Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14! - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-24, 20:06   #1381
iwona335
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
czuje się dzis ignorowana

a tego, ze spakowalam dzis torbe nikt nie zauwazyl FOCH!
nie strasz mnie bo jestem tylko 3 dni do tyłu od Ciebie

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
a pokazałaś?:P
o własnie nie widzimy to nie uwierzymy
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 20:08   #1382
surka
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
to taka jakby pasta z ryby, ikry, z cytryna i przyprawami.

Brzmi ciekawie
Cytat:

Nie chciałam się pytać co tak późno

A teraz uciekam obejrzeć nie wiem już który raz Gladiatora

Miłego weiczorku
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 20:09   #1383
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

karonajn bez fotki to się nie liczy!

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 20:11   #1384
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

A co masz w środku?
Ja spakowałam częściowo. Niby wiem co mam jeszcze włożyć do środka, ale też dziwne wrażenie, że o czymś zapominam.

Mam ręczniki: jeden duży, drugi mały, kapcie, bella mama- jedno opakowanie, szlafrok, dwie koszule i trzecią z lumpka na ramiączkach do porodu, wkładki laktacyjne, troszkę kosmetyków: szampon do włosów, żel pod prysznic, pastę do zębów, krem na brodawki i żel go higieny intymnej z korą dębu. Dla Michasia mam pieluchy i chusteczki nawilżane. Wzięłam też grzebyczek, bo pielęgniarka z noworodków mówiła, że nie myją maleństw tylko wycierają z mazi na początku i można z maluszkiem sobie leżeć i różne tam farfocle mu z główki wyczesywać i jest mu przyjemniej.

Muszę dopakować klapki pod prysznic, papierowe ręczniki, wodę, coś do przekąszenia, gumkę do włosów, szczoteczkę do zębów, szczotkę do włosów, no i dokumenty.

No i ciągle mam wrażenie, że o czymś zapominam.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 20:11   #1385
mela1234
Zakorzenienie

Żeby nie było, że nic nie robię to wstawiłam pranie. A co tam.

Naprawdę Oli taka byłam. I pewnie dlatego nie było dla mnie nigdy problemem wywalenie obornika od koni jak poszłam się uczyć do szkółki jeździć. Moja babcia uważała, że to robota dla chłopaków, a dla mnie to norma bo jak przecież, ja nie jestem od nich gorsza.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 20:12   #1386
Sofina
Raczkowanie

Ufff, nadrabiam Was od 15 i w między czasie doszło mi 10 stron

idzia przez Ciebie siedzę na stronie Smyka i zamówienie mi rośnie!mam nadzieję, że będziesz dalej informowała o promocjach

Oliath mama mi kupiła taką skórę z owcy jak Ty masz w lumpie i w związku z tym mam pytanie, może Ty będziesz miała jakiś pomysł: ta skóra jest bardzo żółta (wiem że taka ma być ale mi się marzy biała koło łóżeczka) myślisz, że mogłabym ją namoczyć w wybielaczu? bo ja zielona jestem a strrrasznie chcę białą!może masz inny pomysł na biały kolor, może zafarbować?

ita83 przepraszam, że dopiero w tym wątku: super te kosze, ja bym się nie wahała i brała! napewno się przydadzą i to za taką cenę!

Dziewczyny dziękuję za gratulacje! (bo nie zdążyłam na poprzednim wątku)

AAA i dzięki za podanie strony do sklepu z materacykiem- już kupiony
Sofina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 20:13   #1387
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

A teraz uciekam obejrzeć nie wiem już który raz Gladiatora

Miłego weiczorku
Ja widziałam chyba z 15 razy, ale lubię i obejrzę po raz 16
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 20:14   #1388
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
tak piszecie o tych melodyjkach, az sama jestem ciekawa jak brzmią
nie chcesz wiedziec - ja to mowie ze to chinski niewypal. Marysia dostala toto pod choinke, o ile projektor fajowy, o tyle jak wlaczy melodyjke i zostawi, to mam ochote rzucic tym zolwiem o sciane to tak w skrocie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Ja od razu pisalam Perse, zeby nie wlaczala pozytywki, bo im cos nie poszlo chyba

Nie chcesz wiedziec
nie poszlo toz to by chyba i takie niemowle wyprowadzilo z rownowagi.

Moje dziecko pospalo od 18 do 19.30, zjadla kotlecika z ziemniakami i zaraz zacznie pewno broic

karolajn bez foty sie nie liczy

Ja jutro wstawie swoje koszule do szpitala i wtedy sie juz spakuje.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 20:14   #1389
Niunia20
Rozeznanie

mam problem ze swoim tż...
nie wiem chyba jakiś kryzys przechodzi...
w niczym nie chce mi pomóc jeśli chodzi o wybór rzeczy dla małego jak chcę mu coś pokazać to odwraca głowę.... a przecież to nasze wspólne zakupy... nie rozumiem go... może ma już dosyć mojego marudzenia przy podejmowaniu decyzji ale on też powinien zrozumieć mnie...
wasi partnerzy też są tacy obojętni ....
a teraz zostały te większe rzeczy łóżeczko materac wózek pościel... wszytko inne sobie wybiorę ale tu chciałabym żeby mi pomógł...
jedyne co wiem to to że chciał łóżeczko brązowe i całe w szczebelkach ja znowu białe z bokami krótkimi z płyty...

Edytowane przez Niunia20
Czas edycji: 2013-05-24 o 20:15
Niunia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 20:19   #1390
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 20:20   #1391
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Madi: mnie na podwyższone leukocyty w moczu gin przepisał urosept. dwa razy musiałam brać ale za każdym razem działał i po tygodniu wyniki były ok.

Cynamonowa: dużo zdrówka! co wyście z balonikiem razem robiły co? przyznać sie!

domciatko: z butelek Medela ze smokiem Calma tak mi polecano

Generalnie w tej książce o karmieniu piersią i na SR - była informacja, żeby do pół roku (przy karmieniu piersią) nie podawać innych płynów.

Mela: nie kupuję urządzenia do monitu oddechu, od lekarza usłyszałam i położnej również, że kupować warto w momencie, kiedy u dziecka wykryto problemy (albo jeszcze w ciąży albo po porodzie) z oddychaniem. Dodatkowo koleżanka (bardzo przewrażliwiona, bo po 3 latach starań z obiciem się o in vitro itd..) miała, używali i po tygodniu odpuścili, bo małe dziecko nie oddycha aż tak regularnie i mieli kilka nocy z głowy razem z małą, bo wyło... ale moim zdaniem warto i nie ma co się zastanawiać, jeśli są jakieś problemy...

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 20:23   #1392
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Wklejam obiecane foty Adasiowego Roana i fotelika
Foty kiepskie bo robione na szybko w garażu
za super wózio i fotelik

Cytat:

I jeszcze mały miksik
Cudne foty!

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
A ja pekam z dumy, ogarnelam prasowanie i zobaczcie efekt
wow jaki porządeczek,super to wygląda

EN wszystkiego najlepszego z okazji imienin

ps.lecę Was dalej nadrabiać
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 20:23   #1393
karolajn1987
Wtajemniczenie

foty zamknietej torby chcecie?:P

Mam ręczniki: 2 duze i jeden mały, kapcie, bella mama-x2, szlafrok, 3 koszule, wkładki laktacyjne, klapki pod prysznic i do chodzenia, podklady jednorazowe x10 szt, talerzyk i sztucce,kubek, pomadka do ust nawilzajaca, reczniki papierowe

kosmetyczka: przybory toaletowe( pasta,szczoteczka), chusteczki do demakijazu :P plyn do intymnej Bialy Jelen, zel pod prysznic, antyperspirant, krem do rąk

dla małej: 4 pieluchy tetrowe, linomag, pampersy i chusteczki nawilzane ( to mam z listy szpitala)

muszę dopakować Tantum Rosa jak przyjdzie i majty, psikadło, wodę dużą i butelkę mała z dziubkiem, coś słodkiego no i dokumenty

Edytowane przez karolajn1987
Czas edycji: 2013-05-24 o 20:37
karolajn1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 20:26   #1394
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
w niczym nie chce mi pomóc jeśli chodzi o wybór rzeczy dla małego jak chcę mu coś pokazać to odwraca głowę.... a przecież to nasze wspólne zakupy... nie rozumiem go... może ma już dosyć mojego marudzenia przy podejmowaniu decyzji ale on też powinien zrozumieć mnie...
a teraz zostały te większe rzeczy łóżeczko materac wózek pościel... wszytko inne sobie wybiorę ale tu chciałabym żeby mi pomógł...
jedyne co wiem to to że chciał łóżeczko brązowe i całe w szczebelkach ja znowu białe z bokami krótkimi z płyty...
moze jest mu ciezko i tez sie stresuje
co do wyprawki, wszystkie bibeloty, jakies tam ubranka, pierdólki kupowalam sama, nie pytalam Tż, jedynie przy wyborze łozeczka, wyszukałam 5 i powiedzialam, ze moze wybrac z tego które najbardziej mu sie podoba, a i wybral wanienke Natomiast wozek on juz sam wybrał, ja tylko powiedzialam, jakiego mniej wiecej nie chce... takze w tym dalam mu wolna reke.
Moj Tż długo pracuje i jeszcze obarczanie go tymi drobnymi rzeczami, gdzie dla faceta wszystko na jedno kopyto, bylo by ciezkie.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 20:30   #1395
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Karolajn: nieeee... pokazałaś fotek więc się nie liczy... nie strasz.. bo ja też zaraz za Tobą...a nadal się nie wzięłam.. a juz nawet MArgosia spakowała. drożdzowce z zakalcem też lubię szczególnie do herbatki, wiec możesz mi podesłać ta "nieudaną" część

iwona:
moja mama i teściowa też są zaskoczone że Igorek aż taki aktywny jest, bo one ze nami i naszym rodzeństwem nie pamiętają, aby aż takie ruchy dzieci wykonywały w brzuszkach

Ewusia: nie martw się laktacją po cc. Jak będziesz miała fachową opiekę laktacyjną to na pewno nie bedzie problemów)

kejt: czyli nadal zamieszanie w ZUS-ie? pewnie wszystko na pewno będzie jak juz dostaniesz kaskę na konto

Idzia: z paybackiem właśnie też sie zaprzyjaźniam, głównie przez zakupy w empiku, bo często tam zostawiamy kaskę. A muszę looknąć kto dołączył i jak wyglądam z punktami, bo może faktycznie coś można by juz wymienic.

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-05-24, 20:31   #1396
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
wow jaki porządeczek,super to wygląda
powiem ci ze nie spodziewalam sie az tak dobrego efektu

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2013-05-24, 20:31   #1397
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
eh..faceci chyba już tak mają
ja też większość sama ogarniam
Stary 2013-05-24, 20:35   #1398
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Madi: obiadek świetnie wygląda, zostawiliście aby popatrzeć, czy daliście radę się przełamać i to cudo zjeść?

Niunia: mężczyźni chyba aż tak się nie interesują ciuszkami itd... mój tylko zerknie mi przez ramię, czasem coś spojrzy, jak mu przyniosę, a tak jakoś specjalnie się tym nie interesuje. Pyta tylko czy wszystko mamy co potrzeba. A z tymi dużymi zakupami - wózek, łóżeczko nie chce też pomóc?

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-05-24, 20:36   #1399
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Madi: mnie na podwyższone leukocyty w moczu gin przepisał urosept. dwa razy musiałam brać ale za każdym razem działał i po tygodniu wyniki były ok.
dzieki za info właśnie dziś mi powiedział, zebym urosept kupiłą tak, ze oby pomogło

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 20:37   #1400
Rockyyy
Zakorzenienie

Własnie wróciłam z pogaduch zza ściany
Sąsiadka upiekła ciacho z jabłkami i potem siedziałysmy i smiałyśmy się z Laury jak skacze w brzuchu Szalenstwa dostała po ciachu
Stary 2013-05-24, 20:37   #1401
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Niunia moj tylko w pierwszej ciazy wybieral ze mna lozeczko i pozniej wozek drugi jak sie Mery urodzila. W tej, jak przychodzi paczka, to tylko pyta co to, zajrzy, da buzi i idzie. Nie wiem czy choc z jedna rzecza pomogl. Ale nie mam do niego zalu, wiem ze on ma inne sprawy na glowie i okazje do wykazania sie bedzie mial zaraz po porodzie.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2013-05-24, 20:37   #1402
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze Niunia, moze faktycznie ma kryzys...
Mój ostatnio mnie opierniczył, że ja chcę jechać na zakupy zwykłe a nie dzieciowe...i jak mu pokazuję jakie chcę łóżeczko to patrzy i się interesuje...ale wiesz każdy facet jest inny...

28.07.2013r.
Stary 2013-05-24, 20:39   #1403
mela1234
Zakorzenienie

Idę Małgosię uśpić i sama też się położę
Miłej nocki panie i panienki
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 20:42   #1404
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
foty zamknietej torby chcecie?:P

Mam ręczniki: 2 duze i jeden mały, kapcie, bella mama-x2, szlafrok, 3 koszule, wkładki laktacyjne, klapki pod prysznic i do chodzenia, podklady jednorazowe x10 szt, talerzyk i sztucce,kubek, pomadka do ust nawilzajaca, reczniki papierowe

kosmetyczka: przybory toaletowe( pasta,szczoteczka), chusteczki do demakijazu :P plyn do intymnej Bialy Jelen, zel pod prysznic, antyperspirant, krem do rąk

dla małej: 4 pieluchy tetrowe, linomag, pampersy i chusteczki nawilzane ( to mam z listy szpitala)

muszę dopakować Tantum Rosa jak przyjdzie i majty, psikadło, wodę dużą i butelkę mała z dziubkiem, coś słodkiego no i dokumenty

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Madi: obiadek świetnie wygląda, zostawiliście aby popatrzeć, czy daliście radę się przełamać i to cudo zjeść?

Niunia: mężczyźni chyba aż tak się nie interesują ciuszkami itd... mój tylko zerknie mi przez ramię, czasem coś spojrzy, jak mu przyniosę, a tak jakoś specjalnie się tym nie interesuje. Pyta tylko czy wszystko mamy co potrzeba. A z tymi dużymi zakupami - wózek, łóżeczko nie chce też pomóc?
zdazyłam fotę zrobć przed podaniem, a potem zostało zjedzone w trymiga

28.07.2013r.

Edytowane przez madi82
Czas edycji: 2013-05-24 o 20:44
Stary 2013-05-24, 20:43   #1405
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
A monitory oddechu kupijecie?
Mój brat ma i podobno już raz budził małego bo alarm wył. Ja chcę kupić właśnie po to, żeby nie latać co chwila do dziecka i sprawdzać czy oddycha. Przy Małgosi myślałam, że osiwieję!
Bardzo bym chciała ale nie mamy na to $ .Po cichu licze ze ktos nam sprezentuje albo juz z becikowego kupimy.
Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Rocky kochana nie wkurzają mnie takie pytania, więc bez obaw możesz mi je zadawać nawet codziennie jeśli masz ochotę U mnie bez zmian, na razie się chyba nic nie zapowiada. Ale czasami mam kłucia w szyjce więc może się skraca W poniedziałek mam wizytę to się okaże czy nic się tam nie szykuje, a chciałabym żeby już powoli coś ruszyło się do przodu Ale torby nadal nie spakowałam Czekam aż Margosia spakuje

I cieszę się kochana, że już w domku z Laurką jesteś

To co jakis czas bd Cie pytac co tam i jak tam No i zycze zeby niedługo cosik drgnęło i obyło sie bez wywoływania tylko tak..hm... serialowo-bedziecie sobie z Tzem siedziec przy herbatce,odejda wody,szybkie klucie w szpitalu
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość

Domi poprzednio też nie kupowałam bo uważałam, że zdędne, ale naprawdę męczące jest to wstawanie do dziecka na kontrolę czy na 100% oddycha. Przynajmniej dla mnie bo ja głupiomartwiąca jestem!
To ja tez bede taka martwiaca sie bo juz o tym mysle ze bd sie martwic hehehe Jak zostawałam czasem z malutką bratanicą Tza na 20 min to łaziłam i sprawdzałam czy dycha
Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
moj ma czkawke po 3-5 razy dziennie - lakomczuch ale ja tego uczucia nie lubie
Ja lubie,smiac mi sie chce z Laurki.Czasem ze dwa razy dziennie czka dziołszka
Cytat:
:

Jak leżałam w szpitalu, to widziałam, jak maluszki leżały w swoich łóżeczkach, zawinięte w pieluszkę i przewiązane czerwoną wstążęczką zawiązaną na kkardkę
sweet
Stary 2013-05-24, 20:45   #1406
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Własnie wróciłam z pogaduch zza ściany
Sąsiadka upiekła ciacho z jabłkami i potem siedziałysmy i smiałyśmy się z Laury jak skacze w brzuchu Szalenstwa dostała po ciachu
nie no ciacho z jabłkami, Wy mnie chcecie tu wykończyc
pizze, żelki, cola, szparagi, ciasta, rafaello, zakalce no jak tu z wami przetrwac ciąże
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 20:46   #1407
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Karolain: no to gratki za spakowanie!

Madi: no doczytałam właśnie,ze polecił urosept.

Zbieram się aby wrzucić mój zestaw do szpitala..ale siedzę na teł i tak się zastanawiam...generalnie będą 3 torby: na poród, na położnictwo i na wyjście. Ta ostatnia zostanie w domu, maz zabierze jak będzie mnie odbierał.

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-05-24, 20:48   #1408
enlevee
Zakorzenienie

hej, wróciłam dopiero do domu- byłam u Babci na obiedzie imieninowym z mamą, potem wróciłam do domu i pojechałam zatankować auto i z psem na spacer.. a zaraz zabieram się za burrito, więc robotniczy dzień mam

Później postaram się Was ponadrabiać, ale mam jedno ważne pytanie- czy ktoś wie co się stało ze skylie?? dawno Jej nie widziałam
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 20:52   #1409
Ewusia709
Zadomowienie

Zjadłam ciasto i kolacyjkę przygotowaną przez teściową, ( mam naprawdę wspaniałą teściową, tak się o mnie troszczy) zamówiłam kwiatki i czekoladki dla mojej mamy z okazji Dnia Matki.. a teraz zbieram się już do spania. Nadal kręci mi się w głowie TŻ nadal jeszcze nie wrócił z misji malowania, ale byłam przygotowana, że późno wróci więc już chyba nie będę czekać tylko się położę.
No i Tymuś się obudzil i się rusza cały brzuszek co chwilka, 21 to Jego pora zabawy, codziennie o tej porze jest aktywny

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 20:53   #1410
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
super że wracasz do zdrowia
pamiętasz jakiej firmy były te pyszne ciastka co jadłyśmy na warsztatach ?
Nietsety niepamietam Chyba na "s" się zaczynały,ale nie jestem pewna.

Ewusia709 Super,że wszystko się tak dobrze u was układa

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
kupujecie cążki do paznokci czy nożyczki?? oczywiscie paznokci maluszków
Mam cążki, bo sobie też obcinam tylko cążkami, jakoś nożyczkami nie umiem.

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
płyn do mycia butelek jest potrzebny??
Kupiłam 3 l. Jelenia do mycia butelek,zobaczymy jak się sprawdzi.

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Hej, juz jstem po dluuuuuuuuuuuuuuuuugim spacerze z mezem po dzialkach
Sto lat nie bylam na takim dlugim spacerze, a na dodatek z mezem i bez dzieci - ze 200 lat
Ogrodki sa 5 minut od nas autem, ale potem trzeba isc daleeeeeeko, zeby dotrzec do nich- bo sa oddalone od ulic i drog dojazdowych. Cisza, spokoj, tlen, ptaszynki spiewaja na wszystkie tony.
Widzielismy kilka jakby opuszczonych/ mocno zaniedbanych/ bez sladow bytnosci czlowieka w tym roku , ale czy sa jakies do wziecia "na pniu" to sie dopiero jutro dowiemy w Zarzadzie.
Info dla Wroclawianek - i nie tylko - wpisowe okolo 150 pln, roczna oplata za dzierzawe najwiekszego metrazu (510m2) - ciut ponad 200 pln
Laski, jesli "kupowalyscie" prywatnie, to po prostu placilyscie tzw. odstepne, zgaduje po kwotach - fakt, jest mnostwo ogloszen takich.
Jesli nam sie nie uda bezposrednio wydzierzawic, to moze tez odkupimy dzierzawe - ale szkoda kaski, skoro mozna za 150 pln wynajac ruinke i za zaoszczedzone tysiace przemienic ja w ogrodek marzen
Jestem dotleniona, ledwo zywa, podekscytowana i szczesliwa. Komary nas prawie zezarly do kosci, ale nic to.
I kocham mojego meza przestrasznie, i dziewczynki . Oczyma wyobrazni juz je widzialam na boso w tej trawie, w bialych prostych sukieneczkach, z biedronkami i motylkami wkolo (ZADNYCH KOMAROW!!!). Moje rusalki kochane. Oczywiscie wiem, ze w zyciu nie stapna boso w trawe, bo mrowka, ale obrazek byl sielski i uroczy i bardzo chcialabym taka dzialeczke juz miec!!!!!!
Moglabym tam piechotka chozic z wozkiem nawet !!!
Oj tak, działka fajna sprawa jak się w bloku mieszka My mamy na działkę 15min spacerkiem, na komary są sposoby-polecam kadzidełka odstraszające, naprawdę działają. Dla mnie największym minusem działek są pająki i brak wc Tzn jest wc jedno wspólne w budynku zarządu działek,ale jak raz tam weszłam i zobaczyłam pająki mutanty to stwierdziłam że już wolę iść do lasu za potrzebą (a las naprzeciwko,więc niedaleko)

karolajn1987 za spakowanie torby

Dziewczyny lecicie z tymi postami jak szalone

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości