Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :) - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa 7 12,96%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 1 1,85%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 2 3,70%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 1 1,85%
Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 20 37,04%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 2 3,70%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 4 7,41%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 4 7,41%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 3 5,56%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 3 5,56%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 7 12,96%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-23, 12:15   #3841
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
łoooo, to długo płynie! ale statki to sobie tak żółwiowo płyną, więc może to normalne? byle by paka zdążyła dojść przed waszą przeprowadzką
No właśnie No ale najbidniej do końca czerwca ma czas...

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Wróciliśmy...
Mała przybrała 180 g w 9 dni. Bez szału ale w normie.
Robi kwaśne stolce stąd popękana skórka wokół odbytu. Wyeliminować to co uczula, tylko najpierw trzeba dojść do tego. No i smarować maścią.
Dostaliśmy mleko dla alergików to na N i ja mam pić szklankę dziennie.
Pępek nam nie odpadł a to już 12 dzień. Dostaliśmy kropelki do zalewania 3-4 razy dziennie.
W zwiazku z moim AZS proponuje zaszczepić na pneumokoki i reszte kombinowanych bo po nich nie ma dzieci z powikłaniami a po zwykłych niestety ma (ona)
Mała jak będzie się krztusić dalej to przejść na butelkę dr brownsa.
jak będziemy chcieli zrezygnować z cyca to też przyjść to przepisze mleko.
Czekamy na wyniki krwi i moczu.
Ja też się załapałam na wizytę u rodzinnego w zwiazku z nadciśnieniem. Od dziś dopegyt a jutro krew, mocz i EKG.
Jeśli dalej będzie się jej ulewać nosem i buzią to usg brzuszka.

Wróciliśmy do domu, zjadła i tak się jej ulało i cały mój optymizm po wizycie prysnął jak bańka i chce mi się wyć, że nie wiem jak pomóc własnemu dziecku.

A z takich innych rad to absolutnie nie budzić dziecka na jedzenie. Będzie głodna to wstanie.

No i dla mam dziewczynek.
w szpitalu powiedzieli mi, że absolutnie nie czyscić psiochy, bo sama się oczyszcza.
Położna, że przemywać tylko wacikiem
Lekarka, że ma tam być czysto bo inaczej jej się wargi sromowe posklejają
Każdy mówi co innego.
Na wizycie byłą ta moja położna i lekarka. Lekarka do mnie czemu tak ubogo jem...I kazała mi jeść ileś tam produktów mi wymieniała i codziennie coś, przeszliśmy z położną na pobranie krwi a ona swoje, że tylko to i to powinnam jeść, że może powinnam zrobić tak, że jednego dnia suchy chleb, drugiego dnia wprowadzić wędlinę i obserwować itd itd. To TŻ sie zaśmiał, że spróbuje mnie przestawić na dietę wodną...

a do mycia dla dzieci rodziców z AZS poleca Topialyse
To idzcie na to USG brzuszka, trzeba widać sprawdzić, czemu tak ulewa. Będzie dobrze, tylko trzeba po lekarzach pobiegać czasem...
A co wskazuje na alergię u malej? To ulewanie, czy kwaśny stolec? o nie płacze, nie ma bóli brzuszka, prawda?

Co do rad to weź tu człowieku bądź mądry I z myciem pipki, i z jedzeniem i z budzeniem na posiłki - każdy ma swoją opinię, a biedna młoda mama totalny mętlik w głowie Ale co zrobić, czasem chyba musimy się zdać na swoją intuicję...

Mnie dziś obudziła swoim telefonem położna... Co prawda o 9.20 zadzwoniła, ale mieliśmy zarwaną nockę i odsypiałam rano.... No ale w sumie dobrze, że się interesuje
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:16   #3842
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
w szpitalu powiedzieli mi, że absolutnie nie czyscić psiochy, bo sama się oczyszcza.
Każdy mówi co innego.
ale jak to nie czyścić... jak się kupka dostanie to co, zostawić aż obeschnie i się ukruszy???????? może oni mieli na myśli, żeby tam w środku nie myć (tak w razie jakby ktoś na taki pomysł wpadł) jak najbardziej trzeba przemyć, najlepiej czystą wodą!
z czym na pewno trzeba uważać, to kremy pupciowe z cynkiem w okolicy psioszki. tam jednak sporo fałdek jest, więc trzeba dobrze wszystko osuszyć, ale cynk może wysuszać błony śluzowe, więc w tych okolicach lepiej coś bezcynkowego stosować.

co do diety to się naprawdę zastanów... bo jak tu masz wyprodukować wartościowy pokarm o chlebie i wodzie? i jeszcze sama się nie wyjałowić? nawet wprowadzając po jednym produkcie dziennie to jakaś masakra... bez przesadyzmu, jakąś potrawkę z kurczakiem i marchewką na ryżu możesz wszamać. na chleb coś też posmaruj - byle łagodne. a z tym kwasiorem... trzeba by się zagłębić, co może działać zakwaszająco na kupkę. czy czegoś za dużo jadasz może z tego braku urozmaicenia???
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:16   #3843
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
A już myślałam Wcale bym się nie obraziła gdyby chciała sobie wyjść w 38 TC ;-)
Brawa za tygodnie
Co do czkawki to Tymek miał przez całą ciąże po kilka razy dziennie,a od jakiegoś czasu nie ma wcale. Kończymy jutro 38tc i narazie siedzi w brzuchu;-)

Ale moje chłopaki wychodziły równo w terminach z usg,a ten mam tym razem na 4-5 czerwca. Tak od początku wychodzi. Więc nie licze raczej ,że zdecyduje się wyjść prędzej.

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Dalej nic nie wiadomo o rodzących??

Ja dzisiaj jak na szpilkach. Wizyta o 15. Ciekawe czy będą jakieś skurcze na ktg no i jak tam szyjka czy mam już rozwarcie jakieś.

kciuki za wizytę

:thumbup:

Cytat:
Wróciliśmy...
Robi kwaśne stolce stąd popękana skórka wokół odbytu. Wyeliminować to co uczula, tylko najpierw trzeba dojść do tego. No i smarować maścią.
Pępek nam nie odpadł a to już 12 dzień. Dostaliśmy kropelki do zalewania 3-4 razy dziennie.
W zwiazku z moim AZS proponuje zaszczepić na pneumokoki i reszte kombinowanych bo po nich nie ma dzieci z powikłaniami a po zwykłych niestety ma (ona)
Ja też się załapałam na wizytę u rodzinnego w zwiazku z nadciśnieniem. Od dziś dopegyt a jutro krew, mocz i EKG.

Wróciliśmy do domu, zjadła i tak się jej ulało i cały mój optymizm po wizycie prysnął jak bańka i chce mi się wyć, że nie wiem jak pomóc własnemu dziecku.

A z takich innych rad to absolutnie nie budzić dziecka na jedzenie. Będzie głodna to wstanie.

Każdy mówi co innego.
Na wizycie byłą ta moja położna i lekarka. Lekarka do mnie czemu tak ubogo jem...I kazała mi jeść ileś tam produktów mi wymieniała i codziennie coś, przeszliśmy z położną na pobranie krwi a ona swoje, że tylko to i to powinnam jeść, że może powinnam zrobić tak, że jednego dnia suchy chleb, drugiego dnia wprowadzić wędlinę i obserwować itd itd. To TŻ sie zaśmiał, że spróbuje mnie przestawić na dietę wodną...

Ja uważam,że jak tak dalej będzie to przejdź na mm. Nie ma sensu męczyć ani siebie ani Małej:-*

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
Motylek ale z tymi radami lekarzy to tez masakra jeden powie tak drugi tak no szok ja na dodatek nie mam jakiegos zaufanego pediatry i bede sie musiala zdac na tego do ktorego trafie

a jak jest z myciem siusiaka u chlopcow naciaga sie ten napletek zeby tam oczyscic czy raczej nie bo juz tez mase opini slyszalam
ja z tego co pamiętam to swoim nie naciągałam. Słyszałam ,że więcej tym naciąganiem można narobić szkody niż pożytku więc bałam się im tam grzebać.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:22   #3844
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
a jak jest z myciem siusiaka u chlopcow naciaga sie ten napletek zeby tam oczyscic czy raczej nie bo juz tez mase opini slyszalam
tego jeszcze nie rozgryzłam ale też nie dowiadywałam się zbytnio... pewnie mi powiedzą w szpitalu.
Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie cały czas mam uczucie że chce mi się siku nawet jak chwile wcześniej wróciłam z wc. zastanawiam się czy to dlatego że mała ma tak nisko główkę czy zaczyna mnie brać infekcja??
Nic nie raczej nie piecze i nie swędzi
a jak się położysz np. na boku i poczekasz chwilę, żeby młoda się troszkę inaczej ułożyła, to dalej tak ciśnie? bo mnie to puszcza czasem to uczucie, jak się trochę inaczej ułożę...
Stary 2013-05-23, 12:24   #3845
iwona335
Zakorzenienie

nadrabiałam solidnie zeby przeczytać wieści o nowych dzieciaczkach a tu czekanie trwa...

ja dziś rozpoczynam 35 t.c

Edytowane przez iwona335
Czas edycji: 2013-05-23 o 12:27
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:25   #3846
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee
Dzięki Hump Na Twoje brawa zawszę mogę liczyć
bo ja się bardzo cieszę z twoich postępów, które są tak zbliżone do moich

zjadłam wszytskie ciasteczka z rabarbarem będę taaaaaaaaaaaka gruba
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:28   #3847
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
No właśnie No ale najbidniej do końca czerwca ma czas...

To idzcie na to USG brzuszka, trzeba widać sprawdzić, czemu tak ulewa. Będzie dobrze, tylko trzeba po lekarzach pobiegać czasem...
A co wskazuje na alergię u malej? To ulewanie, czy kwaśny stolec? o nie płacze, nie ma bóli brzuszka, prawda?

Co do rad to weź tu człowieku bądź mądry I z myciem pipki, i z jedzeniem i z budzeniem na posiłki - każdy ma swoją opinię, a biedna młoda mama totalny mętlik w głowie Ale co zrobić, czasem chyba musimy się zdać na swoją intuicję...

Mnie dziś obudziła swoim telefonem położna... Co prawda o 9.20 zadzwoniła, ale mieliśmy zarwaną nockę i odsypiałam rano.... No ale w sumie dobrze, że się interesuje
Kwaśne stolce.
Ale również na uczulenie może wskazywać kichanie...
Problemów z brzuszkiem nie mieliśmy. Mała nie płacze, ale te kupy robią się coraz bardziej wodniste, a mała w nocy źle śpi. Widać, że skupia się na kupie albo na pryknięciu.
Nie wiem sama A znów boję się, ze po butelce tez się będzie krztusić.

A co do USG mam iść do niej z wynikami w poniedziałek to jej powiem i się umówię z nią.
Cytat:
ale jak to nie czyścić... jak się kupka dostanie to co, zostawić aż obeschnie i się ukruszy???????? może oni mieli na myśli, żeby tam w środku nie myć (tak w razie jakby ktoś na taki pomysł wpadł) jak najbardziej trzeba przemyć, najlepiej czystą wodą!
z czym na pewno trzeba uważać, to kremy pupciowe z cynkiem w okolicy psioszki. tam jednak sporo fałdek jest, więc trzeba dobrze wszystko osuszyć, ale cynk może wysuszać błony śluzowe, więc w tych okolicach lepiej coś bezcynkowego stosować.

co do diety to się naprawdę zastanów... bo jak tu masz wyprodukować wartościowy pokarm o chlebie i wodzie? i jeszcze sama się nie wyjałowić? nawet wprowadzając po jednym produkcie dziennie to jakaś masakra... bez przesadyzmu, jakąś potrawkę z kurczakiem i marchewką na ryżu możesz wszamać. na chleb coś też posmaruj - byle łagodne. a z tym kwasiorem... trzeba by się zagłębić, co może działać zakwaszająco na kupkę. czy czegoś za dużo jadasz może z tego braku urozmaicenia???
Nie no wiadomo ze z kupy oczyścić, ale że nie przecierać tego białego co jest, że to naturalna ochrona.
A co do jedzenie, to nie wiem sama. Położna mówi, że to przez spulchniacze w biszkoptach - zobaczymy. A co do jedzenia, mówi, że ona ma dzieci pod opieką, co są uczulone na marchewkę

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:34   #3848
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
a jak się położysz np. na boku i poczekasz chwilę, żeby młoda się troszkę inaczej ułożyła, to dalej tak ciśnie? bo mnie to puszcza czasem to uczucie, jak się trochę inaczej ułożę...
wiesz że trochę popuściło jak leże na boku
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:35   #3849
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny mam pytanie cały czas mam uczucie że chce mi się siku nawet jak chwile wcześniej wróciłam z wc. zastanawiam się czy to dlatego że mała ma tak nisko główkę czy zaczyna mnie brać infekcja??
też tak mialam jak by ucisk na pecherz ale nie byla to infekcja i chyba to od ułożenia dziecka zależy
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:39   #3850
komiksowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wasze maluszki w brzuszkach też mają tak często czkawki? Moja od rana już 2 razy a gdzie do końca dnia, wczoraj pewnie też miała za 4 razy i 2 razy czułam przez sen. Czyżby chciała wcześniej wyjść tak ćwiczy tą przeponę
eee...to chyba z wyjściem nie ma nic wspólnego, ja też czuję czkawkę ze 3 razy dziennie, połowa 37 tc i żadnych oznak planowanej ucieczki z brzucha

Cytat:
Każdy mówi co innego.

no to same konkrety, super

Dziewczyny jeśli zamierzacie iść po staniki do Lidla, to nie polecam. Tak jak pisała Mysia to jakieś wory są, a nie staniki. Równie dobrze mogłyby robić za 2w1 - stanik+chusta do noszenia dziecka
Stary 2013-05-23, 12:48   #3851
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no wiadomo ze z kupy oczyścić, ale że nie przecierać tego białego co jest, że to naturalna ochrona.
A co do jedzenie, to nie wiem sama. Położna mówi, że to przez spulchniacze w biszkoptach - zobaczymy. A co do jedzenia, mówi, że ona ma dzieci pod opieką, co są uczulone na marchewkę
no ale to białe to często pozostałości po kremie z cynkiem - jak najbardziej trzeba to płatkiem nasączonym wodą zdjąć! a jeśli to jakaś tam wydzielina, to spokojnie... no ale raz dziennie maluszek i tak musi być umyty i nie wyobrażam sobie fałdek nie przemyć. nie pchałabym się tam z mydłem itp, ale samą wodą na pewno bym przemyła.
uczulenie na marchewkę też się zdarza (moja bratanica nawet na ziemniaki ma ), ale o samym chlebie to czarno widzę waszą przyszłość. awitaminoza, totalne odmineralizowanie organizmu - tak się nie da żyć
Cytat:
wiesz że trochę popuściło jak leże na boku
no to ufff
Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeśli zamierzacie iść po staniki do Lidla, to nie polecam. Tak jak pisała Mysia to jakieś wory są, a nie staniki. Równie dobrze mogłyby robić za 2w1 - stanik+chusta do noszenia dziecka
a jak 2w1 to w sumie może któraś się zdecyduje - te chusty przecież takie drogie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-23, 12:57   #3852
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
no ale to białe to często pozostałości po kremie z cynkiem - jak najbardziej trzeba to płatkiem nasączonym wodą zdjąć! a jeśli to jakaś tam wydzielina, to spokojnie... no ale raz dziennie maluszek i tak musi być umyty i nie wyobrażam sobie fałdek nie przemyć. nie pchałabym się tam z mydłem itp, ale samą wodą na pewno bym przemyła.
uczulenie na marchewkę też się zdarza (moja bratanica nawet na ziemniaki ma ), ale o samym chlebie to czarno widzę waszą przyszłość. awitaminoza, totalne odmineralizowanie organizmu - tak się nie da żyć

no to ufff

a jak 2w1 to w sumie może któraś się zdecyduje - te chusty przecież takie drogie

nie no tylko tylek jest smarowany cienka warstwa i tyle wiec to nie był krem. w szpitalu psiochy tez nie myli, ja w domu przecierałam ale to nie było takie mycie jak u dorosłej osoby, wiec jednak tam cos zostawało

nie mam siły ide spac

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:59   #3853
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
też tak mialam jak by ucisk na pecherz ale nie byla to infekcja i chyba to od ułożenia dziecka zależy
już się zaczynałam martwić że na sam koniec mnie łapie infekcja
Stary 2013-05-23, 13:24   #3854
potterka
Zakorzenienie

Informuję, że w dniu dzisiejszym Justi urodziła Bartoszka
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 13:26   #3855
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
Jeaa wreszcie
Stary 2013-05-23, 13:29   #3856
vil84
Wtajemniczenie

nareszcie jest Bartuś !!!! gratulacje !!!

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 13:31   #3857
lonely_lady
Zakorzenienie

Hejka
polatałam troszkę z Tż po mieście, byłam w rossmannie, skorzystałam z tej promocji -40% i kupiłam sobie mój ulubiony podkład i tusz
oprócz tego kilka drobiazgów z chemii do domku no i prawie 200zł poszło
zrobiłam obiadek- dzisiaj dietetycznie ale o dziwo Tż nie miał nic przeciwko, a nawet sam zaproponował..
kasza jaglana, marchewka z groszkiem i kotlety sojowe

mam chwilkę więc idę podczytać co tu się dzieje..
ciekawe jak Marcheweczka i Justi

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 13:32   #3858
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
już się zaczynałam martwić że na sam koniec mnie łapie infekcja
Też tak czasami mam. To małe nam uciska bo nisko siedzą już. Przynajmniej mojego tak czuje na samym dole

Cytat:
Aaaaa doczekała się!!!!!!!!!!GRATULACJE!! !:-*

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 13:32   #3859
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
O...masz rację, zupełnie zapomniałam, że tam jest taki sklep Mam niedaleko to się wkrótce przejdę.
Odnośnie tabletek to ja właśnie myślałam, że to są kapsułki wypełnione takim olejem, a nie jakieś tabletki twarde...
ja mam kaspułki tez
Stary 2013-05-23, 13:34   #3860
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
o jaaaa ale czad !!!!

Justi kochana- doczekałaś się

Potterka- a znasz jakieś szczegóły ?

Stary 2013-05-23, 13:35   #3861
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Motylek ale z tymi radami lekarzy to tez masakra jeden powie tak drugi tak no szok ja na dodatek nie mam jakiegos zaufanego pediatry i bede sie musiala zdac na tego do ktorego trafie

na SR mówiła położna, żeby przy kąpieli odciągać delikatnie do granicy oporu, żeby się stulejka nie zrobiła
Stary 2013-05-23, 13:36   #3862
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
mam to samo - chyba po prostu taki etap, bo powolutku wszytsko się obniża (choć tego nie zauważyłam), ale dziecko rośnie i ciśnie na pęcherz
Stary 2013-05-23, 13:37   #3863
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
super, gratulacje

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Jeaa wreszcie
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
nareszcie jest Bartuś !!!! gratulacje !!!
Dlaczego wreszcie? przecież Ona praktycznie terminowo urodziła Wreszcie to będzie jak marchewka urodzi, ta to się biedna naczekała po terminie tyle dni
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Też tak czasami mam. To małe nam uciska bo nisko siedzą już. Przynajmniej mojego tak czuje na samym dole.
No lekarz mówił że główka już bardzo nisko więc mam nadzieje że to mała tam tak mi gmera
Stary 2013-05-23, 13:37   #3864
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
nadrabiałam solidnie zeby przeczytać wieści o nowych dzieciaczkach a tu czekanie trwa...

ja dziś rozpoczynam 35 t.c
Po pierwsze to za 35 tc.

A po drugie ja już się pogubiłam w tym liczeniu tygodni. To jeśli ja mam na suwaczku 35,1 to jestem w 35 tc czy 36 tc?

Cytat:
SUPER, nareszcie.
GRATULUJĘ

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 13:40   #3865
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
mam to samo - chyba po prostu taki etap, bo powolutku wszytsko się obniża (choć tego nie zauważyłam), ale dziecko rośnie i ciśnie na pęcherz
ja ostatnio mówiłam lekarzowi że brzuch się jeszcze nie obniżył a ledwie przyszłam do domu i stwierdziłam że się obniżył i to dużo, nie wiem czemu mu tak powiedziałam

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
A po drugie ja już się pogubiłam w tym liczeniu tygodni. To jeśli ja mam na suwaczku 35,1 to jestem w 35 tc czy 36 tc?
Skończyłaś 35 tydzień i jesteś w 36
Stary 2013-05-23, 13:41   #3866
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

Dlaczego wreszcie? przecież Ona praktycznie terminowo urodziła Wreszcie to będzie jak marchewka urodzi, ta to się biedna naczekała po terminie tyle dni
Wreszcie, bo coś ruszyło są dzieciaczki No i Justi trochę też się męczyła ze skurczami
Stary 2013-05-23, 13:41   #3867
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
nareszcie gratulacje Justi
Stary 2013-05-23, 13:46   #3868
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
nie no tylko tylek jest smarowany cienka warstwa i tyle wiec to nie był krem. w szpitalu psiochy tez nie myli, ja w domu przecierałam ale to nie było takie mycie jak u dorosłej osoby, wiec jednak tam cos zostawało

nie mam siły ide spac
oj bidulko, wyśpij się
ja wiem, że tyłek się smaruje, ale te wszystkie smarowidła "migrują" po skórze. wzięłabym coś bezcynkowego na wszelki wypadek. a cynkowe smarowidła zostawiła dopiero jak już zacznie się coś rumienić. no i oczywiście tą wodą bym jednak przecierała w ramach codziennej toalety, bo tak jak piszesz jakąś warstwę ochronną się wtedy zostawia. jest to też taka wypośrodkowana forma między dwoma innymi poradami - nie myć wcale i myć do czysta absolutnego
aaa tak w ogóle co do mycia "jak u dorosłej" - ginekolog mojej przyjaciółki wyznaje zasadę, że do okolic intymnych nie wolno się tykać z żelami itp... ma to być przemywane ciepłą wodą tylko i basta - tak samo jak mięso surowe przed przygotowaniem opłukujemy tylko wodą, a nie szorujemy żelem
Cytat:

czekamy na szczegóły!
teraz jeszcze maarchewka musi wyprzeć Wojtka i będzie git! a może już wyparła? w razie czego trzymam dalej kciuki
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
kasza jaglana, marchewka z groszkiem i kotlety sojowe
mniam! wpadłabym do ciebie na obiad
Stary 2013-05-23, 13:48   #3869
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Wróciliśmy...

Każdy mówi co innego.

nitramigen oblesne jest :P
co do mycia pipki-przy kazdej zmianie pampka myc,znaczy wycierac, rozchylac i myc bo kupka i wszystkie paskudztwa tam sa i bez czysczenia okropne rzeczy sie dzieja

nawet dzis na wizycie mi babka przypominala o tym.

ale sie biedne meczycie,ale 3mam kciuki by szybko znalezc i wyealiminowac alergen...

My po wizycie, młoda waży 4810g, czyli 610g w 16dni
wszyyyyyystko dobrze jest, całkowicie wszystko a lekarki takiej drugiej ze świeca szukać, swietna babka

ide robic obiad pooki mala w miare cicho lezy :P

W BIEDRZE 156SZT PIELUCH DADA ZA 50PLN!!!
ale juz sie nie zalapalam na 2jki,same 4ki zostaly....

wiec kupilam 78szt za 29pln, trzydziescisiedem gr sztuka

do pozniej

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 13:50   #3870
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
mniam! wpadłabym do ciebie na obiad
zapraszam
jeszcze zostało

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości