Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3 - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-22, 14:13   #31
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Witajcie!
Mam na imię Paulina, w tym roku skończę 26 lat, od prawie 2 lat jestem szczęśliwą mężatką i niedawno podjęliśmy z mężem decyzję że od lipca/sierpnia zaczniemy się starać o potomka.

W poniedziałek byłam u ginekologa, jestem po cytologi i USG narządów rodnych. Pani doktor powiedziała że na USG jest wszystko ok.
Po wynikach cytologi dostanę skierowanie na badania krwi.

Można się dołączyć?? Zawsze to raźniej ;>
pewnie że możesz dołączyć . Witamy
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 15:07   #32
Lea_ny
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3

Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość
Nie ma cykli bezowulacyjnych ( sama niedawno sie wyprowadziłam z błędu) jeśli wystąpi krwawienie a nie było skoku to jest to krwawienie śród cykliczne i to właśnie w czasie jego trwania może nastąpić skok i największa płodność
Hmm... jesteś pewna? Bo ja wielokrotnie słyszałam od różnych ginekologów, że część cykli mogę mieć bezowulacyjnych. Przecież owulacja, to pękniecie pęcherzyka - skoro u niektórych osób (np. u mnie) da się zaobserwować na jajnikach pęcherzyki, które nie pękły, to znaczy, że nie dochodziło do owulacji.

Co do pytania o długość moich cykli: niestety są nieregularne, aczkolwiek ostatnio trwały one ok 30 dni, więc już się cieszyłam, że nieco się unormowały... a tu lipa
Stary 2013-05-22, 16:13   #33
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

I ja jestem na nowym wątku
Witam się z nowymi staraczkami
@ nadal nie mam, nawet nie wiecie jak mnie to gryzie. Następny cykl będę się z M bzykać co 2 dni, cały cykl. Może to pomoże.
Akurat odkąd zaczęliśmy starania wydłużyły mi się cykle!!! Musze się wybrzyczeć chyba

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cykl mam 4 ... nadal 26 grudnia miałam @ i to tej pory mam 4 cykl...
MaamaaZuzi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 16:17   #34
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaamaaZuzi Pokaż wiadomość
@ nadal nie mam, nawet nie wiecie jak mnie to gryzie. Następny cykl będę się z M bzykać co 2 dni, cały cykl. Może to pomoże.
Akurat odkąd zaczęliśmy starania wydłużyły mi się cykle!!! Musze się wybrzyczeć chyba

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

nie martw się . Ja ciągle borykam się z długimi cyklami , więc wiem jak to boli . Może zrób kolejny test skoro nadal @ nie ma, co? Ja mam jeszcze do @ ok 5 dni (tak myślę, bo u mnie to nic nie wiadomo nigdy )
Stary 2013-05-22, 16:55   #35
fiore25
Przyczajenie

Hej Widzę, że przybyło kilka starających się. Fajnie im więcej tym lepiej.
A ja jestem wkurzona. Miałam mieć laparoskopię dziś. Pytałam się lekarza jak wypisywał skierowanie, czy mam się jakość zapisywać do szpitala wcześniej. Na to on, że daje mi numer telefonu i wszystkiego się dowiem. No to zadzwoniła, pan który odebrał poinformował mnie że mam od razu przyjść z dniu zabiegu. NO to dobra. W pracy poinformowałam że pójdę na chorobowe, zajeżdżamy dziś a tu się okazuje, że jednak trzeba wcześniej iść na jakieś kwalifikacje. No żesz. No i mam dopiero za trzy tygodnie, bo za tydzień będę przed miesiączką, a za dwa nie wiadomo czy mi się skończy :\
No to się wygadałam

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Napisane przez nadiak1 Pokaż wiadomość
Witam, właśnie zalogowałam się na forum.
Mam 27 lat i zaczynam mój pierwszy cykl starań o dziecko.
Byłam u ginekologa w zeszłym miesiącu i zrobił mi profilaktyczne badania, Okazało się, że mam za wysoką prolaktynę i biorę Bromocorn. Ciężko znoszę ten lek bo z natury mam niskie ciśnieni, a on dodatkowo je obniża. Wciąż jestem śpiąca i głowa mnie boli. Wiem, że to się kiedyś skończy, ale mam jeszcze to wzięcia dwa pudełka i to mnie przeraża. Lekarz powiedział, że mimo brania leku mogę się starć, wiec zaczynam.
Właśnie kończy się @ i próbuje ustalić owulację. Jest to dość trudne bo przez podwyższoną prolaktynę mam różne cylke ostatni 25 dni, przedostatni 31 dni. Chyba będę musiała przytulać się z mężem jak najczęściej żeby tego momentu nie przeoczyć.
Mam taką jakąś dziecięcą nadzieję, że uda się za pierwszym razem, a będzie to trudne bo jestem po usunięciu tarczycy i lekarz powiedział, że może to dłużej trwać mimo to mam nadzieję.
Mąż mówi, że mam się nie nastawić, ale on tego nie rozumie jak kobieta decyduje się na dziecko, jak jest pełna nadziei, podekscytowana, szczęśliwa . . . będę pisała jak się sprawy toczą.
Ja też miałam podwyższoną prolaktynę (w listopadzie 39,6; w lutym sama spadła do 34,01 ng/ml). Lekarz przepisał mi bromergon. Mówił żeby zacząć od 1/4 tabletki, no ale ja oczywiście stwierdziłam że co nie dam rady i wzięłam całą na noc. Rano tak mi się kręciło w głowie, że jak weszłam do łazienki, to zaliczyłam glebę. Pamiętam dopiero jak mąż mnie cudził i się pyta co się dzieje a ja "nic chciałam sobie poleżeć na płytkach" haha nieświadomie to mówiłam No i potem już brałam po 2 dni najpierw 1,4; potem 1/2 itd. i w końcu po całej. Ale po tym incydencie już nie miałam problemu. Organizm się przyzwyczaił stopniowo.
Po miesiącu brania zbadałam poziom i było już tylko 7,72 (a dodatkowo dzień wcześniej był seksik-co nie jest wskazane przy badaniu,bo ponoć podwyższa). I biorę dalej po połówce, choć od poniedziałku nie brałam ze względu na laparo.
Ale się opisałam )

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

I jeszcze jedno co do prolaktyny. Ja sama sobie ją zbadałam, bo mam na brzuchu parę czarnych włosków i wyczytałam że mogą być one objawem wysokiej prolaktyny. A oprócz tego straszne miałam napięcia przedmiesiączkowe. Tydzień przed okresem piersi o rozmiar większe i ból brzucha.

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Ewelina kurcze ale bliźniaki Ci sie trafiły!! :-D

W ogóle ciągle mnie boli brzuch jak na @... Takie ciągle mulenie, a to dopiero 20 dc, 4 dni po owulacji :-/
Właśnie mnie też tak boli (tylko to może ze stresu tą niedoszła laparo), a dopiero 18 dc, a owu miałam chyba w poniedziałek, bo w niedzielę miałam dwie krechy na teście owulacyjnym, a wczoraj nastąpił skok temperatury w 36,8 do 37,1.
fiore25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 17:02   #36
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

wiecznie_pod_wiatr robiłam 2 dnie temu test i I A teraz to już na 100% by wyszła ciąża.
Stary 2013-05-22, 17:05   #37
papryczka160
Wtajemniczenie

Witam w kolejnym wątku już 3 , mam nadzieję, ze ta część będzie dla nas szczęśliwa ;-)

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-22, 17:25   #38
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

2 ostatnie testy robiłam te zwykłe takie najtańsze, ale nie liczę na to że mnie oszukały. Chociaż mam maleńką nadzieję ze jednak może ....

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Papryczka My też mamy taką nadzieję

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Jakie macie termometry do mierzenia temp?
Stary 2013-05-22, 17:28   #39
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Witam w kolejnym wątku już 3 , mam nadzieję, ze ta część będzie dla nas szczęśliwa ;-)
oby oby

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:
Jakie macie termometry do mierzenia temp?
ja mam z microlife mt16c2 (z dwoma miejscami po przecinku)

Cytat:
Napisane przez fiore25 Pokaż wiadomość
Hej Widzę, że przybyło kilka starających się. Fajnie im więcej tym lepiej.
A ja jestem wkurzona. Miałam mieć laparoskopię dziś. Pytałam się lekarza jak wypisywał skierowanie, czy mam się jakość zapisywać do szpitala wcześniej. Na to on, że daje mi numer telefonu i wszystkiego się dowiem. No to zadzwoniła, pan który odebrał poinformował mnie że mam od razu przyjść z dniu zabiegu. NO to dobra. W pracy poinformowałam że pójdę na chorobowe, zajeżdżamy dziś a tu się okazuje, że jednak trzeba wcześniej iść na jakieś kwalifikacje. No żesz. No i mam dopiero za trzy tygodnie, bo za tydzień będę przed miesiączką, a za dwa nie wiadomo czy mi się skończy :\
No to się wygadałam

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Ja też miałam podwyższoną prolaktynę (w listopadzie 39,6; w lutym sama spadła do 34,01 ng/ml). Lekarz przepisał mi bromergon. Mówił żeby zacząć od 1/4 tabletki, no ale ja oczywiście stwierdziłam że co nie dam rady i wzięłam całą na noc. Rano tak mi się kręciło w głowie, że jak weszłam do łazienki, to zaliczyłam glebę. Pamiętam dopiero jak mąż mnie cudził i się pyta co się dzieje a ja "nic chciałam sobie poleżeć na płytkach" haha nieświadomie to mówiłam No i potem już brałam po 2 dni najpierw 1,4; potem 1/2 itd. i w końcu po całej. Ale po tym incydencie już nie miałam problemu. Organizm się przyzwyczaił stopniowo.
Po miesiącu brania zbadałam poziom i było już tylko 7,72 (a dodatkowo dzień wcześniej był seksik-co nie jest wskazane przy badaniu,bo ponoć podwyższa). I biorę dalej po połówce, choć od poniedziałku nie brałam ze względu na laparo.
Ale się opisałam )

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

I jeszcze jedno co do prolaktyny. Ja sama sobie ją zbadałam, bo mam na brzuchu parę czarnych włosków i wyczytałam że mogą być one objawem wysokiej prolaktyny. A oprócz tego straszne miałam napięcia przedmiesiączkowe. Tydzień przed okresem piersi o rozmiar większe i ból brzucha.

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Właśnie mnie też tak boli (tylko to może ze stresu tą niedoszła laparo), a dopiero 18 dc, a owu miałam chyba w poniedziałek, bo w niedzielę miałam dwie krechy na teście owulacyjnym, a wczoraj nastąpił skok temperatury w 36,8 do 37,1.
ja tez miałam podwyższoną prolaktynę (miałam prawie 30) a jak spadło tsh to i prl spadła do niecałych 16
Stary 2013-05-22, 17:50   #40
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
Ja taki sam
Stary 2013-05-22, 17:55   #41
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Hmm... jesteś pewna? Bo ja wielokrotnie słyszałam od różnych ginekologów, że część cykli mogę mieć bezowulacyjnych. Przecież owulacja, to pękniecie pęcherzyka - skoro u niektórych osób (np. u mnie) da się zaobserwować na jajnikach pęcherzyki, które nie pękły, to znaczy, że nie dochodziło do owulacji.

Co do pytania o długość moich cykli: niestety są nieregularne, aczkolwiek ostatnio trwały one ok 30 dni, więc już się cieszyłam, że nieco się unormowały... a tu lipa
Pęcherzyki które nei pękły to PCO lub zespół LUF. A jak to sie ma do tego co przeczytałam w mądrej ksiażcze o płodności to nei mam pojęcia bo własnei z tego względu ją kupiłam ale o PCO nie ma tam ani słowa.
Teraz to juz sama zgłupiałam W każdym razie według tej mądrej ksiązki dopoki nie wystapi skok temperatury nie można zakończyć cyklu.
A mi też pęcherzyki nie pękają ale juz 3 cykl mierze i każdy jest dwufazowy ( też biore bromergon) Doczytałam jeszcze że masz problem z owłosieniem to też jest objaw pco. Robiłaś badania TSH I LH??
Cytat:

5 miesiecy i ty jeszcze do lekarza nei poszłaś ?? Nie chce sie dobijać ale 4 cykle starcone.

paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-22, 18:01   #42
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

5 miesiecy i ty jeszcze do lekarza nei poszłaś ?? Nie chce sie dobijać ale 4 cykle starcone.

Ja nie bardzo rozumiem czemu miała iść do lekarza?
Stary 2013-05-22, 18:02   #43
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja nie bardzo rozumiem czemu miała iść do lekarza?
bo 26 grudnia miała ostatnio okres . A w ciazy nie jest. Przynajmniej tak zrozumiałam

Stary 2013-05-22, 18:12   #44
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Pęcherzyki które nei pękły to PCO lub zespół LUF. A jak to sie ma do tego co przeczytałam w mądrej ksiażcze o płodności to nei mam pojęcia bo własnei z tego względu ją kupiłam ale o PCO nie ma tam ani słowa.
Teraz to juz sama zgłupiałam W każdym razie według tej mądrej ksiązki dopoki nie wystapi skok temperatury nie można zakończyć cyklu.
A mi też pęcherzyki nie pękają ale juz 3 cykl mierze i każdy jest dwufazowy ( też biore bromergon) Doczytałam jeszcze że masz problem z owłosieniem to też jest objaw pco. Robiłaś badania TSH I LH??
Byłam w szpitalu endokrynologicznym i PCOS wykluczyli. Wyszły mi jedynie niedobory progesteronu. Za to było to kolejne miejsce, w którym stwierdzili, że na pewno część cykli mam bezowulacyjnych

TSH ostatnio spadło mi samo z siebie z 3,1 na 1,8

Cytat:
bo 26 grudnia miała ostatnio okres . A w ciazy nie jest. Przynajmniej tak zrozumiałam
Ja zrozumiałam, że teraz jest w trakcie 4. cyklu (od końca grudnia).
Stary 2013-05-22, 18:14   #45
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Byłam w szpitalu endokrynologicznym i PCOS wykluczyli. Wyszły mi jedynie niedobory progesteronu. Za to było to kolejne miejsce, w którym stwierdzili, że na pewno część cykli mam bezowulacyjnych

TSH ostatnio spadło mi samo z siebie z 3,1 na 1,8

Ja zrozumiałam, że teraz jest w trakcie 4. cyklu (od końca grudnia).
No to dobrze ale liczy sie stosunke TSH do LH a nie pojedyńcze wyniki.

Stary 2013-05-22, 19:17   #46
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
w nast. cyklu już musi się udać . Będę trzymała kciuki
proszę

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Przyszłam Wam się pochwalić, że wczoraj ujrzeliśmy II kreski na teście ciążowym
gratki

paulka0212 witaj

skoczyłam dziś po pracy z koleżanką na kawę. tak grzało słońce, że usiadłyśmy na zewnątrz i teraz mam buzię czerwoną jak rak
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 19:37   #47
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
skoczyłam dziś po pracy z koleżanką na kawę. tak grzało słońce, że usiadłyśmy na zewnątrz i teraz mam buzię czerwoną jak rak
ała . Mocno nawilżaj skórę

ja czekam na @. Z jednej strony jestem jakaś dziwnie spokojna, a z drugiej strony czasem mnie najdzie myśl czy czeka nas kolejny cykl i od razu humor do
Stary 2013-05-22, 19:46   #48
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
ja czekam na @. Z jednej strony jestem jakaś dziwnie spokojna, a z drugiej strony czasem mnie najdzie myśl czy czeka nas kolejny cykl i od razu humor do
kiedy @ powinna się przyplątać? i kiedy masz zamiar testować?
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 19:50   #49
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
kiedy @ powinna się przyplątać? i kiedy masz zamiar testować?
@ przewiduję na poniedziałek-wtorek, ale ja z tych o nieregularnych cyklach
Stary 2013-05-22, 20:00   #50
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Wlasnie MamaZuzi napisala,ze od grudnia ma dopiero 4 cykl,bo jej sie wydluzyly
Stary 2013-05-22, 20:21   #51
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Wlasnie MamaZuzi napisala,ze od grudnia ma dopiero 4 cykl,bo jej sie wydluzyly
aaaaaaaa w druga strone ze od 26 grudnia liczy 4 cykl no chyba ze tak

Stary 2013-05-22, 20:27   #52
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee
Odp: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3

Witam sie wieczornie, tz miał dziś urodziny, gości mieliśmy, jestem trochę zmeczona. Brzuch mam jak balon, boli mnie brzuch jakbym miala @ dostać.. Do tego ledzwia i pachwiny a kurde to dopiero 21 dzień cyklu...? Może to przez progesteron? Miala którąś tak?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-05-22, 21:14   #53
nadiak1
Rozeznanie

Cytat:
oby oby

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

ja tez miałam podwyższoną prolaktynę (miałam prawie 30) a jak spadło tsh to i prl spadła do niecałych 16
Moja prolaktyna wynosiła 98 ng/ml badałam ok 10 kwietnia. Docelowo mam brać dwie tabletki dziennie. Jedną rano i jedną wieczorem. Zaczynałam od połowy na noc, później dodałam połowę tabletki rano. Teraz biorę całą na noc i rano połowę. Męczą mnie te tabletki głowa mnie boli i senna jestem. Lekarz powiedział, że mam wziąć trzy opakowania i zbadać poziom prolaktyny jeszcze raz. Myślę czy czasem nie zbadać wcześniej prolaktyny bo tak długo nie wytrzymam.
nadiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 21:19   #54
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadiak1 Pokaż wiadomość
Moja prolaktyna wynosiła 98 ng/ml badałam ok 10 kwietnia. Docelowo mam brać dwie tabletki dziennie. Jedną rano i jedną wieczorem. Zaczynałam od połowy na noc, później dodałam połowę tabletki rano. Teraz biorę całą na noc i rano połowę. Męczą mnie te tabletki głowa mnie boli i senna jestem. Lekarz powiedział, że mam wziąć trzy opakowania i zbadać poziom prolaktyny jeszcze raz. Myślę czy czasem nie zbadać wcześniej prolaktyny bo tak długo nie wytrzymam.
pewnie że zbadaj - nawet dla swojego spokoju . TSH też się bada najwczesniej ok co 6 tyg, a ja robię raz w miesiącu i jestem spokojniesza bo widzę jak spada dzięki leczeniu
Stary 2013-05-23, 13:27   #55
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Witam sie wieczornie, tz miał dziś urodziny, gości mieliśmy, jestem trochę zmeczona. Brzuch mam jak balon, boli mnie brzuch jakbym miala @ dostać.. Do tego ledzwia i pachwiny a kurde to dopiero 21 dzień cyklu...? Może to przez progesteron? Miala którąś tak?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wybacz ale ciebie ciągle coś boli i mam wrazenie ze na siłe szukasz objawów ciąży. Kobietu wrzuć na luzzzzzzzzzz

Stary 2013-05-23, 14:35   #56
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
My w niedzielę grillowaliśmy 4 h wystarczyło , lekki udar słoneczny, wymiotowałam , czerwona jak burak najbardziej dekolt. już jest lepiej ale .... Wszystkich kremem posmarowałam z filtrem 30, a siebie nie bo co opalić się trzeba i tylko 10 filtr zaaplikowałam

Cytat:
@ przewiduję na poniedziałek-wtorek, ale ja z tych o nieregularnych cyklach
Ja to bym nie przewidywała @ , oby nie przyszła

Stary 2013-05-23, 14:41   #57
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
My w niedzielę grillowaliśmy 4 h wystarczyło , lekki udar słoneczny, wymiotowałam , czerwona jak burak najbardziej dekolt. już jest lepiej ale .... Wszystkich kremem posmarowałam z filtrem 30, a siebie nie bo co opalić się trzeba i tylko 10 filtr zaaplikowałam

Ja to bym nie przewidywała @ , oby nie przyszła
niestety @ przyjdzie..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-23, 14:49   #58
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Wybacz ale ciebie ciągle coś boli i mam wrazenie ze na siłe szukasz objawów ciąży. Kobietu wrzuć na luzzzzzzzzzz
Zazdrościsz, że Ciebie nie boli?
Po to ten wątek jest żeby pisać o swoich objawach, przeczuciach.
Widocznie Ty powinnaś wrzucić na luz, jak tak bardzo Ci "to dokucza"..
Stary 2013-05-23, 15:02   #59
Lorella
Raczkowanie

Hej dziewczyny! moge dolaczyc? wlasnie zaczynamy 1cs @ sie skonczyla, i mam nadzieje ze nastepnym razem odwiedzi mnie za 9 mcy za 5 dni mam 29 urodziny i ogromna nadzieje dolaczyc do grona szczesliwych mam jeszcze przed 30stka

Edytowane przez Lorella
Czas edycji: 2013-05-30 o 14:22
Lorella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 15:04   #60
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
niestety @ przyjdzie..
Dlaczego taka pewność

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości