|
|
#781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Anoula - siostra mojej przyjaciółki to też z pierwszym rodziła łącznie 40 min, jak pojechała na badanie do szpitala a tam się okazało, że rozwarcie ma i rodzi
nic nie czuła, a niedawno urodziła drugie dziecko, parła 3 min i nawet bez znieczulenia bo zupełnie bez potrzeby, więc i tak się zdarza ![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#782 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moja koleżanka całą ciązę była na lekach bo miała takie coś jak przeciwciała i jej organizm reagował na ciążę jak na coś złego czego trzeba się pozbyć, dzisiaj ma zdrowego synka ![]() ja mam taką zasadę, ze w razie wątpliwości trzeba radzic się kilku specjalistów
|
|
|
|
|
#783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, że maluszek rośnie zdrowo
|
|
|
#784 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Pewnie,że tak Mi też poszło bardzo szybko
|
|
#785 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żeby nie bylo: cały czas mowię tutaj o pierwszym trymestrze. Podtrzymywanie ciazy w drugim czy trzecim to totalnie inna kwestia. Za produkcję progesteronu w ogromnej części odpowiedzialny jest zarodek, a później łożysko. Wszystko jest ze sobą sprzężone.
|
|
#787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#788 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jak mu mówiłam ze zrobię sobie dziecko z kimś innym kto nie pali i ma pelnowartosciowe plemniki to troche sie wkurzal, ale i tak na niewiele sie to zdało
|
|
#789 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
No nie wiem czy by miała,ja wykształcenia medycznego nie mam. Miała ona jednak już sytuację podobną i zakończoną poronieniem, tylko że wtedy gdy zaczęła plamić zwlekała,nie pojechała do lekarza od razu. Lekarz powiedział,że możliwe,że gdyby wcześniej zadziałali udałoby się ciążę uratować i że następnym razem ma nie zwlekać. Ja na szczęście dwie ciąże przeszłam dobrze,nie musiałam jakoś się oszczędzać,mój tryb życia zbytnio się nie zmienił.
|
|
#790 |
|
BAN stały
|
Dasz radę
!!! a to niesamowite wrażenie... i to serduszko .... bezcenne ....A ja tymczasem spaliłam biszkopt na czarne i robię drugi... ehhh Ale ten drugi będzie na pewno pyyycha
|
|
|
|
#791 |
|
Gang Iren
|
Dziewczyny a powiększa wam się już brzuch? Bo u mnie już się troszkę powiększył,chociaż to dopiero 6t4d. Nie mam zdjęcia do porównania sprzed ciąży,ale widzę to. Poprzednio też dość szybko był taki zaokrąglony,ale później długo nie był duży i mogłam sporo czasu chodzić w zwykłych,nie ciążowych ciuchach.
|
#792 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#793 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
No,no ja wiem,że to nie dzidzia,bo przecież jest tyci tyci,no ale jest to sprawka naszego stanu odmiennego Ale mimo wszystko fajne to jest.,tak się zmieniać
|
|
#794 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!!
Wczoraj znowu usnęłam w ekspresowym tempie!! I znowu przestałam cała noc - to naprawde daje pozytywna energię na cały dzien Cytat:
Fasolka rzeczywiscie jest mała, ale macicy juz sie dość znacznie powiększyła!
|
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
To akurat jest normalne, nie strasz cukrzycą. Na początku ciąży wzrasta zapotrzebowanie na wodę, więc organizm się jej domaga.
|
#796 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Ale w spodnie wchodzę jeszcze na szczęście.---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Podwyższony cukier + pragnienie przy ogromnych ilościach wypijanych płynów nie są Twoim zdaniem wskazaniem do dalszej diagnostyki?
|
|
#797 |
|
Gang Iren
|
Kawunia ![]() U mnie jest ciepło A wczoraj było tylko 6,ulewa i wichura ![]() Po kawce zabieram się za wykonanie planu dnia,by popołudnie całe spędzić z dzieciakami na dworze.
|
#798 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak nawiasem to kazdy zdrowy facet ma około 20 % -30% plemnikjów zdrowych i zdolnych do zapłodnienia. Cała reszta ma defekty albo sie nie rusza albo ma wady główki, wastawki lub witki. Maz robił badanie i potem mi ginka wszytko tłumaczyla co od czego jest zależne i co jak dxiała. Faceci z plemnikami ida w ilosc kobiety z komórkami jajowymi w jakosc. |
|
|
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
U mnie pada- nie, nie pada- leje!!!! Muszę zaraz jechać na zakupy i wcale nie chce mi się wychodzić z domku. Lecę jeść śniadanko, które małż zrobił ![]() miłego dnia
|
|
#800 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#801 |
|
Raczkowanie
|
Anula bardzo się cieszę, że wszystko jest ok! Pierwsze zdjęcie
Ja już brzuszek mam taki miniaturowy- bardziej jak ciąża spożywcza Ale u mnie już 12 tydzień, 13wg usg, więc u mnie to już raczej najwyższy czas.W moich okolicach raczej jesień niż wiosna, 11 kresek na plusie i pada.. Lepsze to niż upały. Co do picia- to prawda że w ciąży wzrasta zapotrzebowanie na wodę. Ja wcześniej piłam mało, teraz potrafię wypić 1.5l wody i kilka puszek lipton ice tea brzoskwiniowej . Mówiłam o tym ginowi, ale cukier mam w normie, a on powiedział, że to zupełnie normalne.Od kilku dni mam taką fazę na gumy maoam, że chyba się wścieknę, a są tylko w rossmanie oddalonym o 12 km od mojej miejscowości, więc na razie oszukuje się mambami, ale popołudniu jadę wykupić cały zapas :P Kefi miałam pytać, z której strony "spod Krakowa" jesteś? ![]() A jeszcze temat palenia Mój Mąż pali niestety, próbował się przestawić na epapierosa, ale dzięki niemu tylko ograniczył się i ma paczkę na ok 3 dni, ja przed ciążą lubiłam sobie zapalić miętusa do piwka czy w towarzystwie na imprezie, ale odkąd zaczęły mi się mdłości to widok fajki powoduje u mnie kompletne odrzucenie, palacze mi okrutnie śmierdzą i nawet nie muszę czuć dymu, wystarczy że widzę i już mi niedobrze
Edytowane przez Azealia Czas edycji: 2013-05-25 o 10:02 |
|
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Ja nie paliwam nigdy, mój mąż tez nie. Gdyby palił to na pewno nie byłby moim mężem
![]() Współczuje bardzo dziewczynom, które dopiero co rzuciły i chodzą za nimi papierosy. Mnie wystarczająco ciagnie do krwistych stekow i piwa
|
#803 |
|
Rozeznanie
|
A propo piwa, oszukujecie się czasem karmi?
My mamy dzis parapetówkę, większość gości nie wie o ciąży i tak ma pozostać. picie herbaty będzie nad wyraz podejrzane, zatem będę sobie sączyć karmi, z kufla, może nikt nie zauważy oszustwa
|
|
|
|
#804 | |
|
Zakorzenienie
|
jak myślicie czy można wypić sobie jedno karmi do grilla albo takie bezalkoholowe piwo?
---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
ha ha- właśnie podobne pytanie zadałam też o tym pomyślałam
|
|
|
#805 |
|
Raczkowanie
|
PawMaj z tego co wiem, to jedyne piwo prawdziwie bezalkoholowe to Bavaria która ma 0,0% alkoholu i ponoć faktycznie smakuje jak piwo
Karmi, Lechy Free, Bezalkoholowe Żywce itp mają niewielkie ilości alkoholu ok 0,5, więc ja bym się Karmi nie oszukiwała, jeśli już to Bavarią, chociaż wielkiego ciśnienia na alkohol nie mam.
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
widzę że wątek się już kula Mam nadzieję że do Was za niedługo dołączę bo zamierzamy się z TŻ starać o drugą dzidzię W pierwszym cyklu się nie udało ale , głowa do góry , pierś do przodu i jazda w drugim może się uda Wtedy miałabym termin na koniec lutego czyli w granicach urodzin TŻ No i Gosia261282 fajnie byłoby się znów spotkać na wątku
|
|
|
|
#807 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja tam fanką piwa nigdy nie byłam ale słyszałam, że pomimo że moja babcia tez piwa nie lubiła to miała na nie ogromną ochotę. I z raz czy dwa wyciągnęła swoją mamę (co by nikt nie gadał, że ciężarna pije :P) do lokalu i jej piwo podpijała. I troje dzieci urodziło się zdrowiutkich. Oczywiście ja nie pochwalam picia w ciąży, ale tą historię zawsze opowiadam z uśmiechem. ![]() Z kolei moja przyjaciółka przez niemal całą ciąże sączyła karmi i pomimo minimalnej zawartości alkoholu też nic a nic nie zaszkodziło i ma teraz zdrowiutką 4latkę
|
|
#808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lech free jest dużo lepszy. Nie dajmy się zwariować, wiadomo, że nie należy pić 20 butelek w ciągu jednego dnia, ale jedna na jakiś czas nie zaszkodzi. Tyle alkoholu to kefir może mieć
|
|
#809 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja za karmi nie przepadam,czasem pijam jakieś piwko bezalkoholowe np. bavaria. Cytat:
Też na to liczę kochana
|
|
#810 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mój tż po kilkunastu latach palenia przestawił się całkowicie na e-papierosa i co najlepsze jest to, że jak się przebudzi to nie ciągnie do od razu do tego, dłużej potrafi funkcjonować bez nikotyny Cytat:
a teraz to dla mnie żaden problem bo po prostu zupełnie nie pijęzawsze możesz powiedzieć, że przyjmujesz leki, których nie wolno mieszać z alko Ja podchodzę do tego tak, że jak się można obejść bo i tak smaku dobrze nie poczujesz, życia nie ratuje, a bez tego łyka czy butelki po prostu można się obejść - no ale wiadomo, każdy patrzy na to inaczej |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.

nic nie czuła, a niedawno urodziła drugie dziecko, parła 3 min i nawet bez znieczulenia bo zupełnie bez potrzeby, więc i tak się zdarza 

16.06.2012
bo jak słyszę o tych kilkunastogodzinnych męczarniach to się boję.

a jak mu mówiłam ze zrobię sobie dziecko z kimś innym kto nie pali i ma pelnowartosciowe plemniki to troche sie wkurzal, ale i tak na niewiele sie to zdało 

. Mówiłam o tym ginowi, ale cukier mam w normie, a on powiedział, że to zupełnie normalne.
ale słyszałam, że pomimo że moja babcia tez piwa nie lubiła to miała na nie ogromną ochotę. I z raz czy dwa wyciągnęła swoją mamę (co by nikt nie gadał, że ciężarna pije :P) do lokalu i jej piwo podpijała. I troje dzieci urodziło się zdrowiutkich. Oczywiście ja nie pochwalam picia w ciąży, ale tą historię zawsze opowiadam z uśmiechem.