Żonki 2009 cz. XXXV - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-24, 13:51   #4201
201803111825
Konto usunięte

Dot.: Żonki 2009 cz. XXXV

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 13:53   #4202
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kolanko ja w ciąży je jadłam na potęgę. Miałam okres, ze piekłam je co 2 dzień bo tak z mężem je wcinaliśmy
Bzyczko ja po sabacie
Swoją drogą ciekawa jestem czy teraz będę miała @ regularnie, czy te pierwsze po porodzie jeszcze są różne? No i musze iść do gina na badanie i po tabsy.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 14:05   #4203
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
Dzięki Guciolku za pocieszenie Już mi lepiej, jakiś mały kryzysik chyba miałam
"Whisky dla Aniołów" bardzo mi się podobało, chociaż nastawiona byłam na inny film, ponieważ obejrzałam zapowiedź i tam z niego zrobili komedię, a to komedia nie jest. Do tego oglądaliśmy tutaj więc, trochę potrwało załapanie akcentu. Nie mniej jednak gorąco polecam każdemu Tak samo jak "Nietykalnych" (jeden z najlepszych filmów jakie ostatnio widziałam) i już trochę starszy ale absolutnie fantastyczny "Jeszcze dalej niż północ" - oba francuskie.

A tak w ogóle to młodzieniec na grillowanie dostępny???????? Od rana umieram, wzięłam proszki, ale nie działają, to może grill pomoże
O tak! "Nietykalni" zrobił na mnie ogromne wrażenie. Cudny film!!!!
Tego drugiego nie widziałam, ale postaram się zobaczyć

Iwka, Bzyczko ja jeszcze urzęduję przy kociołku. Myslę, że do soboty na setę, a w niedziele może mnie juz nie być... także spieszcie się!

Magda sto lat!!!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 14:07   #4204
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kolanka Pokaż wiadomość
Na razie od dłuższego czasu przymierzam się do upieczenia ciasteczek owsianych z rodzynkami i orzechami - będą zdrowe, ale czy ... mało tuczące .

Musze przemyśleć ten pomysł z mąką pełnoziarnistą

Kolanka - ja przerobiłam już kilka przepisów na ciasteczka owsiane i ten wygrywa w cuglach:
https://wizaz.pl/kulinaria/przepis,1...iane-z-owocami
Jak nie masz śliwek daj więcej rodzynek i orzechy Od razu zrób dwie porcje, bo znikają błyskawicznie, są przepyszneeeee!

Cytat:
Napisane przez Rosette Pokaż wiadomość
Iwka film "Nietykalni" też bardzo mi się podobał a "Jeszcze dalej niż północ" jest też w wersji włoskiej, oglądałam obydwie
Po włosku też jestem sobie w stanie ten film wyobrazić, widziałam go dwa razy w kinie, popłakałam się ze śmiechu

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Kolanko ja w ciąży je jadłam na potęgę. Miałam okres, ze piekłam je co 2 dzień bo tak z mężem je wcinaliśmy
Bzyczko ja po sabacie
Swoją drogą ciekawa jestem czy teraz będę miała @ regularnie, czy te pierwsze po porodzie jeszcze są różne? No i musze iść do gina na badanie i po tabsy.
Nie przekonasz się szybciej niż przy następnej @
Wiesz już co z Twoją umową? Chyba Ci się teraz będzie kończyć?

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
O tak! "Nietykalni" zrobił na mnie ogromne wrażenie. Cudny film!!!!
Tego drugiego nie widziałam, ale postaram się zobaczyć

Iwka, Bzyczko ja jeszcze urzęduję przy kociołku. Myslę, że do soboty na setę, a w niedziele może mnie juz nie być... także spieszcie się!

Magda sto lat!!!
To co laski tańce hulanki swawole, tylko niech te proszki zaczną działać

Never regret something that once made you smile
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 14:08   #4205
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2013-05-24, 14:12   #4206
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Jak znajdę przepis to wrzucę do k. na te ciasteczka.

Kolanko tak, tak umowa mi się kończy niedługo (po 31. 08). Złożyłam już podanie o przedłużenie i jestem dobrej myśli
Gucia

Stary 2013-05-24, 14:14   #4207
Ana***
Zakorzenienie

Dziewczynki która mi podpowie z awansem

Byłam na zwolnieniu 5dni, potem był weekend przerwy w zwolnieniu (2dni) a potem kolejne 26 dni. Czy ten weekend wlicza się jako przerwa czy nie?

Jeżeli nie to jak to wygląda dalej? Czytałam, ze do 30 dni można mieć ciągiem, więc jeżeli liczy się jako przerwa to nic się nie dzieje, a jeżeli liczy to jest jako ciągłość to wychodzi 5+2+26=33 czyli o 3 dni za dużo.
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-24, 14:17   #4208
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Guciolku za pocieszenie Już mi lepiej, jakiś mały kryzysik chyba miałam
"Whisky dla Aniołów" bardzo mi się podobało, chociaż nastawiona byłam na inny film, ponieważ obejrzałam zapowiedź i tam z niego zrobili komedię, a to komedia nie jest. Do tego oglądaliśmy tutaj więc, trochę potrwało załapanie akcentu. Nie mniej jednak gorąco polecam każdemu Tak samo jak "Nietykalnych" (jeden z najlepszych filmów jakie ostatnio widziałam) i już trochę starszy ale absolutnie fantastyczny "Jeszcze dalej niż północ" - oba francuskie.

Samba - po powrocie nigdy nie rozpakowywuj się w jeden dzień Bo potem umierasz ja rzucam wszystko w jednym miescu a potem powoli się ogarniam.

Śliweńka - u mnie 2 Euro kosztuje 250g Maliny, jeżyny tak samo o porzeczkach nie wspomnę nawet. Jak się dorobię ogródka to na bank posadzę tam po krzaku.

Kolanka - daj mąkę pełnoziarnistą i mniej cukru - wyrzuty sumienia chociaż zmaleją

Ana - stosuję regularnie Jako że w mojej krainie deszczowców nie trudno o przeziębienia, jak czuję, że coś mnie łapie to sobię serwuję - duży kubek herbaty, od serca soku z cytryny, trochę cukru, kieliszek "wkładki", trochę soku malinowego, piję gorące najczęściej już w łóżku, opatulona, czytając książkę*, w nocy na bank się obudzisz zlana potem przebierz się i wracaj do spania

* książka w kuracji nie jest obowiązkowa

MAGDA - STOOOOOOOOOOOO LATTTTTTTTTTTTT !!!!:ro za: Pociechy z męża i Majusi, spełnienia marzeń i niech Ci domek szybko rośnie!!!!

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

A tak w ogóle to młodzieniec na grillowanie dostępny???????? Od rana umieram, wzięłam proszki, ale nie działają, to może grill pomoże
mnie się marzy działeczka z krzaczkiem borówek, porzeczki i malin

Cytat:
Jak znajdę przepis to wrzucę do k. na te ciasteczka.

Kolanko tak, tak umowa mi się kończy niedługo (po 31. 08). Złożyłam już podanie o przedłużenie i jestem dobrej myśli
Gucia
aj tam kogo jak nie Ciebie tam potrzeba

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 14:20   #4209
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Śliweńko wiesz, do czasu aż człowiek nie ma umowy w ręku to jednak nutka niepewności jest. Jednak wiem, że są zapisy do mnie na następny rok
Ana ja nie mam pojęcia.

Stary 2013-05-24, 14:45   #4210
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Rosi - zaszalej i sama zrób

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
mnie się marzy działeczka z krzaczkiem borówek, porzeczki i malin

aj tam kogo jak nie Ciebie tam potrzeba
No marzenie Jeszcze bym tam agrest dała, bo uwielbiam kompot z agrestu i jabłek.

Stary 2013-05-24, 16:09   #4211
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Dziewczynki która mi podpowie z awansem

Byłam na zwolnieniu 5dni, potem był weekend przerwy w zwolnieniu (2dni) a potem kolejne 26 dni. Czy ten weekend wlicza się jako przerwa czy nie?

Jeżeli nie to jak to wygląda dalej? Czytałam, ze do 30 dni można mieć ciągiem, więc jeżeli liczy się jako przerwa to nic się nie dzieje, a jeżeli liczy to jest jako ciągłość to wychodzi 5+2+26=33 czyli o 3 dni za dużo.
Nie jestem pewna, ale chyba się liczy. Tak więc chyba powinnaś mieć przedłużony staż o te 3 dni, ale upewnij się jak najszybciej i dopilnuj dat
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 16:16   #4212
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Iwka nawet nie mam zamiaru rozpakowywac sie w jeden dzien w srode tz sie uparl ze wypakuje walizki z auta wiec to co nasze zaniosl na gore, to co Bartoszka na razie do piwnicy... ja dopiero wczoraj wypakowalam nasze walizy, poprasowalam zalegle pranie (bo przed wyjazdem zostalo bo mialam prasowac ale nie ustalabym na tej nodze) i wrzucilam 2 kolejne z walizek... teraz biore sie za prasowanie i pakowanie, bo jutro jedziemy na wycieczke z praca tzta... ja dzis bylam juz w szkole i jestem mega wypruta hahah takze szybko popakuje i trzeba isc spac... o rzeczach w piwnicy na razie nie mysle nawet...tych naszych bylo malutko wiec raz dwa sie z nimi uwinelam... dzis jeszcze musze poporcjowac szynke

z noga juz lepiej opuchlizna prawie calkiem zeszla niestety jeszcze boli jak dotykam ale to chyba normalne skoro prawie 3 tyg byla spuchnieta....
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 16:17   #4213
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Nie jestem pewna, ale chyba się liczy. Tak więc chyba powinnaś mieć przedłużony staż o te 3 dni, ale upewnij się jak najszybciej i dopilnuj dat
Gdzie tu się upewnić jak w pracy nikt nie wie

A to się przedłuża o 3 dni wtedy a nie o ten miesiąc (33dni)?
Stary 2013-05-24, 16:19   #4214
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Gdzie tu się upewnić jak w pracy nikt nie wie

A to się przedłuża o 3 dni wtedy a nie o ten miesiąc (33dni)?
Tak, zdaje się, że o te 3 dni, bo 30 masz prawo chorować.
A nie madzie jakiegoś wydziału edukacji-tam są kadrowe powinny wiedzieć

edit
Madzia sto lat

Edytowane przez baja_86
Czas edycji: 2013-05-24 o 16:28
Stary 2013-05-24, 16:35   #4215
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Tak, zdaje się, że o te 3 dni, bo 30 masz prawo chorować.
A nie madzie jakiegoś wydziału edukacji-tam są kadrowe powinny wiedzieć
Wiesz co wydaje mi się, że nie będą wiedzieć... zapytać w sumie mogą, ale wydaje mi się, że nie d. coś mówiłam o dzwonieniu gdzieś tam, ale wolałabym też sama się dowiedzieć, bo tak na słowo to też się obawiam
Stary 2013-05-24, 18:36   #4216
Ana***
Zakorzenienie

Dzwoniłam do kobietki co na kurs chodziłam z awansem związanym i sama dokładnie nie wie... ciężka sprawa.
Stary 2013-05-24, 18:43   #4217
india83
Zakorzenienie

Cytat:
:
To co laski tańce hulanki swawole, tylko niech te proszki zaczną działać
przyłączam się

Madzia sto latek kochana, szczęścia u boki męża i pociechy z Majeczki.
Stary 2013-05-24, 19:43   #4218
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Iwka nawet nie mam zamiaru rozpakowywac sie w jeden dzien w srode tz sie uparl ze wypakuje walizki z auta wiec to co nasze zaniosl na gore, to co Bartoszka na razie do piwnicy... ja dopiero wczoraj wypakowalam nasze walizy, poprasowalam zalegle pranie (bo przed wyjazdem zostalo bo mialam prasowac ale nie ustalabym na tej nodze) i wrzucilam 2 kolejne z walizek... teraz biore sie za prasowanie i pakowanie, bo jutro jedziemy na wycieczke z praca tzta... ja dzis bylam juz w szkole i jestem mega wypruta hahah takze szybko popakuje i trzeba isc spac... o rzeczach w piwnicy na razie nie mysle nawet...tych naszych bylo malutko wiec raz dwa sie z nimi uwinelam... dzis jeszcze musze poporcjowac szynke

z noga juz lepiej opuchlizna prawie calkiem zeszla niestety jeszcze boli jak dotykam ale to chyba normalne skoro prawie 3 tyg byla spuchnieta....
No chyba, że tak, bo ja myślałam że Ty to tak na raz i wtedy to niezły hardcore
Dobrze, że z nogą już ok. Nie przemęczaj jej na tej wycieczce.

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
przyłączam się

Madzia sto latek kochana, szczęścia u boki męża i pociechy z Majeczki.
No to sabat
Zrobiłam na obiad tartę z buraczkami i brokułami, no wyszła fantastycznie Doszłam do wniosku, że lubię buraczki lepiej późno niż wcale

Stary 2013-05-24, 20:45   #4219
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Śliweńko wiesz, do czasu aż człowiek nie ma umowy w ręku to jednak nutka niepewności jest. Jednak wiem, że są zapisy do mnie na następny rok
Ana ja nie mam pojęcia.
ja bym Karo sama do takiej cioci zapisała
do przedszkola mają obowiązek przyjąć 4 i 5 latki?

Cytat:
Rosi - zaszalej i sama zrób

No marzenie Jeszcze bym tam agrest dała, bo uwielbiam kompot z agrestu i jabłek.
agrest najlepszy zerwany z krzaczka i od razu zjedzony
Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość

to super że z nogą lepiej

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png

Edytowane przez śliweńka
Czas edycji: 2013-05-24 o 20:46
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-24, 21:06   #4220
*Agatek*
Zakorzenienie

Madzia Wszystkiego Najlepszego! Szczęścia i spełnienia najskrytszych marzeń!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 21:07   #4221
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kolanka Pokaż wiadomość
Ana*** - ja do tego smaku się juz przyzwyczaiłam, ale na początku też było mi niemiło . Tak samo miałam z płynem do płukania jamy ustnej przez pierwsze kilka użyć myślałam, że mi całą śluzówkę wypali, ale teraz jest już ok.
To ja się jakoś "przyzwyczaiłam" do tej wody utlenionej

Cytat:
Ana - stosuję regularnie Jako że w mojej krainie deszczowców nie trudno o przeziębienia, jak czuję, że coś mnie łapie to sobię serwuję - duży kubek herbaty, od serca soku z cytryny, trochę cukru, kieliszek "wkładki", trochę soku malinowego, piję gorące najczęściej już w łóżku, opatulona, czytając książkę*, w nocy na bank się obudzisz zlana potem przebierz się i wracaj do spania

* książka w kuracji nie jest obowiązkowa
Gwiazdka mnie rozwaliła
Stary 2013-05-25, 07:48   #4222
martucha84
Zakorzenienie

Rosi my kupilismy dla mamy voucher do kosmetyczki dziekuje za maila ja tez odpisałam

Scio prosze przepis

baja mysle ze wszystkie te napompowane truskawki sa takie..

Ana wydaje mi sie ze jesli masz l4 na 5 dni potem l4 nie masz.. to kolejne sie nie laczy.. bo to musi byc ciagiem aty mialas przerwe w l4 co z tego ze byl weekend nie placili ci za l4 za te dni tylko jak za normalna prace...
ale zadzwon do kuratorium chocby do innego miasta tam maja przeciez osoby ktore sie znaja...

my ostatnio ogladalismy różyczkę, różę, plac zbawiciela, operacje arrgo i pokłosie. polecam wszystko.
teraz przed nami chlopiec w pasiastej pizamce..

mam boski weekend maz w warszawie wieczorem wraca pat u babci a ja jade odebrac dyplom z uczelni, a jutro jedziemy po auto jestesmy zdecydowani mam nadzieje ze uda nam sie kupic..

Młody wczoraj na przedstawieniu nie powiedział nic, nie zaśpiewał nic, nie zatańczył nic, stał tylko dzielnie, tudzież wyszedł do wierszyka na środek (wierszyk powiedziała koleżanka). Po czym przy piosence wsadził sobie czapę na oczy i tyle.. po 3/4 się rozbeczał i przyszedł do nas. A my.. a my pękaliśmy z dumy!

aaaa no i Magda sto lat!!! dalejszej ogromnej milości, spokoju w domu i w pracy, przedluzenia umowy i bezproblemowego budowania sie

Kliwia kochana!! spelnienia w pracy i w domu spokoju ducha przy pierwszym czy kolejnym mezu sto lat wariatko
Stary 2013-05-25, 09:13   #4223
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2013-05-25, 09:55   #4224
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dziękuję za życzenia

Marta
jaki samochód kupujecie?
Kliwia 100 lat
Sliweńko dziękuję wiesz, nie wiem jak jest w przedszkolach bo u nas jest sama zerówka więc wszystkie 5-6 latki są przyjmowane. Będzie nawet dodatkowa grupa zerówkowa bo tyle jest dzieci.

Maja mi dziś ukradła cebulę i zjadła kawałek - jej mina bezcenna - zapach z buzi jeszcze lepszy

Stary 2013-05-25, 10:02   #4225
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2013-05-25, 10:03   #4226
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Rosi gratulacje my też w tym roku 12 lat

Stary 2013-05-25, 10:21   #4227
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2013-05-25, 10:30   #4228
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Jakieś plany na świętowanie?

Stary 2013-05-25, 10:36   #4229
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2013-05-25, 12:25   #4230
baja_86
Zakorzenienie

Kliwia najlepszego
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości