Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-23, 17:21   #961
shizaxa
Wtajemniczenie

Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV

Cytat:
Napisane przez kitkulka Pokaż wiadomość
Nie mogę się napatrzeć na Sochę w ciąży
http://www.pudelek.pl/artykul/55374/...amour_zdjecia/

Bunny kupię na bank tę odżywkę, jutro między zajęciami podjadę do Rossa
a wiecie, że od dziś podobno znowu -40% na kolorówkę?
mnie ona się bardzo w ciąży podoba
byłam dziś w rossie, tylko ja na kremach dla mamusi tłumy
Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
No u nas był zakaz całkowity i laski sie stosowały. Jednak pracuje się przy czyjejś twarzy, można kogoś zadrapnąć, krzywde zrobić.
Zresztą no tak już jest w tym zawodzie

Laski TŻ dostał prace
gratulacje dla tz
Czeko moja sis tez chce iść na kosmetologię, upatrzyła szkołe policealną, byłysmy wczoraj, dobrze wyposażoną, tylko czy ona po tym technika będzie mieć?

Cytat:
Napisane przez blond bunny Pokaż wiadomość

nie no sliczna jest ale taki pucuś
ja bym beczala jakbym az tak przytyla, chociaz ona zawsze byla przy kosci
ja uwazałam że ona szczupła była
Cytat:
przytyło? No co Wy ona zawsze miała pultaśną twarz, takie ujęcie chyba, w innych kreacjach wygląda super, to mnie nie pocieszyłyście, będę pewnie jak słonica wyglądać, poryczałam się ostatnio przez to wiem, że to może płytkie, ale to moje ciało i boję się tego jak się będzie zmieniało

oki, zapisuję, że syoss shine

na yt oglądam tylko Katosu o imbirze słyszałam i czytałam, w mojej ciążowej książce też polecają, ale ja go nie znoszę i nie wiem co teraz

mam dzisiaj fazę na zapiekanki z chleba z serem ratuję się jak mogę, żeby tylko nie pójść do McDonalda
Kitko nie będziesz słonicą, będziesz piękną młodą dziewczyną z brzuszkiem, nie martw się
Cytat:
Napisane przez exclusivee Pokaż wiadomość
Przyszła mi właśnie kasiorka na konto i co? Od razu zamówiłam podkład na all i serum antycellulitowe Gdyby nie to że czekają mnie jeszcze inne zakupy w sklepach stacjonarnych zamawiałabym pewnie dalej z neta coś
Ex jak Ty zamawiałaś z ebay to robiłaś sobie paypala? najpierw musisz na tego palpala przelać ze swojego konta, a później jak kupujesz to płaicsz z tego paypala?
Cytat:
Ej no zobaczcie zdjęcia Sochy sprzed tygodnia, moim zdaniem to ta różowa kiecka ją tak "napompowała", a tak to głównie w brzuch jej poszło

http://www.pudelek.pl/artykul/55244/...rezie_zdjecia/

http://www.pudelek.pl/artykul/55205/...sukience_foto/
właśnie w tej jasnej sukience wczoraj widziałam zdjęcia i ślicznie wygląda, gruba nie jest
Cytat:
Napisane przez xXxKYLIExXx Pokaż wiadomość
Od 10h cisne odcinki Spartacusa...
Kocham,ubustwiam ten serial
ja tak Hart of dixie oglądałam, po kilka odcinków dziennie, na ile transwer na ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ pozwolił
Cytat:
Dziewczyny jakie znacie sposoby na pekajace piety
mam stojaca prace, i zauwazylam, ze za bardzo obciazam ta stope, w ktorej wlasnie pieta mi pekla, boli jak cholera
ja po prostu smarowałam kremem codziennie na noc...
jeszcze scholl stosowałam

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
jest (październik'13)-50cm
będzie-55cm

Farbuję: wella koleston 12/89
shizaxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 17:42   #962
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Dzięki Bunny

Kylie, możesz jeszcze popróbować z kremami, ale powiem Ci, że czasem częstym peelingowaniem/frezowaniem czy wszelkim usuwaniem naskórka można się nieźle załatwić, no chyba, że nie używa się nóg wcale Usuwasz tak, żeby stopy były gładkie- jest miło i pięknie, ale bardzo często robi się szybko skorupa jako reakcja obronna. Nie zawsze warto usuwać ten naskórek, rozmiękczać go intensywnie, gdy potem i tak narażasz stopy na duże obciążenie (Twoja praca).

Jestem po kosmetologii, gdzie zawsze zalecało się robić pedicure do ładnej, gładkiej stopy (oczywiście bez przesady!), ale z tego co widzę, czasem warto się trochę "zaniedbać" i zrobić przerwę od tarki czy pumeksu. Zamiast nawilżać i rozmiękczać, bardziej iść w stronę natłuszczania i ochrony np. lanoliną z Ziaii czy Linodermem Plus.

Ten krem do rąk też się może nadać, mimo, że będzie trochę bardziej nawilżający (wchłania się) https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra-wersja.html

Mój pomysł może się wydawać dziwaczny, ale znam przykłady kilku osób z otoczenia, którym pomogło zaprzestanie na jakiś czas pumeksowania itp. gdy mają pracę stojącą.

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2013-05-23 o 17:43
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 17:46   #963
Kotka17
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
To się tyczy naturalnej miesiączki, a nie krwawienia z odstawienia

Zrobisz jak uważasz, ale czasem lepiej być trochę zbyt przezornym niż później płakać
Cytat:
Rozpocząć a nie przy zmianie Czyli jak zaczynasz poraz 1 brac jakiekolwiek tabsy.
Ale twój wybór, rób co chcesz.

Przy zmianie najbezpieczniej przerwy nie robić, ale twoja sprawa.
Cytat:
Napisane przez ankaa86 Pokaż wiadomość
Kotka bez przerwy, czyli, że weźmiesz ostatnią tabletkę, i natępnego dnia bierzesz już pierwszą z nowego listka. Ja tak miałam.
teraz nie wiem skoro farmaceuta twierdzi inaczej to chyba wie co mówi??? hmm nie chce brać odrazu bo miałam tak z evrą i yasminelle i sie pochorowałam dostałam biegunki i wymiotów przez 3 dni i dopiero po odstawieniu tabletek sie unoromowało

a to zdanie oznacza chyba ze moge po przerwie wziąść:
nie później niż w dniu następującym po przerwie w przyjmowaniu poprzednich tabletek (lub po
przyjęciu ostatniej nieaktywnej tabletki poprzedniego leku)
odżywianie włosków

Edytowane przez Kotka17
Czas edycji: 2013-05-23 o 17:49
Kotka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 18:03   #964
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kotka17 Pokaż wiadomość
teraz nie wiem skoro farmaceuta twierdzi inaczej to chyba wie co mówi??? hmm nie chce brać odrazu bo miałam tak z evrą i yasminelle i sie pochorowałam dostałam biegunki i wymiotów przez 3 dni i dopiero po odstawieniu tabletek sie unoromowało

nie później niż w dniu następującym po przerwie w przyjmowaniu poprzednich tabletek (lub po
Możesz, ale ogólnie nie jest to zalecane, bo Naraya ma prawie dwa razy mniej estrogenu, to jest dość duży przeskok. Jeżeli zajdziesz w ciążę (czego oczywiście nie życzę), to farmacetka nie poniesie odpowiedzialności, prawda? Znam trochę środowisko farmaceutyczne, sama byłam w studium, nie powierzyłabym tak ważnej sprawy jak potencjalna ciąża farmaceucie, który nie zna mojego organizmu, nie badał mnie itp.

Ja nie jestem panikarą jak co niektóre na Wizażu, które biorą tabletki i stosują gumy ze stosunkiem przerywanym, ale wprowadzaniem słabszych tabletek czasem warto dmuchać na zimne. Większość młodych, zdrowych kobiet takiego przeskoku nie zauważy, ale szansa na ciążę się zwiększa i nie ma co mówić, że nie.

Co do tych wymiotów, jest bardziej prawdopodobne, że to nie od łączenia opakowań, ale od składu Y. (subst. pomocnicze), znam sporo dziewczyn, które miały tak samo na początku, a brały bez łączenia opakowań. Czasem tak się reaguje na nowy lek po prostu. Przy braku przerwy zwykle jak już coś, to boli podbrzusze jak przy okresie, głowa i czasem nogi

Skróć chociaż przerwę o dzień czy dwa, będzie bezpieczniej

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2013-05-23 o 18:19
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 19:37   #965
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shizaxa Pokaż wiadomość
mnie ona się bardzo w ciąży podoba
byłam dziś w rossie, tylko ja na kremach dla mamusi tłumy

gratulacje dla tz
Czeko moja sis tez chce iść na kosmetologię, upatrzyła szkołe policealną, byłysmy wczoraj, dobrze wyposażoną, tylko czy ona po tym technika będzie mieć?

ja uwazałam że ona szczupła była

Kitko nie będziesz słonicą, będziesz piękną młodą dziewczyną z brzuszkiem, nie martw się

Ex jak Ty zamawiałaś z ebay to robiłaś sobie paypala? najpierw musisz na tego palpala przelać ze swojego konta, a później jak kupujesz to płaicsz z tego paypala?

właśnie w tej jasnej sukience wczoraj widziałam zdjęcia i ślicznie wygląda, gruba nie jest

ja tak Hart of dixie oglądałam, po kilka odcinków dziennie, na ile transwer na ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ pozwolił

ja po prostu smarowałam kremem codziennie na noc...
jeszcze scholl stosowałam
No jak szkoła policealna to studium kosmetyczne Tytułu kosmetologa nie bedzie mieć bo to sa osobne studia, bedzie miała tytuł technika usług kosmetycznych Oczywiście jeśli zda egzamin. Częśc praktyczną i teoretyczną
Cytat:

Farmaceuta nie zna wszystkich stężeń hormonów na pamięć to raz.
Ulotka jest uniwersalna więc zakłada zmiane z tabletek o mniejszym i większym stężeniu. Tzn że jeśli zmieniasz z większego stężenia to nie później niż po 7-dniowej przerwie, jak z mniejszego to od razu bez przerwy. Taka jest zasada
Producent musi się zabezpieczyc i podac wszystkie opcje. Chodzi o to że po prostu nie możesz wydłużać przerwy przy zmianie - o tym mowa w tym punkcie że nie później niż po 7-dniowej przerwie.

A wymioty, biegunki to kwestia źle dobranych tabletek a nie połączenia ich.
Nie wiem czego sie tak bać, ja tak robiłam kilka razy, większosc tak robi i nikomu sie krzywda dzieje
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 20:50   #966
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Wstawilam do albumu zdjecia z grzywka, robione lapkiem ale nie mam innego wyjscia, bo cos sie z naszym Nikosiem dzieje

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

tak sie naoogladalam, ze jak sie rzucilam na Tz, to byl tak zachwycony ,ze powiedzial,że mi dzisiaj kolejny sezon sciagnie

Wlasnie chodzi o to ,ze ja bardzo dbam o stopy ze wzgledu na rodzaj pracy. czesto pumeksuje, peelinguje,kremy na noc stosowalam ale jakos slabo pomaly wiec zaczelam wcierac olejek DB na noc, a i tak nie pomaga. Pracuje w takich jakby trampko-adidasach plaskich.
I to sie dzieje tylko w lewej stopie, prawa mam gladziutka jak pupcia niemowlaka, nie czaje tego
pieknie ci w tej grzywce a w klapkach pracowac nie mozesz?
pamietam ze mi jak pracowalam w spozywczym i 10h non stop na nogach to mi puchly jak balony ale zeby stopy nie pekaly to pracowalam latem w klapkach i sie goilo i bylo ok. tylko jakby sanepid wpadl to przypal ale mialam drugie buty w torebce

Cytat:
Dzięki Bunny

Kylie, możesz jeszcze popróbować z kremami, ale powiem Ci, że czasem częstym peelingowaniem/frezowaniem czy wszelkim usuwaniem naskórka można się nieźle załatwić, no chyba, że nie używa się nóg wcale Usuwasz tak, żeby stopy były gładkie- jest miło i pięknie, ale bardzo często robi się szybko skorupa jako reakcja obronna. Nie zawsze warto usuwać ten naskórek, rozmiękczać go intensywnie, gdy potem i tak narażasz stopy na duże obciążenie (Twoja praca).

Jestem po kosmetologii, gdzie zawsze zalecało się robić pedicure do ładnej, gładkiej stopy (oczywiście bez przesady!), ale z tego co widzę, czasem warto się trochę "zaniedbać" i zrobić przerwę od tarki czy pumeksu. Zamiast nawilżać i rozmiękczać, bardziej iść w stronę natłuszczania i ochrony np. lanoliną z Ziaii czy Linodermem Plus.

Ten krem do rąk też się może nadać, mimo, że będzie trochę bardziej nawilżający (wchłania się) https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra-wersja.html

Mój pomysł może się wydawać dziwaczny, ale znam przykłady kilku osób z otoczenia, którym pomogło zaprzestanie na jakiś czas pumeksowania itp. gdy mają pracę stojącą.
to prawda zbyt miekkie stopy latwiej uszkadzac, peelingowac stopki to chodzilo mi o masaz peelingiem i splukac.
pumeksem raz na jakis czas... jak juz trzeba naprawde te zgrubienia ciutke zetrzec.

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

z mojego spotkania w resto dupa wlascicielka odwolala i przelozylismy na poniedzialek, ech...

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

kylie kupilam szamponik dove do farbowanych
bede testowac- ale kiedy to nie wiem

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

dziewczynki pomocy...

jaki tort na wesele sie nadaje? jakis jasny tak? a smak? smietankowy? moze byc z owocami ja myslalam o malinach i borowkach???

chcialabym jakis dobry ale ja lubie tylko czekoladowe torty...
Stary 2013-05-23, 20:53   #967
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
pamietam ze mi jak pracowalam w spozywczym i 10h non stop na nogach to mi puchly jak balony ale zeby stopy nie pekaly to pracowalam latem w klapkach i sie goilo i bylo ok. tylko jakby sanepid wpadl to przypal ale mialam drugie buty w torebce

to prawda zbyt miekkie stopy latwiej uszkadzac, peelingowac stopki to chodzilo mi o masaz peelingiem i splukac.
pumeksem raz na jakis czas... jak juz trzeba naprawde te zgrubienia ciutke zetrzec.

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

z mojego spotkania w resto dupa wlascicielka odwolala i przelozylismy na poniedzialek, ech...

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

dziewczynki pomocy...

jaki tort na wesele sie nadaje? jakis jasny tak? a smak? smietankowy? moze byc z owocami ja myslalam o malinach i borowkach???

Może jakis cytrynowy?

Na wakacje jak jest ciepło fajny jest, taki lekki
Stary 2013-05-23, 20:58   #968
201606240916
Konto usunięte

Cytat:

dziewczynki pomocy...

My mieliśmy śmietanowy z borówkami właśnie. Pyszny był i każdemu smakował
I syniowi na urodziny też zawsze robię śmietanowy z owocami. Nam taki najlepiej smakuje.
201606240916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 20:58   #969
blond bunny
Zakorzenienie

to inaczej, ktore torty z tej oferty?

http://babs.com.pl/torty

nie wiem morelowy? gruszkowy? bo masa i tak jest smietanowa lub waniliowa a ja wole smaki nei takei oczywiste i owocowe

jak myslicie?
Stary 2013-05-23, 21:04   #970
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:

nie wiem morelowy? gruszkowy? bo masa i tak jest smietanowa lub waniliowa a ja wole smaki nei takei oczywiste i owocowe

jak myslicie?
Wg mnie jogurtowy albo cytrynowy Ewentualnie brzoskwiniowy z winem musującym, ale tu juz jak np jakieś dzieci będą to troche nie wypada.
Stary 2013-05-23, 21:04   #971
201606240916
Konto usunięte

Cytat:

jak myslicie?
Fajny jest cytrynowy lub pomarańczowy, i z czarną porzeczką też. Ale to już zależy od waszych gustów smakowych

Bunny, a polecałaś maskę z Elseve, total repair, a teraz reklamują jakąś nową. Też dobra?
Stary 2013-05-23, 21:06   #972
shizaxa
Wtajemniczenie

Ja miałam czekoladowo-orzechowy
a tych co pokazałaś podoba mi się: brzoskwiniowy z winem musującym, morelowy, ewentualnie pomarańczowy/cytrynowy

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
będzie-55cm

Stary 2013-05-23, 21:11   #973
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Wg mnie jogurtowy albo cytrynowy Ewentualnie brzoskwiniowy z winem musującym, ale tu juz jak np jakieś dzieci będą to troche nie wypada.
dzieci beda max 2 lata ode mnie mlodsze ciezko mowic o dzieciach
Cytat:
Fajny jest cytrynowy lub pomarańczowy, i z czarną porzeczką też. Ale to już zależy od waszych gustów smakowych

Bunny, a polecałaś maskę z Elseve, total repair, a teraz reklamują jakąś nową. Też dobra?
ogladalam ja dzis w ross- total repair extreme i za jedyne 15zl ale kozacka i do tego pisze- rekonstruujaca jakby nie to ze tyle mam masek to... bylaby moja probuj.
Cytat:
Ja miałam czekoladowo-orzechowy
a tych co pokazałaś podoba mi się: brzoskwiniowy z winem musującym, morelowy, ewentualnie pomarańczowy/cytrynowy
kurcze ja bym wolala morelowy
nie wiem jak goscie... w sumie ja to pewnie tego tortu jak i innego zarcia nie tkne beda mdlosci, stres.. wiadomo

nie lubie cytrynowych i pomaranczowych smietanowych tez a zreszta z moimi jelitami to smietanowy moze sie zle skonczyc

i ile tego tortu? babeczka z cukierni sugerowala brac jakies 4kg na 40 osob... nie za malo?
Stary 2013-05-23, 21:20   #974
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:

ogladalam ja dzis w ross- total repair extreme i za jedyne 15zl ale kozacka i do tego pisze- rekonstruujaca jakby nie to ze tyle mam masek to... bylaby moja probuj.

nie wiem jak goscie... w sumie ja to pewnie tego tortu jak i innego zarcia nie tkne beda mdlosci, stres.. wiadomo

nie lubie cytrynowych i pomaranczowych smietanowych tez a zreszta z moimi jelitami to smietanowy moze sie zle skonczyc

i ile tego tortu? babeczka z cukierni sugerowala brac jakies 4kg na 40 osob... nie za malo?
No to nie ma problemu jak nie ma dzieci
To bierz morelowy, albo ten jogurtowy
Stary 2013-05-23, 21:23   #975
kitkulka
Zakorzenienie

Cytat:
oj kiteczko nie martw sie szybko wrocisz do formy tylko nie jedz non stop jak ci sie zachce- staraj sie chociaz ;/

nie no sliczna jest ale taki pucuś
ja bym beczala jakbym az tak przytyla, chociaz ona zawsze byla przy kosci
nie jem, nie jem pilnuję się, jeszcze nic nie przytyłam na szczęście jem zdrowo, dużo warzyw i owoców, rybek i kurczaka, więc może źle nie będzie

pacuś jest z Sochy, taki typ ja pamiętam ją ze starych seriali to taka kluseczka, twarz zawsze będzie miała pućkowatą i jakoś szczególnie nigdy mnie nie zachwycała ale teraz właśnie w ciąży tak
Cytat:
Wg mnie też ładnie wygląda, troche sie na buźce może zaokrągliła ale i tak wyglada pięknie
A ty się Kitka nie stresuj Wiadomo, ciąża to trudny okres, ciało się zmienia. Ale jak tylko nie poddasz się opini że jak kobieta w ciąży to musi jeść za dwoje albo i za troje to na pewno wszystko bedzie ok

Naprawde znam sporo dziewczyn które całe życie były szczupłe i w ciazy tez właściwie sam brzuszek im rósł
nie jem za dwoje, jem dla dwóch! takie motto z mojej książki o pysznym i zdrowym odżywianiu w ciąży
sporo piję i się nawilżam, chociaż nie lubię TŻta muszę do tego zatrudnić

Cytat:
Napisane przez exclusivee Pokaż wiadomość
Kitka spójrz na to z innej strony- urosną Ci pituty a i pupka po ciąży będzie pełniejsza Potem trochę ciało ujędrnisz bd git
ta, a później mi mój Bąbel z pitutów wszystko wyssie i będę miała dwa naleśniki już tylko dwa staniki mnie nie cisną
pupkę zawsze miałam okrągłą, mam nadzieję, że nie będzie taka Kardashianowa
Cytat:
Ej no zobaczcie zdjęcia Sochy sprzed tygodnia, moim zdaniem to ta różowa kiecka ją tak "napompowała", a tak to głównie w brzuch jej poszło

http://www.pudelek.pl/artykul/55244/...rezie_zdjecia/

http://www.pudelek.pl/artykul/55205/...sukience_foto/
właśnie o tych fotach mówiłam jakie nogi szczupłe! Bebzolek jej tylko wyskoczył i buzia jak księżyc w pełni, ale zawsze taką miała
Cytat:
Ja też uważam, że Socha w ciąży wygląda pięknie
Nie martw się, wystarczy, że będziesz o siebie dbała, tak jak dotąd, i będziesz piękną kobietą z brzuszkiem
Cytat:
dzięki dziewczyny
Cytat:

dziewczynki pomocy...

ja lubię śmietankowo-truskawkowe ale zjem tylko troszeczkę, bo nie przepadam za tortami, więc chyba nie pomogę

Kylie
super z grzywką też miałam podobną dwa lata temu i umierałam przez nią na nerwicę
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 21:26   #976
blond bunny
Zakorzenienie

laseczki chodzcie wiecie gdzie
Stary 2013-05-23, 22:05   #977
shizaxa
Wtajemniczenie

ja właśnie myślę nad grzywkę taką na bok...
Bunny 100g na osobę, tak się liczy po co ma Ci zostać? plus 0,5kg możesz wziąć bo to różnie kroją

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
będzie-55cm

Stary 2013-05-23, 23:48   #978
infatuated
Zakorzenienie

Bunny- a może taki tort babeczkowy ?

niektóre są takie cudne
sama nad nim myślę, ale przy naszej liczbie gości na wesele to by wyszło sporo drożej niż normalny tort

a kwiaty wiesz jakie będziesz mieć?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wesele-i-okazje (1).jpg (50,8 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg images (1).jpg (12,8 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg stylowi_pl_kuchnia_ab_1552062.jpg (53,2 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Cupcake-13.jpg (29,2 KB, 13 załadowań)
infatuated jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 06:58   #979
Ninedin
Zakorzenienie

ex gratuluję zdanego egzaminu

kitka mnie też się Socha teraz podoba

nigdy nie powiedziałabym, że Socha była kiedykolwiek gruba Że ma okrągłą buzię, to zwyczajnie taki kształt twarzy W ciąży może być nawet lekko opuchnięta na buzi, ale do przytycia np. Kim Kardashian to jej dalekoooo

bunny wszystkie te torty fajnie wyglądają Czy ta cukiernia robi prezentacje? Można wtedy spróbować, co najlepiej smakuje
Kiedyś jadłam pyszny wiśniowy tort, nie był słodki, a taki kwaskowaty lekko Niestety w większości tortów czuć margarynę i są za słodkie, aż mdłe

Kylie fajnie w grzywce Lubię grzywki , ale później się denerwuję, jak nie chce mi się ułożyć i zaczynam zapuszczać
Pięta pęka bo jest sucha - w lecie też mam problem, bo mam suche używam kremu Neutrogena i wtedy są super. Frezuję tylko po zimie, a później zwykła tarka raz w tygodniu.

A tak w ogóle to: Cześć w ten deszczowy dzień
Stary 2013-05-24, 07:47   #980
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Dzien dobry kochanienkie
od jutra urlop
wiec spodziewajcie sie gradobicia, tornada i ataku marsjan, bo Kylie ma wolne
Cytat:
Możesz, ale ogólnie nie jest to zalecane, bo Naraya ma prawie dwa razy mniej estrogenu, to jest dość duży przeskok. Jeżeli zajdziesz w ciążę (czego oczywiście nie życzę), to farmacetka nie poniesie odpowiedzialności, prawda? Znam trochę środowisko farmaceutyczne, sama byłam w studium, nie powierzyłabym tak ważnej sprawy jak potencjalna ciąża farmaceucie, który nie zna mojego organizmu, nie badał mnie itp.

Ja nie jestem panikarą jak co niektóre na Wizażu, które biorą tabletki i stosują gumy ze stosunkiem przerywanym, ale wprowadzaniem słabszych tabletek czasem warto dmuchać na zimne. Większość młodych, zdrowych kobiet takiego przeskoku nie zauważy, ale szansa na ciążę się zwiększa i nie ma co mówić, że nie.

Co do tych wymiotów, jest bardziej prawdopodobne, że to nie od łączenia opakowań, ale od składu Y. (subst. pomocnicze), znam sporo dziewczyn, które miały tak samo na początku, a brały bez łączenia opakowań. Czasem tak się reaguje na nowy lek po prostu. Przy braku przerwy zwykle jak już coś, to boli podbrzusze jak przy okresie, głowa i czasem nogi

Ja jak zamienialam z Cilestu na Novynette to zrobilam normalnie 7 dniowa przerwe i w 8 dzien wzielam pierwsza tabletke Novynette

Stopki doprowadzilam jakos wczoraj do ladu, bede strala sie jej dzisiaj w pracy nie obciazac, bo to chyba tez ma znaczenie
Cytat:

dziewczynki pomocy...

Dziekuje
wiesz raczej nie mozemy pracowac w klapkach, bo jak nam cos na na noge spadnie to przesrane,a jeszcze jak z nienacka wpadnie kierownik regionalny to w ogole po lbie dostaniemy. Ale bede tak robic, bo ztego co wiem laski w tej pracy tak w tamtym roku robily,tylko tak jak Ty mialy na zmiane buty na zalpeczu
co do tortu to ja jestem fanatykiem ciast czekoladowych wiec...sama
rozumiesz, ja jestem za czekoladowym
z orzechami moze rczej nie, bo teraz z tego co slysze to co druga soba ma alergie na orzechy wiec lepiej nie brac nic z orzechami wg mnie

Ja wlasnie specjalnie wczesniej wstalam, bo wlosy jeszcze musze umyc i nie wiem czym myc
-JJ
-Biovax
-Natei
-Schauma
-Joanna Rzepa
-Dove

Cytat:

jak myslicie?
Czekoladowy z wiśnią
Cytat:
nie jem za dwoje, jem dla dwóch! takie motto z mojej książki o pysznym i zdrowym odżywianiu w ciąży
sporo piję i się nawilżam, chociaż nie lubię TŻta muszę do tego zatrudnić

ta, a później mi mój Bąbel z pitutów wszystko wyssie i będę miała dwa naleśniki już tylko dwa staniki mnie nie cisną
pupkę zawsze miałam okrągłą, mam nadzieję, że nie będzie taka Kardashianowa

dzięki dziewczyny

ja lubię śmietankowo-truskawkowe ale zjem tylko troszeczkę, bo nie przepadam za tortami, więc chyba nie pomogę

Kylie
super z grzywką też miałam podobną dwa lata temu i umierałam przez nią na nerwicę
Dziekuje
ja tam sie nad nia nie spuszczam, raz po myciu wyprostuje i tak do ns mycia jest ok

Nie no, jak Kim to na pewno nie bedzies wygladc, swoja droga jak sie mozna dopuscic do takiego stanu
A jesli bdziesz dbac o cialo w tym o piersi, to ani rozstepow miec nie bedziesz i pozniej bedzie Ci latwiej wrocic do fajnego i jędrnego cialka

Cytat:
Napisane przez Ninedin Pokaż wiadomość
nigdy nie powiedziałabym, że Socha była kiedykolwiek gruba Że ma okrągłą buzię, to zwyczajnie taki kształt twarzy W ciąży może być nawet lekko opuchnięta na buzi, ale do przytycia np. Kim Kardashian to jej dalekoooo

bunny wszystkie te torty fajnie wyglądają Czy ta cukiernia robi prezentacje? Można wtedy spróbować, co najlepiej smakuje
Kiedyś jadłam pyszny wiśniowy tort, nie był słodki, a taki kwaskowaty lekko Niestety w większości tortów czuć margarynę i są za słodkie, aż mdłe

Kylie fajnie w grzywce Lubię grzywki , ale później się denerwuję, jak nie chce mi się ułożyć i zaczynam zapuszczać
Pięta pęka bo jest sucha - w lecie też mam problem, bo mam suche używam kremu Neutrogena i wtedy są super. Frezuję tylko po zimie, a później zwykła tarka raz w tygodniu.

Dzieki
U mnie poki co slonce ale tak jaky sie ochlodzilo
ale ja dzisiaj w pracy wiec...
moze i padac, tylko jutro jade do babuni i chcialym zeby byla ladna pogoda to bym sie na lezaczku poopalala

Edytowane przez xXxKYLIExXx
Czas edycji: 2013-05-24 o 07:48
xXxKYLIExXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 08:53   #981
201606240916
Konto usunięte

Hej

U mnie dzisiaj leje, i zimno. A w niedziele mam komunię u bratanicy

Cytat:

Bunny, to bierz morelowy
O, to dzięki. Może wezmę sobie tą elseve nową.
Tak jak pisała shizaxa, 100g na osobę, plus ok 0,5 kg dodatkowo.

xXxKYLIExXx bardzo ładnie ci w grzywce
Stary 2013-05-24, 10:00   #982
Ninedin
Zakorzenienie

U mnie w cukierniach to na liczbę osób, a nie na kilogramy. To nawet nie wiem ile to jest 4 kg tortu Mają chyba coś takiego do krojenia, że równe kawałki wychodzą. Ja jak kroję tort to każdy kawałek ma inny rozmiar
Stary 2013-05-24, 10:46   #983
Kotka17
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:

Cytat:
No jak szkoła policealna to studium kosmetyczne Tytułu kosmetologa nie bedzie mieć bo to sa osobne studia, bedzie miała tytuł technika usług kosmetycznych Oczywiście jeśli zda egzamin. Częśc praktyczną i teoretyczną

Farmaceuta nie zna wszystkich stężeń hormonów na pamięć to raz.
Ulotka jest uniwersalna więc zakłada zmiane z tabletek o mniejszym i większym stężeniu. Tzn że jeśli zmieniasz z większego stężenia to nie później niż po 7-dniowej przerwie, jak z mniejszego to od razu bez przerwy. Taka jest zasada
Producent musi się zabezpieczyc i podac wszystkie opcje. Chodzi o to że po prostu nie możesz wydłużać przerwy przy zmianie - o tym mowa w tym punkcie że nie później niż po 7-dniowej przerwie.

A wymioty, biegunki to kwestia źle dobranych tabletek a nie połączenia ich.
Nie wiem czego sie tak bać, ja tak robiłam kilka razy, większosc tak robi i nikomu sie krzywda dzieje
Dziękuje dziewczyny za pomoc, kupiłam te tabletki ale po namyśle stwierdziłam ze narazie zupełnie odstawiam, a moja mama powiedziała mi ze jakbym zrobiła sobie badanie hormonalne to ginekolog według tego może dobrać tabletki, to prawda? miała któraś z dziewczyn takie badanie?
odżywianie włosków
Stary 2013-05-24, 10:52   #984
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez infatuated Pokaż wiadomość
Bunny- a może taki tort babeczkowy ?

niektóre są takie cudne
sama nad nim myślę, ale przy naszej liczbie gości na wesele to by wyszło sporo drożej niż normalny tort

a kwiaty wiesz jakie będziesz mieć?
nie no taki tort to na jakies wesele a nei obiad uroczystty
kwiatow raczej nei bedzie- bukietem i tak nei mialabym w kogo rzucac, poza tym bedzie mi przeszkadzal
Cytat:
Napisane przez Ninedin Pokaż wiadomość
ex gratuluję zdanego egzaminu

kitka mnie też się Socha teraz podoba

prawde mowiac to nei wiem czy tam mozna poprobowac tych tortow, bo jeszcze nei bylam, dostalam tylko polecenei od szwagra

Cytat:
Dzien dobry kochanienkie
od jutra urlop
wiec spodziewajcie sie gradobicia, tornada i ataku marsjan, bo Kylie ma wolne

Ja jak zamienialam z Cilestu na Novynette to zrobilam normalnie 7 dniowa przerwe i w 8 dzien wzielam pierwsza tabletke Novynette

Stopki doprowadzilam jakos wczoraj do ladu, bede strala sie jej dzisiaj w pracy nie obciazac, bo to chyba tez ma znaczenie

Dziekuje
wiesz raczej nie mozemy pracowac w klapkach, bo jak nam cos na na noge spadnie to przesrane,a jeszcze jak z nienacka wpadnie kierownik regionalny to w ogole po lbie dostaniemy. Ale bede tak robic, bo ztego co wiem laski w tej pracy tak w tamtym roku robily,tylko tak jak Ty mialy na zmiane buty na zalpeczu
co do tortu to ja jestem fanatykiem ciast czekoladowych wiec...sama
rozumiesz, ja jestem za czekoladowym
z orzechami moze rczej nie, bo teraz z tego co slysze to co druga soba ma alergie na orzechy wiec lepiej nie brac nic z orzechami wg mnie

Ja wlasnie specjalnie wczesniej wstalam, bo wlosy jeszcze musze umyc i nie wiem czym myc
-JJ
-Biovax
-Natei
-Schauma
-Joanna Rzepa
-Dove

Czekoladowy z wiśnią

Dziekuje
ja tam sie nad nia nie spuszczam, raz po myciu wyprostuje i tak do ns mycia jest ok

Nie no, jak Kim to na pewno nie bedzies wygladc, swoja droga jak sie mozna dopuscic do takiego stanu
A jesli bdziesz dbac o cialo w tym o piersi, to ani rozstepow miec nie bedziesz i pozniej bedzie Ci latwiej wrocic do fajnego i jędrnego cialka

Dzieki
U mnie poki co slonce ale tak jaky sie ochlodzilo
ale ja dzisiaj w pracy wiec...
moze i padac, tylko jutro jade do babuni i chcialym zeby byla ladna pogoda to bym sie na lezaczku poopalala
myslalam o czekoladowym z wisniami tez, tylko w bialej polewie zeby wygladal ciutke slubnie
a co mi powiesz o szamponie joanna rzepa?
Cytat:
Hej

U mnie dzisiaj leje, i zimno. A w niedziele mam komunię u bratanicy

Bunny, to bierz morelowy
O, to dzięki. Może wezmę sobie tą elseve nową.
Tak jak pisała shizaxa, 100g na osobę, plus ok 0,5 kg dodatkowo.

xXxKYLIExXx bardzo ładnie ci w grzywce
u mnie zaleznei od gosci bedzie 30-40 osob wiec jakies 3.5-4.5 kg tortu.
Stary 2013-05-24, 11:12   #985
Lavia15
Wtajemniczenie

Cytat:
dzięki, przejdę się

no nie wiem, wg mnie widać, że Socha kwitnie w tej ciąży

jak dla mnie ona zawsze była przepiękna kobietą ma w sobie to "coś" - a brzuszek dodaje jej jeszcze bardziej uroku

Cytat:
Wstawilam do albumu zdjecia z grzywka, robione lapkiem ale nie mam innego wyjscia, bo cos sie z naszym Nikosiem dzieje

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

tak sie naoogladalam, ze jak sie rzucilam na Tz, to byl tak zachwycony ,ze powiedzial,że mi dzisiaj kolejny sezon sciagnie

Wlasnie chodzi o to ,ze ja bardzo dbam o stopy ze wzgledu na rodzaj pracy. czesto pumeksuje, peelinguje,kremy na noc stosowalam ale jakos slabo pomaly wiec zaczelam wcierac olejek DB na noc, a i tak nie pomaga. Pracuje w takich jakby trampko-adidasach plaskich.
I to sie dzieje tylko w lewej stopie, prawa mam gladziutka jak pupcia niemowlaka, nie czaje tego

mega ci w tej grzywie!! Dodaje ci seksapilu i tak jakoś drapieżniej w niej wyglądasz co do stóp popękanych ja używam tego kremu z oriflame na popękane pięty i mi pomagał

Ja znów chora ;/// jutro miałam isc na urodziny kumpeli ale chyba nie pójde bo strasznie źle sie czuje boli mnie gardło, kości, ucho, glowa....wszystko totalnie. Do tego znowu tracę głos

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:

dziewczynki pomocy...

Ja uwielbiam kokosowe torciki albo właśnie czekoladowe ważne żeby nie był za słodki i żeby każdemu w miarę przypasował

ja np. bardzoo nie lubie śmietankowych torcików....

Cytat:

jak myslicie?
a z tej oferty jak dla mnie najlepszy czekoladowo- wiśniowy albo czekoladowo- orzechowy myśle że któryś z tych pasowałby idealnie
treningi z Ewą Ch. i Mel B.
ZUMBOMANIACZKA
Lavia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 11:24   #986
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Dziękuje dziewczyny za pomoc, kupiłam te tabletki ale po namyśle stwierdziłam ze narazie zupełnie odstawiam, a moja mama powiedziała mi ze jakbym zrobiła sobie badanie hormonalne to ginekolog według tego może dobrać tabletki, to prawda? miała któraś z dziewczyn takie badanie?
Nieprawda
Badania hormonalne robi się wtedy kiedy ktoś ma jakieś zaburzenia już przed braniem tabletek i chce się sprawdzić czy wogóle można je brać, czy nie zaszkodzą, i co przepisać. W momencie kiedy bierzesz tabletki to teraz i tak musisz czekać gdzieś z pół roku.
Profil hormonalny nie daje prawie nic jeśli chodzi o dobór. Można też wiedzieć jaki ma kobieta profil po dokładnym wywiadzie. A i tak do jednego profilu hormonalnego pasuje kilka albo nawet kilkanascie rodzajów tabletek. Każdy organizm reaguje inaczej. Dlatego lekarz potem na podstawie skutków ubocznych próbuje dobrac jak najlepsze.
Nawet jak zrobisz badania hormonalne nie gwarantuje to tego że bedziesz miała dobrze dobrane tabletki. Nie gwarantuje ani troche. Jest pomocne - tak samo jak dobry wywiad.Bo wtedy sie wie jaki pacjentka ma profil i ogranicza sie grupe z ktorych sie wybiera z 20 tabletek, do np 10

I to lekarz wybiera, a nie pacjentka wchodzi i mowi, że chce te i te.
Stary 2013-05-24, 11:34   #987
Kotka17
Zakorzenienie

Cytat:
Nieprawda
Badania hormonalne robi się wtedy kiedy ktoś ma jakieś zaburzenia już przed braniem tabletek i chce się sprawdzić czy wogóle można je brać, czy nie zaszkodzą, i co przepisać. W momencie kiedy bierzesz tabletki to teraz i tak musisz czekać gdzieś z pół roku.
Profil hormonalny nie daje prawie nic jeśli chodzi o dobór. Można też wiedzieć jaki ma kobieta profil po dokładnym wywiadzie. A i tak do jednego profilu hormonalnego pasuje kilka albo nawet kilkanascie rodzajów tabletek. Każdy organizm reaguje inaczej. Dlatego lekarz potem na podstawie skutków ubocznych próbuje dobrac jak najlepsze.
Nawet jak zrobisz badania hormonalne nie gwarantuje to tego że bedziesz miała dobrze dobrane tabletki. Nie gwarantuje ani troche. Jest pomocne - tak samo jak dobry wywiad.Bo wtedy sie wie jaki pacjentka ma profil i ogranicza sie grupe z ktorych sie wybiera z 20 tabletek, do np 10

I to lekarz wybiera, a nie pacjentka wchodzi i mowi, że chce te i te.
o kurde to co muszę testowac na sobie nie ma idealnego sposobu by to zbadac? a jak skrócę przerwę tak jak piesze truskawkowawiosna to coś da? aile mam sie dodatkowo zabezpieczać przez cały pierwszy miesiąc?
odżywianie włosków
Stary 2013-05-24, 11:47   #988
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
o kurde to co muszę testowac na sobie nie ma idealnego sposobu by to zbadac? a jak skrócę przerwę tak jak piesze truskawkowawiosna to coś da? aile mam sie dodatkowo zabezpieczać przez cały pierwszy miesiąc?
Idź do dobrego lekarza, wypisz mu tabletki które brałaś i po któych co było nie tak. Idealnego sposobu nie ma.
Wg mnie nie ma co skracać przerw tylko albo bierz bez przerwy, albo po 7 dniach. Jak bierzesz po 7 dniach to sie chociaz 2 tygodnie zabezpiecz dodatkowo wrazie co i tyle.
Ja takiego skracania przerw nie lubie osobiście - ale jak chcesz to możesz.
Stary 2013-05-24, 11:55   #989
Kotka17
Zakorzenienie

Cytat:
Idź do dobrego lekarza, wypisz mu tabletki które brałaś i po któych co było nie tak. Idealnego sposobu nie ma.
Wg mnie nie ma co skracać przerw tylko albo bierz bez przerwy, albo po 7 dniach. Jak bierzesz po 7 dniach to sie chociaz 2 tygodnie zabezpiecz dodatkowo wrazie co i tyle.
Ja takiego skracania przerw nie lubie osobiście - ale jak chcesz to możesz.
hehe zeby taki istniał
jeszcze pomyślę co zrobić
odżywianie włosków
Stary 2013-05-24, 12:16   #990
shizaxa
Wtajemniczenie

Bunny mam do Ciebie jeszcze pytanko: jak myję włosy przed maską, to jest w ogóle sens mycia szamponem z odżywką, żeby zabezpieczyć? no bo w końcu po coś rozchylam te łuski szamponem by maska wchłonęła się...

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
będzie-55cm

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości