Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1. - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-23, 12:45   #511
alliw
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
my po szczepieniu ok. przy wkłuciu nie płakał dopiero jak wciskała ten płyn. szczepilismy 6w1, za tydzień pneumokoki bo nie chcielismy tyle na raz. w końcu was nadrobilam
wczoraj się dowiedzielismy ze bedziemy musieli neurologowi wspomniec ze przy lezeniu na brzuchu florek prostuje prawa reke i przy lezeniu na plecach rozklada rece na jezusa. to cos niby neurologiczne eh mamy w czerwcu wizyte to zobaczymy.
studia zalatwilam, index oddalam, zostala tylko praca mgr, oczywiscie z promotorem sie nie widzialam bo byl na konferencji
a i musze sie pochwalic ze moj zarloczek ma juz czasem dluzsze przerwy od jedzenia, godzinka, w porywach do poltorej, jak go dziadki maja sile nosic na rekach bo ja w domu tego nie preferuje bo nie mam tyle sil.
no to zgadujcie ile wazy
no to mnie zmartwiłaś, bo Jasiek też rączki prostuje leżąc na brzuchu i Jezusa robi leżąc na plecach...
Stary 2013-05-23, 12:50   #512
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
my po szczepieniu ok. przy wkłuciu nie płakał dopiero jak wciskała ten płyn. szczepilismy 6w1, za tydzień pneumokoki bo nie chcielismy tyle na raz. w końcu was nadrobilam
wczoraj się dowiedzielismy ze bedziemy musieli neurologowi wspomniec ze przy lezeniu na brzuchu florek prostuje prawa reke i przy lezeniu na plecach rozklada rece na jezusa. to cos niby neurologiczne eh mamy w czerwcu wizyte to zobaczymy.
studia zalatwilam, index oddalam, zostala tylko praca mgr, oczywiscie z promotorem sie nie widzialam bo byl na konferencji
a i musze sie pochwalic ze moj zarloczek ma juz czasem dluzsze przerwy od jedzenia, godzinka, w porywach do poltorej, jak go dziadki maja sile nosic na rekach bo ja w domu tego nie preferuje bo nie mam tyle sil.
no to zgadujcie ile wazy
za szczepienie
za neurologa -oby okazało się ze to nic takiego ...
za naukę ....
no za żarłoka
a z tą wagą -męczysz nas kobieto ! mów ile wazy ! 7 ??
Stary 2013-05-23, 12:50   #513
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
pewnie ze nadrobi ....
jak byłam na szczepieniu to lekarka (baaaaardzo starej daty ) radzi wszystkim rodzicom aby robic z pieluchy -tetrowej,flanelowej -taki wałeczek i podkładac dzieciom -jak lezą na brzuszku- pod klatkę piers.i paszki -to tez podobno jakies ćwiczenie ....
o dzięki układam go ostatnio na poduszce na której spałam jak byłam w ciąży, ale trik z pieluchą wykorzystam jak będzie lezał w łóżeczku
Stary 2013-05-23, 12:55   #514
Dragusia88
Zakorzenienie

alliw z tym 7,5kg to przesadziłaś
tylko 7040 gram

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-23, 12:59   #515
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
tylko 7040 gram
czyli ja byłam najblizej !!!
no,no spoooory cięzarek z niego
Stary 2013-05-23, 13:00   #516
Tasia34
Wtajemniczenie

Witamy się w ten paskudny dzien
.. Akurat Krzysia "miesięcznica" a tu zimno i deszcz. Jesteśmy w Łazienkach, ale przynajmniej ja jestem zmarznięta i zmoknieta, mam nadzieję, że Okruszkowi ciepło (opatulilam Go chyba porządnie )

I mam pytanie - takie malutkie jakby krosteczki, głównie na czolku i nosku, nie wygląda na trądzik - co to może być?

I wczoraj zapomniałam - dziewczyny, uważajcie na meszki!!! Paskudy w tym roku są wyjątkowo liczne i toksyczne!!! Ja już zaliczyłam pogryzione nogi, na szczęście tylko lekko krwawią ślady i cholernie swędzą, ale trzeba uważać na uczulenie!
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-23, 13:10   #517
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Dziewczyny trzymajcie kciuki - Filip ma jakaś alergie - idziemy na 17 do pediatry. Ma dużo suchych plamek, były tylko na nóżkach, teraz już nawet plecki. Mam nadzieję, że to uczulenie na coś (proszek, albo moje jedzenie)... Bardzo się boję, żeby nie była skaza albo jakieś cholerne AZS ;(
oczywiście

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Oczywiście trzymamy

Po południu jade do Biedronki mam nadzieję, że będą jeszcze te pampersy, wezmę opakowanie 3 i 4.
I do Rossmanna wstąpie bo od dzisiaj ta promocja -40% na kolorówkę i pielęgnację twarzy. Kupię mój ulubiony podkład z Bourjous zamiast 60zł 36zł płyny micelarne itp na zapas bo taka promocja rzadko się zdarza
u mnie wczoraj już w biedrze powystawiali

Cytat:
czesc ,
ehhh nawet nie będe marudzic na pogode -wszystkie wiemy jak jest paskudnie ...

dzielniacha z niego

zgadzam się
natura tak sprytnie to wszystko wymysliła ze gdyby faktycznie co 3 mamusi brakowało mleka juz dawno bysmy wyginęli ...

śliczna - haha zaraz wciągnie zyrafe , a jakie niebieskie oczka -intensywny kolorek - w realu ma takie czy tylko na focie takie wyszły ?

ojejku biedactwo ...... pewnie ze kciuki bardzo zaciśnięte

czyli,czyli .... -jak mówi Ninka to papryka
ile Florek moze wazyc? u niego to waga cięzka - trudno mi zgadnąć .....ile ?ile ?

pewnie ze nadrobi ....
jak byłam na szczepieniu to lekarka (baaaaardzo starej daty ) radzi wszystkim rodzicom aby robic z pieluchy -tetrowej,flanelowej -taki wałeczek i podkładac dzieciom -jak lezą na brzuszku- pod klatkę piers.i paszki -to tez podobno jakies ćwiczenie ....

ehhhhh a ja jestem padnięta troszkę przez szkołę Kuby -codziennie zadawanie prac domowych .... i do tego na zeszły pon.wiersz,na wtorek prezentacja ,na srode lektura ...na czwartek praca na konkurs i na jutro praca na drugi konkurs (konkursy nieobowiązkowe ale ocene się dostanie)a do tego słówka z angielskiego i inne pierdoły ....
to jest masakra

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-23, 13:11   #518
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cytat:
tylko 7040 gram
Hahah dobrze ze doczytalam bo chcialam napisac 8.200 hahah.

sorce ano niestety tylko juz '' od 2 tygodni, NiC nie pomagalo anio odciaganie ani Mlody jak ssal - nawet teraz jak scisne sutka NIc nie leci - pusto i sucho :-(

A ja jade na Zakupy - sa pieniadze jest Rozrywka. Ale jade na drugi koniec miast 40 min busem do Wiekszego sklepu - bynajmniej Mlody bd mial wycieczke i sobie smacznie pospi ;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-23, 13:17   #519
misiulka06
Rozeznanie

my już po sesji zdjęciowej Michasia czekamy teraz na rezultat
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-23, 13:25   #520
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Polujcie na pieluchy z biedronki .u mnie po 11 juz malo bylo. Zlapalam 2 na teraz i 3 na zapas a z rozpedu wczoraj na spacerze juz polecialam ale od dzis byly. Cos pomylilam.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-23, 13:48   #521
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
to jest masakra
nooo.
ale za to z wiersza dostałam "wspaniale "-czyli 6 ! z prezentacji plusa ,a wczoraj z lektury "wspaniale brawo"czyli jakby 6 + !
zobaczymy czy konkursy wygram (na pocztówke i bajki brzechwy)

tez Was to czeka .... bo wiadomo ze tak małym dzieciom zadawanie do domu równa sie praca dla rodziców .....
cos w typie :" pani do Jasia oddając mu ocenioną prace domową :
- nie rozumiem jak jedna osoba moze narobić tyle błędów !
Na to Jasiu : nie jedna . to mama,tata i pomagała jeszcze babcia"
Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
my tez

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-23, 13:53   #522
Villga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

jaka słodziutka tulaski do żyrafki
a co do kręgosłupa to ja jak ćwiczę to mnie nie boli jak ćwiczę codziennie to móje plecy nie dają tak znać o sobie
Dziękuję
A co do tych ćwiczeń to nie wiem czy po cc można już ?

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
słodka
głodne dziecko molestuje żyrafe

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
cudna! mój Jasiek tak ciumka lewka (kocyk z metkami)

Dobrana z nich para hehe

Cytat:
no to zgadujcie ile wazy
Brawo za szczepienie.
A co to znaczy "na Jesusa"? Że do góry? Kinga jak śpi na plecach to trzyma rączki w górze nad główką. To o to chodzi? To źle? Ja myślałam,że zdrowe dzieci tak właśnie śpią... Chyba że to chodzi o coś innego...

Cytat:

śliczna - haha zaraz wciągnie zyrafe , a jakie niebieskie oczka -intensywny kolorek - w realu ma takie czy tylko na focie takie wyszły ?

ehhhhh a ja jestem padnięta troszkę przez szkołę Kuby -codziennie zadawanie prac domowych .... i do tego na zeszły pon.wiersz,na wtorek prezentacja ,na srode lektura ...na czwartek praca na konkurs i na jutro praca na drugi konkurs (konkursy nieobowiązkowe ale ocene się dostanie)a do tego słówka z angielskiego i inne pierdoły ....
Ma takie intensywne choć trochę ciemniejsze niż na zdjęciu. Moja mama i siostra takie mają. Ciekawe czy jej takie zostaną. Ja mam zielono-piwne, Tż zielone więc nie wiem czy niebieski jest możliwy. Pamiętam, że uczyłam się o tym na biologii w liceum ale już nie pamiętam

A co do tych zajęć Kuby to masakra! Nazadają tyle, że ciężko wyrobić a gdzie czas na odpoczynek i zabawę?...
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-23, 13:56   #523
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
nooo.
ale za to z wiersza dostałam "wspaniale "-czyli 6 ! z prezentacji plusa ,a wczoraj z lektury "wspaniale brawo"czyli jakby 6 + !
zobaczymy czy konkursy wygram (na pocztówke i bajki brzechwy)

tez Was to czeka .... bo wiadomo ze tak małym dzieciom zadawanie do domu równa sie praca dla rodziców .....
cos w typie :" pani do Jasia oddając mu ocenioną prace domową :
- nie rozumiem jak jedna osoba moze narobić tyle błędów !
Na to Jasiu : nie jedna . to mama,tata i pomagała jeszcze babcia"

my tez
wiem bo to z Oliwką przerabiam, tylko ona idzie takim programem, który wprowadzili na krótko chyba- jakiś rozszerzony- bo w pierwszej klasie to się kierunków świata uczyła- i najgorzej z podręcznikami- bo od szóstoklasisty odkupić może zaledwie 2-3 książki, a swoich nie może sprzedać bo roczniki niżej maja inne podręczniki- bo inny program.
Stary 2013-05-23, 13:58   #524
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Dzieńdobry
Filipek dzisiaj kończy 9 tygodni

Ja też wczoraj musiałam się przebierać, Filipek wymiotował na mnie jak go trzymałam w pionie cały dekolt plus za biustonosz wszystko poleciało

Szalona
A co do wyjazdu zazdroszczę

Klementyna współczuję sytuacji z US, mam nadzieję, ze da się coś z tym zrobić

Cudowny a te policzki pulchniutkie przesłodkie

dla Misi

Wiecie, ze mojemu Filipowi tylko raz zdarzyło się posikać na przewijaku, 2 razy w kąpieli i raz na ręczniku przed kąpaniem.

Takie pytanie do mam karmiących tylko mm. (Liwka?) i nie wiem czy ktoś jeszcze. Ile mniej więcej przez dobę wypija mm?
My też tylko na mm i Jaśka pije 4 butle w dzień i jedną w nocy po 180ml. Czasem wszystkiego nie wypije i trochę na dnie zostawi (;

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-23, 14:01   #525
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję! Nasz skubaniec po kąpieli rozbrykał się... TŻ go na rękach tulił a on oczka jak 5 zł i nie bedzie snu...
dzieciaczki sa niesamowite... skad w nich taka sila i tyle energii?!

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
WA oto moja Kinga przed kapaniem- nie może doczekać się cyca
cudna!

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
patrzę na czas jak jest mniej niż 2h i się złości to znaczy ze głodny nie jest
tak samo robię. jestem zegarkową mamą inaczej by non stop na mnie wisiał

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
udało mi się np. wczoraj odciągnąć 160 ml!
wow. piekny wynik! kilka razy odciagałam ale u mnie to tylko to co Torresinek nie dopije (a on sie nie oderwie póki dna nie zobaczy) i raz - po całym dniu miałam 60 ml także szacun wielki!

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
to jej tłumaczę że mleczka nie marnujemy.
pewnie! dzieci w Afryce gloduja!

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
po prostu mnie dziecko nauczyło jednego nie zakładam danego dnia że posprzątam, ugotuję obiad, coś załatwię..urlop się nazywa macierzyński..a nie perfekcyjna pani domu, i o dziwo im więcej luzuję i im mniej chce zwiać z kanapy od swojego syna, tym bardziej on spokojniejszy a ja ten czas mam.
też nic juz nie zakladam, malo co planuje. Synek i tak dyktuje mi dzien
ale tak jak piszesz - mniej nerwow, wiecej czasu i mniej rozczarowan a wiecej oczarowan
w przyszlym tygodniu chlop ma urlop, wiec licze ze w koncu kosmetyczka, fryzjer i inne przyjemnostki beda

Cytat:

a i zgadnijcie ile florek wazy?
ejjjj! chciałam zgadywac! ale waga - doobbraaaaaa

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
A ja jade na Zakupy - sa pieniadze jest Rozrywka.
buhahahahahha boski tekst!!!!

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
tez czekamy

Cytat:
ale za to z wiersza dostałam "wspaniale "-czyli 6 !
buhahahaha pilna mama

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-23, 14:04   #526
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
A co to znaczy "na Jesusa"? Że do góry? Kinga jak śpi na plecach to trzyma rączki w górze nad główką. To o to chodzi? To źle? Ja myślałam,że zdrowe dzieci tak właśnie śpią... Chyba że to chodzi o coś innego...

Ma takie intensywne choć trochę ciemniejsze niż na zdjęciu. Moja mama i siostra takie mają. Ciekawe czy jej takie zostaną. Ja mam zielono-piwne, Tż zielone więc nie wiem czy niebieski jest możliwy. Pamiętam, że uczyłam się o tym na biologii w liceum ale już nie pamiętam

A co do tych zajęć Kuby to masakra! Nazadają tyle, że ciężko wyrobić a gdzie czas na odpoczynek i zabawę?...
pewnie z tym "na jezusa " chodzi ze na boki rączki rozkładają dzieci .....
kolorek na focie wyszedł piekny
........ z tym kolorem oczu to tez juz nie pamietam jak to było kto -co- po kim?.... ale ja z tztem mamy zielone ,Jakub zielone a Nina niebieskie .
Teraz Ninka liczy ze Roszek bedzie miał niebieskie bo ona czuje sie "samotna" .

co do szkoły Kuby -to zadają duzo a jeszcze wredna mama "zmusza " go do treningów piłki noznej (2 razy w tyg.),basenu i angieskiego ... i tak od kilku lat a On ma dopiero 7 ...
Stary 2013-05-23, 14:06   #527
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Polujcie na pieluchy z biedronki

dzięki za cynka!

Nasz chyba też wyrosł z "2"... bardzo szybko (jedna paczka duzych pampkow, dwie paczki Dada)...
od wczoraj trzy razy je przesikal. wszak dotad umialam zakladac, wiec chyba male

Bylismy na obiedzie w centrum (pierwszy raz jadlam bulwy slonecznika - pyszne) - spotkalismy sie z tata i Torresinek spi... jestem w szoku. drugi dzien tak ma. fakt ze drugi dzien z rzedu chlodniejszy, czyzby - po mamusi - nie lubil upalow?!...

Stary 2013-05-23, 14:09   #528
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
wiem bo to z Oliwką przerabiam, tylko ona idzie takim programem, który wprowadzili na krótko chyba- jakiś rozszerzony- bo w pierwszej klasie to się kierunków świata uczyła- i najgorzej z podręcznikami- bo od szóstoklasisty odkupić może zaledwie 2-3 książki, a swoich nie może sprzedać bo roczniki niżej maja inne podręczniki- bo inny program.
z podrecznikami to u wszystkich jest chyba masakra ... po Kubie mogę sprzedac tylko 1 ksiazke bo reszta -podreczniki ,karty cwiczen i inne-jest do zapełniania przez nich .....
Stary 2013-05-23, 14:19   #529
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
z podrecznikami to u wszystkich jest chyba masakra ... po Kubie mogę sprzedac tylko 1 ksiazke bo reszta -podreczniki ,karty cwiczen i inne-jest do zapełniania przez nich .....
wiem własnie, liczyłam na to że od 4 klasy przynajmniej kilka będę mogła odkupic- wszak w tych do historii czy przyrody tylko czysta teoria, a dokupic resztę i ćwiczenia, a tu dupa.
( a taka ciekawostka na przyrodzie w tym roku moja przerabiała rozmnażanie czlowieka, rośliny nagonasienne, uksztaltowanie Polski, Unię Europejską, siły magnetyczne i pierwiastki....jak się kiedyś zastanawiałam, to przecież mieliśmy niektóre rzeczy dużo później i na innych przedmiotach a tu wszytko na kupę)

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

dzięki za cynka!
Pani wczoraj pisałam że wystawili juz Dady i sa do kupienia, ominęłaś mnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-23, 14:32   #530
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
( a taka ciekawostka na przyrodzie w tym roku moja przerabiała rozmnażanie czlowieka, rośliny nagonasienne, uksztaltowanie Polski, Unię Europejską, siły magnetyczne i pierwiastki....jak się kiedyś zastanawiałam, to przecież mieliśmy niektóre rzeczy dużo później i na innych przedmiotach a tu wszytko na kupę)
masakra . I powiedz mi -jak to się dzieje ze coraz więcej nauki ,coraz więcej wymagają a ludzie coraz głupsi się wydają???

nic , jak do tąd odrobiłam lekcje juz na zmianę z forum i robieniem obiadu .... Roszek śpi ,a ja tzn.my z kubą zabieramy się za robienie kartki z wakacji i to migiem bo potem ma trening -ale jestem szczęśliwa bo wpadłam na super pomysł ....ide teraz wyrywac pióra ptakom ...
Stary 2013-05-23, 14:38   #531
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

Pani wczoraj pisałam że wystawili juz Dady i sa do kupienia, ominęłaś mnie
never ever...
że są to wiem, ale że tak szybko ich nie ma to nie wiedziałam

Cytat:
wpadłam na super pomysł ....ide teraz wyrywac pióra ptakom ...
spadłam miej litość!!!

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

a przyznam się dlaczego tak bardzo wkurza mnie ta pogoda (mnie lubiącą taką pogodę ) - kupiłam otulacz bambusowy polecany przez Nestelle ostatnio i nie mam jak wypróbować

Stary 2013-05-23, 14:40   #532
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

☠☠☠☠a znowu odruchowo wlazłam do poczekalni

oliwka za kp i powrót optymizmu...

Cytat:
A co to znaczy "na Jesusa"? Że do góry?
padłam, od razu miałam taką wizualizację Jezus i "hendeho" (w sensie Hände hoch )

Cytat:

Bylismy na obiedzie w centrum (pierwszy raz jadlam bulwy slonecznika - pyszne) - spotkalismy sie z tata i Torresinek spi... jestem w szoku. drugi dzien tak ma. fakt ze drugi dzien z rzedu chlodniejszy, czyzby - po mamusi - nie lubil upalow?!...
chyba dzień śpiocha bo mój też kaput a gdzie ten słonecznik ? i jak ?

Cytat:
Dziewczyny trzymajcie kciuki - Filip ma jakaś alergie - idziemy na 17 do pediatry. Ma dużo suchych plamek, były tylko na nóżkach, teraz już nawet plecki. Mam nadzieję, że to uczulenie na coś (proszek, albo moje jedzenie)... Bardzo się boję, żeby nie była skaza albo jakieś cholerne AZS ;(
daj znać po

Cytat:
tylko 7040 gram

Cytat:
tak samo robię. jestem zegarkową mamą inaczej by non stop na mnie wisiał
ja też z tym że u mnie co 1,5 godz..co tyle mi kazał pediatra ze względu na wiek i rozmiar młodego..chyba że jest dzień bez cyc nie podchodź to leżę i cycuje non stop
Stary 2013-05-23, 14:53   #533
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
☠☠☠☠a znowu odruchowo wlazłam do poczekalni
notorycznie to robię... z automatu

Cytat:
chyba dzień śpiocha bo mój też kaput a gdzie ten słonecznik ? i jak ?
moj Książę na szczęście oczy otworzył. teraz męczy się na brzuszku i do żaby przemawia
a słonecznik w Chimerze - jako sałatka ofkorzzz. polecam i pyszne ciacho z rabarbaem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-23, 15:02   #534
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
masakra . I powiedz mi -jak to się dzieje ze coraz więcej nauki ,coraz więcej wymagają a ludzie coraz głupsi się wydają???

nic , jak do tąd odrobiłam lekcje juz na zmianę z forum i robieniem obiadu .... Roszek śpi ,a ja tzn.my z kubą zabieramy się za robienie kartki z wakacji i to migiem bo potem ma trening -ale jestem szczęśliwa bo wpadłam na super pomysł ....ide teraz wyrywac pióra ptakom ...
bo teraz trzeba trafić w klucz a nie trzeba myśleć.

Cytat:
never ever...
że są to wiem, ale że tak szybko ich nie ma to nie wiedziałam

spadłam miej litość!!!

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

a przyznam się dlaczego tak bardzo wkurza mnie ta pogoda (mnie lubiącą taką pogodę ) - kupiłam otulacz bambusowy polecany przez Nestelle ostatnio i nie mam jak wypróbować
u mnie była cała sterta tych pieluch, a i zakupiłam też oballa polecanego przez styczniówki- Emilka patrzy jeszcze z pod byka na niego, ale przy tym spojrzeniu się dodatkowo uśmiecha.

a byłyście w Rossie dziś- dostałam maila ze na całą kolorówke 40%
Stary 2013-05-23, 15:19   #535
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
a i zakupiłam też oballa polecanego przez styczniówki- Emilka patrzy jeszcze z pod byka na niego, ale przy tym spojrzeniu się dodatkowo uśmiecha.
a cóż to jest?! pokaż Córę i Oballa

Cytat:
a byłyście w Rossie dziś- dostałam maila ze na całą kolorówke 40%
ja mam detox kosmetykowy bom kosmetoholiczka... (tja w tym tygodniu MUSIAŁAM zakupić krem CC)

Stary 2013-05-23, 15:24   #536
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
a cóż to jest?! pokaż Córę i Oballa

ja mam detox kosmetykowy bom kosmetoholiczka... (tja w tym tygodniu MUSIAŁAM zakupić krem CC)
jak się obudzi cyknę jej zdjęcie i Ci wyślę, bo ja jakaś tępa jestem i za chiny mi zdjęcia nie włażą, nie umiem

oball: https://www.google.pl/search?q=oball...50%3B614%3B614

w biedrze za 17 zł

Edytowane przez despa
Czas edycji: 2013-05-23 o 15:26
Stary 2013-05-23, 15:30   #537
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
jak się obudzi cyknę jej zdjęcie i Ci wyślę, bo ja jakaś tępa jestem i za chiny mi zdjęcia nie włażą, nie umiem
już sobie wygooglowałam (mamy podobna z bright starts - z kulka w srodku --> co w niej wyjatkowego?!) ale Emi musisz pokazac
albo W odpowiedzi u góry taki spinacz (załączniki), albo u dołu W odpowiedzi - zarzadzaj zalacznikami. Chyba ze masz (jak ja ) za duze zdjecia (ja z kolei nie lubie zmniejszac...), wtedy nie wejda.

Stary 2013-05-23, 15:34   #538
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
już sobie wygooglowałam (mamy podobna z bright starts - z kulka w srodku --> co w niej wyjatkowego?!) ale Emi musisz pokazac
albo W odpowiedzi u góry taki spinacz (załączniki), albo u dołu W odpowiedzi - zarzadzaj zalacznikami. Chyba ze masz (jak ja ) za duze zdjecia (ja z kolei nie lubie zmniejszac...), wtedy nie wejda.
właśnie nie wiem o co chodzi, chcialam Wam Oli tez pokazac, album założyłam a zdjęć nie dam rady załączyć...
Emi Ci wysłałam mmsem, dostałas?

wyjątkowego chyba nic, tyle że takie małe gówno- bo to kawałek giętkiego czegoś uformowane w kulę a tak zachwyca dzieciaki.
Stary 2013-05-23, 15:43   #539
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Emi Ci wysłałam mmsem, dostałas?
moze za chwile... moj komorek czasem zyje wlasnym zyciem...

Cytat:
wyjątkowego chyba nic, tyle że takie małe gówno- bo to kawałek giętkiego czegoś uformowane w kulę a tak zachwyca dzieciaki.
ale w jakim sensie gietkiego? odksztalca sie?
ta nasza dostal (http://allegro.pl/bright-starts-gryz...068829139.html) bo niby takie fajne i 'chwytne'

Stary 2013-05-23, 15:46   #540
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
moze za chwile... moj komorek czasem zyje wlasnym zyciem...

ale w jakim sensie gietkiego? odksztalca sie?
ta nasza dostal (http://allegro.pl/bright-starts-gryz...068829139.html) bo niby takie fajne i 'chwytne'

no jak nacisnę ten ",materiał" to mogę go wgiąć do środka (oczywiście ni max) - nie jest to jaki sztywny plastik

chyba zamiast do Oli teraz Tobie wysłałam smsa, sorry

Edytowane przez despa
Czas edycji: 2013-05-23 o 15:47
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości