|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Spadam bo synek jęczy a ja nie lubie jak moje dziecko "cierpi"
|
|
|
|
#1532 |
|
Zakorzenienie
|
Ale słodkości, i jaki on już duży chłopak.
|
#1533 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Jaki słodziak? Co ile miałyście/macie wizyty w ciąży? Dziewczyny ci znajomi co chcą nam te rzeczy do dziecka przyjadą do nas jednak jutro Troche się boje wziąść te rzeczy przed wizytą,ale tż jest pewny że będzie dobrze i mówi"Bierzemy w sobote i już".Przygotuje jakąś sałatke my z koleżanką się jakiegoś soczku napijemy(bo ona autem)a chłopaki po piwie
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
później jak miałam mieć rzadziej to zawsze coś się działo albo coś mnie niepokoiło więc i tak byłam co 2 tyg ale oczywiście na NFZDobrze że bierzecie te rzeczy traktuj to z nadzieją a nie strachem. Ja w drugiej ciąży odrazu wpisałam się w wątek mamuś-na przekór bo w pierwszej ciąży się bałam i co?...
|
|
|
|
|
#1535 | |
|
Zakorzenienie
|
Co ty nam tu tak mało piszesz kiciu co??
Jak Marcelek??![]() Cytat:
Synek śliczny Iza: Ja miałam wizyty co 3 tyg, jak coś się działo, to wtedy dzwoniłam i mnie brał, Jak szyjka się skracała to co 2 tyg a potem znów co 3. Teraz mam co 2
|
|
#1536 |
|
Zadomowienie
|
Cudowny syn
Iza bierzcie te rzeczy, tz ma rację! Niech czekają na dzidzie
|
#1537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Luna boze jaki ten twoj syncio jest przeslodki przynajmniej tak na fotce w bujaczku widac
|
|
|
|
|
#1538 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Mój małż chyba się czymś struł albo obżarł się na wieczór kotletami, bo dziś mu niedobrze. Może jest w ciąży . Poszedł spać. Mała też spi w łóżeczku. Po karmieniu ją odłożyłam, położyłam na boku i ale gdzie tam, zaczęła machać rączkami, głową, bym musiała stać koło niej i trzymać jej łapki, aż zaśnie. To ją położyłam na brzuchu. I w ciągu 2 minut zasnęła, nawet o smoczku zapomniała. Magbes - dostałaś stanik? Lidka ma to samo. Czkawkę ma czasami 4 razy w ciągu dnia. Jeju, jaki śliczny. Już oczka ma takie klarowne a nie takie jak po urodzeniu, zamglone. Na tym leżaczku ślicznie wyszedł. Ja zaraz coś wstawię, ino poszukam.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
#1539 |
|
Zakorzenienie
|
Cioci cukiereczek
Jakoś tam samo wychodzi.... ![]() Marcelek się wypina i przegina i tyle wiem. Brakuje mi kopniaków, ale ma za mało miejsca już...Jest wciąż główka do góry...i obawiam się, ze tak zostanie ![]() We wtorek będą mebelki do pokoju i we wtorek malujemy pokoje Ty się szykuj młoda do porodu |
|
|
|
#1540 |
|
Zakorzenienie
|
co 4 tygodnie ![]() dziękuję Kochane za wypowiedzi o tarczycy |
|
|
|
#1541 |
|
Zadomowienie
|
No to kilka zdjęć.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka Edytowane przez IsiaG Czas edycji: 2013-06-06 o 17:22 |
|
|
|
#1542 |
|
Zakorzenienie
|
kolejna mala slicznotka
|
|
|
|
#1543 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1544 |
|
Zakorzenienie
|
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1545 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mamy z aventa i butelka jest ok ale jak nie jej chwycic (żadnej bo juz paru próbowałam, poprostu guma to nie cyc) to leje mu się to mleko a on nie połyka tylko krzyczy i się dławi... ale jak już chwyci to je ładnie do końca tak jakby mówił "no dobra, poddaje się mamo" ![]() Ubrankami się nie przejmuj bo mój 62cm miał i we wszystkich 56 przeszedł a z HM dalej chodzi na 56 Ja uważam że dobrze jest jednak kupić małe, bo przynajmniej mam fajne zdjęcia w dopasowanych śpioszkach a nie takie zwisające za duże. Z pierszego dnia mam takie za duże (bo do szpitala TŻ przywiózł na 62cm) i okropnie to wygląda. A tak naprawdę jak się dzieci rodzą 3-3,5 kg to 56 jest na nie troszke za duże, na mojego było na styk. Cytat:
skoro z wyglądu cały TZ to może i oczy odziedziczy zrobiły mu się takie naprawdę niebieskie Cytat:
![]() Czyli w środe koniecznie dodajesz zdjęcia ![]() Kocurku ( i inne dziewczyny) na FB jest super strona, trzeba ją polubić i tam dziewczyny sprzedają ubranka za bardzo niskie ceny a ubranka niektóre to prze cuda https://www.facebook.com/groups/groupbaby/?fref=ts ja cały czas obczajam tylko kasy nie mam a tak wogole to kupiłam małemu już 2 komplety na lato z adidasa na allegro każdy za 7+6zł przesyłka czyli 13zł Jaka ona słodziutka ![]() na ostatnim zdjęciu też taki śpioch jak u mnie. A powiedz mi dalej Lidka często robi dziubek? Bo mój już coraz mniej a tak go uwielbiałam... najczęscie robi jak ziewa, albo się budzi |
|||
|
|
|
#1546 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
|
#1547 |
|
Zadomowienie
|
Isia Lidka słodka, szczególnie drugie foto jest mega, takie zalotne ma Twoja panienka spojrzenie
![]() Monini Ty chyba miałaś mieć wyniki badań? Czy coś mi umknęło? Napisz jak tam...Kwitka połówek dziś wraca? Napisz jak zareaguje na prezent ![]() Ja już z pracy wyszłam i jestem w domu. Biorę się za ciasto, moja specjalność - szarlotka Zawsze jak ją robię słucham tej nuty ![]() ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=qGkq9tiCENY Tak, tak, tak zrobię ciasto z jabłkami Spadam!
|
#1548 | |
|
Zakorzenienie
|
Przesłodki
Przystojniak rośnie ![]() Cytat:
![]() Pochwal się później jaki będzie efekt końcowy ![]() Śliczności Zdjęcie w ręczniku wymiata Ja też już chcę tulić mojego synka
|
|
|
|
|
#1549 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczynki
czytam was codziennie na bierzaco,ale jakos nie mialam ochoty pisac WYBACZCIE dzis moj 29dc i zaczyna mnie brzuch pobolewac i cos jak bym krzyze czula ehhhhh to moj 4 cykl staran o dzidzie ehhh moj maly juz tak bardzo chce braciszka.musi sie wkoncu udac |
|
|
|
#1550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana u mnie też już dawno nie ma kopniaczków, tylko przesuwa różne części ciała Kurcze długo jest tą główką do góry. Chyba nie lupi pozycji nietoperka Ale mam nadzieję, że Ci się obróciMy dziś kupiliśmy łóżeczko i mąż się z nim męczy ![]() Kejthx ja kocham szarlotkę Ja upiekłam orzechowca, ale jakby delikatnie go chwyciło, chociaż mówią mi, że niee i biszkopta z masą z Kubusia galaretką i brzoskwiniami, bo jutro duża imprezka w domu. W razie, jakby im ciasta nie spasowały będzie tort
|
|
#1551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zamiast gugac gggg czy cos w tym stylu to on tak jakby spiewa gdy rozmawia ![]() Kocurku nawet jak sie maly nie obroci to bedzie ok, polecam cesarki a niestety mam porownanie |
|
|
|
|
#1552 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Kocurku co do tego ulozenia Marcelka nie przejmuj sie na zapas. Moj bratanek jeszcze tydzien przed terminem byl ulozony posladkowo. Bratowa byla juz nastawiona na cesarke a okazalo sie ze na koniec maly sie ulozyl glowka do dolu i byl mozliwy porod silami natury
|
|
|
|
#1553 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Isie, Lunka jakie te Wasze maluchy slodkie Iza ja mam co 2-3 tyg, ale u mnie ciagle sie cos dzieje, wiec.... A ubranka bierz, tak jak pisza dziewczyny. My w tym mcu tez kupujemy komode i wszystko biore i do niej pakuje i w tylku mam zabobony. Kupilam na ciuszkach 2 sliczne pajace z elmo i pozostala druzyna z ulicy sezamkowej bialo czerwone, wiec jakby sie okazalo, ze lekarz zle patrzyl i facet jednak to tez pasuja. Zreszta ciuchy dla dziewczynki to dostaniemy od siostry.
|
|
#1554 | |
|
Zakorzenienie
|
Słodki
![]() Słodka ![]() Cytat:
ale o co w nich chodzi to nie wiem czarna magia i tyle sama nie mogę się połapać jedyne co wiem i się doczytałam to prolaktyna ok. Nie mam żadnych norm obok i z tego moja nie wiedza wynika. 22dc mam zrobić progesteron i z kompletem już całym wybieram się do gina. Wstępny planowany termin to 3 czerwiecKejthx ja też uwielbiam szarlotkę proszę mi tu podesłać taki mały kawałek |
|
|
|
|
#1555 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Dzisiaj dzień wizażowych dzieciaczków - mamy nowe zdjęcia Lidki i Kamilka Ciocia uwielbia!
|
#1556 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Śliczności Dzień Dobry ![]() Nie śpię od 2 w nocy i tak sobie nadrabiam póki mam czas ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1557 |
|
Zakorzenienie
|
ślicznotka, jaki fajny dziubek
![]() widzę, że nie tylko ja cierpię w ciąży na bezsenność.
|
#1558 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Ale tu cisza... a u mnie wrzaski od 6 rano. Juz nie wiem co z nim robic taki marudny jest... w koncu sie wkurzylam dalam do lozeczka, przykrylam kocem i glaskalam po glowce mimo wrzaskow. O dziwo zasnal! Czyli cos z tym spaniem ma nie tak... poszlam do sklepu, tz po bulki a on w tym czasie przykryl sobie twarz kocem! Tz myslal ze ja tak zrobilam specjalnie.. jak to zobaczylam to myslalam ze zemdleje... na szczescie dalej spal slodko chociaz wlasnie sie budzi ![]() Jutro Tz ma 'dzien taty' czyli caly dzien opiekuje sie malym. Ja tylko karmie i tyle, nawet do odbicia nie wezme. Postanowilam tak bo Tz codziennie pracuje po 12-14h wiec widzi go tylko na kapiel a jego zachowanie sie zmienia i Tz dalej traktuje go jak dawniej a pozniej zdziwienie ze cos na niego nie dziala. Na szzescie Tz zadowolony ze nowe wyzwanie przed nim co najlepsze ma byc brzydka pogoda wiec nie bedzie tak latwo jak na spacerku
|
|
|
|
#1559 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie i ja. Mialam dzis plan, spac do poludnia zeby sie wyspac.... taaaa
No i brzuch mnie cos znowu pobolewa, ale dzidzia bryka, wiec jeszcze nie wszczynam alarmu. I znowu zimno i ponuro, ja tam niechce zeby bylo 30 stopni, bo to przesada, ale za 20 to bym sie nie obrazila. A jeszcze jedziemy dzis z tz na pogrzeb, bo zmarla babcia mojej przyjaciolki...to chyba bedzie smutny dzien.
|
#1560 |
|
Zadomowienie
|
Cześć kochane!
No muszę napisać i pochwalić te wasze dzieciaczki. Luna, Isia - udały Wam się maluchy. Lidka jaka zalotna dziewusia, a Kamilek przystojniak rośnie, a jaki on duży już Tylko Mokka coś mało się odzywa i nie pokazuje nam swojego Leonka... ![]() Izuś, śledzę Twoje wypowiedzi i cieszę się, że wszystko u Ciebie ok. Nastawienie Ci się zmieniło. Fakt, stresujesz się, ale to akurat nieodzowna część ciąży (tym bardziej u kobiet po #). Ja też pewnie będę schizowała jeśli się uda zaciążyć znów. Misia, to już zaraz Wasz ślub! Widzę, że przygotowania już w większości poczynione. Obrączki macie? Nuna, ale szybko mija ta Twoja ciąża. No niesamowicie, pamiętam jak dopiero co czekałaś na @ a tu już za momencik rozwiązanie. ![]() Kocur, nawet nie wiesz jak się cieszę, że u Ciebie wszystko w normie. Marcelek już niedługo będzie przy Twoim boku! Jupi! Pszczoua, kurcze, ale cudną facjatę ma Twój synuś. Przecież Ty też dopiero co zaszłaś a tu już takie spore Twoje bobo w brzusiu Dopiero co liczyłyśmy razem cykle, tak łeb w łeb szłyśmy. Tylko ja coś się ociągam... ![]() No i już nie wiem co komu miałam... ![]() U mnie wszystko fajnie, ze starankami wyluzowaliśmy, mieliśmy zrobić badanie nasienia, ale nam klinikę zamknęli i musimy czekać do czerwca. No więc na poniedziałkową wizytę nie zabiorę wyników i pewnie dostanę ochrzan od gina. Łykam sobie bromka i dupka. Nic póki co to nie daje. Dziś mam 26dc, owu prawdopodobnie w tym cyklu nie było, bo testy i tempka nic nie wykazały. Także nawet nie wiem kiedy się spodziewać @. Bzykanko jest prawie codziennie, więc w razie czego nie będzie, że nie trafiliśmy w płodne Trzymam za Was wszystkie kciuki cały czas. Za te co oczekują II kresek i za te, które mają już swój skarb pod serduszkiem no i za te, które już swoje dzieciątka powiły co by im się wszystko dobrze układało a pociechy zdrowo rosły. Buziaki for all
Edytowane przez cebulova Czas edycji: 2013-05-25 o 09:01 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:06.

Tak więc jutro zaczynamy 37
Troche się boje wziąść te rzeczy przed wizytą,ale tż jest pewny że będzie dobrze i mówi"Bierzemy w sobote i już".Przygotuje jakąś sałatke my z koleżanką się jakiegoś soczku napijemy(bo ona autem)a chłopaki po piwie
ale oczywiście na NFZ

przynajmniej tak na fotce w bujaczku widac 

Ja caly czas myslami jestem z Toba