|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#272 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
![]() !!!Zaraz na polsat news bedzie relacja z porodu w domu!!! |
|
|
|
|
#273 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Robimy wątkowy bust extreme makeover? ![]() Cytat:
![]() ![]() Jak mały się tak pcha, to nie ma że boli, musisz leżeć i tyle. A akurat zakupy typu wózek, łóżeczko czy materac możesz zrobić przez internet, to akurat nie jest aż tak ważne teraz
|
|
#274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najważniejsze żebyś odpoczywała teraz jak kazał lekarz, a łóżeczko, materac, to nie jest najważniejsze. poszukaj w sieci coś, a niech partner jedzie i kupi
|
|
|
|
|
#276 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Cytat:
wieczorem jest serenada psów, żab i dzwiek silników (sąsiad jest mechanikiem) od rana słychać krowy, konie, i moje ulubione koguty!! mozna oszaleć! do tego dochodzi od wiosny do późnej jesieni świerszcz, który świerszczy calutką noc, no i rano jeszcze na słupie przy oknie gdzie mamy sypialnie siada gołąb i grucha sobie czasem juz od 4 rano. Są dni ze juz tego nei słysze ale jak jest problem z zasnieciem to można ześwirować |
|
|
|
|
#277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie martwiaj sie, wszystko bedzie dobrze. Lez i odpoczywaj..
|
|
|
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
Miłego dnia Wam życzę, bo coś mnie tu dzisiaj już za dużo było
|
#279 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja przy M, a wczesniej XS/S caly czas mam 75, nijak 70 mi nie lezy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
Miłego i Tobie
|
|
|
|
#281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i popłakałam się, przy słuchaniu całej rozmowy z tą panią co urodziła. Ciekawa jestem jak to sie stało, że ona wczesniej nie czuła, że rodzi Może nie miała jako takich bóli tylko jak sie zaczeło to juz bylo wszytsko daleko. Aż się boje, żeby tak mi sie nie zrobiło. Wiecie ze u mnie w szpitalu jak mama urodzi w domu lub w karetce czy w drodze do szpitala to mama lezy w jednoosobowej sali z dzieckiem na ginekologii. Nie bierze się na położnictwo. Oliath ja sama daje rade sobie tak stope przyciagnac jak mam mini skurcz, a tak to niestety krzycze i budze tż-ta i on mi odgina. Mówie o takim skurczu, że wykreciło mi na bok stopę. To było poprzedniej nocy, dzis mnie jeszcze lydka boli. Miałam wtedy 6 skurczybyków i niestety za pierwszym i drugim razem próbowałam sama, ale i tak tż-ta budziłam, a potem tylko lekko zakwiliłam a on juz na równych nogach sam mi odginał. Nie wyspał się biedny, no ale sama nie byłam w stanie stanąć na nogę nawet. A tej nocy nie czekałam tylko sama bez skurczu odginała. Tyle ze ja spie bardzo słabo, i budze sie co chwila i wtedy przez sen odginam w jendej i drugiej nodze. Na poczatku tego odginania przy skurczu boli bardziej, ale w kilka sekund przechodzi, a jak tak nie robie to boli lekko mniej ale zdecydowanie dluzej. Wtedy mięsień jest taki jakby słaby i boli tak ze nawet w dzien na noge ciezko stanac.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-05-23 o 10:15 |
|
|
|
|
#282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja o 7 pojechałam do labo z siuskami i prosto do lidla, i co sie okazało??? jest wszystko tylko nie ma tych biustonoszy, no myślałam, ze sie tam popłacze, a leginsów jakos nie lubie i nie kupiłam, a bluzki takie sobie srednie były, nie spomne o body dla maluchów- mam używki w lepszym stanie niz to co tam widziałam w nagrode za trudy sklepowe kupiłam sobie truskami, banany i arbuza i jak TŻ pójdzie do pracy zrobie sobie owocową uczte (nie jem przy nim tego bo mi zje! |
|
|
|
|
#283 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath, idzia, ja też mam skurcze łydek.
średnio raz na jedną noc. ale taki chyba już urok, więc jakoś przechodze przez to z zaciśniętymi zębami i mówię sobie, że poród będzie gorszy hahaha |
|
|
|
#284 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej.
Znów pół nocy nie spałam tak mnie bolał odbyt Nie wiem czy to możliwe, żeby Mały coś uciskał i tak mnie boli??? no dyskomfort tragiczny. Wcześniej jak leżał główką w dół było ok może gdzieś teraz nóżkami jakis nerw naciska czy coś.....masakra. Cytat:
Wózek, łóżeczko możesz zamówić przez internet. Teraz najważniejsze jest, żeby wytrzymała te pozostałe Ci tygodnie. |
|
|
|
|
#286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak chodziłaś czy też jak siedziałaś??? Ja się zaczynam stresować bo jak chodzę to tak mi brzuch twardnieje i nie wiem czy to skurcz czy co..możesz cos więcej napisac jak to wyglądało? |
|
|
|
|
#287 |
|
Zakorzenienie
|
magolina
ja też takie coś miewam. to po prostu nam się wszystko tam w środku rozciąga, dziecko pcha się, ustawia do porodu. |
|
|
|
#288 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
też Cię lubię!Cytat:
Nie chcę nic mówić, ale jesteś pewna, że nie zaczynają Ci się dziady jak u Oliath? oby nie i był to maluch uciskający, ale lepiej sprawdzić kochana!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|||||
|
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
iwonka wg mnie te bodziaki nie sa takie złe, nie wiem moze sie mylę, zobacze jak upiorę. Na 100% lepsze sa niż te z biedronki, bo tamte były jakby sztuczne, a te są bawełniane, cienka bawełna co prawda. Za to spodenki są na prawdę extra i jestem pewna, że nic w praniu sie z nimi nie stanie.
Jak będzie coś z nimi nie tak to trudno sie mówi U mnie w miescie w ciuchu są drozsze rzeczy niż te w lidlu czy biedrze. Zazdroszczę Wam takich tanich ciuchlandów. Jedyne co mam fajnego to ciuszki, które wygrałam na allegro, bo wyszły mnie po 1,40zł za sztukę i wg mnie opłacało się. A tak w ciuchu body nawet po 8-10zł i wcale nie jakies extraJa w ogóle mysle czy moze ciucha ni otworzyc
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-05-23 o 10:27 |
|
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
czesc cycuszki hahahaha
))niunia to lez odpoczywaj a teraz jak juz masz dostep do neta yo mozesz.zrobic zakupy. trzymam kciuki za wizyty i gratuluje tyg.ja nie ide do lidla ale za to do kauflanda i biedronki zrobilam rano kawe i co?mleko otwarte wczoraj z biedronki skislo!!!!i musze wypic ze smietanka sypka trudno,zaraz sie zbieram i ide na shoping bo cos mi sie wydaje ze lunie niebawem deszcz... co do biustonoszy to ja kupowalam przed ciaza tylko w esotiq bo mialam sprawdzone i idealnie dobrane.a teraz nie maja mojego rozmiaru tn co jakis czas prYchodza ale szkoda mi stowki na pare tyg.mam 3wieksze z wiekszym obwodem i daje rade:-P a tak to uwalniam je niech dyndaja(w domu:-P) pytanie za sto pkt!czy ktoras bola pachwiny?wsumie to nawet nie z dwoch stron a jednej prawej...w nocy nie moge nogi wyprostowac ani sie na plecach polozyc bo taaaak boli:-( ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- a po za tym chcialam napisac ze jak mam lekki skurcz badz czuje ze idzie to tez odginam noge badz staram sie na niej stanac(rzecz jasna musze sie chwwycic czegos co by sie nie wywalic lol ) ale ostatnio nawet mnie tak nie mecza skurcze(przenioslo sie na pachwine..:-/) ale jak sie kompie to staram sie nogo polewac lodowata woda...moze to te pomaga?wiem ze Neni chyba jest hardcorem i polewa sie cala i jeszcze twarz zimna woda nie?
|
|
|
|
#291 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, miałam tak przez ostatnie 3 tygodnie i też po prawej stronie. Mnie najbardziej to bolało przy wkładaniu spodni/ podnoszeniu nogi, przewracaniu się z boku na bok czy wstawaniu. Od paru dni cisza więc oby i u Ciebie przeszło.
|
|
|
|
#292 |
|
Rozeznanie
|
brzuch mi cały twardnieje obojętnie w jakiej pozycji jest mi od razu słabo gorąco serce mi wali macica jak się położe wystaje tak nienaturanie i maluch się nie rusza i do tego mam ból jak na okres
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spotkalam wczoraj kolege i pytam"i co tam urodziliscie?"(jego dziewczyna na 15maja miala tp i mowi ze urodzili razem...mowie ze stales obok przy porodzie?a on ze"nie,naprzeciwko i nawet pempowine odcinalem"haha strasznie nie wyrazna twarz mial mowil ze chlal cala noc hahahaha |
|
|
|
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś powinnam dostać zamówiony fotelik
A w aptece gemini nadal jest promocja na femibion natal 2, w ogóle zrobiłam w aptece zakupy na 250zł , bo wziełam dwa femibiony natal2 (92zł, a u mnie zapłaciłabym najmniej 124zł), dla tz-ta leki na watrobę, katarek dla maluszka (ten hardcorowy do odkurzacza ), oillatum (do kapieli dla maluszka, ale wzielam 150ml żeby zobaczyc czy sprawdzi sie), apap i tak sie nazbierało. Ja nie umiem robic zakupów. Nauczycie mnie??? Dziewczynki dwie kolezanki mi mówiły, ze jeszcze po ciazy przez pewien czas łykały femibion natal 2 i włosy nie wypadały. Bo podobno po ciazy leca garsciami, paznokcie lamia się. Chyba będę próbowała tak samo robić, bo na serio jak zobaczyłam moją koleżankę, która miała piękne włosy, a teraz ma 5 na krzyż to sie przeraziłam. Tak po ciąży jej lecą. |
|
|
|
#295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój to po takich widokach jakby poszedł w tany to nie wiem czy by wrócił
|
|
|
|
|
#296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo nie ze pil bo mu sie corka urodzila ale przez widoki jakie mial hahaha jak ostatnio mowilam mojemu ze rozwarcie musi byc na 10 to zrobil taka mine jakiej nigdy nie widzialam hahahahahhahaha |
|
|
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
dotkaaa ale jak miedzy nogami stał?? gadał tylko tak. Jakby mi mój stanal miedzy nogami to bym go kopnęła, że wyleciałby sam metr nad ziemia, z tej porodówki. Chyba coś Ci ściemniał ten kolega. Mój tez opowiada ostatnio znajomym, że dogadał sie z moim lekarzem i sam bedzie poród odbierał
|
|
|
|
#298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dotkaaa to ja jeszcze bardziej się teraz dziwię, jak polozne i lekarz pozwolili na to, żeby stał tak blisko. U nas wyraznie mówili, że stoi przy głowie, a jak sie ruszy to wygonia z porodówki.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-05-23 o 10:47 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.

to ja powiem, że dopóki nie byłam uświadomiona stanikowo to kupowałam standardowe 75B lub nawet 80C
, a potem jak juz byłam obczajona to wskoczyłam na 65E/F (zalezy od firmy), a ze ciezko jest kupic staniki (normalne, ale wg sprzedawców oczywiscie nie normalne
), to ostatecznie kupowałam 70D/E. I wiecie, że nawet jak wczesniej miałam jakiś tłuszczyk na pleckach to on nagle zniknał, przestał mnie boleć kręgosłup, przestałam czuć, że mam w ogóle stanik na sobie.

nie martwiaj sie, wszystko bedzie dobrze. Lez i odpoczywaj..

Chyba mi już na mózg pada...
ja przy M, a wczesniej XS/S caly czas mam 75, nijak 70 mi nie lezy