Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14! - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-24, 12:06   #961
krysiaa2608
Raczkowanie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
nie ale największych hiciorem była zbyt mała ilość krzeseł i część kobiet musiała stać (ponad 4 godziny...)
to widzę, że organizacja na najwyższym poziomie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Wklejam obiecane foty Adasiowego Roana i fotelika
Foty kiepskie bo robione na szybko w garażu
, śliczny wózeczek

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Ej dziewczyny, w niedzielę dzień mamusi, w związku z tym mam pytanie: skłądacie życzenia waszym teściowym? Ja w tamtym roku składałam, nawet prezent dałam ale w tym moja teściowa mnie tak skutecznie zniechęciła do siebie, że już zapowiedziałam mężowi, żeby sam jechał do mamusi, a ja w tym czasie pojadę do swojej. I oczywiście co, wielki oburzenie teściowe, kiedy jej to powtórzył: No jak to?! Sam przyjedziesz? Przecież to nie wypada Będzie mi mówić, co mi wypada, a co nie W ogóle moja teściowa....jeżeli chodzę wkur....na to jest 50% szans, że to przez nią Babsko mi tak działa na nerwy, że szok.
Jest jakaś impreza, jej imieniny, urodziny czy dzień czarownicy to do niej trzeba jechać z kwiatami, życzeniami i fanfarami, a jak miałam urodziny w tamtym roku to sobie łaskawie przypomniała o 21 wieczorem i z fochem zadzwoniła....skończyłam się z nią cackać, najwyżej foch będzie. Poza tym składałam jej życzenia na dzień teściowej, a moja mamusia to nie jest i nigdy nie będzie.
zawsze składałam, ale w tym roku jest już zapowiedziane TZ-towi, że niestety, ale nawet nie zadzwonię - skoro ktoś mnie zlewa tak bezczelnie to nie widzę powodu do tego, by milionowy raz wyciągać rękę... Zresztą stosunki "TZ-jego mama" też do dobrych nie należą, on nawet jechać do niej nie chce, a najlepsze było jak stoi w biedrze koło kas i ogląda kwiatki itp, pytam się "czego szukasz?", a on "czegoś taniego, chyba wezmę mamie ziemię do kwiatów bo jest najtańsza i wyślę kurierem, żeby się wykpić" aż się zadławiłam batonikiem i prawie udusiłam w tym sklepie
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

krysia- daj mi to rafaello robione, a ja Twojej mamie kupię sklepowe
a co ja z tego będę miała?

Pytanie: czy mogę zjeść śledzie w śmietanie?

31.07.2013 Basia!

krysiaa2608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 12:08   #962
Marionette18
Raczkowanie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
OK,wrzucam foty wózia i lecę Was nadrabiać
Wozeczek sliczny, tylko te kolka z przodu takie maluskie... Mam nadz, ze bedzie sie dobrze prowadzil!

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Ide zrobić sobie śniadanie, bo jeszcze nic nie jadłam, ale najpierw rozmowa z mężem z wczoraj:

Odłożyłam mu ubranka, które ma przywieźć do szpitala na wypis. Jakieś body, śpioszki, czapeczkę, rożek. Słuchał uważnie. Zapytał jeszcze gdzie mam odłożone większe rozmiary gdyby mały urodził się długaśny, zaproponował miejsce, w którym najlepiej wszystko to ułożyć i myślałam, że wszystko mamy załatwione i uzgodnione. A on nagle z pytaniem:

D: A pieniądze? Ile mam wziąć?
Ja: Pieniądze? Po co ci pieniądze?
D: No jak to?! Za dziecko. Takie skarby to wydają tak za darmo? No słodziak mój Tak miło mi się zrobiło, ale przy okazji wykorzystałam moment.
Ja: Płacić nie trzeba. Trzeba tylko przynieść drogi prezent dla mamusi.
Ladnie to rozegralas

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Nie wiem czy ktos w ogole sprawdzalby tobie szyjke Ja przez caly okres ciazy nie mialam zadnego badania ginekologicznego!
Ja tutaj tez nie mialam ani jednego!!! Podczas wizyt w Polsce bylam 2 razy u ginka, zeby sie zbadac i za 2 tyg mam zamiar znowu do niego zajrzec. A kto prowadzi Wasze ciaze w Uk? Tutaj lekarz rodzinny, ktory robil mi tylko raz badanie krwi i siuskow na poczatku ciazy. Reszte badan zrobilam w Polsce prywatnie. Tak samo usg. Tutaj jest tylko jedno w 12 tyg i jedno w 20 i to by bylo na tyle

Cytat:
Dzień dobry

spałam dzisiaj do 9 co u mnie jest rzadkością, bo zawsze wstaje wcześniej, ale to może przez deszczyk który padał.

Doopa boli nadal, ale raz mniej raz bardziej i to chyba jednak wina Adasia poczekam do poniedziałku jak nie przejdzie dzwonie do ginki.

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

Gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni

Dzisiaj tak sobie myślałam, jak ten czas szybko leci, dopiero co podczytywałam mamusie styczniowo-lutowe jak się zaczęły rozpakowywać, a tu już niedługo zacznie się u nas

Z tego co pamiętam:

En kochana wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń, bezproblemowej ciązy do końca, lekkiego porodu i zdrowego Bezika

Sarna oby te Twoje dolegliwości przeszły skoro yak bardzo ci doskwierają to skonsultuj je z lekarzem.

Teso za wizytę u pediatry

Ita bidulko, jak Ty się męczysz....musisz jakoś wywalczyć to l4

Kubuś Puchatek za wózek

Surka bardzo zgrabniutki brzusio

Sammi wszystkiego najlepszego dla Tż

Jakierka przerażające jest to, że nie sprawdzają szyjki przecież toż można by na ulicy urodzić, bo u niektórych samo pobolewanie brzucha i delikatne skurcze skracają i rozwierają szyjkę

Elaine, Dzoan ja też łykam ten magnezin fakt, dla mnie ciężki w połykaniu, więc czasami dzielę go na pół, ale uważam, że jest dobry i niedrogi.

Dziś mam w planach dokończyć przypisy przy pracy Tż i posprzątac sobie w szafie bo mam niezły burdello

Tez czekam na roanka Ma byc w przeciagu tygodnia. My wybralismy szary, ale Twoj tez fajniusi!

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
to już tak blisko

malutki

mówiłam

Ej dziewczyny, w niedzielę dzień mamusi, w związku z tym mam pytanie: skłądacie życzenia waszym teściowym? Ja w tamtym roku składałam, nawet prezent dałam ale w tym moja teściowa mnie tak skutecznie zniechęciła do siebie, że już zapowiedziałam mężowi, żeby sam jechał do mamusi, a ja w tym czasie pojadę do swojej. I oczywiście co, wielki oburzenie teściowe, kiedy jej to powtórzył: No jak to?! Sam przyjedziesz? Przecież to nie wypada Będzie mi mówić, co mi wypada, a co nie W ogóle moja teściowa....jeżeli chodzę wkur....na to jest 50% szans, że to przez nią Babsko mi tak działa na nerwy, że szok.
Jest jakaś impreza, jej imieniny, urodziny czy dzień czarownicy to do niej trzeba jechać z kwiatami, życzeniami i fanfarami, a jak miałam urodziny w tamtym roku to sobie łaskawie przypomniała o 21 wieczorem i z fochem zadzwoniła....skończyłam się z nią cackać, najwyżej foch będzie. Poza tym składałam jej życzenia na dzień teściowej, a moja mamusia to nie jest i nigdy nie będzie.
Ja mam naprawde fajna tesciowa, ale zyczen jej nie skladam. Mame mam tylko jedna i tak juz zostanie. Ja swojej zamowilam firanki, na ktore juz od dawna sie czaila, a Tz swojej wysle kwiaty.

A tak wogole to witam sie i zapomnialam sie pochwalic, ze my zaczelismy wczoraj 32 tydz

En wszystkiego co najlepsze! Zdrowka, bezproblemowego porodu i mnostwa radosci z dzieciatka!

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 12:09   #963
misiaczka555
Wtajemniczenie

Zbieram sie do labo na pobranie krwi znowu. Ciekawe po jakim czasie bedą wyniki robiłam jeszcze raz toxo oby wyniki były prawidłowe.....trzymajcie kciuki dziewczyny

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 12:10   #964
Marionette18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość
to widzę, że organizacja na najwyższym poziomie

, śliczny wózeczek

zawsze składałam, ale w tym roku jest już zapowiedziane TZ-towi, że niestety, ale nawet nie zadzwonię - skoro ktoś mnie zlewa tak bezczelnie to nie widzę powodu do tego, by milionowy raz wyciągać rękę... Zresztą stosunki "TZ-jego mama" też do dobrych nie należą, on nawet jechać do niej nie chce, a najlepsze było jak stoi w biedrze koło kas i ogląda kwiatki itp, pytam się "czego szukasz?", a on "czegoś taniego, chyba wezmę mamie ziemię do kwiatów bo jest najtańsza i wyślę kurierem, żeby się wykpić" aż się zadławiłam batonikiem i prawie udusiłam w tym sklepie

a co ja z tego będę miała?

Pytanie: czy mogę zjeść śledzie w śmietanie?
Czemu nie? Ja sledzi sobie nie zaluje. Oczywiscie rozsadnie raz na jakis czas

A ja mam jeszcze pytanie odnosnie tego wiesiolka: Jakiej firmy kupujecie i od kiedy zaczynacie lykac?

Aparatka :

Dietkuje!!!
Stary 2013-05-24, 12:10   #965
iwona335
Zakorzenienie

En wszystkiego co najlepsze i samych lekkich dni i lekkiego porodu i zero przedwczesnych skurczy i dużo dobrego jedzonka i grzecznego bobaska!!! ot tego Ci życze

Magolina: świetny wózek, bardzo ładny kolor. Powiedz mi czy u Ciebie też budka tak głośno i cieżko sie składa??

No i wracam z wizyty zaraz Wam napisze co i jak
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 12:10   #966
krysiaa2608
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Zbieram sie do labo na pobranie krwi znowu. Ciekawe po jakim czasie bedą wyniki robiłam jeszcze raz toxo oby wyniki były prawidłowe.....trzymajcie kciuki dziewczyny

31.07.2013 Basia!

Stary 2013-05-24, 12:11   #967
magolina
Wtajemniczenie

Jestem zakochana w Roanie cieszę się, że Wam się podoba
W lipcu go mamusia wypierze elegancko i będzie jak funkiel nówka nieśmigana

A co do Dnia Mamy to ja zawsze teściowej składam życzenia, uwielbiam tą kobietę ona traktuje mnie jak druga córkę, nawet mówi często do mnie córuniu mama jest tylko jedna, ale ja też tak trochę traktuję ją jak drugą mamę. Zawsze mogę na nią liczyć, i co dziwne, lepszy mam z nią kontakt niż ze swoją mamą, tzn bardziej szczerze mogę z nią pogadać - generalnie o wszystkim. Moja mama jest trochę taka zdystansowana choć bardzo dobra z niej kobieta, za to z teściową mam bardziej przyjacielskie relacje.

Zjem obiadek a na deser mam to: moje pierwsze w tym roku polskie truskawki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00101.jpg (89,8 KB, 12 załadowań)
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 12:13   #968
Marionette18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
: kciuki:

Aparatka :

Dietkuje!!!
Stary 2013-05-24, 12:14   #969
enlevee
Zakorzenienie

krysia hahahahaha ja teraz tez sie prawie zadławiłam jak przeczytałam tekst Twojego Tzta
No daj mi to rafaello, podzielę się z Tobą

misiaczka- za wyniki!

Kiss,Marionette, iwona- za zyczenia

Iwonko szybko pisz jak było na wizycie !
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 12:17   #970
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Ja tutaj tez nie mialam ani jednego!!! Podczas wizyt w Polsce bylam 2 razy u ginka, zeby sie zbadac i za 2 tyg mam zamiar znowu do niego zajrzec. A kto prowadzi Wasze ciaze w Uk? Tutaj lekarz rodzinny, ktory robil mi tylko raz badanie krwi i siuskow na poczatku ciazy. Reszte badan zrobilam w Polsce prywatnie. Tak samo usg. Tutaj jest tylko jedno w 12 tyg i jedno w 20 i to by bylo na tyle
W UK ciaze prowadza dyplomowane polozne. Sprawdzaja wage, zlecaja analize krwi i moczu, mierza brzuch, sluchaja serduszka. USG (w szpitalu, na dobrym sprzecie) rowniez przeprowadza sie dwa razy (10-13tc i 20tc). Polozne moga zlecic dalsze badania u specjalisty lub naznaczyc dodatkowe usg jezeli zachodzi taka potrzeba. Dlatego nalezy zglaszac wszystkie objawy poloznej. Mozna tez osobno udac sie do lekarza ogolnego, ktory moze zlecic dalsze badania i ewentualnie dac zwolnienie lekarskie. Im bardziej zaawansowana ciaza, tym czestsze wizyty u poloznej i prawdopodobnie wiecej badan. Tak to wyglada u mnie
jakierka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 12:17   #971
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
zazdroszczę, ja tydzień temu jadłam takie prawdziwe truskawki. pychotaa
Stary 2013-05-24, 12:17   #972
krysiaa2608
Raczkowanie

Cytat:
krysia hahahahaha ja teraz tez sie prawie zadławiłam jak przeczytałam tekst Twojego Tzta
No daj mi to rafaello, podzielę się z Tobą
Jak już zrobię to wyślę Ci kawałek wirtualnie

W sumie tak sobie myślę - skoro przy naszej wyprowadzce mój szwagier i teściowa powiedzieli do TZ, że "matkę ma się jedną, a żon można mieć kilka" to nie widzę powodu dla którego mam teściowej składać życzenia - przecież mamę mam jedną

31.07.2013 Basia!

Stary 2013-05-24, 12:18   #973
czerwony_balonik
Zadomowienie

Dzień dobry Choróbsko już mi przechodzi i z każdym dniem coraz lepiej się czuje Odzyskałam siły, ale narazie profilaktycznie siedze jeszcze w domku, bo w taką pogodę jak u nas od kilku dni (deszcz, zimno) nie ma co ryzykować ponownego zaziębienia. Gratulacje nowych tygodni Enlevee wszystkiego dobrego w dniu imienin
Stary 2013-05-24, 12:18   #974
iwona335
Zakorzenienie

Szyjka trzyma sie i nie skraca i to podstawowa wiadomosc i najważniejsza dla mnie.
Twardnienie brzucha i skurcze mam uważać już teraz jako coś normalnego, bo to juz neidługo poród, chyba ze pojawiają sie co 10 minut to mam sie zaniepokoić. I mam odłożyć magnez bo podobno niepotrzebnie nas zapycha, wiec jak macie problem z 2 to weźcie to pod uwage, tylko 2tyg. miałam brać go.
Przytyłam 2 kg w 2 tygodnie wiec juz mówie mojej wadze Stop!

Położna nie mogła mi zmierzyć cisnienia bo nic nie wyczuwała, hehe smieszne to troche było ale co tam. A serducho Zuzi waliło jak szalone, rytmicznie i na całym korytarzu było słychac- uwielbiam ten dzwiek.

En wpisz mi następną wizte 12.06 (z USG) i to chyba ostatnia wizyta będzie. pierwszy raz lekarz mi powiedział, że planuje usg, wiec pójde na wizyte w podskokach
no i wszystko wskazuje na to, ze poród bedzie naturalny ale ten temat poruszymy nastepnym razem wg lekarza.
Stary 2013-05-24, 12:19   #975
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Jestem zakochana w Roanie cieszę się, że Wam się podoba
W lipcu go mamusia wypierze elegancko i będzie jak funkiel nówka nieśmigana

A co do Dnia Mamy to ja zawsze teściowej składam życzenia, uwielbiam tą kobietę ona traktuje mnie jak druga córkę, nawet mówi często do mnie córuniu mama jest tylko jedna, ale ja też tak trochę traktuję ją jak drugą mamę. Zawsze mogę na nią liczyć, i co dziwne, lepszy mam z nią kontakt niż ze swoją mamą, tzn bardziej szczerze mogę z nią pogadać - generalnie o wszystkim. Moja mama jest trochę taka zdystansowana choć bardzo dobra z niej kobieta, za to z teściową mam bardziej przyjacielskie relacje.

Gratuluje wozeczka!!
Truuuskaaawki, swieze, polskie zazdroszcze
Stary 2013-05-24, 12:20   #976
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się imieninowo i stawiam wszystkim Mamusiom soczki
Dzisiaj imieniny obchodzę razem z moją mamą, bo ona Joanna, ja Zuzanna.. a żeby było lepiej na drugie mam po niej więc tak jakby podwójne imieniny, nie?
Z tej okazji idziemy na obiad do babci. Muszę wymyślić co Mamie kupić, a kompletnie nie mam pomysłu.. no nic, jeszcze chwilę mam to może mi coś wpadnie do głowy
Gratuluję nowych tygodni i za wszystkie wizyty!
wszystkiego Najlepszego

Cytat:

Do dziewczyn z problemami z zaparciami: oczywiście nie zapewniam, że to pomoże, ALE pisałam Wam, że ja weekend straszny pod tym względem przechodziłam i kupiłam pełno jogurtów śliwkowych z musli i jabłek - do śniadanka jogurcik, później jabłuszko i problem zniknął (odpukać!). Nie daje ręki, że Wam pomoże, ale spróbować warto - mam nadzieję, że przejdzie
ja codziennie jem jabłka, sliwki, jakies morele, kiwi, jogurty z ziarenkami, winogrona, chleb pełnoziarnisty, dużo mleka, wode i wypije od czasu do czasu kawe z mleczkiem i co... i du.pa także u Ciebie nie jest jest jeszcze tak najgorzej

Cytat:
bardzo fajny wozek

Znowu złapałala mnie drzemka i snily mi sie pyszne ciasta

Obejrzałam program "Niezwykłe porody" - przedstawione sa sytuacje, w ktorych kobiety rodzily, m.in. na drzewie i jednak kobitka, nawet nie wiedziala, ze jest w ciazy, bo lekarze jej powiedzieli, ze nie ma w ogole szyjki i kazde zajście w ciaze bedzie porobnieniem. I urodzila sama w domu.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 12:20   #977
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:

W sumie tak sobie myślę - skoro przy naszej wyprowadzce mój szwagier i teściowa powiedzieli do TZ, że "matkę ma się jedną, a żon można mieć kilka" to nie widzę powodu dla którego mam teściowej składać życzenia - przecież mamę mam jedną
Co za baba! Spokojnie możesz odpuścić sobie życzenia dla takiej "mamusi"
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 12:20   #978
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Szyjka trzyma sie i nie skraca i to podstawowa wiadomosc i najważniejsza dla mnie.
Twardnienie brzucha i skurcze mam uważać już teraz jako coś normalnego, bo to juz neidługo poród, chyba ze pojawiają sie co 10 minut to mam sie zaniepokoić. I mam odłożyć magnez bo podobno niepotrzebnie nas zapycha, wiec jak macie problem z 2 to weźcie to pod uwage, tylko 2tyg. miałam brać go.
za dobre wiadomości
Stary 2013-05-24, 12:21   #979
iwona335
Zakorzenienie

aa jeszcze moje siuśki wyszły czyste wreszcie!
Stary 2013-05-24, 12:23   #980
krysiaa2608
Raczkowanie

Cytat:

Położna nie mogła mi zmierzyć cisnienia bo nic nie wyczuwała, hehe smieszne to troche było ale co tam. A serducho Zuzi waliło jak szalone, rytmicznie i na całym korytarzu było słychac- uwielbiam ten dzwiek.

En wpisz mi następną wizte 12.06 (z USG) i to chyba ostatnia wizyta będzie. pierwszy raz lekarz mi powiedział, że planuje usg, wiec pójde na wizyte w podskokach
no i wszystko wskazuje na to, ze poród bedzie naturalny ale ten temat poruszymy nastepnym razem wg lekarza.

31.07.2013 Basia!

Stary 2013-05-24, 12:23   #981
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:

swietnie, ze z szyjka nic sie nie dzieje

nie biore magnezu, ale postanowilam odstawic zelazo i zobaczymy jak to bedzie

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 12:23   #982
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
OLIATH- coś dla Ciebie i Mam, które mają częste skurcze.

Włóczyłam się po wątku mamuś styczniowo- lutowych 2014 i patrz co Mamusia o nicku Messsuah napisała:

"co do witamin w aptece to w większości wypadków nie maja sensu, ja kupuje witaminy osobno i zwracam uwagę na tak zwaną "przyswajalność" do organizmu, oraz na łączenie witamin
zresztą jak kogos to interesuje to można poczytać na necie a wiedza jest naprawdę ciekawa
na przykładzie cynku, wkładają cynk do jednej tabletki z innymi witaminami a przecież wiadomo, ze cynk się gryźie z innymi witaminami czy minerałami i nie ma szans na przyswojenie do organizmu nawet z jedzeniem
ja biore sam cynk przed snem, staram się żeby to było godzine po kolacji
tak samo lączenie wit C i B razem bez sensu, C dobrze połączyć z Mg
niektórzy narzekają, że biora magnez a mimo to maja dalej dokuczliwe skurcze a wystarczy polączyć Mg z dobra wit C i chromem i problem z glowy
od pewnego czasu zaczęłam zgłębiam ta wiedzę i jestem zafascynowana, na necie jest sporo informacji o tym, sa nawet kwartalniki medyczne dostępne jakby kogos to interesowało bardziej"

Tak o Was jakoś pomyślałam
Kochana jestes
No ja tak wlasnie robie, tzn, lykam magnez i witaminke C razem, ale nic sie nie polepsza.
Zobaczymy teraz, od kiedy zaczelam suplementowac jeszcze wapn i potas - no i zelazo.

CO DZIS NA OBIAD?

Ja poszalalam z wyobraznia i folgowaniem zachciankom: PIECZONE ZIEMNIACZKI, masło czosnkowe, sos pieczarkowy na gęsto, dip salsa, dip serowy, surówka na winie ("co się nawinie, to do michy" ),
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2013-05-24 o 12:24
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 12:25   #983
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Cytat:
aa jeszcze moje siuśki wyszły czyste wreszcie!
:brawo: super, że wszystko ok

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 12:26   #984
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2

Iwona super wieści
Stary 2013-05-24, 12:27   #985
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
CO DZIS NA OBIAD?
U mnie naleśniki z pieczarkami i żółtym serem
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 12:27   #986
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Obejrzałam program "Niezwykłe porody" - przedstawione sa sytuacje, w ktorych kobiety rodzily, m.in. na drzewie i jednak kobitka, nawet nie wiedziala, ze jest w ciazy, bo lekarze jej powiedzieli, ze nie ma w ogole szyjki i kazde zajście w ciaze bedzie porobnieniem. I urodzila sama w domu.
O matko!!
Zawsze dziwia mnie opowiesci o kobietach, ktore nie wiedzialy, ze mogly byc w ciazy. Przeciez odczuwanie ruchow malucha jest tak oczywista sprawa, nie da sie tego zwalic na ruchy jelitowe. A slyszalam o takich historiach gdzie matki przykladowo juz mialy kiedys dzieci i myslaly, ze juz dawno maja menopauze a tu niespodzianka. Przeciez nie da sie tego z niczym pomylic
Stary 2013-05-24, 12:29   #987
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
OLIATH- coś dla Ciebie i Mam, które mają częste skurcze.

Włóczyłam się po wątku mamuś styczniowo- lutowych 2014 i patrz co Mamusia o nicku Messsuah napisała:

"co do witamin w aptece to w większości wypadków nie maja sensu, ja kupuje witaminy osobno i zwracam uwagę na tak zwaną "przyswajalność" do organizmu, oraz na łączenie witamin
zresztą jak kogos to interesuje to można poczytać na necie a wiedza jest naprawdę ciekawa
na przykładzie cynku, wkładają cynk do jednej tabletki z innymi witaminami a przecież wiadomo, ze cynk się gryźie z innymi witaminami czy minerałami i nie ma szans na przyswojenie do organizmu nawet z jedzeniem
ja biore sam cynk przed snem, staram się żeby to było godzine po kolacji
tak samo lączenie wit C i B razem bez sensu, C dobrze połączyć z Mg
niektórzy narzekają, że biora magnez a mimo to maja dalej dokuczliwe skurcze a wystarczy polączyć Mg z dobra wit C i chromem i problem z glowy
od pewnego czasu zaczęłam zgłębiam ta wiedzę i jestem zafascynowana, na necie jest sporo informacji o tym, sa nawet kwartalniki medyczne dostępne jakby kogos to interesowało bardziej"

Tak o Was jakoś pomyślałam

do tego wiem, ze jak sie bierze zelazo i magnez to te pierwsze powoduje zmniejszenie wchlaniania magnezu,

zapycha i zelazo i magnez, dlatego z 2 moga byc duze problemy
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 12:29   #988
madi82
Zakorzenienie

Cytat:

CO DZIS NA OBIAD?

Ja poszalalam z wyobraznia i folgowaniem zachciankom: PIECZONE ZIEMNIACZKI, masło czosnkowe, sos pieczarkowy na gęsto, dip salsa, dip serowy, surówka na winie ("co się nawinie, to do michy" ),
ja też mam w planach dziś pieczone ziemniory jajo sadzone +mizeria i szparagi znó zielone z serkiem zapieczone mmmm

Cytat:

hehe i oto masz pretekst coby nie skłądać zyczen

Cytat:
Dzień dobry

niech się dobrze prowadzi

Cytat:
Ha, wczoraj caly dzien przesiedzialam z noga do gory w towarzystwie przyjaciolki, a potem meza, i efekt taki, ze:
1. Skurcze zaczely lapac rowniez w dzien
2. skurcze zaatakowaly rowniez prawa dlon (nawet byscie nie podejrzewaly, ze palce moga same wygiac sie pod takim katem i skamieniec ) i raz kark (bol wwierca sie do mozgu)
3. Noga wieczorem opuchnieta tak, ze zgodnie z przewidywaniami popekala mi skora, takie male ranki wszedzie, plus przecudnie misterna siatka pajaczkow
4. Skurcz w nocy byl taki, ze nie dalam rady z zacisnietymi zebami i popiskiwalam walac czolem w blat stolu

?
ja to Ci tylko napiszę, że Ty to jesteś silną kobitą!!!
Matko mnei złapał 1 czy 2 skurcze w łydkę i ledwo zipałam na drugi dzien jeszcze noga bolała...a jak czytam, że Ty tyak co chwilę...to aż mnie boli na samą myśl....
Bidula! dobrze, ze juz bliżej niż dalej!

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Coś dla relaksu:

Historia opowiedziana.

Nazajutrz pies powrócił, a do jego obroży była przyczepiona odpowiedź:
„Pies nazywa się Joker i mieszka w domu, w którym jest szóstka dzieci, dwoje z nich poniżej 3 lat.
Joker prawdopodobnie próbuje po prostu gdzieś odespać.
Czy mogę jutro też przyjść do pani?”
hehe fajne

Cytat:
Dzięki laski jeszcze raz
Nie ma to jak wejść na wątek i powiedzieć, że ma się dzisiaj jakieś święto- efekt murowany- dowartościowanie +10000
Skoro juz jestem upewniona co do imienin, życzę Ci zatem!!!

TEGO CO NAJLEPSZE, co sobie zapragniesz by sie spełniło, tylko nie szalej z tymi pragnieniami bo teraz już pewnie jest ich sporo

ZDRÓWKA i leciutkiego porodu i pięknego Beza

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 12:30   #989
Neni1984
Zakorzenienie

Oliath u mnie na obiad nuda - kotlety z piersi kurczaka, ziemniaczki i sałatka z ogórka, sałaty, koperku, szczypiorku i śmietany.
Stary 2013-05-24, 12:30   #990
iwona335
Zakorzenienie

powiem Wam jeszcze, ze tak mnie wkurzyła jedna baba w poczekalni, że myślałam, że ją udusze albo powiem coś niemiłego, ale jednak ciąża sprawia, że jestem łagodna i potulna jak baranek- miała szczęście!

Przyszła taka staruszka do lekarza, dobrze po 80, i widać było, że już zdrowie nie te, jej mąż też staruszek czekał na nią za drzwiami, ledwo kustykali oboje, a dla takich staruszek wiadomo zę wizyta u gina to wogóle jest kosmos (porównuje ze swoimi babciami).
Wiec jak przyszła moja kolej to mówie, żeby weszła przede mną, bo zanim mnie położna zbada to ona już będzie gotowa ( i tak było)
a kobieta, która była w kolejce za mna myślałam, że mnie pożre żywcem bo ona sie śpieszy do pracy, i jak ja moge takie coś robić zero wyczucia, juz jej chciałam powiedziec, że mi podnosi ciśnienie tą gadką . Ale powiedziałam tylko, ze ta kobieta już swoje w kolejkach odstała.
A jak przyszła inna kobieta i położna mówi, że jeśli byłby ktoś taki miły żeby ją przepuscić bo ona jest karmiaca (świeżo po porodzie była) to tez jej nie puściły dwie kobity przed nią. Normalnie aż nie chce się wierzyć, że kobiety sa dla siebie takie nietaktowne
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości)

Zasady wysyłania wiadomości