|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Krzywe nogi ;/
Witajcie.
Nigdy wcześniej nie zwracałam na to uwagi, ale teraz.. zauważyłam, że mam krzywe nogi, tj. kolana za bardzo skręcają mi do środka, przez co robi mi się dziura między udami, a łydki (które nie są małych rozmiarów) są zaś za bardzo rozstawione na boki. Wygląda to mniej więcej tak, jak na obrazku w załączniku. Czy da się 'wyprostować nogi' jakimiś ćwiczeniami? Jeśli tak, to jakimi? A może mam przyjąć inną metodę? ![]() Edytowane przez brakxdsdsac Czas edycji: 2011-11-27 o 11:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Krzywe nogi ;/
a jest możliwośc byś wstawiła fotkę swoich nóg?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
A ile masz lat? Bo ja kurcze miałam o koślawości (tak jak u Ciebie) i szpotawości kolan na zajęciach, ale jeśli ćwiczyłam w szpitalach to tylko z dziećmi i to takimi po 10 roku życia... Z tego co wiem, dorołych się operuje, ale może się mylę, nie miałam zbyt wiele na zajęciach o koślawości u dorosłych (albo i w ogóle, tylko tyle że jest i czym może być spowodowana). Drugie pytanie to DLACZEGO jest koślawość. Krzywica? Urazy? Złamania? Kłopoty ze stopami? Czy idiopatyczna?
PS: Koślawość jest wtedy gdy odstęp między przyśrodkowymi kostkami, przy złączonych i wyprostowanych kolanach przekracza 5cm PS2: Jesteś otyła?? Edytowane przez chryja_bez_ryja Czas edycji: 2011-11-28 o 16:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
DOMator
|
Jeśli przez tyle lat nie zauważyłaś tego defektu, to sądzę, że chodzi o drobiazg i doszukiwanie się wad, a nie faktyczną dużą koślawość nóg.
Przestań przyglądać się swoim nogom i wskakuj w kiecki ![]() Ja też nie raz narzekałam na grube łydki, krótkie nogi, aż w końcu zaczęłam mieć to gdzieś i uznałam, że jeśli dobrze się czuję w sukienkach to będę je nosić kiedy tylko zechcę nie oglądając się na to, co mogą pomyśleć inni. O dziwo nikt nie skomentował (nawet spojrzeniem) wyglądu nóg, a wiele osób uznało taką zmianę za plus i pochwaliło. Zmień podejście do wyglądu, wyjdzie ci to na dobre ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez nowa888 Czas edycji: 2011-11-30 o 18:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A koślawość u mnie występuje z powodu kłopotów ze stopami. Urodziłam się z ich wadą, która częściowo niwelowana była przez operację (miałam wtedy kilka dni ![]() Jeśli poprawiłabym stan swoich stóp, czy kolana także wyprostowałyby mi się choć w małym stopniu? Nie jestem otyła, wręcz bardzo szczupła, co wręcz podkreśla krzywość nóg DD:. Edytowane przez brakxdsdsac Czas edycji: 2011-11-30 o 17:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Wstydzę się i nie chciałam żeby zbyt długo były w sieci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
miałam koślawość obu kolan, przeszłam osteotomie podkolanową piszczeli ( miałam w okolicach kolach lukę ok 10cm) teraz jest super, nowe ŻYCIE.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
witam dziewczyny! ja mam wade typu szpotawe kolana i wlasciwie to juz ja dawno zaakceptowalam i pokazuje moje nozki w calej okazalosci, co nie zmienia faktu, ze staram sie jak moge, aby troche mniej krzywo wygladaly, w tym cwicze lydki. Moje nogi wygladaja bardzo podobnie do krzywych nog christiny aquilery i tu moje pytanie. Czy ktoras z was ma jakis pomysl jakim cudem jej nogi nie wygladaja juz na krzywe? Fakt ze troche przytyla, ale to chyba nie tylko to. Cwiczy, ma implanty, jest po operacji? czy o co tu chodzi? bo jesli po prostu cwiczy to chetnie zrobilabym to samo. Moze ktoras z was wie cos na ten temat, bo ja juz probowala znalezc jakies info w necie, w tym na stronach angielskojezycznych, ale mi sie nie udalo.
Oto jej nogi teraz http://www.digitalspy.co.uk/ustv/s14...-the-boys.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
przytyła, to fakt, ale kształt nóg nadal ma ten sam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
ano faktycznie; nogi dalej krzywe, ale moim zdaniem nie rzuca sie to juz tak w oczy, jak kiedy byla chudzinka. pozostaje troche przytyc
![]() lydki ma pieknie uksztaltowane, dlatego ta krzywizna nie rzuca sie tak w oczy; ja np mam szpare duza miedzy lydkami i intensywnie je cwicze, ale niewiele zyskaly muskulatury Edytowane przez krzywiutenka Czas edycji: 2013-05-24 o 14:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Witam
Co powiecie na temat moich nóg czy są krzywe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Witam
To są moje krzywe nogi nigdy mnie się nie podobały zwłaszcza uda ptak może przez przerwę przelecieć hehe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
kpisz sobie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Nie zawsze chodzę w spodniach lub spodenkach za kolana
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.