|
|
#2911 |
|
Zakorzenienie
|
W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
Princi jak tam dzisiaj Flavcio? Oceniajac z fotki to chyba ma sie lepiej
Wczoraj M. Musial byc w pracy to pojechalam z nim i poczytalam troche swoich notatek a potem poszlismy na spacer wzdluz rzeki, fajny ten most w Pv mamy robi klimat |
|
|
|
#2912 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 083
|
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
cuciola no wczoraj wieczorem troche zjadl i dzisiaj tez, ale on nie wyglada na chorego jakos, tym bardziej zaglodzonego, nie wiem moze nie jest glodny
![]() zasadzilam bazylie i szczypiorek, mam nadzieje ze bede pamietac o podlewaniu
|
#2913 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 082
|
Ja tylko na chwilke - moze przed obiadem jeszcze sie odezwie.
Pomagam kolezance sie spakowac i jak mala Maja nie spi to sie nia zajmuje. Wczoraj pakowalysmy talerze, szklanki i garczki a do tego ja dalam malej jesc - sloiczek - zjadla wieksza polowe a potem jeszcze wypila butle mleka. Nosilam ja i zabawialam tak ze mnie reka boli dzisiaj. A do tego zaczely jej zeby isc i slini sie i mamle jak nie rece to gryzaki rozne.
|
#2914 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek napisze Wam cos smiesznego, a moze lepiej plakac
zadzwonilam zapisac sie na usg piersi uwaga uwaga kwiecien 2015 hehe tak tak dobrze czytaciesjoanna a co kolezanka zmienia mieszkanko? moim bys sie tak pozajmowala, taka ciocia to skarb
|
#2915 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 998
|
Hej dziewczyny jak tam u was pogoda??u mnie do d.......za przeproszeniem szaro buro i ponuro
cos mi sie wydaje ze te pory roku pozamienialy sie nie wiem czy to jesien czy wiosna
|
|
|
|
#2916 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 697
|
Cytat:
normalnie jak w Afryce
|
|
|
|
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
Evelinarav ale w szpitalu? Idz z rana do asl bez zapisu jak ja chcialm sie zapisac teraz to na 15 lipca heh wole isc o 6tej do asl mysle ze teraz poucinali wydatki stad te kolejki wczesniej tyle nie czekalam?!
|
#2918 |
|
Konto usuniête
|
tutaj nie ma tak, ze bez kolejki. trzeba sie umawiac w aptece. na poludniu takie rzeczy to robili w jeden dzien i to za darmo, nie to co tutaj. a tak wychwalaja ta polnoc, a 100 lat za murzynami
|
|
|
|
#2919 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kolezanka na polnoc sie wyprowadza. Niedaleko Bergamo bedzie mieszkac. Juz w sobote jada. Cytat:
W sumie do poludnia nie bylo zle - tylko pokropilo troszeczke. Ale po poludniu sie rozpadalo i dalej pada. W zeszlym roku wiosna byla ladniejsza. ![]() Dzisiaj Maja uznala ze moje spodnie nie byly ochrzczone mlekiem i po wypiciu butelki zdecydowala sie ze jednak je odda. Dzisiaj skonczyla pol roku wiec jakos uczcic to musiala. Zjadlabym cos slodkiego - taka zimowa pogoda.
|
|
#2920 |
|
Zakorzenienie
|
no strach sie bac chorowac do endokrynologa termin na kwiecien 2014 matko boska a dzwonie prywatnie to na lipiec i z usg tarczycy 150 e wizyta chryste straszne ceny jak tak powiedzmy jest 4 osobowa rodzina i potrzebuje specjalistycznej wizyty to z torbami mozna pojsc
taniej to by bylo do Pl poleciec jak slowo daje!
|
#2921 |
|
Konto usuniête
|
no wlasnie tutaj tak celowo daja pozne wizyty w szpitalu, zeby zmusic ludzi isc do prywatnego. juz sie dawno o tym przekonalam i wole nigdzie nie chodzic, no ale jak trzeba to trzeba
|
|
|
|
#2922 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 411
|
Cytat:
dzisiaj jest ladnie - mam na mysli pogode - ale juz na jutro zapowiadaja deszcze. Co za czasy. dzisiaj wykorzystalam pogode zeby przyjechac na rowerze do pracy - juz zlapalam rytm, i przyjezdzam bez wielkich problemow. wiecie co - ten caly kryzys juz mnie zaczyna dobijac. Moj Tz ciagle sie zmaga z zastojem na rynku. To jest straszne tak ciagle bac sie co sie jutro zdarzy... Wczoraj juz rozmwialismy czy ewentualnie rzucic to wszystko i wyjechac do Niemiec. Wprawdzie ja mam dobra prace teraz - ale nie utrzymam rodziny... ja sie bardzo tym przejmuje - mozecie sie cieszyc, ze wasi Tz-towie maja stale zrodlo zarobku..
|
|
|
|
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
Bambi - niewesolo jest przez ten kryzys!
![]() A kolezanka ma zamieszkac blizej Bresci - jakies miasteczko na A - ale nie to co napisalas. Niedaleko ma jezioro. Nazwy dokladnie nie pamietam bo nie mam pamieci do nazw niestety. I znowu pada!
|
#2924 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 467
|
Ahhhh nie straszcie mnei kryzysem mam nadzieje, ze bedzie lepiej.
Ja mama zamiar sie bronic w marcu przyszlego roku wiec mam nadzjee, ze znajde jakas fajna prace bo jak nei to nie wiem gdzie bym sie miala pzeniesc.....ostatnio cos mnie strasznie kreca kraje azjatyckie.... |
|
|
|
#2925 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
Czesc wszystkim..
Paulinka jak tam twoja sesja juz zaczelas? Ja mam egz z prawa karnego za miesiac strasznie duzo materialu mam uffa! |
|
|
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie pada (z przerwami) a w nocy byla burza.
Wiecie kiedy sie zrobi spowrotem cieplej?
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
hop hop c'è nessuno?
co taka cisza!sjoanna a czemu kolezanka sie przeprowadza? ![]() paulinka eee nie martw sie na zapas, czlowiek wyksztalcony i zaradny znajduje prace, pozatym w Twoich stronach biednie to nie jest ja jeszcze na Twoim miejscu postawilabym na nauke niemieckiego, magalbys moze pozniej pracowac w jakims miejscu publicznym przystapic do konkursow panstwowych itd.ostatnio moj synek ma faze na Elmoooo ![]() sjoanna ponoc w tym roku ma nie byc lata hehe lepiej nawet, mi taka temper odpowiada
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow Edytowane przez principessina Czas edycji: 2013-05-23 o 13:42 |
|
|
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
Princi - nie strasz!
Ja bym chciala choc tak z 25-30 stopni. Wyprowadzaja sie tam bo jej maz tam kiedys mieszkal i pracowal. A tu od jakiegos czasu nie ma pracy (legalnej) a ostatni pracodawca wyplacal pieniadze w ratach jak robili mu wielka awanture - nadal nie wyplacil wszystkiego choc chlopak u niego nie pracuje od paru ladnych miesiecy. A poza tym nie chcial mu dac pracy legalnie ze wszystkimi dokumentami. A od miesiaca wrocil do swojej starej firmy tam na polnocy i znalazl mieszkanie. Nie chcial nawet czekac do konca miesiaca tylko wolal zeby sie zona spakowala i zaraz tam przyjechala. Wiec ona jak tylko przyjechala z Polski to sie wziela za pakowanie. Dobrze ze rodzina i znajomi im pomoga i przewioza 2 busikami meble, sprzety i inne rzeczy.
|
#2930 |
|
Zakorzenienie
|
sjoanna o matko, a to Polak czy Wloch maz kolezanki? u nas to na porzadku dziennym praca na czarno, myslalam ze u Ciebie tam to juz troszke lepiej to wyglada
|
#2931 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 746
|
no dobra, nie przeczytalam calego watku ale zaproszono mnie to sie melduje
czesc wszystkim
|
|
|
|
#2932 |
|
Konto usuniête
|
|
|
|
|
#2933 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 828
|
R: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
hej laseczki! przesy³am comiesiêczne pozdrowienia z Napletka
![]() Inviato dal mio GT-I9300 con Tapatalk 2
|
#2934 |
|
Zadomowienie
|
u nas prawie lato, fakt - dzisiaj 24 stopnie i sloneczko chociaz wieje silny wiatr (a w nocy to w ogole burza byla). mieszkam na sycylii, blisko taorminy.cos o sobie? jestem tu juz prawie 6 lat (w lipcu stuknie!), mam 29 lat (w tym roku 30), w pazdzierniku biore slub, tz oczywiscie autochton ![]() pracuje w agencji nieruchomosci (juz prawie 5 lat w zawodzie, w polsce skonczylam biotechnologie ale sie przekwalifikowalam hehe) |
|
|
|
#2935 |
|
Zakorzenienie
|
witamy
no to moje pytania jak na poczatek -jak poznalas tz-ta? -jak to jest mieszkac na wyspie? czy przez to ciezko ci jest sie dostac do Pl? gratuluje! Slub we Wloszech? suknia juz wybrana?
|
|
|
|
#2936 |
|
Zadomowienie
|
![]() jak to jest mieszkac na wyspie? sycylia jest na tyle duza, ze nie czuje sie tego specjalnie. do polski nie jest sie latwo dostac, a przynajmniej do poznania - nie ma lotow bezposrednich. ja zwykle lece z katanii do berlina a potem pociagiem lub autokarem. jest tez opcja z katanii do rzymu a potem z rzymu do poznania (samolotem) ale zwykle trudno zlozyc polaczenia w jakas sensowna calosc. w kazdym razie na podroz w dwie strony zawsze z 200 euro trzeba liczyc, czasem wiecej. owariowac to mozna na malych wyspach - np na malcie - ale sycylia jest duza gorzej bylo przyzwyczaic sie do malomiasteczkowej mentalnosci - ja jestem z poznania a mieszkam teraz w miasteczku z 10000 mieszkancow.tzta poznalam w pracy, nawet nie wiem kiedy tzn nie pamietam dokladnej daty. jest kumplem mojego szefa i mieli tez przez jakis czas wspolne interesy, potem byly wspolne sluzbowe wyjscia a potem to jakos tak sie potoczylo znamy sie od trzech lat, od roku mieszkamy razem a na pazdziernik planujemy slub suknia wybrana (bedzie gotowa do przymiarki we wrzesniu), buty kupione czekaja w kartoniku... zaraz bedziemy drukowac zaproszenia - dwujezyczne
Edytowane przez poldzik Czas edycji: 2013-05-23 o 18:38 |
|
|
|
#2937 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu w okolicy kryzys widac bo pozamykali czesc duzych firm. A poza przemyslem to Latina turystyka raczej nie stoi. Cytat:
Ciezko by ci bylo wszystko przeczytac bo mamy juz 3 watek. Jak widze ze przygotowania do slubu w pelni wiec poprosimy o zdjecia! I opisy, opisy i jeszcze raz opisy. U mnie chyba sie pogoda zmienia bo mnie boli glowa. Tak, tak. Starosc nie radosc.
|
|
#2938 |
|
Zakorzenienie
|
Za to jakie masz piekne krajobrazy! Rozumiem cie z tym malym miaste
czkiem, ja tez z Katowic do wioski z 2 skrzyzowaniami, gdzie nawet po chleb trzeba ruszyc autem (teraz za to rower) Fajnie z tymi zaproszeniami ![]() a u mnie znow zanosi sie na burze.. |
|
|
|
#2939 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 467
|
Witam nowa osobe w watku i gratuluje slubu. Ja tez z poznania jestem
Powiem wam aby jedno: pada snieg u mnie, chyba w niedziele ide na narty |
|
|
|
#2940 |
|
Zakorzenienie
|
Cuciola - za to w porownaniu z Katowicami masz swieze powietrze!
Dzisiaj robie 2 chlebki - jeden dla kolezanki a drugi dla nas. Juz wyrastaja. Lece teraz pranie wieszac bo wreszcie nie pada. Caly tydzien byla paskudna pogoda a dzis jest chociaz slonecznie ale tez zimny wiatr. ![]() Jakies pogorszenie pogody przyszlo - ma podobno byc tylko 17 stopni jutro i w niedziele. Zastanawiam sie ciagle co zrobic slodkiego na weekend. Bo mam dzisiaj imieniny - a to zawsze jakas mila okazja. Wczoraj dostalam od kolezanki zamrozony bigos. Jaki moj maz szczesliwy z tego powodu.
Nowe w±tki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:44.

zadzwonilam zapisac sie na usg piersi uwaga uwaga kwiecien 2015 hehe tak tak dobrze czytacie
cos mi sie wydaje ze te pory roku pozamienialy sie nie wiem czy to jesien czy wiosna
normalnie jak w Afryce

taniej to by bylo do Pl poleciec jak slowo daje!

ja jeszcze na Twoim miejscu postawilabym na nauke niemieckiego, magalbys moze pozniej pracowac w jakims miejscu publicznym