|
|
#721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
bardzo mi przykro.. straszna historia. Wszystko będzie dobrze, zobaczysz. Trzymaj się ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
|
|
|
#722 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Chyba na wszystkim tak będzie napisane,ja używałam. Cytat:
Super,że wszystko dobrze! I zdjęcia ekstra,jak już ładnie widać fasolkę A wynik na toksoplazmozę ujemny to chyba oznacza,że nie przechodziłaś? Chyba lepiej jak się przeszło,bo nie można się już zarazić.
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2013-05-24 o 17:41 |
||
|
|
|
#723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo współczuję to pewnie była niesamowita trauma. Ale tym razem będzie lepiej Witamy na wątku ![]() Ja już po pracy. Byłam dziś taka rozkojarzona, że nie odpowiadam za to co dzisiaj w pracy nawyrabiałam potykałam się o własne nogi. Jeszcze brzuch mnie pobolewa. Ale weekend się zaczyna nic tylko czekać na męża jak wróci ze szkolenia i rozpoczniemy wieczór filmowy
|
|
|
#724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skąd się takie nieszczęścia biorą.... ja o pierwszej ciąży dowiedziałam się w 8 tc. Wszystko potoczyło się bardzo szybko- w ciągu tygodnia- test, beta, usg, diagnoza: ciąża jajowodowa. Jeszcze tego samego dnia byłam na izbie przyjęć a na następny dzień miałam operację. Zanim zdążyłam się przyzwyczaić do myśli o dziecku już było po wszystkim. Najgorsze było usg- nigdy tego nie zapomnę- wszystko słyszałam co się dzieje w środku, bicie serduszka i słowa lekarza "w macicy ciąży nie widzę... jest w jajowodzie, wypiszę pani skierowanie na zabieg, proszę już o tym nie myśleć- to już przeszłość" ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
super, że wyniki masz dobre.
|
|
|
#725 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Od mięsa jakiekolwiek całkiem mnie odrzuciło ale w moim mózgu jest głęboko zapisane, że tatar jest pycha![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że u Ciebie też wszystko będzie ok i wypuszczą Cię ze szpitala Cytat:
|
|||||
|
|
|
#726 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki ja tak z innej beczki: jestem palaczem
wiem paskudny nałóg, wiem.... Od stycznia palę(a właściwie paliłam) e- fajka, oczywiście jak się tylko dowiedziałam o ciąży natychmiast odstawiłam gwizdek. Nie palę już te kilka dni ale strasznie "tęsknię" za nikotyną Czy macie jakieś sprawdzone sposoby aby przetrwać ten głód? Może i głupie pytanie ale....
|
|
#727 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!!!
Weekend!!!! Nareszcie Miałam dzis znów mega ochotę na ananasa, więc zaraz po pracy pojechałam kupić i juz połowa sie trawi w moim żołądku Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A co do kalafiorow to moja mama mi mówiła ze za jej dzieciństwa to nigdy nie były takie białe (to samo z pieczarkami!) bo teraz traktują je perhydrolem!! Bleeeee!! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak się pojawia krwawienie, skurcze to jednak trzeba leżeć plackiem.
|
|
#729 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Poza tym pewnie wszedzie polecane miętówki, chociaż one mogą wywoływać mdłości swoją intensywnością. :p Tyle może Ci doradzić taki żółtodziób jeśli o papierosy chodzi, jak ja ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#730 |
|
Rozeznanie
|
A! Przypomniało mi sie! Dzis były w planie 2 usg: kluska I yummi_m
ummy. Jak było???
tp: 01/06/2015 Edytowane przez Soleil_Rouge Czas edycji: 2013-05-24 o 18:02 |
|
|
|
#731 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
obawiam się, że te wkłady (olejki) bez nikotyny też zawierają szkodliwe substancje np. gliceryna i inną chemię. Lepiej w ogóle nie palić raczej. A miętówki spróbuję- może pomogą dzięki za podpowiedź
|
|
|
#732 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za 6. Dni minie miesiąc od odstawienia, jest ok. Nawet tz mnie nie wzrusza, moze dymić jak smok. Trudno zastąpić sobie nikotyne, poprostu trzeba sobie wbić do głowy nie i już. Po jakimś czasie ciągoty puszczą.
|
|
|
|
|
#733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama nie sprawdzałam, bo nigdy nie paliłam ani tego ani tego.
|
|
#734 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#735 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Szczerze mówiąc na obecnym etapie nie byłabym gotowa dać sie położyć plackiem na resztę ciazy, zostawiłabym sprawy naturze.
|
|
#736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już jedno dziecko straciłam, w bardzo późnej ciąży, o drugie więc dbam jak tylko mogę i dmucham na zimne (wczoraj powinnam dostac okres, a ja już byłam na wizycie). Odebrałam wyniki progesteronu i beta-hcg. Progesteron w normie jak na I trymestr, ale lekarz profilaktycznie zalecił 3x luteinę, beta powyżej 900 w poniedziałek mam powtórzyć i jak będzie powyżej 2000 to dobry znak.
|
|
#737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby tak się utrzymał właśnie. |
|
|
|
|
#738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem w pierwszej, bezproblemowej ciazy, a miedzy stwierdzeniem "zróbmy sobie dziecko" a pozytywnym testem ciazowym minęły 3 tygodnie, wiec moja perspektywa jest totalnie inna.
|
|
#739 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Wczoraj się nie odzywałam ,bo chodziłam jak jakieś zombi ,nie miałam siły na nic Ale dzisiaj jak gdyby nigdy nic ,czuje się wyśmienicie ,aż z dobrze ,żadnych objawów ![]() Byliśmy oglądać domek . Jest cudowny 2 pokoje ,łazienka i duża kuchnia otwarta na salon ,a z salonu wyjście na duże taras. http://www.twojprojekt.pl/projekty/7100-agat-bez-gara-u Cytat:
![]() Oj ale nas się dużo robi Witam nowe mamusie i życze spokojnego przebiegu ciąż Edytowane przez Marti944 Czas edycji: 2013-05-24 o 18:44 |
|
|
|
|
#740 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do dzisiaj jest to dla mnie absurd i tak już zostanie do końca życia. Cytat:
Zajściem w ciążę żadnego problemu nie miałam - w obecną zaszłam w pierwszym cyklu, bez żadnych szczególnych obserwacji więc sytuacja jest totalnie ta sama ![]() W poprzednią też zaszłam łatwo, choć dokładnie nie wiem ile, bo można tu powiedzieć o "wpadce".
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-05-24 o 18:44 |
||
|
|
|
#741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokazuje tylko, ze perspektywa moja i kefii jest zupełnie inna. Ja na tym etapie dałabym wybrać rozwój wypadków naturze, nie walczyłabym o ciaze w żaden sposób. Natomiast doskonale rozumiem, ze nie wszyscy mogą tak lajtowo podchodzić do wczesnej ciazy, bo nie przyszła im łatwo.
|
|
#742 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#743 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
6,7mm z serduszkiem Torbiel się zmniejszyła z 35mm na 25mm Termin porodu 13 stycznia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#744 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I trzymam kciuki za jeszcze mocniejsze zmniejszenie torbieli (czy jak to się tam odmienia )
|
|
|
|
|
#745 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój Kropek dokładnie tydzień temu miał 2 cm. A tak niedawno jedyne co było widać to pęcherzyk ciążowy
|
|
|
|
|
#746 | ||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Może lekarz by ci coś doradził? Albo te poradnie dla palaczy? Do chrupania polecam warzywa,owoce,słonecznik sobie łuskać,to zajmuje,dużo wody,żeby szybciej pozbyć się toksyn. Cytat:
Nawet jeśli to miałoby uratować ciążę ![]() Cytat:
Ja nie mówię,że nie w porządku,jednak trzeba zachować większą ostrożność. Bardzo dokładnie myć owoce i warzywa,uważać by nie spożyć czegoś niedogotowanego. Konsekwencje zakażenia się toksoplazmozą są straszne: http://www.ciazowy.pl/artykul,toksop...zy,1349,1.html ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
Super wiadomość!
|
|
#747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może cos jest ze mną nie tak, ale nie czuje sie jeszcze emocjonalnie związana z zarodkiem. Myśle, ze po usg genetycznym mi sie to zmieni.
|
|
#748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
lekarz to powiedział żeby kategorycznie rzucić co też uczyniłam na razie jak mi się chce dymka to piję wodę, boję się podjadać bo znając moje szczęście zaraz złapię niepotrzebne kilogramy
|
|
|
#749 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#750 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ah... Tez bym chciała juz podejrzec moja fasolke...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.

bardzo mi przykro.. straszna historia. Wszystko będzie dobrze, zobaczysz. Trzymaj się
16.06.2012 

Dzisiaj pobrane kolejne próbki. Wkurzyłam się na ta położną, bo ja nigdy nie lubię kłucia w prawą rękę bo mam takie złe doświadczenia i daję lewą. ostatnim razem się zachwycała widocznością moich żył, a ja mówię ze u mnie to rożnie z tym bywa no i dzisiaj na lewej ręce nie było widać żyły ale ona ją wymacała i tak na czuja się wkuła. I nic to nie dało bo krew nie poleciała 
to pewnie była niesamowita trauma. Ale tym razem będzie lepiej
potykałam się o własne nogi. Jeszcze brzuch mnie pobolewa. Ale weekend się zaczyna