|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Baby dziada wykończyły, na nowego zamieniły! PM 2013 cz. 52
Cytat:
Mój TŻ się wczoraj dopiero w domu ogarnął, że coś takiego było ![]() Jakby wiedział to by chciał jechać, ale z drugiej strony akurat jak kończyliśmy pracę to lało totalnie i raczej bym mu wyperswadowała ten pomysł
|
|
#752 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My mamy wesele bez poprawin. Fajną macie cenę za stół wiejski my za niego płacimy 1700. Cytat:
|
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
Taak
11 do rozdania i 3 do wysłania dzisiaj pójdą kolejne dwa lub trzy
|
|
#754 |
|
Zakorzenienie
|
Ide na jutrzejsza rozmowe zupełnie na luzie ooooo!!
Stres mi nie pomoże, znam swoją wartość i ich powalę A jak nie to ich strata Znajdę inną pracę, a co! chociaż zalezy mi na tej
|
|
|
|
#755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak, ale reszta uwazała inaczej ;/ Powiedzieli ze dobrze ze takie były bo nie musieli sciągać wazonów ze stołu, luzdie się widzieli. Ale jakbym drugi raz robiła wesele to tak czy inaczej wpakowałabym tam wiecej tego W sumie kilka małych drobiazgów bym teraz zmieniła Tzn dodała
|
|
|
|
|
#756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeszcze 2 godziny, umrę tu, wyjątkowo mi się dzisiaj wlecze |
|
|
|
|
#757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękna koroneczka ![]() Mój TŻ dzisiaj zdwonił i mówił ze to widział gdzieś koło radomia
|
|
|
|
|
#758 |
|
Zakorzenienie
|
od przedwczoraj puszczam non stop Abbe i śpiewam piosenki na cały głos
TŻ ma już dość, ciekawe czy sąsiedzi też? |
|
|
|
#759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#760 |
|
Zakorzenienie
|
Mój TŻ dzisiaj idzie na Gumball, po południu mają dotrzeć do Krakowa
|
|
|
|
#761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno pierwsze wejście jest najważniejsze. Nie można wejść ze spuszczoną głową, ani mamrotać pod nosem. Trzeba pewnie wejść , uścisnąć dłoń Z uśmiechem na twarzy
|
|
|
|
|
#762 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Baby dziada wykończyły, na nowego zamieniły! PM 2013 cz. 52
Cytat:
ale fakt, jeszcze sporo czasu jest więc spokojnie się zdąży
|
|
#763 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
taka zawsze jestem ![]() na poradni na prawdę byłam cudowna ![]()
|
||
|
|
|
#764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1) Zainwestowałabym w lepszego DJa 2) Dała rybę do wyboru na obiad 3) Kupiła inne bańki mydlane - ale to totalna pierdółka.
|
|
#765 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co to za praca? Cytat:
![]() A ja dzisiaj skończyłam o 12:30
|
|
|
#766 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#767 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No a ja 1) zrobiłabym większe bukiety na stołąch 2) Odzobiła jakoś nasze krzesła na sali 3) i kupiła w ikei te świeczniki co mi się tak podobały 4) dodałabym wstążki na serwetkach ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
Napisałam wyżej
|
||
|
|
|
#768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko muszę mieć spisane, co trzeba zrobić, ile za co itp. zresztą dziewczyny znają moje "listy"![]() Ja połowę winietek już wydrukowałam - tych pewnych, a resztę będę robić jak potwierdzą ![]() A stół wiejski płacimy 8zł za osobę. Liczę ok. 140 osób, to daje ok. 1100zł.
|
|
#769 |
|
Zakorzenienie
|
ja na początku sobie liczyłam, po prostu z ciekawości, chyba każdy sobie liczył pi razy drzwi ile dostanie z wesela...
|
|
|
|
#770 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
|
|
|
#771 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas w lokalu jest tak, że: wesele do 45 osób - mniejszy stół wiejski za 1300zł wesele od 45-100 osób - większy stół wiejski za 1700zł my zapraszamy 90 osób + (6 osób zespół + fotograf + kamerzysta + kierowca czyli 99 osób) ale spodziewamy się, że będzie ok 80 osób. 1700zł mi się strasznie dużo wydaje jak na stół wiejski dla tylu osób ale cóż zrobić
Edytowane przez bride88 Czas edycji: 2013-05-23 o 13:50 |
|
|
|
|
#772 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#773 |
|
BAN stały
|
dzięki,super w takim razie zamówię winietki ecru bo bardziej mi się podobają:P
|
|
|
|
#774 |
|
Zakorzenienie
|
100 dni do ślubu
Załatwione: kościół (data, godzina) sala fotograf kamerzysta zespół fryzjerka makijażystka florystka cukiernia (ciasta, tort, paczki) nauki przedmałżeńskie poradnia Kupione: suknia ![]() długi welon buty biżuteria podwiązka zaproszenia ramki na numery stołów i menu tabliczka na plener drzewko - księga gości wieszak na suknię ślubną broszki na bukiet "plenerowy" prezent dla chrześniaka TŻ (świętuje 4 urodziny w dniu naszego ślubu) Do zrobienia ... w czerwcu: zapraszać gości poprosić świadków o świadkowanie sprawdzić ważność dowodu świadkowej zamówić obrączki kupić brakujące broszki do bukietu wziąć dokumenty z USC i z obu parafii spisać protokół i dać na zapowiedzi zapytać księdza o kwestie: dekoracji (kwiaty, kolor pokrowców na krzesła), sypania płatkami, okrycia ramion, usadzenia świadków, składania bukietu na ołtarzu bocznym kupić / zamówić sukienkę dla mamy zacząć ćwiczenie tańca kupić / zamówić kremowy sweterek w lipcu: kupić paski wybielające / Białą Perłę umówić skaling i piaskowanie zębów umówić manicure i pedicure kupić bieliznę ślubną kupić bieliznę poślubną ![]() kupić tuby z płatkami, tablice na auto, ozdoby na wódkę itp. załatwić auto do ślubu ubrać Pana Młodego, tatę i brata zamówić czekoladowe telegramy na podziękowania omówić dekoracje i bukiety z florystką umówić próbny makijaż zrobić próbną fryzurę odbyć I spowiedź przedślubną rozchodzić buty umówić przedślubne uzupełnianie rzęs zrobić bukiet z broszek kupić sukienkę i dodatki na domowe poprawiny (+ zadbać o strój Męża )wybrać i zamówić oprawę muzyczną ślubu w sierpniu: kupić duży, czarny parasol wypiaskować i wybielić zęby zamówić poligrafię (menu, numery stołów, plan stołów - stacjonarnie) kupić kremowe baleriny załatwić transport dla gości (busy + kierowcy do aut osobowych) zrobić próbny makijaż i kolejną próbną fryzurę pójść na 2 przymiarki, odebrać suknię i welon usadzić gości przy stołach ustalić menu wybrać alkohole wybrać ciasta, ciasteczka i smak tortu omówić z zespołem repertuar i zabawy weselne ćwiczyć pierwszy taniec umówić i zrobić depilację woskiem (tydzień przed) pójść na 3-4 krótke sesje w solarium zorientować się, gdzie kupię balony z helem na plener ustalić z menadżerem sali sposób ekspozycji księgi gości kupić plastry i sztyft na otarcia uzupełnić podręczną apteczkę kupić rajstopy / pończochy 8 DEN kupić ozdobną torebkę na koperty oddać pierścionek zaręczynowy do wyczyszczenia posprzątać dom kupić materiały do dekoracji domu / bramy wykąpać psa załatwić opiekę dla domu i zwierząt przygotować miejsce na błogosławieństwo odbyć II spowiedź przedślubną (dzień przed) przygotować niezbędnik PM (lekarstwa, agrafki itp.) spakować się na "po ślubie" zawieźć rzeczy do hotelu - ubrania, kosmetyki, płaskie buty, podręczny kuferek, prezent dla chrześniaka TŻ, prezenty dla rodziców, samochód (dzień przed) Pamiętać w dniu ślubu ... nakarmić zwierzaki zabrać obrączki i kartki od spowiedzi wsadzić chusteczkę do kieszeni TŻ ![]() spakować do auta wodę mineralną i parasol zabrać niezbędnik, podręczny kuferek zabrać tuby, przekazać je osobom odpowiedzialnym za wystrzelenie Dajcie znać o czym zapomniałam ![]() |
|
|
|
#775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My poprawiny robimy w ogrodzie u nas w domu Planujemy ok. 30-40 osób. No ale wiadomo, że to też koszty, bo trzeba sporo szykować. Sałatki z wesela się nie nadadzą raczej. Więc będzie: - Karkówka pieczona w plastrach z sosem pieczarkowym - Bigos (robiony wcześniej) - Sałatka z porów - Swojskie wyroby - Ciasta (te do domu piecze nam taka pani) - Pomidory i ogórki pokrojone w plastry podane z sałatą Poza tym na poprawiny musimy dokupić piwo i soki Wódka i napoje gazowane powinny zostać z wesela.
|
|
#777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w dniu ślubu mozecie wziaść na wszelki wypadek dowodu, teoretycznie nie sa potrzebne, ale lepiej mieć No i nie zauważyłam transportu dla gosci, ale moze przeczytałam i umknęło mi
|
|
|
|
|
#778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie sobie uświadomiłam, że przez ostatni czas, to ja byłam po drugiej stronie i to ja przeprowadzałam rozmowy i chyba dlatego, to takie trudne
|
|
|
|
|
#779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My na poprwiny wzięliśmy to co zostalo z wesela Pieczone mięsa w plastrach, pomidorki z mozarellą, ciasta, i z grilla rzeczy które nie były smażone, śledzie i coś tam jeszcze teść zrobił zupę a i tak duzo tego zostało Miałam niecałe 20 osób
|
|
|
|
|
#780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja gdyby nie ograniczenia finansowe to wszelkie rzeczy typu: balony, parasol, sukienka poprawinowa, plastry itp. kupiłabym już dawno W ogóle wszystko co można zrobić wcześniej to bym zrobiła wcześniej
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:01.

Ale od początku myślałam, że się zmieścimy w tej kwocie:/ No ale w sumie liczę wszystko wszystko - łącznie z poprawinami
Muszę się zastanowić nad moimi. Ale to już 2 tygodnie przed jak będę ustalać konkrety z florystką
Chyba muszę rzucić pracę, żeby być na bieżąco
klik!

Co to za praca?

i chyba dlatego, to takie trudne