|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz
Cytat:
bo np. jak ja bym miała być czyjąś druhną i by mi ktoś bez mojego zdania narzucił, ze mam się ubrać w taki a taki fason w takim a takim kolorze to bym się wściekła... musisz z dziewczynami ustalić kolor, fason itp. no i nie wiem jak to wychodzi z kasą ? każda za swoją normalnie płaci czy jak ?
|
|
|
#4112 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz
Super
Jesteś pierwszą osobą, która też bierze ślub w zimę my mamy w grudniu Jak rozwiązałaś kwestię zimna? Bolerko, czy futerko? Bo ja już sama nie wiem. Fantastyczną "kurteczkę" miała A. Czartoryska ![]() http://afterparty.pl/newsy_artykul,11054.html ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Właśnie, wszystko przez pogodę...:/ mam nadzieję, ze jednak sypnie śniegiem a chciałam przystroić salę w stylu królowej śniegu: biało-niebiesko-zrebrno w środku żywe choinki, świece i kryształki ale Twoja propozycja też jest super muszę to jeszcze przemyśleć
|
|
|
|
#4113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i po 24 grudnia normalnie w każdy dzień z weselem. |
|
|
|
|
#4114 | |
|
Przyczajenie
|
Wiem właśnie, tym bardziej, ze każda ma inną figurę i kolor włosów. Myślałam o tym, żeby je zaprosić wszystkie (bo żadna nie wie jeszcze o moim genialnym pomyśle), przedstawić 3 propozycje sukienek i 3 kolory i poprosić, żeby wybrały najlepszą
mam zaprzyjaźnioną krawcową, myślałam, żeby kupić materiał i uszyłaby im na miarę ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
Wiem właśnie, tym bardziej, ze każda ma inną figurę i kolor włosów. Myślałam o tym, żeby je zaprosić wszystkie (bo żadna nie wie jeszcze o moim genialnym pomyśle), przedstawić 3 propozycje sukienek i 3 kolory i poprosić, żeby wybrały najlepszą mam zaprzyjaźnioną krawcową, myślałam, żeby kupić materiał i uszyłaby im na miarę
|
|
|
|
|
#4115 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo podobają mi się sweterki np. KLIK albo KLIK ale wytrzymac w styczniu całą msze w sweterku może być ciężko ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
nawet mój się mnie zapytał czy zdaję sobie sprawę, ze w piątek jest post i nie powinno sie robić slubu i wesela w ten dzień
|
|
|
#4116 |
|
Zadomowienie
|
Patrzcie co znalazłam http://wiadomosci.onet.pl/wideo/urod...,128447,w.html
A jeszcze wczoraj i dziś mówiłyśmy o dzieciach
|
|
|
|
#4117 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej!
Witam się z pracy. Strasznie dziś zimno, a ja rano zamiast płaszczyka to wzięłam marynarkę i obawiam się że zmarznę a mam parę spraw na mieście do załatwienia... _McDusia_ witaj Ślub w zimę dla mnie stanowcze: NIE. Nie lubię zimna. Nie chciałabym organizować specjalnie pelerynki, płaszczyka czy innego ocieplacza. Obawiam się że TŻ zmarzłby w samym garniturze, kościoły są na ogół zimne, a w grudniu może być -10 lub więcej… Byłam na jednym ślubie w Boże Narodzenie. Goście strasznie pomarzli podczas mszy, o 17 było mega ciemno, zdjęcia pod kościołem były trudne do zrobienia, wiele kobiet pod sukienki nałożyło spodnie żeby było cieplej i po przyjeździe do lokalu był mega tłok w toalecie bo wszystkie się rozbierały, przez to toast był opóźniony i zrobił się mega rozgardiasz. Podobnie ze zmianą obuwia… A suknia PM była ubrudzona w błocie bo zamiast śniegu była chlapa i PMka nie poradziła sobie z podtrzymaniem sukni w górze. Wiał mroźny wiatr, świadkowa zamiast jej pomagać to sama się osłaniała. Ja bym się nigdy nie zdecydowała na tą porę roku.
|
#4118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obrączka się okręca, wczoraj ubrałam taką z kamyczkiem, ruszyłam ledwo ręką i kamyczek był pod spodem. |
|
|
|
|
#4119 | |||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Wiem właśnie, tym bardziej, ze każda ma inną figurę i kolor włosów. Myślałam o tym, żeby je zaprosić wszystkie (bo żadna nie wie jeszcze o moim genialnym pomyśle), przedstawić 3 propozycje sukienek i 3 kolory i poprosić, żeby wybrały najlepszą mam zaprzyjaźnioną krawcową, myślałam, żeby kupić materiał i uszyłaby im na miarę ![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
To jest już po świętach..nic nie mówili, że nie udzieli ślubu... ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
Super, bo już się przestraszyłam, ze nic z tego
|
|||
|
|
|
#4120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja kolezanka w pracy ma obrączke z kamieniem i ani razu nie widziałam zeby ją poprawiała i nawet jak z nia rozmawiałam o obrączkach to nic na temat okręcania się nie mówiła więc chyba obia mamy jakies inne palce
|
|
|
#4121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nigdy nie będzie tak, że jedna kiecka pasuje na chudą, wysoką dziewczynę, niską i szczupłą i np. średniego wzrostu, pulchną. Nie każdy kolor też pasuje każdemu. Ja np. okropnie wyglądam w żółtym. Poza tym jako świadkowa nie chciałabym żeby mi ktoś narzucał, jaką mam kieckę ubrać. Jasne, można powiedzieć, że: fajnie by było jakby to było w tonacji takiej, a takiej, np. morela/mięta. Ale szyć takie same sukienki? Nie. |
|
|
|
|
#4122 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=moniczka_90;4095206 2]własnie tego jeszcze nie wiem, ogólnie takie futerka mi sie nigdy nie podobały, jak dla mnie troche tandetne
bardzo podobają mi się sweterki np. KLIK albo KLIK ale wytrzymac w styczniu całą msze w sweterku może być ciężko ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Hm, sweterek super, ale faktycznie, może być zimno... |
|
|
|
#4123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chce druhny ale nie wiem czy to wypali ;ppp
|
|
#4124 |
|
Zakorzenienie
|
To tez żależy jaka obrączka/pierścionek. Jak okrągła w środku, to prędzej będzie się okręcać, niż prosta.
No i kwestia rozmiaru: mocno dopasowana na pewno się nie będzie przesuwać. Ja chcę minimalnie luźną, nie ażtak mocno dopasowaną, bo nie lubię. Pierścionek mam r. 10,5 i jest minimalnie luźny, bo 10 już była niekomfortowa. |
|
|
|
#4125 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Hm masz rację. Ale chyba wiem, jak to rozwiązać: zapytam, co one na to jeśli same uznają, że to dobry pomysł- to super, jesli będą kręciły nosami, to poproszę o sukienki w dowolnym odcieniu niebieskiego To chyba bedzie najlepsze wyjście
|
|
|
|
|
#4126 | ||||
|
Blond forever!
|
Hej
![]() Co do dzieci - raczej nie od razu po ślubie - najpierw mieszkanie, stabilna praca, nacieszenie się sobą ![]() TŻ już by chciał, a ja chyba jeszcze za wygodna jestem ![]() A poza tym kiedyś już o tym wspomniałam - bobaska, maluszka chciałabym mieć, ale na DZIECKO gotowa nie jestem ![]() Bawi mnie takie szczegółowe planowanie maluchów, bo ciężko teraz tak od razu hop siup zajść w ciążę... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Akurat pogody zamówić sobie nie można
|
|
|
#4127 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4128 | |||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 20
Cytat:
bo bez soczewek czy okularów jestem slepak totalny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4129 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja znajoma miała z oczkiem obrączkę i w ogóle jej się nie obraca, ma 5mm i ciężej jest się takiej obrączce obrócić, niż pierścionkowi, który jest znacznie cieńszy wszystko zależy od paluszków i obrączki. ![]() dodam , że koleżanka ma okrągłą w środku, więc najlepiej sprawdzać, sprawdzać i jeszcze raz sprawdzać, która najlepiej leży i czy będzie mieć skłonności do okręcania się Edytowane przez KaEs Czas edycji: 2013-05-23 o 13:41 Powód: dopisanie informacji |
|
|
|
|
#4130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec to tez nie jest do końca tak fajnie
|
|
|
#4131 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale na pewno będzie to miało swój urok![]() Przecież adwent to nie post i nie ma w adwencie żadnych ograniczeń tego typu. Na imprezy można normalnie chodzić. Nie powinno się uczestniczyć w zabawach w piątki i w Wielki Post wg tradycji kościoła i tyle. |
||
|
|
|
#4132 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jednak wole w czerwcu 10 C niż w zimę marznąc przy - 10 C Chociaż wiadomo, że zimowe śluby mają też swoje plusy - więcej jedzenia idzie, placków, goście się bawią na weselu, rzadziej wychodzą na dwór. |
|
|
|
|
#4133 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
ale mialam sen Śniło m i się ze z wszystkimi dziewczynami z wątku umówiłysmy sie na spotkanie i kazda pila piwo i palila papierosy !!! A najwyrazniej snila mi sie Velika , miala wlosy zwiazane w kucyk z piekna fioletowa duza kokarda no a na sobie miala tylko majtki (fioletowe) i biala koszule ktora byla rozpieta a pod spodem nie bylo biustonosza i kazda z nas sie zachwycala jej dorodnym biustem co to byl za sen!!!!!!!!!! |
|
|
|
#4134 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają!
Pjona
u mnie też bez soczewek ani rusz
|
|
|
|
#4135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I ja, bazując na tych zmierzonych obrączkach też to widzę. Nie mówię, że KAŻDY i ZAWSZE tak będzie miał, bo palce są przeróżne. Ja np. mam małą kostkę w palcu, więc pierścionek/obrączka bez problemu przez nie przechodzi. A TŻ np. ma sporą i u niego już kombinować trzeba z rozmiarem. Ja obrączkę mierzyłam 11, a on 24,5. |
|
|
|
|
#4136 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja gości nie zapraszam więc nie będę do końca życia musiała słyszeć opowieści, ze było "beznadziejnie bo zimno"
|
|
|
#4138 |
|
Wtajemniczenie
|
W letnie miesiące może być "beznadziejnie gorąco". Nigdy wszystkim się nie dogodzi
|
|
|
|
#4139 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
|
|
|
#4140 |
|
Zakorzenienie
|
a we wrześniu moze być beznadziejnie ciepło albo beznadziejnie zimno albo beznadziejnie deszczowo
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:43.

ale to super
Ślub zaplanowaliśmy na 27 grudnia 2014 roku

bardzo podobają mi się sweterki np.

ale mialam sen
i kazda z nas sie zachwycala jej dorodnym biustem