|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
|
|
|
|
|
#1142 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
![]() A cóż on taki romantyczny? Pewnie coś chce
|
|
|
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie zaczynam sie tego bac, bo jak tak bedzie, to bede miala wesolo
diablica mala.
|
#1144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak jak wcześniej Ci pisałyśmy musisz poszukać specjalisty od kręgosłupa, kręglarza, rehabilitanta. szukaj gdzie się da i idź nawet prywatnie jeśli Twój GP nie da Ci skierowania. kogoś kto w tym temacie się zna. no i L4 koniecznie, abyś mogła odpocząć. reszta się sama ułoży i wyjaśni. zobaczysz, że będzie dobrze i pamiętaj strach ma wielkie oczy )
Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2013-05-24 o 16:45 |
|
|
|
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
nawet nie chodzi o to żeby były te z sercami. Z tej firmy są bardzo podobne jak te z jadrew:
http://allegro.pl/lozeczko-bukowe-rz...255552110.html ogólnie zobacz jak ich wykonanie, żeby jakies porównanie było to co ci podałam jest droższe bo bukowe a nie sosnowe, ale wiem ze tez sosnowe sa z tej firmy |
|
|
|
#1146 |
|
Zakorzenienie
|
bez okazji.. tak mu stękałam przez ostatnie dni, że chciałabym kwiatki -konwalie albo bzy- że mi przywiózł będąc u swojej mamy
baaardzo intensywnie pachną
|
|
|
|
#1147 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
ja coś chciałam wczoraj wieczorem, to mi nie dał
|
|
|
|
#1149 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() En, z okazji imienin przesyłam Ci rafaello - jeszcze nie udekorowane migdałami bo czekam aż TZ przywiezie, ale mam nadzieję, że ten drobiazg mi wybaczysz
|
|
#1150 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
))fajny taki mąż Cytat:
jeśli będzie się coś działo nie tak, będziesz wiedzieć, że coś jest nie tak. a zdrowe dziecko ma siłę i wole życia i da radę, jesli tylko matka panikara da mu spokój i komfort w rozwoju, a nie same stresy! Cytat:
nie zmienię rzeczy, które nie zależą ode mnie, ale mogę zmienić moje nastawienie. i to robię )
|
|||
|
|
|
#1151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1152 |
|
Zadomowienie
|
Ewusia super wyprawka
i wspaniale, że zajrzałaś i lepiej ze zdrówkiem |
|
|
|
#1153 |
|
Zadomowienie
|
czarownica- jako jedyna dostrzegłaś mój wysiłego skanowania - dziękuję ![]() en- wszystkiego najlepszego Kochana ![]() kubuś puchatek- za wózekita- Bidulo... współczuję Ci tego bólu kręgosłupa. Ale tak jak domi pisze- próbowałaś jakiś ćwiczeń rozciągających? samii- najlepszego dla TŻ Oliath- Ty to chyba będziesz musiała męczyć się z tą nogą dopóki Lilo nie pojawi się na świecie ![]() za plany ogródkowe ![]() eve- za świetne zakupyOliath- śliczne te Lilowe sukieneczki tesco- za 34tc ![]() za zdrowie synka ![]() Anulka- za 35tc ![]() ![]() dzoan- to się biedna nastresowałaś tym pająkiem... Perse- zęby przeszły Twoje problemy jelitowe ![]() sarna- jej... coraz więcej z nas ma problemy zdrowotne- żeby wszystko było już ok karolajn- dobra zgaga nie jest zła surka- śliczny brzuszek - ja taki lata świetlne temu miałam roxi- żeby jednak pogoda się poprawiła i festyn się odbył- pewnie dzieciaki się już napaliły a tu teraz przekra niespodzianka ![]() dotkaaa- jak ja bym poszła na grilla ![]() jakierka- mnie też nie sprawdzali szyjki- sama podczas usg w 20tc poprosiłam bo naścieminiałam, że mojej mamie puściła szyjka w ciąży i pani na usg stwierdziła, że moja szyjka ma ok 25-27mm ale tak na prawdę to ona sie nie zna do końca... ale według niej to bardzo dobry wynik jest Po czym w Polsce, kilka tygodni później ginekolog sprawdził mi jeszcze raz i wyszło, że mam 37mm- więc o |
|
|
|
#1154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)a tymczasem ide stąd bo muszę wyjść z domu na tę paskudną pogodę do tego mam doła, jestem niewyspana, i dręczy-męczy mnie zgaga |
|
|
|
|
#1155 |
|
Zadomowienie
|
Myszolka- skoro nie miałaś do tej pory żadnego badania ginekologicznego a mieszkasz w Polsce to ja bym się głęboko zastanowiła nad zmianą lekarza...
![]() Gusia- za 30tc ![]() misiaczka- za glukozę i za jej wyniki małaczarnakejt- za 31tc ,piękną wagę i super, że udało się załatwić sprawy z ZUSem magolina- mnie też dupsko bolało przez pewnien okres- to wina naszych Adasiów- przejdzie Ci ![]() za wózek i fotelikNeni- żeby Was TŻ nie zaraził krysia- mnie się wydaje, że śledzi w ciąży nie można jeść ale nie dam sobie ręki uciąć Marionette- za 32tc ![]() czerwony balonik- super, że choroba mija ![]() iwona- za wizytę madi, Neni- mogę się wprosić do Was na obiad? ![]() A do Ciebie baloniku na pierogi? fiazo- nie denerwuj się |
|
|
|
#1156 |
|
Zadomowienie
|
malinka- u Ciebie to już kewstia dni- dasz radę
eve- przyszalałaś z praniem i prasowaniem- szacunek ![]() madi- gratulacje dla koleżanki... ale to tylko potwierdza, że nie znamy dnia ani godziny ![]() Zadzwoń do lekarza i zapytaj co masz robić no i oczywiście żeby wyniki się poprawiły ![]() lachryma- da się nie zauważyć ciąży przez 8 miesiący- mój mąż zna taką babkę- miała ponad 40 lat i problemy z jelitami- i to na jelita zwalała wszystko, nie przytyła nic i dowiedziała się po upadku z konia, że za 3 tygodnie rodzi Ewusia- trzymajcie się dzielnie jakierka- my nie bedziemy wiedziały w jakim stanie są nasze łożyska- w UK łożyska się nie starzeją- nie wiedziałaś? domciątko- u mnie np na ostatniej wizycie brzuch wyszedł większy o 3-4 tygodnie i położna powiedziała, że wszyyystko jest ok- to ja się pytam po co sprawdzają mi rozmair brzucha? Ewusia- za wyprawkę dla Tymkalachryma- rozwaliły mnie te potwory mieszkające w naszych domach domciątko- po to jest wątek żeby dziewczyny pisały o swoich obawach i nie uważam, że ktoś tu kogoś zastrasza W końcu się wkurzyłam i na początku czerwca mam zabukowane usg w prywatnej klinice- może to mnie uspokoi trochę... ![]() Nie wiem jeszcze jak tylko sprawdzić obecność paciorkowca- bo tutaj też oczywiście leją na takową wiedzę z góry No i na koniec- wybacz ale Twoje odpowiedzi wydają mi się sarkastyczne- jeśli ktoś skrytykuje służbę zdrowia w UK Fajnie, że Ty jesteś zadowolona i pełna wiary w tutejsze metody ale nie każdy tak niestety ma- np ja dzoan- ślicnze konwalie Nadrobiłam- chyba pierwszy raz tak dokładnie ![]() Ja przejęłam chorobę po baloniku- wstałam z bólem głowy i gardła- super Leczę się miodem, cytryną póki co a na gardło woda+sól+woda utleniona+soda oczyszczona. Oby przeszło ![]() Na obiad zjadłam talerz grochówki- albo Młodemu tak posmakowało albo bidulek takich gazów dostał bo zaczął tak fikać, że aż zaczęło boleć ![]() Witamy się w 33tc |
|
|
|
#1157 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moze pomylilas mnie z kims innym. A paracetamolu w ogole nie lykam, bo jestem przeciwnikiem lekow, po prostu wiem, ze tu na kazda chorobe paracetamol jest cudownym lekiem Dziekuje mimo wszystko za porady, jakos tak razniej sie robi, bo moj TZ uwaza mnie za jedno chodzace narzekanie
|
|
|
|
|
#1158 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Cytat:
![]() Co prawda ja po obejrzeniu poszlam do męża, siadłam mu na kolanach, powiedzialam, ze go kocham i w ryk ;D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobra robota:P ![]() PS. fajnie zdrobniłas nick TESO, tak czule TESCO
|
|
|
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonku, bo ja w temacie trochę siedzę pod opieką behawiorystki
ważny to dla mnie temat. Mam dość problematyczną kotke, z którą muszę popracować w temacie dziecka bo się boję, że jej zazdrość o mnie wykoncza ja a przy okazji mnie (jestem w niej zakochana po uszy, może dlatego, że tyle lat walczę o jej zdrowie? bo zawsze była przy mnie w ciezkich chwilach, gdy przyjaciół zabrakło?) |
|
|
|
#1161 |
|
Zadomowienie
|
cynamonowa zebyć wiedziala ze coraz więcej z nas ma problemy i mówią że ciaża nie choroba jak ja w tej ciazy łapie chyba wszystko co mozliwe-w 1 tak nie miałam
tu zgaga, wymioty , nerki aj!!! i jak tu nie narzekać
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
Idę do rossmana, mam jakieś 300m od domu, przejdę przez parking i już ross - to moja zguba jest
|
|
|
|
#1163 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonowa
Jestem pełna podziwu Każdemu masz coś do powiedzenia - nawet mi Sammi 100 lat dla TŻ |
|
|
|
#1164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na obiad zapraszam, dokupilam szparag wiec nie braknie ![]() Ty skubana jesteś i tak wszystkie zapamiętałas co i jak? Czy osobno gdzies robłaś co której odpowiedziec.WOW |
|
|
|
|
#1165 |
|
Zakorzenienie
|
dobra idę, bo wszystko mnie dziś rozczula i wypłuczę wszystką wodę z organizmu
![]() paaaa |
|
|
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
cynamonowa czemu nie idzisz prywatnie??
a moje wypowiedzi nie byly sarkastyczne, tylko probowalam uspokoic jakierkę. i tak jak napisałaś forum jest po to aby pisac o swoich odczuciach i obawach to pisze, a co mi tam. każdemu wolno tylko nie mnie? Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2013-05-24 o 15:10 |
|
|
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
SammJa też dołączam się do życzeń dla tż-ta
Idę, pa pa P.S> będę tęsknić
|
|
|
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze, nie mam w domu papieru do pieczenia, a zaraz muszę wylać ciasto na drożdżowca na blaszkę. wystarczy po prostu wysmarować blachę tłuszczem?
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
cynamonowa
Jej jakbym cos zjadla - sama nie wiem, kalafiora, brokula. Cos z warzyw a w lodowce tylko swiatlo zjadlam fasolke po bretonsku, tesciowa ma przyniesc ziemniaki z kotletem. ehhh
|
#1170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co myślicie o: 1. Muszli laktacyjnej 2. Katerterze retykalnym Zastanawiam się poważnie nad zakupem powyższych "urządzeń"
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:03.

Ja z natury jestem panikara i duzo sie zamartwiam, ale czasami mniejsza wiedza dziala na nasza korzysc. Ja osobiscie wierze w teorie placebo i samowmawiania sobie, wiec postaram sie myslec tylko pozytywnie

Pewnie coś chce

diablica mala.
12.06.2010

- dziękuję 
za zdrowie synka 
)
A ja taki twardziel- nigdy mnie jeszcze film ani serial nie doprowadził do łez
Jestem pełna podziwu