Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :) - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa 7 12,96%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 1 1,85%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 2 3,70%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 1 1,85%
Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 20 37,04%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 2 3,70%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 4 7,41%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 4 7,41%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 3 5,56%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 3 5,56%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 7 12,96%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-24, 07:15   #4021
Atena564
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
szukać laryngologa, który przyjmie mnie prywatnie od ręki, bo na nfz trzeba czekać i latać za skierowaniami; a mnie ucho coraz bardziej boli , a po 12:00 idziemy na ostatnią (?) wizytę - ciekawe ile waży Ptyś i czy coś się ruszyło Do usłyszenia
oby z uchem było wszystko ok!!! i powodzonka na wizycie!!
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 07:16   #4022
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez Kamciatka
Ja też!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
no to na co czekacie?
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 07:16   #4023
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
No i skończyliśmy 36 tydzień, tak więc od jutra zaczynamy 37

Dziś jedziemy po łóżeczko
za 36 tckla ski:Oby było o czasie
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 07:18   #4024
Atena564
Zadomowienie

Ja dziś wieczorem mam ostatnią wizyte i licze że mi powie że gotowość do porodu jest, szyjka gotowa i rozwarcie jest.....:p rosi: inaczej to się załąmie normalnie

Jutro MAMAY TP !!!
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 07:19   #4025
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2

Jenny, Atena za wizyty
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 07:23   #4026
katherine271
Raczkowanie

Hej dziewczyny

MARCHEWKA, JUSTI MEGA GRATULACJE!!!

jutro mój termin, cały maj byłam nastawiona na urodzenie a teraz mam wrażenie że to nigdy nie nastąpi, jestem zrezygnowania, smutno mi i nerwica mnie dopadła, taką niezależna w postaci trudności w złapaniu oddechu, jakbym cegłę miała w piersi. Jestem wielką i o ile czytam o waszych kilkunastu kilograma na plus co byłoby marzeniem o tyle ją mam 24 plus i wiem że to samo nie zejdzie bo tak bylo w 1 ciąży. Wizytę miałam w środę, zero symptomów porodu, gin mówił że nie ma co na siłę przyspieszać i dopiero na 3 umówiliśmy się do szpitala, mogłam też 28 ale jak mówił kilka razy ze gorzej się śpieszyć niż nie to dałam spokój. I szczerze czuje że do 3 muszę jeszcze chodzic. Gdybym chociaż traciła na wadze zamiast przybierać. A bobas waży raptem ok 3700 to mało, bałam się 5 kilo lub powyżej 4, 5 tak jak coraz ważyła no a póki co wychodzi malutko.
Jakoś łatwiej byłoby mi jeszcze czekać gdyby nie fatalne samopoczucie, teraz te problemy z oddychaniem cały czas bez przerwy, nic mi się już nie chce, wolałabym być w lepszym stanie psycho fizycznym

No to pomarudzilam okropnie, sorki i wszystkim miłego dnia i ewentualnych akcji
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 07:24   #4027
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Śliczna ta chusta, muszę się powtórzyć.

Pokazał nam dziś na usg środkowy palec. Gin włączył buźkę w 3d, oglądamy, piąstka zaciśnięta przy pysiaku, rusza nią i zaraz fik i wystawił środkowy wyprostowany palec. Nasz czas na podglądanie chyba dobiegał końca.
taaa, żebym ją jeszcze wiązać umiała ale nauczyłam się dwóch węzełków póki co

twój mały ma charakterek szkoda, że tego nie nagraliście!
Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
My po wizycie. Tak więc najpierw pojęczałam, że czuję się jakoś słabo, że Młody mniej fika i że puchnę. Dostałam Cyclo-3-fort. Serduszko Małego ładnie pyka. Później badanie na fotelu. I uwaga- gin stwierdził, że raczej na pewno następnej wizyty już nie będzie, chociaż teoretycznie jestem zapisana na 28.05 (Jenny, dopisz proszę). Nie mówił nic o rozwarciu ani nic, w każdym razie TO może nastąpić nawet dzisiaj w nocy... Powiem, że dygam i to strasznie Mężu jutro i w sobotę w trasie i w dodatku zabiera mi samochód...
Idę dopakować torbę, wezmę prysznic i się kładę, bo mi zaraz baniak pęknie!

Tak więc gdybym się dłużej nie odzywała, to ten teges... No wiecie no...

Tymczasem, miłych snów!
o cholera... ciekawe po czym stwierdził??? masz termin jeszcze po mnie, więc coś chyba się po prostu na fotelu zaczęło rozkręcać no ciekawe, ciekawe... gin mojej przyjaciółki posłał ją z fotela do szpitala prawie 4 tyg przed terminem. ona nic nie czuła, a on jej wmawiał, że to już poród się zaczyna. i tego samego dnia późnym wieczorem miała już synka przy sobie
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-24, 07:28   #4028
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cześć

gratulacje dla marchewki i Justi klask i:

ja zaraz pędzę na ktg, a potem z przyjaciółką do tesco po ciuszki f&F dla maluchów
Stary 2013-05-24, 07:28   #4029
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
no to na co czekacie?
Powiedz to mojemu synkowi On sie matki nie słucha
Stary 2013-05-24, 07:28   #4030
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Ja bez smoczka bym padła chyba
Jak jedna zaczyna marudzic w trakcie karmienia drugiej to daję i się młoda uspokaja. Żal mi ich jak zaczynają gryźć rączki i ubrania. To już wolę na te parę minut smoczka dać...
biedne głodomorki takie bezbronne, nie mogą sobie same do lodówki skoczyć, a matka je głodzi
Stary 2013-05-24, 07:30   #4031
nuna2
Zakorzenienie

kciuki za wizyty

Widzę, że pod koniec każdą męczy takie oczekiwanie... Najlepiej to chyba y było z nienacka... Chwilę przed terminem, żeby otem się nie martwic...

Ok idę kończyć ciasto
Stary 2013-05-24, 07:30   #4032
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Ja dziś wieczorem mam ostatnią wizyte i licze że mi powie że gotowość do porodu jest, szyjka gotowa i rozwarcie jest.....:p rosi: inaczej to się załąmie normalnie

Jutro MAMAY TP !!!
ja też ale dzisiaj czeka mnie jeszcze ktg i rozmowa z lekarzem kiedy mam sie zglosic na oddzial bo chce przesunąć tą date z soboty na za tydzięn bo po co mam siedziec tam tyle czasu

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

jutro mój termin, cały maj byłam nastawiona na urodzenie a teraz mam wrażenie że to nigdy nie nastąpi, jestem zrezygnowania, smutno mi i nerwica mnie dopadła, taką niezależna w postaci trudności w złapaniu oddechu, jakbym cegłę miała w piersi. Jestem wielką i o ile czytam o waszych kilkunastu kilograma na plus co byłoby marzeniem o tyle ją mam 24 plus i wiem że to samo nie zejdzie bo tak bylo w 1 ciąży. Wizytę miałam w środę, zero symptomów porodu, gin mówił że nie ma co na siłę przyspieszać i dopiero na 3 umówiliśmy się do szpitala, mogłam też 28 ale jak mówił kilka razy ze gorzej się śpieszyć niż nie to dałam spokój. I szczerze czuje że do 3 muszę jeszcze chodzic. Gdybym chociaż traciła na wadze zamiast przybierać. A bobas waży raptem ok 3700 to mało, bałam się 5 kilo lub powyżej 4, 5 tak jak coraz ważyła no a póki co wychodzi malutko.
Jakoś łatwiej byłoby mi jeszcze czekać gdyby nie fatalne samopoczucie, teraz te problemy z oddychaniem cały czas bez przerwy, nic mi się już nie chce, wolałabym być w lepszym stanie psycho fizycznym

a ciebie gin ile dni po terminie bedzie kladl na oddzial?
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 07:31   #4033
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
biedne głodomorki takie bezbronne, nie mogą sobie same do lodówki skoczyć, a matka je głodzi
Aj lof ju
Stary 2013-05-24, 07:31   #4034
Mysia mysz
Zakorzenienie

http://wyborcza.pl/1,75248,13969584,...#BoxSlotII3img

Stary 2013-05-24, 07:33   #4035
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
o cholera... ciekawe po czym stwierdził??? masz termin jeszcze po mnie, więc coś chyba się po prostu na fotelu zaczęło rozkręcać no ciekawe, ciekawe... gin mojej przyjaciółki posłał ją z fotela do szpitala prawie 4 tyg przed terminem. ona nic nie czuła, a on jej wmawiał, że to już poród się zaczyna. i tego samego dnia późnym wieczorem miała już synka przy sobie
Coś musiało się wczoraj rozkręcić, bo wczoraj już nie brałam no-spy i magnezu i brzuch mi się spinał i strasznie mi Młody uciskał. Normalnie chodząc po domu czy po schodach, to podtrzymywałam brzuch od dołu, bo miałam wrażenie, że mi zaraz wszystko opadnie
A dzisiaj w nocy męczyły mnie skurcze. Właściwie noc z bani. Przysnęłam rano na godzinę i znowu mnie zaczęło łapać- ze dwa takie długaśne plus do tego "odbieranie" nogi... Ale póki co spokój. Względny oczywiście, bo maskarycznie boli mnie spojenie i chyba zaczyna kręgosłup...
Młody dostał przykaz od ojca, coby poczekać do poniedziałku, gdyż dzisiaj Mężu ma trening, jutro finał Ligi Mistrzów, a w niedzielę mecz Mężula... Zobaczymy czy posłucha...

Pytanie do doświadczonych
- z jakimi skurczami śmigałyście do szpitala... Takimi co Was zginało w pół, czy z takimi delikatniejszymi połączonymi trochę z bólem jak na @... Bo ja kompletnie nie wiem kiedy mam zacząć się zbierać, oprócz tego, że powinny one być w miarę regularne...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-24, 07:37   #4036
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

no wiesz co... do 3.06. masz na myśli??? mnie się to coś za długo wydaje. znaczy się owszem, nie trzeba może i wywoływać wcześniej, ale codzienna kontrola KTG musi być! i niech sprawdzą ci wody!!! nie daj się... przy przenoszeniu często są jakieś komplikacje, nieprawidłowości, smółka w wodach itd...
najlepiej to niech się samo rozkręci i będzie po problemie

a ja zaraz do doktorka... nie wiem, co mam na siebie włożyć, zimno strasznie... kawałek dalej, w górach już, normalnie pada śnieg
Stary 2013-05-24, 07:50   #4037
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
kciuki za wizyty

Widzę, że pod koniec każdą męczy takie oczekiwanie... Najlepiej to chyba y było z nienacka... Chwilę przed terminem, żeby otem się nie martwic...

Ok idę kończyć ciasto
Żebyś wiedziała. Średnio sobie radzę z tymi emocjami - z jednej strony martwię sie o dziecko,z drugiej o siebie i ból, z trzeciej czy wszsytko pójdzie dobrze. Wczoraj wyłam pół wieczoru z bólu spojenia, dobrze że chociaż w nocy zaczęłam znów dobrze spać Męczące to jest, zwłaszcza że wiem, ze bardzo prawdopodobne, że skończy się indukcją, a ona też nie na każdego działa - mojej koleżance wywoływali 3 dni, na końcu i tak cesarkę musieli zrobić, a dziwewczyna 3 dni nie spała
Stary 2013-05-24, 07:53   #4038
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Ja też!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Niestety takie jaja jak piszesz się zdarzają - moja mama tak miała, zę w 8. miesiącu rozwracie na 2cm, a jak przyszły skkurcze to nic. W przyrodzie wszystko jest możliwe. Dziś jestem 4 dzień przeterminowana, wczoraj byłam u gin i u mnie wszystko zamknięte, mimo że mały nisko. W dodatku brzuch dziś w nocy prawie nie bolał
Powiem szczerze, że boję się indukcji, nie wiem czy słusznie ALe chyba się bez niej nie obejdzie. Poza tym tak jak juz pisałąm i nikt mi nie wierzył, ginka potwierdziła bez mojej sugestii, ze przenoszenie nie jest dla dziecka dobre, dlatego trzeba je często kontrolować, żeby w razie co móc szybko zareagować. To też mnie jakoś nie pociesza

Lecę zaraz na kolejną akupunkturę. po niej zawsze mnie brzuch boli, napina się, ale coś nie moze się rozbujać. Chyba moja macica nie może sygnału załapać
Ja dzisiaj dzwonie do mojego szpitala zapyatc kiedy mam przyjechac bo z nerwów chyba osiwieje niby mój gin powiedział że do 41 tyg nic sie nie dzieje ale i tak sie martwie

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 07:53   #4039
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
no wiesz co... do 3.06. masz na myśli??? mnie się to coś za długo wydaje. znaczy się owszem, nie trzeba może i wywoływać wcześniej, ale codzienna kontrola KTG musi być! i niech sprawdzą ci wody!!! nie daj się... przy przenoszeniu często są jakieś komplikacje, nieprawidłowości, smółka w wodach itd...
najlepiej to niech się samo rozkręci i będzie po problemie

a ja zaraz do doktorka... nie wiem, co mam na siebie włożyć, zimno strasznie... kawałek dalej, w górach już, normalnie pada śnieg
Cloche, jutro pełnia i finał Ligi Mistrzów. Dwie niemieckie druzyny. jutro na poródówce brak lekarzy ok. 20.00
Ubierz się ciepło, żebyś się jeszcze przed porodem nie przeziębiła

Lecę na aku z duszą na ramieniu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-24, 07:55   #4040
ankaaa206
Wtajemniczenie

hej nikt dziś nie urodził kiepski żart
czopek wylazł, bóle z krzyza ale wszystko nieregularne choć bolesne, ehh pocieszam się tym że tak czy siak za tydzień już będe tuliła Nikosia, bo w piątek mam się wstawić do szpitala, mój gin ma dyżur i stwierdził że wtedy to już na pewno urodzę
dziś śmigamy na ktg o 16, nie lubię tam chodzić bo zawsze tekst jest: a pani jeszcze nie urodziła?
szprotka ja pojadę o ile mi wody nie pójdą najpóźniej jak sie da, szpital mam blisko i nawet położne mówiły żeby w domu siedzieć jak najdłużej, bo często po przyjeździe do szpitala ze stresu zanika akcja.

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 07:56   #4041
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Mówisz, że rodziłaś 14h, to tak nie pociesze dziewczyn które jeszcze czekają na poród. Poród pierwiastki: okres rezwierania szyjki trwa 12-18h, okres rodzenia dziecka do 2h. Te liczby mogą przerazić. Można powiedzieć Justi, że rodziłaś książkowo.
O kurka, czyli moje 13h (11 + 2) to nawet poniżej normy To skąd te ekspresowe porody?

Cytat:
My po wizycie. Tak więc najpierw pojęczałam, że czuję się jakoś słabo, że Młody mniej fika i że puchnę. Dostałam Cyclo-3-fort. Serduszko Małego ładnie pyka. Później badanie na fotelu. I uwaga- gin stwierdził, że raczej na pewno następnej wizyty już nie będzie, chociaż teoretycznie jestem zapisana na 28.05 (Jenny, dopisz proszę). Nie mówił nic o rozwarciu ani nic, w każdym razie TO może nastąpić nawet dzisiaj w nocy... Powiem, że dygam i to strasznie Mężu jutro i w sobotę w trasie i w dodatku zabiera mi samochód...
Idę dopakować torbę, wezmę prysznic i się kładę, bo mi zaraz baniak pęknie!

Tak więc gdybym się dłużej nie odzywała, to ten teges... No wiecie no...

Tymczasem, miłych snów!
ulala... to się zaczyna dziać...

Cytat:

- z jakimi skurczami śmigałyście do szpitala... Takimi co Was zginało w pół, czy z takimi delikatniejszymi połączonymi trochę z bólem jak na @... Bo ja kompletnie nie wiem kiedy mam zacząć się zbierać, oprócz tego, że powinny one być w miarę regularne...
Ja jechałam jak miała co 5 minut takie skurcze, że mnie zginało w pół i nie mogłam oddychać... Ale u mnie jak się zaczęły regularne skurcze na akcję (najpierw były co 10 min) to od razu były mega bolesne i w niczym nie przypominały tych, które męczyły mnie od połowy ciąży. Więc wiedziałam, że to musi być poród. Jak dojechałam na IP to skurcze miałam już co 3 min i jeszcze bardziej bolesne.
Ale podejrzewam, że nie zawsze akcja odrazu jest taka bolesna...
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 07:57   #4042
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj dzwonie do mojego szpitala zapyatc kiedy mam przyjechac bo z nerwów chyba osiwieje niby mój gin powiedział że do 41 tyg nic sie nie dzieje ale i tak sie martwie
ale Ty jeszcze 40 tyg nie skończyłas normalnie idzie się w większości szpitali od 7 do 10 dni po terminie

Julka
Stary 2013-05-24, 07:58   #4043
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
No to będziemy mieć dzieciaczki z długimi nogami

Dziś jedziemy po łóżeczko
Julka to chociaż może pretendować na modelkę.
za 36 tc.
Czekam na łóżeczko i fotkę.

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
dokładnie, chyba za długo mu tam jeździliście, spać chciał
Mama też czasami chce spać i się nie lituje hipokryta.

Cytat:
taaa, żebym ją jeszcze wiązać umiała ale nauczyłam się dwóch węzełków póki co

twój mały ma charakterek szkoda, że tego nie nagraliście!
Nauczysz się wiązać, spokojnie. Kurcze, wczoraj licytowałam Hoppke Dublin, nowe widziałam od 260-295 zł. Długo nikt nie licytował, poszłam do męża na chwilę pogadać, przysnęłam i wróciłam na 3 minuty przed końcem aukcji. Nie zdążyłam podwyższyć ceny i poszła z przesyłką za jakieś 132 zł. Trochę mi było przykro, ale z drugiej strony nie wiadomo jaką kwotę miała ustawiona ta druga osoba, więc mogło być tak, że i za 150 zł bym jej nie kupiła. Niemniej szkoda, jak to któraś z naszych dziewczyn, to wybaczam. Rozglądam się dalej.

Cytat:

Pewnie co kobieta to inne skurcze. Jedna ma bolesne i nic się więcej nie dzieje, zero rozwarcia, a inna przyjeżdża z lekkimi i rozwarciem na 4cm. Nie ma reguły. Mi wczoraj gin powiedział, że skurcze przede wszystkim muszą być regularne. Trwać muszą co najmniej godzinę i nie działa na nie żadna kąpiel itp. Ale jak widać po Justi, to też tak nie do końca.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-24, 07:59   #4044
komiksowa
Raczkowanie

moja ulubiona partia, mój ulubiony temat

Cytat:
Młody dostał przykaz od ojca, coby poczekać do poniedziałku, gdyż dzisiaj Mężu ma trening, jutro finał Ligi Mistrzów, a w niedzielę mecz Mężula... Zobaczymy czy posłucha...
.
Witaj w klubie, ja też mam zakaz rozpakowywania ze względu na mecz Mężu jutro ma ostatnią okazję popiwkować, potem zakaz.

Ale ciężka noc za mną. Tak się zestresowałam swoim chrapaniem, że bałam się zasnąć

Zaraz śmigam na targ po świeże pomidorki, sałatę i jakieś pyszności - mniam
Stary 2013-05-24, 08:01   #4045
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Dobrze widzę, że masz jeszcze 3 dni do tp? U nas przyjmują do szpitala dopiero po 7 dniach od tp i to niekoniecznie od razu zaczynają działać, tylko obserwują.

Leon
Stary 2013-05-24, 08:01   #4046
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Marchewka, Justiii gratulacje :jupi:

Loney jak tam, rozkreca sie coś u Ciebie?? piszesz o czopie brażwoym, u mnie też na "raty" wychodzi tylko,ze narazie jasny, taki kremowy.

Szprotka widać,że u Ciebie maluszkowi się już śpieszy na ten świat a moja nadal taka uparciucha niechce wyjść a jutro ma tp

Inocence jak twierdzisz,że chyba raczej 27 to ten termin to może dlatego jeszcze maluszek niegotowy, ale na dniach bedziesz po zobaczysz
Normalnie mi sie płakać już chce bo moze powinnam leżeć w szpitalu albo chociaż gin powinien mnie wysłać na ktg a on nic i odkąd mu powiedziałam że bede rodzić w innym szpitalu niż w tym w którym on przyjmuje to zachowuje sie tak jakby totalnie olał moją ciąże.Wczoraj sie zapytałam kiedy mam sie do szpitala zgłosić jak nic sie nie ruszy a on że NIE WIE a przeciezx to lekarz prowadzacy o tym decyduje nosz kur.....

Stary 2013-05-24, 08:02   #4047
komiksowa
Raczkowanie

Cytat:
Nauczysz się wiązać, spokojnie. Kurcze, wczoraj licytowałam Hoppke Dublin, nowe widziałam od 260-295 zł. Długo nikt nie licytował, poszłam do męża na chwilę pogadać, przysnęłam i wróciłam na 3 minuty przed końcem aukcji. Nie zdążyłam podwyższyć ceny i poszła z przesyłką za jakieś 132 zł. Trochę mi było przykro, ale z drugiej strony nie wiadomo jaką kwotę miała ustawiona ta druga osoba, więc mogło być tak, że i za 150 zł bym jej nie kupiła. Niemniej szkoda, jak to któraś z naszych dziewczyn, to wybaczam. Rozglądam się dalej.
Ale jaja, ja też ją licytowałam Niestety nie wygrałam. Pewnie laska miała ustawionego snajpera, czy cuś takiego, bo bardzo szybko przelicytowywała i dlatego wygrała. A tak się napaliłam na tę chustę. Chyba jednak trzeba na Tablicy poszukać, bo takie licytacje w środku nocy to nie na moje nerwy
Stary 2013-05-24, 08:05   #4048
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:

Jutro MAMAY TP !!!
Trzymam kciuki żeby Już była gotowość

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
Dobrze widzę, że masz jeszcze 3 dni do tp? U nas przyjmują do szpitala dopiero po 7 dniach od tp i to niekoniecznie od razu zaczynają działać, tylko obserwują.
Na suwaczku jest termin z USG a z OM jest na 20 4dni po terminie jestem. Po 7 dniach wiec dzis zadzwonie do szpitala i zapytam.Dziękuje za info

Stary 2013-05-24, 08:11   #4049
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Normalnie mi sie płakać już chce bo moze powinnam leżeć w szpitalu albo chociaż gin powinien mnie wysłać na ktg a on nic i odkąd mu powiedziałam że bede rodzić w innym szpitalu niż w tym w którym on przyjmuje to zachowuje sie tak jakby totalnie olał moją ciąże.Wczoraj sie zapytałam kiedy mam sie do szpitala zgłosić jak nic sie nie ruszy a on że NIE WIE a przeciezx to lekarz prowadzacy o tym decyduje nosz kur.....
nie panikuj masz czas jeszcze dziecko samo decyduje kiedy chce wyjść, na ktg zgłaszasz sie do szpitala co 2 dni lub codziennie, i po ce chcesz sie do szpitala kłaść jak nic się nie dzieje?

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Cytat:
Trzymam kciuki żeby Już była gotowość

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Na suwaczku jest termin z USG a z OM jest na 20 4dni po terminie jestem. Po 7 dniach wiec dzis zadzwonie do szpitala i zapytam.Dziękuje za info
no i dziwny ten Twój gin, bo powinien Ci wystawić skierowanie do szpitala własnie na 7 dzień po tp

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Julka
Stary 2013-05-24, 08:16   #4050
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Spokojnie, to nie lekarz decyduje kiedy masz się zgłosić do szpitala, ale chyba raczej zasady danego szpitala. Jeden szpital bierze 7 dni po tp, inny dopiero 10 dni po. Zadzwoń do swojego i się zorientuj.

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Ale jaja, ja też ją licytowałam Niestety nie wygrałam. Pewnie laska miała ustawionego snajpera, czy cuś takiego, bo bardzo szybko przelicytowywała i dlatego wygrała. A tak się napaliłam na tę chustę. Chyba jednak trzeba na Tablicy poszukać, bo takie licytacje w środku nocy to nie na moje nerwy
No właśnie to nie był snajper, bo on licytuje zazwyczaj maksymalnie z 10 sekund przed końcem, a tam było więcej. Chusta śliczna, szkoda.

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
nie panikuj masz czas jeszcze dziecko samo decyduje kiedy chce wyjść, na ktg zgłaszasz sie do szpitala co 2 dni lub codziennie, i po ce chcesz sie do szpitala kłaść jak nic się nie dzieje?

no i dziwny ten Twój gin, bo powinien Ci wystawić skierowanie do szpitala własnie na 7 dzień po tp[COLOR=Silver]
Nie wiem czy tak sobie możesz przyjść do szpitala na ktg? Pewnie też zależy od szpitala.

Co do skierowania, to szpitale już raczej tego nie wymagają. Jesteś po tp ileś tam dni i Cię przyjmują.

Leon
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości