|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz
Allofkowa, o taaaaaaaaaaak, uwielbiam latte
|
|
|
|
#4172 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz
Cytat:
![]() Oooo poczęstuję się
|
|
|
#4173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() iLoNuS_ktl Pisałaś o obrączkach. Ja też się długo wahałam, bo chciałam z kamieniem, ale bałam się o to zmniejszanie. Ostatecznie zamówiliśmy z kamieniem. Moja mama mnie pocieszyła, że przez ponad 30 lat zawsze nosiła obrączkę, w ciąży również i nic jej palce nie puchły, więc zamówiłam. Niech się dzieje wola nieba ![]() Pierścionek mi się obraca, ale nie zmniejszam, bo i tak przełoże na lewą rękę, a tam palec mam ciut grubszy. Wróciłam z siłki, na weekend odwyk od ćwiczeń. Już jutro wieczorem z TŻ
|
|
|
|
|
#4174 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam na lekcje a później ze szwagrem na siatkówkę
)Nie skrobcie tutaj dużo ;ppp Do później
|
#4175 |
|
Zadomowienie
|
fianceee witaj
pozostałe dziewczyny też witam w ten pochmurny dzień ![]() allofkowa zrobiłaś mi taką ochotę na kawę z ekspresu, (chociaż rzadko piję, TŻ codziennie) że zaraz go poproszę żeby mi zrobił taką pyszną mam już weekend, jutro na uczelni wolne, dziś też już po zajęciach pojechałam z TŻ po zajęciach do Fashion House do Piaseczna i kupił sobie w Vistuli piękny garnitur (slim, wygląda w nim bosko, do pracy-codziennie w garniturze i na sierpniowe wesele mojego brata ciotecznego)
|
|
|
|
#4176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie a propos rozmaru obrączki waham się tylko o pół rozmiaru, mam dylemat czy wziąć 13,5 czy po prostu 13 bo w zimie to i 13 jest za duza ale na lato wręcz ciasna więc to by było jakoś tak wyważone no ale martwie się też tą ciązą... ale chyba jednak wezmę 13 i niech się dzieje wola nieba ![]() ajjjj jeszcze 5 miesięcy i zamówimy obrączki ! ![]()
|
|
|
#4177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4178 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale garnitur slim to faktycznie musi świetnie wyglądać mojemu Tztowi by sie taki przydał![]() w sumie skapłam sie co do tych obrączek i ich zmniejszania, ze pierscionka w razie cos tez nie zmniejsze, nie powieksze - mam trzy kamienie na koronce i takich rzeczy nie robią z tymi pierscionkami, wiec niech bedzie co ma byc, mysle ze mi sie palce nie zmieniają bo od wielu lat nosiłam pierscionki i zawsze te same pasowały, jest wiec szansa ze bedzie ok
|
|
|
|
|
#4179 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam może i chude palce ale wielkie kostki i nie przejdzie mi większość pierścionków w rozmiarze "na palec'. Zaręczynowy jest za duży, ale nie spada mi z palca bo go trzyma ta moja gruba kość. I mimo, że jest za duży to mi się nie obraca dookoła palca a z kolei dostałam od mojej babci pierścionek z płaskim oczkiem (bo zaręczynowy ma wypukły koszyczek) i ten mi się obraca na palcu, mimo że rozmiar też jest dobry.
Także nie umiem powiedzieć od czego to zależy. A jeśli chodzi o obrączki to jesteśmy zgodni, że chcemy identyczne, więc oboje bez diamentów.
|
|
#4180 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
(za ponad 3 tygodnie)Ja miałam dylemat czy wziąć 8 czy 7. Wzięłam 8, ale jak będzie za duża, trzeba będzie zamówić 7. Nie mieli tak małego próbnika więc wzięłam 8. ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4181 |
|
Zadomowienie
|
ale wy macie malutkie palce 7/8? szok
![]() moje wwydawały mi sie chude a nosze 12 ![]() socha wyglądała przepieknie! http://www.pudelek.pl/artykul/55374/...amour_zdjecia/ idealna kreacja na poprawiny
|
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
Ja muszę mieć 14 przez te kostki, mniejsze się po prostu klinują na ich wysokości... I mój palec wygląda tak że jest równej szerokości, na kostkach się poszerza i później znów zwęża. Nie podoba mi się to ;D
|
|
#4183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż nie jestem bardzo szczupłą osobą. Mam to po mamie, moja mama ma obrączkę w rozmiarze 10 od 30 lat
|
|
|
|
|
#4184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłyście może na weselu na którym młodzi puszczali gołębie?
|
|
|
#4185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4186 |
|
Zakorzenienie
|
Możesz mi opisać jak to mniej więcej wyglądało?
Nie ukrywam że potrzebuję argumentu że to zły pomysł, a nic poza tym że gołąb może narobić na mnie nie przychodzi mi do głowy mądrego.
|
|
#4187 |
|
Zakorzenienie
|
Argument, np. : gołębie trzeba 'wypożyczyć' z hodowli - zachód, koszty. Kto i w czym przywiezie gołębie pod kościół? Kto i gdzie będzie trzymał gołębie w trakcie mszy? Kto weźmie za nie odpowiedzialność, jakby im się coś stało?
P.S. Argument o narobieniu na moją ślubną kieckę jest naprawdę OGROMNEJ wagi
|
|
|
|
#4188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hahaha, szczerze to mnie też to zniechęca był to ślub mojej siostry ciotecznej w lipcu 2011 i po wyjściu z kościoła życzenia najpierw składali rodzice weselni, od nich oprócz życzeń dostali pudełko, (ja je obklejałam ładnie białym papierem ozdobnym i przygotowałam tiulową wstążkę do niego, pod koniec mszy mój tata wyszedł do samochodu bo gołębie były w klatce, przełożył je do tego pudełka, miało zrobione dziurki żeby mogły oddychać przez chwilę, zawiązał) zanim reszta gości zaczęła składać życzenia, otworzyli pudełko, wzięli w dłonie te gołębie i wypuścili, ładnie to wyglądało, jaśniutkie gołębie zakręciły się nad kościołem i poleciały dalej, wtedy reszta gości zaczęła składać życzenia jak jakieś pytania przyjdą Ci do głowy to pytaj bo nie wiem czy ujęłam wszystko to co powinnam aaa gołębie po kilku dniach wróciły do właściciela, to jakiś znajomy taty z młodośći je "pożyczył" im
|
|
|
|
|
#4189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w sumie ja mam prawie 180 cm to wiadomo, ze mam większe co nieco a np. siostra Narzeczonego jest malutka więc jak patrze na rozmiar jej pierścionków to chyba nosi 5 bo serio są maluteńkie !
|
|
|
#4190 | |
|
Zadomowienie
|
byłam, bez sensu, dla mnie to było sztuczne i tandetne, ale co kto lubi. Jakos trzymanie przerazonych gołebi w koszyku, a potem wyrzucanie ich nad tłum ludzi, (gdzie ktos na stówe bedzie obesrany) nie wydaje mi sie sensownym pomyslem.
Cytat:
![]() moja tesciowa nagabuje znowu TZta na slub koscielny ![]() i pyta sie czemu robimy takie huczne wesele, skoro slub w urzedzie bedziemy brac... |
|
|
|
|
#4191 |
|
Zakorzenienie
|
Matko, to ja mam 10/11 i wcale nie uważam, że mam drobne palce
Tzn. ogólnie mam malutkie dłonie, ale palce jakoś szczególnie drobne nie są
|
|
|
|
#4192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do gołębi to zależy od hodowli bo te akurat nie raz na ślubach już bywały więc wystraszone nie były kto co lubi po prostu ![]() (sama nie wiem czy będę chciała, myślę, że jest to dla mnie zbędna atrakcja chociaż do zorganizowania nie trudna, ale mnie się to podobało na przykład, bo te gołębie były wtedy piękne |
|
|
|
|
#4194 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4195 |
|
Zakorzenienie
|
Verunka, chill, moja myślała, że GARSONKĘ ubiorę, bo skoro tylko cywilny to czemu mam ubierać ślubną jak na NORMALNYM ślubie - normalnym, czyt. kościelnym
![]() Ale chyba im już przeszło trochę
|
|
|
|
#4196 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Ja byłam, jakiś czas temu - 3 lata chyba. Nie powiem, żeby mnie to zachwyciło, pewnie dlatego, że dla jednego z gołębi średnio się to skończyło. Padał deszcz i młodzi nie wyszli przed kościół tylko stali pod takim jakby łukiem. I zamiast puścić te gołębie przed siebie, to oni do góry i to z całym impetem. Jednemu się udało, ale drugi niestety przywalił w sufit i to tak, że wpierw zaczął spadać na pannę młodą, dopiero chyba po chwili biedak otrząsnął i poleciał. Mam nadzieję, że nie zdechł później z powodu obrażeń. ![]() Cytat:
Ja się co prawda cały czas waham nad suknią, czy będzie długa, czy 7/8 czy do kolan - pewnie wszystko wyjdzie przy przymiarkach, ale.. garsonka? W największych koszmarach tego nie było. ![]() Idę trochę poczytać o czym pisałyście. ![]() ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Co do obrączek to my się śmiejemy, że na TŻa będzie potrzebne z 4 razy więcej złota. Ja noszę rozmiar 9 (pierścionek), a TŻ cóż.. pokaźne ma paluszki, więc myślę, że 25 to minimum.
|
|
|
#4197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż On jest bardzo szczupły, ale paluszki ma mięsiste Pani się śmiała, że nigdy nie zamawiali u nich w salonie obrączki w rozmiarze 8. Na co ja się zaśmiałam -Nawet jak mnie zostawisz to i tak nie znajdziesz dziewczyny z takimi małymi palcami, chyba że hot 13-tkę (Oczywiście takiego scenariusza nie bierzemy pod uwagę, bo nie ma ku temu najmniejszych powodów, ale taki oto żarcik sytuacyjny)Już nie mogę się doczekać, gdy je odbierzemy. Tyle, że zabobony mówią, że nie wolno ich zakładać w domu, można mieć na palcach tylko wyłącznie mierząc je u jubilera. Jak ja wytrzymam rok nie zakładając ich w ogóle :P Jedyne opcja - TŻ musi mieć je u siebie ![]() Edit: Wygońcie mnie od wizazu. Miałam się pakować
Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-05-23 o 18:44 |
|
|
|
|
#4198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-05-23 o 18:59 |
|
|
|
|
#4200 |
|
Zakorzenienie
|
ijaa - aaaa weź, co ja jej będę tłumaczyć.
Mam brać kościelny, bo? Bo co ludzie powiedzą? Bo tak wypada? Bo wszyscy tak robią? Bo jak to tak? No nie wiem po co.. Oboje nie wierzymy, nie chodzimy do kościoła. Nie chcę z własnego ślubu szopki robić i robić coś wbrew sobie. Nie przeszłaby mi przez gardło przysięga w kościele ![]() Teściowie też do kościoła nie chodzą, teściówka w święta co najwyżej, czy tam koszyk poświęcić. Więc sorry, cóż ona ma do gadania o kościelnym? Jakby była zagorzałą katoliczką to jeszcze rozumiem, a tak? Bez sensu. Rozumiem, że może wierzyć, a do kościoła nie chodzi, ok to niech ma tę wiarę w sercu, ale ja nie muszę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:49.

w sumie a propos rozmaru obrączki waham się tylko o pół rozmiaru, mam dylemat czy wziąć 13,5 czy po prostu 13 bo w zimie to i 13 jest za duza ale na lato wręcz ciasna więc to by było jakoś tak wyważone no ale martwie się też tą ciązą... ale chyba jednak wezmę 13 i niech się dzieje wola nieba