|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#2792 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Kiedy masz ślub? Cytat:
Anoula gratuluję udanej wizyty! Abby gratuluję! A skąd się wziął Wiktorek?Lekarz wcześniej sugerował chłopca czy tak czułaś? coralady piękny brzusio! Malutki i zgrabniutki! ![]() za dzisiejsze wizyty!
|
|||
|
|
|
#2793 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Już mógł nic nie mówić skoro nie był pewien ![]() Cytat:
![]() Pewność to będę miała po porodzie ![]() Tak się z mamą droczyć od małego ![]() Cytat:
Ja jeszcze w ciąży nie byłam a już czułam chłopca, teraz też tak czuję, i generalnie wszyscy mówią, że będzie chłopak Zobaczymy ![]() Głowa mnie dziś boli ![]()
|
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Naan 4,5-8,5 cm
![]() De jest w sieci fotka chyba z 12tc z preparatow i rzeczywiście wyglądaja narządy identycznie. I to preparaty! A gdzie tu usg ![]() Ale to ponoć mozna też ocenić patrzac na kat ulozenia narządów względem kręgosłupa. o ile akurat widać ![]() Have fun! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2795 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#2796 | |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry dziewczyny!
Cytat:
Fajne też są zupy-kremy, z selera, brokuła, kalafiora.. W połowie czerwca idę na wesele (jako gość), macie pomysł na sukienkę? Brzuch już mi pewnie będzie niezle odstawał. Myślałam o takiej długiej do ziemi , odcinanej pod biustem w stylu greckim. Chociaż zakryję moje nogo a`la córka młynarza.
|
|
#2797 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cześć dziewczyny. Ja dziś mam do Was pytanie. Wiem wiem mam jakieś schizy w tej ciąży ;p Ale muszę się upewnić. Pisałam Wam, że mam ogromny brzuch jak na ten etap ciąży (teraz 14tc), ale ostatnio mam mniejszy i już mam jakieś obawy dlaczego???? Mam podejrzenie, że może przeszło mi gazowanie w brzuchu i dlatego, poza tym się już tak nie objadam- wcześniej miałam straszny apatyt, teraz już normalnie, ale już sama nie wiem.
2 kwestia to pewnie część z Was czuła taką twardą kulkę w brzuchu?? Ja miałam bardzo twardą po lewej stronie, a teraz już nie mam. Mam okrągły brzuch ale kulki nie ma wyczuwalnej. Kurcze, dlaczego???? Czy to może być coś złego? Nic mi więcej nie jest, w ogóle dużo lepiej się czuję, ale te 2 kwestie mnie męczą i cały czas marzę żeby poczuć już ruchy i się uspokoić... |
|
|
|
#2798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zakupy starałam się robić neutralne, także chłopięcego mam chyba tylko upolowanego ostatnio bodziaka w samochody
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
matko za duzo piszecie ![]() babku super brzusio rosnie, dziewczyny dostalam skierowanie na badania i wieczorem dopiero zobaczylam ze mam zaznaczona glukoze, myslicie ze to jest ta glukoza co po wypiciu siedzi sie ze 2 godz? bo w poprzedniej ciazy mialam glukoze wlasnie taka ale to bylo duzo po 20 tyg a teraz jestem w 11,
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
Weronisiek ta kulka to był wypychajacy się Dzidzius. Przypuszczam ze narządy ułożyly Ci sie inaczej i macica ze schowala sie glebiej. Miesnie też już porzadnie sie rozluznily. Wszystko ok.
Sprobuj położyć się na dłuższą chwilę na boku a potem gwaltownie na wznak przewroc, najlepiej na plasko. Podotykaj wtedy brzuchol, powinnas znaleźć kulke ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Metka to glukoza na czczo. To nie obciążenie glukoza. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Metka to glukoza na czczo. To nie obciążenie glukoza. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2801 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#2802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Glukoza z obciążeniem będzie jakoś między 22 a 26 tygodniem bodajże
|
|
#2803 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do niektórych położnych, to naprawdę nie wiem co im daje takie denerwowanie ciężarnych. Chyba muszą mieć z tego jakąś satysfakcje. Cytat:
No właśnie, bo kiedyś udzielała się sporo, a teraz od dłuższego czasu nic nie pisała. Mam nadzieję, że wszystko w porządku u niej. Tak powinna wyglądać ciąża! Masażysta, fryzjer Nie za dobrze ci?Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40967922]Cześć dziewczyny. Ja dziś mam do Was pytanie. Wiem wiem mam jakieś schizy w tej ciąży ;p Ale muszę się upewnić. Pisałam Wam, że mam ogromny brzuch jak na ten etap ciąży (teraz 14tc), ale ostatnio mam mniejszy i już mam jakieś obawy dlaczego???? Mam podejrzenie, że może przeszło mi gazowanie w brzuchu i dlatego, poza tym się już tak nie objadam- wcześniej miałam straszny apatyt, teraz już normalnie, ale już sama nie wiem. 2 kwestia to pewnie część z Was czuła taką twardą kulkę w brzuchu?? Ja miałam bardzo twardą po lewej stronie, a teraz już nie mam. Mam okrągły brzuch ale kulki nie ma wyczuwalnej. Kurcze, dlaczego???? Czy to może być coś złego? Nic mi więcej nie jest, w ogóle dużo lepiej się czuję, ale te 2 kwestie mnie męczą i cały czas marzę żeby poczuć już ruchy i się uspokoić...[/QUOTE] U mnie gazy i obfite jedzenie dosyć widocznie wpływają na wielkość brzucha, także myślę, że obrałaś dobry trop. Kulki nie czuję i nie czułam, więc w tej kwestii nie pomogę. Mogę tylko napisać - nie wymyślaj sobie problemów na siłę ![]() Abby gratuluję wizyty, zawsze może być Wiktoria ![]() Coralady zgrabniutki brzusio
|
|||
|
|
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
Hehehe kobiety, jak ja Wam pokaże swój bebzon to padniecie
![]() Ale po południu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2805 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2806 |
|
Rozeznanie
|
Witam
ale pędzicie.... nadrobiłam po łepkach :P Witam nowe mamusie i gratuluje udanych wizyt a za dzisiejsze trzymam ![]() Ja budzę sie w nocy z reguły przed 4 na siusiu... troche to męczące ale na szczeście później nie mam problemów z zaśnięciem ![]() Dziś kończę 13 tydzień Mojego TŻ ciągle nie ma w domu i wczoraj troche się pokłócilismy. Rano wychodzi do pracy do 15 a jak wróci do domu to albo siedzi na polu i coś robi z rodzicami albo jedzie z ojcem coś gdzieś zrobić i tak wraca do domu kolo 19 a ja muszę siedzieć całymi dniami sama.... ehhh takie życie Wczoraj piekłam mu do pracy placka pani walewska (inaczej pychotka) bo obiecał że przyniesie.
|
|
#2807 |
|
Zadomowienie
|
a dla dziewczynki macie jakieś typy? bo my na przykład byśmy mieli ogromny problem z imieniem dla dziewczynki...
|
|
|
#2808 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuje,
to z krwi pobiorą?
|
#2809 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i tak można wymieniać w nieskończoność ;]---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- mogą i z krwi i z palca
|
|
|
|
#2810 |
|
Raczkowanie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40967922]Cześć dziewczyny. Ja dziś mam do Was pytanie. Wiem wiem mam jakieś schizy w tej ciąży ;p Ale muszę się upewnić. Pisałam Wam, że mam ogromny brzuch jak na ten etap ciąży (teraz 14tc), ale ostatnio mam mniejszy i już mam jakieś obawy dlaczego???? Mam podejrzenie, że może przeszło mi gazowanie w brzuchu i dlatego, poza tym się już tak nie objadam- wcześniej miałam straszny apatyt, teraz już normalnie, ale już sama nie wiem.
2 kwestia to pewnie część z Was czuła taką twardą kulkę w brzuchu?? Ja miałam bardzo twardą po lewej stronie, a teraz już nie mam. Mam okrągły brzuch ale kulki nie ma wyczuwalnej. Kurcze, dlaczego???? Czy to może być coś złego? Nic mi więcej nie jest, w ogóle dużo lepiej się czuję, ale te 2 kwestie mnie męczą i cały czas marzę żeby poczuć już ruchy i się uspokoić...[/QUOTE] Nie zamartwiaj się, na pewno jest wszystko w porządku! Np. u mnie ta kulka jest raz bardziej raz mniej wyczuwalna, myślę że to nie powód do zmartwień. Może to zależy od tego jak maluch się ułoży? Czy Wy też przed KAŻDĄ wizytą się tak przejmujecie? Ja kolejną mam we wtorek i już o niczym innym nie myślę! Edytowane przez jezzka Czas edycji: 2013-05-24 o 11:10 |
|
|
|
#2811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2812 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chcemy beeeebzooon! ![]()
|
|
#2813 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was dziewczynki na zakończeniu tygodnia
![]() jak to dobrze że już koniec bo mi się dosłownie nic nie chce... Dawno już tak nie miałam że jedyne o czym marzę to powrót do wyrka i przytulenie się do podusi. Może to przez pogodę... A dodatkowo osobisty mi sie pomału rozchorowuje. Wczoraj już musiałam go wyrzucić na drugie wyrko Nie dośc że mi smutno, bo musiałam sama spać, to jeszcze pies nam zdurniał bo nie wiedział z kim ma spać i całą noc przeskakiwał z łóżka na łózko...Przepraszam was kochane.. Jakoś tak mam narzekający nastrój. Oczywiście trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!!! |
|
|
|
#2814 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
już bym chciała podejrzeć malucha byle do 13 czerwca Nina.. przepięknie Cytat:
w co ja się wtedy ubiorę?? na tym pierwszym muszę naprawdę dobrze wyglądać i na weselu i na poprawinach bo to moja najbliższa kuzynka, prawie jak siostra (nie wspominając że na weselu będzie calutka moja rodzinka) ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- co dziewczyny myślicie np o takiej http://allegro.pl/amanda-slub-wesele...260370403.html
||
|
|
|
#2815 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie wyspałam się i głowa mnie boli ![]() i koniec leniuchowania, jutro idę do pracy
|
|||
|
|
|
#2816 | |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
ja chcialam dotrwam do 12t bo wczesniej tak nie wiele brakowało .. Jak sie udalo to Byle do 20t - do usg połòwkowego. Teraz juz czuje dziecko wyraznie ale czasem rusza sie mniej czasem wiecej ;D kolejny powod do zmartwien teraz mam etap na porod przedwczesny wiec marze o 30t najlepiej o porodzie a pozniej to juz niech tylko skonczy 18 lat ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2817 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale się dziś fatalnie czuję
głowa mi pęka i wciąż mi niedobrze....
|
|
|
|
#2818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2819 | |||
|
Zadomowienie
|
To może Victoria?
![]() Żarcik Nina bardzo mi się podoba.Cytat:
Z tymi plackami u mnie podobnie. On sobie wymyśli, a ja muszę piec. Gorzej, bo o ile gotować uwielbiam, to piec cista już średnio. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Anoula dopisz moją wizytę 13.06 godz. 14, bo zapomniałam wcześniej podać. |
|||
|
|
|
#2820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

A tak w ogóle to dziewczynki są super!
Gratuluje rozpoczecia 5 miesiąca
Ślub 25.08.2012 

ale owoce z bita śmietan a wsunęłam:d No i spałam do 15

w co ja się wtedy ubiorę?? na tym pierwszym muszę naprawdę dobrze wyglądać i na weselu i na poprawinach bo to moja najbliższa kuzynka, prawie jak siostra (nie wspominając że na weselu będzie calutka moja rodzinka)