Rossmann - część XVII - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-24, 14:57   #4981
nelijah
Raczkowanie

Dot.: Rossmann - część XVII

Cytat:
Napisane przez charlotte89 Pokaż wiadomość
Jakoś nie mam przekonania do tej najniższej półki.. Nigdy nie miałam ich kosmetyków, na dodatek jeśli chodzi o oczy, to mam dosyć wymagające i bardzo wrażliwe więc wolałabym nie ryzykować aż tak

Ale jeden jest zwykły, a drugi Fusion
Na KWC jest rozróżnienie: czarny ma być wydłużająco-pogrubiający, a fioletowy pogrubiająco-wydłużający
Naprawdę nie ma między nimi różnicy. Byłam na szkoleniu z Maxa Factora
Możesz się o tym przekonać porównując szczoteczki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg thumb31_8730118.jpg (21,5 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg thumb31_8944095.jpg (23,3 KB, 22 załadowań)
nelijah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 14:58   #4982
czuprynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlotte89 Pokaż wiadomość

Ale jeden jest zwykły, a drugi Fusion
Na KWC jest rozróżnienie: czarny ma być wydłużająco-pogrubiający, a fioletowy pogrubiająco-wydłużający

No to rzeczywiście, walnęli tym rozróżnieniem...
czuprynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 15:00   #4983
Justine1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czuprynka Pokaż wiadomość
Justine1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 15:03   #4984
Fabryczna23
Zadomowienie

Odp: Rossmann - część XVII

A ja dzisiaj byłam już raz w Rossie i teraz pójdę wieczorem drugi wzięłam tusz do rzęs z Wibo zielony i pomadkę Nivea.

A propos... Niedługo nowy wątek

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Fabryczna23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 15:04   #4985
Stace
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nelijah Pokaż wiadomość
3,59 zł
Dzięki . Ktoś jeszcze chyba mi odpisał, ale już się gubię, bo tak szybko lecicie

Używałyście tego? http://www.rossnet.pl/Produkt/Rimmel...00,288178,1648

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 15:05   #4986
Justine1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fabryczna23 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj byłam już raz w Rossie i teraz pójdę wieczorem drugi wzięłam tusz do rzęs z Wibo zielony i pomadkę Nivea.

A propos... Niedługo nowy wątek

pytanie do Ciebie-jakbyś porównała zielony tusz z tym żółtym, o ile wypróbowałaś je? tyle dziewczyn pisze, że kupiło ten zielony, więc i ja się zastanawiam
Justine1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 15:06   #4987
charlotte89
Zakorzenienie

Cytat:
Naprawdę nie ma między nimi różnicy. Byłam na szkoleniu z Maxa Factora
Możesz się o tym przekonać porównując szczoteczki
Jak na mój gust, to w tym czarnym wygląda na większą Ale nie spieram się Chociaż z ciekawości następnym razem wezmę czarny , bo do tej pory miałam tylko fioletowy (i dawno temu różowy)

Cytat:
Prawda? Co ciekawe jak się wczytać w recenzje, bo dziewczyny niby jakiś tam różnic się między nimi doszukują..
charlotte89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-24, 15:07   #4988
InfallibleLifestyle
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hadilan Pokaż wiadomość
Kurczę, chyba kupię Affinitone 'Golden Beige', 'Sand' odsprzedam mamie, to, że jest trochę za ciemny bym przeżyła, ale ma jakiś dziwny ton... 'Golden Beige' jest żółty? Mam nadzieję, że mają go gdzieś w szufladzie, bo wczoraj nie było, tylko tester. Głupol ze mnie, mogłam zapytać.
Pomożecie?
Ja zastanawiam się czy nie przetestować ponownie Affinitone, ale boje się, że może mnie zapychać jak kiedyś
InfallibleLifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 15:10   #4989
Marla32
Zadomowienie

Ja dzisiaj byłam w Rossmannie i stałam sobie przy kosmetykach, kobitka obok wybierała tusz, zapytała się sprzedawczyni czy jest tester, aby zobaczyć szczoteczkę, a ta odpowiedziała "raczej nie ma" po czym otworzyła tusz pokazała, kobitce się nie spodobała, a sprzedawczyni tusz odłożyła na półkę ... dlatego też nie kupiłam nic z kolorówki, której w sumie nie potrzebuję.

Do koszyka wpadły mi:
płyn do demakijażu z Garniera 2 w 1 do cery wrażliwej (7,99zł),
chusteczki z Alterry z aloesem (1,99zł),
maseczka odżywcza i peeling drobnoziarnisty z Perfecty (po 1,09zł)
oraz maseczka z glinką szarą z Ziaji (0,89zł)
razem: 13,05zł
Myślałam, iż przepadnę a tu taka niespodzianka
Stary 2013-05-24, 15:11   #4990
BBlondyneczkAA
Zakorzenienie

dziewczyny a na korektory do twarzy tez jest te -40%?

Zakochana
BBlondyneczkAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 15:12   #4991
czuprynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hadilan Pokaż wiadomość
Kurczę, chyba kupię Affinitone 'Golden Beige', 'Sand' odsprzedam mamie, to, że jest trochę za ciemny bym przeżyła, ale ma jakiś dziwny ton... 'Golden Beige' jest żółty? Mam nadzieję, że mają go gdzieś w szufladzie, bo wczoraj nie było, tylko tester. Głupol ze mnie, mogłam zapytać.
Pomożecie?

Miałam i stosowałam jako brązer w płynie, bo był za ciemny (dopiero końcem lata, kiedy byłam lekko strzaskana słońcem odpowiadał mojej karnacji) Ale bezsprzecznie on nie ma w sobie różowych podtonów, zdecydowanie jest bardziej ciepły, przy czym u mnie nie robił pomarańczy. Ogólnie dosyć udany ten kolor im wyszedł.

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Cytat:
Napisane przez BBlondyneczkAA Pokaż wiadomość
dziewczyny a na korektory do twarzy tez jest te -40%?

to też kolorówka
czuprynka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-24, 15:15   #4992
nelijah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marla32 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj byłam w Rossmannie i stałam sobie przy kosmetykach, kobitka obok wybierała tusz, zapytała się sprzedawczyni czy jest tester, aby zobaczyć szczoteczkę, a ta odpowiedziała "raczej nie ma" po czym otworzyła tusz pokazała, kobitce się nie spodobała, a sprzedawczyni tusz odłożyła na półkę ... dlatego też nie kupiłam nic z kolorówki, której w sumie nie potrzebuję.

Do koszyka wpadły mi:
płyn do demakijażu z Garniera 2 w 1 do cery wrażliwej (7,99zł),
chusteczki z Alterry z aloesem (1,99zł),
maseczka odżywcza i peeling drobnoziarnisty z Perfecty (po 1,09zł)
oraz maseczka z glinką szarą z Ziaji (0,89zł)
razem: 13,05zł
Myślałam, iż przepadnę a tu taka niespodzianka
Gdyby sprzedawczyni nie pokazała tej szczoteczki to klientka skorzystałaby z chwili jej nie uwagi i sama odkręciła tusz. Czy tak trudno zrozumieć, że czasami nie ma po prostu testerów do maskar. W szafie Max Factor nie ma żadnego testera są za to pokazane szczoteczki do wszystkich tuszy i to jest założenie firmy Max Factor a nie Rossmanna czy sprzedawczyni. Ciężko wytłumaczyć.

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

tak, na wszystkie produkty do makijażu z szaf kolorowych
Stary 2013-05-24, 15:19   #4993
Marla32
Zadomowienie

Cytat:
Gdyby sprzedawczyni nie pokazała tej szczoteczki to klientka skorzystałaby z chwili jej nie uwagi i sama odkręciła tusz. Czy tak trudno zrozumieć, że czasami nie ma po prostu testerów do maskar. W szafie Max Factor nie ma żadnego testera są za to pokazane szczoteczki do wszystkich tuszy i to jest założenie firmy Max Factor a nie Rossmanna czy sprzedawczyni. Ciężko wytłumaczyć.
Niestety taka jest prawda, jednak przydałyby się przynajmniej jakieś plasterki zabezpieczające produkt, aby wiedzieć, że nie jest zmacany. Niestety nikt o tym jeszcze w Rossmannie nie pomyślał
Stary 2013-05-24, 15:25   #4994
Fabryczna23
Zadomowienie

Odp: Dot.: Rossmann - część XVII

Cytat:
Napisane przez Justine1989 Pokaż wiadomość
pytanie do Ciebie-jakbyś porównała zielony tusz z tym żółtym, o ile wypróbowałaś je? tyle dziewczyn pisze, że kupiło ten zielony, więc i ja się zastanawiam
Nie uzywalam jeszcze zielonego

Stary 2013-05-24, 15:27   #4995
Kisame
Zakorzenienie

ja dzisiaj byłam byłam świadkiem jak sprzedawczyni powiedziała babce chcącej zobaczyć kolor szminki (nie było testerów), że może ją delikatnie otworzyć żeby zobaczyć odcień ale nie ma maziać się nią jest krok w przód!
i wyraźnie zauważyłam, że wszystko jest dołożone m.in. miceli bourjois było dzisiaj pełno, a wczoraj były wykupione.

Kurcze, ta promocja to zło!!! wydałam już jakieś 150zł, a właśnie przeglądam KWC i kompletuję listę

a tak w ogóle dziewczyny używające balsam brązujący z Lirene- czy ten kawowy zapach utrzymuje się na ciele? Jest ładny ale jednak nie chcę nim pachnieć cały dzień...

Jeśli coś kochasz, puść to wolno
-jeśli wróci, jest Twoje,
-jeśli nie, nigdy Twoim nie było.
Paulo Coelho

UBRANIA I KOSMETYKI!!!

Kisame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 15:28   #4996
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
Dzięki . Ktoś jeszcze chyba mi odpisał, ale już się gubię, bo tak szybko lecicie

Używałyście tego? http://www.rossnet.pl/Produkt/Rimmel...00,288178,1648
mam kolor stellar choc nowa też mnie kusi ten jasny odcień akurat ponoć jest beznadziejny, strasznie smuzy z tego co widziałam na zdjeciach, ale ogólnie sam produkt świetny

Cytat:
Napisane przez Justine1989 Pokaż wiadomość
ale żółty to lovely jest czy coś mi umkneło o jakimś żółtym z wibo ja jutro lece po zółty to moge porównać, ale z wibo zielonego jestem mega zadowolona

Cytat:
Niestety taka jest prawda, jednak przydałyby się przynajmniej jakieś plasterki zabezpieczające produkt, aby wiedzieć, że nie jest zmacany. Niestety nikt o tym jeszcze w Rossmannie nie pomyślał

na niektórych rzeczach są collor tattoo to w domu nie mogłam otworzyc nawet tak mi ten plasterek trzymał
Rotkohl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 15:30   #4997
nelijah
Raczkowanie

Cytat:
Zapewniam Cię, że to by nic nie dało. A produkty zabezpiecza producent i sprzedawca nie może ich sobie tak po prostu obklejać. Poza tym jak ktoś chce dać komuś taki produkt na prezent to poobklejany wygląda mało estetycznie.
Idąc za twoją sugestią podam Ci przykład np. podkłady wake me up z rimmela są obklejone przez producenta a mimo to klienci otwierają je, odbezpieczają pompkę i testują mimo iż przed każdym kolorem jest tester.
Rozumiem co miałaś na myśli, ale ja znam problem od wewnątrz i nie jest to takie proste. A poza tym ciężko jest jednej osobie upilnować 20-30 na kolorówce, gdy każdy o coś pyta i każdy coś sam otwiera. Trochę zrozumienia
Stary 2013-05-24, 15:30   #4998
divide
Raczkowanie

Cytat:
U mnie to samo.. Sprzedawczyni sama otwierała tusze żeby pokazać szczoteczke. Bronią się tym, że i tak co dwa/trzy dni dokładają towar i wszystko jest "świeże", ale przecież nie każdy zaraz po zakupie używa. Coś powinni z tym zrobić.

Ja zawsze proszę z szuflady.

Edytowane przez divide
Czas edycji: 2013-05-24 o 15:34
divide jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 15:30   #4999
Rotkohl
Zakorzenienie

Któraś poleci jakiś podkład do cery dojrzałej? Miałam mamie kupic visible lift z loreala ale widze ze wycofali;/
Rotkohl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 15:33   #5000
Fabryczna23
Zadomowienie

Odp: Rossmann - część XVII

Kto zakłada nowy wątek?

Stary 2013-05-24, 15:33   #5001
nelijah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez divide Pokaż wiadomość
U mnie to samo.. Sprzedawczyni sama otwierała tusze żeby pokazać szczoteczke. Bronią się tym, że i tak co dwa/trzy dni dokładają towar i wszystko jest "świeże", ale przecież nie każdy zaraz po zakupie używa.

Ja zawsze proszę z szuflady.
Większość osób proszących o produkt z szuflady najpierw sama odkręca każdy tusz z każdej szafy, a na koniec i tak bierze tylko ten jeden produkt po który przyszedł. To jest dla mnie śmieszne.
Stary 2013-05-24, 15:34   #5002
emememsik
po prostu Em :)

Ja już mam taki nawyk, że przed zakupem otwieram każdy kosmetyk do makijażu i sprawdzam, czy wszystko jest ok. Dzięki temu wiele razy uniknęłam niemiłych sytuacji.
Stary 2013-05-24, 15:35   #5003
nelijah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rotkohl Pokaż wiadomość
Któraś poleci jakiś podkład do cery dojrzałej? Miałam mamie kupic visible lift z loreala ale widze ze wycofali;/
Jest z Astora liftingujący albo Elixir z Max Factora z dodatkiem serum przeciwzmarszczkowego
Stary 2013-05-24, 15:35   #5004
Stace
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rotkohl Pokaż wiadomość
mam kolor stellar choc nowa też mnie kusi ten jasny odcień akurat ponoć jest beznadziejny, strasznie smuzy z tego co widziałam na zdjeciach, ale ogólnie sam produkt świetny
Mnie kusi apocaliptic

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 15:37   #5005
nelijah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Ja już mam taki nawyk, że przed zakupem otwieram każdy kosmetyk do makijażu i sprawdzam, czy wszystko jest ok. Dzięki temu wiele razy uniknęłam niemiłych sytuacji.
I ja to rozumiem, bo wiadomo, że możesz np. trafić na uszkodzoną na produkcji szczoteczkę itp. Ale denerwuje mnie strasznie to, że nie które osoby przychodzą sobie tylko popatrzeć a nic nie chcą kupić, tylko potrafią człowiekowi nerwy popsuć. Ja byłam raz świadkiem jak dziewczyna otworzyła z 10 takich samych maskar loreala million lashes po czym stwierdziła, że szczoteczka jej się nie podoba. No czasami to już ręce opadają
Stary 2013-05-24, 15:38   #5006
Kisame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
Mnie kusi apocaliptic
mnie też!
polecacie róże Wibo?

Jeśli coś kochasz, puść to wolno
-jeśli wróci, jest Twoje,
-jeśli nie, nigdy Twoim nie było.
Paulo Coelho

UBRANIA I KOSMETYKI!!!

Kisame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 15:39   #5007
b1bd50e8771e4d005ddabfab0757352dcbc0d4f7
Konto usunięte

Cytat:
Zużyłam już jakieś 4-5 opakowań i w sezonie letnim przeszłam na alterrę dla wrażliwców, jednak na sezon jesienno- zimowy sprawdzał się idealnie. Ładnie utrzymywał nawilżenie skóry, dodatkowo lekko natłuszczał naskórek, tak że moja sucha buzia pięknie się regenerowała podczas nocy (ale na dzień, nałożony pod makijaż również dawał sobie radę). Ja szczerze polecam Za to inne z tej serii już nie są takie fajne- mają niestety w składzie trójglicerydy, które robią mi na buzi jesień średniowiecza
Wymieniłam ten krem nie było problemu, Ziaję zostawiłam i stwierdziłam że będę jej używała jako maski raz w tygodniu nałożę sobie grubszą warstwę i poczytam książkę lub gazetę.

Dokupiłam dzisiaj za mamusine :P tonik łagodzący nivea, dwa lakiery lovely i żel do mycia buźki z clean&clear bo nie ma sls i na upały będzie super bo ma w składzie mentol
b1bd50e8771e4d005ddabfab0757352dcbc0d4f7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 15:40   #5008
inwencja
Zadomowienie

Cześć,
zdam relacje z Łodzi, byłam w Manufakturze. Byłam w okolicach drugiej, było dużo ludzi, ale jeszcze można było jako tako popatrzeć na kosmetyki. Największe tłumy były przy stoiskach z kremami, panie średnio przyjemne, ciężko im było przejść kawałeczek mimo słów przepraszam, więc do koszyka wrzuciłam krem, który próbowałam ostatnio. Przy szafach też po kilka osób była, ale kultura pań jakaś większa Ogólnie jestem zadowolona z łowów, chociaż wróciłabym po więcej
Oto moje łupy;
Eva Natura, Krem Herbal Garden- 5,99 zł,
Serum Siarkowa Noc- 7,19 zł,
Micel z Burżuja- 8,39 zł,
Eye Liner Wibo- 4,69 zł,
Puder Rimmel Stay Matte- 14,99 zł,
Tusz Eveline Voulum Fiberlast0- 7,79 zł,
Pomadka Bistex Med-6,59 zł,
Żel pod oczy Floslek ze świetlikiem lekarskim i herbatą- 4,99 zł
Żel do mycia twarzy z mikrogranulkami Dax Perfecta - 7,49zł
Błyszczyk Lip Sensation 05 z Wibo- 4,49 zł
i jeszcze kilka rzeczy bez promocji i jestem o 105 zł lżejsza

There's only one way to soothe my soul.

inwencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 15:41   #5009
nelijah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kisame Pokaż wiadomość
mnie też!
polecacie róże Wibo?
lepsze są z lovely mineralne te trójkolorowe miałam chocolate desser i coral fiesta kilka razy i bardzo byłam zadowolona
Stary 2013-05-24, 15:42   #5010
kafetka
Zadomowienie

miałam wszystkie wersje kolorystyczne bardzo fajny jest
kafetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości