Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz. 12 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-23, 12:38   #4111
moniczka_90
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz

Cytat:
Napisane przez _McDusia_ Pokaż wiadomość
Zgadzam się z koleżanką- niesamowicie szybko piszecie ale to super
Znamy się 2 lata, jesteśmy razem od roku Ślub zaplanowaliśmy na 27 grudnia 2014 roku W zasadzie mamy już prawie wszystko ustalone: listę gości, salę, zespół Tylko, żeby śnieg był
Ps. Co sądzicie o większej liczbie druhen? Bo u mnie raczej na 1 starszą się nie zapowiada Czy sukienki w tym samym fasonie i kolorze dla nich, to dobry pomysł?
mi się to baaaardzo podoba jak patrze na jakieś zdjęcia z neta ale kurde to już raczej musiałabyś tez ustalać z nimi tj. tymi druhnami bo np. jak ja bym miała być czyjąś druhną i by mi ktoś bez mojego zdania narzucił, ze mam się ubrać w taki a taki fason w takim a takim kolorze to bym się wściekła... musisz z dziewczynami ustalić kolor, fason itp. no i nie wiem jak to wychodzi z kasą ? każda za swoją normalnie płaci czy jak ?
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:44   #4112
_McDusia_
Przyczajenie

Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz

Super Jesteś pierwszą osobą, która też bierze ślub w zimę my mamy w grudniu Jak rozwiązałaś kwestię zimna? Bolerko, czy futerko? Bo ja już sama nie wiem. Fantastyczną "kurteczkę" miała A. Czartoryska

http://afterparty.pl/newsy_artykul,11054.html

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Właśnie, wszystko przez pogodę...:/ mam nadzieję, ze jednak sypnie śniegiem a chciałam przystroić salę w stylu królowej śniegu: biało-niebiesko-zrebrno w środku żywe choinki, świece i kryształki ale Twoja propozycja też jest super muszę to jeszcze przemyśleć
_McDusia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:46   #4113
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
n

w grudniu jest adwent, wiec ślubu ksiadz nie udzieli, chyba ze w 2 dzien swiat
udzieli. moja znajoma brała, bez wesela.

i po 24 grudnia normalnie w każdy dzień z weselem.
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:48   #4114
_McDusia_
Przyczajenie

Wiem właśnie, tym bardziej, ze każda ma inną figurę i kolor włosów. Myślałam o tym, żeby je zaprosić wszystkie (bo żadna nie wie jeszcze o moim genialnym pomyśle), przedstawić 3 propozycje sukienek i 3 kolory i poprosić, żeby wybrały najlepszą mam zaprzyjaźnioną krawcową, myślałam, żeby kupić materiał i uszyłaby im na miarę

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
mi się to baaaardzo podoba jak patrze na jakieś zdjęcia z neta ale kurde to już raczej musiałabyś tez ustalać z nimi tj. tymi druhnami bo np. jak ja bym miała być czyjąś druhną i by mi ktoś bez mojego zdania narzucił, ze mam się ubrać w taki a taki fason w takim a takim kolorze to bym się wściekła... musisz z dziewczynami ustalić kolor, fason itp. no i nie wiem jak to wychodzi z kasą ? każda za swoją normalnie płaci czy jak ?

Wiem właśnie, tym bardziej, ze każda ma inną figurę i kolor włosów. Myślałam o tym, żeby je zaprosić wszystkie (bo żadna nie wie jeszcze o moim genialnym pomyśle), przedstawić 3 propozycje sukienek i 3 kolory i poprosić, żeby wybrały najlepszą mam zaprzyjaźnioną krawcową, myślałam, żeby kupić materiał i uszyłaby im na miarę
Stary 2013-05-23, 12:53   #4115
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Super Jesteś pierwszą osobą, która też bierze ślub w zimę my mamy w grudniu Jak rozwiązałaś kwestię zimna? Bolerko, czy futerko? Bo ja już sama nie wiem. Fantastyczną "kurteczkę" miała A. Czartoryska

http://afterparty.pl/newsy_artykul,11054.html
własnie tego jeszcze nie wiem, ogólnie takie futerka mi sie nigdy nie podobały, jak dla mnie troche tandetne bardzo podobają mi się sweterki np. KLIK albo KLIK ale wytrzymac w styczniu całą msze w sweterku może być ciężko

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
n

na tej samej zasadzie ksiądz powinien nie udzielić slubu w piątek bo post nawet mój się mnie zapytał czy zdaję sobie sprawę, ze w piątek jest post i nie powinno sie robić slubu i wesela w ten dzień
Stary 2013-05-23, 12:56   #4116
cikulada
Zadomowienie

Patrzcie co znalazłam http://wiadomosci.onet.pl/wideo/urod...,128447,w.html A jeszcze wczoraj i dziś mówiłyśmy o dzieciach

cikulada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 13:06   #4117
justynkie
Wtajemniczenie

Hej hej!
Witam się z pracy. Strasznie dziś zimno, a ja rano zamiast płaszczyka to wzięłam marynarkę i obawiam się że zmarznę a mam parę spraw na mieście do załatwienia...

_McDusia_ witaj

Ślub w zimę dla mnie stanowcze: NIE.
Nie lubię zimna. Nie chciałabym organizować specjalnie pelerynki, płaszczyka czy innego ocieplacza. Obawiam się że TŻ zmarzłby w samym garniturze, kościoły są na ogół zimne, a w grudniu może być -10 lub więcej…
Byłam na jednym ślubie w Boże Narodzenie. Goście strasznie pomarzli podczas mszy, o 17 było mega ciemno, zdjęcia pod kościołem były trudne do zrobienia, wiele kobiet pod sukienki nałożyło spodnie żeby było cieplej i po przyjeździe do lokalu był mega tłok w toalecie bo wszystkie się rozbierały, przez to toast był opóźniony i zrobił się mega rozgardiasz. Podobnie ze zmianą obuwia…
A suknia PM była ubrudzona w błocie bo zamiast śniegu była chlapa i PMka nie poradziła sobie z podtrzymaniem sukni w górze. Wiał mroźny wiatr, świadkowa zamiast jej pomagać to sama się osłaniała.
Ja bym się nigdy nie zdecydowała na tą porę roku.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 13:09   #4118
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:

tiaa a zaręczynowy bądź jakikolwiek inny pierścionek Ci sie okręca na palcu ? bo mi średnio więc nie widzę powodu dla ktorego ona by sie akurat miała okręcać
Zaręczynowy, a obrączka to jest różnica. Zaręczynowy raczej i tak się do końca nie obróci, bo zazwyczaj ma jakiś główny kamień.
Obrączka się okręca, wczoraj ubrałam taką z kamyczkiem, ruszyłam ledwo ręką i kamyczek był pod spodem.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 13:13   #4119
_McDusia_
Przyczajenie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
własnie tego jeszcze nie wiem, ogólnie takie futerka mi sie nigdy nie podobały, jak dla mnie troche tandetne bardzo podobają mi się sweterki np. KLIK albo KLIK ale wytrzymac w styczniu całą msze w sweterku może być ciężko

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

na tej samej zasadzie ksiądz powinien nie udzielić slubu w piątek bo post nawet mój się mnie zapytał czy zdaję sobie sprawę, ze w piątek jest post i nie powinno sie robić slubu i wesela w ten dzień

To jest już po świętach..nic nie mówili, że nie udzieli ślubu...

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
udzieli. moja znajoma brała, bez wesela.

i po 24 grudnia normalnie w każdy dzień z weselem.

Super, bo już się przestraszyłam, ze nic z tego
Stary 2013-05-23, 13:14   #4120
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Zaręczynowy, a obrączka to jest różnica. Zaręczynowy raczej i tak się do końca nie obróci, bo zazwyczaj ma jakiś główny kamień.
Obrączka się okręca, wczoraj ubrałam taką z kamyczkiem, ruszyłam ledwo ręką i kamyczek był pod spodem.
ja mam chyba jakieś inne palce w takim razie moja kolezanka w pracy ma obrączke z kamieniem i ani razu nie widziałam zeby ją poprawiała i nawet jak z nia rozmawiałam o obrączkach to nic na temat okręcania się nie mówiła więc chyba obia mamy jakies inne palce
Stary 2013-05-23, 13:14   #4121
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
I masz odpowiedź na swoje pytanie
Nigdy nie będzie tak, że jedna kiecka pasuje na chudą, wysoką dziewczynę, niską i szczupłą i np. średniego wzrostu, pulchną.
Nie każdy kolor też pasuje każdemu.
Ja np. okropnie wyglądam w żółtym.
Poza tym jako świadkowa nie chciałabym żeby mi ktoś narzucał, jaką mam kieckę ubrać.
Jasne, można powiedzieć, że: fajnie by było jakby to było w tonacji takiej, a takiej, np. morela/mięta.
Ale szyć takie same sukienki? Nie.
Stary 2013-05-23, 13:15   #4122
_McDusia_
Przyczajenie

[QUOTE=moniczka_90;4095206 2]własnie tego jeszcze nie wiem, ogólnie takie futerka mi sie nigdy nie podobały, jak dla mnie troche tandetne bardzo podobają mi się sweterki np. KLIK albo KLIK ale wytrzymac w styczniu całą msze w sweterku może być ciężko

Hm, sweterek super, ale faktycznie, może być zimno...
Stary 2013-05-23, 13:16   #4123
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się z koleżanką- niesamowicie szybko piszecie ale to super
Znamy się 2 lata, jesteśmy razem od roku Ślub zaplanowaliśmy na 27 grudnia 2014 roku W zasadzie mamy już prawie wszystko ustalone: listę gości, salę, zespół Tylko, żeby śnieg był
Ps. Co sądzicie o większej liczbie druhen? Bo u mnie raczej na 1 starszą się nie zapowiada Czy sukienki w tym samym fasonie i kolorze dla nich, to dobry pomysł?

ja chce druhny ale nie wiem czy to wypali ;ppp
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 13:17   #4124
Dotka90
Zakorzenienie

To tez żależy jaka obrączka/pierścionek. Jak okrągła w środku, to prędzej będzie się okręcać, niż prosta.
No i kwestia rozmiaru: mocno dopasowana na pewno się nie będzie przesuwać.
Ja chcę minimalnie luźną, nie ażtak mocno dopasowaną, bo nie lubię.
Pierścionek mam r. 10,5 i jest minimalnie luźny, bo 10 już była niekomfortowa.
Stary 2013-05-23, 13:18   #4125
_McDusia_
Przyczajenie

Cytat:
I masz odpowiedź na swoje pytanie
Nigdy nie będzie tak, że jedna kiecka pasuje na chudą, wysoką dziewczynę, niską i szczupłą i np. średniego wzrostu, pulchną.
Nie każdy kolor też pasuje każdemu.
Ja np. okropnie wyglądam w żółtym.
Poza tym jako świadkowa nie chciałabym żeby mi ktoś narzucał, jaką mam kieckę ubrać.
Jasne, można powiedzieć, że: fajnie by było jakby to było w tonacji takiej, a takiej, np. morela/mięta.
Ale szyć takie same sukienki? Nie.

Hm masz rację. Ale chyba wiem, jak to rozwiązać: zapytam, co one na to jeśli same uznają, że to dobry pomysł- to super, jesli będą kręciły nosami, to poproszę o sukienki w dowolnym odcieniu niebieskiego To chyba bedzie najlepsze wyjście
Stary 2013-05-23, 13:20   #4126
Blondi2989
Blond forever!

Hej
Co do dzieci - raczej nie od razu po ślubie - najpierw mieszkanie, stabilna praca, nacieszenie się sobą
TŻ już by chciał, a ja chyba jeszcze za wygodna jestem
A poza tym kiedyś już o tym wspomniałam - bobaska, maluszka chciałabym mieć, ale na DZIECKO gotowa nie jestem

Bawi mnie takie szczegółowe planowanie maluchów, bo ciężko teraz tak od razu hop siup zajść w ciążę...
Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
say-hello nic sie nie martw, ja nawet nie wiem czy po slubie zamieszkamy raZEM. Moze byc tak, że bedziemy musieli mieszkac przez jakiś czas osobno po slubie jeszcze
Moja koleżanka ze szkoły 2.06 ma rocznicę ślubu i nadal ze swoim mężem nie mieszka. Przedłuża im się budowa domu i oszczędzają...
Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
ja tak na macierzyństwo patrzę troszkę inaczej odkąd siostra tż urodziła (w sumie niedawno bo jedno dziecko ma ponad 2 latka trochę a drugie kilka miesięcy) i widzę że można to zrobić inaczej że nie jest tak że po urodzeniu dziecka świat się kończy na zupkach kupkach ubrankach zabawkach że trzeba dziecku poświęcić życie. Nie. Owszem o dziecko trzeba zadbać bo ono samo o siebie nie umie ale pomimo dobrej opieki i wychowania dziecka zostaje jeszcze czas na zajęcie się swoją pracą, domem i mężem może czas jakoś magicznie się wydłuża poza tym nawet dla dziecka nie jest to najlepsze jak rodzice nie mają poza nim życia.
Ale ciężko wszystko pogodzić - pracę, dom, dziecko - zwłaszcza na początku. Różni są rodzice, różne są dzieci. Ja wolę przyjąć ten gorszy scenariusz, że będzie ciężko, niż z góry zakładać, że pogodzenie pracy zawodowej, wychowania dziecka, utrzymania domu i jeszcze posiadania czasu dla siebie przyjdzie jak bułka z masłem. Do tego też trzeba mieć warunki.
Cytat:
a mi się marzy aparat na zęby, ale chyba nigdy sobie nie fundę, szkoda mi kasy.
Takiego podejścia nigdy nie zrozumiem... Ja sama miałam aparat stały i nigdy nie żałowałam żadnej złotówki na niego wydanej. Dla mnie zdrowe i piękne zęby do podstawa dobrego wyglądu.
Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
moja znajoma bardzo sie uparła na slub zima, bo snieg, bo pieknie biało a miała roztopy, błoto, tragedia na dworze - sama szła z sukienką w rękach aby jej nie ubrudzić. Kosciól był nieogrzewany - wszyscy w kurtkach burych, czapkach, na płycie tragicznie to wyglądało - jak pogrzeb....
Ogólnie teraz żałuje
Ale może być piekna pogoda, może pruszyc piekny biały puch, moze być bezwietrznie i możesz tak pieknie przystroić stoły - pieczone jabłka, grzane wino, pomarańcze i cynamon, świerk,
Latem też można mieć burzę, deszcz, wiatr, zimno, szaro i buro
Akurat pogody zamówić sobie nie można
Stary 2013-05-23, 13:28   #4127
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Hej

Latem też można mieć burzę, deszcz, wiatr, zimno, szaro i buro
Akurat pogody zamówić sobie nie można
to prawda, ale na pewno nie bedzie -15 stopni, to mnie troche uspokaja
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 13:35   #4128
KaMilka4891
Zadomowienie

Odp: Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 20

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
W DDTVN Leci aktualnie laser zamiast okularów... laska miała -4 i przez operację wyzerowała jej się wada... Może po ślubie z mężem zamiast poślubnej zrobilibyśmy sobie taki prezent... Muszę mu ten pomysł sprzedać

tak bardzo chciałabym widzieć bez soczewek/okularów...
Oj ja też, to jest moje marzenie bo bez soczewek czy okularów jestem slepak totalny

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Tytuł nowego świetny! Bardzo mi się podoba

Jeśli chodzi o dzieci to ja myślę że poczekamy tak ze 4 lata od ślubu. Poza tym ja bym bardzo chciała adoptować dziecko, ponieważ zawsze mnie wzrusza los tych maleństw. Mój TŻ nie jest przekonany do adopcji, jedynie w sytuacji gdybyśmy nie mogli mieć swoich, ale wiem że też by takie dziecko pokochał.

U mnie dziś zimno, pochmurno, brzydko, a miałam myć okna
Też chciałam kiedyś adoptować, bo mi okulista powiedział że rodzić naturalnie to raczej nie będę mogła, a bałam się cesarki... Teraz mu trochę przeszedł ten strach, ale w razie wu biorę bobo z domu dziecka

Cytat:
u mnie też to mogło być spowodowane @ ale nigdy tak nie miałam jak wczoraj, nawet pierwszego dnia...

A co do zimna- jak to mówią: umiesz liczyć? licz na siebie

EDIT: dałyście mi mega zagadkę z tą obrączką i sama już nie wiem
A propos zimna, kiedyś jeden człowiek powiedział coś takiego "Lepiej mieć co z siebie zdjąć, niż nie mieć co na siebie założyć" i tego die trzymam, nawet jak jest 30 stopni!!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-05-23, 13:38   #4129
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
To nie jest do końca prawda co piszesz mi się zaręczynowy całkowicie obraca i nigdy nie dopasuje idealnie rozmiaru,bo mam szersze kosteczki, więc to wszystko zależy od palcy jakie dana osoba ma moja znajoma miała z oczkiem obrączkę i w ogóle jej się nie obraca, ma 5mm i ciężej jest się takiej obrączce obrócić, niż pierścionkowi, który jest znacznie cieńszy wszystko zależy od paluszków i obrączki.
dodam , że koleżanka ma okrągłą w środku, więc najlepiej sprawdzać, sprawdzać i jeszcze raz sprawdzać, która najlepiej leży i czy będzie mieć skłonności do okręcania się

Edytowane przez KaEs
Czas edycji: 2013-05-23 o 13:41 Powód: dopisanie informacji
KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 13:39   #4130
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
to prawda, ale na pewno nie bedzie -15 stopni, to mnie troche uspokaja
niby tak ale ja mając slub w zime po prostu wiem, ze musze wziąć coś ciepłego na ramiona i tyle.. a jak ktoś ma w czerwcu i się nastawia na 25 C a tu nagle za oknem 10 C (tak jak teraz u mnie za oknem) no to raczej nie jest ta osoba przygotowana na takie zimno i nie ma nic ciepłego więc marznie bo przeciez zwykłej kurtki nie zaloży wiec to tez nie jest do końca tak fajnie
Stary 2013-05-23, 13:40   #4131
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Ja również... Chciałabym odstawić soczewki i widzieć normalnie. Mój tż namawia mnie na taką operację. Chyba po ślubie uzbieram kasę i się zdecyduję.
Kolega mój miał i opowiadał mi o tym i sama operacja jest na prawdę bardzo ciężka. Wszystko się widzi co robią bo przecież nie zamkniesz oczu patrzysz jak wszystkie przyrządy zbliżają się do gałki ocznej itp.. ja też męcze się z soczewkami i marzy mi się pozbyć się tego ale obawiam się że nie zdecyduje się na takie przeżycia.

Cytat:
Witam serdecznie
Co sądzicie o zimowym ślubie? Wybraliśmy termin w grudniu, ale nikt znajomy nie miał ślubu w zimę i tak się zastanawiam, na co się nastawiać Pozdrawiam serdecznie
Ja bym nie chciała. Wole jak jest ciepło kolorowo i słonecznie ale na pewno będzie to miało swój urok

Cytat:
n

Przecież adwent to nie post i nie ma w adwencie żadnych ograniczeń tego typu. Na imprezy można normalnie chodzić. Nie powinno się uczestniczyć w zabawach w piątki i w Wielki Post wg tradycji kościoła i tyle.

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 13:48   #4132
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
niby tak ale ja mając slub w zime po prostu wiem, ze musze wziąć coś ciepłego na ramiona i tyle.. a jak ktoś ma w czerwcu i się nastawia na 25 C a tu nagle za oknem 10 C (tak jak teraz u mnie za oknem) no to raczej nie jest ta osoba przygotowana na takie zimno i nie ma nic ciepłego więc marznie bo przeciez zwykłej kurtki nie zaloży wiec to tez nie jest do końca tak fajnie
na taką ewentualność przygotowuje się wcześnie - niestety z wyprzedzeniem dwu letnim a nawet rocznym - pogody nie przewidzę.
Jednak wole w czerwcu 10 C niż w zimę marznąc przy - 10 C

Chociaż wiadomo, że zimowe śluby mają też swoje plusy - więcej jedzenia idzie, placków, goście się bawią na weselu, rzadziej wychodzą na dwór.

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 13:50   #4133
kulbensikowa
Wtajemniczenie

hej ale mialam sen

Śniło m i się ze z wszystkimi dziewczynami z wątku umówiłysmy sie na spotkanie i kazda pila piwo i palila papierosy !!! a ja od jednej kupilam dwa listki gumy orbit za 2,50zł bo balam sie do domu wrocic
A najwyrazniej snila mi sie Velika , miala wlosy zwiazane w kucyk z piekna fioletowa duza kokarda no a na sobie miala tylko majtki (fioletowe) i biala koszule ktora byla rozpieta a pod spodem nie bylo biustonosza i kazda z nas sie zachwycala jej dorodnym biustem
co to byl za sen!!!!!!!!!!

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 13:50   #4134
anka1897
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają!

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
bo bez soczewek czy okularów jestem slepak totalny
Pjona u mnie też bez soczewek ani rusz

Stary 2013-05-23, 13:51   #4135
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
To nie jest do końca prawda co piszesz mi się zaręczynowy całkowicie obraca i nigdy nie dopasuje idealnie rozmiaru,bo mam szersze kosteczki, więc to wszystko zależy od palcy jakie dana osoba ma moja znajoma miała z oczkiem obrączkę i w ogóle jej się nie obraca, ma 5mm i ciężej jest się takiej obrączce obrócić, niż pierścionkowi, który jest znacznie cieńszy wszystko zależy od paluszków i obrączki.
dodam , że koleżanka ma okrągłą w środku, więc najlepiej sprawdzać, sprawdzać i jeszcze raz sprawdzać, która najlepiej leży i czy będzie mieć skłonności do okręcania się
Mniemam, że kobitka, która pracuje ze 20 lat w sklepie jubilerskim jednak wie, co mówi
I ja, bazując na tych zmierzonych obrączkach też to widzę.
Nie mówię, że KAŻDY i ZAWSZE tak będzie miał, bo palce są przeróżne.
Ja np. mam małą kostkę w palcu, więc pierścionek/obrączka bez problemu przez nie przechodzi. A TŻ np. ma sporą i u niego już kombinować trzeba z rozmiarem.

Ja obrączkę mierzyłam 11, a on 24,5.
Stary 2013-05-23, 13:51   #4136
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość
hej ale mialam sen

Śniło m i się ze z wszystkimi dziewczynami z wątku umówiłysmy sie na spotkanie i kazda pila piwo i palila papierosy !!! a ja od jednej kupilam dwa listki gumy orbit za 2,50zł bo balam sie do domu wrocic
A najwyrazniej snila mi sie Velika , miala wlosy zwiazane w kucyk z piekna fioletowa duza kokarda no a na sobie miala tylko majtki (fioletowe) i biala koszule ktora byla rozpieta a pod spodem nie bylo biustonosza i kazda z nas sie zachwycala jej dorodnym biustem

Stary 2013-05-23, 13:52   #4137
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
na taką ewentualność przygotowuje się wcześnie - niestety z wyprzedzeniem dwu letnim a nawet rocznym - pogody nie przewidzę.
Jednak wole w czerwcu 10 C niż w zimę marznąc przy - 10 C

Chociaż wiadomo, że zimowe śluby mają też swoje plusy - więcej jedzenia idzie, placków, goście się bawią na weselu, rzadziej wychodzą na dwór.
każdy woli co innego i każdy robi pod siebie ja gości nie zapraszam więc nie będę do końca życia musiała słyszeć opowieści, ze było "beznadziejnie bo zimno"
Stary 2013-05-23, 14:01   #4138
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
każdy woli co innego i każdy robi pod siebie ja gości nie zapraszam więc nie będę do końca życia musiała słyszeć opowieści, ze było "beznadziejnie bo zimno"
W letnie miesiące może być "beznadziejnie gorąco". Nigdy wszystkim się nie dogodzi

Stary 2013-05-23, 14:01   #4139
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość
Czy to znak dla Veliki na kolor przewodni?:hahaha :
Stary 2013-05-23, 14:02   #4140
misia880
Zakorzenienie

a we wrześniu moze być beznadziejnie ciepło albo beznadziejnie zimno albo beznadziejnie deszczowo

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości