Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-23, 18:10   #601
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
Hej melduję się dzisiaj i ja Już po pracy, odebrałam wyniki betaHCG i wyszło na 22.05.2013 - 1617,00 powoli zaczynam wierzyć w to, że faktycznie jestem w ciąży Z badań wyszło niestety, że mam za wysokie żelazo nie wiem czy to czasem nie przez witaminy, które biorę dla "kobiet planujących, w ciąży i w trakcie karmienia", chyba będę je brać co 2-3 dni, a w inne dni sam kwas foliowy.
Wiesz, wydaje mi sie, ze nie powinnas brać żadnych witamin w ciazy poza kwasem foliowym. Tzn jedli wyniki masz w normie, to nie ma sensu brać witamin w postaci chemicznej, a jesli jest problem z wynikami to lekarz na pewno Ci cos przepisze. Zamiast witamin jedz wiecej warzyw i owoców!
Stary 2013-05-23, 18:11   #602
gosia261282
Gang Iren

kootek_mamrotek a może bierz teraz tylko kwas foliowy,a te witaminy zostaw sobie na później,być może potem będziesz mieć niższy poziom żelaza (co jest częste) i będą jak znalazł.
Stary 2013-05-23, 18:12   #603
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cytat:
Hej melduję się dzisiaj i ja Już po pracy, odebrałam wyniki betaHCG i wyszło na 22.05.2013 - 1617,00 powoli zaczynam wierzyć w to, że faktycznie jestem w ciąży Z badań wyszło niestety, że mam za wysokie żelazo nie wiem czy to czasem nie przez witaminy, które biorę dla "kobiet planujących, w ciąży i w trakcie karmienia", chyba będę je brać co 2-3 dni, a w inne dni sam kwas foliowy.
Wiesz, wydaje mi sie, ze nie powinnas brać żadnych witamin w ciazy poza kwasem foliowym. Tzn jedli wyniki masz w normie, to nie ma sensu brać witamin w postaci chemicznej, a jesli jest problem z wynikami to lekarz na pewno Ci cos przepisze. Zamiast witamin jedz wiecej warzyw i owoców!

PS. Z takim wynikiem bety to na pewno jesteś w ciazy!!
Stary 2013-05-23, 18:22   #604
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
kootek_mamrotek a może bierz teraz tylko kwas foliowy,a te witaminy zostaw sobie na później,być może potem będziesz mieć niższy poziom żelaza (co jest częste) i będą jak znalazł.
Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość

PS. Z takim wynikiem bety to na pewno jesteś w ciazy!!
dzięki już listek tabletek schowałam do pudełka, będzie na później Myślalam, że mam jakieś niedobory i dlatego kupiłam sobie taki komplet witamin i minerałów ale najwidoczniej dużo nie znaczy dobrze.

Co planujecie dać swoim mamom na Dzień Matki? poszukuje inspiracji
Stary 2013-05-23, 18:28   #605
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

my powiemy mamom, że będą babciami
Stary 2013-05-23, 18:34   #606
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
my też mamy taki plan ale chciałabym coś im jeszcze oprócz tego podarować.. ja już tak mam, że jak nie wiem co kupić - to kupuję storczyka ale widzę, że robię się już nudna i chcę coś innego
Stary 2013-05-23, 18:42   #607
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Właśnie wędzonej nie wolno, bo zawiera jakieś bardzo szkodliwe substancje. Przynajmniej tak mówi wujek Google.
Szkoda ale jakoś damy radę
Cytat:
Dziewczyny leki dozwolone w ciąży:

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...9&postcount=14

Ja jadam wędzoną makrelę czasami,jest wędzona na gorąco więc bezpieczna. Innych wędzonych nie jadam w ciąży. I nie można jadać zbyt dużo takich z puszki,jedna na tydzień max. No i produkty bogate w wit A-trzeba się wystrzegać,jak np wątroba.
Ta lista nie bardzo mnie przekonuje...
Amol w składzie ma bardzo dużo alkoholu, więc automatycznie go odrzuciłam. Co do nospy można ją brać tylko jeśli lekarz zaleci.
Ja mimo skurczów mogę brać tylko w krytycznych momentach.
Generalnie wychodzę z założenia, że leki należy brać tylko jak lekarz zaleci.

Dzięki za info o tej rybce wędzonej na gorąco
Cytat:
dzięki już listek tabletek schowałam do pudełka, będzie na później Myślalam, że mam jakieś niedobory i dlatego kupiłam sobie taki komplet witamin i minerałów ale najwidoczniej dużo nie znaczy dobrze.

Jeśli lekarz nie przepisze Ci witamin to ich nie bierz.
Mi np wyniki wyszły ok i póki co biorę tylko kwas foliowy.

Ja chciałam mamie wykupić masaż, ale jak na złość nie pojawia się taka oferta z mojego miasta
Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Piękna niespodzianka
Nam udało się przez tydzień zachować tą informację dla siebie
em ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 18:57   #608
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Szkoda ale jakoś damy radę

Ta lista nie bardzo mnie przekonuje...
Amol w składzie ma bardzo dużo alkoholu, więc automatycznie go odrzuciłam. Co do nospy można ją brać tylko jeśli lekarz zaleci.
Ja mimo skurczów mogę brać tylko w krytycznych momentach.
Generalnie wychodzę z założenia, że leki należy brać tylko jak lekarz zaleci.

Dzięki za info o tej rybce wędzonej na gorąco

Jeśli lekarz nie przepisze Ci witamin to ich nie bierz.
Mi np wyniki wyszły ok i póki co biorę tylko kwas foliowy.

Ja chciałam mamie wykupić masaż, ale jak na złość nie pojawia się taka oferta z mojego miasta

Piękna niespodzianka
Nam udało się przez tydzień zachować tą informację dla siebie
Nospy akurat dziewczyny biorą tonami, nie sadze zeby jakkolwiek mogła zaszkodzić. Ale dobra praktyka jest nie branie niczego bez zgody lekarza.

Co do ryb wedzonych - te wedzone na zimno można poddać obróbce termicznej i jeść normalnie Np. Łososia w sosie do makaronu.

My powiedzieliśmy mojej mamie juz w dniu testu
Stary 2013-05-23, 19:09   #609
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Nospy akurat dziewczyny biorą tonami, nie sadze zeby jakkolwiek mogła zaszkodzić. Ale dobra praktyka jest nie branie niczego bez zgody lekarza.

Co do ryb wedzonych - te wedzone na zimno można poddać obróbce termicznej i jeść normalnie Np. Łososia w sosie do makaronu.

My powiedzieliśmy mojej mamie juz w dniu testu
Niestety sama musiałam brać nospę i jeszcze czasem muszę. Wiem, że czasami to ratuje ciążę. Jeśli jednak nie trzeba mój gin nie kazał brać. Ja myślę, że nospa brana tonami może zaszkodzić. Ma działanie rozkurczające-czyli również tak działa na maluszka. Szczerze mówiąc nie pojmuje takiego zaufania dla tego leku, bo nawet w ulotce poleca się jej branie tylko zgodnie ze wskazaniach lekarza.

Ja w dniu testu jeszcze nie mogłam uwierzyć dla pewności zrobiłam betę
Stary 2013-05-23, 19:10   #610
gosia261282
Gang Iren

O Amolu mi kiedys gin mowil,ze mozna. Generalnie o wszystkie leki z tej listy pytalam gina podczas pobytu w Polsce,bo wole w razie czego wiedziec czym ewentualnie moge sie poratowac,bo z tutejszymi lekarzami to tak roznie bywa. Co nie znaczy,ze naduzywam lekow: podczas ostatniej ciazy moze z cztery razy wzielam paracetamol,dwa razy nos-pe i tantum verde do gardla.
Stary 2013-05-23, 19:15   #611
em ma
Zadomowienie

Dziewczyny ja dziś uciekam, bo senność mnie dopadła
Stary 2013-05-23, 19:28   #612
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety sama musiałam brać nospę i jeszcze czasem muszę. Wiem, że czasami to ratuje ciążę. Jeśli jednak nie trzeba mój gin nie kazał brać. Ja myślę, że nospa brana tonami może zaszkodzić. Ma działanie rozkurczające-czyli również tak działa na maluszka. Szczerze mówiąc nie pojmuje takiego zaufania dla tego leku, bo nawet w ulotce poleca się jej branie tylko zgodnie ze wskazaniach lekarza.

Ja w dniu testu jeszcze nie mogłam uwierzyć dla pewności zrobiłam betę
W KAŻDEJ ulotkę jest to napisane, bo ŻADNE leki nie były solidnie badane na kobietach w ciazy - bo to po prostu nieetyczne.
Wszystkie dane jakie mamy pochodzą tylko z obserwacji.
Stary 2013-05-23, 19:29   #613
krolowa_nilu
Rozeznanie

Witajcie dziewczyny!
Śledzę wątek od początku, ale dopiero teraz chciałam oficjalnie dołączyć. O ciąży wiem od połowy kwietnia, jednak była zagrożona i nie chciałam zapeszać. Na szczęście pozytywne myślenie zdziałało cuda i od wczoraj wiem, że obcy w moim brzuchu ma się dobrze Wg OM (24 marca) to 8t4 dzień, jednak wg USG ciąża jest o tydzień młodsza.
Dolegliwości są dla mnie łaskawe, głównie dokucza mi senność i raz na kilka dni mała mdłość. I piersi już tak strasznie nie bolą!
Aha, termin wg OM mam na 30.12 a wg USG na 6.01.
Pozdrawiam wszystkie mamuśki! Kasia
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 19:32   #614
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny!
Śledzę wątek od początku, ale dopiero teraz chciałam oficjalnie dołączyć. O ciąży wiem od połowy kwietnia, jednak była zagrożona i nie chciałam zapeszać. Na szczęście pozytywne myślenie zdziałało cuda i od wczoraj wiem, że obcy w moim brzuchu ma się dobrze Wg OM (24 marca) to 8t4 dzień, jednak wg USG ciąża jest o tydzień młodsza.
Dolegliwości są dla mnie łaskawe, głównie dokucza mi senność i raz na kilka dni mała mdłość. I piersi już tak strasznie nie bolą!
Witaj

To termin z OM mamy taki sam, tylko u mnie wg USG jest na 27.12
Stary 2013-05-23, 19:56   #615
Malgos_12
Zakorzenienie

Witam nowe Mamusie.

Perfuzja - a masz jakieś konkretne miejsca jeśli chodzi o Hiszpanię czy Grecję? Obydwa kraje uwielbiam
Ja za tydzień lecę do Portugalii

Soleil Rouge - a już myślałam, że ja tylko tak mam, że dużo mniej mnie piersi bolą

Ja do mojej wagi to nawet nie będę się przyznawała... na szczęście jak na razie zdecydowanie mniej chce się jeść, cały dzień czuję się taka najedzona. I jakbym więcej sił miała więc ja to chyba mam wszystko na odwrót
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 20:06   #616
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Witam nowe Mamusie.

Perfuzja - a masz jakieś konkretne miejsca jeśli chodzi o Hiszpanię czy Grecję? Obydwa kraje uwielbiam
Ja za tydzień lecę do Portugalii

Soleil Rouge - a już myślałam, że ja tylko tak mam, że dużo mniej mnie piersi bolą

Ja do mojej wagi to nawet nie będę się przyznawała... na szczęście jak na razie zdecydowanie mniej chce się jeść, cały dzień czuję się taka najedzona. I jakbym więcej sił miała więc ja to chyba mam wszystko na odwrót
Nie, jeszcze nie. I w Hiszpanii, i w Grecji juz byłam, ale nigdy nie z biurem podróży. Teraz mamy do wykorzystania bon z Itaki, wiec to beda zdecydowanie inne wakacje
Ale wybierzemy jakieś lasy minute, bo teraz troche strach kupować.
Stary 2013-05-23, 20:33   #617
Malgos_12
Zakorzenienie

Perfuzja - a jakie miejsca odwiedziłaś? masz jakieś ulubione w tamtych krajach? wybaczcie, że tak od tematu odbiegam, ale strasznie lubię podróżować
Stary 2013-05-23, 20:48   #618
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Witajcie dziewczyny!
Witaj
Stary 2013-05-23, 21:03   #619
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Ja się dałam namowic farmaceutce na witaminy... Poszlam po kwas foliowy, a ona mi na to, ze sam kwas foliowy to lipa, ze juz przed ciaza powinnam brac witaminy z jakimis kwasami i z kwasem foliowym w skladzie, no a skoro juz jestem w ciazy to tym bardziej. Mowila, ze jej córka to brala w ciazy i ze poleca i w ogole. I sie dalam nabrac, z apteki zamiast z rachunkiem na 6 zl wyszlam z rachunkiem na 54 zl...

Ale badan zadnych jeszcze nie robilam krwi, procz hcg, wiec je odstawie poki co i zostane przy foliowym solo...

Cytat:
Witajcie dziewczyny!
Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Witaj

To termin z OM mamy taki sam, tylko u mnie wg USG jest na 27.12
Cytat:
Według moich obliczeń dzis jest 7t4d (miałam OM 25/03, ale cykle miałam długie 33-36dni, więc w ciążę zaszlam 14-15/04 - zaraz po powrocie męża z delegacji - tak sie za sobą stesknilismy ze az zafasolkowalam)
Idziemy leb w leb moja OM 23.03. Cykle długie, nawet bardzo. Wg Om mam termin na 31.12. Po USG widać, ze dzidzia sylwesyta i pierwsze sni NOwego Roku spędzi jeszcze w brzuchu.

Cytat:
Perfuzja - a jakie miejsca odwiedziłaś? masz jakieś ulubione w tamtych krajach? wybaczcie, że tak od tematu odbiegam, ale strasznie lubię podróżować
Ja też kocham podróze, trochę się już nalatałam przed ciążą, na scianie gigantyczna mapa świata z zaznaczonymi miejscami odwiedzonymi... Teraz marzy mi się Malta w czerwcu pod koniec, nie wiem tylko, czy to dobry pomysl lot samolotem w pierwszym trymestrze...

Cytat:

Ja głodu praktycznie wcale nie czuje! Jem bo wiem ze musze. Teraz nawet zrobiłam zupę-krem z cukinii i nawet mi smakowala ale wczesniej zjedlam ciastko i jakoś złe mi po nim było! Wczesniej nie mogłam sie powstrzymać i jadłam duzo słodyczy, a teraz mi nie smakują!! Za to owoce mogłabym jeść kilogramami!! Teraz mam fazę na ananasy świeże i grejpfruty. Czekam jeszcze na melony
Mam podobnie, zupki wcinam ze smakiem, a na wszelkie inne potrawy mam krzywe zęby. Owoce też dominują w moim jadłospisie, nie mogę się doczekać truskawek, a na ananasa zrobiłas mi niezłego smaka

Cytat:
Naturalne metody to woda z solą, herbatki z miodem i cytryna, czosnek, cebula na kanapce. Jesli jednak sytuacja sie nie poprawi w ciagu 2 dni i dojdziesz do temperatury ciała 38 i wiecej to natychmiast do lekarza!! Ja jestem w trakcie anginy i od poniedziałku biorę amoxycyline i paracetamol - jedne z niewielu leków dopuszczalnych w ciazy. Na początku tez mi sue nie podobało to ze lekarz mi kaz brać antybiotyk, bo chciałam sie wyleczyć domowymi metodami, ale wytłumaczył mi ze gorączka jest gorsza dla Fasolki niz antybiotyk!
Ja polecam domowy rosołek na indyczku i herbaty z giga porcja cytryny, 1 cytryna na 2 kubki herbaty, słodzone miodem naturalnym, najlepiej lipowym.
Na gardło woda z solą i płukanue. Nie zaleca się szałwi w ciąży,nawet do płukania.

Jestem z siebie dumna zaczynam technicznie rozgyzac forum i juz umiem odpowiedzieć z kilkoma cytowaniami w jednym poście duma me serce rozpiera
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 21:08   #620
gosia261282
Gang Iren

Ja bede brac witaminy od drugiego trymestru,na razie biore sam kwas foliowy. Nie odzywiam sie jakos bardzo zle,ale tez nie tak jak jest zalecane,nie daje rady jesc 5 razy dziennie warzyw,no i ogolnie odpowiedniej ilosci wszystkiego. Bede brac te same witaminy co poprzednio z kwasami omega 3.
Stary 2013-05-23, 21:13   #621
aira
Raczkowanie

GG do aira

Witajcie wieczornie dziewczyny

Ja właśnie wróciłam z kursu i zaraz się biorę za zaległe czytanie Was.
Chodzę na kurs kadry i płace, bo zanim zaciążyłam postanowiłam zainwestować w moją karierę tymczasem pozwolę sobie na wklejkę linka do mojego ulubionego skeczu o ciąży- pewnie wiele z Was to zna, ale ja mogę oglądać Kołaczkowską na śniadanie obiad i kolację

http://www.youtube.com/watch?v=8M_lgjLYn9Y

11.06.2013[*]

Edytowane przez aira
Czas edycji: 2013-05-23 o 21:20
aira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 21:22   #622
AnnaM23
Raczkowanie

Cytat:
Ja bede brac witaminy od drugiego trymestru,na razie biore sam kwas foliowy. Nie odzywiam sie jakos bardzo zle,ale tez nie tak jak jest zalecane,nie daje rady jesc 5 razy dziennie warzyw,no i ogolnie odpowiedniej ilosci wszystkiego. Bede brac te same witaminy co poprzednio z kwasami omega 3.
a dokladnie jak sie nazywaja ?
ja pare dni temu kupilam witaminy ale na razie wybiore sam kwas foliowy a jak mi sie skonczy to zaczne witaminy
Stary 2013-05-23, 21:28   #623
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale część z Was malutko waży...pozazdrościć. Kiedyś i ja ważyłam 48 kg, a potem jakoś mi się przytyło 7 kg i tak już zostało. Moja waga póki co stoi w miejscu. Aż się boję co to będzie w grudniu

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Mój gin właśnie zabronił mi picia soku malinowego w każdej ilości-może ze względu na te moje dolegliwości. Sok malinowy rozszerza naczynia krwionośne a u mnie to faktycznie niewskazane (już mi leci krew z nosa).

Też słyszałam, ale jakoś uciekło mi z głowy dlaczego.

Dziewczyny a wiecie jak to jest z rybami? chodzi za mną taka wędzona...
u ciebie troszke inna sytuacja. U mnie narazie oki ale mam na siebe bardzo uważać bo długo sie straliśmy. Poprzednia ginka powiedziała mi ze takie ciąze jak sie uda po bardzo długim czasie to z gory uznaje sie za zagrożone. Nie wiem dlaczego ale ja sie mam dobrze i faloka jak narazie też.

Witam nowa koleżankę

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Ja biore żelazo z kwasem foliowym o zmodyfikowanym uwalnianiu bo od lat mam bardzo niskie żelazo a hemoglobina oki. Reszzta wynikow tez.

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 21:29   #624
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez AnnaM23 Pokaż wiadomość
a dokladnie jak sie nazywaja ?
ja pare dni temu kupilam witaminy ale na razie wybiore sam kwas foliowy a jak mi sie skonczy to zaczne witaminy

To te:

http://www.comparestoreprices.co.uk/...omega-3-28.jpg

Czesto w marketach jest promocja na nie 3 w cenie 2.

Edytowane przez gosia261282
Czas edycji: 2013-05-23 o 21:31
gosia261282 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 21:33   #625
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Cytat:
Napisane przez aira Pokaż wiadomość
tymczasem pozwolę sobie na wklejkę linka do mojego ulubionego skeczu o ciąży- pewnie wiele z Was to zna, ale ja mogę oglądać Kołaczkowską na śniadanie obiad i kolację

http://www.youtube.com/watch?v=8M_lgjLYn9Y
dobre ja tego nie znałam "złapałam chwiejność i jeszcze mi się czekolada do podniebienia przyczepiła"

wszystko przed nami
Stary 2013-05-23, 21:35   #626
Malgos_12
Zakorzenienie

PawMaj - jesteś z Wrocka? z której części? ja w sumie w połowie też
a jaki najciekawszy dla ciebie zakątek świata odwiedziłaś?
wiesz, że też myślałam o Malcie, ale przez znajomą wynajęłam apt w Portugalii, ale myślę, że następna będzie Malta
jeśli nie masz krwawień/plamień, ciąża nie jest zagrożona, nie jesteś jakoś super podatna na zmiany ciśnienia, to czemu masz siedzieć w domu?

Ja kupiłam sobie witaminki z omega 3 (połyka się 2 tabletki) dla kobiet w ciąży, bo tak mi moja gin poleciła. Też mam dość niskie żelazo, ale koleżanka poleciła mi coś innego i muszę dopytać co to jest.

Gosia - widzę, że te same witaminki mamy
Stary 2013-05-23, 21:41   #627
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Gosia - widzę, że te same witaminki mamy
Widzisz prawie jak w reklamie,lacza nas francuskie filmy i zgaga

A zbaczajac z tematu: ksiazki na podstawie ktorych jest Gra o tron sa super,jestem na drugim tomie (to z toba Gosiu pisalam o ksiazkach,nic nie pomylilam? )
Stary 2013-05-23, 21:43   #628
justiii87
Zakorzenienie

Witam wieczorową porą

Ile Wy piszecie nie da się tego nadrobić

ja dziś miałam obronę i od dziś jestem Mgr inż koniec edukacji czas odpocząć
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 21:45   #629
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
Widzisz prawie jak w reklamie,lacza nas francuskie filmy i zgaga

A zbaczajac z tematu: ksiazki na podstawie ktorych jest Gra o tron sa super,jestem na drugim tomie (to z toba Gosiu pisalam o ksiazkach,nic nie pomylilam? )
Ja też czytam teraz czytam Coś niebieskiego.

Oczywiscie na tapecie był Grey juz przeczytany

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Witam wieczorową porą

Ile Wy piszecie nie da się tego nadrobić

ja dziś miałam obronę i od dziś jestem Mgr inż koniec edukacji czas odpocząć
no to gratulacje

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 21:45   #630
justiii87
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
Noo. Strasznie:p Ale mam kuzynke teraz w czerwcu ma termin. Jak z 45 waży to dobrze. Nóżki ma jak moje ręce (a pomimo wagi (56 czyli dużo jak na ten watek ) ręce to mam patyki:p). Bardzo fajnie wygląda z tym brzucholem. Ciekawe jak bedzie po porodzie. Moja szczupła przyjaciółka w ciazy może że 3 kg przytyła ale później się na niej to odbiło i teraz nie może zrzucić.

Ja dziś po wizycie. Lekarz gratulował, życzył powodzenia. Przepisał mi acard75 w związku z poprzednia ciaza i #. Teraz wizyta 7 czerwca. Już się chyba nie doczekam
I na razie kazał nie powtarzać hcg.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Więc który tc ?
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości