Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14! - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-24, 22:03   #1441
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

teso ja zielona więc nie pomogę

zapomniałam dopisać że mam zamiar wyjeść drożdżówkę wokół masy a masę dla tż zostawić-się ucieszy

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 22:04   #1442
Rockyyy
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

mmmm teraz bym kebabika wszamała...

proponuje.............zmi enic temat
Stary 2013-05-24, 22:04   #1443
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
DZień dobry !!!

Znalazłam Was, nadrobienie zajęło mi pół dnia ale jestem nareszcie na bieżąco

Napisze Wam elaboraty co u nas bo znów nie miałam kilka dni dostępu do internetu a trochę się dzieje Najpierw relacje z wizyt lekarskich, a póżniej na deser opiszę Wam moje postępy wyprawkowe bo przygotowania i zakupy u mnie ruszyły pełną parą

Zacznę od wizyty, byliśmy w poniedziałek u neurochirurga, który robił mi tą operację głowy - za dużo się nie dowiedzieliśmy, powiedział, że część moich dolegliwości ( zawroty głowy, problem z błędnikiem, bóle głowy i ogólna słabość) mogą być równie dobrze wynikiem ciąży i ogólnie to on uważa, że świetnie dochodzę do siebie jak na taką poważną operację. Trochę mnie przeraził opowieścią jakie mam wielkie ubytki w mózgu przez tą całą historię z tym krwiakiem, ale pocieszył, że normalnie to wykorzystujemy tylko 8% mózgu, więc jak wcześniej wykorzystywałam tą część gdzie teraz jest ubytek, to inne części mojego mózgu napewno się obudzą z uśpienia i po rozwiązaniu powinnam wrócić do pełnej sprawności. Tomografię kontrolną zrobią mi dodatkowo bez kolejki jak będę w szpitalu po CC .

We wtorek mieliśmy wizytę u położnika. Tymuś zdrowiutki, ładnie rośnie, wszystkie parametry jak dotlenienie, przepływy, ilość wód ma doskonałe i nawet gin stwierdził, że wspaniale się rozwija ciąża, na szczęście moja nieszczęśliwa przygoda nie wpłynęła w żaden sposób na ciążę. Tymuś ważył ok 1825 gram plus minus 250 gram Wg opiniilekarza CC będzie planowane na końcówkę czerwca. Kolejną wizytę mam 4 czerwca i mam mieć jeszcze jedną wizytę w połowie czerwca i gin mówił, że po tej kolejnej wizycie już mnie będzie kierował do szpitala.
za powracanie szybkie do zdrowia! trzymaj sie Kochana

Cytat:
Z wieści bieżących to przywiozłam sobie tutaj nareszcie mój komputer, naprawy prądu już podobno się skończyły, więc uzbrojona w sprzęt i dostęp do internetu mam zamiar częściej zaglądać i się udzielać... o ile moje oczy i głowa mi pozwoli ( ja nadal źle widzę, wszystko się rozmazuje, no i męczą mnie bóle głowy, ale nie ma na to lekarstw ani sposobu muszę czekać, aż się wszsytko samo pogoi i naprawi)

Dzisiaj mój TŻ pojechał do naszego mieszkania razem z teściem rozpocząć malowanie, więc siedzę sobie tutaj w bazie na łóżeczku z moim komputerkiem, czytam Was i słucham Lany del Ray - million dolar man.. jestem wręcz uzależniona od tej piosenki, to mój ciążowy hit

Jeszcze dodam, że niestety nie wiem jeszcze co na obiad, bo ja to na garnuszku u teściowej i co mi zaserwuje to jem, a obiad ma być po 14stej ale cieszę się bardzo z tego bo naprawdę mam tutaj all inclusive, wszystko podane, bardzo o mnie dbają i się opiekują. Rodzice TŻ to wspaniali ludzie, tyle ciepła i troski ile mi serwują, to jestem ogromnie wdzięczna. Jestem ogromną szczęściarą, że mam takiego wspaniałego męża i ma takich wspaniałych rodziców.

I jeszcze Wam za chwilkę napiszę o moich postępach wyprawkowych, bo od kąd korzystam z komputera to namiętnie robię zakupy w sieci
Zazdroszczę takich super teściów,naprawdę

Cytat:
Miałam napisać jeszcze elaborat wyprawkowy więc:
w ostatnim czasie wzbogaciłam się o fotelik nosidełko maxi cosi cabrio fix,
łóżeczko znalazłam spełniające moje wszystkie wymyślne wymagania i stoi już pięknie skręcone w naszej sypialni
TŻ zamówił również już wózek dla Tymusia i być może jak będziemy 4.06 na wizycie w częstochowie to już uda się ten pojazd odebrać ze sklepu
Dziś przyszła do mnie również paczuszka z motherhood ( rożek, ręczniczki, pieluszki, otulaczek itp, ale jeszcze jej nie rozpakowałam, więc fotek narazie nie będzie)
Zamieszczam Wam w załącznikach poglądowe zdjęcia naszych zakupów wyprawkowych
Super zakupy!
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Dostałam od męża Co prawda zbierane rękami teściowej, ale na jego prośbę
Śliczności!!!

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
kupujecie cążki do paznokci czy nożyczki?? oczywiscie paznokci maluszków
ja chyba kupie zestaw,to i to
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 22:10   #1444
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość

elaine-blath A czemu bierzesz ze sobą zaświadczenie o ukończonej szkole?
Moze szpital wymaga ? ::
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
[B]t
zapomniałam dopisać że mam zamiar wyjeść drożdżówkę wokół masy a masę dla tż zostawić-się ucieszy
i słusznie

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Zadzwonie do Tza i sie upewnie czy ma jak wrocic bo nie wiem czy isc sie do snu szykowac.....Ale poczekam z kapaniem na niego,raczej nie kapie sie jak jestem sama....
Stary 2013-05-24, 22:10   #1445
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sofina Pokaż wiadomość
idzia przez Ciebie siedzę na stronie Smyka i zamówienie mi rośnie!mam nadzieję, że będziesz dalej informowała o promocjach
bede informowała

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
mam problem ze swoim tż...
nie wiem chyba jakiś kryzys przechodzi...
w niczym nie chce mi pomóc jeśli chodzi o wybór rzeczy dla małego jak chcę mu coś pokazać to odwraca głowę.... a przecież to nasze wspólne zakupy... nie rozumiem go... może ma już dosyć mojego marudzenia przy podejmowaniu decyzji ale on też powinien zrozumieć mnie...
wasi partnerzy też są tacy obojętni ....
a teraz zostały te większe rzeczy łóżeczko materac wózek pościel... wszytko inne sobie wybiorę ale tu chciałabym żeby mi pomógł...
jedyne co wiem to to że chciał łóżeczko brązowe i całe w szczebelkach ja znowu białe z bokami krótkimi z płyty...
faceci juz tacy sa, mój oglada cos tam, ale jakos główne decyzje ja podejmuję

ważne, ze kasy nie szkodują

elaine-blath torba imponujaca, u mnie mówili, żeby nie brać dwóch, bo nie ma miejsca na nie ... czasami babki przychodzą z tak wielkimi walizami jakby dwa tyg mialy zamiar lezec - slowa poloznej

co do paybac, to jesli zechcesz kupowac cos przez neta to wejdz ze strony payback do danego sklepu, bo w innym wypadku potrafia punktow nie naliczyc. A no i patrz na e-kupony (sa tez na stronie), bo w nie trzeba kliknac ,,aktywuj kupon" i wtedy masz iles tam czasu na zakup, zeby dostac wiecej punktow niz zwykle. Do empiku czesto sa extra punkty. Za zakupy w smyku tez sa punkty.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 22:16   #1446
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość

elaine-blath torba imponujaca, u mnie mówili, żeby nie brać dwóch, bo nie ma miejsca na nie ... czasami babki przychodzą z tak wielkimi walizami jakby dwa tyg mialy zamiar lezec - slowa poloznej

.
No bo to tak jest .Ja tez gdziekolwiek bym sie nie wybierała to czesc rzeczy okazuje sie zupełnie niepotrzebna
Stary 2013-05-24, 22:17   #1447
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Balonik: na sr babka mówiła żeby zabrać,ale nie musi się przydać. Z jednej strony personel bardziej uważa co robi,ale z drugiej może też stwierdzić ze wszystko wiemy) także sama nie wiem do końca,generalnie raczej nie zaszkodzi. Bo tak na prawdę po sr maz ma zamiar dość czynnie mi pomagać szczególnie w pierwszej fazie porodu

Idzia: będę cały czas z jedna... Bo ta z porodu po wyjęciu kilku rzeczy maz zabiera do auta a na położnictwo przynosi druga.w ten sposób nie ma szukania i przewalania pol torby w poszukiwaniu tego co potrzebne.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692

Edytowane przez elaine-blath
Czas edycji: 2013-05-24 o 22:21
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 22:38   #1448
fiazo
Zakorzenienie

u mnie między SR a jednym szpitalem (są 2) jest niepisana umowa, że patrzą przychylniejszym okiem na panie które chodziły do SR, z SR możemy dostać skierowanie do tego szpitala i ja chciałabym tam rodzić, ale jak wyjdzie to nie wiem

Synek
Stary 2013-05-24, 22:40   #1449
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Balonik: na sr babka mówiła żeby zabrać,ale nie musi się przydać. Z jednej strony personel bardziej uważa co robi,ale z drugiej może też stwierdzić ze wszystko wiemy) także sama nie wiem do końca,generalnie raczej nie zaszkodzi. Bo tak na prawdę po sr maz ma zamiar dość czynnie mi pomagać szczególnie w pierwszej fazie porodu

Idzia: będę cały czas z jedna... Bo ta z porodu po wyjęciu kilku rzeczy maz zabiera do auta a na położnictwo przynosi druga.w ten sposób nie ma szukania i przewalania pol torby w poszukiwaniu tego co potrzebne.
Aaa, czyli chodziło o sr Mój zbudyniały mózg zrozumiał,że o wyższą szkołę, studia itp i tak siedzę i kminię po co do porodu ukończone szkoły potrzebne
Stary 2013-05-24, 22:46   #1450
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Torba na poród:

- zaświadczenie o ukończonej szkole
Szkole rodzenia, rozumiem? Czy nie? Bo wiecie, jak gdzieś w 16 tc byłam w szpitalu z powodu krwawienia to miałam pełen wywiad, łącznie z ukończonymi szkołami i kwalifikacjami zawodowymi
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 22:46   #1451
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
u mnie między SR a jednym szpitalem (są 2) jest niepisana umowa, że patrzą przychylniejszym okiem na panie które chodziły do SR, z SR możemy dostać skierowanie do tego szpitala i ja chciałabym tam rodzić, ale jak wyjdzie to nie wiem
U nas babeczka prowadzaca SR kojarzy potem na porodówce swoje ,,uczennice"
Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Aaa, czyli chodziło o sr Mój zbudyniały mózg zrozumiał,że o wyższą szkołę, studia itp i tak siedzę i kminię po co do porodu ukończone szkoły potrzebne
Stary 2013-05-24, 22:46   #1452
enlevee
Zakorzenienie

Nadrabiając cały praktycznie dzień:

Ewusia- bardzo się cieszę, że Ty się czujesz lepiej i powoli dochodzisz do siebie. również dla Tymusia za to jak ładnie rośnie !! a no i super zakupy porobiłaś

Surka- moje łożysko też ma II stopień, ale zarówno w internecie jak i gin mówił, że to normalne w III trymestrze

Dzoan- ale piękne konwalie dostałaś od męża, kochany !!

krysia- pośliniłam całą klawiaturę w laptopie na widok Twojego ciasta, nie rób mi tego więcej

Cynamonku- zdrówka dla Ciebie i Adasia.. no i za wizyty ! Podziwiam też za tak dokładne nadrobienie naszego spamu
A no i ja też czytałam Twoje skany i również dziękuję!

Neni- katerter, muszla laktacyjna? pierwsze slyszę, nieźle już jesteś w tym obyta powiem Ci

Madi- no ja na miejscu Męża też bym była zachwycona,mmmmm No i dobrze, że się skontaktowałaś z ginem, teraz trzymam zeby pomogło!

Karolajn- za spakowaną torbę!!

Niunia- mój też nic z tego tematu nie ogarnia i nawet się do tego ani trochę nie pali, więc Cię rozumiem.. taki już chyba ich urok

Teso- ja się niestety nie znam, ale mam nadzieję, że się okaże, że wszystko ok !!

Rockyyy- przez Ciebie mam ochotę na colę no i dla koleżanki i maluszka!

idę spać, bo padam na ryjek
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 22:48   #1453
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40981051]a ja przed chwilą zajrzałam na moje wyniki z laboratorium i mam niezły misz masz...
mam w moczu obecne erytrocyty i kryształu szczawiany wapnia??? !!! ktoś wie co to?
nie mówiąc już o podwyższonej tyroksynie całkowitej a o morfologii też nie wspomnę bo tam co chwile L albo H ;(
a hemoglobina 12,1... hematokryt 36... podwyższone leukocyty i neutrofile... limfocyty obniżone i eozynofile...
nic nie kumam i nawet się nie denerwuję bo się nie znam ;(
cos przeczytałam że szczawiany w moczu to coś z nerkami... i obecne erytrocyty tez...

któraś się zna i pomoże!!!???? PLEASE !!!![/QUOTE]

Kochana, na tym trochę się znam - z nerkami mam przejścia od dziecka :P, ze szczawianow wapnia tworzą się kamienie nerkowe, albo ich pierwotna forma, czyli piasek. Ciąża nie sprzyja wypłukiwaniu, więc coś takiego może pojawiać się w naszych nerkach. Jeżeli masz kamyka lub piasek, to on może obcierać się o ściankę nerki i stąd erytrocyty. Hemoglobinę i hematokryt masz ok. Leuki podwyższone są normą w ciąży, całą resztą się nie przejmuj.
i pij dużo, ogranicz cytrusy, szczaw, szpinak i czekoladę, bo one podwyższają ilość szczawianów.
Lecę spać... dobranoc!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 22:50   #1454
Sofina
Raczkowanie

Ha to ja Was podenerwuję- piję teraz colę ale mi nie smakuje, chętnie się podzielę
Sofina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 22:50   #1455
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

a powiedzcie mi, jak Wasze maluchy mają czkawkę to co ile czasu czkają? bo czkawka regularna, moj Fi teraz podskakuje co jakąś sekundę i nie wiem, czy to to?

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 22:54   #1456
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

idę spać, bo padam na ryjek
Ja tez mowie dobranoc Jeszcze chwile na necie posiedze i poczekam az Tz powróci

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
a powiedzcie mi, jak Wasze maluchy mają czkawkę to co ile czasu czkają? bo czkawka regularna, moj Fi teraz podskakuje co jakąś sekundę i nie wiem, czy to to?

U mnie trwa to krótką chwilke i czuje przez te chwilke rytmiczne drganie,podskakiwanie
Stary 2013-05-24, 23:03   #1457
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:

raczej to jest czkawka wlasnie

dobranoc dziewuszki
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 23:06   #1458
fiazo
Zakorzenienie

mnie tam cola nie rusza

Synek
Stary 2013-05-24, 23:11   #1459
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Ja na chwilkę.
Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
i już z tym badaniem wtedy na wizytę tak jak mam planowo 7.06

Wspomniałam mu też, że brzuch mi się stawia (twardnieje) jak chodzę i nie jest to przyjemne...kazał brać do 2 nosp dziennie lub Buscopan jak macica nie puści/nie zmięknie to tak zażywac do wizyty potem będziemy myśleć...
To super, że zadzwoniłaś i wiesz co robić
Hmm a mój na stawianie brzucha nic nie kazał brać. Kazał mi się tylko oszczędzać i nie wkurzać macicy
Cytat:
czyli jest dla mnie swiatelko w tunelu
przy następnym zwolnieniu chyba zadzwonię do kadrowej i powiem, że skoro dla niej niezwloczne wyslanie zwolnienia trwa prawie miesiąc, to może przeleje mi najpierw swoją wypłatę, a później ja jej odeślę, jak dostanę zasilek z ZUSu, bo widocznie dla niej to nie problem, jak nie ma się wypłaty przez 2 miesiące...

To by się zdziwiła kobita
Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
Rocky mój ojciec jak rozmawia z obcokajowcami to wyznaje jedna zasadę: CZYM GŁOŚNIEJ TYM BARDZIEJ GO ZROZUMIEJĄ

i teraz mi się przypomniała druga zasada mojego śmiesznego ojca:
CZYM WYŻEJ SKACZĘ , TYM LEPIEJ TANCZĘ

Cytat:
to moj ma zasade, jak po weselu zeskoczy z trzech schodków to znaczy, ze jest trzeźwy

Cytat:
Neni też ostatnio przyjdzie napisze coś i sobie ucieka
Przepraszam
Kończymy remont w domu, staram się też skompletować wyprawkę do końca, czytam, zbieram opinie i ... oglądam seriale w wolnych chwilach
Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
A Katarzynka Jg czemu milczy?Nie ma neta?Pamietam ze przesyłała pozdro przez Neni
Katarzynka mówiła, że ciągle właściwie jest poza domem i niezbyt ma kiedy siedzieć na necie. Nadrabia przyszłe zaległości towarzyskie i rodzinne
Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Co do rożka/ otulaczka- w ogóle o tym nie myślałam ale mama kupiła dla Adasia- ma wkład kokosowy właśnie. I początkowo nie byłam przekonana ale teraz stwierdzam, że to może być nawet fajny pomysł

Udało mi się upolować na ebayu te muszle Aventu, o których pisała Neni dzisiaj - nówki, za całe 25zł z przesyłką
Jak się przydadzą to super a jak nie to nie będzie mi aż tak bardzo żal
Ja mam otulaczek z Motherhood a rożka póki co nie planuję kupować. Otulaczek będzie mi służył do ciasnego spowijania wg nauk dr Karpia

A na muszle też się zdecydowałam Jakie wzięłaś? Do zbierania pokarmu czy wentylacyjne?
I te katertery też wezmę, ale kilka sztuk tylko "na próbę" bądź "awarię"
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Neni- katerter, muszla laktacyjna? pierwsze slyszę, nieźle już jesteś w tym obyta powiem Ci
Nie ukrywam, że się troszkę powsinożę u majówek i innych w celu poszerzania wiedzy

Zmykam do kąpieli, bo mężuś na mnie czeka

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Cytat:

No to czkawka właśnie

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-05-24 o 23:14
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 23:12   #1460
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 20

Cytat:

Moja też tak właśnie i dosyć często ma czkawke :p
Nie kusić mi tu cola po nocach

Wykapalam sie i ubrałam sobie spodnie od piżamy sprzed ciąży a tu zonk! Dupsko mi nie wchodzi :banghead:
Stary 2013-05-24, 23:12   #1461
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

A no i właśnie- IWONKO za wizytę!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 23:16   #1462
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez Sofina Pokaż wiadomość
Ha to ja Was podenerwuję- piję teraz colę ale mi nie smakuje, chętnie się podzielę
a próbowałaś colę waniliową?
bo to moja ostatnia miłość!

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 23:18   #1463
fiazo
Zakorzenienie

idę spać, jutro rano z siostrą na ryneczek jadę na polowanie na staniki, mamy punkt gdzie babka ma normalne rozmiary, odezwę się pewnie jak wrócę
dobranoc

Synek
Stary 2013-05-24, 23:55   #1464
Sofina
Raczkowanie

domciatko u mnie takiej nie ma jak byłam na tamtych wakacjach we Lwowie to próbowałam tam dorwać ale nie było.

Dziewczyny co byście poleciły: rogal do karmienia czy tą poduszkę do spania kojec? bo sama już nie wiem...
rogal tańszy i mogę go ze sobą wszędzie zabrać, kojec większy, przyda się teraz do spania ale dwukrotnie droższy. i nie wiem jak będzie z podkładaniem ich dziecku przy siedzeniu, kojec chyba do tego lepszy... sama już nie wiem, proszę ładnie o rady

Edytowane przez Sofina
Czas edycji: 2013-05-24 o 23:59
Sofina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 00:04   #1465
czerwony_balonik
Zadomowienie

Sofina Ja obie z tych rzzeczy uważam za zbędny wydatek, więc niepomogę w wyborze
Stary 2013-05-25, 00:21   #1466
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
mam problem ze swoim tż...
nie wiem chyba jakiś kryzys przechodzi...
w niczym nie chce mi pomóc jeśli chodzi o wybór rzeczy dla małego jak chcę mu coś pokazać to odwraca głowę.... a przecież to nasze wspólne zakupy... nie rozumiem go... może ma już dosyć mojego marudzenia przy podejmowaniu decyzji ale on też powinien zrozumieć mnie...
wasi partnerzy też są tacy obojętni ....
a teraz zostały te większe rzeczy łóżeczko materac wózek pościel... wszytko inne sobie wybiorę ale tu chciałabym żeby mi pomógł...
jedyne co wiem to to że chciał łóżeczko brązowe i całe w szczebelkach ja znowu białe z bokami krótkimi z płyty...
Kurde,nie wiem jak pomóc,bo u mnie wręcz odwrotnie. Mój Tż bardziej chętny do wybierania,kupowania itp,ale On zawsze bardziej wolał generalnie zakupy ode mnie.Ja nienawidzę zakupów,ale z wózia wczoraj się tak cieszyłam,że sama się sobie dziwiłam. Może niektórzy faceci nie chcą się mieszać w zakupy dla dzidzi i Ty właśnie takiego masz. Musicie się nawzajem zrozumieć w tej kwestii.

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
foty zamknietej torby chcecie?:P

Mam ręczniki: 2 duze i jeden mały, kapcie, bella mama-x2, szlafrok, 3 koszule, wkładki laktacyjne, klapki pod prysznic i do chodzenia, podklady jednorazowe x10 szt, talerzyk i sztucce,kubek, pomadka do ust nawilzajaca, reczniki papierowe

kosmetyczka: przybory toaletowe( pasta,szczoteczka), chusteczki do demakijazu :P plyn do intymnej Bialy Jelen, zel pod prysznic, antyperspirant, krem do rąk

dla małej: 4 pieluchy tetrowe, linomag, pampersy i chusteczki nawilzane ( to mam z listy szpitala)

muszę dopakować Tantum Rosa jak przyjdzie i majty, psikadło, wodę dużą i butelkę mała z dziubkiem, coś słodkiego no i dokumenty
za torbę i czekamy na foty
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 06:41   #1467
Agrafka86
Wtajemniczenie

Musie Witam się z rana!
Jakiego allegrowicza polecacie żeby kupić ciuszki dla maluszka???

09.07.2011 Żona

Edytowane przez Agrafka86
Czas edycji: 2013-05-25 o 06:44
Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 06:56   #1468
Margosia__
Zakorzenienie

Chyba będę mieć ciążowy kryzys
Wczoraj urodziła dziewczyna, która miała termin na 15.06
No i po prostu zazdrość mnie zjada bo ja też chcę już urodzić i mieć Gluciątko na tym parszywym padole a ono ni hu hu się nie wybiera

A do 29 czerwca tak strasznie daleko

---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Musie Witam się z rana!
Jakiego allegrowicza polecacie żeby kupić ciuszki dla maluszka???
Ja się nie znam bo wszystkie ciuszki dostaliśmy

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 07:05   #1469
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

witam i ja z rana.
cos spac nie mogłam dzisiaj i już od 5 nie śpię..
poleżałam, ale nic to nie dało.
na 9 ide do pracy/szkoły, dziś będzie o dniu dziecka i prawach dziecka.
ciekawa jak nam pójdzie

---------- Dopisano o 06:05 ---------- Poprzedni post napisano o 06:04 ----------

Margosia no spokojnie, każda z nas się niecierpliwi.
przyjdzie i pora na Glutka) zobaczysz.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 07:09   #1470
ona8686
Zakorzenienie

Czesc
Wczoraj nie moglam zasnac, a dzis wstalam o 5 przez opuchniete, dretwiace rece i paluchow nie mglam zgiać, mimo to czuje sie wyspana pewnie do czasu. Tż wybyl do pracy, takze dzisiaj rowniez samotny dzien.

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Ja planuję na weekend zrobić ciacho z jabłkami U nas długi weekend- poniedziałek wolny dlatego chciałam zrobić "coś" dobrego i padło na szarlotkę
a co to za swieto macie?

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40981051]a ja przed chwilą zajrzałam na moje wyniki z laboratorium i mam niezły misz masz...
mam w moczu obecne erytrocyty i kryształu szczawiany wapnia??? !!! ktoś wie co to?
nie mówiąc już o podwyższonej tyroksynie całkowitej[/QUOTE]

ja ostatnio nawet pytalam o to samo na formu, bo wyszły mi szczawiany wapnia, lekarz powiedzial, ze mam sie nie przejmowac, bo przewaznie pod koniec ciazy sie pojawiaja. I mam ograniczyc pewne produkty, tak jak napisała Kejt

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości