|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają |
|
28 | 50,91% |
| Zbudyniałe matki |
|
0 | 0% |
| Rosną ciągle nasze brzuszki, coraz bardziej puchną nóżki |
|
6 | 10,91% |
| Zbudynienia pełna głowa, nie opiszą tego słowa |
|
5 | 9,09% |
| Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki |
|
10 | 18,18% |
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
6 | 10,91% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#3422 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII
Obejrzałam na Onecie ten krotki filmik o kobiecie co w 36tc. zasłabła, serce jej stanęło i miała na szybko cesarkę, okazało się, ze miała niewykrytą wadę serca....zadzwoniłam od razu do mojej mamy i musiałam jej powiedzieć, ze jestem z niej dumna, bo urodziła nas czworo tez z niewykrytą dużą wadą serca, o ktorej dowiedziała się dopiero w wieku 40 lat jak już było coraz gorzej. To cud, ze ona nas urodziła i sama przeżyła. Jestem dumna z mojej mamy.
|
|
|
|
#3423 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeśli tylko Ladan nie ma innych objawów (np plamienie), to mam nadzieję, że wszystko u niej będzie ok. Ale w szpitalu też byłam przerażona przede wszystkim dlatego, że nikt ze mna spokojnie nie porozmawiał i mi nie wyjaśnił, co się dzieje.
|
|
#3424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od do można zgrzeszyć byleby nie przeginać bo łatwo się przyzwyczaić a trudno odzwyczaić wiem coś o tym bo słodycze uwielbiam!
|
|
|
|
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczynki
![]() u mnie wszystko ok, maleńka kopie i szaleje w brzuchu tak że co godzinę kopniaki czuję w innym miejscu więc nieźle się tam gimnastykuje ![]() melduję że znów mnie cały weekend nie będzie bo wieczorem przyjeżdża do nas trójka znajomych z czasów studiów na calutki weekend więc będzie mały armagedon w domu pozdrawiam was wszystkie
|
#3426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3428 |
|
Raczkowanie
|
Melduję się po wizycie. Najpierw dobre wieści z większością narządów ok i będzie Synek
Teraz gorsze, niestety duże naczynia wychodzące z serca nie są prawidłowe bo nie krzyżują się . 2 lekarki oglądały serduszko więc nie wmawiam sobie, że to pomyłka czy coś. Łzy ciekły mi w gabinecie, a jak wyszłam to masakra-jeden wielki ryk. Dziewczyna co za mną wchodziła miała bardzo przerażoną minę patrząc na mnie. Czekają mnie 3 tyg niepewności (a może i dłużej), całe szczęście że był ze mną mąż i mnie wspierał.
|
|
|
|
#3430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem co powiedzieć żeby było wszystko dobrze
|
|
|
|
|
#3431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w takich momentach mam doła
|
|
#3432 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3433 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak samo jak mam ochotę na żółty ser to go jem a nie zamieniam na serek wiejski. Póki ktoś nie tyje przerażająco dużo, to chyba nie ma co się aż tak przejmować![]() Cytat:
Pociesz się, że często takie alarmy okazują się fałszywe i może serduszko jeszcze się normalnie rozwinie Także życzę, żeby to nie było nic poważnego I gratuluję synusia
Edytowane przez papalinka83 Czas edycji: 2013-05-24 o 15:39 |
||
|
|
|
#3434 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Katee gratuluję synka , no i trzymam kciuki, zeby na kontroli za 3 tygodnie wszystko było dobrze, nie zamartwiaj się na zapasTancerka miłego weekendu w takim razie, oj mało cię tu ostatnio, mało... |
|
|
|
|
#3435 | |
|
Zakorzenienie
|
Można w ciąży robić przysiady?
mam juz prawie 7 kg na plusie, a to dopiero 22tc...:/ uda mi się powiększyły mam wrażenie:/ Cytat:
i bądz dobrej myśli
|
|
|
|
|
#3436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A żółty ser to bogactwo wapnia więc widocznie go potrzebujesz bardziej skoro tak Ci teraz smakuje. Zresztą mi też smakuje każdy ser, żółty, biały, wiejski a najbardziej pleśniowy którego na zimno nie jem w ogóle a za którym bardzo tęsknię. |
|
|
|
|
#3437 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny boli mnie brzuch znowu, tak nisko na środku podbrzusze plus plecy, ale brzuch miękki
Może to od tego stresu dzisiaj w pracy---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- A w ogóle to jakaś niewymiarowa jestem - każde legginsy ciążowe są na mnie za duże w obszarze brzuchowo-biodrowym i mi się zsuwają, muszę podciągać. W lidlu wczoraj kupiłam rozmiar 36/38 i też trochę mi zjeżdża, a na leżę do osób z biodrami szerokimi, więc nie wiem Za to stanik kupiłam L (44-46) i jest za mały![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
A na owsiankę mam alergię. A zresztą właśnie jak sobie pomyślę o "oszukiwaniu głodu" w ciąży to jakoś mam wyrzuty sumienia, że dziecku odbieram pożywienie...---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------
|
|
#3438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak któraś się jeszcze waha to polecam bo są wygodne a tylko 17,99zł kosztują niestety wzięłam tylko jedne bo zostały same 40-42 ![]() niestety ja wzięłam no-spe bo też mnie coś zaczął boleć brzuch ![]() ja kolacji nie jadłam do niedawna ale teraz wciska w siebie kaszkę albo jogurt, żeby Malutki nie był głodny do rana
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-05-24 o 16:03 |
|
|
|
|
#3439 |
|
Wtajemniczenie
|
Katee - gratuluję synka i trzymam kciuki, żeby wszystko jednak było dobrze.
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
chyba wystawię tą koszulkę co kupiłam z h&m na allegro
ubrałam ją ostatnio i kurcze nawet jak brzuch urośnie to na plecach widać, że troszkę luźna szkoda, że oderwałam metkę, bo ani razu jej nie ubrałam tylko do mierzenia
|
#3441 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystko bedzie dobrze moja znajoma miala taki sam przypadek z corka ze na usg pokazywalo cos wlasnie z komorami i naczyniami a po urodzeniu okazalo sie ze mala jest zdrowa i wszystko dobrze
|
|
|
#3442 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z drugiej strony, coś w tych zachciankach ciążowych musi być - podobno organizm sam daje sygnał, że czegoś mu brakuje - ja np.czekoladę jadłam raz na ruski rok przed ciążą, za to uwielbiałam chipsy, które są bardziej niezdrowe niż czekolada. Teraz chipsy poszły out, a miewam ochotę na czekoladę...i jak to tłumaczyć?
|
|
#3443 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII
KATHEE Gratuluję syna i trzymam kciuki za was
![]() Ooo PAULINKA ja mam 7 na plus w 23 ale myślę że to brak pracy fizycznej spacer codzienne i ćwiczenia w domu kilka razy w tygodniu to nie to samo co 10 godz machania rękami dietę trzymam choć czasem ulegam
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#3444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. Moze to faktycznie kwestia tych 3 tygodni i okaże sie, że serduszko jest tak naprawdę zdrowe, tylko na badaniu źle się pokazało. Cytat:
|
|
#3445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3446 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za dobre słowa. Póki co staram się być dobrej myśli, czas pokaże co dalej.
|
|
|
|
#3447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brzuch dalej mi twardnieje. Jeszcze jutro jadę do Krakowa na zajęcia, czyli dwie godziny w busie i jazda po wertepach. I nie wiem jak to przeżyję. Zawsze gdy już jestem w domu to brzuch strasznie mnie boli po takiej wyprawie. Z chęcia nie pojechałabym tylko, że jutro mam ćwiczenia (a na jednych już nie byłam) a w niedziele mam konsultacje z wykładowcą
|
|
|
|
|
#3448 |
|
Zakorzenienie
|
do mnie mamuśka dzwoniła, że zrobiła ciasto z galaretką
także czekam na męża i pojedziemy w sumie mogłabym sama teraz już iść, ale poleżę jeszcze trochę
|
#3449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obiektyw uratowany, tzn działa, nie łapie ostrości jeszcze, ale pokręciłam, pokręciłam i jakoś złapał obraz, TŻ resztę niech sobie nastawi. Posprzątałam dwa pokoje, poprzestawiałam meble, umyłam okno, mam nadzieję, że TŻ przywiezie dzisiaj to łóżko. Zjadłam teraz jogurcik z muesli i malutki kopie, że hoho.
|
|
#3450 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam ze sprzątania, nawet 3 reklamówki jeszcze przytaszczyłam do domu
![]() No i znalazłam książki z bajkami na strychu,ale Martynki tylko dwie książeczki,nie wiem gdzie jest trzecia ![]() Cytat:
I jakąś skrzynię na zabawki![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
I wcale mi się to nie podoba...Cytat:
![]() Ja też powtarzam co trymestr przeciwciała ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.

ciazowki

pozdrowiłam ją i napisałam, że trzymamy kciuki i będzie na pewno dobrze 
a trudno odzwyczaić 

. 2 lekarki oglądały serduszko więc nie wmawiam sobie, że to pomyłka czy coś. Łzy ciekły mi w gabinecie, a jak wyszłam to masakra-jeden wielki ryk. Dziewczyna co za mną wchodziła miała bardzo przerażoną minę patrząc na mnie. Czekają mnie 3 tyg niepewności (a może i dłużej), całe szczęście że był ze mną mąż i mnie wspierał.

, no i trzymam kciuki, zeby na kontroli za 3 tygodnie wszystko było dobrze, nie zamartwiaj się na zapas
ale teraz wciska w siebie kaszkę albo jogurt, żeby Malutki nie był głodny do rana
ubrałam ją ostatnio i kurcze nawet jak brzuch urośnie to na plecach widać, że troszkę luźna
tylko do mierzenia
Julek 18.09.2013
i pojedziemy 
ale dobre pytanie, ktoś wie? 
) i powiedział, że na tym etapie to nawet spadek wagi nie jest niczym złym. Ale może miał na myśli moją nadwagę