|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
bo ja mialam cyto w 13 dc a 16-17 dc zaszlam, w tym samym miesiacu, a ze ciaze liczy sie od 1 dc to bylam juz w ciazy 13 dni
|
|
|
|
|
#932 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
Pieluszki tetrowe tak, ale nad kocykiem i ręczniczkami się zastanawiam ![]() Odezwała się ta co ma duży ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#933 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#934 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Skurcze zaczely lapac rowniez w dzien 2. skurcze zaatakowaly rowniez prawa dlon (nawet byscie nie podejrzewaly, ze palce moga same wygiac sie pod takim katem i skamieniec 3. Noga wieczorem opuchnieta tak, ze zgodnie z przewidywaniami popekala mi skora, takie male ranki wszedzie, plus przecudnie misterna siatka pajaczkow ![]() 4. Skurcz w nocy byl taki, ze nie dalam rady z zacisnietymi zebami i popiskiwalam walac czolem w blat stolu Cytat:
mi na serio lepiej jest, kiedy powolutku i ostroznie, bez przesady sie ruszam, slowo!Napar z LISCI MALIN + kapsulki z olejem z WIESIOLKA. Cytat:
![]() To jakas cecha wspolna sluzby zdrowia w krajach wysoko rozwinietych gospodarczo???
|
|
#935 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#936 | ||
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Cytat:
Hahaha no ja tylko na chwilę wczoraj to włączyłam, ale się nie wsłuchiwałam w melodyjki I tak chcę jeszcze karuzelkę z melodyjką, więc tu na dźwięki aż tak nie liczyłam Cytat:
Co do SHE mam takie samo zdanie. EN Spełnienia Marzeń z okazji Imienin Ci życzę Dziś nawet w DDTVN mówili o imieninach Zuzi Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#937 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
spałam dzisiaj do 9 co u mnie jest rzadkością, bo zawsze wstaje wcześniej, ale to może przez deszczyk który padał.Doopa boli nadal, ale raz mniej raz bardziej i to chyba jednak wina Adasia poczekam do poniedziałku jak nie przejdzie dzwonie do ginki.Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() Gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni ![]() Dzisiaj tak sobie myślałam, jak ten czas szybko leci, dopiero co podczytywałam mamusie styczniowo-lutowe jak się zaczęły rozpakowywać, a tu już niedługo zacznie się u nas ![]() Z tego co pamiętam: En kochana wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń, bezproblemowej ciązy do końca, lekkiego porodu i zdrowego Bezika Sarna oby te Twoje dolegliwości przeszły Teso za wizytę u pediatry ![]() Ita bidulko, jak Ty się męczysz....musisz jakoś wywalczyć to l4 Kubuś Puchatek za wózekSurka bardzo zgrabniutki brzusio ![]() Sammi wszystkiego najlepszego dla Tż Jakierka przerażające jest to, że nie sprawdzają szyjki przecież toż można by na ulicy urodzić, bo u niektórych samo pobolewanie brzucha i delikatne skurcze skracają i rozwierają szyjkęElaine, Dzoan ja też łykam ten magnezin Dziś mam w planach dokończyć przypisy przy pracy Tż i posprzątac sobie w szafie bo mam niezły burdello ![]() Wklejam obiecane foty Adasiowego Roana i fotelika Foty kiepskie bo robione na szybko w garażu
|
|
|
|
#938 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo 7up ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A szyjki nie czulam, poszlam panstwowo do przychodni i gin zrobil wywiad. Nic mnie nie bolalo, ale on mowi zebysmy sprawdzili czy na pewno ok. No i nie bylo ok ![]() Także, ja jak bede w kolejnej ciazy to bede uczulona na to, bo nie podejrzewalam, ze moze tak byc ze nic nie boli a szyjka sie skraca i mieknie |
|||
|
|
|
#939 |
|
Zakorzenienie
|
ROXI, to sa Rodzinne Ogrodki Dzialkowe, dzierzawisz na lata, placisz w zaleznosci od metrazu 100-200 PLN rocznie, wiec tanio jak barszcz
|
#940 | |
|
Zadomowienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40966391]Witam się w 34 tygodniu ciąży !!!
[/QUOTE] to już tak blisko ![]() malutki ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40967609]no dobra, jedziemy do lekarza, trzymajta kciuki za synka siusiaka !!! ![]() Cytat:
Ej dziewczyny, w niedzielę dzień mamusi, w związku z tym mam pytanie: skłądacie życzenia waszym teściowym? Ja w tamtym roku składałam, nawet prezent dałam ale w tym moja teściowa mnie tak skutecznie zniechęciła do siebie, że już zapowiedziałam mężowi, żeby sam jechał do mamusi, a ja w tym czasie pojadę do swojej. I oczywiście co, wielki oburzenie teściowe, kiedy jej to powtórzył: No jak to?! Sam przyjedziesz? Przecież to nie wypada W ogóle moja teściowa....jeżeli chodzę wkur....na to jest 50% szans, że to przez nią Babsko mi tak działa na nerwy, że szok.Jest jakaś impreza, jej imieniny, urodziny czy dzień czarownicy to do niej trzeba jechać z kwiatami, życzeniami i fanfarami, a jak miałam urodziny w tamtym roku to sobie łaskawie przypomniała o 21 wieczorem i z fochem zadzwoniła....skończyłam się z nią cackać, najwyżej foch będzie. Poza tym składałam jej życzenia na dzień teściowej, a moja mamusia to nie jest i nigdy nie będzie.
|
|
|
|
|
#941 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#942 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję kolejnych tygodni
![]() Magolina super bryka Miałam zacząć sprzątać łazienkę, a chodzę i tylko podjadam i piję.. ciągle coś mi się chce
|
|
|
|
#943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mojej kupilam torebkę babeczki za nowe tygodnie, zaraz zacznie sie u nas rozpakowanko, obstawiam ze na koniec tej czesci lub juz w nastepnej
|
|
|
|
|
#944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jeszcze mały miksik
|
|
|
|
|
#945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#946 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Nie składam życzeń, TŻ złoży swojej mamie, ja swojej, damy prezenty i tyle.
Ale ja z tych, które nie zwracają się do teściowych per mamo. I przepaść między nami coraz bardziej się pogłębia, jak zauważyłam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#948 |
|
Zakorzenienie
|
|
#949 |
|
Zakorzenienie
|
my będziemy razem z mężem składać życzenia i damy prezenty i mojej mamie i jego, więc mimochodem jakoś tak wyjdzie. ale nie umiem jeszcze powiedzieć do teściowej "mamo". jakieś wymuszone to dla mnie jest. nawet mimo tego, że teściową mam w porządku.
|
#950 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie skladam mojej mamie zyczen, bo zazwyczaj robie to w marcu (juz zgodnie ze zwyczajem w UK). A tesciowej niestety nie mam, moj TZ juz jest sierota i mamy tak naprawde tylko siebie na wzajem i moja mame
Mysle, ze jezeli stosunki z tesciowa sa dobre, to chocby drobny upominek (cos slodkiego na przyklad) bardzo by ja ucieszyl |
|
|
|
#951 |
|
Zakorzenienie
|
magolina no łądnie się wózek prezentuje
)mi się kolor podoba ![]() tylko wyszorować, wyczyścić i bedzie jak nowy! ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- jakierka ja mojemu tż powiedziałam, że mi się należą dwa dnie matki ![]() po polsku i angielsku haha |
|
|
|
#952 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Witam się i spróbuję ponadrabiać trochę. My z TŻ i Kubusiem od rana na nogach-byliśmy u lekarza i TŻ dostał antybiotyk, bo od 2 tygodni jest przeziębiony, zaniosłam zwolnienie do pracy, zrobiłam przymiarkę do zbadania TSH, ale była taaaaka kolejka, że zrezygnowałam ... Na końcu kolejki stała mama z ok 3 letnim chłopcem, więc nie liczyłam, że mnie ktoś przepuści ... No nic-spróbuję szczęścia w poniedziałek ![]() Byłam też w Rossmannie i kupiłam w promocyjnej cenie: maseczki do twarzy, mini pastę do zębów z myślą o szpitalu, jedwab do włosów, ulubiony tusz Wibo za 5 zł , błyszczyk za 4 zł, krem Olay 40% taniej oczywiście A w Lidlu upolowałam spodenki niemowlęce niebieskie i w niebiesko-białe paseczki-ostatnia paczka Kupiłam też podpaski Bella Nova Maxi ze skrzydełkami- gdzieś ktoś bardzo polecał jako najlepsze zaraz po tym jak nie trzeba będzie tych wielkich podkładów Bella Poza tym nic ciekawego u mnie
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-05-24 o 11:54 |
|
|
|
#953 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Musze przyjac go dla siebie na przyszlosc. Musze sprawdzic kiedy jest w Rosji, wtedy moglabym obchodzic az trzy razy Moja zachlannosc nie zna granic
|
|
|
|
|
#954 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wózio. Nie wiedziałam ze Roany maja taka duża gondolke, superCytat:
|
|
|
#955 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku, dzięęęęęęęęęęęęęękuję dziewczyny, jesteście kochane
krysia- daj mi to rafaello robione, a ja Twojej mamie kupię sklepowe Magolina- super fotelik no i powóz to samo ostatnio pomyślałam- że czytałam dopiero co styczniowo-lutowe mamuśki i to taaaaak daleko jeszcze bylo ![]() arrabiata- nie składam, bo małżenstwem z Tżtem nie jesteśmy, ale uważam podobnie jak Ty- święto Mamy jest zarezerwowane tylko i wyłącznie dla mojej mamy ![]() Mimo że mam dobre stosunki z mamą Tżta i nigdy nie miałyśmy zgrzytów to jednak moja mama to moja ![]() surka- fajne porównanie brzucholka ![]() jakierka- nie chcę na nowo zaczynać tego tematu, ale jak dla mnie to co piszesz utwierdziło mnie tylko w swoim przekonaniu
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#956 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale u nas dzis dużo osób na pasku
|
|
#957 |
|
Zakorzenienie
|
Enleveee najlepsze życzenia spełnienia marzeń
|
|
|
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
Chwilowo się żegna
Pewnie, jak wrócę to będzie masa stron
|
|
|
|
#959 |
|
Zakorzenienie
|
OLIATH- coś dla Ciebie i Mam, które mają częste skurcze.
Włóczyłam się po wątku mamuś styczniowo- lutowych 2014 i patrz co Mamusia o nicku Messsuah napisała: "co do witamin w aptece to w większości wypadków nie maja sensu, ja kupuje witaminy osobno i zwracam uwagę na tak zwaną "przyswajalność" do organizmu, oraz na łączenie witamin zresztą jak kogos to interesuje to można poczytać na necie a wiedza jest naprawdę ciekawa na przykładzie cynku, wkładają cynk do jednej tabletki z innymi witaminami a przecież wiadomo, ze cynk się gryźie z innymi witaminami czy minerałami i nie ma szans na przyswojenie do organizmu nawet z jedzeniem ja biore sam cynk przed snem, staram się żeby to było godzine po kolacji tak samo lączenie wit C i B razem bez sensu, C dobrze połączyć z Mg niektórzy narzekają, że biora magnez a mimo to maja dalej dokuczliwe skurcze a wystarczy polączyć Mg z dobra wit C i chromem i problem z glowy od pewnego czasu zaczęłam zgłębiam ta wiedzę i jestem zafascynowana, na necie jest sporo informacji o tym, sa nawet kwartalniki medyczne dostępne jakby kogos to interesowało bardziej" Tak o Was jakoś pomyślałam
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#960 |
|
Zadomowienie
|
En – spełninia marzeń i samych szczęśliwych dni ze zdrowiutkim i kochanym bobasem u boku
Magolina - też zastanawiam się nad wózkiem z tej firmy…powiedz mi bo jeszcze nie miałąm okazji go obejrzeć na żywo , co myślisz o gondoli? Jest duża ?Teso, Anulka_p - za kolejne tygodnie ![]() Arrabbiata – wydaje mi się ze dobrze robisz w sprawie teściowej , skoro nie masz z nią tak dobrego kontaktu to bądźmy szczere – nie zasługuje ona wg mnie na Twoje życzenia Surka – ale cudowny brzusio A jeżeli już jest temat teściowych , formalnie mama Tżta jeszcze nią dla mnie nie jest(nie mamy jeszcze slubu) , ale bardzo dobrze się z nia dogaduje , jest naprawdę wspaniała, często mnie do siebie zaprasza , pyta jak się czuje itd. , no i ściska za każdym razem jak przyjeżdżam i jade , kupiliśmy takie same prezenty dla mojej mamy i Tżta i początkowo był pomysł ze życzenia i jednej mamie i drugiej złożymy razem , no a teraz nachodzą mnie jakieś wątpliwości czy tak wypada czy może to trochę za szybko? Jak myślicie? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.

) (nosze okulary)

Ja mowie o bezplatnej sluzbie zdrowia NHS. Byc moze przy nasilonych objawach (krwawienie, obrzeki itp) dostalabys skierowanie (o ile przekroczylas 12-13tc).
Dobrze, ze nie przepisal mi kolejnego paracetamolu
Dziś nawet w DDTVN mówili o imieninach Zuzi
co u mnie jest rzadkością, bo zawsze wstaje wcześniej, ale to może przez deszczyk który padał.
przecież toż można by na ulicy urodzić, bo u niektórych samo pobolewanie brzucha i delikatne skurcze skracają i rozwierają szyjkę

ale największych hiciorem była zbyt mała ilość krzeseł i część kobiet musiała stać (ponad 4 godziny...)