Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14! - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-23, 18:15   #631
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

surka wpisz w google, tam tego duzo i nie wiem ktore dokladnie wiaodmosci mam kopiowac i co dokladnie cie interesuje

np: Ciąża przenoszona w przeciwieństwie do ciąży przeterminowanej, występuje w momencie, w którym dochodzi do przedwczesnej niewydolności maciczno-łożyskowej. W momencie, kiedy płód zdolny jest już do samodzielnego życia poza organizmem matki, powstaje dylemat czy rozwiązać ciążę, przed wyznaczonym terminem, czy też zastosować postawę wyczekującą. W większości przypadków, przeprowadza się wzmożony nadzór nad ciężarną i w przypadku występowania objawów bezpośredniego zagrożenia, rozwiązuje się ciążę.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 18:15   #632
ita83
Wtajemniczenie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

kurcze nie moglam sie dzis jakos wbic w tryb rozmowy na naszym watku :/
widocznie jakies zuzycie mojego ziarnka piasku nastapilo.....
zaraz uciekam do domu

kurcze noga mnie boli niemilosiernie buuu buuu buuu
ok jutro piatunio - jutro odbieram ubranka maz mnie wyrzuci z domu ale co tam raz sie zyje moze go namowie jeszcze na jakas wyciecke po lumpkach skoro jeszcze mam sile na takie wycieczki

no i moze w koncu uda mi sie go tez zmusic do pomyslenia o lozeczku - chcialabym w tym miesiacu to kupic i moc wykreslic z listy

a dzis moze kupimy cisnieniomierz - zawsze sie przyda w domku

oki do jutra brzuchatki
Stary 2013-05-23, 18:15   #633
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
A co do biegu w ciąży - żeby nie było lipy, dzisiaj jak gnałam do tż też z jakieś 10m przebiegłam reszta to był marszobieg, więc też nieźle (ale połowę drogi przeszłam z kolką)
Właśnie sobie wyobraziłam jakbyśmy zaczęły się ścigać to ludzie mieli by niezły ubaw

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 18:16   #634
magolina
Wtajemniczenie

Podjechaliśmy na te zakupy i oczywiście w Lidlu kupiłam tylko legginsy szare i spodenki dla Małego czerwone staniorów nie było, koszulek/tunik też nie.
W biedrze kupiłam proszek do prania do białego i koloru. wkładki laktacyjne i upolowałam jakimś cudem balerinki te w paski z czerwona kokardką. Pieluszek nie było. Podkłady do przewijania uważam za zbędne.

Młody mi przestawia wnętrzności w brzuchu, znalazł sobie skubaniec zabawę

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
witam się w nowym wątku i w domu

Wyszłam dzisiaj ze szpitala.

Ogólnie mam wypoczywać, wg lekarza obiad moge gotować co 5 dni Szyjka zamknięta brzuszek już mniej się stawia. więcej pewnie dowiem się z wypisu

Wczoraj miałam fajną sytuację Miałam zaplanowane zwiedzanie ze SR porodówki, a że byłam w szpitalu to poszłam prosto z sali. Obejrzałam boksy porodowe, w pokoiku noworodka, gdzie ważą i badają maluszki zrobiła mi się strasznie gorąco, więc ściągnęłam szlafrok. Potem poszliśmy oglądać salę cięć cesarskim i położna pokazała nam gdzie na cc patrzy mąż i wtedy nagle zrobiło mi się słabo przed oczami, położyłam się na leżance. Ciśnienie miałam 90/60 i wtedy dla mnie skończyło się zwiedzanie porodówki

I jeszcze powiem, że mimo, że wogóle nie brałam pod uwagi tego szpitala to teraz jestem na niego chyba zdecydowana Kobieta w ciąży

Nie będę was nadrabiać, bo raczej nie dam rady, ale teraz postaram się być na bieżąco
ciesze się bardzo, że jesteście już w domku
Oszczędzaj się

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość

Aaaaaaaa do mam spodziewających się chłopaczków - może to oczywiste, ale napiszę - przy zakładaniu pieluchy patrzeć, żeby zawsze penisek był skierowany do dołu, bo inaczej zalanie ubranek na brzuchu murowane
Dobrze wiedzieć.

Pisałyście o fridzie i mnie też brzydzi, a Tż na sam widok by chyba zemdlał on z tych obrzydliwych
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 18:16   #635
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Kejt masakra z tym ZUSEM
PS. A Ty sama śmigasz do Kraka?
Małogsi nie ma więc może czeka już na pkp na Ciebie
Z mężem;-) Margosia nie wyszła po mnie:-P

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
pani z ZUSu coś się chyba zdrowo pozajączkowało... nr rachunku wpisuje pracodawca, albo na piśmie zwraca się o wypłatę pracownik - można to zrobić zwykłym listem, albo wypełnić w oddziale ZUS specjalny druk

nie kupuję, bo mam - poduchy niby się nie daje od początku, ale to różnie bywa... Norbert spał na podusi od 3 miesiąca, ale on tak ulewał, że podniesienie głowy o te kilka stopni dżo dawało (albo podkładałam książkę pod materacyk (upozorowany klin)

ja mam trochę takich i trochę takich ciuszków - jak materiał i krój nie przeszkadzający dziecku to może być

chyba bym jej zad skopała

no jak to... umówiłaś się przecież zginem za rok...
Ją druk wypełniałam 2 razy...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 18:17   #636
ita83
Wtajemniczenie

a zanim uciekne to cos wam jeszcze wkleje :

http://www.mamazone.pl/slajdy/porod-...wy-porodu.aspx

do jutra papapa
Stary 2013-05-23, 18:17   #637
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Z chęcią bym pomogła dotka, ale ja "tylko" maluję
Sama henny w życiu nie nakładałam, ale sama zacznę się za jakąś oglądać, bo zawsze przy każdym makijażu uzupełniam sobie brwi, a przy klusce nie będę miała na to pewnie czasu
mhm.. no ja nakladam na brwi henne bo tak to tylko rzesy maluje..

chodziaz kupilam husteczki samoopalajace z vichy ale boje sie ich uzyc hahahhahah

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 18:17   #638
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Właśnie sobie wyobraziłam jakbyśmy zaczęły się ścigać to ludzie mieli by niezły ubaw
Pewnie by pomyśleli, że jakieś stuknięte

Ale ty ze swoim 36tygodniowym glutkiem pewnie prezentowałabyś się ciekawiej
Stary 2013-05-23, 18:19   #639
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
surka wpisz w google, tam tego duzo i nie wiem ktore dokladnie wiaodmosci mam kopiowac i co dokladnie cie interesuje

np: Ciąża przenoszona w przeciwieństwie do ciąży przeterminowanej, występuje w momencie, w którym dochodzi do przedwczesnej niewydolności maciczno-łożyskowej. W momencie, kiedy płód zdolny jest już do samodzielnego życia poza organizmem matki, powstaje dylemat czy rozwiązać ciążę, przed wyznaczonym terminem, czy też zastosować postawę wyczekującą. W większości przypadków, przeprowadza się wzmożony nadzór nad ciężarną i w przypadku występowania objawów bezpośredniego zagrożenia, rozwiązuje się ciążę.
Przeterminowana wtedy będzie pewnie po 40 czy 41 tygodniu, bo dłużej nie czekają

Mały
Stary 2013-05-23, 18:20   #640
krysiaa2608
Raczkowanie

uff - wróciliśmy

wyniki krwi i siurków ok, po drodze weszliśmy do 'baru familijnego' - TZ był pewny, że jak zwykle wezmę devolaja z frytkami, a ja... pierogi ruskie! Neni mnie wczoraj natchnęła na nie i oprzeć się nie mogłam
później maraton lidlowo-biedronkowy no i kupiliśmy:
- 2 topy w lidlu (biały i czarny), S-ka, ale jest mi za duża oczywiście
- stanik ciążowy (do karmienia były tylko B, więc odpuściłam)
- wkładki laktacyjne
- patyczki z wacikami
- podkłady do przewijania
- maskotkę

idę się położyć, bo się zmęczyłam jak nie wiem co!

31.07.2013 Basia!

krysiaa2608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 18:21   #641
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie by pomyśleli, że jakieś stuknięte

Ale ty ze swoim 36tygodniowym glutkiem pewnie prezentowałabyś się ciekawiej
Nie mogę przestać się śmiać na samą myśl

Mały
Stary 2013-05-23, 18:21   #642
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
mhm.. no ja nakladam na brwi henne bo tak to tylko rzesy maluje..

chodziaz kupilam husteczki samoopalajace z vichy ale boje sie ich uzyc hahahhahah
Chcicałabym malować tylko rzęsy

Słyszałam o tych chusteczkach, ponoć dają bardzo delikatny efekt, więc chyba nie będziesz miała pomarańczowych rąk
Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Młody mi przestawia wnętrzności w brzuchu, znalazł sobie skubaniec zabawę
Mój też lubi tą zabawę, najgorszy jest moment, kiedy matka się naje do maksimum, a mały walnie ją z kopyta w żołądek Zawsze się wtedy zastanawiam czy uda mi się do kibelka dobiec

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Cytat:
Nie mogę przestać się śmiać na samą myśl
Różowe poliki, rozwiane włosy
Stary 2013-05-23, 18:22   #643
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość
uff - wróciliśmy

wyniki krwi i siurków ok, po drodze weszliśmy do 'baru familijnego' - TZ był pewny, że jak zwykle wezmę devolaja z frytkami, a ja... pierogi ruskie! Neni mnie wczoraj natchnęła na nie i oprzeć się nie mogłam
później maraton lidlowo-biedronkowy no i kupiliśmy:
- 2 topy w lidlu (biały i czarny), S-ka, ale jest mi za duża oczywiście
- stanik ciążowy (do karmienia były tylko B, więc odpuściłam)
- wkładki laktacyjne
- patyczki z wacikami
- podkłady do przewijania
- maskotkę

idę się położyć, bo się zmęczyłam jak nie wiem co!
za zakupy

Jakoś za wcześnie mi się ten dzień dziś kończy
I kompletnie nic dziś nie zrobiłam

Mały
Stary 2013-05-23, 18:24   #644
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:

z falującym cycem trzymające się za brzuch
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 18:24   #645
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Przeterminowana wtedy będzie pewnie po 40 czy 41 tygodniu, bo dłużej nie czekają
u mnie w szpitalu czeka sie do 12 dni po terminie.
wtedy będzie u mnie przeterminowana

przenoszona będzie jeśli Sara z biologicznego powodu będzie gotowa do porodu wcześniej niż termin porodu.

Stary 2013-05-23, 18:24   #646
surka
Zakorzenienie

Domi dziękuję za wyjaśnienie
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 18:25   #647
Oliath
Zakorzenienie

Hej

Dzien z dala od Wizazu, no szok

Posiedzialysmy z przyjaciolka, taka jedyna i najdrozsza ktorej moge WSZYSTKO powiedziec i nie przebierajac w slowach, choc ona singielka z odzysku i bezdzietna, i businesswoman, i laska taka, ze klaksony bucza jak przechodzi

Przyniosla mi w prezencie kilka bluzeczek ciazowych letnich slicznych i biala haftowana koszulową do pracy

I zebyscie wiedzialy, ze dzis dzien wozkow i koszy, mi nareszcie kurier doniosl kolyske do kosza Mothercare i nawet ja skrecilam sama prowizorycznie

Skurcze juz w dzien nie daja tez spokoju wylam kwadrans dzisiaj
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 18:25   #648
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Z mężem;-) Margosia nie wyszła po mnie:-P
Bo biegłam do kuriera ostatkiem sił... następnym razem się poprawię

Dotkaaaa kiedy idziemy na spacer z wózkami po osiedlu?

Mały
Stary 2013-05-23, 18:25   #649
czarownica1
Zakorzenienie

czytam o tych hennach, fryzjerach, chusteczkach opalajacych.... chyba rusza mnie sumienie, że trza by się jakoś podrasować do tego porodu, żeby Syn na mój widok nie ryczał w niebogłosy
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 18:28   #650
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
z falującym cycem trzymające się za brzuch
hahahah sama sobie to teraz wyobraziłam. I taka Tweed stająca w połowie drogi, zgięta w pół na swojej niby mecie Lepiej zakończyć tą wizualizację

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Cytat:
czytam o tych hennach, fryzjerach, chusteczkach opalajacych.... chyba rusza mnie sumienie, że trza by się jakoś podrasować do tego porodu, żeby Syn na mój widok nie ryczał w niebogłosy
Dobry pomysł!

Ogolę dzisiaj nogi
Stary 2013-05-23, 18:28   #651
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Oliath a morele kupiłaś już? i awokado? i banany?
jadłaś juz jakiś potas czy się migasz??

Stary 2013-05-23, 18:29   #652
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
u mnie w szpitalu czeka sie do 12 dni po terminie.
wtedy będzie u mnie przeterminowana

przenoszona będzie jeśli Sara z biologicznego powodu będzie gotowa do porodu wcześniej niż termin porodu.
O tym drugim przypadku słyszałam pare razy, że się Dzidziś urodził dużo przed terminem bez cech wcześniactwa

A co do przeterminowania miałam nadzieję, że tylko 10 dni czekają
Chociaż i tak mi się wydaje, że Gluta wyjmą ze mnie na siłę, bo sam coś nie jest zainteresowany
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Hej

Dzien z dala od Wizazu, no szok

Posiedzialysmy z przyjaciolka, taka jedyna i najdrozsza ktorej moge WSZYSTKO powiedziec i nie przebierajac w slowach, choc ona singielka z odzysku i bezdzietna, i businesswoman, i laska taka, ze klaksony bucza jak przechodzi

Przyniosla mi w prezencie kilka bluzeczek ciazowych letnich slicznych i biala haftowana koszulową do pracy

I zebyscie wiedzialy, ze dzis dzien wozkow i koszy, mi nareszcie kurier doniosl kolyske do kosza Mothercare i nawet ja skrecilam sama prowizorycznie

Skurcze juz w dzien nie daja tez spokoju wylam kwadrans dzisiaj
za kołyskę a skurczy współczuje

Mały
Stary 2013-05-23, 18:30   #653
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
No piękniea ja też się zdążyłam napalić

W ogóle od tego siedzenie w domu tak mi doopa puchnie, że szok. Co chwilę coś podjadam. Teraz za mną tosty francuskie chodzą, jeszcze dzisiaj kupiłam w lidlu ulubioną kiełbaskę podsuszaną ( a ona przepyszna jest na toście)
to krój ziemniaki, smaż frytki i tyj, Ty możesz

Cytat:

ale dziwnie
dzwonek do domofonu, podbiegam co najmniej jakbym na kochanka czekała, mimo, że nikogo się nie spodziewam i mówię "słucham", a jakiś koleś mi odpowiada "witam" to sobie myślę, że ktoś jaja sobie robi i za chwilę mówię "słucham" znowu, a tu znowu "witam".. no to żeby nie być chamem ze wsi odpowiadam już "witam".. a chłop na to już poirytowany "PIZZA"... to ja, że to pomyłka i szybko się rozłączyłam, bo aż mi głupio było, że taka głucha dzisiaj
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 18:33   #654
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
hahahah sama sobie to teraz wyobraziłam. I taka Tweed stająca w połowie drogi, zgięta w pół na swojej niby mecie Lepiej zakończyć tą wizualizację
Nie kończ Już widzę, jak w biegu Glut wypada mi między nogami
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
1)to krój ziemniaki, smaż frytki i tyj, Ty możesz

2)dzwonek do domofonu, podbiegam co najmniej jakbym na kochanka czekała, mimo, że nikogo się nie spodziewam i mówię "słucham", a jakiś koleś mi odpowiada "witam" to sobie myślę, że ktoś jaja sobie robi i za chwilę mówię "słucham" znowu, a tu znowu "witam".. no to żeby nie być chamem ze wsi odpowiadam już "witam".. a chłop na to już poirytowany "PIZZA"... to ja, że to pomyłka i szybko się rozłączyłam, bo aż mi głupio było, że taka głucha dzisiaj
1) A my byliśmy z Tż wczoraj na kiełbaskach spod hali targowej
Wcześniej u endziora, ale kolejka na 3 h stania więc zmieniliśmy plany

2)

Mały
Stary 2013-05-23, 18:34   #655
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
O tym drugim przypadku słyszałam pare razy, że się Dzidziś urodził dużo przed terminem bez cech wcześniactwa

Chociaż i tak mi się wydaje, że Gluta wyjmą ze mnie na siłę, bo sam coś nie jest zainteresowany

ja nie wiem ile u ciebie w szpitalu czekaja.
u mnie 12 dni, to mi powiedzieli na szkole rodzenia.
12 dni po terminie porodu indukują

Stary 2013-05-23, 18:35   #656
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

hejooo ale wy gonicie, od rana probuje nadrobic, weszlam teraz i kolejne 6 stron - nie dam rady

wyobrazcie sobie, ze weszlam dzis na strone biblioteki, a tam 2 ksiazki wisza po terminie z czego jedna ponad miesiacno a kara 20 gr za kazdy dzien. Ubralam sie i jade, weszlam po schodach, zasapana i takie tam, pani czytnikiem zeskanowala i mowi, ze tu kara jest za nie, ale ona mi ja anulujepodziekowala m bardzo grzecznie, z wielkim usmiechem. I poszlam na ciuchy obok - wydalam 30 zl ale ile rzeczy nakupilam. i Marysi na dwor spodnie, bluze i bluzki, a mlodemu 3 pary spodenek i jedna koszulke

pojechalysmy z mama do Biedry, ale pani mowi, ze dzis juz pieluch nie bedzie, abysmy rano zajrzeli powinny byc - wiec moja mama przed praca ma wskoczyc i kupic, jesli jej sie nie uda, wtedy pojedzie moj TZ

domi jakie rozowosci u ciebie na suszarce do prania

ile wozkow dzis do was przyszlo bedzie sie czym cieszyc.

Co do kolderki i podusi, ja kupowalam Marysi i na poczatku podusi nie uzywalam i przykrywalam kocykiem. Ale na zime juz przeszlismy na kolderke.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 18:36   #657
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:

spoko margoś, nie znasz dnia ani godziny, jak poczuje, że nadszedł jego czas, to wyskoczy z ciebie szybko pewnego zimnego listopadowego poranka
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
to krój ziemniaki, smaż frytki i tyj, Ty możesz

ale dziwnie
dzwonek do domofonu, podbiegam co najmniej jakbym na kochanka czekała, mimo, że nikogo się nie spodziewam i mówię "słucham", a jakiś koleś mi odpowiada "witam" to sobie myślę, że ktoś jaja sobie robi i za chwilę mówię "słucham" znowu, a tu znowu "witam".. no to żeby nie być chamem ze wsi odpowiadam już "witam".. a chłop na to już poirytowany "PIZZA"... to ja, że to pomyłka i szybko się rozłączyłam, bo aż mi głupio było, że taka głucha dzisiaj
no właśnie już coraz mniej mogę. Żeby nie napisać, że w ogóle nie powinnam

padłam. Serio
Stary 2013-05-23, 18:37   #658
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Chcicałabym malować tylko rzęsy

Słyszałam o tych chusteczkach, ponoć dają bardzo delikatny efekt, więc chyba nie będziesz miała pomarańczowych rąk

Mój też lubi tą zabawę, najgorszy jest moment, kiedy matka się naje do maksimum, a mały walnie ją z kopyta w żołądek Zawsze się wtedy zastanawiam czy uda mi się do kibelka dobiec

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

mnie sie nie chce nic innego robic,kiedys mialam faze na coś na ryj puder czy cos (pamietacie jak sie doradzalam:P) ale wkoncu nie kupilam no i mam tylko pernametne kreski na oczach i wsio tuszyk i heja.Dlatego robie brwi bo jak brwi sa zrobione to cala reszta jest niewaznaaaaa:brz ydal:
A tam,rece moga byc pomaranczowe- tylko zeby jakos japa wygladala na niedziele chodziaz ma padac i byc zimno
Cytat:
Bo biegłam do kuriera ostatkiem sił... następnym razem się poprawię

Dotkaaaa kiedy idziemy na spacer z wózkami po osiedlu?
Kiedy chcesz,tylko ze w zime zanim urodzisz to troche zimno bedzie hahah ale nie,jak urodzimy to musimy isc obowiazkowo
Cytat:
Hahah :P mysle ze juz od 37 tyg musimy codziennie golic nogi kape i te wszystkie inne rzeczy ze jak " cos" nas wezmie to zebysmy byly ladne i wogole hahahahah

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 18:37   #659
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

domi jakie rozowosci u ciebie na suszarce do prania
no w ostatnich godzinach doszły biele haha

no i trzecia pralka się pierze właśnie

Stary 2013-05-23, 18:38   #660
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
1) A my byliśmy z Tż wczoraj na kiełbaskach spod hali targowej
Wcześniej u endziora, ale kolejka na 3 h stania więc zmieniliśmy plany
Znając Wasze zapędy to pewnie na piechotę

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
hejooo ale wy gonicie, od rana probuje nadrobic, weszlam teraz i kolejne 6 stron - nie dam rady

wyobrazcie sobie, ze weszlam dzis na strone biblioteki, a tam 2 ksiazki wisza po terminie z czego jedna ponad miesiacno a kara 20 gr za kazdy dzien. Ubralam sie i jade, weszlam po schodach, zasapana i takie tam, pani czytnikiem zeskanowala i mowi, ze tu kara jest za nie, ale ona mi ja anulujepodziekowala m bardzo grzecznie, z wielkim usmiechem. I poszlam na ciuchy obok - wydalam 30 zl ale ile rzeczy nakupilam. i Marysi na dwor spodnie, bluze i bluzki, a mlodemu 3 pary spodenek i jedna koszulke

pojechalysmy z mama do Biedry, ale pani mowi, ze dzis juz pieluch nie bedzie, abysmy rano zajrzeli powinny byc - wiec moja mama przed praca ma wskoczyc i kupic, jesli jej sie nie uda, wtedy pojedzie moj TZ
Pokazuj łowy ciuszkowe !
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości