Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-23, 15:09   #1441
201704051536
Konto usunięte

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

Ja przyznam, że ostatni miesiąc w ogóle nie mam czasu czytać wizażu

Moje ostatnie wojaże:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 22aaaA.jpg (91,3 KB, 273 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2aa.jpg (65,1 KB, 273 załadowań)
201704051536 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 18:45   #1442
Madzia_M77
Zadomowienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

Cytat:
Napisane przez lleenka Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomóżcie
Zniszczyłam niedawno kupioną niebieską torebkę z Zary Zachciało mi się perfum i weszłam do Super-Pharm sprawdzając różne zapachy i te kropelki chyba musiały spaść na torebkę, bo zauważyłam plamy... Czym to wyczyścić? Pamiętam, że pisałyście o zmywaczu do paznokci i spirytusie salicylowym. Czy to może odbarwić? Miałam pod ręką tylko chusteczki nawilżające, ale nie pomogły
Na pewno nie salicylowym, bo zostawia białe ślady i ma dzialanie złuszczające więc może zmatowić czyszczoną powierzchnię, zmywacz też bym odpuściła. Spróbuj czystym spirytusem albo wódką i najpierw może na niewidocznym fragmencie. Gdzieś mi się obiło o uszy czyszczenie plam po perfumach ciepłą gliceryną, na to też bym się odważyła

Cytat:
Napisane przez blekitne_niebo Pokaż wiadomość

Mam staż od października

czyli ostatnie wakacje? coś kojarzę że moja koleżanka po leku miała podobnie - kończyła studia, miała przerwę i nawet musiała się zarejestrować w UP - tylko zaczynała staż od lutego, nie wiem czemu

Kupiłam najjaśniejszy kolor podkładu True Match (zasugerowałam się planami zakupowymi carpaibex). Zobaczymy jak się sprawdzi. Bardzo zadowolona jestem też z zakupu błyszczyka Bourjois nr 11 Beige mellow, jest piękny Dodatkowo cień w kremie Color Tatoo Maybelline w kolorze 40 Permanent Taupe - trudny do określenia chłodny odcień, będący mieszanką szarości, odrobiny brązy i kropli fioletu. Dodatkowo 3 szminki Wibo Eliksir w letnich kolorach - stonowany róż, ostra fuksja i koral. Opakowania tragiczne: tandetne i nietrwałe, ale konsystencja, kolory i trwałość bardzo zadowalająca. Cena w promocji ok. 5zł

Mam jeszcze ochotę na szminki w płynie L'oreal Caresse Shine oraz na kilka cieni m.in. L'oreal tych w słoiczkach o konsystencji miazgi i inne odcienie Color Tatoo z Maybelline.
Poszalałaś ze szminkami, ja się nie przekonam do ich używania, mam kilka czerwonych i dwie z Celii nude które tu polecałyście, ale przy moim tempie zużycia wystarczą mi na sto lat natomiast Chapstick i Carmex w słoiku idą mi ekspresowo

Cytat:
Napisane przez fashionismypassion Pokaż wiadomość

Zaczynamy zajęcia w szczenięcym przedszkolu - także wszystkie psie Ciotki trzymajcie kciuki Jak to Małżon stwierdził - ciekawe czy będą nas prosić, żebyśmy zostali po zajęciach ? Z apowiada się ciekawie i wesoło. Mam nadzieję, że podołamy wyzwaniu, a Mango polubi zajęcia w przedszkolu Także jak sama widzisz Matka Polka na pełnym etacie
chcemy foty!!!!!!

Trzymam kciuki za tego łobuza, ale mam przeczucie że raz w tygodniu będziecie na dywaniku: hahaha:
Madzia_M77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 18:51   #1443
025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092
Konto usunięte

Cytat:
yJa w ramach odstresowania byłam dziś w Rossmanie Zrobiłam małe zakupy, w weekend wybiorę się po więcej

Kupiłam najjaśniejszy kolor podkładu True Match (zasugerowałam się planami zakupowymi carpaibex). Zobaczymy jak się sprawdzi. Bardzo zadowolona jestem też z zakupu błyszczyka Bourjois nr 11 Beige mellow, jest piękny Dodatkowo cień w kremie Color Tatoo Maybelline w kolorze 40 Permanent Taupe - trudny do określenia chłodny odcień, będący mieszanką szarości, odrobiny brązy i kropli fioletu. Dodatkowo 3 szminki Wibo Eliksir w letnich kolorach - stonowany róż, ostra fuksja i koral. Opakowania tragiczne: tandetne i nietrwałe, ale konsystencja, kolory i trwałość bardzo zadowalająca. Cena w promocji ok. 5zł

Mam jeszcze ochotę na szminki w płynie L'oreal Caresse Shine oraz na kilka cieni m.in. L'oreal tych w słoiczkach o konsystencji miazgi i inne odcienie Color Tatoo z Maybelline.
Też mam te pomadki - czerwonkawą 08 (kupioną teraz) i śliwkę 09 (nabytą jesienią). Mam dokładnie takie same wrażenia - kolory i wykończenie (fajnie transparentne i lekko błyszczykowate) świetne. Ale to opakowanie to porażka... Myślałam też nad tą fuksją, ale mam już podobny błyszczyk z Inglota.

W promocji nabyłam jeszcze dwa lakiery z Wibo - błękit i brzoskwinię z shimmerem.
025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 19:06   #1444
elizka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny

Mam staż od października

Widzę same cudeńka! Koniecznie zdaj relację czy się sprawdziły

Piękne zestawy! Marynarkę z H&M mam i jest jedną z ulubionych

Koszula kosztuje 59,90zł, ale ja ją kupiłam jeszcze taniej z kuponem -25% U mnie już nie widziałam tego modelu, ale jak gdzieś znajdziesz to kup koniecznie! Jest piękna, wygodna, świetnie leży.

Ja w ramach odstresowania byłam dziś w Rossmanie Zrobiłam małe zakupy, w weekend wybiorę się po więcej

Te szminki z Wibo są bardzo fajne mam 06 już jakiś czas, a dzisiaj kupiłam jeszcze 04. Cień z Maybelline mam i uważam, że jest bardzo fajny.

elizka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 19:36   #1445
lucy111
Zadomowienie

Hej
czas zaliczeń w pełni, więc na wizaż tylko zaglądam, ale nie mam kiedy się odezwać.

Dobrze, że jutro już weekend. Mam tyle rzeczy do zrobienia, że nie będzie kiedy odpocząć w tym tygodniu miałam egzamin i cztery zaliczenia, a w kolejnych będzie jeszcze gorzej....

Miałam dzisiaj przerwę między zajęciami, więc zaszłam do Rossmana. Kupiłam mój ulubiony podkład Healthy Mix, tuszMax Factor False Lash Effect Fusion Volume and Length i dwa lakiery Lovely.

Potrzebuję jeszcze korektora i eyelinera. Możecie polecić coś sprawdzonego?
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 19:49   #1446
blekitne_niebo
Zakorzenienie

[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;40960212]Też mam te pomadki - czerwonkawą 08 (kupioną teraz) i śliwkę 09 (nabytą jesienią). Mam dokładnie takie same wrażenia - kolory i wykończenie (fajnie transparentne i lekko błyszczykowate) świetne. Ale to opakowanie to porażka... Myślałam też nad tą fuksją, ale mam już podobny błyszczyk z Inglota.

W promocji nabyłam jeszcze dwa lakiery z Wibo - błękit i brzoskwinię z shimmerem.[/QUOTE]

Te szminki cieszą się bardzo dobrą sławą. Mnie wpadły w oko gdy przeglądałam blogi, sama nigdy bym się nigdy nie zdecydowała na ich zakup. To opakowanie odstrasza

Odpowiem na Twoje PW z przyjemnością, tylko spodziewaj się go mocno późnym wieczorem

Cytat:
Napisane przez elizka1987 Pokaż wiadomość
Te szminki z Wibo są bardzo fajne mam 06 już jakiś czas, a dzisiaj kupiłam jeszcze 04. Cień z Maybelline mam i uważam, że jest bardzo fajny.
Ja ten cień uwielbiam, to już mój drugi słoiczek. Kusi mnie jeszcze piękna szarość i czerń

Cytat:
Napisane przez Madzia_M77 Pokaż wiadomość
Poszalałaś ze szminkami, ja się nie przekonam do ich używania, mam kilka czerwonych i dwie z Celii nude które tu polecałyście, ale przy moim tempie zużycia wystarczą mi na sto lat natomiast Chapstick i Carmex w słoiku idą mi ekspresowo
Ja nie noszę za często wyrazistych kolorów na ustach - są dla mnie mocno problematyczne. Dlatego też jak jakieś kupuję, decyduję się na coś taniego Jednak zauważyłam, że jak tylko użyję intensywnych kolorów od razu słyszę moc komplementów na temat moich ust Nie wiem tylko, czy nie są one spowodowane efektem kontrastu jakim jest użycie mocnej szminki w porównaniu do jasnych, transparentnych błyszczyków.

Carmex stosuję od lat na noc

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
Ponoć korektory L'oreal są fajne
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 20:04   #1447
deila
Raczkowanie

Zrobiłam listę i jutro ide do rossmanna. ( Błękitne Niebo - jak zwykle ma super inspiracje )
Przyszła też dzisiaj przesyłka z Mydlarni Franciszka : czarne mydło, tonik różany oraz olejek. Trochę długo trwał czas oczekiwania na przesyłkę - około tygodnia. Od weekendu zaczynam wklepywanie
Relacja wkrótce!
deila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 20:18   #1448
lleenka
Rozeznanie

Dziewczyny- na shootgirl.pl już są dostępne bluzy z napisami! Właśnie zauważyłam. Przepadłam

Schudłam
69kg->66,3->64,3->62,6->61,1->60->59,4->58,5kg->56kg->55,6kg->55,2kg->54,8kg->53,7kg

APARATKA w połowie
29.04.2011r. - góra metalowa
18.11.2011r.-04.11.2015r. - dół metalowy

https://www.instagram.com/lena.m.lena/

lleenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 21:10   #1449
025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
Miałam dzisiaj przerwę między zajęciami, więc zaszłam do Rossmana. Kupiłam mój ulubiony podkład Healthy Mix, tuszMax Factor False Lash Effect Fusion Volume and Length i dwa lakiery Lovely.

Korektor: Healthy Mix (dobry pod oczy, raczej nie na jakieś niespodzianki).
Eyeliner: Wibo / Inglot żelowy (ten drugi strasznie ciężki do zmycia).

Ile wyszedł podkład po zniżce? Też go bardzo lubię.

Cytat:
Te szminki cieszą się bardzo dobrą sławą. Mnie wpadły w oko gdy przeglądałam blogi, sama nigdy bym się nigdy nie zdecydowała na ich zakup. To opakowanie odstrasza

Odpowiem na Twoje PW z przyjemnością, tylko spodziewaj się go mocno późnym wieczorem
No tragiczne jest... Jak to mówią: nie oceniaj książki po okładce. Spośród moich szminek najładniejsze opakowania mają zdecydowanie Celie i limitowana Catrice.

Załączam zdjęcie moich nabytków. I gratisowo zdjęcie outfitu sprzed ochłodzenia.

Edytowane przez 025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092
Czas edycji: 2013-05-24 o 08:59
025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 21:40   #1450
Forget_me
Zakorzenienie

Hej
Ale jestem dziś wymęczona Po pracy wyskoczyłam z mamą na zakupy Kupiłam sobie strój kąpielowy i bluzkę w Mohito. Bardziej obkupiła się moja mama Udało mi się też kupić prezent na Dzień Matki Zarezerwowałam też stolik w restauracji i mam nadzieję, że moja mamunia będzie miała super niespodziankę
Małżona mam na szkoleniu, także dzisiaj dzień mam dla siebie
Cieszę się, że tylko jeszcze jutro do pracy i weekend Niewyspana jestem także plany weekendowe są

Cytat:
Ja w ramach odstresowania byłam dziś w Rossmanie Zrobiłam małe zakupy, w weekend wybiorę się po więcej
Gratuluję stażu
Kosmetyczne zakupy też super Napisz mi proszę, jaki numer ma środkowa pomadka? Bo jest cudowna
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 21:40   #1451
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:

Staram się zaglądać i jeżeli się nie udzielam to chociaż podczytuję wątek. W ostatnim czasie opieka nad nowym członkiem rodziny pochłonęła mnie w zupełności, do tego codzienne obowiązki i notoryczny brak czasu dają się we znaki. Jak to mówią "życie"

Klusek vel Mango to już młodzieniec w poniedziałek skończy 12 tygodni. Rośnie jak na drożdżach. Niesamowite jak się zmienia z każdym dniem, jak nabiera nowych umiejętności. Jest bacznym obserwatorem wszystkiego i wszystkich.

Zaczynamy zajęcia w szczenięcym przedszkolu - także wszystkie psie Ciotki trzymajcie kciuki Jak to Małżon stwierdził - ciekawe czy będą nas prosić, żebyśmy zostali po zajęciach ? Z apowiada się ciekawie i wesoło. Mam nadzieję, że podołamy wyzwaniu, a Mango polubi zajęcia w przedszkolu Także jak sama widzisz Matka Polka na pełnym etacie

Koleżanką się nie przejmuj. W mojej ocenie w dorosłym życiu warto jasno wytyczyć granicę zachowania, które akceptujemy, a czego nie będziemy tolerować - tyczy się to również współpracowników i środowiska pracy.

Ludzie bywają różni i potrafią zachowywać się poniżej normy, podobnie do dzieci w przedszkolu, a nie poważni ludzie w środowisku osób dorosłych. Zachowania o których piszesz potrafią wyprowadzić z równowagi

Kołek przydatna rzecz można zastąpić kijem od szczotki
To już z niego mały mężczyzna się robi Powiem Ci szczerze, że nie miałam pojęcia o istnieniu czegoś takiego, jak psie przedszkole Na czym to polega? Można tam psiaka zostawić, kiedy się np. do pracy idzie? Wrzuć nam jakieś fotaski Kluska Cobyśmy mogły zobaczyć, jak się zmienił
Ostatnio widziałam przepięknego buldoga francuskiego i powiedziałam małżonowi, że takiego będziemy mieli Stwierdził tylko, że jest brzydki, ale plusem jest krótka sierść Na razie jednak posiadanie pieska pozostaje w sferze marzeń

Koleżanką staram się nie przejmować, bo to jeszcze młode i głupie Niemniej ciężko się pracuje w takie dziwacznej atmosferze, bo od dzisiaj koleżanka ma "focha" i się nie odzywa słowem
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 22:24   #1452
lucy111
Zadomowienie

[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;40963425]Korektor: Healthy Mix (dobry pod oczy, raczej nie na jakieś niespodzianki).

No tragiczne jest... Jak to mówią: nie oceniaj książki po okładce. Spośród moich szminek najładniejsze opakowania mają zdecydowanie Celie i limitowana Catrice.

Załączam zdjęcie moich nabytków. I gratisowo zdjęcie outfitu sprzed ochłodzenia.[/QUOTE]

kupiłam ten sam błękitny lakier
podkład wyszedł za 35 zł
Stary 2013-05-24, 00:40   #1453
lleenka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Phoebee Pokaż wiadomość
Przytrafiło mi się coś podobnego - soczewka ślizgała się niemiłosiernie, nie zostawały w jednej pozycji,stąd rozmazywało mi się pole widzenia. Problem został rozwiązany, gdy okulista przepisał inny płyn do soczewek. Przestały one emigrować we wszystkie strony świata. Koniecznie zwróć uwagę okuliście przy najbliższej wizycie. Nie warto sie męczyć.
Moje soczewki wydają się być idealne. Nie czuję żadnego przesuwania ani ślizgania. Natomiast w chwili, gdy zaczynam niewyraźnie widzieć to zamykam oczy na kilka sekund i je masuję, a po otwarciu widzę już normalnie i tak w kółko. Także coś z tymi soczewkami jest nie tak i jednak muszą mi się ześlizgiwać z tego idealnego miejsca mimo że kompletnie tego nie odczuwam. Lub chodzi o coś zupełnie innego.

Cytat:
Napisane przez pati_pz Pokaż wiadomość
Racja, pewnie tak. Dopada mnie przeziębienie, wzięłam już Febrisan, ale i tak jakaś zamotana jestem, więc to co wyżej pisałam też takie trochę bezskładne.

Dzięki, mnie uczą, żeby nie przejmować się podstawą i rzeczywiście indywidualizować nauczanie, co ma wyglądać w ten sposób, że jeśli dziecko stać na więcej, to należy to z nim robić. Podstawa to jest to, co może osiągnąć każde dziecko, więc to da się zrobić. A i tak są "nauczycielki", które się nie wyrabiają.

Co do książek - też jestem książkopochłaniaczem, ale akurat tej książki Białoszewskiego nie kojarzę Jedyne, czego ze szkolnych lektur nie zdzierżyłam, to "Nad Niemnem". Szkoda, że nie ma w szkołach takiej różnorodności i poznawania wielu gatunków literatury, ale z możliwością własnego wyboru lektur z listy książek należących do danego gatunku. Doskonaliłoby się wtedy chociażby wyciąganie wniosków i myślenie przyczynowo-skutkowe. Gdyby ktoś przeczytał Pottera, a ktoś inny Wiedźmina, a potem podyskutowali o tym, to i tak doszliby do wniosku, że w fantastyce występuje walka dobra ze złem, postacie magiczne itd.

Najbardziej kocham literaturę kryminalną, niedługo skończą mi się pomysły kogo czytać, a bardzo lubię serie. Póki co czytam Tami Hoag, a czas wrócić do skandynawskiej literatury i sprawdzić w końcu tę Camillę Lackberg.
A ja byłam zachwycona ,,Nad Niemnem". Planuję przeczytać jeszcze raz.

Uwielbiam czytać o starożytnym Rzymie czy Grecji. To mój ulubiony okres w historii. Czytałam Pompeje Roberta Harrisona i I tom trylogii rzymskiej Cycero, II tom- Spisek zaczęłam, ale nie skończyłam. Po sesji chcę wrócić do nich.

Cytat:
Napisane przez lola23 Pokaż wiadomość
Jakie kosmetyki z tego sklepu polecasz?
Chciałabym kupić olejek arganowy i żel hialuronowy- gdzie obydwie te rzeczy są dostępne?
Zamówiłam to, co polecała blekitne_niebo, czyli serum do twarzy do 35 lat, maskę drożdżową, szampon z chili i pomarańczą, balsam na kwiatowym propolisie i regenerujący olejek łopianowy do włosów.

Energetyzujący olejek organowy do twarzy z wit. C kupiłam w Starej Mydlarni wraz z olejkiem różanym. Żelu hialuronowego nie posiadam, ale można go zamówić na stronie ZSK czy BU.

Cytat:
Napisane przez karoolaaa Pokaż wiadomość
Jestem nadal na etapie poszukiwania podkaldu idealnego - mozecie polecic mi jakis dobry podklad? Mam cere raczej mieszana - przetluszczajaca sie w strefie T i sucha na policzkach. Do tej pory uzywalam Revlonu colortstaj dla cery normalnej/suchej w odiceniu 180 sand beige,ale szukam teraz czegos lzejszego,a zarazem trwalego . Mozecie mi cos polecic? Zastanawialam sie nad podkaldem z sephory -https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,37107,fond-de-teint-voile-leger-light-veil-foundation-ultralekki-podklad.html , ale z tego co patrzylam to raczej nie zachwyca ...
Mam identycznie
Używam już trzeciej buteleczki podkładu Estee Lauder Double Wear i to mój najlepszy podkład, jaki miałam kiedykolwiek. Czytałam, że warto też przyjrzeć się temu z Clarins Everlasting Foundation.

Cytat:
Napisane przez naciulatko Pokaż wiadomość
Nie szkodzi. Zapytaj jak będziesz miała okazję
Do dziekanatu będę mogła wybrać się dopiero w poniedziałek. Ten tydzień mam bardzo ciężki, staram się spędzić każdą chwilę nad książkami. Z krótkimi przerwami
To dobrze, że przekonałaś się do mówienia. Pewnie minie trochę czasu i stres minie całkowicie Tym bardziej, że z językiem masz codzienną styczność, znasz coraz więcej słownictwa, zwrotów itp.
W moim przypadku wygląda to tak, że codziennie rozmawiam po angielsku, bo mam znajomych, z którymi mogę dogadać się tylko w ten sposób. Z tymże są to rozmowy na facebooku, smsowe itp. W takim przypadku w ogóle nie odczuwam stresu, wręcz przeciwnie, bardzo lubię pisać po angielsku. W wakacje co roku wyjeżdżam na dwa tygodnie do Tunezji i tam w ogóle nie krępuję się mówić. Może ta świadomość, że ich angielski jest bardzo średni tak na mnie działa. Za to jak w Polsce mam rozmawiać po angielsku to paraliżuje mnie strach. Wydaje mi się, że mam spory zasób słownictwa, gramatykę też znam, a w momencie, kiedy mam mówić to zachowuję się jakbym po raz pierwszy miała styczność z tym językiem Aczkolwiek chcę z tym walczyć! Bardzo lubię ten język, lubię uczyć się nowych słówek, tym bardziej, że prędko wchodzą mi do głowy, a wiadomo, że mowa jest najważniejsza. Chyba pomyślę nad zajęciami, na których będzie kładziony nacisk na mowę, aczkolwiek na początku pewnie umrę ze stresu
Dziękuję za adres biblioteki Mam nadzieję, że od października będę mogła tam zaglądać regularnie

Dziewczęta, jaki balsam do ciała uważacie za godny polecenia? Szukam ideału
Dzisiaj też mi się nie udało Pisaliśmy test, a przed zajęciami nie zdążyłam jej zapytać tak, jak i po, bo ona wyszła wcześniej, a ja musiałam zostać i usprawiedliwiać nieobecności. We wtorek będę ją łapać. Przepraszam jeszcze raz

Próbowałaś może zadzwonić do dziekanatu filologii polskiej UW?

Po dzisiejszym teście z angielskiego stwierdzam jednak, że moje postępy są minimalne i mój entuzjazm opadł. Jeśli się nie wezmę za robotę to nici ze wszystkiego.

Też szukam idealnego balsamu. Obecnie stosuję balsam do ciała babydream z Rossmana.

Cytat:
Napisane przez nikisa Pokaż wiadomość
Ostatnio miałam serie peelingów kawitacyjnych, bo myślałam, że taka seria to już naprawdę 'coś' da więcej niż jeden zabieg, ale
Ja peeling kawitacyjny z ultradźwiękami i wcześniejszym oczyszczaniem manualnym staram się robić kilka razy w roku. Niestety w tym mi się nie udało jeszcze i dopiero, jak wrócę do domu to wybiorę się do salonu mojej koleżanki z liceum.

Cytat:
Cześć dziewczyny

Mam staż od października

Widzę same cudeńka! Koniecznie zdaj relację czy się sprawdziły

Piękne zestawy! Marynarkę z H&M mam i jest jedną z ulubionych

Koszula kosztuje 59,90zł, ale ja ją kupiłam jeszcze taniej z kuponem -25% U mnie już nie widziałam tego modelu, ale jak gdzieś znajdziesz to kup koniecznie! Jest piękna, wygodna, świetnie leży.

Dziękuję Cudeńka polecane i wypatrzone u Ciebie

Dzisiaj użyłam po raz pierwszy maseczki drożdżowej i jestem zachwycona Piękny zapach, a włosy niesamowicie gładkie i lśniące. Jedynie końcówki się puszyły, ale pewnie ze względu na ich zniszczenie, którego jeszcze nie obcięłam i wilgotność powietrza. Także dopóki nie pozbędę się rozdwojonych końcówek to wymarzonego efektu nie zaobserwuję.

Szampon również ma boski zapach Świetnie się pieni i delikatnie zmywa.

Serum używam pod krem rano, a wieczorem pod olejek arganowy lub różany. Tak, jak pisałaś: lekkie, szybko się wchłania

Balsamu na kwiatowym propolisie i łopianowego olejku jeszcze nie używałam.

Po dłuższym stosowaniu na pewno podzielę się zaobserwowanymi efektami

Super zakupy! Najbardziej zainteresowały mnie szminki. Przy najbliższej okazji się im przyjrzę.

Cytat:
Na pewno nie salicylowym, bo zostawia białe ślady i ma dzialanie złuszczające więc może zmatowić czyszczoną powierzchnię, zmywacz też bym odpuściła. Spróbuj czystym spirytusem albo wódką i najpierw może na niewidocznym fragmencie. Gdzieś mi się obiło o uszy czyszczenie plam po perfumach ciepłą gliceryną, na to też bym się odważyła
Dziękuję za pomoc
Nie wiem, czemu pomyślałam, że chodzi o salicylowy spirytus... Na szczęście jeszcze nie próbowałam torebki odplamiać. W weekend spróbuję.

Schudłam
69kg->66,3->64,3->62,6->61,1->60->59,4->58,5kg->56kg->55,6kg->55,2kg->54,8kg->53,7kg

APARATKA w połowie

Stary 2013-05-24, 07:08   #1454
Ag4
AGA :)

Cytat:
Napisane przez lleenka Pokaż wiadomość
Używam już trzeciej buteleczki podkładu Estee Lauder Double Wear i to mój najlepszy podkład, jaki miałam kiedykolwiek. Czytałam, że warto też przyjrzeć się temu z Clarins Everlasting Foundation.
Nie uważasz, że jest za cięzki na co dzień? Bo rozumiem, że mówisz o klasycznej wersji a nie o wersji light?
DW to genialny podkład, ale przy dłuższym stosowaniu może zapchać. Mnie zapycha nawet po jednym dniu kiedy noszę go cały dzień. Dlatego używam bardzo sporadyczne. Zdecydowanie bardziej wolę wersję light Ale oczywiście co kto lubi, tak tylko ostrzegam bo jeśli ktoś ma skłonności do zapychania to może sobie zrobić krzywdę tym podkładem. Ja póki co uzywam BB cream.

Dziewczęta, robicie mi ogromną ochotę na rosyjskie kosmetyki, ale póki co mam tyle zapasow wszystkiego, że postanowiłam to wszystko zużyć.

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 10:05   #1455
lucy111
Zadomowienie

Cytat:

[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;40963425]Korektor: Healthy Mix (dobry pod oczy, raczej nie na jakieś niespodzianki).

[/QUOTE]

Dzięki za odpowiedzi
Ostatnio miałam L'oreala Infallible. Jest niezły i bardzo wydajny, ale pewnie można znaleźć i lepsze w podobnej cenie.

Zastanawiam się nad Helathy Mix. Podkład z tej serii wręcz uwielbiam, więc może i korektor się sprawdzi.

Może skuszę się jeszcze na jakąś szminkę...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-24, 11:01   #1456
Bonjour_tristesse
Raczkowanie

Mam pytanie do dziewczyn z Łodzi: możecie polecic jakiegoś zdolnego fryzjera z wyobraźnią? Chodzi mi o cięcie
I ile mniej więcej płacicie za taką usługę (interesuje mnie porównanie ceny takiej usługi w Łodzi i Wa-wie).

Mój blog minimalistyczno - modowy
Bonjour_tristesse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 11:52   #1457
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Cytat:

chcemy foty!!!!!!

Trzymam kciuki za tego łobuza, ale mam przeczucie że raz w tygodniu będziecie na dywaniku: hahaha:

Czuję, że towarzystwo będzie dostarczać wszystkim dużo śmiechu i radości bo cała grupa to teriery więc chcąc nie chcąc znając ich naturę będzie fun

Nasz dostarcza nam tyle śmiechu, że jak pomyślę o kilku razem to

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
To już z niego mały mężczyzna się robi Powiem Ci szczerze, że nie miałam pojęcia o istnieniu czegoś takiego, jak psie przedszkole Na czym to polega? Można tam psiaka zostawić, kiedy się np. do pracy idzie? Wrzuć nam jakieś fotaski Kluska Cobyśmy mogły zobaczyć, jak się zmienił
Ostatnio widziałam przepięknego buldoga francuskiego i powiedziałam małżonowi, że takiego będziemy mieli Stwierdził tylko, że jest brzydki, ale plusem jest krótka sierść Na razie jednak posiadanie pieska pozostaje w sferze marzeń

Koleżanką staram się nie przejmować, bo to jeszcze młode i głupie Niemniej ciężko się pracuje w takie dziwacznej atmosferze, bo od dzisiaj koleżanka ma "focha" i się nie odzywa słowem
Psie przedszkole to zajęcia dla szczeniąt, gdzie pod okiem profesjonalnego tresera łączy się zabawę z nauką. Celem takich spotkań jest nauka, ale i obycie psa z innymi zwierzętami, ludźmi oraz sytuacjami typu nieznany dźwięk etc.

Spotkania odbywają się w ustalonych dniach i trwają 1h. Odbywają się na świeżym powietrzu lub w pomieszczeniach. Cykl obejmuje kilka lub kilkanaście spotkań, w zależności od szkoły.

Na pewno podzielę się wrażeniami i zdjęciami. Jest mi naprawdę miło i dziękuję za wszystkie serdeczne gesty oraz zainteresowanie

Życzę Ci żeby marzenie się spełniło. Wybór psa to poważna decyzja. U nas wybór był oczywisty i od razu wiedzieliśmy jakiego psa chcemy mieć Ja widzę ogromne podobieństwo do naszego Starszaka i zachowania typowe dla tej rasy, które wykazywał kiedy był w tym samym wieku.

Koleżanka cóż zachowuje się typowo dla syndromu urażonych vel obrażonych zwróceniem uwagi, odmową itp. sytuacji w miejscu pracy.
Jeszcze nie raz będzie miała okazję do fochowania, jeśli nie wyciągnie wniosków.

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Dziewczyny skuszona Waszymi zakupami zgrzeszyłam w efekcie czego zakupiłam dwie pomadki z Wibo, eyeliner w żelu z Maybelline, lakier do paznokci z Lovely
fashionismypassion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 12:01   #1458
Ivonea
Wtajemniczenie

GG do Ivonea

Rany Cudne macie te swoje Propozycje ^_^
Ivonea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 12:48   #1459
katrina_s
Zadomowienie

Cytat:

Ja ten cień uwielbiam, to już mój drugi słoiczek. Kusi mnie jeszcze piękna szarość i czerń

Ja nie noszę za często wyrazistych kolorów na ustach - są dla mnie mocno problematyczne. Dlatego też jak jakieś kupuję, decyduję się na coś taniego Jednak zauważyłam, że jak tylko użyję intensywnych kolorów od razu słyszę moc komplementów na temat moich ust Nie wiem tylko, czy nie są one spowodowane efektem kontrastu jakim jest użycie mocnej szminki w porównaniu do jasnych, transparentnych błyszczyków.

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Mi z kolei kompletnie nie podpasowały, używałam Touche Magique tzn. są przyzwoite, nic im nie mogę zarzucić, natomiast są relatywnie drogie względem jakości, a do tego mało wydajne idealnego korektora wciąż szukam... odpowiadał mi ten z Maca w słoiczku, ale na co dzień jest jednak zbyt ciężki no i z dostępnością trudno

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Hej
Ale jestem dziś wymęczona Po pracy wyskoczyłam z mamą na zakupy Kupiłam sobie strój kąpielowy i bluzkę w Mohito. Bardziej obkupiła się moja mama Udało mi się też kupić prezent na Dzień Matki Zarezerwowałam też stolik w restauracji i mam nadzieję, że moja mamunia będzie miała super niespodziankę
Małżona mam na szkoleniu, także dzisiaj dzień mam dla siebie
Cieszę się, że tylko jeszcze jutro do pracy i weekend Niewyspana jestem także plany weekendowe są

Gratuluję stażu
Kosmetyczne zakupy też super Napisz mi proszę, jaki numer ma środkowa pomadka? Bo jest cudowna
Ja nie mam kompletnie pomysłu na prezenty, a to już pojutrze.....
Stary 2013-05-24, 13:59   #1460
pati_pz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katrina_s Pokaż wiadomość
Mi z kolei kompletnie nie podpasowały, używałam Touche Magique tzn. są przyzwoite, nic im nie mogę zarzucić, natomiast są relatywnie drogie względem jakości, a do tego mało wydajne idealnego korektora wciąż szukam... odpowiadał mi ten z Maca w słoiczku, ale na co dzień jest jednak zbyt ciężki no i z dostępnością trudno

Ja nie mam kompletnie pomysłu na prezenty, a to już pojutrze.....
Ja z L'oreala używałam korektora True Match Vanilla i na początku byłam bardzo zadowolona, bo bardzo ładnie kryje cienie pod oczami, a przy tym nie włazi w zmarszczki. Do czasu kiedy nie spojrzałam kiedyś w lustro po kilku godzinach - korektor się albo ścierał albo wchłaniał mimo przypudrowywania albo tracił pigmentację - jakkolwiek to ująć, moje cienie znów były widoczne. Nie mam już siły na walkę z nimi, chcę w końcu je zakryć i do końca dnia mieć święty spokój, a nie pod koniec dnia wyglądać jakbym pracowała 16h bez przerwy.

Swojej mamie kupiłam piękny, czerwony portfel w Wojasie. Jak się dowiedziała, że to portfel, to chciała już wczoraj dostać prezent i się ugięłam... Była i jest bardzo szczęśliwa i już przeprowadziła wszystko do nowego portfela
pati_pz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 14:04   #1461
Wicked_Girl
Zadomowienie

Cytat:

Czy te cienie wytrzymują na powiece 8 h? Nie zbierają się w załamaniach ?
Wicked_Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 14:26   #1462
katrina_s
Zadomowienie

Cytat:
Ja z L'oreala używałam korektora True Match Vanilla i na początku byłam bardzo zadowolona, bo bardzo ładnie kryje cienie pod oczami, a przy tym nie włazi w zmarszczki. Do czasu kiedy nie spojrzałam kiedyś w lustro po kilku godzinach - korektor się albo ścierał albo wchłaniał mimo przypudrowywania albo tracił pigmentację - jakkolwiek to ująć, moje cienie znów były widoczne. Nie mam już siły na walkę z nimi, chcę w końcu je zakryć i do końca dnia mieć święty spokój, a nie pod koniec dnia wyglądać jakbym pracowała 16h bez przerwy.

Swojej mamie kupiłam piękny, czerwony portfel w Wojasie. Jak się dowiedziała, że to portfel, to chciała już wczoraj dostać prezent i się ugięłam... Była i jest bardzo szczęśliwa i już przeprowadziła wszystko do nowego portfela
To prawda, korektory L'oreala są bardzo delikatne, nie ma mowy o mocnym kryciu..
Stary 2013-05-24, 14:51   #1463
pati_pz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katrina_s Pokaż wiadomość
To prawda, korektory L'oreala są bardzo delikatne, nie ma mowy o mocnym kryciu..
Krycie było w moim przypadku przez chwilę po nałożeniu.

Już sprawdziłam opinie na KWC i jak zużyję trochę Collection2000, bo dopiero co kupiłam, to następnym zakupem będzie albo korektor Eveline Art Scenic czy coś takiego albo HR Magic Concealer lub skuszę się na MUFE, który pokazywała Maxineczka na YT, tylko może będę dodawać do niego trochę kremu, żeby nie był tak ciężki.
pati_pz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-24, 14:56   #1464
katrina_s
Zadomowienie

Cytat:

Już sprawdziłam opinie na KWC i jak zużyję trochę Collection2000, bo dopiero co kupiłam, to następnym zakupem będzie albo korektor Eveline Art Scenic czy coś takiego albo HR Magic Concealer lub skuszę się na MUFE, który pokazywała Maxineczka na YT, tylko może będę dodawać do niego trochę kremu, żeby nie był tak ciężki.
Koniecznie napisz jeśli któryś się u Ciebie sprawdzi Szczerze mówiąc to o ile mam już swoich "ulubieńców" wśród większości kosmetyków kolorowych - od podkładów przez pudry, tusze, błyszczyki, tak idealnego korektora, który odpowiadałby mi konsystencją, kryciem, trwałością i kolorem wciąż nie mogę znaleźć
Stary 2013-05-24, 18:06   #1465
mm111111
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja miałam nadzieje, że Eveline Art Scenic przykryje mi cienie i żyłki pod oczami,ale gdzie tam....nadzieja matką głupich. Nie wiem co mam sobie nałożyć, żeby je zakryć - chyba tynk?!
mm111111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 19:12   #1466
catarina11
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mm111111 Pokaż wiadomość
Ja miałam nadzieje, że Eveline Art Scenic przykryje mi cienie i żyłki pod oczami,ale gdzie tam....nadzieja matką głupich. Nie wiem co mam sobie nałożyć, żeby je zakryć - chyba tynk?!
Polecam korektor MAC studio finish. Sama mam problem z sińcami pod oczami.
Stary 2013-05-24, 20:53   #1467
mamaNiu
Rozeznanie

No właśnie - weszłam do drogerii i nie wiedziałam jakie te pomadki mam "obczaić", pamiętałam tylko że brzydkie opakowanie -a to wibo Już na drugi raz zapamiętam Właśnie kończę z Celii szminkę i sobie muszę coś sprawić - chociaż w samej torebce mam 2 błyszczyki, pomadk ochronną i trzy szminki. Nie pytajcie po co to noszę

Kończy mi się hydrolat różany i nie wiem czy kupić taki sam, czy spróbować innego? cerę mam suchą/wrażliwą...a różany był w porządku.
Niestety nie dla mnie krem na noc babuszki Agaffi, bo bardzo wysusza mi skórę

O korektorach sie nie wypowiem bo rzadko używam - kupiłam paletkę em Cartrice, ale nie jestem do niej przekonana.
mamaNiu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 21:38   #1468
Olcia
Zakorzenienie

Złośnica, przepraszam, że teraz, ale komputer miałam w naprawie, a ztelefonu niewygodnie się pisze bluzkę kupiłam na wyprzedaży za 29zł, wzięłam M, muszę tylko przerobić ramiączką, bo są za długie, ale spod marynarek nie widać
Cytat:
Napisane przez deila Pokaż wiadomość
Zrobiłam listę i jutro ide do rossmanna. ( Błękitne Niebo - jak zwykle ma super inspiracje )
Przyszła też dzisiaj przesyłka z Mydlarni Franciszka : czarne mydło, tonik różany oraz olejek. Trochę długo trwał czas oczekiwania na przesyłkę - około tygodnia. Od weekendu zaczynam wklepywanie
Relacja wkrótce!
Co znalazło się na Twojej liście?
ja dziś też zrobiłam małe zakupy w rossmannie, ale przejrzę KWC dzisiaj czy coś jeszcze by mi się nie przydało jeden krem, płyn micelarny i pomadka (05) dla mamy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00759[1].jpg (134,9 KB, 182 załadowań)
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 22:42   #1469
lleenka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ag4 Pokaż wiadomość
Nie uważasz, że jest za cięzki na co dzień? Bo rozumiem, że mówisz o klasycznej wersji a nie o wersji light?
DW to genialny podkład, ale przy dłuższym stosowaniu może zapchać. Mnie zapycha nawet po jednym dniu kiedy noszę go cały dzień. Dlatego używam bardzo sporadyczne. Zdecydowanie bardziej wolę wersję light Ale oczywiście co kto lubi, tak tylko ostrzegam bo jeśli ktoś ma skłonności do zapychania to może sobie zrobić krzywdę tym podkładem. Ja póki co uzywam BB cream.

Dziewczęta, robicie mi ogromną ochotę na rosyjskie kosmetyki, ale póki co mam tyle zapasow wszystkiego, że postanowiłam to wszystko zużyć.
A co właściwie oznacza może zapchać/ zapycha? Często piszecie o tym, a ja nie wiem, czy dobrze rozumiem

Tak, mam klasyczną wersję. Light miałam chyba jedną próbkę, ale nie pamiętam, jak się sprawdził. Na co dzień nakładam cienką warstwę, a na ważne wyjścia grubszą oczywiście. Jeśli przesadzi się z jego ilością to faktycznie może być zbyt ciężki. Natomiast jego trwałość i krycie tak mi odpowiadają, że najchętniej bym się z nim nie rozstawała Wcześniej długo używałam tego z Maybelline: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...vitamin-e.html mimo że po kliku godzinach po prostu znikał z buzi. Planuję go zakupić jeszcze raz z myślą o stosowaniu w mniej wyjściowe dni, bo nie wiem, jaki inny mogłabym kupić. Plus ciekawa jestem tego podkładu z Clarins.

Cytat:
Napisane przez Bonjour_tristesse Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn z Łodzi: możecie polecic jakiegoś zdolnego fryzjera z wyobraźnią? Chodzi mi o cięcie
I ile mniej więcej płacicie za taką usługę (interesuje mnie porównanie ceny takiej usługi w Łodzi i Wa-wie).
Też chętnie się dowiem, kogo polecacie w Wa-wie

Cytat:

Czuję, że towarzystwo będzie dostarczać wszystkim dużo śmiechu i radości bo cała grupa to teriery więc chcąc nie chcąc znając ich naturę będzie fun

Nasz dostarcza nam tyle śmiechu, że jak pomyślę o kilku razem to

Psie przedszkole to zajęcia dla szczeniąt, gdzie pod okiem profesjonalnego tresera łączy się zabawę z nauką. Celem takich spotkań jest nauka, ale i obycie psa z innymi zwierzętami, ludźmi oraz sytuacjami typu nieznany dźwięk etc.

Spotkania odbywają się w ustalonych dniach i trwają 1h. Odbywają się na świeżym powietrzu lub w pomieszczeniach. Cykl obejmuje kilka lub kilkanaście spotkań, w zależności od szkoły.

Na pewno podzielę się wrażeniami i zdjęciami. Jest mi naprawdę miło i dziękuję za wszystkie serdeczne gesty oraz zainteresowanie

Życzę Ci żeby marzenie się spełniło. Wybór psa to poważna decyzja. U nas wybór był oczywisty i od razu wiedzieliśmy jakiego psa chcemy mieć Ja widzę ogromne podobieństwo do naszego Starszaka i zachowania typowe dla tej rasy, które wykazywał kiedy był w tym samym wieku.

Koleżanka cóż zachowuje się typowo dla syndromu urażonych vel obrażonych zwróceniem uwagi, odmową itp. sytuacji w miejscu pracy.
Jeszcze nie raz będzie miała okazję do fochowania, jeśli nie wyciągnie wniosków.

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Dziewczyny skuszona Waszymi zakupami zgrzeszyłam w efekcie czego zakupiłam dwie pomadki z Wibo, eyeliner w żelu z Maybelline, lakier do paznokci z Lovely
Czekamy na zdjęcia tego słodziaka

Olcia
jak Twoje rosyjskie kosmetyki? Jak wrażenia?

sandra8859
widziałaś bluzy? Które Ci się podobają? ,naked' pozostaje naszą ulubioną czy wybieramy nowy lepszy napis?

Schudłam

APARATKA w połowie

Stary 2013-05-24, 22:51   #1470
mm111111
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez catarina11 Pokaż wiadomość
Polecam korektor MAC studio finish. Sama mam problem z sińcami pod oczami.
Sprzedawczyni w MAC'u odradzała mi go. Chciałam kupić, ale mówiła że będzie bardzo wysuszał i obciążał. Kupiłam DERMABLEND VICHY w sztyfcie jakiś czas temu. Również ponad 90 zł wyrzucone w błoto. Już nie mam siły do tych korektorów
mm111111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości