|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
teso ja zielona więc nie pomogę
zapomniałam dopisać że mam zamiar wyjeść drożdżówkę wokół masy a masę dla tż zostawić-się ucieszy |
|
|
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
mmmm teraz bym kebabika wszamała...
proponuje.............zmi enic temat
|
#1443 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za powracanie szybkie do zdrowia! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:Cytat:
---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Zadzwonie do Tza i sie upewnie czy ma jak wrocic bo nie wiem czy isc sie do snu szykowac.....Ale poczekam z kapaniem na niego,raczej nie kapie sie jak jestem sama....
|
|
#1445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ważne, ze kasy nie szkodują ![]() ![]() elaine-blath torba imponujaca, u mnie mówili, żeby nie brać dwóch, bo nie ma miejsca na nie ... czasami babki przychodzą z tak wielkimi walizami jakby dwa tyg mialy zamiar lezec - slowa poloznej co do paybac, to jesli zechcesz kupowac cos przez neta to wejdz ze strony payback do danego sklepu, bo w innym wypadku potrafia punktow nie naliczyc. A no i patrz na e-kupony (sa tez na stronie), bo w nie trzeba kliknac ,,aktywuj kupon" i wtedy masz iles tam czasu na zakup, zeby dostac wiecej punktow niz zwykle. Do empiku czesto sa extra punkty. Za zakupy w smyku tez sa punkty. |
||
|
|
|
#1446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
Balonik: na sr babka mówiła żeby zabrać,ale nie musi się przydać. Z jednej strony personel bardziej uważa co robi,ale z drugiej może też stwierdzić ze wszystko wiemy
) także sama nie wiem do końca,generalnie raczej nie zaszkodzi. Bo tak na prawdę po sr maz ma zamiar dość czynnie mi pomagać szczególnie w pierwszej fazie porodu Idzia: będę cały czas z jedna... Bo ta z porodu po wyjęciu kilku rzeczy maz zabiera do auta a na położnictwo przynosi druga.w ten sposób nie ma szukania i przewalania pol torby w poszukiwaniu tego co potrzebne.
Zawsze i na wieczność uczyńmy z życia święto https://instagram.com/rudymspojrzeniem http://www.rudymspojrzeniem.pl Galeria pazurkowa: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692 Edytowane przez elaine-blath Czas edycji: 2013-05-24 o 22:21 |
|
|
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie między SR a jednym szpitalem (są 2) jest niepisana umowa, że patrzą przychylniejszym okiem na panie które chodziły do SR, z SR możemy dostać skierowanie do tego szpitala i ja chciałabym tam rodzić, ale jak wyjdzie to nie wiem
|
|
|
|
#1449 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój zbudyniały mózg zrozumiał,że o wyższą szkołę, studia itp i tak siedzę i kminię po co do porodu ukończone szkoły potrzebne
|
|
#1450 |
|
Zadomowienie
|
Szkole rodzenia, rozumiem? Czy nie?
|
|
|
|
#1451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiając cały praktycznie dzień:
Ewusia- bardzo się cieszę, że Ty się czujesz lepiej i powoli dochodzisz do siebie. również dla Tymusia za to jak ładnie rośnie !! a no i super zakupy porobiłaś ![]() Surka- moje łożysko też ma II stopień, ale zarówno w internecie jak i gin mówił, że to normalne w III trymestrze ![]() Dzoan- ale piękne konwalie dostałaś od męża, kochany !! krysia- pośliniłam całą klawiaturę w laptopie na widok Twojego ciasta, nie rób mi tego więcej ![]() Cynamonku- zdrówka dla Ciebie i Adasia.. no i za wizyty ! Podziwiam też za tak dokładne nadrobienie naszego spamu ![]() A no i ja też czytałam Twoje skany i również dziękuję! Neni- katerter, muszla laktacyjna? pierwsze slyszę, nieźle już jesteś w tym obyta powiem Ci ![]() Madi- no ja na miejscu Męża też bym była zachwycona,mmmmm No i dobrze, że się skontaktowałaś z ginem, teraz trzymam zeby pomogło!Karolajn- za spakowaną torbę!!Niunia- mój też nic z tego tematu nie ogarnia i nawet się do tego ani trochę nie pali, więc Cię rozumiem.. taki już chyba ich urok ![]() Teso- ja się niestety nie znam, ale mam nadzieję, że się okaże, że wszystko ok !! Rockyyy- przez Ciebie mam ochotę na colę no i dla koleżanki i maluszka!idę spać, bo padam na ryjek
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#1453 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40981051]a ja przed chwilą zajrzałam na moje wyniki z laboratorium i mam niezły misz masz...
mam w moczu obecne erytrocyty i kryształu szczawiany wapnia??? !!! nie mówiąc już o podwyższonej tyroksynie całkowitej a hemoglobina 12,1... hematokryt 36... podwyższone leukocyty i neutrofile... limfocyty obniżone i eozynofile... nic nie kumam i nawet się nie denerwuję bo się nie znam ;( cos przeczytałam że szczawiany w moczu to coś z nerkami... i obecne erytrocyty tez... ![]() któraś się zna i pomoże!!!???? PLEASE !!!![/QUOTE] Kochana, na tym trochę się znam - z nerkami mam przejścia od dziecka :P, ze szczawianow wapnia tworzą się kamienie nerkowe, albo ich pierwotna forma, czyli piasek. Ciąża nie sprzyja wypłukiwaniu, więc coś takiego może pojawiać się w naszych nerkach. Jeżeli masz kamyka lub piasek, to on może obcierać się o ściankę nerki i stąd erytrocyty. Hemoglobinę i hematokryt masz ok. Leuki podwyższone są normą w ciąży, całą resztą się nie przejmuj. ![]() i pij dużo, ogranicz cytrusy, szczaw, szpinak i czekoladę, bo one podwyższają ilość szczawianów. Lecę spać... dobranoc! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1454 |
|
Raczkowanie
|
Ha to ja Was podenerwuję- piję teraz colę ale mi nie smakuje, chętnie się podzielę
|
|
|
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
a powiedzcie mi, jak Wasze maluchy mają czkawkę to co ile czasu czkają? bo czkawka regularna, moj Fi teraz podskakuje co jakąś sekundę i nie wiem, czy to to?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1456 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mowie dobranoc
Jeszcze chwile na necie posiedze i poczekam az Tz powróci ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
|
|
#1457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobranoc dziewuszki |
|
|
|
|
#1459 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Ja na chwilkę.
Cytat:
![]() Hmm a mój na stawianie brzucha nic nie kazał brać. Kazał mi się tylko oszczędzać i nie wkurzać macicy Cytat:
To by się zdziwiła kobita ![]() Cytat:
Cytat:
Przepraszam ![]() Kończymy remont w domu, staram się też skompletować wyprawkę do końca, czytam, zbieram opinie i ... oglądam seriale w wolnych chwilach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A na muszle też się zdecydowałam I te katertery też wezmę, ale kilka sztuk tylko "na próbę" bądź "awarię" ![]() Cytat:
![]() Zmykam do kąpieli, bo mężuś na mnie czeka ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Cytat:
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-05-24 o 23:14 |
||||||||
|
|
|
#1460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 20
Cytat:
i dosyć często ma czkawke :pNie kusić mi tu cola po nocach ![]() ![]() Wykapalam sie i ubrałam sobie spodnie od piżamy sprzed ciąży a tu zonk! Dupsko mi nie wchodzi :banghead:
|
|
|
#1461 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
A no i właśnie- IWONKO
za wizytę!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#1462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo to moja ostatnia miłość! |
|
|
|
|
#1463 |
|
Zakorzenienie
|
idę spać, jutro rano z siostrą na ryneczek jadę na polowanie na staniki, mamy punkt gdzie babka ma normalne rozmiary, odezwę się pewnie jak wrócę
dobranoc |
|
|
|
#1464 |
|
Raczkowanie
|
domciatko u mnie takiej nie ma
jak byłam na tamtych wakacjach we Lwowie to próbowałam tam dorwać ale nie było.Dziewczyny co byście poleciły: rogal do karmienia czy tą poduszkę do spania kojec? bo sama już nie wiem... rogal tańszy i mogę go ze sobą wszędzie zabrać, kojec większy, przyda się teraz do spania ale dwukrotnie droższy. i nie wiem jak będzie z podkładaniem ich dziecku przy siedzeniu, kojec chyba do tego lepszy... sama już nie wiem, proszę ładnie o rady Edytowane przez Sofina Czas edycji: 2013-05-24 o 23:59 |
|
|
|
#1465 |
|
Zadomowienie
|
Sofina Ja obie z tych rzzeczy uważam za zbędny wydatek, więc niepomogę w wyborze
|
#1466 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
za torbę i czekamy na foty
|
||
|
|
|
#1467 |
|
Wtajemniczenie
|
Musie
Jakiego allegrowicza polecacie żeby kupić ciuszki dla maluszka???
Życie nabrało sensu! 09.07.2011 Żona Edytowane przez Agrafka86 Czas edycji: 2013-05-25 o 06:44 |
|
|
|
#1468 | |
|
Zakorzenienie
|
Chyba będę mieć ciążowy kryzys
![]() Wczoraj urodziła dziewczyna, która miała termin na 15.06 No i po prostu zazdrość mnie zjada bo ja też chcę już urodzić i mieć Gluciątko na tym parszywym padole a ono ni hu hu się nie wybiera ![]() A do 29 czerwca tak strasznie daleko ![]() ---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ---------- Cytat:
|
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
witam i ja z rana.
cos spac nie mogłam dzisiaj i już od 5 nie śpię.. poleżałam, ale nic to nie dało. na 9 ide do pracy/szkoły, dziś będzie o dniu dziecka i prawach dziecka. ciekawa jak nam pójdzie ![]() ---------- Dopisano o 06:05 ---------- Poprzedni post napisano o 06:04 ---------- Margosia no spokojnie, każda z nas się niecierpliwi. przyjdzie i pora na Glutka ) zobaczysz.
|
|
|
|
#1470 | |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
Wczoraj nie moglam zasnac, a dzis wstalam o 5 przez opuchniete, dretwiace rece i paluchow nie mglam zgiać, mimo to czuje sie wyspana pewnie do czasu. Tż wybyl do pracy, takze dzisiaj rowniez samotny dzien. Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40981051]a ja przed chwilą zajrzałam na moje wyniki z laboratorium i mam niezły misz masz... mam w moczu obecne erytrocyty i kryształu szczawiany wapnia??? !!! nie mówiąc już o podwyższonej tyroksynie całkowitej[/QUOTE] ja ostatnio nawet pytalam o to samo na formu, bo wyszły mi szczawiany wapnia, lekarz powiedzial, ze mam sie nie przejmowac, bo przewaznie pod koniec ciazy sie pojawiaja. I mam ograniczyc pewne produkty, tak jak napisała Kejt
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.

Najpierw relacje z wizyt lekarskich, a póżniej na deser opiszę Wam moje postępy wyprawkowe bo przygotowania i zakupy u mnie ruszyły pełną parą
za powracanie szybkie do zdrowia! ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
:

zeby pomogło!