Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć
Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta 1 2,08%
Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. 0 0%
Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki 7 14,58%
Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. 3 6,25%
Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek 8 16,67%
Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy 0 0%
W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają 1 2,08%
Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka 5 10,42%
W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? 0 0%
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. 3 6,25%
Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy 1 2,08%
Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. 0 0%
W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. 0 0%
Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. 15 31,25%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-24, 14:18   #2881
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Lusesita u nas tez się sprawdził karniak. Stosuję część jej pomysłów, ale jak przypuszczam do autorskich nie należą, więc pewnie tylko je rozgłośniła.

Żaden to autorytet. Tzn. dla mnie oczywiście.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 14:20   #2882
jezzka
Raczkowanie

Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość

jezzka mnie sie macica stawiała cała pół ciązy,a trzeci trymestr to praktycznie non stop.Do tego miałam skurcze i ciągłe kłucia.Córa zdrowa sie urodziła.Ja czujesz jakieś dolegliwości to w miare możliwości połóż sie i duzo odpoczywaj!Nie martw sie na zapas!

Dobrze, że jest to forum i osoby które potrafią uspokoić
Dziękuję!
jezzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 14:20   #2883
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
co do rodzinki.pl - > D. Zawadzka powiedziała że powinni ten serial ściągnąc z anteny bo wychowanie i postawa rodzic-dziecko jest bardzo źle pokazane..

spokojnie! lepiej wziąć nospę niż się męczyć. Jakie są te bóle? Jakby się coś działo to wiesz że IP jak najszybciej ?
Ryba odkąd mam dziecko to spokojnie podchodze do takich rewelacji.Dla mnie Zawadzka guru nie jest i nigdy nie była.A serial to serial- z przymruzeniem oka oglądam.I chyba uważam,ze bliżej mu do rzeczywistości,niż do ksiazkowych rad p.Zawadzkiej.

Bóle są dziwne,jakby skurczowe,jakby biegunkowe. Kłucie i ciągnięcie.Jak mi nie pzrejdzie to dla świętego spokoju pojade na IP.

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Rybciu p. Zawadzka bardzo przesadza w mnóstwie kwestii. Śledzę jej profil na fb i czasem się nóż w kieszeni otwiera, serio.

To jest tylko serial, to raz. A dwa to myślę, że mamy w swoim otoczeniu setki gorszych przykładów. Dla mnie ten serial ma w sobie coś z sarkazmu (rzadko oglądam), ze scen nienaturalnych SIE SMIEJE a nie podnosze halo. Bo to nie jest serial fabularny ani dokumentalny. Nie mamy się z niego uczyć tylko śmiać. To juz prędzej niech zdejmą Surowych rodziców. To jest dopiero kpina.
dziadzia zgadzam się z tobą.

Z innej beczki...Zauważyłam dziwną zależność- najbardziej krytykują sposób wychowania i wymądrzają się Ci,którzy dzieci nie mają,albo mieli je dawno temu.Ci co je mają wiedzą,że czasem cięzko nad dzieckiem zapanować.Dzieci to nie roboty,które sobie zaprogramujemy i beda chodziły jak w zegarku. To odrebne istoty z własnym charakterem,fochami,emocj ami itd. Wcale nie dziwi mnie,ani oburza malec na podłodze w supermarkecie,bo wiem,ze moja córa moze odwalić to samo i to wcale nie znaczy,że źle ją wychowuje. Ona ma teraz bunt dwulatka i jest nieprzewidywalna w swoich zachowaniach.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2013-05-24 o 14:22
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 14:21   #2884
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Trele ja mam 4d z 28/29 tydzień i jest piękne . Choć krótkie bo lozysko wiele zaslonilo.

Coralady moja też robi czasem wojne o byle co.

Ale za to nie toleruję nigdzie szarpania dzieckiem, bo czegoś dotknęło albo klapsa "pod publikę", bo dziecko nie słucha. Ostatnio widziałam jak Mamusia zostawiła 2latke w aucie w foteliku bo chyba spala i zamknela je z alarmem i POSZŁA NA TARG! Mała sie obudziła i poruszyla, alarm wlaczyl i wyl jej nad uchem. Matka LADY BIZNESWOMEN w podskokach do auta, wyciąga dziecko zaplakane i jeszcze je szarpie niezadowolona. Kretynka!

. Witaj Kochanie

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2013-05-24 o 14:27
Stary 2013-05-24, 14:22   #2885
paulinaizabela
Zakorzenienie

Siemanko

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Już się melduję, trochę mnie zeszło bo oczywiście dziadkowie (tj moi rodzice) chcieli mieć zdaną relację z wizyty i z oglądania mieszkania i mnie trochę pomęczyli.
No więc tak Junior goni OM, wg OM byłby teraz 15 tydzień już, Mały wg. pierwszego pomiaru (wg którego mam suwaczek) dzisiaj 10 tygodni 1 dzień a według USG dzisiaj 11 tygodni 0 dni, co przesuwa mój TP na 12.12.13 (fajna data ale pewnie jeszcze będzie gonił). Słyszeliśmy serduszko pan doktor zrobił przemeblowanie w gabinecie więc nie widziałam miny TŻ ale mnie łzy poleciały. USG miałam przez brzuch co mnie zaszokowało bardzo, ale było wszystko dokładnie widać. Mały momentami się intensywnie ruszał, a momentami spał wiec dał się ładnie zmierzyć 4,12 cm . Widzieliśmy też obraz 3D naszego słodziaczka ja jestem w nim już bezwzględnie zakochana tak uroczo dzisiaj wyglądał. Pan doktor mówi do niego "pomachaj mamie i tacie" i co prawda nie zareagował od razu ale zdarzyło mi się pomachać rączką. Pan doktor zajrzał też między nóżki, mówi że coś tam dynda ale to może być pępowina więc żeby się na razie do tego nie przywiązywać. Wiec Ryba na razie mi nie wpisuj chłopaka
Do tego wyniki mi wyszły bardzo dobre *chyba nigdy w życiu takich nie miałam), toksoplazmoza ujemny, no i grupa krwi się potwierdziła mam rh + wiec nie ma konfliktu Dzisiaj pobrane kolejne próbki. Wkurzyłam się na ta położną, bo ja nigdy nie lubię kłucia w prawą rękę bo mam takie złe doświadczenia i daję lewą. ostatnim razem się zachwycała widocznością moich żył, a ja mówię ze u mnie to rożnie z tym bywa no i dzisiaj na lewej ręce nie było widać żyły ale ona ją wymacała i tak na czuja się wkuła. I nic to nie dało bo krew nie poleciała musiała mnie kłuć jeszcze raz tym razem w prawą rękę.
Dołączamy zdjęcia
super, że wizyta udana, dzidzia słodka

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
agnieszka, Mya, paulinaizabela - za dzisiejsze wizyty

Melduję się po wczorajszej wizycie
Badanie było szybkie - bardziej pod kątem sprawdzenia, skąd mogło być krwawienie. W tej chwili jest wszystko ok, więc tak naprawdę przyczyna krwawienia nieznana... Ważne, że teraz wszystko dobrze
USG mega szybkie, najpierw dowcipne, szybko szybko i... "Chyba mamy dziewczynkę"
Potem przez brzuch, chciał się dopatrzyć, ale małe tak się ułożyło pupą do dołu, że nic a nic nie było widać.
Dowiemy się więc pewnie na połówkowym, za 4 tygodnie.
I co? I co? I Wiktorek przez kilka tygodni był Wiktorkiem, a teraz zostało to zburzone Teraz to dopiero umieram z ciekawości
I chwilowo mi ciut przykro, że Wiktorek może nie być Wiktorkiem

Ważne, że rozwija się dobrze
No ale pomiarów żadnych nie robił, więc nic więcej nie wiem.

A poza tym witamy się w 18tc, czyli w piątym miesiącu!

[/FONT]
Ja mam wizytę w niedzielę

Super, że wizyta udana A to Ci niespodzianka

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Ślub mamy 15 czerwca a poniżej link do mojej sukni
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,6116.html
i do niej będę mieć długi welon
śliczna suknia!

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Bo na tym etapie narzady rozradcze u obu plci sa bardzo podobne.
Ide sie dzis odhamic-masazysta i fryzjer
Ale Ci fajnie

Cytat:
To ja się tez Brzusiem pochwalę,a coTo mój 16 tygodniowy( z pierwszym dzieckiem taki miałam w 23tc)
śliczny brzusio!
Mam nadzieję, że szybko przestanie boleć

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Byłam na usg z nfz. I nie wiem nadal czy wszystko dobrze, usg robił mi aż 30 min i milczał, a ja juz wiedziałam, że jest coś nie tak. Po badaniu powiedział, że nie daje 100 procent, ale chyba jest zgrubienie na przeziernosci karkowej, ale powiedzial, że mam się nie martwić, bo jego zdaniem tego zgrubienia może nie być, bo jego usg jest słabej rozdzielczości, ale dla pewności mam zrobić usg prywatnie gdzie mają lepsze usg. I pójdę wizytę mam na wt o 13. I kurdę jak tu się nie martwic? przeirnośc ma 1,2 mm to w normie?
nie martw się Kochana...tak jak już było wspomniane musi być poniżej 2,5 mm.

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, przyjmniecie mnie do siebie, troszkę was ostatnio podczytuję. Mam termin na 11.12, to moja 3 ciaża. Mam juz dwóch chłopaczków i mamy nadzieję że tym razem będzie dziewczynka.
Witaj i Gratulacje życzę córci!

Cytat:
i witam się w 20 tygodniu ! ( wg USG, 21:P )
połowa za Tobą!!

Cytat:
Ja za to miewam kłucia w spojeniu łonowym, jakby mi kto zastrzyk zasadził. Ale staram się myśleć o tym bezstresowo

Mnie też ostatnio coś tam w środku tak mocniej zakłuło czasem tak lżej pokłuwa...
Stary 2013-05-24, 14:30   #2886
ola_k11
Zadomowienie

hej ale naprodukowalyscie od wczoraj ;-) przeczytalam. 4 str i wymieklam bo mnie oczy szczypia. wczorajsze usg ok, bylam tak zdenerwowana ze cisnienie mi skoczylo hee. maluch machal raczkami i ziewal. wszystko jest ok przeziernosc 1,3 a przede mna dziewczyna wyszla. placzem i lekarz powiedzial ze miala przeziernosc 2,5 a to granica normy i skierowal ja na dodatkowe badania.

jestem na zwolnieniu do konca msc bo mocno sie rozlozylam. jakas infekcja drog oddechowych- katar kaszel i bol gardla.

sorkiza bledy ale leze w lozku i pisze z tel
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 14:32   #2887
Trele_Morele
Zakorzenienie

Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Trele ja mam 4d z 28/29 tydzień i jest piękne . Choć krótkie bo lozysko wiele zaslonilo.

Coralady moja też robi czasem wojne o byle co.

Ale za to nie toleruję nigdzie szarpania dzieckiem, bo czegoś dotknęło albo klapsa "pod publikę", bo dziecko nie słucha. Ostatnio widziałam jak Mamusia zostawiła 2latke w aucie w foteliku bo chyba spala i zamknela je z alarmem i POSZŁA NA TARG! Mała sie obudziła i poruszyla, alarm wlaczyl i wyl jej nad uchem. Matka LADY BIZNESWOMEN w podskokach do auta, wyciąga dziecko zaplakane i jeszcze je szarpie niezadowolona. Kretynka!

Czyli powinno byc w Sam raz ? Ja myslalam napiczatku o 30t ale dziewczyny pisza ze wtedy dzidzia ma juz na tyle mało miejsca ze psinco widac ! Wogole to mi sie przypomnialo , w przyszlym miesiacu przyjezdzaja rodzice mojego Tz . Tak sobie , Sami od siebie .. I boje sie troche ze na slub nas chca namawiac ..

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 14:35   #2888
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
hej ale naprodukowalyscie od wczoraj ;-) przeczytalam. 4 str i wymieklam bo mnie oczy szczypia. wczorajsze usg ok, bylam tak zdenerwowana ze cisnienie mi skoczylo hee. maluch machal raczkami i ziewal. wszystko jest ok przeziernosc 1,3 a przede mna dziewczyna wyszla. placzem i lekarz powiedzial ze miala przeziernosc 2,5 a to granica normy i skierowal ja na dodatkowe badania.

jestem na zwolnieniu do konca msc bo mocno sie rozlozylam. jakas infekcja drog oddechowych- katar kaszel i bol gardla.

super, że wizyta udana
U mnie przezierność była 1,7

A to mój brzucholek w 15tc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0078.jpg (33,7 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0075.jpg (40,1 KB, 39 załadowań)
Stary 2013-05-24, 14:37   #2889
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
super, że wizyta udana

Ale brzunio !
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 14:38   #2890
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Ryba-Tönung-czyli cos delikatniejszego niz farba plus pare jasniejszych przeblyskow.Niestety,ale w wieku 30 lat mam juz mase siwych wlosow.A najwiecej dostalam po urodzeniu dziecka
pokażesz efekty? :P

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Wpadnij do Tarnobrzega jak już będziesz na miejscu to wyjadę po Ciebie na dworzec autobusowy
Nawet Ci odstąpie kawałek kuchni żebyś mogła przy okazji swoje racuchy zrobić mam nadzieję że się podzielisz
leceeeeeeeeeeee ależ oczywiście że się podziele
jeszcze tylko 267 km

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
popieram i zgadzam się z każdym słowem
a pani Zawadzkiej to ja podziękowałam jak się okazało, że jej relacje z dziećmi wcale nie są takie różowe i nagle mądrzy się, jakby wszystkie rozumy pozjadała
choć nie ukrywam,że karny jeżyk znalazł zastosowanie u mojej siostry w postępowaniu z małym buntownikiemczyli moim chrzesniakiem
Mnie też denerwuje.. nie lubię jej. Choć karny jeżyk uważam za dobry

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Kocham tego co wymyslil piatek!! Ja tez musze sie wybrac do fryzjera bo wygladam jak kura koło dupy .. A moj wsciekły rudy zaraz przejdzie w zgnitozielony ;D po za tym dzwonilam dzis I moglabym sie umowic na 4d na 21 czerwiec to by byl 26 t . Myslicie ze ok?

tak Ci się odbarwiają kolory?????
No pięknie będzie!! potem się pochwal tym USG

ja na tym dopplerze mam możliwość zrobienia USG 3D i się zastanawialam.. bo 150 złotych kosztuje, ale to będzie za 3tygodnie czyli ok 23/24 tydzień. A jak podglądałam na innych wątkach to w 22 te zdjęcia nie są jakieś super ( choć kiedyś tu wrzucałam zdjęcia z neta w NIBY 21 miesiącu i niby takie piękne, ale ogladając zdjęcia jakie na innych wątkach wrzucają, to jednak to nie mgło być 21 tydzien...) no i nie wiem czy inwestować czy sobie darować, bo z jednej strony fajnie byłoby ale z drugiej kasa na ziemi nie leży a za 150 zł to mam porządny termometr i wanienke dla maluszka :p
Stary 2013-05-24, 14:40   #2891
Margot156
Raczkowanie

Cytat:
super, że wizyta udana

Piękny brzunio!!! Aż zazdroszczę
Margot156 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 14:41   #2892
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli powinno byc w Sam raz ? Ja myslalam napiczatku o 30t ale dziewczyny pisza ze wtedy dzidzia ma juz na tyle mało miejsca ze psinco widac ! Wogole to mi sie przypomnialo , w przyszlym miesiacu przyjezdzaja rodzice mojego Tz . Tak sobie , Sami od siebie .. I boje sie troche ze na slub nas chca namawiac ..

a na długo przyjeżdzają? a nie chcesz zostać jego żoną? czy po prostu nie teraz, znajdzie się odpowiedniejszy czas?

Cytat:
super, że wizyta udana

piękny brzuszek
Stary 2013-05-24, 14:41   #2893
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Trele moge tylko o sobie powiedziec, że było ok.

Jak byłam na nagraniu to pani doktor zaprosiła na kolejne właśnie w 26 tygodniu.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-05-24, 14:43   #2894
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
super, że wizyta udana

No ładne mieszkanko

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-05-24, 14:52   #2895
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
super, że wizyta udana

Piękny paulinaizabela
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 14:54   #2896
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
a na długo przyjeżdzają? a nie chcesz zostać jego żoną? czy po prostu nie teraz, znajdzie się odpowiedniejszy czas?

piękny brzuszek
Przyjezdzaja na tydzien pod pretekstem odwiedzenia wnukow ( Tz siostry) . Dla mnie sprawa podejrzana bo ona jest tu prawie 10 lat a ONI byli tylko 3 razy . Przy narodzinach jednego wnuka , potem drugiego , a trzeci raz gdzy sie dowiedzieli ze jestem w ciazy - za nim dolecieli juz poronilam wiec gadki o slubie nie bylo. A nam jest dobrze jak jest , nie chcemy brac slubu tylko po to zeby dziecko bylo slubne. Szkoda nam kasy tylko po to zeby stado ciotek sie najadlo I obgadalo. Wolimy zainwestowac te pieniadze w dziecko. Chcemy pojechac w przyszlym roku z bobasem na wakacje . Do trzech lat chcemy kupic dom. Ja nie jestem na nie , ale nie teraz , wszystko w swoim czasie. I teraz czy oni to zrozumieja ?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-05-24, 15:00   #2897
Margot156
Raczkowanie

Cytat:
A nam jest dobrze jak jest , nie chcemy brac slubu tylko po to zeby dziecko bylo slubne. Szkoda nam kasy tylko po to zeby stado ciotek sie najadlo I obgadalo. Wolimy zainwestowac te pieniadze w dziecko. Chcemy pojechac w przyszlym roku z bobasem na wakacje . Do trzech lat chcemy kupic dom. Ja nie jestem na nie , ale nie teraz , wszystko w swoim czasie. I teraz czy oni to zrozumieja ?

Zgadzam się z Tobą. Nic na siłę.
A czemu mieliby was namawiać? Zwolennicy życia "po kolei"?

My też wolimy przeznaczyć te pieniądze na inne cele. A że chcemy ślubu to teraz zorganizujemy cywilny, a później obiad dla najbliższych - ciekawe jak znajomi to przyjmą... heh.
Stary 2013-05-24, 15:01   #2898
babku
Zadomowienie

Cytat:
[/COLOR]Babku-
aaaaaaaaaa, dziewczynka No pięknie to CI niespodzianka
gratuluję!! wpisywać na 1 stronę? ;>
I gratuluję 5 miesiąca
Ryba z kimś mnie pomyliłaś Ja dopiero pod koniec czerwca na połówkowym się dowiem.

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie, mianowicie które z Was są na L4 i co robicie z wolnym czasem żeby nie zwariować ? I czy będziecie na zwolnieniach do końca ciąży?
O matko mi to tak dobrze na L4, że boję się powrotu do pracy, choć bardzo ją lubię. Na zwolnieniu jestem chyba od 7 tygodnia i będę do końca. W mojej pracy to normalne. Jeszcze później może skusze się na roczny macierzyński, to już w ogóle zapomnę jak to jest pracować W każdym razie na nudę nie narzekam. Jeżdżę sobie na rowerze, 3 razy w tygodniu basen, spaceruję, spotykam się z przyjaciółkami i dalszymi znajomymi. Jeżdżę z teściami na wieś. Gotuję, piekę. Robię mnóstwo rzeczy, na które wcześniej nie miałam czasu. Z pracy koleżanka stwierdziła, że gorzej się ze mną umówić teraz niż jak pracowałam. Po prostu staram się mieć coś poplanowane, choć pozwalam sobie na dni lenia, takie jak dziś Pogoda beznadziejna, mąż wraca dopiero o 16, na obiadek do mamy jedziemy, więc obijam się od rana
Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, przyjmniecie mnie do siebie, troszkę was ostatnio podczytuję. Mam termin na 11.12, to moja 3 ciaża. Mam juz dwóch chłopaczków i mamy nadzieję że tym razem będzie dziewczynka.
Witamy! Trzymam kciuki za dziewczynkę, choć z trzema chłopakami też będzie ciekawie
Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Moim zdaniem się w porządku zachował, coś mu się nie spodobało, ale nie jest pewny i żeby cię nie straszyć nic nie powiedział, tylko wysłał cie do innego specjalisty. Lepiej zrobic dwa badania niz jedno, bedziesz mogla sobie porownac wyniki, ja sie w ten sposob bardzo uspokoiłam
Ja też uważam, że lekarz dobrze się zachował. Lepiej sprawdzić dwa razy niż coś przeoczyć. Lubię lekarzy, którzy potrafią się przyznać, że czegoś nie są pewni i nie boją się konsultacji z innym specjalistą.
Nie lubię co prawda jak ktoś robi pól godzinne usg i nic przy tym nie mówi, no ale każdy lekarz jest inny. Jeden potrzebuję się skupić, a drugi będzie paplał przez całe badanie.
Cytat:
Ja znow z doskoku,w przerwie na fryzjera
No nie za dobrze,bo masaz robila mi fizjoterapeutka i bolalo.Bo ten masaz to ze wzgledu na rwe kulszowa,ktora znow sie pojawia.
To już trochę gorzej. Myślałam, że tak po prostu, dla poprawy humorku się wybierasz. Tak czy inaczej ja bardzo lubię masaże, nawet te bolące więc zazdraszczam
Cytat:
Ryba-Tönung-czyli cos delikatniejszego niz farba plus pare jasniejszych przeblyskow.Niestety,ale w wieku 30 lat mam juz mase siwych wlosow.A najwiecej dostalam po urodzeniu dziecka
Ja mam 28 lat i pełno siwych włosów. Po urodzeniu boję się, że będę całkiem siwiutka. Szczęście, że te farby ktoś wymyślił.

Cytat:
A ja ide do roboty. Leje , ☠☠☠☠zi jak cholera nic mi sie nie chce .. Kocham
Na pocieszenie powiem ci tylko, że w u mnie też pogoda do kitu. Az nie chce się wychodzić z domu.
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 15:10   #2899
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Przyjezdzaja na tydzien pod pretekstem odwiedzenia wnukow ( Tz siostry) . Dla mnie sprawa podejrzana bo ona jest tu prawie 10 lat a ONI byli tylko 3 razy . Przy narodzinach jednego wnuka , potem drugiego , a trzeci raz gdzy sie dowiedzieli ze jestem w ciazy - za nim dolecieli juz poronilam wiec gadki o slubie nie bylo. A nam jest dobrze jak jest , nie chcemy brac slubu tylko po to zeby dziecko bylo slubne. Szkoda nam kasy tylko po to zeby stado ciotek sie najadlo I obgadalo. Wolimy zainwestowac te pieniadze w dziecko. Chcemy pojechac w przyszlym roku z bobasem na wakacje . Do trzech lat chcemy kupic dom. Ja nie jestem na nie , ale nie teraz , wszystko w swoim czasie. I teraz czy oni to zrozumieja ?

życzę Ci żeby zrozumieli. W sumie racja, wiekszość na ślub jedzie tylko i wyłącznie żeby się najeść i obgadać resztę gości... Ja robiłam tylko skromny ślub cywilny, choć też chcialam Wesele ale takie skromniejsze- do 45-50 osób, bo po pierwsze w ch.uj kasy, a po drugie nie zapraszałabym osób których widziałam 2-3 razy w zyciu, nawet jak "pasuje". Rodzice nie protestowali nawet tak bardzo, oprócz teściowej oczywiście. :/ W każdym bąddź razie kościelnego nie było i narazie nie będzie. Póki co dobrze jest tak. A jeżeli Wam też pasuje tak jak jest to ona musi to zrozumieć i będę trzymać kciuki!!

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

aaa, no to sorki Babku to do aaby miały być :p
a do Ciebie wybacz ale już nie pamiętam. Prepraszam, ale doiero do pracy doleciałam i jeszcze nie ogarnęłam wszystkiego :P
Stary 2013-05-24, 15:21   #2900
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość

Gratuluję wizyty! Z tą przeziernością, to mnie trochę niepokoicie. Ja miałam 1,7 i powiedział, że piękny wynik i nie zaleca dalszych badań. Dziewczyny mają mniejsze wyniki i się niepokoją.
Dzień bez znalezienia sobie problemu byłby dniem straconym

Cytat:
super, że wizyta udana

O taką samą mamy przezierność. Co mówił twój lekarz?
Brzucholek bardzo zgrabny. Taki okrąglutki
Stary 2013-05-24, 15:28   #2901
Margot156
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Gratuluję wizyty! Z tą przeziernością, to mnie trochę niepokoicie. Ja miałam 1,7 i powiedział, że piękny wynik i nie zaleca dalszych badań. Dziewczyny mają mniejsze wyniki i się niepokoją.

Ja miałam 1,9 i lekarz powiedział że jest dobrze, więc nie mam zamiaru się stresować Może nasze dzieciątka troszkę większe są, a to też ma wpływ na wynik
Stary 2013-05-24, 15:33   #2902
babku
Zadomowienie

Trele z teściami to niestety już tak bywa. Moi na przykład są bardzo religijni, a ja... no cóż nie za bardzo. W każdym razie zamieszkaliśmy ze sobą jak już byliśmy zaręczeni i ślub w planach, a i tak trochę się krzywili. Do kościoła to chyba myślą, że chodzimy co niedzielę, a my nie zaprzeczamy. Nie mam zamiaru żyć tak jak oni, ale ponieważ to wspaniali ludzie, to nie chce robić im przykrości. Także żyję po swojemu, ale staram się, żeby nie było im przykro. Wam też nie radzę robić ślubu tylko dlatego, że teściowie tego chcą, ale zawsze możecie powiedzieć - tak myślimy o tym, tylko za dużo narazie mamy na głowie i trzeba to jakoś ogarnąć.

A i jeszcze napiszę wam, że okazało się w końcu, że mam te przeciwciała przeciwko różyczce. Dzwoniłam przed chwilą i ginekolog powiedziała, że jestem na pewno odporna Zamieszanie niezłe i tak naprawdę gdyby brat mojej koleżanki nie zachorował, to cały czas myślałabym, że nigdy nie chorowałam.
Stary 2013-05-24, 15:44   #2903
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
super, że wizyta udana

Spory

Mój raczej mały jak na 16 tydzień. To chyba dobrze, na weselu przynajmniej nie będzie rzucać się w oczy.

Coś mi zaszkodziło, wczoraj na wieczór wymioty, a dzisiaj kibelek Może to po soku malinowym
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 24.jpg (78,2 KB, 51 załadowań)

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 15:49   #2904
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Trele z teściami to niestety już tak bywa. Moi na przykład są bardzo religijni, a ja... no cóż nie za bardzo. W każdym razie zamieszkaliśmy ze sobą jak już byliśmy zaręczeni i ślub w planach, a i tak trochę się krzywili. Do kościoła to chyba myślą, że chodzimy co niedzielę, a my nie zaprzeczamy. Nie mam zamiaru żyć tak jak oni, ale ponieważ to wspaniali ludzie, to nie chce robić im przykrości. Także żyję po swojemu, ale staram się, żeby nie było im przykro. Wam też nie radzę robić ślubu tylko dlatego, że teściowie tego chcą, ale zawsze możecie powiedzieć - tak myślimy o tym, tylko za dużo narazie mamy na głowie i trzeba to jakoś ogarnąć.

A i jeszcze napiszę wam, że okazało się w końcu, że mam te przeciwciała przeciwko różyczce. Dzwoniłam przed chwilą i ginekolog powiedziała, że jestem na pewno odporna Zamieszanie niezłe i tak naprawdę gdyby brat mojej koleżanki nie zachorował, to cały czas myślałabym, że nigdy nie chorowałam.
Super! dobrze, że jednak to sprawdziłaś :Ehem:

miki - sprawdź date ważności soku, albo zrób redukcję produktów ktore zjadłaś i dojdziesz do tego. Ja robie tak za każdym razem
PIĘKNY BRZUSZEK!!!
a sweterek mam taki sam, tylko niebieski! baaaaaaardzo go lubię, z tym że ubieram go tylko na zimę :P

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

nie pochwaliłam sie- dostałam przesyłkę z bebilon- misia dla mojego bąbelka

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2013-05-24 o 15:47
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 15:49   #2905
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:

miki - sprawdź date ważności soku, albo zrób redukcję produktów ktore zjadłaś i dojdziesz do tego. Ja robie tak za każdym razem
PIĘKNY BRZUSZEK!!!
a sweterek mam taki sam, tylko niebieski! baaaaaaardzo go lubię, z tym że ubieram go tylko na zimę :P
To sok własnej roboty mamy Tż Zawsze piję go u nich i nigdy niespodzianek nie było. Chyba że obiad mi zaszkodził, jadłam makaron z serem i jakoś źle mi wchodził.

U mnie jest teraz strasznie zimno, nawet w tym swetrze i płaszczu zmarzłam

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 15:56   #2906
ryba91
Zakorzenienie

Sweterek, bluzka, kicia-> mój kochany leniuszek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0393.jpg (142,0 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0389.jpg (185,7 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0385.jpg (109,2 KB, 26 załadowań)
Stary 2013-05-24, 15:57   #2907
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:
ryba gratuluje połowy ciązy Ja chyba chciałabym,żeby ta ciąża szybciej mi zleciała,bo chciałabym miec Maluszka juz w domku

magalska ja tez ide na ślub 3 sierpnia i nie wiem co zaloże,ale nie zależy mi żeby jakos ekstra wyglądać.Byle bylo by mi wygodnie.No i to 2 dni,więc 2 kreacje musze mieć.Ładna sukienka.

NEWTREND witaj!Trzymam kciuki za dziewczynkęJa będzie kolejny chłopak to będziesz mieć rodzinkę.pl

A mnie nadal boli brzuch I nospa nie pomaga I mam biegunkę
to będziemy imprezować tego samego dnia
Cytat:
Kocham tego co wymyslil piatek!! Ja tez musze sie wybrac do fryzjera bo wygladam jak kura koło dupy .. A moj wsciekły rudy zaraz przejdzie w zgnitozielony ;D po za tym dzwonilam dzis I moglabym sie umowic na 4d na 21 czerwiec to by byl 26 t . Myslicie ze ok?

Myślę że okej
Cytat:
super, że wizyta udana

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Spory

Mój raczej mały jak na 16 tydzień. To chyba dobrze, na weselu przynajmniej nie będzie rzucać się w oczy.

Coś mi zaszkodziło, wczoraj na wieczór wymioty, a dzisiaj kibelek Może to po soku malinowym

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 15:58   #2908
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:

O taką samą mamy przezierność. Co mówił twój lekarz?
Brzucholek bardzo zgrabny. Taki okrąglutki
Moja ginka mówiła, że norma jest tak koło 2mm
Aż sobie pomyślałam, że 1,7 to za mało ale później w necie wyczytałam, że oby było poniżej 2,5

Cytat:
No to super

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Spory

Twój śliczny taki zgrabniutki a okrąglutki Jesteś szczuplejsza, pewnie dlatego się wydaje mniejszy

współczuję przejść

Cytat:
[/COLOR]nie pochwaliłam sie- dostałam przesyłkę z bebilon- misia dla mojego bąbelka
faaaaaaaaajnie
Stary 2013-05-24, 16:06   #2909
malinka123108
Wtajemniczenie

witam kochane,wkoncu bede mogla sie wiecej udzielac ,zrobilam klawiature w laptopie ja z tydz temu mialam usg i niby ok przeziernosc 1,3 chyba to byl 13 tydz,poza tym rece nogi sa,serce miarowe i co tam wiecej;0 aaaa a chodze na nfz wiec tez jest roznie ale w 20 tyg pojde sabie raz prywatnie 60 zl i poznam moze plec z usg termin wyszedl na 23.11 a z okresu na 26 wiec slicznie...

kurcze dziolchy ale macie brzuszki ja z 2gim mam jakis smieszny nie wiem czy to z mojego ''przejadania sie'';] czy moze taki juz jest;] ja jestem w 14 tyg w poniedzialek z wynikiem usg bylam w przychodni u mojej gin i w sumie nic nie mowila to chyba ok poza tym lapie ciagle infekcje teraz jestem w trakcie leczenia niestety grzybka ,ostatnio 2op nystatyny daly spokoj na tydzien teraz znow biore jakies dziwactwa jeszcze 3 dni zostalo...maz dostal jakas 1 tabletke;/dziwy jakies ale mmam zamiar sie tego pozbyc bo to strasznie nieprzyjemne szczegolnie w te upaly...i 100 zl juz poszlo na tabsy
Stary 2013-05-24, 16:11   #2910
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
witam kochane,wkoncu bede mogla sie wiecej udzielac ,zrobilam klawiature w laptopie ja z tydz temu mialam usg i niby ok przeziernosc 1,3 chyba to byl 13 tydz,poza tym rece nogi sa,serce miarowe i co tam wiecej;0 aaaa a chodze na nfz wiec tez jest roznie ale w 20 tyg pojde sabie raz prywatnie 60 zl i poznam moze plec z usg termin wyszedl na 23.11 a z okresu na 26 wiec slicznie...

kurcze dziolchy ale macie brzuszki ja z 2gim mam jakis smieszny nie wiem czy to z mojego ''przejadania sie'';] czy moze taki juz jest;] ja jestem w 14 tyg w poniedzialek z wynikiem usg bylam w przychodni u mojej gin i w sumie nic nie mowila to chyba ok poza tym lapie ciagle infekcje teraz jestem w trakcie leczenia niestety grzybka ,ostatnio 2op nystatyny daly spokoj na tydzien teraz znow biore jakies dziwactwa jeszcze 3 dni zostalo...maz dostal jakas 1 tabletke;/dziwy jakies ale mmam zamiar sie tego pozbyc bo to strasznie nieprzyjemne szczegolnie w te upaly...i 100 zl juz poszlo na tabsy
super, że wszystko ok! a co do infekcji.. też nienawidzę :/

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości