Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1. - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-24, 07:19   #571
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

moni_ka.g to trzymam kciuki a najlepiej dokarmic na noc wtedy najedzony bedzie ladnie spał tak mysle. Trzymam kciuki za serduszko a na spacerki jak nie pada to idz ja wczoraj byłam przeszło godzine pod wieczór bo dopiero mała usneła.
Pisze jedna ręka nie z wiadomych wzgledów małej nie karmie laktator na cycu trzymam przez to ze mała w nocy raz wstała rano dostała cyca a drugi peka wiec ściągam a na 11 wizyta z bioderkami.
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 07:31   #572
LiwkaO
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Maria fajnie, że sie ogarniacie w mieszkanku. I brawo za wage Rózaczka

a co do pogody to u nas dziś pięknie i wez tu badz czlowieku madrym
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 07:35   #573
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
a na 11 wizyta z bioderkami.
trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

Wychodzicie na spacery jak jest zimno? Pytam bo u nas wczoraj bylo ok 13 stopni
u nas tak samo. bylismy przez to krocej niz zwykle (2 godziny i 20 minut)

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Przykryłam tylko kocykiem.
uf uf uf. ja tak samo, a chlop mnie skrzyczal, ze za lekko ubralam juniora (mial bodziaka z dlugim rekawem i welurowego pajaca z kapturem + kocyk).

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Ja mam tylko sporo cieni do powiek no i ze 4 tusze to rzęs.
hehe to tyz wariatka tusze mam tylko 3 a cienie... po niektorych nie widac sladu uzytkowania

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Róża waży 5800
piekna waga!

przez zwiekszajaca sie wage Torresa wciaz mam wrazenie, ze nosze go coraz nizej (to tak a propos nadwyrezonej reki Marii )

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 07:38   #574
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!

mam prośbę, może któraś z Was pomoże

mam problem z pępuszkiem Ewy..
mamy już przeszło miesiąc a pępek się nie domyka ;/
tzn. raczej nie jest to przepuklina (położna potwierdza) ale po prostu jest cały czas otwarty i wychodzi z niego czasami taka mała kuleczka..
próbowałam już pudru ze srebrem do pielęgnacji pępka, specjalnego olejku, własnego mleka, wody przegotowanej.. i dalej nic..

piszę jeszcze do Was może coś poradzicie, może któraś z Was miała podobnie.. w poniedziałek wizyta u lekarza ale liczę jeszcze na wasze doświadczenie

naczytałam się o plastrowaniu głupia i teraz się boję
nie mam pojecia, ale plastrowanie to slyszalam na przepukline zeby nie wyszla.
Cytat:
Dragusia - to mam nadzieje ze i u nas to cos przejsciowego... ale dziwne ze dopiero teraz sie to okazalo. Wczesniej nikt nic nie mowil...

Wychodzicie na spacery jak jest zimno? Pytam bo u nas wczoraj bylo ok 13 stopni ale nie padalo i po raz kokejny zauwazylam ze bardzo malo wozkow widac na osiedlu w taka pogode... tak jakby tylko na sloncu i przy 20 stopniach mozna bylo spacerowac(?)
jak nie pada to spacer obowiazkowo
co do szmeru to u nas tez raz slychac raz nie. wiec napewno to nic groznego bo przeciez wczesniej by slyszeli
powiedzialabym co u nas jest nie tak ale tak mi to lekarka zapisala ze nawet pediatra nie umie rozczytac. najpierw mielismy przegrode jakas pogrubiona ale juz sie unormowala a teraz cos tam innego jeszcze zostalo ale nie mam pojecia co
Cytat:
W międzyczasie przeszliśmy dzielnie przez szczepienia. Róża waży 5800, a ja mam nadwerężoną rękę od jej podnoszenia.
.

a my dzis na usg glowki, prosimy o kciuki
a ja odrazu na krew.

a podkladow mam tylko 2 plus 1 kulki brązujące
kiedys bylam wielbicielka tuszów i cieni ale juz stwierdzilam ze po co mi tyle

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 07:43   #575
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość

Załaczam fotki zrobione we wtorek po szczepieniu - gdy jeszcze humorek dopisywal
jaki wesolutki

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
mialam cos napisac i zapomnialam co ;/ aa juz wiem wczoraj moj maluch spal od 20 do 3.30 w tym 40 min jadl czyli od 20.40
ale moj dziś spał bardzo podobnie bo od 20.20 do 3.20

Cytat:
Bylismy u pediatry prywatnie. Mamy skierowanie do kardiologa bo jakis szmer w sercu uslyszala... do tego lista badan z krwi, mocz. No i mam dokarmiac mm. Eeh.. boje sie zeby z serduszkiem cos nie wyszlo powaznego... i tego ze jak bede codziennie dawac mm to juz calkiem przepadnie naturalne karmienie. Swoja droga nie sprecyzowala mi ta lekarka do konca jak dokarmiac.
Same problemy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
zeby z serduszkiem było dobrze

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
NADAL CZEKAM a rogaliki zapisalam - sprobuje pozniej - czytaj w niedalekiej przyszlosci - czytaj czyli mozliwe ze NIGDY
.
u mnie teraz lotnisko więc szybciej chyba będzie samolotem niż smsem

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
i warto wspomniec ze mam 77 lakierów do paznokci a chodze na zelki .O reszcie nie wspomnę

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość

Cytat:
hej dziewczyny!

tzn. raczej nie jest to przepuklina (położna potwierdza) ale po prostu jest cały czas otwarty i wychodzi z niego czasami taka mała kuleczka..
próbowałam już pudru ze srebrem do pielęgnacji pępka, specjalnego olejku, własnego mleka, wody przegotowanej.. i dalej nic..

piszę jeszcze do Was może coś poradzicie, może któraś z Was miała podobnie.. w poniedziałek wizyta u lekarza ale liczę jeszcze na wasze doświadczenie

ja niestety nie pomogę mam nadzieje ze to nic groźnego

Cytat:

Wychodzicie na spacery jak jest zimno? Pytam bo u nas wczoraj bylo ok 13 stopni ale nie padalo i po raz kokejny zauwazylam ze bardzo malo wozkow widac na osiedlu w taka pogode... tak jakby tylko na sloncu i przy 20 stopniach mozna bylo spacerowac(?)
.
tak wychodzę wczoraj byliśmy i to 2 razy i ładnie spał na dworku dziś już leje więc nie wyjdziemy

Cytat:
Witam

Znów mam zaległości, ale przez ostatnie dni żyłam na walizkach, pudłach i reklamówkach. Po przeprowadzce pobojowisko zaczyna przypominać mieszkanie. Odnalazłam komputer nawet i wreszcie go skonfigurowałam z nową siecią.

W międzyczasie przeszliśmy dzielnie przez szczepienia. Róża waży 5800, a ja mam nadwerężoną rękę od jej podnoszenia.

Idę nadrabiać.
za szczepienie za wagę
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 07:55   #576
nestelle
Zakorzenienie

czesc ,
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
ooo bd robila podchody pod Antosie - kolorowych
no co ty ?! jak juz to za pare lat ....
Cytat:
hej dziewczyny!

jejku ,ja nic nie wiem na ten temat ! ,bedzie dobrze ,jesli tutaj dziewczyny nie pomogą to na pewno lekarz da rade -tylko te czekanie ......
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

wlazłam na Twój profil recenzentki i mamy podobne upodobania (na liscie hitow ten sam podklad). jakiego podkładu teraz używasz?!

ja tak mam z cieniami i kredkami. masa kolorow a dosłownie kilka uzywanych
eee mój profil z recenzjami juz od daaaawna nie uzupełniany , jest tam moze 1/ 100 kosmetyków jakich uzywałam ....
no a teraz z podkładów uwielbiam db light, diora nude sypki(musze sie obkupic bo wycofywany), ysl touche eclat(na dzien boski a'la no make up tylko ja musze korektor dokładac bo wyszły mi przebarwienia na czole ).... a w sumie lubie testowac ale i tak zawsze wracam do db (zalezy od pory roku czy zwykły czy light).teraz sie napalam na cc clinique -ale musze przetestowac ....
kredki,eylinery i cienie to ja raczej na spokojnie - mam w klasycznych kolorkach + odcienie niebiesk/granat. i fiolet. raczej zadnych wyskoków bo duzo wydałam (nie uzywałam i staaaały).
za to ogrom błyszczyków -wszystkie podobne -bez,róz albo bezo-róz , ogrom balsamów -kocham kremiki,balsamiki i przytłaczjąca ogrom perfumów .... (choc i tak mam zelazny zestaw ulubionych do których wracam ....) . Jedynie kremów do twarzy nie zmieniam często .
Mogłabym zamieszkac w sephorze
A Ty jaki cc nabyłas ???
Cytat:
nie no ,pewnie ze mozesz spacerowac przy takiej pogodzie -tylko cieplej ubrac .Mniej wózków widac bo pewnie nikomu sie nie chce spacerowac w takie cos co jest za oknem .....

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a co do głupszych ludzi pomyślałam tak samo jak Despa teraz nie ważne jest twoje myślenie tylko jak pomyślał ten który układał pytanie
racja. czasem tak są sformuowane polecenia zadan w podreczniku do kl.1 ze moznaby było roziązac je na 2 sposoby ....
Cytat:
.
Stary 2013-05-24, 07:57   #577
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
jak nie pada to spacer obowiazkowo
ja raz przez deszcz nie poszłam na spacer. ino roz. bo tego dnia Torres nie spal do 2 w nocy jakos lacze to z brakiem spaceru i nawet jak pada to staram sie wyjsc.

Cytat:
co do szmeru to u nas tez raz slychac raz nie. wiec napewno to nic groznego bo przeciez wczesniej by slyszeli
mnie lekarze mowili, ze seduszko ma czas na zamykanie szczelin. ale warto kontrolowac

Cytat:
jasne! to pierwsze USG czy mieliscie w szpitalu?

Cytat:
kiedys bylam wielbicielka tuszów i cieni ale juz stwierdzilam ze po co mi tyle
hehe no ja tez tak stwierdzilam i od 2,5 roku nie kupilam zadnego (no oprocz bazowego bezu)...
i wszystkie, ktore wiedzialam ze nigdy nie uzyje, rozdalam i wciaz mam za duzo

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-24, 08:00   #578
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
a ja odrazu na krew.

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
u mnie teraz lotnisko więc szybciej chyba będzie samolotem niż smsem
Stary 2013-05-24, 08:01   #579
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
a byłyście w Rossie dziś- dostałam maila ze na całą kolorówke 40%
Ja byłam ale kupiłam tylko podkład i lakier do paznokci, więcej wzięłam z pielęgnacji twarzy
I kupiłam pieluchy Babydream są w promocji po 25,99 a z kartą Rossnę wyszło mi po 24,95 normalna ich cena to 28,99

W Biedronce byłam ok 17 i już nie było promocyjnych pampersów. Pan powiedział, że o 10 rano już się skończyły.

Cytat:
hahaha..... ja mam (poszłam policzyc ) 7 podkładów -fluidów,3 podkłady-sypkie to tak na przykład i warto wspomniec ze mam 77 lakierów do paznokci a chodze na zelki .O reszcie nie wspomnę
Ja też mam ogromne zapasy kosmetyków, podkładów 3 które używam a tych których nie używam to nawet nie wiem lakierów ze 20 ale ja na bieżąco wyrzucam jak zaschną i nie da się już pomalować reszty nawet nie chce liczyć
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 08:04   #580
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
ja raz przez deszcz nie poszłam na spacer. ino roz. bo tego dnia Torres nie spal do 2 w nocy jakos lacze to z brakiem spaceru i nawet jak pada to staram sie wyjsc.
yyyy to ja juz jestem wygodna ... jak pada to nie wychodze ... jedynie moge autem sie przespacerowac...
choc ostatnio wyskoczyłam po kube do szkoły i tak nas zlało ze i Roszek był troche mokry .
Stary 2013-05-24, 08:13   #581
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Mogłabym zamieszkac w sephorze
A Ty jaki cc nabyłas ???
marzymy o podobnym mieszkaniu
no kupilam CC Clinique. a mamie BB Estee, wiec sobie w weekend testowalam (ale dwa odcienie nie moje )
a cienie tez preferuje fiolety (tylko w nich widac dziurke po pedzlu ), choc juz chyba nie powinnam (starosc nie radosc)...

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
W Biedronce byłam ok 17 i już nie było promocyjnych pampersów. Pan powiedział, że o 10 rano już się skończyły.

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
lakierów ze 20 ale ja na bieżąco wyrzucam
a ja sie uspokoilam z lakierami (15...). i tak uzywam tylko I''ll take the cake OPI i Fed Up Essie

Cytat:
yyyy to ja juz jestem wygodna ... jak pada to nie wychodze ... jedynie moge autem sie przespacerowac...
ale Ty masz aniolka
a ja nie mam auta ... i aniolka

Stary 2013-05-24, 08:15   #582
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

a ja odrazu na krew.
a czemu to usg główki macie?
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 08:16   #583
Tajgusia
Raczkowanie

OLIWKA mam ten sam problem, mały na jednym cycu a drugi pęka! Jak mały nie daje rady obrobić dwóch to zaraz po karmieniu lecę do laktatora jak szalona. Zaczęłam rozumieć dlaczego niedojone krowy tak muuuczą a potem z taką ulgą dają się podłączyć pod dojarkę
Dziewczyny macie jakiś sposób na wieczne problemy z małą odparzoną dupkę. Mój synek ma wciąż nawroty odparzeń. Próbowaliśmy wszystkiego sudokremu, benapantenu, kąpieli w nadmanganianie, mąki ziemniaczanej a nawet jakieś maśtyki od pediatry. Ta maść pomaga szybko ale po kilku dniach pupka znowu czerwona a czasem nawet ma takie jakieś małe ranki Dzisiaj mamy dzień pełen wrażeń: przychodzi położna, potem ja do gina a mały po południu ma bioderka do sprawdzenia...
Tajgusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 08:19   #584
Sorceresss
Wtajemniczenie

Witajcie!

Mokka, Eluska - ślicznie chłopcy!!!

Cytat:
Witam

Znów mam zaległości, ale przez ostatnie dni żyłam na walizkach, pudłach i reklamówkach. Po przeprowadzce pobojowisko zaczyna przypominać mieszkanie. Odnalazłam komputer nawet i wreszcie go skonfigurowałam z nową siecią.

Super! My mamy pobojowisko na mieszkaniu (każde pomieszczenie zagracone - płytki, kibelki, wanny , baterie, deski do kibelków etc etc walają się wszędzie).
Brawo dla córci!!!

Cytat:

a ja odrazu na krew.
mocno!

A ja dziękuję za Wasze kciuki... Pani doktor (młodziutka jakaś, ale bardzo dobre wrażenie zrobiła na nas) stwierdziła, że to łagodne (ŁAGODNE? dla mnie to masakra skórna) zmiany pokarmowe. Kąpiel w emolientach + maść robiona +dietka mamusi. Muszę wystopować z jedzeniem wszystkiego i wrócić do "dietki mamy karmiącej"... przyznałam się do czekolady (większej ilości) i to chyba strzał w 10. Za tydzień kontrola...
A wczoraj mieliśmy dzień łazęgi: o 15 umówiłam się z kolegą i pojechaliśmy na nowe mieszkanie (kolega pomagał mężowi wtaszczyć 700kg płytek podłogowych), potem lekarz (śmialiśmy się, że Fi ma eskortę - dwóch tatusiów i surogatka), potem chłopaki jedli coś w galerii, potem piwko i herbatka w knajpce (Despa, bylismy u sąsiadów - bardzo fajnie), potem znów mieszkanie i wyładunek kolejnej partii (wanna, wc, jakieś tam syfony i inne duperele).. i domek!Wstyd sie przyznać, ale dziecko o 22 kąpaliśmy

Zbieram dupusię do apteki po maść, potem Rossmann - narobiłyście bestie ochoity na kosmetyki (a na koncie mamy kasę zrzuconą z oszczędności na wykończenie mieszkania więc mąż nie zauważy jak poszaleję :P)... tylko ta psia pogoda! fu

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 08:25   #585
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
marzymy o podobnym mieszkaniu
no kupilam CC Clinique. a mamie BB Estee, wiec sobie w weekend testowalam (ale dwa odcienie nie moje )
a cienie tez preferuje fiolety (tylko w nich widac dziurke po pedzlu ), choc juz chyba nie powinnam (starosc nie radosc)...

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

a ja sie uspokoilam z lakierami (15...). i tak uzywam tylko I''ll take the cake OPI i Fed Up Essie

ale Ty masz aniolka
a ja nie mam auta ... i aniolka
padłam
i jak te cc? kryjący ? fajny?
co do bb estee to bardzo lekki -podobny w sumie do bb z diora ...
co do cieni to ja czasem fiolet lub granat/niebies. ale to w formie dodatku raczej -dolna lub górna kreska .a tak to beze,brązy,łosoś .... a w sumie to i tak nieczęsto bo przez przedłuzane rzesy to spory problem.....
co do lakierów to ja te same - boskie ,zwłaszcza essie . no i uwielbiam chanel .
Stary 2013-05-24, 08:25   #586
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tajgusia Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie jakiś sposób na wieczne problemy z małą odparzoną dupkę. Mój synek ma wciąż nawroty odparzeń.
dla mnie LINOMAG zielony

Nie wiem jaką miałaś maść robioną, ale kuzynka farmaceutka mi napisała przepis i w razie jakiegoś ataku odparzenia polecę do apteki. Choć lepiej najpierw do lekarza po receptę - wychodzi 4x taniej.

A oto skład (nie gwarantuję, że dobrze napisałam):
eurecuni 13,0
lanolini anhydrici 26,0
1% sol acidi borici 38,0
parffini liqidi 15,0
m.f.ung (wiem, że to znaczy zmieszać, żeby powstała maść :P)

Ja nie musiałam jeszcze próbować, ale mam w zanadrzu przepis

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 08:35   #587
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny macie jakiś sposób na wieczne problemy z małą odparzoną dupkę. Mój synek ma wciąż nawroty odparzeń. Próbowaliśmy wszystkiego sudokremu, benapantenu, kąpieli w nadmanganianie, mąki ziemniaczanej a nawet jakieś maśtyki od pediatry. Ta maść pomaga szybko ale po kilku dniach pupka znowu czerwona a czasem nawet ma takie jakieś małe ranki Dzisiaj mamy dzień pełen wrażeń: przychodzi położna, potem ja do gina a mały po południu ma bioderka do sprawdzenia...
ojej ,u nas odparzen nie było ale byłam przekonana ze bephanten to cud na wszystko ....
za bioderka ,za gina .
wykorzystaj od razu połozną -i zapytaj co ona poleca na te odparzenia
Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
A ja dziękuję za Wasze kciuki... Pani doktor (młodziutka jakaś, ale bardzo dobre wrażenie zrobiła na nas) stwierdziła, że to łagodne (ŁAGODNE? dla mnie to masakra skórna) zmiany pokarmowe. Kąpiel w emolientach + maść robiona +dietka mamusi. Muszę wystopować z jedzeniem wszystkiego i wrócić do "dietki mamy karmiącej"... przyznałam się do czekolady (większej ilości) i to chyba strzał w 10. Za tydzień kontrola...
A wczoraj mieliśmy dzień łazęgi: o 15 umówiłam się z kolegą i pojechaliśmy na nowe mieszkanie (kolega pomagał mężowi wtaszczyć 700kg płytek podłogowych), potem lekarz (śmialiśmy się, że Fi ma eskortę - dwóch tatusiów i surogatka), potem chłopaki jedli coś w galerii, potem piwko i herbatka w knajpce (Despa, bylismy u sąsiadów - bardzo fajnie), potem znów mieszkanie i wyładunek kolejnej partii (wanna, wc, jakieś tam syfony i inne duperele).. i domek!Wstyd sie przyznać, ale dziecko o 22 kąpaliśmy

Zbieram dupusię do apteki po maść, potem Rossmann - narobiłyście bestie ochoity na kosmetyki (a na koncie mamy kasę zrzuconą z oszczędności na wykończenie mieszkania więc mąż nie zauważy jak poszaleję :P)... tylko ta psia pogoda! fu
co do pogrub.
współczuje zmian pokar. , no i eliminacji jedzonka - ciekawe co zaszkodziło ????
Stary 2013-05-24, 08:40   #588
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Hej
my po 13:00 jedziemy
Więc tak przed 15:00 będziemy na miejscu i wieczorem jadę w teren ale super!
Wracamy w niedzielę wieczorem
3majcie kciuki by Misio był grzeczny i by spał pięknie orzeźwiony górskim powietrzem
Stary 2013-05-24, 08:42   #589
nestelle
Zakorzenienie

aaaaaaaaaaaa!!!!! dziewczyny co odkryłam !!!!!!!!!!
przed chwilką tel. ze mam włączyc tv bo na info cos waznego mówią .
to ja szybko Roszka do łózeczka-włączyłam mu karuzele misie-aby sie nie nudził i skaczę po kanałach szukając odpowiedniego .... i co ?????
Razem z przełączanymi kanałami tv -karuzela się wyłącza !!!ja "pyk" na kanał a karuzela zmienia melodie,ja znowu pyk na kanał a karuzela jedzie nastepną melodie ,ja pyk na kanał a karuzela sie wyłącza !!!!
Czyli misie reagują na pilota od cyfry!!!!
Tym sposobem i tak nic nie wiem z tego info .....
Nagrode poprosze za odkrycie .

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2013-05-24 o 08:48
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-24, 08:49   #590
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Zaczęłam rozumieć dlaczego niedojone krowy tak muuuczą a potem z taką ulgą dają się podłączyć pod dojarkę

wczoraj przed kąpielą zdejmuję stanik a z lewej wkładki wyciskam mleko. w szoku byłam. nawet nie wiem kiedy tak mi wyciekało

Cytat:
My mamy pobojowisko na mieszkaniu
ale to etap jak bedzie cudnie juz wkrotce

Cytat:
przyznałam się do czekolady (większej ilości) i to chyba strzał w 10.

ile to "większa ilość"?

Cytat:
kolega pomagał mężowi wtaszczyć 700kg płytek podłogowych
aaaa... ależ dużo!!!!

Cytat:
bylismy u sąsiadów - bardzo fajnie
Ci sami co na Kazimierzu?!
uwielbiam ich żurek.. tylko 12 zł za zupę, to dla mnie ciut przegięcie

Cytat:
więc mąż nie zauważy jak poszaleję :P)

Cytat:
i jak te cc? kryjący ? fajny?
co do bb estee to bardzo lekki -podobny w sumie do bb z diora ...
wiesz przez tą pogodę nie jestem w stanie wydać opinii. jest na pewno bardziej kryjący niż BB Estee.
hehe a ja tak faktycznie to poszłam po krem tonujący Estee, ale nie było. a nie chciałam ryzykować obudzeniem Młodego i wzięłam ten CC

Cytat:
no i uwielbiam chanel .
w kwestii lakierów Chanel - to jest jedyny punkt gdzie się nie zgadzamy (moja recenzja, na starym koncie: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...#review-274373). choć w sumie próbowałam tylko jeden, ale za bardzo się rozczarowałam by kupić kolejny...
Essie odkryłam dopiero 2 lata temu. wcześniej OPI i Orly królowały.

Stary 2013-05-24, 08:54   #591
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość

Chciałam się pochwalić mam zamiar zmienić przychodnię, dziś mnie nie miłopotraktowano...

Ciekawe jak moj maly zniesie szczepienie
Zmień koniecznie, skoro oni tam mają wy*****e na pacjenta, to nie ma się co zastanawiać.

Trzymam kciuki za Pawełka, żeby mocno nie płakał na szczepieniu.
Faktycznie wielkolud z tego Twojego synkaobejrzałam sobie przy okazji wszystkie fotki

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
wczoraj nawet zjadłam pół tabliczki czekolady jogurtowej - milka heh
Na szczęście 3 dni na koniach spędzę więc spalę maks kalorii
Raz na jakiś czas można ( a nawet trzeba ) pozwolić sobie na małą przyjemność, bo inaczej człowiek by oszalał.

Cytat:
Eluska - nie wiem czy mysle o tym samym ale Jakub czasem tak jakby wyrzuca cagle raczki najczesciej jest to reakcja na jakies nagle bodzce i to normalne u dzieci.

Bylismy u pediatry prywatnie. Mamy skierowanie do kardiologa bo jakis szmer w sercu uslyszala... do tego lista badan z krwi, mocz. No i mam dokarmiac mm. Eeh.. boje sie zeby z serduszkiem cos nie wyszlo powaznego... i tego ze jak bede codziennie dawac mm to juz calkiem przepadnie naturalne karmienie.
Jeśli chodzi o to nagłe wyrzucanie rączek do góry, to jest zupełnie normalne zazwyczaj jak maluch się przestraszy to tak właśnie robi.

Trzymam mocno kciuki za serduszko

Ja mm dokarmiam prawie od samego początku i coś tam jeszcze mam pokarmu. Zawsze najpierw daję cyca, potem dokarmiam mm, jeśli jeszcze jest głodny.
Cytat:

Wychodzicie na spacery jak jest zimno? P
wychodzimy
Cytat:
moni_ka.g jak kazała ci dokarmiać mm to rób tak ze najpierw jeden cyc później drugi i na koniec butelka, mi lekarz powiedział ze w takim układzie max 30 ale możesz i 60 spokojnie bo twój jest starszy od mojej i zobaczysz jak je. ale najważniejsze zawsze w karmieniu pierwsze idą cycki.
dobrze prawisz kobieto
Cytat:
Z butelki ciagnie bo leci a tu musi sie wysilic a po paru min juz mu sie nie chce.
a jaką masz butelkę?ze smoczkiem o wolnym przepływie czy szybkim?
ja na codzień mam tę o wolnym, z szybkim zabieram tylko jak gdzieś jedziemy z małym, żeby szybko go nakarmić ( np. na zakupy ).

Cytat:
dla Różyczki
Cytat:

Cytat:
Zaczęłam rozumieć dlaczego niedojone krowy tak muuuczą a potem z taką ulgą dają się podłączyć pod dojarkę

Nikoś też dzisiaj ładnie spał. Po obowiązkowym wieczornym marudzeniu( tym razem nie było tragedii ) zasnłą ok. 21 i obudził się o 2 dopiero. Szybko zjadł ( 15 min ) i dalej lulu. Ok. 5 zaczał popłakiwać, ale widziałąm, że chce mu się spać, bo nawet oczek nie otworzył, to go pogłaskałam, polożyłam na drugi boczek i spał jeszcze godzinkę

A dzisiaj po południu jadę na zakupy - coś dla mamy i teściowej ( ) na dzień matki. No i tż powiedział, że sobie też mam coś ładnego kupić z okazji dnia matki. No to poszaleję troszku Już się nie mogę doczekać
he he, kiedyś się po prostu jechało na zakupy i po sprawie, a teraz jak mam jechać, to cały dzień się cieszę jak głupia i tylko czekam, aż tż wróci z pracy

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 08:56   #592
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
w kwestii lakierów Chanel - to jest jedyny punkt gdzie się nie zgadzamy (moja recenzja, na starym koncie: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...#review-274373). choć w sumie próbowałam tylko jeden, ale za bardzo się rozczarowałam by kupić kolejny...
Essie odkryłam dopiero 2 lata temu. wcześniej OPI i Orly królowały.
no faktycznie sie nie zgadzamy .ciekawe od czego to zalezy ? .....
co do Twojej recenzji - nick super wypas !!!!!!! i ten avatarek - adekwatny do obecnaj sytuacji
Stary 2013-05-24, 08:59   #593
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dziewczyny widzę ze temat nie poruszony na forum słyszałyście o tym dzieciątku które udusiło sie przedwczoraj podczas porodu w kanale rodnym bo miało 5,5 kg ?? niby na usg 9 dni wcześniej miało 3,5 kg wg lekarza prowadzacego
wczoraj jakis lekarz w tv wypowiadał sie ze co 3 porod to cesarka i to na zyczenie i ze ludzie bzdury gadaja ze lekarze nie robia cesarek.

mała karmie wiec przepraszam za błędy.

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2013-05-24 o 09:01
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-24, 09:06   #594
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
OLIWKA mam ten sam problem, mały na jednym cycu a drugi pęka! Jak mały nie daje rady obrobić dwóch to zaraz po karmieniu lecę do laktatora jak szalona. Zaczęłam rozumieć dlaczego niedojone krowy tak muuuczą a potem z taką ulgą dają się podłączyć pod dojarkę
flamozil i wyeliminowac z diety kwasne rzeczy
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 09:08   #595
Maluda2112
Raczkowanie

GG do Maluda2112

Boże dziewczyny właśnie ogladałam Pytanie na śniadanie

I opowiadał ojciec dziecka które udusiło się w kanale rodnym bo ważyło 5 kg i nie chcieli zrobić cesarki

Synek Kacper
Maluda2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 09:10   #596
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Razem z przełączanymi kanałami tv -karuzela się wyłącza !!!ja "pyk" na kanał a karuzela zmienia melodie,ja znowu pyk na kanał a karuzela jedzie nastepną melodie ,ja pyk na kanał a karuzela sie wyłącza !!!!
.
sobie wyobraziłam minę bidnego Roszka jak mu dyskotekę urządziłaś

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
No i tż powiedział, że sobie też mam coś ładnego kupić z okazji dnia matki. No to poszaleję troszku

a ja od rodziców dostałam... pędzel - na dzień matki i dziecka buhahhahaha świąt nam przybyło

Cytat:
no faktycznie sie nie zgadzamy .ciekawe od czego to zalezy ? .....
co do Twojej recenzji - nick super wypas !!!!!!! i ten avatarek - adekwatny do obecnaj sytuacji
może miałam jakiś trefny egzemplarz?! ale pielęgnacja Chanel też mi nie podeszła.

uwielbiam krowy. tj. ikonograficzny motyw krowy bo takiej żywej się boję (a na wsi chowanam )

Cytat:
bo miało 5,5 kg ?? niby na usg 9 dni wcześniej miało 3,5 kg wg lekarza prowadzacego
makabra...

a ja czekam aż Królewicz raczy wstać. dzień śpiocha, dzień trzeci:confused :
jak wstanie i zje to zbieramy się do lekarki, bo wodniaczek na jąderku mi się nie podoba (niby ma się wchłonąć a od dwóch dni jakiś bardziej widoczny )

Stary 2013-05-24, 09:10   #597
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Bry !

Już myślałam, że nie będę się mogła wypowiedzieć w temacie kosmetyków bo praktycznie nie używam kolorówki na codzień, a tu się okazało że używam tego samego podkładu co nestell i pani jak widać moje zapasy małe ale de lux

A lakieru nie mam w domu ani jednego... bo od 4 lat nie pomalowałam sobie sama paznokci ani u rąk ani u rąk - łażę na pazury sama za bardzo się wkurzam, bo mam dwie lewe ręce.

Cytat:
choc ostatnio wyskoczyłam po kube do szkoły i tak nas zlało ze i Roszek był troche mokry .

ja też wyrodna w deszcz nie chodzę, pocieszam się że doktorek mi powiedział że w deszcz pyły nisko i nic z tego zdrowego

Cytat:
.. przyznałam się do czekolady (większej ilości) i to chyba strzał w 10. Za tydzień kontrola...
No to jest jakiś typ. No ale fakt faktem, że czekolada to jeden z silniejszych alergenów - wstrzemięźliwość zalecana - no a konkretnie to kakao.
No i orzechy. Może z orzechami jadłaś
?

A poza tym rozpoczęłam poszukiwania niani, oj jestem po dwóch spotkaniach, coś czuję że to będzie ciężka przeprawa...
Stary 2013-05-24, 09:13   #598
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość

Raz na jakiś czas można ( a nawet trzeba ) pozwolić sobie na małą przyjemność, bo inaczej człowiek by oszalał.

ufff to mnie usprawiedliwiłaś hihi
Stary 2013-05-24, 09:14   #599
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

przepraszam ze hurtowo ale gratuluje skonczonych tyg, zdjecia dzieciaczkow sliczne
wytrwalosci w karmieniu piersia a jak trzeba mm to trzeba i sie nie smutac

kciuki za badania glowki (dragusia) my idziemy w pn mam schizy na maksa

co do kosmetykow- ja sie nie maluje a jak sie pomalowalam na slub to uslyszalam ze mam sie zaczac malowac!!! hehe za leniwa jestem na to

poza tym biegamy na kontrole ostatnio bylo badanie retinopatii ale sie moja uplakala i udarla ehh trzeba sie uodparniac bo badania musza robic ale ktos dobrze powiedzial dziecko zapomina a matka tydzien przezywa
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 09:20   #600
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

A odnośnie odparzeń to zrezygnuj z chusteczek do mycia pupy - woda i bawełniane płatki. I sprawdź czy nie uczulają któreś z pieluch. Możliwe też że skoro nawracają to doszło do nadkażenia bakteryjnego wymaga to wizyty u lekarza i przeleczenia, wyszukaj sobie w googlach o nadkażeniach bakteryjnych

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

strippi Michałek na pewno będzie spał jak suseł. A Karpacz i okolica jest super !! Właśnie mnie natchnęłaś że może zabierzemy młodego, nosidło i pojedziemy w wakacje ! Wyodpoczywaj się za nas wszystkie

A czy ktoś jeszcze nie używa wkładek laktacyjnych ? ja szczerze mówiąc nawet na wyjścia nie używam... nigdy mi samej nic nie wyciekło z cycków... chyba że w nocy jak karmiłam jednym a z drugiego ciekło... A tak to nie przydatne to dla mnie wcale, a wcale ..

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości