|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40954812]ja mam tak samo, wygoda dla malucha przede wszystkich, potem wygoda dla mnie
może jakbym miała dziewczynkę to by mi trochę odbiło, ale nie sądzę przed chwilą przyjechał kurier z koszykiem dla Leośka!!! jest nówka sztuka nie śmigany !!! CUDNY !!! i Tymkowi też przypadł go gustu [/QUOTE]kocham Twojego kota! bosko wygląda może się zastanowię i mojej Kici kupie |
|
|
|
#542 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
![]() a z tym donoszeniem to sama nie wiem, ale chyba ma być skończony 37, a rozpoczęty 38.
|
|
#543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-05-23 o 15:04 |
|
|
|
|
#544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Albo zasugerować i wtedy robić
|
|
|
|
|
#545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zażądał buziaka i tyle
|
||
|
|
|
#546 |
|
Zakorzenienie
|
Ona, ja Cię widzę, ale jak biorę się za odpisywanie to połowa z głowy mi ucieka...
w główce mi się pier....li ![]() no włąśnie miałąm napisać... spać nie poszłam, poszłąm umyć pralkę, doczyścić kieszen ze starych nalotów i doszlam do wniosku, ze mam pralke-grata
Edytowane przez czarownica1 Czas edycji: 2013-05-23 o 15:07 |
|
|
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40954812]ja mam tak samo, wygoda dla malucha przede wszystkich, potem wygoda dla mnie
może jakbym miała dziewczynkę to by mi trochę odbiło, ale nie sądzę przed chwilą przyjechał kurier z koszykiem dla Leośka!!! jest nówka sztuka nie śmigany !!! CUDNY !!! i Tymkowi też przypadł go gustu [/QUOTE]jak tak widzę te koty w tych koszach to tak sobie myślę, że one myślą, że to dla nich takie legowisko hehehhehe |
|
|
|
#548 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie no wiem, ze nas tu duzo, czasami ucinaja sie cytowane i nie zawsze wszystko sie ogarnia |
||
|
|
|
#549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas jednak kotka nie ma wstępu do naszego łóżka, tak samo będzie z łóżeczkiem, wózkiem czy kołyską małej. Już widzę to wywalanie kota z tych miejsc
|
|
#550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś mam równo 30td i 1 d więc 31 tydzień ![]() a co do niespodzianki..no chociaż coś nam powedz co to będzie hmmmm
|
|
|
|
|
#552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#553 |
|
Zakorzenienie
|
Tam na aukcji jest wszystko napisane
|
|
|
|
#554 |
|
Zakorzenienie
|
Ona, ja swoja pamiecia a raczej jest ubytkami jestem przerazona. Mam dwa mózgi to powinnam szybciej wszystko ogarniać a ja się zachowuję, jakby mi połowe rozumu odebrało
![]() ide do kuchni i w polowie drogi ja juz nie wiem po co szlam... jade do sklepu, wszystko pamietam, wychodze bez połowy ![]() kartek nie warto pisac, bo nie zapamietam, gdzie sa
|
|
|
|
#555 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#556 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Rany ale sie urobilam! zdjęłam pranie z suszarki i wytarlam kurze. Zaraz zejde na zawal i padnie mi kręgosłup. Juz mam dosyc, zdecydowanie za długo trwa ta ciąża. .
Co do tygodni to moja gin liczy rozpoczete a nie wiem jak jest z donoszeniem. Chciałabym urodzic w 38 tc i lykam juz sobie wiesiołka. Na razie 500
|
|
#557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba że u jesteś grzeczna i nie chcesz robić chaosu i wolisz z pytać ![]() Ale widzisz jak to czasem z naszymi odpowiedziami czytamy i albo zapominamy w natłoku nowych postów albo ...hmmm coś
|
|
|
|
|
#558 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Aa i dostalam od tesciowej kocyk i recznik z biedronki i musze wam powiedzieć, ze w porównaniu z tymi ręcznikami z all, które kupilam to ten jest malutki
|
|
#559 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
za tydzień. za zakupy za porządek w szafieCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A zwolnienia wypisuje ci twój szef tak? Cytat:
|
|
#560 |
|
Zakorzenienie
|
Ona...to może powklejaj te info co masz w wordzie do klubu hmm??
Chyba, że każda dziewczynka sama ze swojej powkleja??? ja już te moje informacje wrzuciłam ![]() PS. Ale się najadłam....dziś szef kuchni polecał zielone szparagi ...z serem żółtym....mamusiu jakie one są pyszne takie delikatne ...oby mnie od nich teraz brzuch nie bolał tak się na nie rzuciłam
|
|
|
|
#561 |
|
Konto usunięte
|
Masakra, właśnie się przebudziłam, ale senny dzień... Młody też leniwy, kopnie raz na godzinę i idzie w kimę...
Odnośnie rad ze SR: jak chcecie, to przeklejcie to, co ja piszę po swojej do Klubu - nie mam nic przeciwko, a sama nie mam dostępu, czasami wchodzę, ale po 2-3 minutach przeglądarka mi się wyłącza Odnośnie ubranek: ja przede wszystkim stawiam na dobre materiały, tj. bawełnę, nie kupiłabym dziecku żadnego poliestru na przykład, choćby ubranko było najpiękniejsze na świecie. Z chłopczykiem mam trochę łatwiej, ale mówię TŻowi zawsze, że jeszcze mi musi zrobić dziewczynkę i wtedy czuję, że odpłynę jak np. Oliath . Nie da się ukryć, że pięknych ciuszków dla dziewczynek jest o wiele wiele więcej, niż dla chłopców. Na pewno, na 100% wtedy wpadłabym w szał sukienkowy. Przy Artusiu mam trochę mniejszy wybór Kupuję mu głównie ubranka użytkowe, ale fajne z nadrukami też, wiadomo, że potem na dwór czy na zdjęciach będzie je widać - np. dziś w Biedronce kupiłabym komplet z Pingwinami z Madagaskaru, bo my z TŻem uwielbiamy tę bajkę ale były tylko duże, od 98 bodajże. Jeszcze coś chciałam napisać, ale zapomniałam co :P Jestem nieprzytomna, odkąd nie umiem spać w nocy. Dziś na szczęście dospałam do 7, ale miałam chyba ze dwie pobudki na siku.. Co do SR - pisałyście o tym przenoszeniu dziecka - tak u nas położna też pokazywała, jak się je trzyma, że tak jakby za jeden bark i oczywiście podparcie pleców i główki. Jakoś nie widziałam, żeby był problem z tą pieluchą, ale to pewnie wszystko wyjdzie w praniu (a raczej w kąpaniu ). Aaa mam pytanie odnośnie tygodni na siatkach centylowych: tam są liczone tygodnie skończone czy rozpoczęte???? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#562 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znalazłam słodkie butki, mnie sie przynajmniej podobaja, taki 'smak' dziecinstwa http://allegro.pl/jockey-biale-skork...247518807.html A u mnie na obiad dzis płatki na mleku, tylko, ze jedna z Was narobila mi smaka na omlet, ale kto mi go zrobi... ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#564 |
|
Zakorzenienie
|
O losie nadrobiłam was.
Byłam w biedrze. Pieluch małych 0! Ale kupiłam Lovellę do białego i koloru płyny, patyczki i wkładki laktacyjne. Podkładów do przewijania nie, bo uważam to za zbędny wydatek. Potem odwiedziłam moją koniurę. Jejku jak ja tęsknię za jazdą na niej! Moja kochana niunia. Zapomniałam o jabłku, a ona tak się cieszyła, że mnie widzi. Więc wymiziałam ją tylko w jej ulubionych miejscach i poszła na padok. Padam na twarz, musze się zdrzemnąć.
|
#565 |
|
Zadomowienie
|
Ledwo mnie 3 godzinki nie było a tyle już naprodukowałyście
![]() Kupiłam w biedrze 2x płatki kosmetyczne z patyczkami, wkładki laktacyjne i podkłady do przewijania. Zobaczymy co z tego będzie ![]() Teraz ogarniam łazienkę. Za chwilę przyjdzie siostra i idziemy po prezent dla drugiej na imieniny. Wieczorem czeka mnie imieninowa wyżerka ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#566 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to jest z tymi patyczkami? Lekarz rodzinny do którego chodze a jest tez pediatra odradzal mi ich kupowanie, dlatego ze one wpychaja brud do srodka i lepiej zakreconym rogiem chusteczki wytrzec uszko z wierzchu.
|
|
|
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
ja też słyszałam, że lepiej nie pchac patyczków do ucha, ale nie wiem sama.
|
|
|
|
#568 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no i gratulacje za nowy tydzien!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za tydzien!Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40954812] przed chwilą przyjechał kurier z koszykiem dla Leośka!!! jest nówka sztuka nie śmigany !!! CUDNY !!! i Tymkowi też przypadł go gustu [/QUOTE]Super ! No i widzę, że Leoś będzie się musiał bić o kosz z kotem Byłam w lidlu na zakupach, ale nie po rzeczy po które dzisiaj była większość. Tak czy tak jednak sprawdziłam jak to w naszym lidlu było dzisiaj i oczywiście przy koszach pełno bab. Body mi się za chiny ludowe nie podobały, staników do karmienia w ogóle nie widziałam, za to legginsów było od groma.. Może bym i nawet zainwestowała, ale nie bylo rozmiaru 36/38 lub 38/40 tylko same powyżej, więc odpuściłam.. bo w sumie i tak mieszczę się w legginsy moje własne, więc nie potrzebne mi są aż tak. Potem przyjechała do mnie moja mama, więc chwilę posiedziałyśmy i poplotkowałyśmy.. Na obiad dzisiaj szykuję polędwiczki wieprzowe
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||||||||
|
|
|
#569 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Cytat:
Niestety kadrowa z zewnetrznej firmy, więc nie wiadomo czy ochrzan postawi ja do pionu ;/ Zwolnienie wypisują dziewczyny na recepcji. ech, jeszcze tylko przed nami czerwcowe i lipcowe... Jestem już we wloszczowej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- co do kołderki to ja kupiłam z pościelą, niech leży i czeka na chlodniejsze dni, najpierw kocyki pójdą w ruch. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#570 |
|
Zakorzenienie
|
cynamonku ciąża donoszona to taka gdzie jest zakonczony 38 tydzien, czyli 38 tc i 0 dni
Dostałam kolejną paczkę z apteki gemini Ten aspirator co sie zasysa samemu tak mnie obrzydza, ze na sama mysl jest mi niedobrze Dokupie jeszcze gruszkę, ale taka otwierana, ktora mozna swobodnie czyscic, |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:45.

[/QUOTE]

Bo nie wiem czy Adasiowi zostały 4 czy 5 tygodni błogiego wpychania dupska w moje żebra... 

Dzwwoniłam do szefa, też wkurzony ma zalatwiać dziś sprawę. zobaczymy co z tego wyjdzie...

za tydzień.