Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14! - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-23, 09:58   #271
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
ale to chyba tez zalezy od szerokosci klaty, nie?
ja przed ciaza wazyłam 55kg, a obwód 75, mniejszych nie mogłam bo były za ciasne... w sumie to tez zalezy na jaka rozmiarówke sie trafi
ale trzeba pamiętać, ze zawsze idziemy rozmiar w dół w zależności do naszego obwodu pod biustem

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Jak już gadamy o ubrankach na nasze bimbały to ja powiem, że dopóki nie byłam uświadomiona stanikowo to kupowałam standardowe 75B lub nawet 80C, a potem jak juz byłam obczajona to wskoczyłam na 65E/F (zalezy od firmy), a ze ciezko jest kupic staniki (normalne, ale wg sprzedawców oczywiscie nie normalne), to ostatecznie kupowałam 70D/E. I wiecie, że nawet jak wczesniej miałam jakiś tłuszczyk na pleckach to on nagle zniknał, przestał mnie boleć kręgosłup, przestałam czuć, że mam w ogóle stanik na sobie.

Serio każdej kobiecie polecam taką przemianę. Obwód powinien być ciasny, a przewaznie kobiety kupuja wielkie obwody i za mały miseczki. A tu trzeba zejsc z obwodu i wskoczyc w wieksza miskę.
popieram, brafiterki i dobry stanik i biust inaczej wygląda i inaczej się czujemy

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 09:58   #272
idzia111
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Powodzenia!!!!

No te biustonosze są super... mają tylko jedną wadę
CENA!
I za chiny nie mogę znaleźć białego mam same ciemne Białych chyba w moim rozmiarze nie produkują
No ceny powalają, dlatego ja np. lubie tansze Hendersona, nie jest on super extra dobrany, ale jednak cena ok 50zł (jak sie dobrze poszuka) nie jest zła. I własnie z tej formy spokojnie kupuje 70D/E a potem nawet i 65F dorwałam. A tak to biustonosze kosztują coś ok. 200zł

!!!Zaraz na polsat news bedzie relacja z porodu w domu!!!
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 09:58   #273
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Jak już gadamy o ubrankach na nasze bimbały to ja powiem, że dopóki nie byłam uświadomiona stanikowo to kupowałam standardowe 75B lub nawet 80C, a potem jak juz byłam obczajona to wskoczyłam na 65E/F (zalezy od firmy), a ze ciezko jest kupic staniki (normalne, ale wg sprzedawców oczywiscie nie normalne), to ostatecznie kupowałam 70D/E. I wiecie, że nawet jak wczesniej miałam jakiś tłuszczyk na pleckach to on nagle zniknał, przestał mnie boleć kręgosłup, przestałam czuć, że mam w ogóle stanik na sobie.

Serio każdej kobiecie polecam taką przemianę. Obwód powinien być ciasny, a przewaznie kobiety kupuja wielkie obwody i za mały miseczki. A tu trzeba zejsc z obwodu i wskoczyc w wieksza miskę.
idzia nasza brafitterka
Robimy wątkowy bust extreme makeover?
Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
witajcie dawno mnie nie było 3 tyg leżałam w szpitalu ...mam skurcze cały czas wczoraj wróciłam do domu biorę leki... mam leżeć... szyjka miękka krótka a maluszek leży główką na samym dole gotowy do wyjścia

nie mam łóżeczka wózka nie zdecydowałam też co z materacem...głowa mnie od tego boli....tyle czasu offline a już bym miała wszystko
Niunia
Jak mały się tak pcha, to nie ma że boli, musisz leżeć i tyle.
A akurat zakupy typu wózek, łóżeczko czy materac możesz zrobić przez internet, to akurat nie jest aż tak ważne teraz
Stary 2013-05-23, 09:58   #274
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
A co do tych rozmiarów jeszcze - to siostra kupiła mi w połowie ciąży biustonosz miękki, taki do chodzenia na teraz też w lidlu (z tej lini Lycra Jolinesse) 80B i w tamtym biustonoszu po założeniu mogłabym sobie parę rąk włożyć jeszcze w obwód, tyle mam miejsca A miseczki są za duże na teraz.
Gdzie 80C który dzisiaj kupiłam, jest tak jak pisałam na styk w obwodzie, a miseczki większe, bo wiadomo, że to do karmienia. Więc zasady nie ma, zwłaszcza, że to przecież jedna firma jest
To jest najbardziej wkurzające

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 09:59   #275
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
witajcie dawno mnie nie było 3 tyg leżałam w szpitalu ...mam skurcze cały czas wczoraj wróciłam do domu biorę leki... mam leżeć... szyjka miękka krótka a maluszek leży główką na samym dole gotowy do wyjścia

nie mam łóżeczka wózka nie zdecydowałam też co z materacem...głowa mnie od tego boli....tyle czasu offline a już bym miała wszystko
dobrze, że jesteś pod opieką lekarzy,
najważniejsze żebyś odpoczywała teraz jak kazał lekarz,
a łóżeczko, materac, to nie jest najważniejsze.
poszukaj w sieci coś, a niech partner jedzie i kupi

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:00   #276
iwona335
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Lecę sie myć i spać. Swoją drogą jeszcze Wam nie mówiłam. Odkąd mieszkamy u rodziców mam problem z zasnieciem, bo za oknem śpiewa słowik! i calutenka noc mi wyje (jak wstaje siku to wiem). co za wariat! a po 4 zaczyna cala reszta ferajny
dobranoc!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja mieszkam na wsi,
wieczorem jest serenada psów, żab i dzwiek silników (sąsiad jest mechanikiem)
od rana słychać krowy, konie, i moje ulubione koguty!! mozna oszaleć! do tego dochodzi od wiosny do późnej jesieni świerszcz, który świerszczy calutką noc, no i rano jeszcze na słupie przy oknie gdzie mamy sypialnie siada gołąb i grucha sobie czasem juz od 4 rano.
Są dni ze juz tego nei słysze ale jak jest problem z zasnieciem to można ześwirować
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:02   #277
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:

nie martwiaj sie, wszystko bedzie dobrze. Lez i odpoczywaj..

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:03   #278
Margosia__
Zakorzenienie

Miłego dnia Wam życzę, bo coś mnie tu dzisiaj już za dużo było

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:06   #279
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
UWAGA Nie wiem czy odkryłam Amerykę, a może to już wiecie ... Mam sposób na skurcze łydek. Tej nocy ani jednego skurczybyka nie było Mój sposób jest taki, że jak w nocy przebudzam się na sikundę lub przewalić się na drugi bok to przy wyprostowanej nodze przyciągam stopę do siebie. Nie wiem czy mnie rozumiecie??? Nie zginam nogi tylko stópkę samą przyciągam, palce jak najbliżej w stronę do kolan. I to powoduje, że mięsnie przez chwilę są mocniej napiete, a za moment rozluzniają się. Wiem, że pomaga, bo już od ponad tygodnia miałam skurcze, a poprzedniej nocy masakra jakaś była.

Jak już skurcz złapie to też te przyciaganie stopy najszybciej daje ulgę. Bo masowanie czy chodzenie jest wg mnie gorsze, przyciagnac na siłę i moment mocniej zaboli i puszcza. O tej stopie to akurat tz mi powiedział bo on kiedys stale miał problemy ze skurczami łydek. A ja w nocy tylko profilaktycznie sobie tak robiłam i na razie ok. Jak bedzie działało to opatentuje
No widzisz Idzia, a mi to nie pomaga, a wrecz pogarsza, bo natychmiast skurcz lapie te naprzeciwlegle sciegna - nic nie moge naciagac, tylko stanac i czekac albo ew. powolutku rozchodzic...
Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość

A wczoraj zapomniałam Wam napisać jaki miałam mega sen... Śniło mi się, że mam przezroczysty brzuch I normalnie siedzieliśmy z mężem i patrzyliśmy jak za tą "szybką" mała sobie plumka - oglądaliśmy jakie ma piękne małe rączki, stópki, jakie robi minki Chyba mi już na mózg pada...
Jaki swietny sen
Cytat:
Jak dla mnie to zdecydowana większość kobiet nosi zdecydowanie za duży obwód pod biustem
Do najmniejszych osób jednak nie należę bo ubrania noszę l/xl ale obwód miałam przed ciążą 70 w sumie dalej mam taki sam
A w karmnikowym staniku mam 65 (pani tłumaczyła, że ciążowe robią zwykle większe)
Kwestia budowy klaty ja przy M, a wczesniej XS/S caly czas mam 75, nijak 70 mi nie lezy
Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Perse nie zdążyłam wczoraj pogratulować Ci wizyty, brawa dla Ciebie i Artusia
Magolina dla Ciebie też salwy braw za udaną wizytę i porządek w brzuszku
Dolaczam sie
Cytat:

Oj Niunia, zaciskaj nozki
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:06   #280
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Miłego dnia Wam życzę, bo coś mnie tu dzisiaj już za dużo było
Miłego i Tobie

Synek
Stary 2013-05-23, 10:06   #281
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:

biedactwo, zdróweczka dla Ciebie i maluszka, trzymajcie się cieplutko. Jeszcze zdążysz kupić wszystko, nie martw się.

No i popłakałam się, przy słuchaniu całej rozmowy z tą panią co urodziła. Ciekawa jestem jak to sie stało, że ona wczesniej nie czuła, że rodzi Może nie miała jako takich bóli tylko jak sie zaczeło to juz bylo wszytsko daleko.

Aż się boje, żeby tak mi sie nie zrobiło.

Wiecie ze u mnie w szpitalu jak mama urodzi w domu lub w karetce czy w drodze do szpitala to mama lezy w jednoosobowej sali z dzieckiem na ginekologii. Nie bierze się na położnictwo.

Oliath ja sama daje rade sobie tak stope przyciagnac jak mam mini skurcz, a tak to niestety krzycze i budze tż-ta i on mi odgina. Mówie o takim skurczu, że wykreciło mi na bok stopę. To było poprzedniej nocy, dzis mnie jeszcze lydka boli. Miałam wtedy 6 skurczybyków i niestety za pierwszym i drugim razem próbowałam sama, ale i tak tż-ta budziłam, a potem tylko lekko zakwiliłam a on juz na równych nogach sam mi odginał. Nie wyspał się biedny, no ale sama nie byłam w stanie stanąć na nogę nawet. A tej nocy nie czekałam tylko sama bez skurczu odginała. Tyle ze ja spie bardzo słabo, i budze sie co chwila i wtedy przez sen odginam w jendej i drugiej nodze.

Na poczatku tego odginania przy skurczu boli bardziej, ale w kilka sekund przechodzi, a jak tak nie robie to boli lekko mniej ale zdecydowanie dluzej. Wtedy mięsień jest taki jakby słaby i boli tak ze nawet w dzien na noge ciezko stanac.

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-05-23 o 10:15
Stary 2013-05-23, 10:10   #282
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Hello, ja już powróciłam z łowów

Kupiłam biustonosz do karmienia biało-różowy (chciałam jeszcze granatowy, ale akurat w tym lidlu były jeszcze tylko białe) i nawet wygrzebałam dobry rozmiar 80C, 80tka idealnie leży pod biustem, a misieczka C jest póki co za duża, jak wiadomo, ale to z myślą o karmieniu Zastanawaiałąm się nad D, ale mam taki czarny biustonosz od siostry (też z Lidla), to mogę go sobie na głowę założyć mam nadzieję, że aż takiego nawału mieć nie będę Ale biustonosze bardzo ładne i porządne
Jeszcze kupiłam te leginsy czarne - w sumie z ciążowych mają tyle, że są z bardzo elastycznego materiału i z wysokim stanem. Wzięłam 40/42 żeby mnie nic nie uwierało, bo cholery w ciąży dostaję, jak coś mnie za bardzo na brzuchu obciska A w sumie wzięłam je z myślą o nadchodzących tygodniach i rosnącym brzuchu.

W ogóle leciałam z tego Lidla jak głupia, aż kolki dostałam, bo TŻ wyjeżdżał do pracy o 8 i chciałam zdążyć wrócić i mu chociaż jogurcik podrzucić - doleciałam pod nasz blok, jak do auta wchodził co prawda siedział już z koleżanką w aucie, więc trochę siary mu narobiłam Ale co tam, nie po to tak leciałam, żeby nie wziął.

Teraz muszę coś zjeść, bo zaraz

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

A do biedronki już mi się nie chce lecieć W sumie i tak chciałam tylko kupić płyn do prania z Loveli, bo pieluszki wolę kupować na bieżąco - nie wiem jaką rozmiarówkę i jak szybko mały będzie zużywał. A tak skoczę może w przyszłym tygodniu do Rossmana po tego Bobini i wsio. W sumie ja dopiero co wyprałam wszystkie ciuszki w naszym płynie normalnie, to spokojnie mam ponad miesiąc, żeby wyprać w dzieciowym
no to super, zę udało Ci sie złowić biustonosz
ja o 7 pojechałam do labo z siuskami i prosto do lidla, i co sie okazało??? jest wszystko tylko nie ma tych biustonoszy, no myślałam, ze sie tam popłacze, a leginsów jakos nie lubie i nie kupiłam, a bluzki takie sobie srednie były, nie spomne o body dla maluchów- mam używki w lepszym stanie niz to co tam widziałam
w nagrode za trudy sklepowe kupiłam sobie truskami, banany i arbuza i jak TŻ pójdzie do pracy zrobie sobie owocową uczte (nie jem przy nim tego bo mi zje! )
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:11   #283
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Oliath, idzia, ja też mam skurcze łydek.
średnio raz na jedną noc.
ale taki chyba już urok, więc jakoś przechodze przez to z zaciśniętymi zębami i mówię sobie, że poród będzie gorszy hahaha

Stary 2013-05-23, 10:12   #284
magolina
Wtajemniczenie

Hej.

Znów pół nocy nie spałam tak mnie bolał odbyt nawet nie tyle co sam wylot tylko jakby tam w środku. Boli (kłuje) do tej pory czy siedzę, czy lezę i nie ważne na którym boku. No i oczywiście nie mogąc spać w nocy wymyśliłam sobie, że pewnie mam guza

Nie wiem czy to możliwe, żeby Mały coś uciskał i tak mnie boli??? no dyskomfort tragiczny. Wcześniej jak leżał główką w dół było ok może gdzieś teraz nóżkami jakis nerw naciska czy coś.....masakra.

Cytat:

Leż dużo, wstawaj tylko do ubikacji> Wytrzymasz i będzie dobrze
Wózek, łóżeczko możesz zamówić przez internet. Teraz najważniejsze jest, żeby wytrzymała te pozostałe Ci tygodnie.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:12   #285
fiazo
Zakorzenienie

ja na lidla to nawet czasu dzis nie znajdę

Synek
Stary 2013-05-23, 10:17   #286
madi82
Zakorzenienie

Cytat:

Niunia, a jak se objawiały te skurcze? Brzuch Ci twardniał...
Jak chodziłaś czy też jak siedziałaś???

Ja się zaczynam stresować bo jak chodzę to tak mi brzuch twardnieje i nie wiem czy to skurcz czy co..możesz cos więcej napisac jak to wyglądało?

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:18   #287
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

magolina
ja też takie coś miewam.
to po prostu nam się wszystko tam w środku rozciąga, dziecko pcha się, ustawia do porodu.

Stary 2013-05-23, 10:24   #288
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
czy pisałam o filmie Kolorowe ptaki? któraś oglądała? jak nie to polecam, ale może po ciąży... kobiecy, ale dość mocny - wczoraj chciałam coś lekkiego włączyć i padło na ten film. Okazało się, że były momenty że łzy mi leciały i takie, które oglądałam cała spięta. Mąż w pewnym momencie kazał mi wyłączyć, ale się uparłam. I tak teraz chodzi mi po głowie...

No nic uciekam, dobrej nocy
Muszę sobie ściągnąć skoro polecasz dawno nie oglądałam dobrego, ale i mocnego filmu

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Najeździłam się dzisiaj z mężem rozwożąc jego wizytówki. Strasznie mnie to zmęczyło..wiecie jak to przy nowych budowach, przeważnie brak asfaltu, same dziury, doły, kamole.. wytelepało mnie, że nie wiedziałam jak siedzieć..biedny Lol..musiałam nawet siknąć gdzieś w lesie, tak mnie pęcherz od skoków gniótł.. Przejechaliśmy łącznie prawie 80km..zjedliśmy obiad i padłam na kanapie z głową na nogach męża. Później jeszcze skoczyliśmy do rodziców, wróciliśmy ok. 20, umyłam się, nadrobiłam Was i padam totalnie wykończona
Do tej pory biedactwo jeszcze pewnie śpisz

Cytat:

Niunia to teraz leż, leż i jeszcze raz leż- zaciskaj nóżki jak się da, a zakupami się nie stresuj- w dobie internetu to Ci nawet rozłożą

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
nie! bo mi robisz smaka jak diabli!!
niby nie mam zachcianek ale jak czytam co która tu bedzie jesc to mam slinki aż do piet
też Cię lubię!

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Hej.

Znów pół nocy nie spałam tak mnie bolał odbyt nawet nie tyle co sam wylot tylko jakby tam w środku. Boli (kłuje) do tej pory czy siedzę, czy lezę i nie ważne na którym boku. No i oczywiście nie mogąc spać w nocy wymyśliłam sobie, że pewnie mam guza

Nie wiem czy to możliwe, żeby Mały coś uciskał i tak mnie boli??? no dyskomfort tragiczny. Wcześniej jak leżał główką w dół było ok może gdzieś teraz nóżkami jakis nerw naciska czy coś.....masakra.
Hmmm kochana nie wiem bo osobiście takiego bólu ani razu nie doświadczyłam, tak samo jak skurczów nóg w ciąży czy coś..
Nie chcę nic mówić, ale jesteś pewna, że nie zaczynają Ci się dziady jak u Oliath? oby nie i był to maluch uciskający, ale lepiej sprawdzić kochana!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:25   #289
idzia111
Zakorzenienie

iwonka wg mnie te bodziaki nie sa takie złe, nie wiem moze sie mylę, zobacze jak upiorę. Na 100% lepsze sa niż te z biedronki, bo tamte były jakby sztuczne, a te są bawełniane, cienka bawełna co prawda. Za to spodenki są na prawdę extra i jestem pewna, że nic w praniu sie z nimi nie stanie.

Jak będzie coś z nimi nie tak to trudno sie mówi U mnie w miescie w ciuchu są drozsze rzeczy niż te w lidlu czy biedrze. Zazdroszczę Wam takich tanich ciuchlandów. Jedyne co mam fajnego to ciuszki, które wygrałam na allegro, bo wyszły mnie po 1,40zł za sztukę i wg mnie opłacało się. A tak w ciuchu body nawet po 8-10zł i wcale nie jakies extra

Ja w ogóle mysle czy moze ciucha ni otworzyc, u mnie jest w miescie chyba ze 40, a w kazdym ceny jak z kosmosu, a itak ludzi tłum. Fenomen jakiś. Jak ja będąc w 5 10 15 kupiłam body nówki za 10zł, z miesistej bawełny, a uzywki tez w tej kwocie mi oferuja

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-05-23 o 10:27
Stary 2013-05-23, 10:29   #290
d0tkaaa
Zakorzenienie

czesc cycuszki hahahaha))

niunia to lez odpoczywaj a teraz jak juz masz dostep do neta yo mozesz.zrobic zakupy.

trzymam kciuki za wizyty i gratuluje tyg.ja nie ide do lidla ale za to do kauflanda i biedronki
zrobilam rano kawe i co?mleko otwarte wczoraj z biedronki skislo!!!!i musze wypic ze smietanka sypka trudno,zaraz sie zbieram i ide na shoping bo cos mi sie wydaje ze lunie niebawem deszcz...

co do biustonoszy to ja kupowalam przed ciaza tylko w esotiq bo mialam sprawdzone i idealnie dobrane.a teraz nie maja mojego rozmiaru tn co jakis czas prYchodza ale szkoda mi stowki na pare tyg.mam 3wieksze z wiekszym obwodem i daje rade:-P a tak to uwalniam je niech dyndaja(w domu:-P)

pytanie za sto pkt!czy ktoras bola pachwiny?wsumie to nawet nie z dwoch stron a jednej prawej...w nocy nie moge nogi wyprostowac ani sie na plecach polozyc bo taaaak boli:-(

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

a po za tym chcialam napisac ze jak mam lekki skurcz badz czuje ze idzie to tez odginam noge badz staram sie na niej stanac(rzecz jasna musze sie chwwycic czegos co by sie nie wywalic lol ) ale ostatnio nawet mnie tak nie mecza skurcze(przenioslo sie na pachwine..:-/) ale jak sie kompie to staram sie nogo polewac lodowata woda...moze to te pomaga?wiem ze Neni chyba jest hardcorem i polewa sie cala i jeszcze twarz zimna woda nie?

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:29   #291
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość

pytanie za sto pkt!czy ktoras bola pachwiny?wsumie to nawet nie z dwoch stron a jednej prawej...w nocy nie moge nogi wyprostowac ani sie na plecach polozyc bo taaaak boli:-(
Tak, miałam tak przez ostatnie 3 tygodnie i też po prawej stronie. Mnie najbardziej to bolało przy wkładaniu spodni/ podnoszeniu nogi, przewracaniu się z boku na bok czy wstawaniu. Od paru dni cisza więc oby i u Ciebie przeszło.

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-05-23, 10:32   #292
Niunia20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Niunia, a jak se objawiały te skurcze? Brzuch Ci twardniał...
Jak chodziłaś czy też jak siedziałaś???

Ja się zaczynam stresować bo jak chodzę to tak mi brzuch twardnieje i nie wiem czy to skurcz czy co..możesz cos więcej napisac jak to wyglądało?
brzuch mi cały twardnieje obojętnie w jakiej pozycji jest mi od razu słabo gorąco serce mi wali macica jak się położe wystaje tak nienaturanie i maluch się nie rusza i do tego mam ból jak na okres
Stary 2013-05-23, 10:33   #293
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Tak, miałam tak przez ostatnie 3 tygodnie i też po prawej stronie. Mnie najbardziej to bolało przy wkładaniu spodni/ podnoszeniu nogi, przewracaniu się z boku na bok czy wstawaniu. Od paru dni cisza więc oby i u Ciebie przeszło.
oby,dzieki:-*

spotkalam wczoraj kolege i pytam"i co tam urodziliscie?"(jego dziewczyna na 15maja miala tp i mowi ze urodzili razem...mowie ze stales obok przy porodzie?a on ze"nie,naprzeciwko i nawet pempowine odcinalem"haha strasznie nie wyrazna twarz mial mowil ze chlal cala noc hahahaha

Zuza

Razem
Stary 2013-05-23, 10:35   #294
idzia111
Zakorzenienie

Dziś powinnam dostać zamówiony fotelik

A w aptece gemini nadal jest promocja na femibion natal 2, w ogóle zrobiłam w aptece zakupy na 250zł, bo wziełam dwa femibiony natal2 (92zł, a u mnie zapłaciłabym najmniej 124zł), dla tz-ta leki na watrobę, katarek dla maluszka (ten hardcorowy do odkurzacza), oillatum (do kapieli dla maluszka, ale wzielam 150ml żeby zobaczyc czy sprawdzi sie), apap i tak sie nazbierało. Ja nie umiem robic zakupów. Nauczycie mnie???

Dziewczynki dwie kolezanki mi mówiły, ze jeszcze po ciazy przez pewien czas łykały femibion natal 2 i włosy nie wypadały. Bo podobno po ciazy leca garsciami, paznokcie lamia się. Chyba będę próbowała tak samo robić, bo na serio jak zobaczyłam moją koleżankę, która miała piękne włosy, a teraz ma 5 na krzyż to sie przeraziłam. Tak po ciąży jej lecą.
Stary 2013-05-23, 10:36   #295
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
oby,dzieki:-*

spotkalam wczoraj kolege i pytam"i co tam urodziliscie?"(jego dziewczyna na 15maja miala tp i mowi ze urodzili razem...mowie ze stales obok przy porodzie?a on ze"nie,naprzeciwko i nawet pempowine odcinalem"haha strasznie nie wyrazna twarz mial mowil ze chlal cala noc hahahaha

mój to po takich widokach jakby poszedł w tany to nie wiem czy by wrócił

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-05-23, 10:38   #296
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:

mój to po takich widokach jakby poszedł w tany to nie wiem czy by wrócił
kochana to samo sobie pomyslalam!!!!

albo nie ze pil bo mu sie corka urodzila ale przez widoki jakie mial hahaha jak ostatnio mowilam mojemu ze rozwarcie musi byc na 10 to zrobil taka mine jakiej nigdy nie widzialam hahahahahhahaha

Zuza

Razem
Stary 2013-05-23, 10:40   #297
idzia111
Zakorzenienie

dotkaaa ale jak miedzy nogami stał?? gadał tylko tak. Jakby mi mój stanal miedzy nogami to bym go kopnęła, że wyleciałby sam metr nad ziemia, z tej porodówki. Chyba coś Ci ściemniał ten kolega. Mój tez opowiada ostatnio znajomym, że dogadał sie z moim lekarzem i sam bedzie poród odbierał (jesli bedzie sn oczywiscie, bo kroić nie umie).
Stary 2013-05-23, 10:43   #298
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
kochana to samo sobie pomyslalam!!!!

albo nie ze pil bo mu sie corka urodzila ale przez widoki jakie mial hahaha jak ostatnio mowilam mojemu ze rozwarcie musi byc na 10 to zrobil taka mine jakiej nigdy nie widzialam hahahahahhahaha
My jak oglądaliśmy kiedyś serial w którym był poród i było już widać główki trochę to zarówno ja jak i Tż zamknęliśmy oczy krzycząc "o fuuuuuuuuuuuuuuuj":brzyda l:

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-05-23, 10:45   #299
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
dotkaaa ale jak miedzy nogami stał?? gadał tylko tak. Jakby mi mój stanal miedzy nogami to bym go kopnęła, że wyleciałby sam metr nad ziemia, z tej porodówki. Chyba coś Ci ściemniał ten kolega. Mój tez opowiada ostatnio znajomym, że dogadał sie z moim lekarzem i sam bedzie poród odbierał (jesli bedzie sn oczywiscie, bo kroić nie umie).
nie dopytywalam sie ,ale wydaje mi sie ze stal bardziej przy nogach niz przy glowie..no albo za lekarzem...i podgladal hahha

Zuza

Razem
Stary 2013-05-23, 10:45   #300
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
My jak oglądaliśmy kiedyś serial w którym był poród i było już widać główki trochę to zarówno ja jak i Tż zamknęliśmy oczy krzycząc "o fuuuuuuuuuuuuuuuj":brzyda l:
dlatego ja takich romantycznych filmów nie oglądam

dotkaaa to ja jeszcze bardziej się teraz dziwię, jak polozne i lekarz pozwolili na to, żeby stał tak blisko. U nas wyraznie mówili, że stoi przy głowie, a jak sie ruszy to wygonia z porodówki.

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-05-23 o 10:47
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości