Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-23, 09:37   #331
misia1505
Rozeznanie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40948840]Misia... co to jest pieczka? [/QUOTE]

szaju nie wiesz co to jest pieczka?
to jest piiiiiiłeczka

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

nie dam rady was nadrobić, muszę jeszcze iść do skarbówki umowę opłacić a pogoda taka że nie chce sie wychodzić.

szaju moja mała nie chce jeść tych pysznych zupek co mam zrobić?

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

wy chyba oszalałyscie tylko wczoraj 10 stron?
ZANIEDBUJECIE SWOJE DZIECI!!!!!!!!!!!
Stary 2013-05-23, 09:41   #332
ania13.03
Zadomowienie

Hej laseczki, nie ma bata, zebym dala rade Was nadrobic Do 15 siedze sama z dziewczynami bo maz odsypia nocke a jak wstaje to wybywamy na spacer, zakupy, itp. Jak wracamy to jest juz praktycznie wieczor i trzeba kapac dziewczyny i klasc spac. Doba trwa ostatnio za krotko
Wiecie co? Ja to sie chyba bede musiala do jakiegos psychologa dzieciecego wybrac bo nie daje juz rady Starsza corka mi za kazdym jednym razem jak gdzies wychodzimy takie histerie urzadza, ze glowa mala. Siedzimy dwie godziny na placu zabaw, w koncu jej mowie, ze zaraz wracamy bo Lilcie trzeba nakarmic a jak ja juz probuje z tego placu zabaw zabrac to kladzie sie na ziemi i wrzeszczy ile sil w gardle W sklepie jest to samo jak sie jej nie chce np. do autka na przejazdzke wsadzic. Brakuje mi juz pomyslow co z nia robic
Sie wyzalilam a teraz ide poczytac co tam u Was

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 09:42   #333
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ona była w porządku.. do czasu aż się wyprowadziliśmy i aż Dadi się urodził... Ale wiecie co jest najbardziej wkurzające?? Że ta pi*da narzeczona szwagra siedzi jej na garnuszku, do niczego się nie dokłada, ma swoją półkę w lodówce, nie dzieli się a jak braknie to bierze ich, jak sprząta to tylko pokój w którym siedzi, a przed świętami jak trzeba sprzątać co robi? jedzie do siebie do domu. tak samo jak węglaq brakło (swoją drogą teściowa nam leci 400 zł) też uciekła i jak się grzałka zepsuła i wody ciepłej nie było to też do domciu. A i co najlepsze. Łajza 8 razy oblała prawko, to jej teściowa w końcu załatwiła lekcje i egzamin bo nauczycielka ze szkoły jest instruktorka.. Auto po znajomości jej Henio () naprawił po kosztach i się niunia wozi nie tylko jak trzeba było teściową zabrać do biedry to do kogo dzwoniła? do grzesia bo sucz sobie do rytra do mamuni na miesiąc pojechała wtedy to wiązanki się na nią sypały, grzesiek matce mówi że żeś się przekonała. Ale przyjdzie co do czego to Justynka jest cacana, jak byliśmy na święta na dlugi weekend i jej maiło nie być (bo ja nie chce przyjeżdzać jak ona jest, grzesiek zresztą też nie) to się okazuje że nagle ma wracać. No to mamunia mówi córce napisz że grzesiek z Klaudią są do niedzieli. A za chwilę G. się pyta czy napisały. A ona że nie jednak bo się obrazi. Czujecie? Justysia lepsza. Normalnie lepiej żeby ona była niż my.Wtedy się spakowaliśmy i pojechaliśmy do domu..

A co do chodzika Grześ opowiada jak to Dadi zaczyna sobie próbować pełzania. Na co ja mówię że tak i niedługo będzie raczkować a co słyszę?:
-Nie Daduś, lepiej żebyś nie raczkował, już niedługo będziesz śmigał w chodziku, tiak!" na co ja:
-Nie będzie, bo nie będę krzywdy dziecku robić. Raczkowanie to normalny etap rozwoju, po którym sam zacznie stawać i uczyć się powolutku chodzić"
-"jakiej znowu krzywdy, chodzić się nauczy
-nauczy się krzywić nogami, lenić zamiast chodzić i krzywić kręgosłupem. Nie nauczy się upadać jak człowiek, tylko na ryjek
-Oliwka od 8 miesiąca w chodziku była i już od 11 chodzi i jakoś nic jej nie jest! Ja trókę dzieci na chodziku wychowałam!
-Po pierwsze nie jestem matką Oliwii i niech jej matka (Justysia ) robi z nią co jej się podoba. Po drugie trójka dzieci, wszystkie zakrzywiają buty i się garbią. Po trzecie ja tez chodzikowa, krzywię nogami, niszczę buty, kręgosłup nie mój, a poza tym gwoli ciekawostki to chodzik by mnie zabił po do garażu nim zjechałam
-aaa tak pieprzysz, jakby to zle było to by tego nie robili, zacznie sobie chodzić będzie szczęśliwy blablabla
-zacznie sobie RACZKOWAĆ, zacznie WSTAWAĆ przy meblach, stawiać SAM pierwsze kroki, PUŚCI się, SPADNIE, PODNIESIE, a nie, że ja dziecko z chodzika wyciągnę i zaraz będzie halo bo nie ma jak w połowie dystansu stanąć i dupy zawiesić na kawałku materiału. ZObaczę chodzik to go połamię.
-co ta mama Daduś opowiada...
MIałam powiedzieć.... g***o, ale wychowanie mi nie pozwoliło
Hope podziwiam Cię za cierpliwość ... bo ja to bym już ze wszystkimi w koło wojnę prowadziła.
A i bogu dziekuje, ze mi sie nikt nie wtraca w wychowanie Oli, choć szwagier jak był to próbował mi sugerować, ale nie nachalnie.

Ale wqrwia mnie jak idę na plac zabaw u nas na osiedlu i młode dziewczyny mi sugerują że Ola ma zimne nóżki, albo nie ma czapki albo za lekko ubrana itp... Przecież to ja lepiej znam moje dziecko

A co do chodzika to nigdy w życiu. Moja sis tak nogi krzywi bo mama chodzik kupiła a młodsza już nie krzywi bo normalnie chodziła ,bez tego ustrojstwa. A nawet lekarz na USG stawów zastrzegł , żadnych chodzików itp.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015

Edytowane przez ninagg
Czas edycji: 2013-05-23 o 09:46
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 09:48   #334
LadyWhisper
Zakorzenienie

dziewczyny chciałam wam tylko napisać, że dzisiaj w nocy odszedł mój wujek, choćbym się miała teleportować to pojadę na pogrzeb.....jest mi strasznie, strasznie ciężko.....

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 09:50   #335
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
dziewczyny chciałam wam tylko napisać, że dzisiaj w nocy odszedł mój wujek, choćbym się miała teleportować to pojadę na pogrzeb.....jest mi strasznie, strasznie ciężko.....
Stary 2013-05-23, 09:51   #336
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Misiu, albo zmień firmę, albo podawaj inne smaki, albo gotuj sama.

Ewulka, jak odstawiłaś nabiał i się poprawiło to raczej nietolerancja krowiny, a nie laktoza.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 09:51   #337
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
ale Twoje zadowolenie wynika z wykąpania czy z bzyknięcia
Ha ha wiedziałam że ktoś o to zapyta
U mnie zadowolenie było z wszystkiego po trochu

Tak w ogóle to CZEŚĆ
Słuchajcie te dady dziś w biedronce to każdy rozmiar będzie? (chodzi mi o tą mega pake). I słoiczki w jakiej cenie? Nie wyświetla mi katalogu w tel i nie wiem cholera.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-23, 09:52   #338
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Szaja dobra kobieto poradź :p
Zuza robiła kupy raz na 2-3dni. Od jakichś 3 tygodni zaczęła robić codziennie. No ale od tamtego tygodnia robi po 3 dziennie. Dziś już 2 zrobiła. No i nie wiem mam się martwić czy tak może być ? Jest tylko na cycce, zachowuje się normalnie, nawet baczki już nie bolą, może więcej śpi ( co 2h zasypia tak na pol godzinki, ale też nie zawsze).
No i ilościowo to na moje oko te 3 kupy wyglądają jak przedtem ta jedną.

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2013-05-23 o 10:24
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 09:55   #339
Ewik86
Zakorzenienie

hej dziewczyny

Dziś mąż z teściową () jadą z Domcią na ekg, więc proszę o kciuki, żeby wszystko było ok

Lady bardzo mi przykro...

A w ogóle to wczoraj zapeszyłam - dziś Domcia wstała o 5:30 Poza tym zasnęła 0 19, pospała do 23:30 i zasnęła dopiero o 1 mam nadzieję, że to tylko jednorazowy "wybryk"

Dominika

Alicja

Edytowane przez Ewik86
Czas edycji: 2013-05-23 o 09:57
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 09:56   #340
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo mi przykro Kochana.. ale już mu jest dobrze, już nie cierpi...

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:00   #341
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Uwaga, zgarniam dzisiejszą pulę za mało spania. Ewa usnela po północy, a obudziła się o 5 pobudki w czasie snu miałyśmy 4, słownie cztery

A tak w ogóle to zaczyna mnie boleć brzuch i chyba zaczyna mi się @ nie chcę
To chyba jednak ja pobije Blanka spala od 21 do 21.30 a potem od 1-2. Masakra! Bardzo płakala i nie wiedziałam co robić. Potem już i mi łzy zaczęły lecieć ;(

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
dzień doberek

ja tylko chcę się zameldować i uciekam, bo mam dzisiaj ambitny plan doprowadzić mój dom do stanu domu bałaganiary Fewci do tego pranie, obiad, bla bla bla...

a i dziewczyny skazowców - moja teściowa odkryła fantastyczną rzecz - mleko z obniżoną zawartością laktozy! właśnie zjadam płatki z mlekiem

miłego dnia, do zgadania!

Działaj działaj

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej kochane, sorry mam taki zapieprz,że nie daje rady do tego masę problemów i czasu mi brakuje
ale jestem z Wami sercem

maluchna ma się dobrze kazała bardzo Was pozdrowić
malutka ładnie przybiera na wadze i kończą się już problemy z kolkami, także mam nadzeiję,że niedługo będzie nas cześciej odwiedzać
Marsi a co się dzieje?

Opowiem Wam co mi się dzisiaj przydarzyło. Tak jak wcześniej pisałam,Blanka spala tylko niecałe dwie godziny. Mąż wstał do pracy o 5 więc ja poszłam po pampersa dla Małej (spala z nami). Zmieniłam,wracam i pamiętam tylko że przewróciłam się na ziemię. Ocknęłam się za jakiś czas już na łóżku. Mała płacze,mąż przy nas i robi mi zimne okłady. Za chwilę znowu zemdlałam i tak jeszcze dwa razy. Mąż został w domu bo dzisiaj szczepienie. Dziewczyny nigdy rodzaj nie czułam. W głowie mi się kręci i cały czas mi słabo. Chciałam być silna i każdej nocy sama wstawać do Blanki ale chyba nie tedy droga
Mało tego,lekarz mi nie pozwolił zaszczepić bo powiedziałam że mała troszkę kaszle,ona mówi że niby nic nie słyszy ale poczekamy czy nie będzie gorączki.
Blanka waży 5700,jest powyżej 50centyla. Do tego zmiany na skórze są skazowe więc nadal zero białka. Wodniste kupy to nietolerancja laktozy,mamy podawać delicol.

Do tego byliśmy w biedronce,właściwie to w dwóch i panie mi powiedziały że tych pampersów nie ma od wczoraj,a promocja od dziś. Z racji że byłam zła to powiedziałam co o tym myślę!

Dla mnie za dużo jak na jeden ranek

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-23, 10:01   #342
misia1505
Rozeznanie

Mała to ja byłam sprytniejsza, rano się wykompałam a wieczorem bzykałam
podwójna przyjemność
Stary 2013-05-23, 10:02   #343
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

lady, strasznie ci współczuję, trzymaj się mała
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:04   #344
misia1505
Rozeznanie

Fewciu, ktoś musiu ci pomóc nad opieką Blaneczki a mąż nie może wziąć urlopu?
Stary 2013-05-23, 10:04   #345
s i l v e r
Zakorzenienie

Witam

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Współczuję wam tych teściowych, u mnie wszystkie dziadki mają fioła na punkcie moich dzieciaków. U mamy jestem z nimi praktycznie codziennie, teściowie zwykle nas nawiedzają minimum raz czy dwa w tygodniu. O to żeby nie kupowali Grzesiowi prezentów bez okazji musimy z nimi walczyć bo już i tak się nie mieścimy z zabawkami choć młody ma dwa pokoje, nie wiem co będzie jak Ania dostanie drugie tyle, pół domu będzie zawalone zabawkami. Wszyscy gotowi do pomocy na każde skinienie i o każdej porze dnia i nocy. Do tego mieszkają wprawdzie parę km od nas ale za to dwa bloki od siebie więc jak się mają zająć którymś z dzieciaków to wyrywają go sobie z rąk. Nieraz się śmieję że muszę sporządzić listę kolejkową do zajmowania się Grzesiem (Ania sama zostaje na krótko jak mam coś do załatwienia) żeby było sprawiedliwie. Teściu jest fajny gość, teściowa czasem mnie wkurza ale to dlatego że jest nadopiekuńcza bo obiektywnie przyznaję że jest w porządku i wszystko by dla nas zrobiła. A moja mama - bo taty już niestety nie mam - jest moją najlepszą przyjaciółką. Zaczynam się zastanawiać czy my nie jesteśmy jacyś dziwni jak na dzisiejsze czasy

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

I męża mam fantastycznego, i dzieciaki... Ogólnie jestem zadowolona z życia
Szczęściara

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
A z jakiej masz firmy? Bo ja dopóki miałam Bioaron K+D to było ok, teraz mam samą wit. D z innej firmy i źle mi się urywa ten łepek zawsze jest jeszcze zaklejone, to ściskam, żeby puściło i wtedy strzela w górę
Ja mam z tej firmy http://modaija.pl/zestaw-witamin-dla-malucha/
i nic mi nie strzela

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Ale fajnie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Ja kupuję Opłaca się bo normalnie za dwie paczki bym zapłaciła 58 zł a będą za 50.
To ja też kupię

Cytat:
Napisane przez olimpka85 Pokaż wiadomość
sluchajcie to pilne!!!
jakis czas temu chwalilam synka ze slicznie spi, teraz od 4 dni jest masakra zasypia pieknie spi do 1 w nocy a potem rowno co godz placze przez sen ale ma zamkniete oczka nie budzi sie, on nie placae w sumie to jest mega ryk! ! wstaje poklepie po pupie i spi dalej, rano budzi sie wesoly i jak spinw dzien jest ok.
co mu moze byc? jutri ide do lekarza jestem przerazona wyczytalam ze to moze byc cos z ukladem nerwowym ;(
a moga zeby? bo mu dolne jedynki dwie ida?

nie wiem jak mu pomoc (
Kurcze przykro mi. Nie wiem co to może być

Cytat:
Dziewczyny, może zrobimy nalot na jakąś japońską biedronkę i pokupujemy sobie takie stoliki? Hurtem, jak oballe, byłoby taniej

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
dziewczyny, co ja wczoraj przeżyłam z Małym. Koło 19 go nakarmiłam, zadowolony usmiechnięty, gadał coś do mnie i śmiał się, jak mu opowiadałam Lokomotywę (jego ulubiony wierszyk póki co) i nagle gdzieś ok 19:20 wpadł nagle w taką histerię, że szok. Brzuszek twardy jak skała, nóżki podkurczone, nie pomagało nic, tulenie, kołysanie, śpiewanie, leżenie na brzuszku,jak zaczęłam go bujać z nosidełku (uwielbia to) to zrobił "żabę" tzn nagle cisza, on się robi czerwony jak burak, zaciska oczka, piąstki i się strasznie drze, zwykle tak się zachowuje jak się czegoś boi... Darł się z 15-20 min, potem zrobiliśmy mu kąpiel i od kąpieli nie było dziecka, zmęczył się tym płaczem, dodatkowo był zmęczony bo od 16 nie spał więc pocysiał trochę z jednej piersi i od razu kima. Spał uwaga do 2:40 czyli 6 h, potem co prawda jak zjadł to zadowolony i skory do zabawy, uśmiechnięty ale po jakiejś godzinie usnął i wstał o 6:30, czyli dzisiaj obudził się tylko raz. Po prostu padł ze zmęczenia.... i bólu bo brzuszek go bolał jak nic, tylko od czego
i jeszcze wczoraj się dowiedzieliśmy, ze prezes banku, w którym pracuje teść, popełnił samobójstwo a w sobotę u mnie na osiedlu dziewczyna skoczyła z okna...
Jejku biedactwo małe Dobrze że przynajmniej nocka przespana.

Cytat:
A może ma za dużo wrażeń w ciągu dnia i jest przestymulowany a w nocy mu się to przypomina? Mój Grześ już stary koń a nieraz jak jest za bardzo zmęczony to gada przez sen, jęczy, wstaje... A normalnie na spokojnie to śpi jak zabity. Ania czasem popłakuje, to jest taki krótki dość przeraźliwy szloch ale zwykle jednorazowy, nie żeby co godzinę...

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

uwaga uwaga przeprowadzam referendum

Bo właśnie zauważyłam że napisałam z Wami ponad 300 postów, łatwo mi się liczy bo nie piszę na żadnym innym wątku na wizażu, nigdzie nie pisałam dotąd nawet pojedynczych postów o ile pamiętam. No i w związku z tym chcę zapytać czy zasłużyłam na dostęp do klubu Wiem że miało być od stu a ja mam 300 no ale może mimo to wolałybyście być w zamkniętym gronie i dlatego pytam. Nie obrażę się jakby co, ja tylko żałuję czasem że nie widzę zdjęć które wrzucacie w klubie
Ja myślę że możesz. Black zaprasza do klubu

ide nadrabiać dalej....
Stary 2013-05-23, 10:07   #346
mala_19kw
Zakorzenienie

Lady- Trzymaj się kochana
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-05-23, 10:17   #347
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Przykro mi , trzymaj sie
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:19   #348
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Lady, wyrazy współczucia dla całej rodziny... Jemu będzie lepiej po drugiej stronie, nie będzie cierpiał...
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:20   #349
Ewik86
Zakorzenienie

Fewciu jesteś po prostu przemęczona i sama tak dłużej nie pociągniesz... Idź zrób też badania krwi.

Dominika

Alicja
Stary 2013-05-23, 10:21   #350
bijkora
Rozeznanie

Lady trzymaj się kochana

Włosomaniaczka

Stary 2013-05-23, 10:25   #351
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Fewciu jesteś po prostu przemęczona i sama tak dłużej nie pociągniesz... Idź zrób też badania krwi.
odpoczynek i podstawowe badania Kochana, może Cię anemia albo niedobór witamin złapał?

Okres mi się spóźnia

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:26   #352
misia1505
Rozeznanie

Ewik znam panią rehabilitantkę która nazywa się dokładnie tak jak ty.
Stary 2013-05-23, 10:28   #353
nancykenator
Zakorzenienie

lady trzymaj się Kochana

fewciu jesteś bardzo przemęczona, daj sobie trochę odpocząć, może Twój mąż mógłby wziąć sobie kilka dni urlopu? Zdrówka Ci życzę i mocno ściskam
a co do pampersów to nawet nie mów, specjalnie dziś mój mąż po nie pojechał, mam nadzieję, że to nieprawda
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:30   #354
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Ewik znam panią rehabilitantkę która nazywa się dokładnie tak jak ty.
ooo fajnie

Dominika

Alicja
Stary 2013-05-23, 10:33   #355
ania13.03
Zadomowienie

Lady bardzo mi przykro Trzymaj sie kochana

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:40   #356
litllesweetangel
Lurker ;)

Illusion nie kus tym ptasim mleczkiem! Tez uwielbiam biala czekolade ale bym wciagnela cale opakowanie Widze, ze Twoj maz robi tak jak moj- wie ze sie "odchudzam" ale i tak idziemy po moje ukochane francuskie hot dogi

Wiecie co bym zjadla? Mega pocket z KFC

Co do kuchni, jako ze hajs sie nie zgadzal i tnelismy koszty to nad "blatem roboczym", zlewem i kuchenka( tyle, ze mamy to takie otwierane gowienko, nie wiem jak to sie nazywa, taka pokrywa na kuchenke ) pas tapety winylowej. Dobrze sie czysci, nie namaka ogole jestem zadowolona jak za taka mala kase. Na poczatek moze byc, pozniej wymienimy.

Mitabe jak kluska miala po szczepieniu 38,3 to dalismy Panadol dla dzieci( nie wyobrazam sobie wciskac jej cos w pupcie ) pomogl nam. Zasnela, ale uspokoila sie dopiero po 2 dniach.

Tez ☠☠☠☠☠☠☠e ten chodzik, wezme jej tylko taki walek. Jak bedzie na tyle silna to sama wstanie. Siostrzeniec TZa mial chodzik a sam zaczal chodzic jak mial 15 miesiecy. Bo po prostu mial grube dupsko, tak dzieciaka utuczyli ;/

Hope i tak duzo wytrzymujesz. Krew mi sie gotuje jak czytam, a jakby mi tak ktos gadal nad uchem to po prostu ograniczylam kontakt ze mna i dzieckiem do maksimum. Szkoda nerwow.

Lady

Fewciana poczatek chyba najlepiej jakis zestaw witamin i badanka. Mam nadzieje, ze jesz normalnie?

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:44   #357
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Bardzo Ci współczuję

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Fewciu, ktoś musiu ci pomóc nad opieką Blaneczki a mąż nie może wziąć urlopu?
Mąż może wziąć urlop dopiero na koniec czerwca... dam radę.

Cytat:
Właśnie chyba jutro pojadę i zrobię. Bo może jakaś anemia się przyplątała

Cytat:
odpoczynek i podstawowe badania Kochana, może Cię anemia albo niedobór witamin złapał?

Okres mi się spóźnia
Bardzo możliwe, bo w sumie czasem nie mam czasu jeść...

Cytat:
lady trzymaj się Kochana

fewciu jesteś bardzo przemęczona, daj sobie trochę odpocząć, może Twój mąż mógłby wziąć sobie kilka dni urlopu? Zdrówka Ci życzę i mocno ściskam
a co do pampersów to nawet nie mów, specjalnie dziś mój mąż po nie pojechał, mam nadzieję, że to nieprawda
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:56   #358
mala_19kw
Zakorzenienie

Fewcia-właśnie przeczytałam co Ci się dziś przytrafiło Kochanie jesteś przemęczona. Musisz odpocząć-być może że masz anemie tak jak dziewczyny piszą. Za dużo wzięłaś tylko na swoje barki i Twój organizm zaczyna protestować. Zadbaj o swoje zdrowie
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia

Edytowane przez mala_19kw
Czas edycji: 2013-05-23 o 10:59
Stary 2013-05-23, 11:00   #359
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
mnie też mój tż wczoraj wpienił, wrócił z pracy tak miał mi niby napomagać a co zrobił? usnął, ja rozumiem, że jest zmęczony ale ja też chyba jestem... do tego wieczorem położyłam się na kanapie a on do mnie, że to JEGO kanapa i żebym się szła kąpać bo on się chce położyć

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
I co? Przyznać się, która już przed Rossmannem stoi?
Ja jeszcze nie byłam. Umyłam włosy, muszę wysuszyć i lecę do biedry i do rossa

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
lady, wrzucam fotki tego szkła.
Pięknie to wygląda.

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Zrobilam pol skalpela, taka ze mnie fitneska
ale zawsze coś

Cytat:
[*] współczuję......TRZYMAJ SIĘ KOCHANA

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Tak w ogóle to CZEŚĆ
Słuchajcie te dady dziś w biedronce to każdy rozmiar będzie? (chodzi mi o tą mega pake). I słoiczki w jakiej cenie? Nie wyświetla mi katalogu w tel i nie wiem cholera.
Wczoraj byłam w biedrze to mieli wystawione na paletach te paki (dopiero mieli wykładać je) i widziałam że wszystkie rozmiary były.

Cytat:
Dziś mąż z teściową () jadą z Domcią na ekg, więc proszę o kciuki, żeby wszystko było ok

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Opowiem Wam co mi się dzisiaj przydarzyło. Tak jak wcześniej pisałam,Blanka spala tylko niecałe dwie godziny. Mąż wstał do pracy o 5 więc ja poszłam po pampersa dla Małej (spala z nami). Zmieniłam,wracam i pamiętam tylko że przewróciłam się na ziemię. Ocknęłam się za jakiś czas już na łóżku. Mała płacze,mąż przy nas i robi mi zimne okłady. Za chwilę znowu zemdlałam i tak jeszcze dwa razy. Mąż został w domu bo dzisiaj szczepienie. Dziewczyny nigdy rodzaj nie czułam. W głowie mi się kręci i cały czas mi słabo. Chciałam być silna i każdej nocy sama wstawać do Blanki ale chyba nie tedy droga
Mało tego,lekarz mi nie pozwolił zaszczepić bo powiedziałam że mała troszkę kaszle,ona mówi że niby nic nie słyszy ale poczekamy czy nie będzie gorączki.
Blanka waży 5700,jest powyżej 50centyla. Do tego zmiany na skórze są skazowe więc nadal zero białka. Wodniste kupy to nietolerancja laktozy,mamy podawać delicol.
O kurcze Tak jak dziewczyny mówią...zrób badania kochana

Cytat:
Okres mi się spóźnia
A bierzesz tabl anty??? Mi też się spóźniał a okazało się że to przez tabletki.

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Illusion nie kus tym ptasim mleczkiem! Tez uwielbiam biala czekolade ale bym wciagnela cale opakowanie Widze, ze Twoj maz robi tak jak moj- wie ze sie "odchudzam" ale i tak idziemy po moje ukochane francuskie hot dogi

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

hope przykro mi że Tż Ci tak mało pomaga. Mój też mi mało pomagał, w nocy nie wstawał do Darii....
To pewnego dnia już nie wytrzymałam, byłam zmęczona tym wszystkim. Popłakałam się, zrobiłam awanture i od tamtej pory Tż mi pomaga naprawdę dużo... W nocy na zmianę wstajemy do Darii. No chyba że raz w nocy się budzi to ja wstaję.
Stary 2013-05-23, 11:02   #360
onaella
Zakorzenienie

wróciliśmy od lekarza, Mały dostał tabletki i syropek i mamy czekać na poprawę.

btw wiecie, że tutaj wszystkie leki dla dzieci poniżej 16 r.ż. są za darmo. Nawet kremy, czy płyny do kąpieli (np oilatum), nutramigen też. wystarczy mieć receptę

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości