|
|||||||
| Notka |
|
| Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Skalne miasto.....
Kto był? Chciałabym sie wybrać i z checia poczytałabym relacje. Zapraszam do rozmowy
|
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Skalne miasto.....
Przewodnik był rewelacyjny, ale same skałki przereklamowane.
Bardziej podobały mi się forty po polskiej stronie. |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
A ja z kolei uważam, że warto. Wyjątkowe miejsce, trudno znaleźć coś podobnego. Za bardzo się nie zmęczysz, widoki piękne. Dla mnie bomba!
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Ile potrzeba czasu na zwiedzenie Skalnego Miasta? w pare godzin sie uda obejsc?
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Spokojnie, dwie-trzy godziny.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Bylam pare lat temu, podobno duzo sie zmienilo, rowniez w maju planuje sie tam wybrac
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
A gdzie to jest?
Macie jakies zdjecia??? |
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Polecam skalne miasteczko ,byłam tam w lipcu jest piękne
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
Ja byłam zimą
Trzeba bardzo uważać, żeby nie zabłądzić, chociaż teraz to tam będzie o wiele łatwiej się chodziło, jak ja byłam to wszędzie leżały warstwy śniegu, warunki ekstremalne I dodaję parę zdj |
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Kobitkki, rozjaśnijcie mi troche...
Gdzie jest skalne miasto? wygląda pięknie
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
W Czechach niedaleko granicy z Polską
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje...
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
A dokładnie w miejscowości Ardspach, przeważnie jedzie się tam z Kudowy-Zdroju.
|
|
|
|
|
#14 |
|
Rozeznanie
|
Skalne miasto jest w Czechach, trzeba kierować się na Tieplice. Skalne miasteczka są 2 (tzn są 2 wejścia). Z jednego do drugiego można przejść piechotą. Osobiście polecam to dalsze z jeziorkiem, jest chyba większe i bardziej urokliwe. Wycieczka po Skalnym Mieście to ok 3-4 h, oczywiście można ją przedł€żyć i pochodzić po lesie. Na terenie parku nie ma żadnych schronisk czy stoisk więc warto zabrać ze sobą wode i coś do przegryzienia. No i z moich obserwacji muszę podać, że obowiązuje strój sportowy, trekkingowy, tzn płaskie buty
Nie wiem czemu, ale w Skalnym Mieście często widać panie na szpilkach
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
Ja byłam tam kilka lat temu, ale pamiętam że byłam zachwycona
![]() Polecam też Morawski Kras, spływ łódką podziemną rzeką to niezapomniane doświadczenie i te wspaniałe jaskinie Cudoo
|
|
|
|
|
#17 |
|
Przyczajenie
|
wszyscy się tam śmieją z panienek w szpileczkach, ale mimo wszystko czesto się to zdarza, ale i tak najlepsze są kobietki, które mają te szpileczki doczepione do klapek - niby szkal jest prosty, ale bez przesady.
![]() Poza tym szczerze polecam, bo jest tam naprawdę pięknie
|
|
|
#18 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale często widuję ludzi odstawionych w profesjonalne górskie odzienie (łącznie z butami) a nie znają nawet takiej prostej zasady jak pozdrawiane się na szlakach... powiesz takiemu dzień dobry a on na Ciebie patrzy jak na wariata ![]() ja tam np. chodzę w adidaskach po górach. buty trekkingowe trzymam w plecaku na wypadek deszczu... wychowałam się w górkach i nie potrzebuję się obnosić z "profesjonalnością" :P ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- a co do komentarza jednej z wizażanek na temat przereklamowania Skalnego Miasta to uważam, że to kwestia względna. zalezy co się komu podoba...ja tam np. zachwycam się każdym źbłem trawy (mimo, że mieszczuchem nie jestem i od dziecka to na co dzień miałam) a co dopiero takim Skalnym Miastem... jak dla mnie warte obejrzenia.
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny byłam tego lata w Skalnym. W Adrszpaskim Skalnym Mieście. Powiem tak..... trzy dni zwiedzałam nasze polskie góry stołowe...czwartego dnia pojechałam do skalnego miasta i stwierdziłam, że się chowa przy Szczelincu, czy błędnych skałach. Mimo, że wiecej jest do spacerowania. Chodzi sie i chodzi i tylko goląda skałaki.Do tego można zabłądzić. Serrio
Dostaliśmy na wejściu jakąś mapkę, która nic nam nie mówiła i tak chodizliśmy jak nam sie podobało. A ja lubie wiedzieć gdzie jestem i co oglądam a tak to du.pa.. Jedynie piękne było jeziorko, ale niestety z powodu brzydkiej pogody nie można było popływać łódką.
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam okazję być w Skalnym Mieście.
Nie zgubiłam się bo tam według mnie jest ciężko się zgubić. Pięknę widoki, fantastyczne skały. Jest jednak pewna wada - to jest miejsce coraz bardziej zdeptane i oblegane przez turystów.
|
|
|
#21 |
|
Rozeznanie
|
Ja w Skalnym Mieście byłam kilka lat temu i mi się bardzo podobało. Miejsce fajne, dużo do spacerowania. Niektóre formacje skalne mają bardzo ciekawe kształty, np. głowa lwa. Ogólnie ja to miejsce polecam, warto zobaczyć
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
byłam w skalnym mieście 2 lata temu czas zwiedzania to około 3- 4 godziny jak dla mnie widoki rewelacyjne nie do opisania byłam od strony jeziora gorąco polecam
|
|
|
|
|
#23 |
|
Lux Mundi
|
Skalne Miasto zwiedzałam przy okazji odwiedzić Pragi, Wiednia etc ;D
Uważam, że to urocze miejsce ![]() Warto je zobaczyć ;D Mówi to Wam zdeklarowana posiadaczka cholernego lęku wysokości
|
|
|
#24 |
|
Przyczajenie
|
Witam...wlasnie wrocilam z wycieczki ze Skalnego miasta...
Wrazenia? Nie do opisania. Tam jest tak pieknie ze chwilami brak czlowiekowi tchu. Skaly sa cudne, jeziorko piekne...Polecam wszystkim. Napewno jeszcze tam wroce. |
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
byłam w Adrszpaskich skałach na weekend majowy, świetnie, ja także jestem osobą,która zachwyca się byle trawką
bardzo mi się podobało, ale mi się generalnie wszedzie podoba, więc nie jestem obiektywnym krytykiem widoki świetne, ale ludziów jak mrówków
|
|
|
#26 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:13.

Trzeba bardzo uważać, żeby nie zabłądzić, chociaż teraz to tam będzie o wiele łatwiej się chodziło, jak ja byłam to wszędzie leżały warstwy śniegu, warunki ekstremalne 

Znajduje inspiracje, chwytam
-8 -9 -10 -11 -12 -13 -14 -15
bardzo mi się podobało, ale mi się generalnie wszedzie podoba, więc nie jestem obiektywnym krytykiem