Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14! - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-23, 15:02   #541
czarownica1
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40954812]ja mam tak samo, wygoda dla malucha przede wszystkich, potem wygoda dla mnie nie cierpię robienia z dzieci starych-maleńkich i ubierania w garniturki, kaszkieciki czy suknie czy to na co dzień czy nawet na chrzest itp.
może jakbym miała dziewczynkę to by mi trochę odbiło, ale nie sądzę

przed chwilą przyjechał kurier z koszykiem dla Leośka!!!
jest nówka sztuka nie śmigany !!! CUDNY !!!
i Tymkowi też przypadł go gustu [/QUOTE]

kocham Twojego kota!
bosko wygląda
może się zastanowię i mojej Kici kupie
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 15:02   #542
lachryma
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Jak Wy liczycie tygodnie ciąży, hm?
Wiem, że można liczyć skończone ale ja liczę rozpoczęte
Tyle, że widzę, że i iwona i sarna mają dzisiaj Xt0d i liczą, że są już w nowym tygodniu a ja zawsze myślałam, że nowy tydzień zaczyna się od Xt1d- tak przynajmniej majowo- czerwcowe mają na pierwszej stronie
No i druga rzecz- ciąża uznawana jest za donoszoną w 38tc, czyli w 38t0d(lub1d) czy w 37t0d(lub1d)? Bo nie wiem czy Adasiowi zostały 4 czy 5 tygodni błogiego wpychania dupska w moje żebra...
my liczymy rozpoczęty nowy tydzień za Xt0d, ale np mój kalendarz ciążowy na tel liczy od Xt1d

a z tym donoszeniem to sama nie wiem, ale chyba ma być skończony 37, a rozpoczęty 38.
Stary 2013-05-23, 15:03   #543
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Tyle, że widzę, że i iwona i sarna mają dzisiaj Xt0d i liczą, że są już w nowym tygodniu a ja zawsze myślałam, że nowy tydzień zaczyna się od Xt1d- tak przynajmniej majowo- czerwcowe mają na pierwszej stronie

No i druga rzecz- ciąża uznawana jest za donoszoną w 38tc, czyli w 38t0d(lub1d) czy w 37t0d(lub1d)? Bo nie wiem czy Adasiowi zostały 4 czy 5 tygodni błogiego wpychania dupska w moje żebra...
u mnie lekarz liczy tak, ze jak mam 32tc i 3 dn to dla niego jest to 32tydzien a nie 33, i tak samo liczyli mi w szpitalu. Wiec jakby maly sie urodzil w 38tc, to musiałby by to 38tc i 0d, a nie 37tc tak jak my tu liczymy.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12

Edytowane przez ona8686
Czas edycji: 2013-05-23 o 15:04
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 15:04   #544
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
pisalam o tym, ale nikt mnie tu nie zauwaza wiec sama sobie kopiuje i wklejam do worda

bo to trzeba zakłądać wątek i się nie pytać
Albo zasugerować i wtedy robić

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 15:04   #545
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Z ZUSem gorsza sprawa. Zebym sie nie denerwowala,moja mama dzwoniac podała sie za mnie. Okazalo sie, ze moje zwolnienie z kwietnia jest zle wypelnione a zus nie może skontaktować się z moim pracodawcą. kobieta z ZUSu ma dziś pojechać do mojej pracy, żeby uzupelnić te braki. I jeszcze druga świetna sprawa - zwolnienie za maj, ktore zostalo wypisane 30 kwienia jeszcze do ZUSu nie dotarlo, więc niech szlag trafi kadrową... jakaś masakra!!! Dzwwoniłam do szefa, też wkurzony ma zalatwiać dziś sprawę. zobaczymy co z tego wyjdzie...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Przykro mi. Kadrowa dała nieźle ciała

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
pytanie z seri zbudynialych,jakie zyczenia sie sklada(o ile?) dziewczynce na komuni?:-/
Mój mąż jako chrzestny nie składał życzeń. Razem wręczaliśmy prezent i powiedział coś w stylu- Proszę, przyjmij na pamiątkę pierwszej komunii świętej. Żebyś dzięki temu prezentowi pamiętała dzień, w którym pierwszy raz przyjęłaś Pana Jezusa do serca.
Zażądał buziaka i tyle
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 15:05   #546
czarownica1
Zakorzenienie

Ona, ja Cię widzę, ale jak biorę się za odpisywanie to połowa z głowy mi ucieka...
w główce mi się pier....li

no włąśnie miałąm napisać... spać nie poszłam, poszłąm umyć pralkę, doczyścić kieszen ze starych nalotów i doszlam do wniosku, ze mam pralke-grata

Edytowane przez czarownica1
Czas edycji: 2013-05-23 o 15:07
Stary 2013-05-23, 15:06   #547
madi82
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40954812]ja mam tak samo, wygoda dla malucha przede wszystkich, potem wygoda dla mnie nie cierpię robienia z dzieci starych-maleńkich i ubierania w garniturki, kaszkieciki czy suknie czy to na co dzień czy nawet na chrzest itp.
może jakbym miała dziewczynkę to by mi trochę odbiło, ale nie sądzę

jak tak widzę te koty w tych koszach to tak sobie myślę, że one myślą, że to dla nich takie legowisko hehehhehe

28.07.2013r.
Stary 2013-05-23, 15:08   #548
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
bo to trzeba zakłądać wątek i się nie pytać
Albo zasugerować i wtedy robić
nie chce sie En wpierniczac poza tym trzeba sie na tym znac, a ja zielona

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Ona, ja Cię widzę, ale jak biorę się za odpisywanie to połowa z głowy mi ucieka...
w główce mi się pier....li
dobra dobra, specjalnie tak piszesz

Nie no wiem, ze nas tu duzo, czasami ucinaja sie cytowane i nie zawsze wszystko sie ogarnia

Franuś
Stary 2013-05-23, 15:08   #549
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
jak tak widzę te koty w tych koszach to tak sobie myślę, że one myślą, że to dla nich takie legowisko hehehhehe
bo koty tak mają
u nas jednak kotka nie ma wstępu do naszego łóżka, tak samo będzie z łóżeczkiem, wózkiem czy kołyską małej. Już widzę to wywalanie kota z tych miejsc
Stary 2013-05-23, 15:09   #550
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
No ja to liczę tak, że jutro będę miała 34 t 0 d i będę chwalić się, że rozpoczęłam 35 tc
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 15:12   #551
madi82
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Wywal kota, wywal kot bo później sobie z nim nie poradzisz

Szykuję dla Was mała niespodziankę- ale nie wiem czy mój ciążowy mózg skaner ogarnie- jak nie to jak mąż wróci to Wam dopiero wstawię
ja liczę tak: 30td ( to 29tg i 1 d.)
dziś mam równo 30td i 1 d więc 31 tydzień

a co do niespodzianki..no chociaż coś nam powedz co to będzie hmmmm

28.07.2013r.
Stary 2013-05-23, 15:13   #552
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
No ja to liczę tak, że jutro będę miała 34 t 0 d i będę chwalić się, że rozpoczęłam 35 tc
a ja jutro, że 32t0d, więc że rozpoczynam 33tc
Stary 2013-05-23, 15:13   #553
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
kooocur co wchodzi dokladnie w sklad tego kompletu za 145 zloty??

Tam na aukcji jest wszystko napisane

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 15:14   #554
czarownica1
Zakorzenienie

Ona, ja swoja pamiecia a raczej jest ubytkami jestem przerazona. Mam dwa mózgi to powinnam szybciej wszystko ogarniać a ja się zachowuję, jakby mi połowe rozumu odebrało
ide do kuchni i w polowie drogi ja juz nie wiem po co szlam... jade do sklepu, wszystko pamietam, wychodze bez połowy
kartek nie warto pisac, bo nie zapamietam, gdzie sa
Stary 2013-05-23, 15:15   #555
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Tam na aukcji jest wszystko napisane
dzięki za pomoc

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 15:15   #556
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Rany ale sie urobilam! zdjęłam pranie z suszarki i wytarlam kurze. Zaraz zejde na zawal i padnie mi kręgosłup. Juz mam dosyc, zdecydowanie za długo trwa ta ciąża. .

Co do tygodni to moja gin liczy rozpoczete a nie wiem jak jest z donoszeniem.
Chciałabym urodzic w 38 tc i lykam juz sobie wiesiołka. Na razie 500
Stary 2013-05-23, 15:15   #557
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
nie chce sie En wpierniczac poza tym trzeba sie na tym znac, a ja zielona

dobra dobra, specjalnie tak piszesz

Nie no wiem, ze nas tu duzo, czasami ucinaja sie cytowane i nie zawsze wszystko sie ogarnia
ale wątki to my tam też możemy zakłądać
Chyba że u jesteś grzeczna i nie chcesz robić chaosu i wolisz z pytać
Ale widzisz jak to czasem z naszymi odpowiedziami czytamy i albo zapominamy w natłoku nowych postów albo ...hmmm coś

28.07.2013r.
Stary 2013-05-23, 15:16   #558
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Aa i dostalam od tesciowej kocyk i recznik z biedronki i musze wam powiedzieć, ze w porównaniu z tymi ręcznikami z all, które kupilam to ten jest malutki
Stary 2013-05-23, 15:18   #559
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
a to nie dobra ta kadrowa. Wydaje mi sie, ze to jej obowiązek. U mnie szefowa raz mi pensję na konto płaciła, a jak chciałam to do reki. Ale u mnie mała firma jest i moze sie tak bawic. Niemniej jednak miała mój nr i podała do ZUS-u.
Ja zawsze dostawałam kasę do ręki, ale przed pójściem na zwolnienie poszłam do szefowej czy mogliby podać konto do ZUSu, bo wolałabym, żeby to nie szło Pocztą (i przez moją babcię). Ona powiedziała to księgowemu i było załatwione. Kaska wpływa na konto.

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
dzisiaj rozpoczynam 35 t.c
jeszcze troche w klubie wrzuciłam Wam mój brzuchol

pochwale sie moimi zakupami dzisiejszymi: piżama, chusteczki, płatki kosmetyczne i śliczny kocyk z biedronki, jak go dotknęłam to musiałam kupic jest bardzo delikatny (podobał mi sie ten różowy ale jakby jednak wyskoczył chłopiec to co ja bym z nim zrobiła )

drugie zdjecie to ubranka dla Zuzi w szafie poukładane i posegregowane- nie liczyłam ile czego mam, jak czegoś bedzie za mało to bedziemy kupować na bieżąco
za tydzień.
za zakupy
za porządek w szafie

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wy kupujecie juz caly komplet poscieli z poduszka i kolderka? Podobno noworodki powinny spac na plaskim i sam kocyk na poczatku wystarczy. Ja mam tylko przescieradla i kocyki i teraz nie wiem czy nie jestem wyrodna matka skoro pozbawiam dziecka kolderki i poduszki
Ja na razie nie kupuję żadnego. Mam prześcieradełka i kocyki. Pościel potrzebna będzie później.

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
fajowne

Dziewczyny ale mi adrenalinka podskoczyła,cieszę się jak małe dziecko. Właśnie był kurier WÓZIO PRZYJECHAŁ!!!! nie będzie mnie teraz pół dnia ,idę rozpakować i cieszyć sie dalej
Zdjęcie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
dziewczyny
mam pytanie

co uważacie o tym, aby niemowlaki ubierać tak "dorośle"?
chodzi mi o to, że w sklepach można zauważyć dwa trendy ciuchów.
takie dziecinne, ze smerfami, kubusiem, laleczkami itp.

a drugi trend to takie ubranka dla dzieci ala dorosłe ubranka.
czyli jakby mini jeansy, mini sukienki itp
"Dorosłe" ubranka są fajne na chwilę. Wydaje mi się, że na dłuższą metę dziecku będzie niewygodnie. Chociaż chyba bardziej tyczy się to jeansów niż sukienek, które mogą być mięciutkie i nigdzie nie uwierać.

Cytat:
Z ZUSem gorsza sprawa. Zebym sie nie denerwowala,moja mama dzwoniac podała sie za mnie. Okazalo sie, ze moje zwolnienie z kwietnia jest zle wypelnione a zus nie może skontaktować się z moim pracodawcą. kobieta z ZUSu ma dziś pojechać do mojej pracy, żeby uzupelnić te braki. I jeszcze druga świetna sprawa - zwolnienie za maj, ktore zostalo wypisane 30 kwienia jeszcze do ZUSu nie dotarlo, więc niech szlag trafi kadrową... jakaś masakra!!! Dzwwoniłam do szefa, też wkurzony ma zalatwiać dziś sprawę. zobaczymy co z tego wyjdzie...
No, a wcześniej ci powiedzieli, że kasa poszła? Ależ ci się trafiło... Wcześniej też coś miałaś nie tak ze zwolnieniem, prawda? Tą kadrową to macie świetną, nie powiem
A zwolnienia wypisuje ci twój szef tak?

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
WITAM SIĘ W 27 TC
DZIŚ NA CHWILKĘ WPADŁAM I JUŻ NOWY WĄTEK
GRATULUJĘ WIZYT I TC
MOŻE PÓŹNIEJ ZNAJDĘ CHWILKĘ TO POCZYTAM
PAPA KOCJANIUTKIE
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 15:21   #560
madi82
Zakorzenienie

Ona...to może powklejaj te info co masz w wordzie do klubu hmm??

Chyba, że każda dziewczynka sama ze swojej powkleja???

ja już te moje informacje wrzuciłam

PS. Ale się najadłam....dziś szef kuchni polecał zielone szparagi ...z serem żółtym....mamusiu jakie one są pyszne takie delikatne ...oby mnie od nich teraz brzuch nie bolał tak się na nie rzuciłam

28.07.2013r.
Stary 2013-05-23, 15:21   #561
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Masakra, właśnie się przebudziłam, ale senny dzień... Młody też leniwy, kopnie raz na godzinę i idzie w kimę...

Odnośnie rad ze SR: jak chcecie, to przeklejcie to, co ja piszę po swojej do Klubu - nie mam nic przeciwko, a sama nie mam dostępu, czasami wchodzę, ale po 2-3 minutach przeglądarka mi się wyłącza

Odnośnie ubranek: ja przede wszystkim stawiam na dobre materiały, tj. bawełnę, nie kupiłabym dziecku żadnego poliestru na przykład, choćby ubranko było najpiękniejsze na świecie.
Z chłopczykiem mam trochę łatwiej, ale mówię TŻowi zawsze, że jeszcze mi musi zrobić dziewczynkę i wtedy czuję, że odpłynę jak np. Oliath . Nie da się ukryć, że pięknych ciuszków dla dziewczynek jest o wiele wiele więcej, niż dla chłopców. Na pewno, na 100% wtedy wpadłabym w szał sukienkowy. Przy Artusiu mam trochę mniejszy wybór Kupuję mu głównie ubranka użytkowe, ale fajne z nadrukami też, wiadomo, że potem na dwór czy na zdjęciach będzie je widać - np. dziś w Biedronce kupiłabym komplet z Pingwinami z Madagaskaru, bo my z TŻem uwielbiamy tę bajkę ale były tylko duże, od 98 bodajże.

Jeszcze coś chciałam napisać, ale zapomniałam co :P Jestem nieprzytomna, odkąd nie umiem spać w nocy. Dziś na szczęście dospałam do 7, ale miałam chyba ze dwie pobudki na siku..

Co do SR - pisałyście o tym przenoszeniu dziecka - tak u nas położna też pokazywała, jak się je trzyma, że tak jakby za jeden bark i oczywiście podparcie pleców i główki. Jakoś nie widziałam, żeby był problem z tą pieluchą, ale to pewnie wszystko wyjdzie w praniu (a raczej w kąpaniu).

Aaa mam pytanie odnośnie tygodni na siatkach centylowych: tam są liczone tygodnie skończone czy rozpoczęte????

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 15:25   #562
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Ona, ja swoja pamiecia a raczej jest ubytkami jestem przerazona. Mam dwa mózgi to powinnam szybciej wszystko ogarniać a ja się zachowuję, jakby mi połowe rozumu odebrało
ide do kuchni i w polowie drogi ja juz nie wiem po co szlam... jade do sklepu, wszystko pamietam, wychodze bez połowy
kartek nie warto pisac, bo nie zapamietam, gdzie sa
a myslalam, ze tylko ja tak mam, cale szczescie nie

Znalazłam słodkie butki, mnie sie przynajmniej podobaja, taki 'smak' dziecinstwa
http://allegro.pl/jockey-biale-skork...247518807.html

A u mnie na obiad dzis płatki na mleku, tylko, ze jedna z Was narobila mi smaka na omlet, ale kto mi go zrobi...

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:
Ona...to może powklejaj te info co masz w wordzie do klubu hmm??

Chyba, że każda dziewczynka sama ze swojej powkleja???

ja już te moje informacje wrzuciłam

PS. Ale się najadłam....dziś szef kuchni polecał zielone szparagi ...z serem żółtym....mamusiu jakie one są pyszne takie delikatne ...oby mnie od nich teraz brzuch nie bolał tak się na nie rzuciłam
nie chce sie po prostu wtracac dziewczynom, a info mam tylko od momentu jak mialam dostep do laptopa

Franuś
Stary 2013-05-23, 15:26   #563
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
a myslalam, ze tylko ja tak mam, cale szczescie nie

Znalazłam słodkie butki, mnie sie przynajmniej podobaja, taki 'smak' dziecinstwa
http://allegro.pl/jockey-biale-skork...247518807.html

A u mnie na obiad dzis płatki na mleku, tylko, ze jedna z Was narobila mi smaka na omlet, ale kto mi go zrobi...

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

nie chce sie po prostu wtracac dziewczynom, a info mam tylko od momentu jak mialam dostep do laptopa
jejku słodkie
Stary 2013-05-23, 15:27   #564
mela1234
Zakorzenienie

O losie nadrobiłam was.
Byłam w biedrze. Pieluch małych 0! Ale kupiłam Lovellę do białego i koloru płyny, patyczki i wkładki laktacyjne. Podkładów do przewijania nie, bo uważam to za zbędny wydatek.
Potem odwiedziłam moją koniurę. Jejku jak ja tęsknię za jazdą na niej! Moja kochana niunia. Zapomniałam o jabłku, a ona tak się cieszyła, że mnie widzi. Więc wymiziałam ją tylko w jej ulubionych miejscach i poszła na padok.

Padam na twarz, musze się zdrzemnąć.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 15:32   #565
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Ledwo mnie 3 godzinki nie było a tyle już naprodukowałyście
Kupiłam w biedrze 2x płatki kosmetyczne z patyczkami, wkładki laktacyjne i podkłady do przewijania. Zobaczymy co z tego będzie
Teraz ogarniam łazienkę.
Za chwilę przyjdzie siostra i idziemy po prezent dla drugiej na imieniny. Wieczorem czeka mnie imieninowa wyżerka

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 15:38   #566
ona8686
Zakorzenienie

Jak to jest z tymi patyczkami? Lekarz rodzinny do którego chodze a jest tez pediatra odradzal mi ich kupowanie, dlatego ze one wpychaja brud do srodka i lepiej zakreconym rogiem chusteczki wytrzec uszko z wierzchu.

Franuś
Stary 2013-05-23, 15:44   #567
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

ja też słyszałam, że lepiej nie pchac patyczków do ucha, ale nie wiem sama.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 15:47   #568
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
a i nie pochwaliłam się dostałam ostatnio taki projektor http://www.matymasujace.net/home/113...262032447.html fajny jest

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
ok dzięki....

ostatnie pytanie na dziś.... poszukuję pościeli w delikatnych wzorach kolorach.... kupowałyście już swoim maluchom??? kolory intensywne czy delikatne???
Ja nie kupuję pościeli póki co, więc nie pomogę..

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
dzisiaj rozpoczynam 35 t.c
jeszcze troche w klubie wrzuciłam Wam mój brzuchol

pochwale sie moimi zakupami dzisiejszymi: piżama, chusteczki, płatki kosmetyczne i śliczny kocyk z biedronki, jak go dotknęłam to musiałam kupic jest bardzo delikatny (podobał mi sie ten różowy ale jakby jednak wyskoczył chłopiec to co ja bym z nim zrobiła )

drugie zdjecie to ubranka dla Zuzi w szafie poukładane i posegregowane- nie liczyłam ile czego mam, jak czegoś bedzie za mało to bedziemy kupować na bieżąco
Super no i gratulacje za nowy tydzien!

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wy kupujecie juz caly komplet poscieli z poduszka i kolderka? Podobno noworodki powinny spac na plaskim i sam kocyk na poczatku wystarczy. Ja mam tylko przescieradla i kocyki i teraz nie wiem czy nie jestem wyrodna matka skoro pozbawiam dziecka kolderki i poduszki
Nie jesteś jedyną wyrodną matką, ja też póki co nie kupuję

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
fajowne

Dziewczyny ale mi adrenalinka podskoczyła,cieszę się jak małe dziecko. Właśnie był kurier WÓZIO PRZYJECHAŁ!!!! nie będzie mnie teraz pół dnia ,idę rozpakować i cieszyć sie dalej
No to foty rób, na co jeszcze czekasz

Cytat:
Ale kadrowa dała d*py.. ehhhh masakra mam nadzieję, że szybko postawi ją do pionu reprymenda od szefa

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
WITAM SIĘ W 27 TC
DZIŚ NA CHWILKĘ WPADŁAM I JUŻ NOWY WĄTEK
GRATULUJĘ WIZYT I TC
MOŻE PÓŹNIEJ ZNAJDĘ CHWILKĘ TO POCZYTAM
PAPA KOCJANIUTKIE
za tydzien!

Cytat:
Muszę się zebrać w końcu i jechać kupić proszek bo jutro zaczynamy 33tc - coraz bliżej święta, coraz bliżej święta...

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40954812]

Super ! No i widzę, że Leoś będzie się musiał bić o kosz z kotem

Byłam w lidlu na zakupach, ale nie po rzeczy po które dzisiaj była większość. Tak czy tak jednak sprawdziłam jak to w naszym lidlu było dzisiaj i oczywiście przy koszach pełno bab. Body mi się za chiny ludowe nie podobały, staników do karmienia w ogóle nie widziałam, za to legginsów było od groma.. Może bym i nawet zainwestowała, ale nie bylo rozmiaru 36/38 lub 38/40 tylko same powyżej, więc odpuściłam.. bo w sumie i tak mieszczę się w legginsy moje własne, więc nie potrzebne mi są aż tak. Potem przyjechała do mnie moja mama, więc chwilę posiedziałyśmy i poplotkowałyśmy..

Na obiad dzisiaj szykuję polędwiczki wieprzowe
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 15:57   #569
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Ja zawsze dostawałam kasę do ręki, ale przed pójściem na zwolnienie poszłam do szefowej czy mogliby podać konto do ZUSu, bo wolałabym, żeby to nie szło Pocztą (i przez moją babcię). Ona powiedziała to księgowemu i było załatwione. Kaska wpływa na konto.

za tydzień.
za zakupy
za porządek w szafie

Ja na razie nie kupuję żadnego. Mam prześcieradełka i kocyki. Pościel potrzebna będzie później.

Zdjęcie

"Dorosłe" ubranka są fajne na chwilę. Wydaje mi się, że na dłuższą metę dziecku będzie niewygodnie. Chociaż chyba bardziej tyczy się to jeansów niż sukienek, które mogą być mięciutkie i nigdzie nie uwierać.

No, a wcześniej ci powiedzieli, że kasa poszła? Ależ ci się trafiło... Wcześniej też coś miałaś nie tak ze zwolnieniem, prawda? Tą kadrową to macie świetną, nie powiem
A zwolnienia wypisuje ci twój szef tak?

w zusie przy okazji mają burdel ;/
Niestety kadrowa z zewnetrznej firmy, więc nie wiadomo czy ochrzan postawi ja do pionu ;/
Zwolnienie wypisują dziewczyny na recepcji. ech, jeszcze tylko przed nami czerwcowe i lipcowe...

Jestem już we wloszczowej

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

co do kołderki to ja kupiłam z pościelą, niech leży i czeka na chlodniejsze dni, najpierw kocyki pójdą w ruch.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 16:01   #570
idzia111
Zakorzenienie

cynamonku ciąża donoszona to taka gdzie jest zakonczony 38 tydzien, czyli 38 tc i 0 dni

Dostałam kolejną paczkę z apteki gemini jest katarek do odkurzacza, napisane jest ze mozna uzywac po 1 miesiacu zycia dziecka, a jak to z nim bedzie nie wiem.

Ten aspirator co sie zasysa samemu tak mnie obrzydza, ze na sama mysl jest mi niedobrze

Dokupie jeszcze gruszkę, ale taka otwierana, ktora mozna swobodnie czyscic,
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości