Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14! - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-24, 11:12   #931
idzia111
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
ja cytologie itp zrobiłam przed ciążą, także nie było konieczności.

ale za to jak powiedziałam, że mam krzywy kregosłup i mnie czasami boli to zostałam zapisana od razu do specjalisty na zobaczenie tego mojego kręgosłupa.
i dostałam też skierowanie do okulisty) (nosze okulary)
ja cyto tez nie mialam i mialam jednoczesnie

bo ja mialam cyto w 13 dc a 16-17 dc zaszlam, w tym samym miesiacu, a ze ciaze liczy sie od 1 dc to bylam juz w ciazy 13 dni
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 11:15   #932
surka
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
Oki dziewczyny sprobuje sie znow przespac - chyba znow wezme ten paracetamol choc sue boje bo od wczoraj od22 wzielam juz 3 ale inaczej chyba nie zasne jak nie zmniejsze bolu:-( zamkne oczy na razie i moze organizm Sam sie wylaczy ze zmeczenia
A nie możesz udać się tam na IP ?

Cytat:
prasujecie koce i ręczniki?
pieluszki tetrowe też?
Pieluszki tetrowe tak, ale nad kocykiem i ręczniczkami się zastanawiam

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Surka brzusio dość malutki jak na 30tc
Odezwała się ta co ma duży

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Nie wiem czy ktos w ogole sprawdzalby tobie szyjke Ja przez caly okres ciazy nie mialam zadnego badania ginekologicznego!
Nie wyobrażam sobie tego

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
a ja wogóle nie wstaję w nocy sikać sikam przed snem i potem rano, w poprzedniej ciąży było tak samo... Poza ciążą też mi się nie zdarza wstawać, chyba mam duży bak
Tylko pozazdrościć

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
no i z Oliwią zaczynamy dziś 33 tydzień jeszcze "tylko" 4 tyg leżenia

Cytat:
Na pewno na wizycie prywatnej zostalabys potraktowana nalezycie Ja mowie o bezplatnej sluzbie zdrowia NHS. Byc moze przy nasilonych objawach (krwawienie, obrzeki itp) dostalabys skierowanie (o ile przekroczylas 12-13tc).
Ja tu mowie po swoim przykladzie i moze po prostu mam pecha na takich "ekspertow"
W kazdym razie teraz jestem na chorobowym przez tydzien, mialam bole w okolicy szyki. Sadzilam, ze otrzymam chocby skierowanie do ginekologa aby spradzic szyjke. Ale gdziez tam - badanie cisnienia wystarczylo Dobrze, ze nie przepisal mi kolejnego paracetamolu
Nie wiem co oznaca NHZ, publiczna służba zdrowia w innym kraju?
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 11:16   #933
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
ale sie beznadziejnie z tel pisze :-ja dalej nie spie maz oczywiscie zaczyna panikowac i chce mnie wiezc do szpitala - dobrze ze to kobiety sa w ciazy bo gdyby to mezczyzni mieli ten przywilej ludzkosc by wyginela
A moze maz ma racje. Udaj sie do szpitala, przeciez nic ci nie zaszkodzi sprawdzic co i jak. Na tym etapie ciazy na pewno cie przyjma. Nie ma co ryzykowac, lepiej uslyszec, ze nic ci nie jest, niz potem zalowac
jakierka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 11:17   #934
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Po pierwsze to ja się pytam, GDZIE DO CHOLERY TEN TWÓJ OSZCZĘDNY TRYB ŻYCIA????? Która mieszka gdzieś niedaleko od Oliath i może podejść trochę nią potrząsnąć??? (już miałam napisać, żeby cię ktoś w tyłek albo kostkę kopnął, ale taka wredna nie jestem)

a co do działki - super, że u Was takie możliwości są U nas nie słyszałam... To na ile się dzierżawi? sezon / rok i jak z opłatami? kalkuluje się?
Ha, wczoraj caly dzien przesiedzialam z noga do gory w towarzystwie przyjaciolki, a potem meza, i efekt taki, ze:
1. Skurcze zaczely lapac rowniez w dzien
2. skurcze zaatakowaly rowniez prawa dlon (nawet byscie nie podejrzewaly, ze palce moga same wygiac sie pod takim katem i skamieniec ) i raz kark (bol wwierca sie do mozgu)
3. Noga wieczorem opuchnieta tak, ze zgodnie z przewidywaniami popekala mi skora, takie male ranki wszedzie, plus przecudnie misterna siatka pajaczkow
4. Skurcz w nocy byl taki, ze nie dalam rady z zacisnietymi zebami i popiskiwalam walac czolem w blat stolu
Cytat:
roxi
zgadam się i daję opierdziel dla Oliath)
ale ja już wiem, jak Oliath będziesz marudzić, że Cie boli, to nie będę Cię żałować, bo wiemy dlaczego!!
Patrz wyzej mi na serio lepiej jest, kiedy powolutku i ostroznie, bez przesady sie ruszam, slowo!
Cytat:
dootka co za olej? co za tabletki?
bo przegapiłam ???
Napar z LISCI MALIN + kapsulki z olejem z WIESIOLKA.
Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Ciekawa jestem czy ja będąc w UK ze skracającą szyjką, cukrzycą, anemia i chorymi nerkami też nie dostałabym L4?
Obstawiam, ze nijak
Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Ja rowniez nie mialam zadnego badania ginekologicznego od poczatku ciazy.
To jakas cecha wspolna sluzby zdrowia w krajach wysoko rozwinietych gospodarczo???
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 11:18   #935
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

Nie wiem co oznaca NHZ, publiczna służba zdrowia w innym kraju?
National Health Service - odpowiednik naszego NFZ
Stary 2013-05-24, 11:19   #936
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

Do mnie tez zolwik dotarl, baterie akurat mialam, PERSE, NIE WLACZAJ POZYTYWKI, z pozytywka im cos nie tak poszlo chyba

Hahaha no ja tylko na chwilę wczoraj to włączyłam, ale się nie wsłuchiwałam w melodyjki I tak chcę jeszcze karuzelkę z melodyjką, więc tu na dźwięki aż tak nie liczyłam

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

Też robię tak jak Ty jeżeli chodzi o pieluchy
Problemów z jelitami współczuję, bo czy w tą czy w tamtą to jest koszmar straszny :/
Pokaż koniecznie żółwika, wnioskuję że jesteście zadowoleni!

Shestiger ostatni raz była aktywna jak przyszła wkleić zdjęcie synka z 3d, potem już jej tu nie widziałam.. myślę, że to nie kwestia internetu, a obrażenia się za pare słów prawdy i usunięcie z klubu..
Później wrzucę jakieś zdjęcie

Co do SHE mam takie samo zdanie.

EN Spełnienia Marzeń z okazji Imienin Ci życzę Dziś nawet w DDTVN mówili o imieninach Zuzi

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 11:20   #937
magolina
Wtajemniczenie

Dzień dobry

spałam dzisiaj do 9 co u mnie jest rzadkością, bo zawsze wstaje wcześniej, ale to może przez deszczyk który padał.

Doopa boli nadal, ale raz mniej raz bardziej i to chyba jednak wina Adasia poczekam do poniedziałku jak nie przejdzie dzwonie do ginki.

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

Gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni

Dzisiaj tak sobie myślałam, jak ten czas szybko leci, dopiero co podczytywałam mamusie styczniowo-lutowe jak się zaczęły rozpakowywać, a tu już niedługo zacznie się u nas

Z tego co pamiętam:

En kochana wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń, bezproblemowej ciązy do końca, lekkiego porodu i zdrowego Bezika

Sarna oby te Twoje dolegliwości przeszły skoro yak bardzo ci doskwierają to skonsultuj je z lekarzem.

Teso za wizytę u pediatry

Ita bidulko, jak Ty się męczysz....musisz jakoś wywalczyć to l4

Kubuś Puchatek za wózek

Surka bardzo zgrabniutki brzusio

Sammi wszystkiego najlepszego dla Tż

Jakierka przerażające jest to, że nie sprawdzają szyjki przecież toż można by na ulicy urodzić, bo u niektórych samo pobolewanie brzucha i delikatne skurcze skracają i rozwierają szyjkę

Elaine, Dzoan ja też łykam ten magnezin fakt, dla mnie ciężki w połykaniu, więc czasami dzielę go na pół, ale uważam, że jest dobry i niedrogi.

Dziś mam w planach dokończyć przypisy przy pracy Tż i posprzątac sobie w szafie bo mam niezły burdello

Wklejam obiecane foty Adasiowego Roana i fotelika
Foty kiepskie bo robione na szybko w garażu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00090.jpg (160,7 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00092.jpg (98,3 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00094.jpg (111,2 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00095.jpg (106,7 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00098.jpg (86,3 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00099.jpg (65,8 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00100.jpg (99,1 KB, 17 załadowań)
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 11:24   #938
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno na wizycie prywatnej zostalabys potraktowana nalezycie Ja mowie o bezplatnej sluzbie zdrowia NHS. Byc moze przy nasilonych objawach (krwawienie, obrzeki itp) dostalabys skierowanie (o ile przekroczylas 12-13tc).
Ja tu mowie po swoim przykladzie i moze po prostu mam pecha na takich "ekspertow"
W kazdym razie teraz jestem na chorobowym przez tydzien, mialam bole w okolicy szyki. Sadzilam, ze otrzymam chocby skierowanie do ginekologa aby spradzic szyjke. Ale gdziez tam - badanie cisnienia wystarczylo Dobrze, ze nie przepisal mi kolejnego paracetamolu

albo 7up

Cytat:
nie ale największych hiciorem była zbyt mała ilość krzeseł i część kobiet musiała stać (ponad 4 godziny...)

Cytat:
Domi, wiem, ze w kazdym kraju sa lekarze i partacze. Ja nie chce narzekac na NHS, po prostu mam przykre wspomnienia z poprzedniej ciazy, ktora po prostu lekarze zaniedbali i do dzis ledwie o tym wspominam. Z drugiej strony sa tu tez plusy - bo o ile nic ci nie dolega i wszystkie wyniki masz super po co po raz kolejny rozkladac nogi przed lekarzem.
ja przyznaje sie bez bicia ze chodze i panstwowo i prywatnie do tego samego lekarza. Za badania nie płacę, usg 3 moge miec panstwowo, lecz ja chodze na usg prywatnie z prostej przyczyny, aparat do usg u mnie w przychodni jest tragiczny. W PL sprzet jest str aszny wg mnie, a na prywatnym sobie dzidzie ladnie ogladam Pewnie są przychodnie, szcegolnie kliniki gdzie jest extra sprzęt, no ale to nie u mnie.

A szyjki nie czulam, poszlam panstwowo do przychodni i gin zrobil wywiad. Nic mnie nie bolalo, ale on mowi zebysmy sprawdzili czy na pewno ok. No i nie bylo ok

Także, ja jak bede w kolejnej ciazy to bede uczulona na to, bo nie podejrzewalam, ze moze tak byc ze nic nie boli a szyjka sie skraca i mieknie
Stary 2013-05-24, 11:24   #939
Oliath
Zakorzenienie

ROXI, to sa Rodzinne Ogrodki Dzialkowe, dzierzawisz na lata, placisz w zaleznosci od metrazu 100-200 PLN rocznie, wiec tanio jak barszcz u Was tez to musi byc, wszedzie w Pl funkcjonuje
Kubulek
Stary 2013-05-24, 11:24   #940
arrabbiata
Zadomowienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40966391]Witam się w 34 tygodniu ciąży !!!
[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
35 tygodniu ciąży. Blisko, blisko, coraz bliżej.
to już tak blisko
Cytat:
A to Lilunią w 30 tc 3 d
malutki

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40967609]no dobra, jedziemy do lekarza, trzymajta kciuki za synka siusiaka !!! [/QUOTE]

Cytat:
hejka

potwierdzam- warsztaty "mamo to ja" są słabe. jak się nic nie wygra nie warto iść reklamy gonią reklamy...
mówiłam

Ej dziewczyny, w niedzielę dzień mamusi, w związku z tym mam pytanie: skłądacie życzenia waszym teściowym? Ja w tamtym roku składałam, nawet prezent dałam ale w tym moja teściowa mnie tak skutecznie zniechęciła do siebie, że już zapowiedziałam mężowi, żeby sam jechał do mamusi, a ja w tym czasie pojadę do swojej. I oczywiście co, wielki oburzenie teściowe, kiedy jej to powtórzył: No jak to?! Sam przyjedziesz? Przecież to nie wypada Będzie mi mówić, co mi wypada, a co nie W ogóle moja teściowa....jeżeli chodzę wkur....na to jest 50% szans, że to przez nią Babsko mi tak działa na nerwy, że szok.
Jest jakaś impreza, jej imieniny, urodziny czy dzień czarownicy to do niej trzeba jechać z kwiatami, życzeniami i fanfarami, a jak miałam urodziny w tamtym roku to sobie łaskawie przypomniała o 21 wieczorem i z fochem zadzwoniła....skończyłam się z nią cackać, najwyżej foch będzie. Poza tym składałam jej życzenia na dzień teściowej, a moja mamusia to nie jest i nigdy nie będzie.
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 11:25   #941
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
U nas 30 Tydzień jak te

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Jestem po glukozie ale 2h u mnie wybije o 12:30 dopiero bo późno wstalam dzisiaj....
Za glukozę

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
dzień dobry! U nas dzis wybija 31 tydzień!

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Stary 2013-05-24, 11:30   #942
dzoan
Zakorzenienie

Gratuluję kolejnych tygodni
Magolina super bryka

Miałam zacząć sprzątać łazienkę, a chodzę i tylko podjadam i piję.. ciągle coś mi się chce

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 11:31   #943
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość

Ej dziewczyny, w niedzielę dzień mamusi, w związku z tym mam pytanie: skłądacie życzenia waszym teściowym? Ja w tamtym roku składałam, nawet prezent dałam ale w tym moja teściowa mnie tak skutecznie zniechęciła do siebie, że już zapowiedziałam mężowi, żeby sam jechał do mamusi, a ja w tym czasie pojadę do swojej. I oczywiście co, wielki oburzenie teściowe, kiedy jej to powtórzył: No jak to?! Sam przyjedziesz? Przecież to nie wypada Będzie mi mówić, co mi wypada, a co nie W ogóle moja teściowa....jeżeli chodzę wkur....na to jest 50% szans, że to przez nią Babsko mi tak działa na nerwy, że szok.
Jest jakaś impreza, jej imieniny, urodziny czy dzień czarownicy to do niej trzeba jechać z kwiatami, życzeniami i fanfarami, a jak miałam urodziny w tamtym roku to sobie łaskawie przypomniała o 21 wieczorem i z fochem zadzwoniła....skończyłam się z nią cackać, najwyżej foch będzie. Poza tym składałam jej życzenia na dzień teściowej, a moja mamusia to nie jest i nigdy nie będzie.
ja tylko mojej mamie, tesciowa ma swoje swieto 5 marca i wtedy cos dostaje

Ja mojej kupilam torebkę

babeczki za nowe tygodnie, zaraz zacznie sie u nas rozpakowanko, obstawiam ze na koniec tej czesci lub juz w nastepnej
Stary 2013-05-24, 11:33   #944
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrabbiata;40969289

Ej dziewczyny, w niedzielę dzień mamusi, w związku z tym mam pytanie: [B
skłądacie życzenia waszym teściowym?[/B] .
Właśnie mam dylemat, bo ja mam dobrą teśiową, mówię do niej mama, ale jednak nie jest moją mamą

I jeszcze mały miksik
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zest.jpg (21,8 KB, 37 załadowań)
Stary 2013-05-24, 11:33   #945
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Popieram podejście, czy się to komuś podoba czy nie Też nie umiem być takim dupowślizgiem, jak ktoś ma mnie w poważaniu, to nawzajem

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 11:34   #946
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Nie składam życzeń, TŻ złoży swojej mamie, ja swojej, damy prezenty i tyle.
Ale ja z tych, które nie zwracają się do teściowych per mamo.
I przepaść między nami coraz bardziej się pogłębia, jak zauważyłam.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 11:35   #947
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
śliczny wózek, uwielbiam kolor fioletowy
Stary 2013-05-24, 11:36   #948
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:

I jeszcze mały miksik
Rosnie!
Kubulek
Stary 2013-05-24, 11:39   #949
lachryma
Zakorzenienie

my będziemy razem z mężem składać życzenia i damy prezenty i mojej mamie i jego, więc mimochodem jakoś tak wyjdzie. ale nie umiem jeszcze powiedzieć do teściowej "mamo". jakieś wymuszone to dla mnie jest. nawet mimo tego, że teściową mam w porządku.
Stary 2013-05-24, 11:41   #950
jakierka
Zadomowienie

Ja nie skladam mojej mamie zyczen, bo zazwyczaj robie to w marcu (juz zgodnie ze zwyczajem w UK). A tesciowej niestety nie mam, moj TZ juz jest sierota i mamy tak naprawde tylko siebie na wzajem i moja mame Mysle, ze jezeli stosunki z tesciowa sa dobre, to chocby drobny upominek (cos slodkiego na przyklad) bardzo by ja ucieszyl
Stary 2013-05-24, 11:46   #951
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

magolina no łądnie się wózek prezentuje)
mi się kolor podoba
tylko wyszorować, wyczyścić i bedzie jak nowy!

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

jakierka
ja mojemu tż powiedziałam, że mi się należą dwa dnie matki
po polsku i angielsku haha

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 11:53   #952
Neni1984
Zakorzenienie

Dzień dobry
Witam się i spróbuję ponadrabiać trochę.

My z TŻ i Kubusiem od rana na nogach-byliśmy u lekarza i TŻ dostał antybiotyk, bo od 2 tygodni jest przeziębiony, zaniosłam zwolnienie do pracy, zrobiłam przymiarkę do zbadania TSH, ale była taaaaka kolejka, że zrezygnowałam ... Na końcu kolejki stała mama z ok 3 letnim chłopcem, więc nie liczyłam, że mnie ktoś przepuści ... No nic-spróbuję szczęścia w poniedziałek

Byłam też w Rossmannie i kupiłam w promocyjnej cenie: maseczki do twarzy, mini pastę do zębów z myślą o szpitalu, jedwab do włosów, ulubiony tusz Wibo za 5 zł , błyszczyk za 4 zł, krem Olay 40% taniej oczywiście

A w Lidlu upolowałam spodenki niemowlęce niebieskie i w niebiesko-białe paseczki-ostatnia paczka Kupiłam też podpaski Bella Nova Maxi ze skrzydełkami- gdzieś ktoś bardzo polecał jako najlepsze zaraz po tym jak nie trzeba będzie tych wielkich podkładów Bella

Poza tym nic ciekawego u mnie

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-05-24 o 11:54
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 11:53   #953
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
magolina no łądnie się wózek prezentuje)
mi się kolor podoba
tylko wyszorować, wyczyścić i bedzie jak nowy!

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

jakierka
ja mojemu tż powiedziałam, że mi się należą dwa dnie matki
po polsku i angielsku haha
Haha, a to dobry pomysl Musze przyjac go dla siebie na przyszlosc. Musze sprawdzic kiedy jest w Rosji, wtedy moglabym obchodzic az trzy razy Moja zachlannosc nie zna granic
Stary 2013-05-24, 11:54   #954
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
misiaczka: hyhy nie jest taka zła ta glukoza. 3maj sie!

ita: no z tego co piszesz, to czujesz sie fatalnie, a nie średnio dobrze, więc może lepiej pojedźcie do szpitala
Moje wyobrażenie o glukozie było gorsze niż ona jest w rzeczywistości. Moja była jak mega słodka woda a bałam sie ze będzie to gęste (wtedy by mi raczej przez gardło nie przeszło). Ale zaskoczyła mnie ilośc bo było tego az cały taki plastikowy kubeczek na wodę

Cytat:
Dzień dobry

spałam dzisiaj do 9 co u mnie jest rzadkością, bo zawsze wstaje wcześniej, ale to może przez deszczyk który padał.

Doopa boli nadal, ale raz mniej raz bardziej i to chyba jednak wina Adasia poczekam do poniedziałku jak nie przejdzie dzwonie do ginki.

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

Gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni

Dzisiaj tak sobie myślałam, jak ten czas szybko leci, dopiero co podczytywałam mamusie styczniowo-lutowe jak się zaczęły rozpakowywać, a tu już niedługo zacznie się u nas

Z tego co pamiętam:

En kochana wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń, bezproblemowej ciązy do końca, lekkiego porodu i zdrowego Bezika

Sarna oby te Twoje dolegliwości przeszły skoro yak bardzo ci doskwierają to skonsultuj je z lekarzem.

Teso za wizytę u pediatry

Ita bidulko, jak Ty się męczysz....musisz jakoś wywalczyć to l4

Kubuś Puchatek za wózek

Surka bardzo zgrabniutki brzusio

Sammi wszystkiego najlepszego dla Tż

Jakierka przerażające jest to, że nie sprawdzają szyjki przecież toż można by na ulicy urodzić, bo u niektórych samo pobolewanie brzucha i delikatne skurcze skracają i rozwierają szyjkę

Elaine, Dzoan ja też łykam ten magnezin fakt, dla mnie ciężki w połykaniu, więc czasami dzielę go na pół, ale uważam, że jest dobry i niedrogi.

Dziś mam w planach dokończyć przypisy przy pracy Tż i posprzątac sobie w szafie bo mam niezły burdello

za wózio. Nie wiedziałam ze Roany maja taka duża gondolke, super
Cytat:

Za glukozę

:

Cytat:
Właśnie mam dylemat, bo ja mam dobrą teśiową, mówię do niej mama, ale jednak nie jest moją mamą

I jeszcze mały miksik
Śliczny brzucholek

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 11:54   #955
enlevee
Zakorzenienie

Jejku, dzięęęęęęęęęęęęęękuję dziewczyny, jesteście kochane

krysia- daj mi to rafaello robione, a ja Twojej mamie kupię sklepowe

Magolina- super fotelik no i powóz to samo ostatnio pomyślałam- że czytałam dopiero co styczniowo-lutowe mamuśki i to taaaaak daleko jeszcze bylo

arrabiata- nie składam, bo małżenstwem z Tżtem nie jesteśmy, ale uważam podobnie jak Ty- święto Mamy jest zarezerwowane tylko i wyłącznie dla mojej mamy
Mimo że mam dobre stosunki z mamą Tżta i nigdy nie miałyśmy zgrzytów to jednak moja mama to moja

surka- fajne porównanie brzucholka

jakierka- nie chcę na nowo zaczynać tego tematu, ale jak dla mnie to co piszesz utwierdziło mnie tylko w swoim przekonaniu
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 11:56   #956
misiaczka555
Wtajemniczenie

Ale u nas dzis dużo osób na pasku

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 11:59   #957
Neni1984
Zakorzenienie

Enleveee najlepsze życzenia spełnienia marzeń
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 12:00   #958
surka
Zakorzenienie

Chwilowo się żegna Idę odebrać wypis ze szpitala i pewnie zajrzę do rossmana, ponoć kosmetyki kolorowe do 40% taniej Pewnie, jak wrócę to będzie masa stron
Stary 2013-05-24, 12:00   #959
enlevee
Zakorzenienie

OLIATH- coś dla Ciebie i Mam, które mają częste skurcze.

Włóczyłam się po wątku mamuś styczniowo- lutowych 2014 i patrz co Mamusia o nicku Messsuah napisała:

"co do witamin w aptece to w większości wypadków nie maja sensu, ja kupuje witaminy osobno i zwracam uwagę na tak zwaną "przyswajalność" do organizmu, oraz na łączenie witamin
zresztą jak kogos to interesuje to można poczytać na necie a wiedza jest naprawdę ciekawa
na przykładzie cynku, wkładają cynk do jednej tabletki z innymi witaminami a przecież wiadomo, ze cynk się gryźie z innymi witaminami czy minerałami i nie ma szans na przyswojenie do organizmu nawet z jedzeniem
ja biore sam cynk przed snem, staram się żeby to było godzine po kolacji
tak samo lączenie wit C i B razem bez sensu, C dobrze połączyć z Mg
niektórzy narzekają, że biora magnez a mimo to maja dalej dokuczliwe skurcze a wystarczy polączyć Mg z dobra wit C i chromem i problem z glowy
od pewnego czasu zaczęłam zgłębiam ta wiedzę i jestem zafascynowana, na necie jest sporo informacji o tym, sa nawet kwartalniki medyczne dostępne jakby kogos to interesowało bardziej"

Tak o Was jakoś pomyślałam
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 12:03   #960
kiss12550
Zadomowienie

En – spełninia marzeń i samych szczęśliwych dni ze zdrowiutkim i kochanym bobasem u boku

Magolina - też zastanawiam się nad wózkiem z tej firmy…powiedz mi bo jeszcze nie miałąm okazji go obejrzeć na żywo , co myślisz o gondoli? Jest duża ?

Teso, Anulka_p - za kolejne tygodnie

Arrabbiata
– wydaje mi się ze dobrze robisz w sprawie teściowej , skoro nie masz z nią tak dobrego kontaktu to bądźmy szczere – nie zasługuje ona wg mnie na Twoje życzenia

Surka – ale cudowny brzusio

A jeżeli już jest temat teściowych , formalnie mama Tżta jeszcze nią dla mnie nie jest(nie mamy jeszcze slubu) , ale bardzo dobrze się z nia dogaduje , jest naprawdę wspaniała, często mnie do siebie zaprasza , pyta jak się czuje itd. , no i ściska za każdym razem jak przyjeżdżam i jade , kupiliśmy takie same prezenty dla mojej mamy i Tżta i początkowo był pomysł ze życzenia i jednej mamie i drugiej złożymy razem , no a teraz nachodzą mnie jakieś wątpliwości czy tak wypada czy może to trochę za szybko? Jak myślicie?
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości)

Zasady wysyłania wiadomości