|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szukam pracy, pracę dam.
Cytat:
.
|
|
|
|
|
|
#122 | ||
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
I lubię jak moje włosy pachną tłuszczem <3 Uważam, że pieniądze szczęścia nie dają, więc chcę zarabiać mało. Ważne, żeby praca mnie spełniała ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
Szczupły kojarzy się ludziom zdrowo na pierwszy rzut oka. A tak w sumie to nie widziałam jeszcze farmaceuty/farmaceutki z dużą nadwagą, może wszędzie są takie wymagania
|
|
|
#123 |
|
damn good coffee
|
|
|
|
|
|
#124 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale płatne w EURO
|
|
|
#125 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
Tak to już jest przekonuje nas dentysta z idealnym uśmiechem, fryzjerka z pięknymi włosami oraz lekarz i farmaceuta, który wygląda szczupło, zdrowo i ma w sobie jakąś energię. A ostatnio to chyba bardziej się muszą znać na kosmetykach niż lekach, bo niektóre apteki to zaczynają przypominać sklep kosmetyczny
|
|
|
#126 |
|
Konto usunięte
|
chętnie wysmażę chętnych na grillu.
|
|
|
|
|
#127 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rzadko bywam w aptekach, ale w sumie też nie kojarzę żadnej aptekarki z poważną nadwagą... Ciekawostka
|
|
|
|
|
|
#128 |
|
.
|
a jaka to wedlug ciebie poważna nadwaga? :P bo ja znam farmaceutki z nadwagą. farmaceuci są od wydawania leków a nie bawienia się w prowadzenie sklepu kosmetycznego. poza tym przy sporej nadwadze przy pracy stojącej te osoby miałyby spore problemy zdrowotne (np. żylaki)
|
|
#129 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#130 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#131 |
|
Wtajemniczenie
|
To chodzi o wytrzymałość materiałów, nie
? Szkoda, że nie napisał "wydymałka".
Edytowane przez Lisciolaz Straszliwy Czas edycji: 2013-05-23 o 18:51 |
|
|
|
|
#132 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
albo to Cytat:
Cytat:
jeszcze chwila i zacznę cytować klasyka. |
|||
|
|
|
|
#133 |
|
Raczkowanie
|
Później przeczytam cały wątek, ale napisze teraz tylko, że nie mogę pojąć takich ogłoszeń, podobnie sprawy się mają jeśli chodzi o oferty mieszkań, np. w stylu "Wynajmę mieszkanie w Nowej Hucie, os. Oświecenia" a ceny, metrażu itd brak.Zawsze mam wrażenie, że piszą jakby to był telegram albo ogłoszenie w gazecie, gdzie się płaci od słowa.
|
|
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
strach to mówić, ale od kiedy zobaczyłam ogłoszenie o stażu dla sprzątaczek/sprzątaczy biurowych, gdzie w wymaganiach było x lat doświadczenia na podobnym stanowisku, to już mnie nic nie zdziwi.
|
|
|
|
|
#135 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
? I to ogłoszenie było na serio ?
Edytowane przez Lisciolaz Straszliwy Czas edycji: 2013-05-23 o 20:26 |
|
|
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#137 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja raz nie dostałam pracy jako sprzątaczka bo nie miałam udokumentowanego doświadczenia, a to nie było sprzątanie niewiadomo czego tylko 2 razy w tygodniu po godzinie mycie podłogi i wycieranie monitorów i biurek w lokalu 30 metrowym...no cuż ale pewnie bez doświadczenia bym sobie z tym nie poradziła ![]()
Edytowane przez 201707171556 Czas edycji: 2013-05-23 o 21:01 |
|
|
|
|
|
#138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasami mam wrażenie, że w ogłoszeniach o staż to zaraz będą wołać o doktorat, 3 fakultety, pi razy drzwi znajomości języków obcych, obsługi glebogryzarki i 10 lat doświadczenia. a i status bezrobotnego, bo po co pracodawca ma płacić komuś pensje, jak to PUP może zrobić... |
|
|
|
|
|
#139 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jakiś czas temu widziałam ogłoszenie na gumtree wrocław, już go tam nie ma żebym mogła zacytować ale w każdym razie chodziło o: miesięczny staż na stanowisku telefoniczny doradca play - wynagrodzenie 800zł/mc Zaznaczyli też, ze bez prowizji i premii bo to staż w końcu - poza tym co tam pieniądze, liczy się zdobywanie doswiadczenia na nowym stanowisku
|
|
|
|
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
tak mi się przypomniało o obietnicach, byłam raz na takim spotkaniu pracodawców ze studentami. firmy miały nam przedstawić jakieś formy zatrudnienia. oczywiście, wszystko okazało się wolontariatem.
Europejskie Centrum Solidarności - trzeba znać język by móc wycieczki oprowadzać, w ramach wolontariatu, of kors. jakieś stowarzyszenie zajmujące się osobami niepełnosprawnymi, głównie z zespołem Downa lub podobnymi schorzeniami - trzeba się zajmować podopiecznymi za darmo, a w nagrodę, wyjazd zagraniczny połączony z dalszą opieką nad tymi osobami. ja nawet nie oczekuje jakieś hiper-super-megawypasionych pieniędzy za pierwszą pracę. no ale mam wrażenie, że wszyscy pracodawcy myślą, że praca dla nich jest już wystarczającym zaszczytem, więc po co mi pensja?
|
|
|
|
|
#141 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"Co nie zabije to wzmocni...To nieprawda. Co nie zabije, to nie zabije. Wcale nie musi wzmacniać, potrafi sponiewierać i zostać na całe życie." Jacek Walkiewicz Edytowane przez Tataraczka Czas edycji: 2013-05-23 o 23:41 Powód: zmiana kodu bb |
|
|
|
|
|
#142 |
|
Konto usunięte
|
Durga a jesteś kreatywna i komunikatywna?
|
|
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
idę się zamknąć w kurczaku
|
|
|
|
|
#144 |
|
Konto usunięte
|
szprotka - szukając pracy jako opiekun kolonijny - gdzie tak btw opiekujesz się dziećmi 24 godziny na dobę i dostajesz za to 400 zł za dwa tygodnie - odpisała mi tylko jedna 'organizacja' że jasne, mogę jechać, tzn... za darmo i z mopsu tylko jeszcze jakbym sobie opłaciła dojazd w te i wewte to właściwie mogę jechać
|
|
|
|
|
#145 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#146 |
|
Konto usunięte
|
bo widzisz, musisz być kreatywna, komunikatywna... kurde chyba pracodawcy lubią słowa na k bo to się przejawia w 90% ogłoszeń xd
|
|
|
|
|
#147 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#148 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#149 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bez zagwarantowanego etatu z wynagrodzeniem też mogłabym isć do darmowej pracy w zawodzie oczywiscie, ale już na krócej, 1 - max 2 miesiace żeby się przyuczyć, zdobyć doswiadczenie dzięki któremu miałąbym szanse na zatrudnienie gdzie indziej. Drabineczka ja też lubię słowo na k gdy czytam takie ogłoszenia o pracę
|
|
|
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
a wyglądałabym tak jak wyglądam, gdyby nie to, że śpię zamknięta w kurczaku? trochę formaliny, oregano żeby zapaszek był i sru. wszyscy piękni i bogaci tak śpią
a zwłaszcza pracodawcy
Edytowane przez szprotka_ Czas edycji: 2013-05-23 o 23:49 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:39.

poszłabym zobaczyć co się dzieje na tym parkingu gdyby to nie był drugi koniec miasta 

ale płatne w EURO 

? I to ogłoszenie było na serio