarł zamówiony kocyk.. Ale nie w tym kolorze Chcialam korallowy dół, a dostałam żółty... ;/ Wkurza mnie ostatnio allegro. Ciagle jakieś problemy ;/
Ich wina, muszą zrobić Ci wymiankę.

Wzięłam zwolnienie na dwa tyg, ale co z tego jak większość czasu spędzę na sprzątaniu. Póki co czuję się dobrze, jedynie czasem mam takie lekkie duszności no i jak za długo za biurkiem siedzę to brzuch twardawy. I jeszcze popołudniami mała tak mnie wygania po placach zabaw, że czasem padam przed nią
Stary 2013-05-23, 11:02   #2970
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Mi pomagały inhalacje z Amolu. Wrzątek wlewałam do szklanki i kropelkę amolu i wciągałam nosem, później kolejną kropelkę i znowu to samo, aż do znudzenia Coś tam pomogło
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości