|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Oliath
powiem Ci, że ja nigdy nie byłam fanką takich filmów fantastycznych, ani Władca pierścienia, ani Hobbit mi nie odpowiada, mimo, że obejrzeałam. Gre o Tron poleciły mi dziewczyny z blogowego świata, bo marudziałam, że mi się na zwolnieniu nudzi. zaczęłam oglądać i się wciągłam. dosyć fajnie zrobiony program. ale nie wiem czy dam radę przez książki przebrnąć )puki co jestem na pierwszej serii bo dopiero zaczęłam to oglądać. ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
bo tak to nie ma żadnej różnicy między magnezami różnej filmy. chyba że dawka mniejsza lub większa |
|
|
|
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
dzięki wszystkim i każdej z osobna
![]() Oliath, mela- ostatnio miałam być w tym lumpku co widziałam te fajne rzeczy, ale koniec konców pojechałam do innego i tam była wielka d*pa, a że to inna czesc krk i zmeczona byłam to juz tam nie pojechałam. Ale pamietam o Was, jak bede tam pewnie w przyszłym tyg to dam znać co i jak
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#873 |
|
Zakorzenienie
|
domciątko: książki są napisane jak na fantastykę genialnie bo wielowątkowo. Nie oglądałam serialu, bo ciągle czekam aż mój mąż przeczyta najpierw (chyba się nie doczekam). z mojego punktu widzenia to jedna z lepszych, ostrzejszych i odartych z baśniowości fantasy jakie czytałam. Co do Tolkiena - pisałam m.in z niego pracę mgr - to musiałam przez niego przejść i wierz mi nie było mi łatwo... - filmy fascynują mnie rozmachem, marzy mi się Sapkowski w ten sposób zrobiony, ale fanem nie jestem.
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
surka fajny brzuszek!!!
en sto lat )
|
|
|
|
#875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do Fridy - przy dziecku faktycznie wiele rzeczy ktore nas brzydza, przechodza. Ja osobiscie teraz uzywam Katarku, bo moja jak chora to walka z frida, byla zawsze. a tak odkurzacz i jazda. ![]() Zaczelam prasowac, ale zyla pod kolanem boli, brzuch gdzies ciagnie do podlogi i Marys sie obudzila. Ale i tak mam zamiar dzis to skonczyc, wiec ide za chwile, znow ogarne pare ciuszkow i tak z przerwami moze do wieczora dam rade. ![]() A jakie żółwiki kupowałyście? ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- en sto latek!!!!
|
|
#876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale liczę, że zdążę obejrzec cały serial przed porodem hahatak jak udało mi się obejzrec wszystkie serie Greys Anatomy )
|
|
|
|
|
#877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo juz mialam pytac ![]() A takie: http://allegro.pl/lampka-projektor-g...182272347.html
|
|
#878 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Nie ma to jak wejść na wątek i powiedzieć, że ma się dzisiaj jakieś święto- efekt murowany- dowartościowanie +10000 ![]() Odnośnie gry o tron- mój Tż po prostu nienawidzi takich klimatów, a jednak jak zaczął oglądać ten serial to się odciągnąć nie może, więc coś w tym musi być co pisze elaine. Ja osobiście nie zaczęłam razem z nim oglądać, więc już teraz nie próbuję, ale może też podejmę próbę od pierwszego odcinka
|
|
|
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Nie ma to jak wejść na wątek i powiedzieć, że ma się dzisiaj jakieś święto- efekt murowany- dowartościowanie +10000 ![]() Odnośnie gry o tron- mój Tż po prostu nienawidzi takich klimatów, a jednak jak zaczął oglądać ten serial to się odciągnąć nie może, więc coś w tym musi być co pisze elaine. Ja osobiście nie zaczęłam razem z nim oglądać, więc już teraz nie próbuję, ale może też podejmę próbę od pierwszego odcinka
|
|
|
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
wizaż mi muli
( Wam tez??
|
|
|
|
#881 |
|
Zadomowienie
|
o to poważnie się obraziła...no cóż każda z nas ma swoje zdanie i jeżeli decyduje sie na takie forum to wiadomo ze nie każdy bedzie jej przytakiwał tylko będzie wyrazał swoje zdanie na dany temat i nie ma co się obrazać ale SHE miała tyle skomplikowanych problemów i sytuacji ze wkońcu kazda pisała jej coś co jej nie pasował dziwny ma poprostu tok myslenie moze nie dojrzała do pewnych sytuacji-hmmm moze zawita ??? kiedyś...
|
#882 |
|
Zakorzenienie
|
Muli wizaz muliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii - ide sobie cos porobic, moze sie odmuliiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiii
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dalej robie pranie!! haha
wczoraj 3 pralki.. a dzis kolejne 2 ale tym razem troche kolorow mam, takze nie tylko roz i biel haha i prasowanie mnie czeka prasujecie koce i ręczniki? pieluszki tetrowe też? |
|
|
|
#884 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do działki - super, że u Was takie możliwości są U nas nie słyszałam... To na ile się dzierżawi? sezon / rok i jak z opłatami? kalkuluje się?Cytat:
a dziś kupiłam 1 op. Muszę wypróbować i wyniuchać, bo wiesz - skład składem - fajnie jak fajny, ale np. na chusteczki Kindi z Cleanic nikt mnie nie namówi, nawet jakby były 100% zarąbiste, jakby mi je za darmo dawali i jeszcze dopłacali za używanie to bym ich nie chciała, bo od ich zapachu mój żołądek, a właściwie zawartość żołądka chce na wolność ![]() Cytat:
Cytat:
A szkoda. Nawet na próbę nie zdążyłam zakupić ![]() Cytat:
Cytat:
A u nas dziś tortille z Biedronki (pszenne i wieloziarniste) z kurczakiem, warzywami i sosem, no i fasolowa wczorajsza W przedszkolu dziś festyn rodzinny, a pogoda... Albo będzie wewnątrz przedszkola, albo odwołają
|
||||||
|
|
|
#885 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
En- najlepsze życzenia
![]() Dzoan- co do magnezu to mnie 3 lekarzy mówiło, żeby brać ten z wit. B6, bo wtedy magnez jest lepiej wchlaniany Oliath-znow szalejesz z zakupami ![]() Domi-ja prasowalam wszystko Dołączam się do fanek Gry o tron ![]() ![]() Dziewczyny, które kupowały w Biedronie pieluchy- to te wielkie paki po 49, 90zl? Ja mam zamiar dziś się zabrać za torbę i zrobić brakujące zakupy w Gemini :p
|
|
#886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:-P Oliath to szalejesz z tymi lisciami itp he )en gwiazdko wszystkiego najlepszego,spelnieniaarz en i lekkiego porodu :-*:-*:-*:-*:-*:-* ja chyba skocze dzis do rosmana...kupie na poprawe humoru pare rzeczy,jakas pamiatke na ta komunie...i rajtki musze bo jak w sob ma byc zimno to wole miec a nie z golymi nogami... dzis chyba na tego grila jedziemy pogoda strasznie zacheca uwielbiam grilowac jak jest 13stopni max i pada..ale chodziaz tyle ze mezczyzni beda pilnowac grila a bedziemy siedziec w domku..nie chcialabym sie przeziebic przed porodem...:-P gratuluje tyg nowych :-* oliath i perse tak?wy te zolwiki zamawialyscie?zrobicie zdjecie jak wyglada na zywo bo kiedys z tz chcielismy lupic juz a teraz jak dzidzia bedzie to napewno kupimy,oliath mowisz ze pozytywka kijowa czy cos mi sie pokrecilo?to oprocz swiecenia gra?:-P lezelismy wczoraj z tz no i polozylam sobie rece na brzuchu a tz mowi "nie budz Zuzi..bo sie pozniej przyzyczaji a jak sie urodzi to o tej godzinie ma juz spac..."hahahah kochany..nawet mu nie mowie ze nasza to wieczor i rano od 6odkad tz do pracy idzie naj |
|
|
|
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
roxi
zgadam się i daję opierdziel dla Oliath ) ale ja już wiem, jak Oliath będziesz marudzić, że Cie boli, to nie będę Cię żałować, bo wiemy dlaczego!! |
|
|
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
najbardziej szaleje
ok lece sie zbierac buziaczkikii:-**
|
|
|
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
dootka co za olej? co za tabletki?
bo przegapiłam ??? |
|
|
|
#890 |
|
Zakorzenienie
|
En kochana ja również dokładam się do imieninowych życzeń!
A co do pająka, to musiał przeleźć z siaty, która leżała przy bluzie na łóżeczku Lola (w piwnicy wcześniej była). A ja ją rano ubrałam, śniadanie w niej jadłam, a ten paskudnik przez cały czas na mnie łaził.. blech... bluza właśnie mi się pierze ![]() Surka brzusio dość malutki jak na 30tc ![]() teso ![]() elaine ja też dostałam Magnezin tej właśnie firmy Tak ogólnie to nie pomyślałabym, że akurat przy kupnie magnezu muszę zgłaszać swój ciężarówkowy stan. |
|
|
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
karolajn tak to te,mama poszla przed praca o 7 do biedry bo miala byc dostawa(w innej niz wczoraj)a baba do niej mowi ze jakies auto z zaopatrzeniem ma przyjechac ale ona nie wie czy z pieluchami itp..a w drugiej biedronce pani powiedziala ze oni dobrze wiedza co zamawiaja...eh co za baby!!!!
---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- olej z wiesiolka,mozna pic fuj lub w tabletkach no i ten napar co z lisci malin itp |
|
|
|
#892 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 20
To ja pisałam o wiesiolku
![]() Zeby lykac dla łatwiejszego porodu, wiesiolek uelastycznia i zmniejsza ryzyko popekania krocza. Dotka-mysle, ze mozesz zapytac gina o to, niebezpieczne to na pewno nie jest. :p Wpiszcie sobie w guglu olej z wiesiołka w ciąży. Nie stosuje sie go tylko na początku ciąży
|
|
#893 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej,
kolejna noc super, naciaganie profilaktyczne stóp działa Cytat:
Cytat:
Jaki konkretnie magnez Ci dała? Cytat:
bidulka ... odpoczywaj kochana. Ciekawa jestem czy ja będąc w UK ze skracającą szyjką, cukrzycą, anemia i chorymi nerkami też nie dostałabym L4? Cytat:
en 100 lat kochana |
||||
|
|
|
#894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak to te pieluszki |
|
|
|
|
#895 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie brzuchatki
Jak zwykle trudno was nadrobic Trzymam kciuki za wszystkie nadchodzace wizyty i gratuluje nowych tygodni ![]() Sammi - Sto lat dla twojego TZ! Enlevee - Wszystkiego naj naj z okazji imienin Oliath i Eveewe - piekne lowy!! Sukienusie - cudo! Nie wiem dlaczego, ale uwielbiam polspiochy, wydaja mi sie takie milusie Surka - super brzusio, taki zgrabniutki! Ja, mimo ze jestem niewysoka (157cm w kapeluszu ) to mam wrazenie, ze mam bebech, a dopiero jutro zaczne 29tcIta - odnosnie kregoslupa - zapytaj sie poloznej odnosnie mozliwosci rehabilitacji lub zwyczajnie popros o skierowanie do specjalisty. Pewnie w Irlandii wyglada to nieco inaczej, ale nie sadze, ze opieka odbiega duzo od UK. Ja rowniez mam bole plecow i o takie skierowanie poprosilam. Doczekalam sie odpowiedzi ze szpitala aby umowic sie z nimi na spotkanie. Sprobuj, a nuz sie uda! Ja przespalam noc znakomicie, aczkolwiek kazde przewrocenie sie na bok zaczyna ciazyc, a wyjscie z lozka juz zaczyna graniczyc z cudem. Czuje sie jak wielka kulka Zycze wam wszystkim swietnego dnia, bez bolu i przykrych dolegliwosci
|
|
|
|
#896 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Cytat:
|
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
dzoan: jest szorstki w połykaniu ale mi pasuje.
![]() domciatko: z wiesiołka u mnie jakos czasu na seriale mniej w ciąży (??), wcześniej wiadomo praca, ale na l4 też jakos tak...
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
Magnezin firmy Gedeon Richter
|
|
|
|
#899 |
|
Zakorzenienie
|
Enleeve - wybacz - miałam napisać i zapomniałam
![]() Wszystkie co piękne Kochana w tym pięknym dniu!
Spełnienia marzeń, radości na codzień i od święta, lekkiego porodu i dużo wsparcia od TŻ. Buuuuuziaki |
|
|
|
#900 |
|
Raczkowanie
|
cześć ranne ptaszki!
Aha, no i kolejna noc bez wstawania siku za tygodnie i za wizytujące!Ita - 100 lat dla męża En - wszystkiego najlepszego z okazji imienin plan na dziś to zrobienie rafaello dla mojej mamy na jutro ![]() Do dziewczyn z problemami z zaparciami: oczywiście nie zapewniam, że to pomoże, ALE pisałam Wam, że ja weekend straszny pod tym względem przechodziłam i kupiłam pełno jogurtów śliwkowych z musli i jabłek - do śniadanka jogurcik, później jabłuszko i problem zniknął (odpukać!). Nie daje ręki, że Wam pomoże, ale spróbować warto - mam nadzieję, że przejdzie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.

)
Wczoraj kupowałam w aptece, uprzedziłam że ma być bez wit. B6 i pani spojrzawszy na mój brzuch przyniosła mi jakiś tam konkretny i mówi, że innych by mi nie polecała w moim stanie.

12.06.2010
bo juz mialam pytac 

( Wam tez??

W poludnie ma przyjsc szwagierka za ktora nie przepadam ale jakos wytrzymam te pare godzin. Dzis obiecalam mezowi na obiad gyros a tak mi sie nie chce robic ze masakra