|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#482 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
reszta sprezentowana
|
|
#483 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzieci szybko rosna i nie zdazysz sie obejrzec, a juz nie bedziesz tych ciuszkow potrzebowac. Fajnie wiec, ze ktos was obdarowuje, a za zaoszczedzone pieniadze mozecie kupic malej cos zupelnie innego |
|
|
|
|
#484 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Cytat:
dużo w ciuchu kupiłam za niewielką kasę. Ale sie objadlam ( tylko co z tego jak za pól godziny będę znowu głodna?)
|
|
|
#485 | |
|
Zakorzenienie
|
ja lubię takie kubusiowe, smerfowe itp. rzeczy
Cytat:
I na dodatek w lumpkach drogo. No szok normalnie. Bede prala, nakładała, prała i tak w koło, bo nie mam duzo rzeczy. Tyle, że na wózek dostajemy kaskę i to nowy, a na łóżeczko też tak samo. Bratowa coś wspominała, że chciałaby aby fotelik od niej był. Mówiłam jej ze to za drogi prezent no ale chce nadal. Dlatego ogólnie nie narzekam, ze juz mam tak calkiem zle. Szczegolnie ze to co dostajemy to jest na nowe rzeczy i jakie sobie sami chcemy. Moze nie ma niespodzianki, ale my praktryczni jestemy i wole byc zadowolona niz miec niepsodzianke z ktorej moge byc nie za bardzo zadowolona.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-05-23 o 14:01 |
|
|
|
|
#486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prawie cała wyprawka u nas to prezenty. myśmy może kupili 4-5 sztuk wanienkę kilka ciuszków termometr pieluchy tetrowe reszta podarowana |
|
|
|
|
#487 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co spędziłam milion godzin na czytaniu o materacach. Wypytałam koleżanki i siostrę. Na tych kokosowych mój chrześniak się "odbił" Co skutkowało kupnem nowego materaca. Dziecko spłaszczało sobie główkę i był problem. Jeśli kupować to: - jak się nie ma kasy- najtańszy piankowy - jak się może zainwestować - lateksowy. Ten wydaje się być super. Nie jest twardy ani miękki.. chyba w sam raz Zobaczymy jak będzie w użytkowaniu ![]() Cytat:
Nie cierpię wyblakłych kolorów... ![]() Polecam: http://allegro.pl/posciel-haft-6el-1...170830799.html Ja mam granatowe paseczki i są prześliczne! Do mojego biało turkusowego pokoju będą idealnie pasować |
||
|
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2
ja uważam, że akurat dla takiego szkraba nie ma co wydawać dużo kasy na markowe, wymyślne ciuszki. jasne, można mieć parę ładniejszych zestawów, ale bez przesady.
naprawdę wolę tą kasę przeznaczyć na coś innego, my np po 3 miesiącu będziemy jeździli na basen z małą albo na... nową torebkę dla mamy
|
#489 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny
mam pytanie co uważacie o tym, aby niemowlaki ubierać tak "dorośle"? chodzi mi o to, że w sklepach można zauważyć dwa trendy ciuchów. takie dziecinne, ze smerfami, kubusiem, laleczkami itp. a drugi trend to takie ubranka dla dzieci ala dorosłe ubranka. czyli jakby mini jeansy, mini sukienki itp |
|
|
|
#490 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2
Kubusiu, tak sie zawiesilam na tych babybjorn i mysle i mysle. ale moze to jednak wymysle po porodzie?
----- postanowilam kupic wałeczki i chyba wychodzi ze mnie nieprzespana noc... i do kompletu zaczyna mnie bolec glowa.... |
|
|
|
#491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
kooocur co wchodzi dokladnie w sklad tego kompletu za 145 zloty??
|
|
|
|
#493 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-V
Cytat:
i tak pewnie połowy rzeczy nawet nie zalozymy a w większości te ciuszki są w idealnym stanie :pNa basen ten planujemy chodzić ![]() Jeszcze o ciuchach- dla takich maluchów w sh jest spory wybór wiec zamierzam korzystac. Z doświadczenia szwagierki wiem, ze potem juz na takie 2 -letnie dziecko jest problem, bo jest mało rzeczy i poniszczone
Edytowane przez karolajn1987 Czas edycji: 2013-05-23 o 14:05 |
|
|
|
|
#494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niektóre z tych "dorosłych" mi się podobają i pewnie coś mały będzie takiego miał, ale póki będzie taki całkiem maleńki to takie ciuszki wydają mi się mało wygodne.
|
|
|
|
|
#495 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie
Cytat:
|
|
#496 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Ma
Będziesz musiala sesje do Klubu robic
|
|
#497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#498 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie
Cytat:
|
|
#499 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chociaż tyle![]() Cytat:
za tc i za zakupyCytat:
czekamy na fotyCytat:
|
||||
|
|
|
#500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
np. takie ubranka do chrztu, marynareczka, spodenki i mucha, cudo dla mnie, a takie dorosle bardziej |
|
|
|
|
#501 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Z ZUSem gorsza sprawa. Zebym sie nie denerwowala,moja mama dzwoniac podała sie za mnie. Okazalo sie, ze moje zwolnienie z kwietnia jest zle wypelnione a zus nie może skontaktować się z moim pracodawcą. kobieta z ZUSu ma dziś pojechać do mojej pracy, żeby uzupelnić te braki. I jeszcze druga świetna sprawa - zwolnienie za maj, ktore zostalo wypisane 30 kwienia jeszcze do ZUSu nie dotarlo, więc niech szlag trafi kadrową... jakaś masakra!!!
Dzwwoniłam do szefa, też wkurzony ma zalatwiać dziś sprawę. zobaczymy co z tego wyjdzie...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie lubie ubranek dla maluszkow typu: garnitur do chrztu, albo mucha itd. taki stary-malutki. nie mowie nie jeansom, bojowkom bo one slodkie sa ale pod warunkiem ze rozpinane w kroku, nie podobaja mi sie koszule z kolnierzykiem ... generalnie wychodze z zalozenia, ze malutkie dziecko to wygoda, miekka bawełna, lekkie niekrzykliwe aplikacje (na kubusie, tygryski i inne mocno po oczach wzorzyste mam alergie) taki jest moj gust - bojowkowato, sportowo, wygodnie, miekko ![]() pisze jako przyszla Mama chlopca, ale jesli chodzi o dziewczynki, to te sukienusie malutkie, te komplety, ktore masz rozkladaja mnie na lopatki
Edytowane przez czarownica1 Czas edycji: 2013-05-23 o 14:13 |
|
|
|
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
tak pytam o te ciuszki, bo sama się zastanawiam co będzie mojej małej pasować
) hahahja również mam mieszane uczucia. w domu i na codzień na pewno będziemy stawiać na wygodę. ale na wyjścia weselne, do fotografa czy urodziny napewno ją wystroję jak głupia! |
|
|
|
#504 | |
|
Wtajemniczenie
|
A jeszcze co do ubranek to ja w sumie nowych mam tylko dwie pary - body z Pepco za 4.99 zł sztuka
reszta to używki z lumpków lub allegro i od siostry.Cytat:
u mnie raz źle wpisała datę wpływu zwolnienia i wyszło, że spóźniłam się z dostarczeniem do pracodawcy i ucięli mi przez jej nieuwagę 25% dniówki.Mam nadzieję, że się wyjaśni. Można się wkurzyć |
|
|
|
|
#505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja ogolnie na codzien tez jestem za tym zeby bylo wygodnie, ale jednak na chrzest albo jak idzie sie na slub do kogos itp. to taki elegancik jak najbardziej jestem na tak. Ale nie zeby dziecko w tym bylo np. 10 godz. non stop. A co do ciuszkow dla dziewczynek, to moje kolezanki tez ubieraja rzadko w te sukienusie itp. bo to tez takie nie do konca wygodne sie wydaje. W sumie tez zalezy jaki materiał jest uzyty w ubranku. |
|
|
|
|
#506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale i tak wyjdzie w praniu ot taka moja teoria, któa często mija sie z praktyka |
|
|
|
|
#507 |
|
Zadomowienie
|
za wózki i ubranka i Biedronkowo- Lidlowe łowy ![]() Ja z takim małym postulatem- może założymy w klubie wątek z radami ze SR? Widziałam, że Perse dzisiaj wstawiała kilka rad odnośnie kąpieli maluszka, wcześniej dziewczyny też pisały czego się dowiedziały a później ciężko będzie przebić się przez wątki żeby to wszystko znaleźć Pytanie do dziewczyn z UK- w czym pierzecie ubranka? Ja jakiś czas temu kupiłam płyn do płukania Fairy czy jakoś tak i mi dziadostwo śmierdzi ![]() Niby niedługo będziemy mieli paczkę z PL ale i tak wagowo ciążko nam będzie się zmieścić więc nie chcę dorzucać proszku i płynu dodatkowo |
|
|
|
#508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() az corki mi sie chce, ale poprzestane na Synku ![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
Jestem za
|
||
|
|
|
#510 |
|
Zadomowienie
|
Nigdy nie mów nigdy
![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.

masakra. Wlasnie spędziłam godzinę z jednym z szefów ze Szwecji ( ale jest Brytyjczykiem) i umeczylam sie ta rozmowa jak nie wiem co. Dawno nie uzywalam angielskiego i brak mi było płynności i dużo słownictwa pozapominalam
)

reszta sprezentowana
dużo w ciuchu kupiłam za niewielką kasę. ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

za tc i za zakupy
Dzwwoniłam do szefa, też wkurzony ma zalatwiać dziś sprawę. zobaczymy co z tego wyjdzie...
u mnie raz źle wpisała datę wpływu zwolnienia i wyszło, że spóźniłam się z dostarczeniem do pracodawcy i ucięli mi przez jej nieuwagę 25% dniówki.