Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-24, 15:28   #1321
Wika28
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
zaciskam i goraco mysle!!!

a ja sie chyba pochlastam. karmie mlodego i jedziemy do szpitala... Mlody ma przepukline mosznowa.... aaa. musi go obejrzec chirurg.
na zabieg dlugo sie czeka ale mam go pokazac natychmist....
Pani, a skąd taka diagnoza? Ale to się chyba często zdarza u chłopców - mój brat też miał, gdy był malutki
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 15:30   #1322
maksikola
Wtajemniczenie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII

Cytat:
a ja sie chyba pochlastam. karmie mlodego i jedziemy do szpitala... Mlody ma przepukline mosznowa.... aaa. musi go obejrzec chirurg.
o jej.
Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
a kto Ci tak powiedział??
Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Skąd to wiesz
miała iść dzisiaj do lekarza, wspominała. więc pewnie tam się dowiedziała.
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 15:43   #1323
adunia89
Zadomowienie

Ewel, trzymam kciuki i czekam z niecierpliwością na wieści od Ciebie!

Kocurku, doczekałam się Twojego ślicznego brzusia! Patrzyłam na swoje fotki i miałam niewiele większy od Twojego

Panika, biedny Michaś... Trzymajcie się

Iza, ja od 4 miesiąca używam Elancylu i jak na razie nie mam ani jednego rozstępu (niestety nie mam też pewności, że gdybym go nie stosowała to bym jakieś miała...)

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia

Edytowane przez adunia89
Czas edycji: 2013-05-24 o 15:57
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 15:48   #1324
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII

Ewel - czekamy

Pani - trzymamy kciuki zeby bylo dobrze

Iza - od 1 miesiaca jest balsam i oliwka z baby dream z rossmanna, reszta wszystko od 4.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 16:14   #1325
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry Nadrobiłam troche

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
trzeba się przełamać, pomimo tego, że pierwszy sex po porodzie do przyjemnych nie należy
racja

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Pani - u nas tez post... raz ze nie ma kiedy a wieczorami jestesmy ledwo zywi a dwa mnie tz bardzp rozczarowal po porodzie... po tym co mowil co on bedzie robil przy dziecku a jak jest rzeczywiscie i jak malo pomaga nie mam na niego ochoty, w ogole nie czuje potrzeby jakiejkolwiek bliskosci z nim. Momentami czuje sie jak samotna matka a on jakby tylko z nami mieszkal, o wszystko musze go prosic i wyklocac sie
Monika mialam to samo... mimo że już mi było wolno to nie chciałam bo z TŻ mi było nie po drodze.. złości całego dnia kumulowały się na wieczór i nie chciało mi sie z nim gadać a co dopiero przytulać...
ale odkąd porozmawialiśmy on sie całkiem zmienił a mi w cudowny sposob chęć na seks wróciła
Współczuje Ci bo napewno nie chcesz być tą "warczącą jedzą" a jednocześnie on nie daje Ci wyboru. U mnie też na początku tak było.. nienawidziłam TŻ za to że zmusza mnie do tego żebym taka była chociaż z natury taka nie jestem... ale przypomniałam mu wszystkie jego obietnice, to jak się o mnie starał.. i pytałam po co? Po co obiecywał że zawsze będzie się starał, że zawsze będziemy razem jak wcale teraz o to nie dba? Oj krzyczałam, a wręcz darłam się bardzo.. ale od tamtej pory inny człowiek i inne małżeństwo

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
ps. Monia dla Twojego tż to się należy Cholera co z nim jest? przecież to też jego syn i powinien się nim opiekować tak samo jak Ty. Rozmawiałaś z nim tak szczerze, że wylałaś mu swoje wszystkie żale?
warto właśnie wylać żale.. ja kumulowałam wszystko ale jak już wybuchłam to TŻ uciekł wynieść śmieci a jak wrócił to płakał i przepraszał, także opłacało się

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
[
Dziewczyny..jeśli wszystko będzie dobrze a mój syneczek nie da za bardzo w kość tez planujemy bardzo szybko drugie dziecko.. tak właśnie na wakacje...

Niestey, ale mój połówke ma już dużo latek..nie ma za bardzo co czekać
Zobaczysz jak sobie poradzisz, nie ma co się śpieszyć na siłę, ale też nie ma na co czekać. Zapewniam że przy jednym chce się to drugie
a brzusio? DOSKONAŁY

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
W temacie braku sexu po ciazy to ja mam w planie przeżyć bez sexu przez cała ciążę i wiadomo polog. Az sie one co to bedzie po takim czasie, chyba na prawdę wtórne dziewictwo
Czesto zdarzają sie po sexie w ciąży krwawienia, a ja mam krwawien w ciąży po dziurki w nosie. Cała pierwsza ciążę cos krwawilam, brudzilam, nienawidze tego i kojarzy mi sie to tylko z najgorszym. Gin pozwala ale ja sie nie odwaze.
Nie wiem czy to dobrze, czy nie...
Dobrze po co Ci milion schiz po seksie czy wszystko jest napewno ok..

Cytat:
Napisane przez ewel28 Pokaż wiadomość
Hej
wpadłam się przywitać, bo za chwilę jedziemy do szpitala na zdjęcie szwu i KTG Trzymajcie kciuki może moja Kruszynka zdecyduje się wyjść Odezwę się jak już będzie po wszystkim
aaa trzymam kciuki

Cytat:
Co do seksu w ciąży to mój tż mnie wkurzaNa razie lekarz zabronił,ale on już kombinuje że od 2 trymestru pewnie będziemy mogli.Nie dociera do niego że nawet jak lekarz pozwoli to ja nie bede chciała bo się bojeOn twierdzi że czytał że w drugim trymestrze kobietom się bardzo chce,mi też się bedzie chciało i jak nie będzie zakazu to będzie po jego
Hehe Iza jeszcze mu się odmieni. My z TŻ cały czas czekaliśmy na 2trym, poszliśmy do lekarza, dał zielone światło a my... daliśmy sobie spokój jednak strach o to maleństwo był większy, a uwierz mi im starsza ciąża tym bardziej na niej zależy i jak przyjdzie co do czego to do TŻ też dotrze że nie chciałby tego stracić..
dla nas seks byl bez sensu bo byłaby chwila przyjemności a później miesiąc schiz

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja po tamtej ciąży nie mam żadnych rozstępów, nooo oprócz jednego na górze prawej piersi (piersi jakoś omijałam przy smarowaniu ), miałam kilka w dolnej częsci piersi, ale na szczęście wyblakły.
ja mimo smarowania piersi cały czas już w 4 miesiącu zaczęłam mieć rozstępy... malutkie bo malutkie ale pełno.
A na brzuchu wyszły w ostatnim tygodniu ale nie widać bo jak pępek się schował to one razem z nim

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Cytat:

ojej trzymam kciuki...

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 16:18   #1326
zebrawpaski
Zakorzenienie

pani - czekamy na info od Ciebie...

kobietki rozstępy są cudowne- dzieci Wam w świat pójdą a rozstępy zostaną ja mam ich cała masę i krew mnie mało nie zalała jak usłyszłam od szczesliwej mamy, jaike to nieszczęście, że w ostatnim tc wyszedł jej taki mały rostęp na brzuchu...

oj coś widzę, że niebawem bedziemy aktualizować liste staraczek

monika- u mnie awans= etat wiec dlateg tak tego pilnuję inaczej już bym się starała
Tz-eta zdyscyplinuj, mój często w domu nie bywa ale jak już jest to ,,chodzi jak zegarek" jak chce do moich Rodziców zejść żeby pogadać lub z Tatą piwo wypić to albo mnie pyta czy może albo sam zaczyna kąpiel Kasi przygotowywać i mleko robić, już wie, że inaczej sie mu nie opłaci - tydzień by wysłuchiwał

Cytat:
wczoraj nad tym myslalam... liczylam, wspominalam. pchajac wozek. trudne i nie mija
chłop mnie upił wczoraj "na smutno"
pół nocy przepłakałam, myślałam o swoich dzieciach
w niedzielę w Dzień Matki- Anielka skończyłaby 2 lata
w przyszłym tygodniu dwa lata od staraty Huberta

kocurku- fajna historia
mój Tz-et też wiekowy - 36 lat ma ale on twierdzi, że jest jeszcze młody

iza- pysznie ta sałateczka wygląda
iza - mieliśmy zgodę gin, w 8tc po przytulankach krwawienie ze skrzepami, szpital, - jechałam spodziewajac się , że to trzecie #
w nastepnej ciąży już się nie skusimy
tylko dziwnie mi było jak widziałam takie artykuły jakie wynajduje Twój TZ-et cudownym seksie w ciąży

agatka- na wejście obcasy! sandałki do torebki do przebrania po pólnocy

ewel- czekamy z Tobą

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 16:39   #1327
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:
no ale co zrobić jak ja non stop na tabletkach i kg przybywa...

anitka a w tym ross to promocja jest ogólnie -40% na całe zakupy czy na każdy produkt z kosmetyków??
Agatko liczą -40% od każdej z cen.
Kochana a jakie Ty leki bierzesz że po nich tyjesz??

Myślę że obcas byłby jak najbardziej wskazany - tak jak piszą dziewczyny ładnie wysmukla nogę i w ogóle kobieta się lepiej prezentuje na obcasie gdy ma sukienkę Choć wiadome że jeśli Ty ich nie lubisz i nie bardzo umiesz w nich się poruszać to faktycznie będzie to dla Ciebie męka. Ja uwielbiam szpilki i obcasy.

Cytat:
O nie.. biedny Michałek.. Mam nadzieję że traficie na "normalnego" lekarza. Trzymajcie się dzielnie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
warto właśnie wylać żale.. ja kumulowałam wszystko ale jak już wybuchłam to TŻ uciekł wynieść śmieci a jak wrócił to płakał i przepraszał, także opłacało się
Lunka za postawienie męża do pionu

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość

Zeberko to już na zawsze w nas zostanie - tzn. ten smutek i czy chcemy tego czy nie będzie się pojawiać.. To jest wszystko tak cholernie trudne..

Edytowane przez anitaxas
Czas edycji: 2013-05-24 o 16:36
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 17:14   #1328
Luna0
Zakorzenienie

ja dokladnie rok temu bylam w szpitalu i wiedzialam ze moje dziecko juz jest w niebie... jednak lekarze uparli sie zeby badac bete i musialam czekac do jutra na zabieg...
a przeciez byl zarodek, pozniej zarodek rozmyty, a nastepnie tylko zapadniety pecherzyk.. za to moj aniolek w niebie.
nie chce tego rozpamietywac... mam wtedy wyrzuty sumienia wobec Kamilka... gdyby tamto było, nie było by jego, a jest i chce sie nim cieszyc jak najmocniej...

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 17:49   #1329
Alfahelisa
Zakorzenienie

A ja dwa lata temu pierwszy raz widziałłam male pikające serduszko, mimo plamienia...
Niestety 24h później serduszko juz nie biło...
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 17:57   #1330
Hosenka*
Zakorzenienie

Mam wyniki badań
- progesteron 31,90 ng/ml
- beta 924,90 mlU/ml

Progesteron w normie dla I trymestru (11,22 - 90,0 ng/ml) ale i tak zalecił luteinę 3x dziennie.

No i mam problem z odczytaniem bety.
Przedziały są podane dziwne i mój wynik mieści się w 2 z nich:
2-3 tydzień 100-5000
3-4 tydzień 500-10000

Czyli który to tydzień?

Wczoraj gin kazał mi zrobić 2x betę - właśnie dzisiaj i w poniedziałek i dzisiaj powiedział, że w poniedziałek powinno być powyżej 2000. To tak szybko, w 3 dni (bo w zasadzie piątek liczę cały, krew pobieraną miałam ok 7.30) ma wzrosnąć ponad dwukrotnie?

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Cytat:
ja dokladnie rok temu bylam w szpitalu i wiedzialam ze moje dziecko juz jest w niebie... jednak lekarze uparli sie zeby badac bete i musialam czekac do jutra na zabieg...
a przeciez byl zarodek, pozniej zarodek rozmyty, a nastepnie tylko zapadniety pecherzyk.. za to moj aniolek w niebie.
nie chce tego rozpamietywac... mam wtedy wyrzuty sumienia wobec Kamilka... gdyby tamto było, nie było by jego, a jest i chce sie nim cieszyc jak najmocniej...
Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
A ja dwa lata temu pierwszy raz widziałłam male pikające serduszko, mimo plamienia...
To odliczanie już zawsze będzie nam towarzyszyło

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 18:01   #1331
Kubek29
Zadomowienie

Hosenko, na podstawie samej bety nie da sie zinterpretowac dokładnie tygodnia. To jest orientacyjne. I tak w tym wszystkim najważniejsze bedzie USG.

A ja mam dzisiaj mega dola.jakos tak mnie walnelo. Nawet jeszcze sie mie wykapalam, siedzę nadal w pizamie, w łóżku. Jak kolek. Mam ochote siedzieć i ryczec.
Moze dlatego ze wczoraj było to USG i to moje dziecko takie bardziej realne sie stało... I bardziej sie teraz boje ze je stracę niż jak tylko widziałam pecherzyk, pózniej mini zarodek czy pózniej serduszko...
Zuzie tez taka żywa, machajaca wszyyskimi konczynami widziałam. Tez wyglądała zdrowo.

Do dupy czasem tak
Jeszcze za oknem non stop deszcz. Nic tylko beczec :/

Luna, Alfa-

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2013-05-24 o 18:12
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 18:06   #1332
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Hosenko, na podstawie samej bety nie da sie zinterpretowac dokładnie tygodnia. To jest orientacyjne. I tak w tym wszystkim najważniejsze bedzie USG.
Ja to wiem, tylko dziwiło mnie, że przedziały się nakładają.
Przy wyniku mam strzałkę do góry

U mnie leje strasznie, mam ochotę odpalić sobie jakiś wosk YC, ale już powoli zaczynam być wyczulona na zapachy.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2013-05-24 o 18:07
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 18:09   #1333
201704210903
Konto usunięte

Cytat:

A ja mam dzisiaj mega dola.jakos tak mnie walnelo. Nawet jeszcze sie mie wykapalam, siedzę nadal w pizamie, w łóżku. Jak kolek. Mam ochote siedzieć i ryczec.
Moze dlatego ze wczoraj było to USG i to moje dziecko takie bardziej realne sie stało... I bardziej sie teraz boje ze je stracę niż jak tylko widziałam pecherzyk, pózniej mini zarodek czy pózniej serduszko...
Zuzie tez taka żywa, machajaca wszyyskimi konczynami widziałam. Tez wyglądała zdrowo.

Do dupy czasem tak
Jeszcze za oknem non stop deszcz. Nic tylko beczec :/
Kochana tym razem będzie dobrze!!!

HOSENKA - beta powinna podwajać się co 48h (chyba)
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 18:20   #1334
Kubek29
Zadomowienie

Cytat:

U mnie leje strasznie, mam ochotę odpalić sobie jakiś wosk YC, ale już powoli zaczynam być wyczulona na zapachy.
Ja woskow mie tknelam od poczatku ciąży. A wcześniej nie było dnia żebym nie palila woskow czy świec YC.
Uwielbiam
A teraz nawet nie odpalona świeca mi przeszkadza

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość

Ja mam taka nadzieje
Ale tak boje sie tak pozytywnie nakręcać...

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2013-05-24 o 18:21
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 19:02   #1335
ewel28
Rozeznanie

Jestem już w domu nic się nie zaczęło dziać po zdjęciu szwu, chociaż samo zdjęcie bolało teraz trochę plamię ale jest ok Mam się stawić w szpitalu 04.06 o ile nie zacznie się wcześniej coś dziać, więc nie pozostaje nam nic innego jak cierpliwie czekać na decyzję Laury
Stary 2013-05-24, 19:04   #1336
adunia89
Zadomowienie

Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X

Cytat:
Jestem już w domu nic się nie zaczęło dziać po zdjęciu szwu, chociaż samo zdjęcie bolało teraz trochę plamię ale jest ok Mam się stawić w szpitalu 04.06 o ile nie zacznie się wcześniej coś dziać, więc nie pozostaje nam nic innego jak cierpliwie czekać na decyzję Laury
To razem czekamy na nasze Królewny

Amelia
Stary 2013-05-24, 19:12   #1337
ewel28
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam -

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
To razem czekamy na nasze Królewny
Może wybiorą wspólny termin
Stary 2013-05-24, 19:20   #1338
adunia89
Zadomowienie

Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII

To by było! Dawaj znać czy coś się u Was dzieje, u mnie na KTG jakieś pojedyńcze skurczyki, ale nie sądzę, żeby coś się rozkręciło...

Amelia
Stary 2013-05-24, 19:38   #1339
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
HEJ!!!!!!! KUBEK , HOSENKA! ciesze się z waszych dobrych wizyt!!! Niech Maluszki dobrze rosna!!!!

Edytte! dziś znalazłam w necie tekst jakiejś blogerki AM może specjalnie dla Ciebie. "Aniołkowe mamy, kobiety najsilniejsze na świecie" - pisze Monika . "Kobiety, które przeżyły największą z tragedii. Kobiety, których rozpacz i tęsknota przewyższają wszystko. Kobiety "wyróżnione" (może złego słowa użyłam, przepraszam), bo teraz, po stracie swoich Maleństw widzą, słyszą i czują więcej... Rozpoznają się po maleńkiej iskierce smutku, która już zawsze tlić się będzie w próbujących śmiać się oczach... rozpoznają się po wzroku wpatrzonym w dal i tak zamyślonym, nieobecnym, stęsknionym... Bo przecież żyć trzeba dalej... I wierzyć, że wszystko w końcu naprawdę będzie dobrze".

MAKSI! ale pyszności! nie wiem na która opcje się zdecydować a i właśnie Tz pizze przyniósł wiec wcinam tez!

Dziewczynki zwłaszcza staraczki i swiezo po # może zaintersuja Was bezpłatne badania tarczycy niestety tylko w niektórych miastach tu szczególy http://www.siostraania.pl/artykul/ty...obami-tarczycy
Dziękuję za te słowa. Jakie one prawdziwe.

Co za dzień, zimny deszczowy. Byłam na " Dniu Matki" w przedszkolu. Wszystko wyszło pięknie, dzieci śpiewały, tańczyły, mówiły wierszyki. Moje dziecko pięknie się zaprezentowało a ja nie potrafiłam się tak szczerze cieszyć, biłam brawo, uśmiechałam się, rozpłakałam się jak mój mówił wierszyk. Nikt nie wiedział dlaczego płaczę.... Obok mnie siedziała mama w ciąży w 4 m-c z brzuszkiem.... Czy nie mogła usiąść gdzie indziej?
Później wizyta tak jak przypuszczałam pełno babek w ciąży. Jak mnie to bolał jak wychodziły uśmiechnięte, zadowolone ze zdjęciami z usg często z Tż, a ja sama pusta.
Na szczęście dobrze, że nie musiałam długo czekać. U mnie wszystko ok. Wynik his. pat. jak stwierdził lekarz: "nic nie wnosi do sprawy"- przyczyna nieznana. Na usg też ok. Stwierdził, że jeżeli chcemy to możemy się starać. Przypisał kwas foliowy i coś jeszcze ( nawet nie czytałam co to), bo nie wiem ,czy jest sens wykupować receptę.

Mój Tż zero reakcji nawet nie zapytał jak tam po wizycie. Siedzi w domu, bo ma wolne i ogląda w drugim pokoju jakieś filmy.

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Agatko co do butów zgadzam się z poprzedniczkami trzeba się trochę pomęczyć tak na dobre wejście a później to można założyć coś innego. Te drugie, które pokazywałaś dużo lepsze.

Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego....
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 20:05   #1340
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
agatka- na wejście obcasy! sandałki do torebki do przebrania po pólnocy
ja tu mówię że idę do kościoła i się modlę żeby jak najszybciej wracać do domu w tych obcasach a Ty mi tu piszesz że mam siedzieć do 12?? no ok ale pod warunkiem że będę tylko siedzieć a buty będą leżeć pod stołem

Cytat:
Agatko liczą -40% od każdej z cen.
Kochana a jakie Ty leki bierzesz że po nich tyjesz??
już wiem...bo byłam ale Tż zmęczony więc tylko tak na szybkiego weszłam i wzięłam puder i błyszczyk do ust....ale jeszcze może podjadę w niedzielę i na spokojnie popatrzę...

No a ja Kochana brałam leki na stymulację praktycznie co miesiąc plus progesteron... przez tych lekarzy i te całe stymulacje w ciągu 2 lat mam 15kg na plusie

Cytat:
no to czekamy....

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Dziękuję za te słowa. Jakie one prawdziwe.

Co za dzień, zimny deszczowy. Byłam na " Dniu Matki" w przedszkolu. Wszystko wyszło pięknie, dzieci śpiewały, tańczyły, mówiły wierszyki. Moje dziecko pięknie się zaprezentowało a ja nie potrafiłam się tak szczerze cieszyć, biłam brawo, uśmiechałam się, rozpłakałam się jak mój mówił wierszyk. Nikt nie wiedział dlaczego płaczę.... Obok mnie siedziała mama w ciąży w 4 m-c z brzuszkiem.... Czy nie mogła usiąść gdzie indziej?
Później wizyta tak jak przypuszczałam pełno babek w ciąży. Jak mnie to bolał jak wychodziły uśmiechnięte, zadowolone ze zdjęciami z usg często z Tż, a ja sama pusta.
Na szczęście dobrze, że nie musiałam długo czekać. U mnie wszystko ok. Wynik his. pat. jak stwierdził lekarz: "nic nie wnosi do sprawy"- przyczyna nieznana. Na usg też ok. Stwierdził, że jeżeli chcemy to możemy się starać. Przypisał kwas foliowy i coś jeszcze ( nawet nie czytałam co to), bo nie wiem ,czy jest sens wykupować receptę.
Kochana....

najważniejsze że jest wszystko OK! kurde a ja nawet jeszcze @ nie miałam i nie zapowiada się abym ją dostała.... a zobacz co Ci tam przepisał jeszcze ??

Tż się nie przejmuj...oni muszą odreagować na swój sposób Kochana

Hosenka wyniki masz ładne....to ja miałam połowę z Twojego progesteronu i miałam tylko dupka 2x1

Kubek wiem że się boisz! Ale tym razem wszystko będzie OK!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 20:14   #1341
pani22ka
Zakorzenienie

Maksi, dokładnie. byłam u rodzinnej. Myślałam, że to wodniak się powiększył... a tu skierowanie na oddział, do szpitala...
ale w sumie OK. doraźnie nic nie poradzą, tylko strachu się najadłam. w poniedziałek mam się umówić na termin (ponoć długo sie czeka)

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
to się chyba często zdarza u chłopców - mój brat też miał, gdy był malutki
i co?! miał zabieg?

Cytat:
mój Tz-et też wiekowy - 36 lat
o rany... tylko dwa lata starszy ode mnie

Cytat:
Jestem już w domu nic się nie zaczęło dziać po zdjęciu szwu, chociaż samo zdjęcie bolało teraz trochę plamię ale jest ok
mnie w ogóle nie bolało (ale też krwawe plamienie się zaczeło...). a jak Ci go zdjęli?!
no i kciuki za dobrą decyzję Laury

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
u mnie na KTG jakieś pojedyńcze skurczyki, ale nie sądzę, żeby coś się rozkręciło...
emocjjjjeee!!!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 20:19   #1342
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:
i mam nadal bo @ mnie w ciula zrobiła i pewnie @ przyjdzie wprost na wesele....i jak tu kupić jasną kieckę jak nie będę się czuć w tedy komfortowo?? bo jak mnie zaleje to będę tylko myśleć czy mnie nie przelało

wiem Kochana....może mi się kiedyś myślenie zmieni jak już będe dziecko tulić w ramionach....
a nie nasz ciemnej sukienki która byłaby "awaryjna"?

Cytat:
Hej
wpadłam się przywitać, bo za chwilę jedziemy do szpitala na zdjęcie szwu i KTG Trzymajcie kciuki może moja Kruszynka zdecyduje się wyjść Odezwę się jak już będzie po wszystkim
widzę że już po zdjęciu trzymam kciuki za małą

Cytat:
dokładnie tak i wszystko dobrze widać...

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

ja nie dam rady na szpilkach.... zaraz mnie nogi bolą a o tańczeniu nie ma mowy....a koturna...hmm...też nie czuję się stabilnie....

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

wiem ale ja nie dam rady...ja jak ide do kościoła na obcasach to marzę by jak najszybciej wracać bo nie wyrabiam! gdzie do kościoła i spowrotem jade autem
no coś ty! nie ma nic stabilniejszego od koturny na co dzień chodzę w 8cm, zaczęłam ostatnio też w 13 cm i na prawdę są wygodne, a codziennie nie biegam na obcasach
Cytat:

o mamo;(

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość

beta w ciągu 48 musi wzrosnąć min o 66%, w ciągu 72h o 114%

jeszcze ja tępa pała zapytam o tę promocję rossmana, to na wybrane kosmetyki? czy wsio w promocji??

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
ja tu mówię że idę do kościoła i się modlę żeby jak najszybciej wracać do domu w tych obcasach a Ty mi tu piszesz że mam siedzieć do 12?? no ok ale pod warunkiem że będę tylko siedzieć a buty będą leżeć pod stołem

już wiem...bo byłam ale Tż zmęczony więc tylko tak na szybkiego weszłam i wzięłam puder i błyszczyk do ust....ale jeszcze może podjadę w niedzielę i na spokojnie popatrzę...

No a ja Kochana brałam leki na stymulację praktycznie co miesiąc plus progesteron... przez tych lekarzy i te całe stymulacje w ciągu 2 lat mam 15kg na plusie
o kurde podatna jesteś, tyle co ja hormonów ożarłam się to na prawdę jestem pełna podziwu, że nie przytyłam w ogóle, fenomen jakiś

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 20:22   #1343
rena5
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X

Cytat:
pokaż stopki i zakupy
ja też byłam u kosmetyczki ale na hennie tylko
Cytat:
Pokaż
pokazuję, ale tylko bluzki i pazurki, bo marynarki to takie zwykłe - jedna czarna w wywijanym mankietem a druga beżowa taka bardziej sportowa i do tego spodnie 3/4

Cytat:
sorry za galoty, ale jeszcze w piżamie siedze
jeju jak Wy to robicie, że takie chudzinki jesteście

Cytat:
a już sama nawet nie wiem czy chcę się starać...
a Ty nie wymyślaj - ja czekam na parę

Cytat:
Moja siska choć wróciła do nienagannej figury sprzed ciąży to zostały jej jakieś tam rozstępy -z czasem stają się mniej widoczne. Ale chciałam powiedzieć, że kiedyś usłyszałam od niej, że za takie szczęście jakie otrzymała (w postacie synia) to cała mogłaby być w rozstępach. Ja jestem na rozstępy bardzo podatna mam ich dużo na biodrach, piersiach i od zawsze chyba miałam na lędźwiach więc strach myśleć co będzie po ciąży, ale teraz to jest dla mnie zupełni nie istotne.
ja też już mam rozstępy i mam to gdzieś, że w ciąży będą większe - nich rosną razem z dzieckiem

Cytat:
No dlatego pytałam. Bo ja mam dużo sukienek ale na 34/36
no i jak tu nie mieć doła

Cytat:
Wczoraj gin kazał mi zrobić 2x betę - właśnie dzisiaj i w poniedziałek i dzisiaj powiedział, że w poniedziałek powinno być powyżej 2000. To tak szybko, w 3 dni (bo w zasadzie piątek liczę cały, krew pobieraną miałam ok 7.30) ma wzrosnąć ponad dwukrotnie?
kochana beta rośnie ok. 66% w ciągu 24h
_________________________ ____
witam dziś miałam długi dzień w pracy i niedawno siadłam do kompa - ale żeście naskrobały jutro też do pracy, bo odrabiamy przyszły piątek a w sobotę mam zajęcia w policealnej w poniedziałek rano jedziemy już do szpitala - boję się strasznie...
kurczę dziś strasznie kłuje mnie lewy jajnik czy coś - nie cały czas ale tak od czasu do czasu jak jakieś skurcze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie090.jpg (44,3 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie092.jpg (84,0 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie093.jpg (120,5 KB, 18 załadowań)

Mateuszek -> cuda się zdarzają

Edytowane przez rena5
Czas edycji: 2013-05-24 o 20:31
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 20:22   #1344
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
jeszcze ja tępa pała zapytam o tę promocję rossmana, to na wybrane kosmetyki? czy wsio w promocji??

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

o kurde podatna jesteś, tyle co ja hormonów ożarłam się to na prawdę jestem pełna podziwu, że nie przytyłam w ogóle, fenomen jakiś
sukienke mam liliową jeszcze....

promocja na cała kolorówkę jest!! wsio!!
i jeszcze maseczki,toniki ale to już nie wiem czy wybrane tylko czy jak...ale i kremy są i wszystko.....

Bo ja mam tendencję do tycia a TY jak nie masz to nie grubniesz i proste....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-05-24, 20:39   #1345
ewel28
Rozeznanie

Adunia dam znać na pewno, nawet teraz miałam kilka skurczy co jakieś 30 min więc może coś się ruszy
Panika bolało mnie to założenie wziernika i takie mocne rozciąganie no i ponoć szew się trochę wbił w szyjkę i gin się męczył, żeby jak jej nie pokaleczyć przy przecinaniu
Stary 2013-05-24, 20:44   #1346
rena5
Zakorzenienie

oprócz moich koślawych paluchów pokażę Wam co dziś jadłam
po raz 1 zrobiłam placki ziemniaczane z mąką pełnoziarnistą - rewelacja a ta sałatka - polecam Izuś bardzo szybko się robi i smakuje świetnie mieszanka sałat, tuńczyk w sosie własnym, kukurydza, pomidorki i majonez
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie087.jpg (111,1 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie089.jpg (132,4 KB, 23 załadowań)

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 20:45   #1347
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Agatka a może Ty zaciążylaś. Coś tam było, pisałaś niekoniecznie można zajść z finałem . Tak na poważnie masz jeszcze czas tak jak sama mi pisałaś do 6 tyg. Może jakoś Cię oszczędzi @ ten jeden dzień. U mnie była dość skromna. W zeszłą niedzielę miałam komunię i też miałam sukienkę jasną i jakoś nic się nie działo.

Co to recepty sprawdziłam to chyba chodzi o kwas foliowy jak dobrze rozczytałam receptę: "Acidi folici 0,005" i jeszcze Folik, ale po co mi dwa razy to samo ( mam to zapisane po jednej tabletce).

Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego....
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 20:50   #1348
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
oprócz moich koślawych paluchów pokażę Wam co dziś jadłam
po raz 1 zrobiłam placki ziemniaczane z mąką pełnoziarnistą - rewelacja a ta sałatka - polecam Izuś bardzo szybko się robi i smakuje świetnie mieszanka sałat, tuńczyk w sosie własnym, kukurydza, pomidorki i majonez

o matko jakbym zjadła jutro robię

Cytat:
Agatka a może Ty zaciążylaś. Coś tam było, pisałaś niekoniecznie można zajść z finałem . Tak na poważnie masz jeszcze czas tak jak sama mi pisałaś do 6 tyg. Może jakoś Cię oszczędzi @ ten jeden dzień. U mnie była dość skromna. W zeszłą niedzielę miałam komunię i też miałam sukienkę jasną i jakoś nic się nie działo.

Co to recepty sprawdziłam to chyba chodzi o kwas foliowy jak dobrze rozczytałam receptę: "Acidi folici 0,005" i jeszcze Folik, ale po co mi dwa razy to samo ( mam to zapisane po jednej tabletce).
wiem o tym...ale ja ogólnie się źle z tym czuję jak mam wieksze wyjście i mam dostać @...a jak nie dostanę to pewnie będę latać co 5 min do wc i sie stresować czy aby zaraz mnie nie zaleje

raczej nie zaciążyłam....w zasadzie sexy były ale przerywane...chociaż wiem że to nie daje 100% pewności...

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-05-24, 21:19   #1349
eseska
Zakorzenienie

HEJKA! nie pocytowało mi wszystkiego
Cytat:
ja nie dam rady na szpilkach.... zaraz mnie nogi bolą a o tańczeniu nie ma mowy....a koturna...hmm...też nie czuję się stabilnie....
wiem ale ja nie dam rady...ja jak ide do kościoła na obcasach to marzę by jak najszybciej wracać bo nie wyrabiam! gdzie do kościoła i spowrotem jade autem
AGATKO! jak ja Cie rozumiem!!! musze mieć naprawdę dobrze zabudowane buty i dobrze trzymające się , na grubym obcasie by czuc się w miare stabilne. Na slubie brata szpilki miałąm tylko w kościele zaraz po przebrałam na sandałki- nie czułam się stabilnie a wiadomo z Zosia na rękach do tego po schodach sliskich chodzenie co to to pod koniec czerwca znowu mam wesele i nie wiem co wykombinować.

Cytat:
mam podobne tylko zamiast tego obcasika jest koturna.
Takie mogą być, wydłużają nogi
ja tez mam podobne na koturnie- co załoze to mnie obetrą!

Cytat:

mój często w domu nie bywa ale jak już jest to ,,chodzi jak zegarek" jak chce do moich Rodziców zejść żeby pogadać lub z Tatą piwo wypić to albo mnie pyta czy może albo sam zaczyna kąpiel Kasi przygotowywać i mleko robić, już wie, że inaczej sie mu nie opłaci - tydzień by wysłuchiwał

mój Tz-et też wiekowy - 36 lat ma ale on twierdzi, że jest jeszcze młody
ZEBERKA! Pięknie Tz wychowałaśklas ki:
Aniołki już zawsze są w naszych myślach
hahaha to mój Tz chyba najstarszy!

Cytat:
ja dokladnie rok temu bylam w szpitalu i wiedzialam ze moje dziecko juz jest w niebie... .
LUNA! a co do Kamilka- tez mam takie myśli czasami! Syndrom AM!
Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
ALFA!
Oj Dzien Matki to kolejny trudny dzień w roku dla każdej AM!
Cytat:
Mam wyniki badań
- progesteron 31,90 ng/ml
- beta 924,90 mlU/ml
HOSENKA! piekna beta!!!!!!!!!
Cytat:

Cytat:
Jestem już w domu nic się nie zaczęło dziać po zdjęciu szwu,
EWEL!, ADUNIA! to czekamy na dziewczyny!!!!!!!!!! ( bo cos chyba chłopcy ostatnio dominowali;-) )
Cytat:
Mój Tż zero reakcji nawet nie zapytał jak tam po wizycie. Siedzi w domu, bo ma wolne i ogląda w drugim pokoju jakieś filmy.

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 21:33   #1350
agatkaa1
Zakorzenienie

siedzę i ryczę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mamo.jpg (107,9 KB, 105 załadowań)

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości