Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-24, 20:05   #1021
ILLUSION
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
aaaa co mi mówił mąż
Mówi mi że w nocy Miś o 12 się obudził już na karmienie i płakał. On mnie trzy razy budził a ja nie słyszałam że dzieć mi płacze. Dopiero za 3 razem mnie obudził podobno się go pytałam czego chce ode mnie
Wcale tego nie pamiętam Nie wiedziałam nawet jak Michał w naszym łóżku się znalazł.
Nastąpiło przeciążenie materiały po prostu

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Już myślałam, że nikt nie zauważył i poczułam się jak gorsza matka Dzisiaj uspałam ją w szelkach, zobaczymy co będzie... Tak strasznie mi Jej szkoda
fewciu za takie myślenie. Już Ci mnóstwo razy powtarzałyśmy że NIE WOLNO Ci nawet przez moment tak pomyśleć bo jesteś fantastyczna matką! A ja np. się nie odnosiłam do tego bo nie wiedziałam co napisać bo po pierwsze nie znam się na tym od strony ortopedycznej a po drugie ciężko jest coś doradzać jak się nie jest w tej ciężkiej sytuacji, bo pisać można a co by się zrobiło gdyby chodziło o swoje dziecko to nikt nie wie jeśli tego nie doświadczy :gasiu:
Stary 2013-05-24, 20:06   #1022
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Bokeh a propo Lidla, nie wiem czy doczytałaś jak kiedyś pisałam, że Cię widziałam jak wracałaś z Lidla Ale to już jakiś czas temu było
A foremka fajna, ciekawe czy lody wyjdą
o kurde jestem obserwowana

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Bokeh-jutro dam Ci przepis bo w chwili obecnej Oskar nie śpi i mąż (kasztan jeden ) mnie wkurzył
:P:P
Stary 2013-05-24, 20:08   #1023
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
Mąż był w polskim sklepie i właśnie delektuję się redsikiem grejpfrut-ananas
Pyszny
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Uff nie jestem sama teraz to juz w ogole poczulam sie jak spasla zebra patrzac sie na Blogerke A idz Ty cholero nie czysta zbrzydnij! Joke'as taki, czysta zazdrosc No zzera mnie kurna od srodka

Baby najdrozsze, chce zmienic kolor scian w salonie. Jako ze mamy takie penisowe meble i kolor ktory mi sie marzy nie pasuje do nich mysle - jaki? Chcialam wlasnie ten braz "cynamonowy deser" Duluxa ale spojrzalam na meble i nichuja nie bedzie pasowac
Nie pasuje Ale co ja się tam znam
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
moja dziś w tym temacie przeszła samą siebie !! mama przyszła mi pomóc w domu bo ona ciągle na rękach!
Hah meduzza ja znając mnie pewnie bym podejrzewała te czekoladki ten koleś ma jeszcze przyjść po iluś dniach na koejną ankietę?
Coś jeszcze miałam pisać ale....zpoamniałam
Przyjdzie za 8 dni
A ja nie wiem o co cho ale J. mi zasnęła snem nocnym o 18.30.... No to ja czekam, czekam, czeeeekam ale się wkurzyłam i na śpiocha ją nakarmiłam a ta nawet nie raczyła oka otworzyć
Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
nie przesadzajcie juz
Nie przesadzamy To Ty przesadzasz, jak można być taką laską wśród nałogowych zajadaczy bonitek
A te zdjecia w turkusowym bikini W ogóle to piękne miejsca (Chorwacja?)
Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Kojarzę, ale z racji tego, że ona była z Enfamilu to jej nie ufam bo ona pewnie tak gadała, żeby ludzie kupowali po 6 miesiącu mm bo reprezentowała tego producenta i chciała to zareklamować. A jak się poczyta trochę na ten temat to wszyscy zalecają karmić jak najdłużej i właściwie wcale tego mm nie trzeba podawać. Wnerwiło mnie trochę to jej gadanie bo pewnie ktoś tam uwierzył w to, że po 6 miesiącu mleko matki jest bezwartościowe i pod jej wpływem może przestać karmić. Ale o to chodziło, żeby zarobić na mm Wtedy jeszcze mnie to średnio interesowało, teraz bym jej powiedziała, że głupoty wygaduje
:
A idź Ty! wstydu nie mają. Może w szpitalach (tych co każą dokarmiać od razu) też mają jakieś układy z bebilonem
Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Hej, oddzywam się tylko że żyję, choć padam na pysk.... cały strych posprzątałam (na raty bo Maja co chwilę się budziła)... Karinki wścieklizna nie opuszcza TŻ ma weekend już więc pewnie nie będę miała czasu się odezwać... buziole
Współczuję trudnego okresu z Karinką
Cytat:
aaaa co mi mówił mąż
Mówi mi że w nocy Miś o 12 się obudził już na karmienie i płakał. On mnie trzy razy budził a ja nie słyszałam że dzieć mi płacze. Dopiero za 3 razem mnie obudził podobno się go pytałam czego chce ode mnie
Wcale tego nie pamiętam Nie wiedziałam nawet jak Michał w naszym łóżku się znalazł.
Chyba byłaś padnięta mocno. Mnie się takie coś zdarzyło w 3 dobie po porodzie.

TŻ dopiero z pracy wraca Bokeh współczuję Ci z całego serca, że Ty masz tak codziennie. Facet wraca zmęczony, tylko zje i spać A my powinnyśmy chodzić spać wcześnie, bo od rana dzieciaki buszują i nawet nie ma czasu na rozmowę czy pobycie razem.

Głupia jestem, naoglądałam się blogerki, ponarzekałam a teraz cheetosy wpieprzam. No żałosna jestem na maxa
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 20:11   #1024
ania13.03
Zadomowienie

Dzieki dziewczyny

blogerko dolaczam do ochow i achow. Piekna jestes! Nie moge sie napatrzec

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 20:11   #1025
charlizz
Zadomowienie

Cytat:

Już myślałam, że nikt nie zauważył i poczułam się jak gorsza matka Dzisiaj uspałam ją w szelkach, zobaczymy co będzie... Tak strasznie mi Jej szkoda

Podobno właśnie w Siedlcach nie jest trudno zdać
Kochana, jesteś NAJLEPSZĄ MAMĄ DLA BLANKI troszczysz się o nią, martwisz. Bedzie szczęśliwa, a nawet już jest zapewne że ma takich rodziców jak Ty i M.

CO? Może jak ktoś z Siedlec jest i zna miasto to ok, ale jak my z Mińska dwa razy w Siedlcach jestesmy przed egzaminem to masakra, tam jest tyle pułapek, jednokierunkowe, KOŚCIÓŁ NA RONDZIE
a egzaminatorzy to chamy, mnie tak podpuszczał stary gruby pryk, ale się nie dałam, bo jak zdałam plac to miałam wy....☠☠☠ane, bo na mieście to nie wstyd oblać ale moj znajomi to po n razy próbowali i takie głupie oblewanie za byle co, ileż się osluchałam to nawet nie marzyłam, że zdam za pierwszym razem, choć przyznam, że dobrze jeździłam, bo mnie tata od gimnazjum uczył i mając 16 lat siadałam za kółkiem , on obok i wszedzie jeździlismy
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 20:13   #1026
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Ja jednak wolę dać jakieś owoce ze słoiczka w ramach posiłku a do picia wodę....

http://www.bangla.babyonline.pl/zdje...527_1_5376.jpg ja wolę te zwykłe, nie pełnoziarniste ale nie znalazłam zdjęcia a dwa rodzaje są.

U mnie jeszcze dzielimy słoiczek na 3 więc to za mało żeby zastąpić posiłek.

Pstryczkowa nakupowała tyle dzieciowych rzeczy że naczepę od tira by załadowała i za przesyłkę jej wyszło jakieś milion pińcet

A jeśi mogę zapytać to czemu Twoja siostra mieszka z Wami? Może pisałaś a coś przeoczyłam
I bardzo dużo zrobiłaś wczoraj
aj ja taka malo zorganizowana jestem i czesto miewam doła
siostra mieszka ze mna bo Mama się wyprowadzila bo chce wyjechac do Niemiec a Ona w sensie siostra chciała na razie tutaj ze mną być, a moj Tata chory jest, ale odwiedza go czesto on tez do nas przychodzi

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Dopiero ochlonelam... Mialam spotkanie trzeciego stopnia z grzechotnikiem!! Na 100m pod gore z wozkiem rekord swiata pobilam
ja pierdu, i jak tu dziecko pozniej samo wyslac na podworko zeby sie pobawilo

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Podczytuje was od rana ale nie idzie nadrobic - nie poddaje sie dalej

maly ma dzis 4 miesiace bidus widac ze ga zabki mecza bo marudzi i ze zloscia wpycha raczki do buzi...
gratki za 4 miechy

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
kolejne do kolekcji śpiochowej mojej ciućki
robione przed sekundą
piknie

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Hej kobitki
Wróciliśmy on neurologa Wojtuś musi mieć rehabilitację metodą Bobath, ma ZOKN umiarkowanego stopnia. Cel terapii to przywrócenie prawidłowego napięcia i elastyczności tkanek miękkich,poprawa proprio recepcji. Lekarka żadnych badań z krwi nie zleciła bo nie ma takiej potrzeby. Za trzy tygodnie mamy przyjść do kontroli i zobaczy czy rehabilitacja pomogła. Trochę mi ulżyło bo już się bałam najgorszego ale kazała być spokojnym bo rehabilitacja mu pomoże.
Dziękuje wszystkim za trzymanie kciuków jesteście kochane

Wiecie dziewczynki że świętujemy w niedzielę to dotyczy się pierworódek jestem mega heppy że takie święto w końcu będę przeżywać jako 100% mama
no to super zobaczysz, ze wszystko bedzie dobrze rehabilitacja na pewno pomoze

Cytat:
Oto mój Wojtuś
piekny kawaler

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Do oballowego albumu
piknie

a co do tych sloiczkow to wkurza mnie zekupuje brokuł z ziemniaczkmai czy inne a tam brokul 27% ziemniaki 21% a reszta ta jakas maka ryzowa itp taka samo te dania z mieskiem ryz z indykiem a indyka 8% i w sumie placi sie za wode i make ryzowa

dlatego bede robic sama pozniej, tylko jak lepiej warzywa w warzywnikau czy te mrozone? ale ws umie to i te i te niewiadomo z jakiego zrodla

co myslicie??

charlizz z suszarka tak samo robie hehe

Blogerko wszystkiego najlepszego

Mąz byl na zakupach i kupil sukieneczke dzidzi i takie lajkry ze spodniczka zaplacil 60zł a kupił za małe praktycznie już 62 rozmiar
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 20:14   #1027
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Głupia jestem, naoglądałam się blogerki, ponarzekałam a teraz cheetosy wpieprzam. No żałosna jestem na maxa
leżę i kwiczę

Laurka, Illusion, dziękuję za zaproszenia
ps. dobrze Was zidentyfikowałam?
Stary 2013-05-24, 20:14   #1028
Wisienka_0809
Rozeznanie

Blogerko, a ja też Ci coś powiem. Nie dość, że ciało masz zaje.biste, to jeszcze twarz bardzo ładną. Nie jakąś wychudzoną, tylko taką fajną, okrągłą (w sensie pozytywnym). W ogóle, to zdecydowanie za mało zdjęć bez okularów.

Edytowane przez Wisienka_0809
Czas edycji: 2013-05-24 o 20:22
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 20:14   #1029
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
o tak, mialam te same mysli
a te zdjęcia w kostiumie kąpielowym-->
Zgadzam się
Blogerko śliczna jesteś

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
Mąż był w polskim sklepie i właśnie delektuję się redsikiem grejpfrut-ananas
Piłam ostatnio

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przepraszam Was, nie mam dzisiaj mozliwosci pisania z Wami ale musialam przyjsc sie Wam pochwalic
Mamy pierwszy obrot na brzuszek! Jestem taka dumna
za obrót

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Hej, oddzywam się tylko że żyję, choć padam na pysk.... cały strych posprzątałam (na raty bo Maja co chwilę się budziła)... Karinki wścieklizna nie opuszcza TŻ ma weekend już więc pewnie nie będę miała czasu się odezwać... buziole
Stary 2013-05-24, 20:14   #1030
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
podczytuje, ale mam takiedo doła jak stąd na Madagskar....... nic mi sie nie chce, tylko zupę nawinie ugotowałam, z dzieciem sie bawie (teraz spi), dosyc mam tej sytuacji, omijamy sie jak dwa walczace tygrysy, nie odzywamy sie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ja sloiczek daje rano, jakos tak mi najlepiej. dam cyca, po jakiejs godz daje mu sloiczek i po tym usypia. wieczorem dawalam zazwyczaj mm ale nieraz ma focha na butle i wczoraj podalam mu kleik na tym mleku bo mi bylo szkoda wylac. i pieknie zjadl prawie wszystko. tak wiec nie daje 2 sloiczkow jak narazie.
ale dobre pytanko - niech sie doswiadczone mamuski wypowiedza jak to sie robi [COLOR="Silver"]
ale 2 słoiczki daje się później
tu fajnie podane: https://www.bobovita .pl/assets/Uploads/schematkarmoenie-piersia.pdf

spacja do usunięcia

czyli w 7, 8 i 9 mcu dajecie przykładowo:

śniadanie - pierś
2 śniadanie - może być kaszka lub owoc/sok owocowy przecierowy, przy czym owoc może być słoiczkowy/blenderowy albo w kawałku np. do siateczki owocowej
obiad - jeśli podajecie gluten, to do obiadku można dorzucić go trochę w postaci kaszki jakiejś (i do obiadku co 2 dzień pół żółtka ugotowanego)
podwieczorek pierś, lub jeśli nie było owocu/soku - owoc/sok
kolacja pierś lub jeśli nie było kaszki - kaszka (kaszki absolutnie nie trzeba podawać, można, ale to nie jest obowiązek)
noc pierś

---------------------
do tego prawdopodobnie w 8-9mcu dziecko pozna smak chrupek kukurydzianych to jest taka fajna przekąska np do wózka, jeśli dziecko marudzi :d no i wielka frajda dla dziecka, bo może samo w rączce trzymać i jeść. Oczywiście nie mówimy o połowie paczki na raz Agatka jak dorwała takie 2 dłuuugie chrupki, takie pałki, to ja to traktowałam jako podwieczorek na przykład.

Ale 5 i 6 miesiąc to tylko 1 posiłek, ew. rozcieńczony najlepiej sok do picia w upały (tzn. lepsza woda rzecz jasna, ale jak dziecko ewidentnie pluje wodą a upał naprawdę wielki i dziecko nie chce samej piersi...)

Ja Agatce jeszcze tak robłam, że np. dostała już słoiczek, ale potem jadłam np. winogrona - to wyciskałam do buzi prosto troszkę soku dla posmakowania.

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Kija, wysłałam.

Dziewczyny, jakbym chciała mojej dzieci podać na noc mleko + kleik, to jak to zrobić? Do butelki z mlekiem wsypać nieco kleiku, czy jak? Jestem na razie zielona. Kleik kukurydziany, tak na marginesie.
tak, ale musisz smoczek miec inny - X lub Y, róznie firmy mają, to jest specjalnie do kaszek

Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Czas edycji: 2013-05-24 o 20:16
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 20:15   #1031
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Lubcia, powodzenia na rehabilitacji, trzymamy kciuki, będzie dobrze

widziałam wspominki komunijne to i ja opowiem swój.
to, że zawsze chciałam miec suknie z kołem koniecznie to juz pomine. i tak nie kupili mi takiej jak chciałam, bo wszytkie kolezanki miały większe i byłam bardzo smutna z tego powodu i na domiar złego jak siedzielismy w lawkach i chodził fotograf robił zdjęcia to ja siedziałam w tej ławce na wielkim fochu bo myslałam ze on robi innym dzieciom a nie mi, bo mi rodzice fotografa nie wynajeli
okazało sie, że on robił wszystkim, bo był opłacony i kazde dziecko miało fote strzeloną
a ja na każdej mam mine jak kot srający na pustyni, bo byłam obrazona, że niedość, że mam małe koło w kiecce to jeszcze brak fotografa

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 20:15   #1032
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:

Nawet tak nie pisz, jesteś wspaniałą matką!

Cytat:
Nastąpiło przeciążenie materiały po prostu
Oj tak, wykończona byłam. Nie zdarzyło mi się to od pobytu z Misiem w szpitalu, tam mnie ze dwa razy budziła mama chłopca z którym miś leżał, ja ją też ze 2 razy budziłam. Oby dziś ładnie spał a jutro miał lepszy dzień.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 20:16   #1033
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Charlizz a skąd Ty jesteś dokładnie?
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 20:17   #1034
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
charlizz z suszarka tak samo robie hehe

Mąz byl na zakupach i kupil sukieneczke dzidzi i takie lajkry ze spodniczka zaplacil 60zł a kupił za małe praktycznie już 62 rozmiar
hehe a myślałam, że jakaś głupia jestem, bo już mnie tu baby wysmiały tż też zawsze się pukał w czoło, a potem wskakiwał pod koldrę i "daj trochę"

o kurka, szkoda z tym ubrankiem, może mozna zwrócić lub wymienić rozmiar??
Stary 2013-05-24, 20:17   #1035
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:

Ja Doritos

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-24, 20:18   #1036
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Pyszny

Przyjdzie za 8 dni
A ja nie wiem o co cho ale J. mi zasnęła snem nocnym o 18.30.... No to ja czekam, czekam, czeeeekam ale się wkurzyłam i na śpiocha ją nakarmiłam a ta nawet nie raczyła oka otworzyć

Nie przesadzamy To Ty przesadzasz, jak można być taką laską wśród nałogowych zajadaczy bonitek
A te zdjecia w turkusowym bikini W ogóle to piękne miejsca (Chorwacja?)

A idź Ty! wstydu nie mają. Może w szpitalach (tych co każą dokarmiać od razu) też mają jakieś układy z bebilonem

Współczuję trudnego okresu z Karinką

TŻ dopiero z pracy wraca Bokeh współczuję Ci z całego serca, że Ty masz tak codziennie. Facet wraca zmęczony, tylko zje i spać A my powinnyśmy chodzić spać wcześnie, bo od rana dzieciaki buszują i nawet nie ma czasu na rozmowę czy pobycie razem.

no, czsto jest tak że on przyzjdzie ja juz padam na pysk pogdamy z 30minut godzine ja ide spać on potem przychodzi jak już spie, rano to tyl co przed wyjsciem moze z 30 minut sie widzimy bo jednak jak najdluzej oboje chcemy pospac i zawsze jak rano zamykam za nim drzwi to czuje taka dziwną pustke, po prostu czuje ze w ogóle go nie miałam ;( mam już tego dosyć... jeszcze w takie dni jak ten ze Hania mnie wykańcza, płakać mi sie chce...
Stary 2013-05-24, 20:19   #1037
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Pyszny

Na czerwono- wiem, ze nie pasuje dlatego blagam o pomoc, bo sie w☠☠☠☠ie i kupie nowe meble tyle ze rzecz w tym, ze aktualnie na nowe mnie nie stac haha wiec zostaje farba inna :P

Co do zmeczenia po porodzie i niemoznosci dobudzenia. Mialam tak ponad 2 tygodnie. TZ za nic nie mogl mnie dobudzic, byl w szoku ze mala sie drze jak opetana a ja nic. Tyle, ze ja lezalam 2 tygodnie w szpitalu moze dlatego?

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 20:20   #1038
Wisienka_0809
Rozeznanie

Fewciu. Za takie pierdzielenie oczywiście karny !
A co do tych szelek: ile czasu jeszcze Blanka musi je nosić? I te 3-4 godziny w ciągu dnia bez nich mogą mieć taki duży wpływ na cały efekt?
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 20:24   #1039
Konto usunięte

Cytat:
Wiesz pogoda nie sprzyja spacerom więc pewnie nie przystopujemy

A z tymi czekoladami to nieźle. Wymarzona robota jak dla mnie. Było im mój adres podać

oj tam nie sprzyja, ja dzisiaj 2h łąziłam w deszczu poszliśmy z mężem po Agu do przedszkola, potem mzawka, ale plac zabaw zaliczony, a Dorka spała długo jak nigdy w dzień

Cytat:
Nie wiem, cykam sie troche. Tam jest napisane ktorego dnia mam zjesc jaka. Moze to eksperyment jaki?
jedz! wygląda smakowicie

Cytat:
Hej kobitki
Wróciliśmy on neurologa Wojtuś musi mieć rehabilitację metodą Bobath, ma ZOKN umiarkowanego stopnia. Cel terapii to przywrócenie prawidłowego napięcia i elastyczności tkanek miękkich,poprawa proprio recepcji. Lekarka żadnych badań z krwi nie zleciła bo nie ma takiej potrzeby. Za trzy tygodnie mamy przyjść do kontroli i zobaczy czy rehabilitacja pomogła. Trochę mi ulżyło bo już się bałam najgorszego ale kazała być spokojnym bo rehabilitacja mu pomoże.
Dziękuje wszystkim za trzymanie kciuków jesteście kochane

Wiecie dziewczynki że świętujemy w niedzielę to dotyczy się pierworódek jestem mega heppy że takie święto w końcu będę przeżywać jako 100% mama
bardzo się cieszę, że to do rehabilitacji ładnie
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 20:28   #1040
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
o kurde jestem obserwowana
:P
Inkwizycja działa

Cytat:
fewciu za takie myślenie. Już Ci mnóstwo razy powtarzałyśmy że NIE WOLNO Ci nawet przez moment tak pomyśleć bo jesteś fantastyczna matką! A ja np. się nie odnosiłam do tego bo nie wiedziałam co napisać bo po pierwsze nie znam się na tym od strony ortopedycznej a po drugie ciężko jest coś doradzać jak się nie jest w tej ciężkiej sytuacji, bo pisać można a co by się zrobiło gdyby chodziło o swoje dziecko to nikt nie wie jeśli tego nie doświadczy :gasiu:
Chodziło mi o to, że poczułam się źle, że była bez szelek całą noc..

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Kochana, jesteś NAJLEPSZĄ MAMĄ DLA BLANKI troszczysz się o nią, martwisz. Bedzie szczęśliwa, a nawet już jest zapewne że ma takich rodziców jak Ty i M.

CO? Może jak ktoś z Siedlec jest i zna miasto to ok, ale jak my z Mińska dwa razy w Siedlcach jestesmy przed egzaminem to masakra, tam jest tyle pułapek, jednokierunkowe, KOŚCIÓŁ NA RONDZIE
a egzaminatorzy to chamy, mnie tak podpuszczał stary gruby pryk, ale się nie dałam, bo jak zdałam plac to miałam wy....☠☠☠ane, bo na mieście to nie wstyd oblać ale moj znajomi to po n razy próbowali i takie głupie oblewanie za byle co, ileż się osluchałam to nawet nie marzyłam, że zdam za pierwszym razem, choć przyznam, że dobrze jeździłam, bo mnie tata od gimnazjum uczył i mając 16 lat siadałam za kółkiem , on obok i wszedzie jeździlismy
Mnie też dziad podpuszczał!
A nie możecie mieć więcej jazd w Siedlcach??

Cytat:

a nie możecie wymienić??
Stary 2013-05-24, 20:29   #1041
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Wlasnie, bedziesz dodawac tluszcze do sloiczkow?
Ja chcialam wlaczyc oliwe z oliwek albo olej rzepakowy, ale w sumie kiedy? Chyba dopiero do zupek?
ale te zupki słoiczkowe/obiadki przeważnie mają już tłuszcz

Dorotka jadła dzisiaj jarzynową :d bobovity, tam jest marchew, ziemniak i por + olej rzepakowy smakowało i nawet nie capilo bardzo

Cytat:
Oto mój Wojtuś
bardzo ładny synek

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Do oballowego albumu
genialna mina pt.: no to i ja się chwalę obalem

Cytat:
Są jakieś kaszki/kleiki od 4 miesiąca a nie PO 4 miesiącu?
nie ma

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Nawijko Znalazłam w necie fote tych ciasteczek. Francuskie o smaku maślanym. MATKO JAKIE ONE PYSZNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!
noooo pyszności
Stary 2013-05-24, 20:31   #1042
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak nie wyrzucił paragonu to może można wymienić na większe?
Cytat:

Cytat:
Oj tak, wykończona byłam. Nie zdarzyło mi się to od pobytu z Misiem w szpitalu, tam mnie ze dwa razy budziła mama chłopca z którym miś leżał, ja ją też ze 2 razy budziłam. Oby dziś ładnie spał a jutro miał lepszy dzień.
Życzę Ci tego
Cytat:
hehe a myślałam, że jakaś głupia jestem, bo już mnie tu baby wysmiały tż też zawsze się pukał w czoło, a potem wskakiwał pod koldrę i "daj trochę"
o matulu
Stary 2013-05-24, 20:31   #1043
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
leżę i kwiczę

Cytat:
no, czsto jest tak że on przyzjdzie ja juz padam na pysk pogdamy z 30minut godzine ja ide spać on potem przychodzi jak już spie, rano to tyl co przed wyjsciem moze z 30 minut sie widzimy bo jednak jak najdluzej oboje chcemy pospac i zawsze jak rano zamykam za nim drzwi to czuje taka dziwną pustke, po prostu czuje ze w ogóle go nie miałam ;( mam już tego dosyć... jeszcze w takie dni jak ten ze Hania mnie wykańcza, płakać mi sie chce...
Zawsze Cię podziwiam ( i inne dziewczyny w podobnej sytuacji) że macie siłę cały dzień same zajmować się dzieckiem. Ja padam po 8 godzinach
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 20:34   #1044
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
biedactwo Poproś Go o jeden dzień dla Was... Zaraz długi weekend, to będzie dobrze, pobędziecie może troszkę razem.

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Fewciu. Za takie pierdzielenie oczywiście karny !
A co do tych szelek: ile czasu jeszcze Blanka musi je nosić? I te 3-4 godziny w ciągu dnia bez nich mogą mieć taki duży wpływ na cały efekt?
Kochana lekarz powiedział, że do połowy sierpnia Mówił, że każda minuta może mieć wpływ, ale ile w tym prawdy to nie wiem. Ale jak widzę, jak się męczy i jak bardzo płacze, to Jej zdejmuję na chwilkę. Jednak usprawiedliwiam się tym, że nie marnuje czasu, bo wtedy ją myk na brzuszek.
Stary 2013-05-24, 20:35   #1045
charlizz
Zadomowienie

Cytat:

Mnie też dziad podpuszczał!
A nie możecie mieć więcej jazd w Siedlcach??
wiesz ciężko z tym, bo dojechać do Siedlec to godzina z Mińska, a dla takiego kursanta to i póltorej. W obie strony to już 3. Po Siedlcach godzinka (co to jest tak naprawdę...) i już 4 h masz w plecy jednego dnia. A na trasie to się nic nie uczysz, bo jedziesz, jedziesz, jedziesz prosto...
w sumie zawsze biorą dwóch kursantów jak już jadą, wtedy jeden kieruje w jedna, drugi z powrotem po miesćie jeden, potem drugi.... ale i tak zabierają przed samym egzaminem ze dwa razy w porywach do trzech i na tym koniec.

Mi instrukor powiedzial, że bylam jego najlepszym kursantem swoją drogą - podobał mi się ale miał dwójkę dzieci ;]
Stary 2013-05-24, 20:38   #1046
s i l v e r
Zakorzenienie

Blogerko, przeglądam twoje zdjęcia na fb i powiem Ci tak....gdybym była facetem to............. wrrrrrrrrrrrrr
Stary 2013-05-24, 20:38   #1047
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Zawsze Cię podziwiam ( i inne dziewczyny w podobnej sytuacji) że macie siłę cały dzień same zajmować się dzieckiem. Ja padam po 8 godzinach
ja też podziwiam!

Fewciu, nie martw się, czasem dzidzia musi odpocząć przecież od tego... tyle czasu się męczy, że może te kilka minut.... aj, oby do sierpnia w takim razie
Stary 2013-05-24, 20:41   #1048
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
wiesz ciężko z tym, bo dojechać do Siedlec to godzina z Mińska, a dla takiego kursanta to i póltorej. W obie strony to już 3. Po Siedlcach godzinka (co to jest tak naprawdę...) i już 4 h masz w plecy jednego dnia. A na trasie to się nic nie uczysz, bo jedziesz, jedziesz, jedziesz prosto...
w sumie zawsze biorą dwóch kursantów jak już jadą, wtedy jeden kieruje w jedna, drugi z powrotem po miesćie jeden, potem drugi.... ale i tak zabierają przed samym egzaminem ze dwa razy w porywach do trzech i na tym koniec.

Mi instrukor powiedzial, że bylam jego najlepszym kursantem swoją drogą - podobał mi się ale miał dwójkę dzieci ;]
o proszę

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

czarliz dziękuję

Lecę spać, bo nie wiem jaka noc przede mną...

Stary 2013-05-24, 20:43   #1049
calawdeszczu
Wtajemniczenie

laski,
pokażę Wam najnowszą ZABAWKĘ mojego dziecka

proszę!
czy Wasze dzieci też mają takie pomysły co tam oball, są lepsze rzeczy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2228.jpg (85,2 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2220.jpg (79,4 KB, 29 załadowań)

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 20:44   #1050
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Uff nie jestem sama teraz to juz w ogole poczulam sie jak spasla zebra patrzac sie na Blogerke A idz Ty cholero nie czysta zbrzydnij! Joke'as taki, czysta zazdrosc No zzera mnie kurna od srodka

Baby najdrozsze, chce zmienic kolor scian w salonie. Jako ze mamy takie penisowe meble i kolor ktory mi sie marzy nie pasuje do nich mysle - jaki? Chcialam wlasnie ten braz "cynamonowy deser" Duluxa ale spojrzalam na meble i nichuja nie bedzie pasowac
Stalowoszary, jasny, złamany łososiem.

http://www.dekoral.pl/produkty/p/de135-akrylit-w-kolor

ostatni-szary platynowy
i łososiowy albo morelowy krem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości