|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Cytat:
Ale to się chyba często zdarza u chłopców - mój brat też miał, gdy był malutki
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#1322 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Cytat:
![]() miała iść dzisiaj do lekarza, wspominała. więc pewnie tam się dowiedziała.
|
|
|
|
|
#1323 |
|
Zadomowienie
|
Ewel, trzymam kciuki i czekam z niecierpliwością na wieści od Ciebie!
![]() Kocurku, doczekałam się Twojego ślicznego brzusia! Patrzyłam na swoje fotki i miałam niewiele większy od Twojego Panika, biedny Michaś... Trzymajcie się ![]() Iza, ja od 4 miesiąca używam Elancylu i jak na razie nie mam ani jednego rozstępu (niestety nie mam też pewności, że gdybym go nie stosowała to bym jakieś miała...)
Edytowane przez adunia89 Czas edycji: 2013-05-24 o 15:57 |
|
|
|
#1324 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Ewel - czekamy
![]() Pani - trzymamy kciuki zeby bylo dobrze Iza - od 1 miesiaca jest balsam i oliwka z baby dream z rossmanna, reszta wszystko od 4. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1325 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Nadrobiłam trocheCytat:
Cytat:
ale odkąd porozmawialiśmy on sie całkiem zmienił a mi w cudowny sposob chęć na seks wróciła ![]() Współczuje Ci bo napewno nie chcesz być tą "warczącą jedzą" a jednocześnie on nie daje Ci wyboru. U mnie też na początku tak było.. nienawidziłam TŻ za to że zmusza mnie do tego żebym taka była chociaż z natury taka nie jestem... ale przypomniałam mu wszystkie jego obietnice, to jak się o mnie starał.. i pytałam po co? Po co obiecywał że zawsze będzie się starał, że zawsze będziemy razem jak wcale teraz o to nie dba? Oj krzyczałam, a wręcz darłam się bardzo.. ale od tamtej pory inny człowiek i inne małżeństwo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a brzusio? DOSKONAŁY Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dla nas seks byl bez sensu bo byłaby chwila przyjemności a później miesiąc schiz ![]() Cytat:
A na brzuchu wyszły w ostatnim tygodniu ale nie widać bo jak pępek się schował to one razem z nim ![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
trzymam kciuki...
|
|||||||||
|
|
|
#1326 | |
|
Zakorzenienie
|
pani - czekamy na info od Ciebie...
kobietki rozstępy są cudowne- dzieci Wam w świat pójdą a rozstępy zostaną ja mam ich cała masę i krew mnie mało nie zalała jak usłyszłam od szczesliwej mamy, jaike to nieszczęście, że w ostatnim tc wyszedł jej taki mały rostęp na brzuchu...oj coś widzę, że niebawem bedziemy aktualizować liste staraczek ![]() monika- u mnie awans= etat wiec dlateg tak tego pilnuję inaczej już bym się starała ![]() Tz-eta zdyscyplinuj, mój często w domu nie bywa ale jak już jest to ,,chodzi jak zegarek" jak chce do moich Rodziców zejść żeby pogadać lub z Tatą piwo wypić to albo mnie pyta czy może albo sam zaczyna kąpiel Kasi przygotowywać i mleko robić, już wie, że inaczej sie mu nie opłaci - tydzień by wysłuchiwał Cytat:
pół nocy przepłakałam, myślałam o swoich dzieciach w niedzielę w Dzień Matki- Anielka skończyłaby 2 lata w przyszłym tygodniu dwa lata od staraty Huberta kocurku- fajna historia ![]() mój Tz-et też wiekowy - 36 lat ma ale on twierdzi, że jest jeszcze młody ![]() iza- pysznie ta sałateczka wygląda iza - mieliśmy zgodę gin, w 8tc po przytulankach krwawienie ze skrzepami, szpital, - jechałam spodziewajac się , że to trzecie # w nastepnej ciąży już się nie skusimy tylko dziwnie mi było jak widziałam takie artykuły jakie wynajduje Twój TZ-et cudownym seksie w ciąży agatka- na wejście obcasy! sandałki do torebki do przebrania po pólnocy ![]() ewel- czekamy z Tobą
|
|
#1327 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochana a jakie Ty leki bierzesz że po nich tyjesz?? Myślę że obcas byłby jak najbardziej wskazany - tak jak piszą dziewczyny ładnie wysmukla nogę i w ogóle kobieta się lepiej prezentuje na obcasie gdy ma sukienkę Choć wiadome że jeśli Ty ich nie lubisz i nie bardzo umiesz w nich się poruszać to faktycznie będzie to dla Ciebie męka. Ja uwielbiam szpilki i obcasy.Cytat:
Mam nadzieję że traficie na "normalnego" lekarza. Trzymajcie się dzielnie Cytat:
za postawienie męża do pionu ![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
to już na zawsze w nas zostanie - tzn. ten smutek i czy chcemy tego czy nie będzie się pojawiać.. To jest wszystko tak cholernie trudne..
Edytowane przez anitaxas Czas edycji: 2013-05-24 o 16:36 |
||||
|
|
|
#1328 |
|
Zakorzenienie
|
ja dokladnie rok temu bylam w szpitalu i wiedzialam ze moje dziecko juz jest w niebie... jednak lekarze uparli sie zeby badac bete i musialam czekac do jutra na zabieg...
a przeciez byl zarodek, pozniej zarodek rozmyty, a nastepnie tylko zapadniety pecherzyk.. za to moj aniolek w niebie. nie chce tego rozpamietywac... mam wtedy wyrzuty sumienia wobec Kamilka... gdyby tamto było, nie było by jego, a jest i chce sie nim cieszyc jak najmocniej... |
|
|
|
#1329 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dwa lata temu pierwszy raz widziałłam male pikające serduszko, mimo plamienia...
Niestety 24h później serduszko juz nie biło...
|
#1330 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mam wyniki badań
- progesteron 31,90 ng/ml - beta 924,90 mlU/ml Progesteron w normie dla I trymestru (11,22 - 90,0 ng/ml) ale i tak zalecił luteinę 3x dziennie. No i mam problem z odczytaniem bety. Przedziały są podane dziwne i mój wynik mieści się w 2 z nich: 2-3 tydzień 100-5000 3-4 tydzień 500-10000 ![]() Czyli który to tydzień? Wczoraj gin kazał mi zrobić 2x betę - właśnie dzisiaj i w poniedziałek i dzisiaj powiedział, że w poniedziałek powinno być powyżej 2000. To tak szybko, w 3 dni (bo w zasadzie piątek liczę cały, krew pobieraną miałam ok 7.30) ma wzrosnąć ponad dwukrotnie? ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#1331 |
|
Zadomowienie
|
Hosenko, na podstawie samej bety nie da sie zinterpretowac dokładnie tygodnia. To jest orientacyjne. I tak w tym wszystkim najważniejsze bedzie USG.
A ja mam dzisiaj mega dola.jakos tak mnie walnelo. Nawet jeszcze sie mie wykapalam, siedzę nadal w pizamie, w łóżku. Jak kolek. Mam ochote siedzieć i ryczec. Moze dlatego ze wczoraj było to USG i to moje dziecko takie bardziej realne sie stało... I bardziej sie teraz boje ze je stracę niż jak tylko widziałam pecherzyk, pózniej mini zarodek czy pózniej serduszko... Zuzie tez taka żywa, machajaca wszyyskimi konczynami widziałam. Tez wyglądała zdrowo. Do dupy czasem tak ![]() Jeszcze za oknem non stop deszcz. Nic tylko beczec :/ Luna, Alfa- Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-05-24 o 18:12 |
|
|
|
#1332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy wyniku mam strzałkę do góry ![]() U mnie leje strasznie, mam ochotę odpalić sobie jakiś wosk YC, ale już powoli zaczynam być wyczulona na zapachy.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-05-24 o 18:07 |
|
|
|
|
#1333 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
HOSENKA - beta powinna podwajać się co 48h (chyba) |
|
|
|
|
#1334 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uwielbiam A teraz nawet nie odpalona świeca mi przeszkadza ![]() ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
![]() Ale tak boje sie tak pozytywnie nakręcać... Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-05-24 o 18:21 |
||
|
|
|
#1335 |
|
Rozeznanie
|
Jestem już w domu nic się nie zaczęło dziać po zdjęciu szwu, chociaż samo zdjęcie bolało
teraz trochę plamię ale jest ok Mam się stawić w szpitalu 04.06 o ile nie zacznie się wcześniej coś dziać, więc nie pozostaje nam nic innego jak cierpliwie czekać na decyzję Laury
|
|
|
|
#1336 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Cytat:
|
|
|
|
|
#1337 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam -
|
|
|
|
#1338 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
To by było!
Dawaj znać czy coś się u Was dzieje, u mnie na KTG jakieś pojedyńcze skurczyki, ale nie sądzę, żeby coś się rozkręciło...
|
|
|
|
#1339 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co za dzień, zimny deszczowy. Byłam na " Dniu Matki" w przedszkolu. Wszystko wyszło pięknie, dzieci śpiewały, tańczyły, mówiły wierszyki. Moje dziecko pięknie się zaprezentowało a ja nie potrafiłam się tak szczerze cieszyć, biłam brawo, uśmiechałam się, rozpłakałam się jak mój mówił wierszyk. Nikt nie wiedział dlaczego płaczę.... Obok mnie siedziała mama w ciąży w 4 m-c z brzuszkiem.... Czy nie mogła usiąść gdzie indziej? Później wizyta tak jak przypuszczałam pełno babek w ciąży. Jak mnie to bolał jak wychodziły uśmiechnięte, zadowolone ze zdjęciami z usg często z Tż, a ja sama pusta. Na szczęście dobrze, że nie musiałam długo czekać. U mnie wszystko ok. Wynik his. pat. jak stwierdził lekarz: "nic nie wnosi do sprawy"- przyczyna nieznana. Na usg też ok. Stwierdził, że jeżeli chcemy to możemy się starać. Przypisał kwas foliowy i coś jeszcze ( nawet nie czytałam co to), bo nie wiem ,czy jest sens wykupować receptę. Mój Tż zero reakcji nawet nie zapytał jak tam po wizycie. Siedzi w domu, bo ma wolne i ogląda w drugim pokoju jakieś filmy. ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Agatko co do butów zgadzam się z poprzedniczkami trzeba się trochę pomęczyć tak na dobre wejście a później to można założyć coś innego. Te drugie, które pokazywałaś dużo lepsze.
|
|
#1340 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ok ale pod warunkiem że będę tylko siedzieć a buty będą leżeć pod stołem Cytat:
ale Tż zmęczony więc tylko tak na szybkiego weszłam i wzięłam puder i błyszczyk do ust....ale jeszcze może podjadę w niedzielę i na spokojnie popatrzę... No a ja Kochana brałam leki na stymulację praktycznie co miesiąc plus progesteron... Cytat:
Cytat:
Kochana....najważniejsze że jest wszystko OK! kurde a ja nawet jeszcze @ nie miałam a zobacz co Ci tam przepisał jeszcze ?? ![]() Tż się nie przejmuj...oni muszą odreagować na swój sposób Kochana Hosenka wyniki masz ładne....to ja miałam połowę z Twojego progesteronu i miałam tylko dupka 2x1 Kubek wiem że się boisz! Ale tym razem wszystko będzie OK!!
|
|
#1341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Maksi,
dokładnie. byłam u rodzinnej. Myślałam, że to wodniak się powiększył... a tu skierowanie na oddział, do szpitala...ale w sumie OK. doraźnie nic nie poradzą, tylko strachu się najadłam. w poniedziałek mam się umówić na termin (ponoć długo sie czeka) Cytat:
o rany... tylko dwa lata starszy ode mnie ![]() ![]() Cytat:
no i kciuki za dobrą decyzję Laury ![]() emocjjjjeee!!!
|
|
|
#1342 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki za małą![]() Cytat:
na co dzień chodzę w 8cm, zaczęłam ostatnio też w 13 cm i na prawdę są wygodne, a codziennie nie biegam na obcasach![]() Cytat:
Cytat:
jeszcze ja tępa pała zapytam o tę promocję rossmana, to na wybrane kosmetyki? czy wsio w promocji?? ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
|
|
#1343 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Cytat:
![]() jeju jak Wy to robicie, że takie chudzinki jesteście ![]() a Ty nie wymyślaj - ja czekam na parę ![]() Cytat:
![]() no i jak tu nie mieć doła Cytat:
![]() _________________________ ____ witam dziś miałam długi dzień w pracy i niedawno siadłam do kompa - ale żeście naskrobały jutro też do pracy, bo odrabiamy przyszły piątek a w sobotę mam zajęcia w policealnej kurczę dziś strasznie kłuje mnie lewy jajnik czy coś - nie cały czas ale tak od czasu do czasu jak jakieś skurcze
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-05-24 o 20:31 |
|||
|
|
|
#1344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
promocja na cała kolorówkę jest!! wsio!! i jeszcze maseczki,toniki ale to już nie wiem czy wybrane tylko czy jak...ale i kremy są i wszystko..... Bo ja mam tendencję do tycia a TY jak nie masz to nie grubniesz i proste....
|
|
#1345 |
|
Rozeznanie
|
Adunia dam znać na pewno, nawet teraz miałam kilka skurczy co jakieś 30 min więc może coś się ruszy
![]() Panika bolało mnie to założenie wziernika i takie mocne rozciąganie no i ponoć szew się trochę wbił w szyjkę i gin się męczył, żeby jak jej nie pokaleczyć przy przecinaniu |
|
|
|
#1346 |
|
Zakorzenienie
|
oprócz moich koślawych paluchów pokażę Wam co dziś jadłam
![]() po raz 1 zrobiłam placki ziemniaczane z mąką pełnoziarnistą - rewelacja a ta sałatka - polecam Izuś bardzo szybko się robi i smakuje świetnie mieszanka sałat, tuńczyk w sosie własnym, kukurydza, pomidorki i majonez
|
#1347 |
|
Zadomowienie
|
Agatka a może Ty zaciążylaś. Coś tam było, pisałaś niekoniecznie można zajść z finałem
Co to recepty sprawdziłam to chyba chodzi o kwas foliowy jak dobrze rozczytałam receptę: "Acidi folici 0,005" i jeszcze Folik, ale po co mi dwa razy to samo ( mam to zapisane po jednej tabletce).
|
#1348 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko jakbym zjadła jutro robię Cytat:
raczej nie zaciążyłam....w zasadzie sexy były ale przerywane...chociaż wiem że to nie daje 100% pewności...
|
|
#1349 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
HEJKA! nie pocytowało mi wszystkiego
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() klas ki:Aniołki już zawsze są w naszych myślach hahaha to mój Tz chyba najstarszy! Cytat:
Cytat:
Oj Dzien Matki to kolejny trudny dzień w roku dla każdej AM! HOSENKA! piekna beta!!!!!!!!! Cytat:
EWEL!, ADUNIA! to czekamy na dziewczyny!!!!!!!!!! ( bo cos chyba chłopcy ostatnio dominowali;-) ) Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1350 |
|
Zakorzenienie
|
siedzę i ryczę
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:32.

ale mam go pokazac natychmist....
Ale to się chyba często zdarza u chłopców - mój brat też miał, gdy był malutki

Cholera co z nim jest? przecież to też jego syn i powinien się nim opiekować tak samo jak Ty. Rozmawiałaś z nim tak szczerze, że wylałaś mu swoje wszystkie żale?

Odezwę się jak już będzie po wszystkim
Na razie lekarz zabronił,ale on już kombinuje że od 2 trymestru pewnie będziemy mogli.Nie dociera do niego że nawet jak lekarz pozwoli to ja nie bede chciała bo się boje
za postawienie męża do pionu 

no ok ale pod warunkiem że będę tylko siedzieć a buty będą leżeć pod stołem
a ta sałatka - polecam Izuś bardzo szybko się robi i smakuje świetnie
jutro robię
klas ki: