|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Cytat:
![]() A co do szefów- niektórych to tylko i tyle by z nich zostało... sytuacje nie ciekawe :/ ehhhhh skąd się tacy ludzie biorą?
|
|
#2972 |
|
Wtajemniczenie
|
nemosek-ja nie mialam atakow tylko ciagly bol.W pierszej ciazy tak silny,ze mdlalam na siedzaco.Pierwsze co zrobilam po porodzie to pobieglam pol godziny przed siebie-bez bolu,lekka a nie jak pingwin i inwalidka
![]() ryba-moj to jeszcze byl taki,ze mial zone i doroslego syna-i pozwolenie od zony na skoki w bok.Tzn.mowili sobie,ze jak nadarzy sie okazja,to maja korzystac ale nie mowic tego partnerowi.Tylko moj docent sam szukal okazji gdzie sie dalo. I jeszcze''kusil'' 24 centymetrami Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-05-24 o 21:50 |
|
|
|
#2973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie martw się tym, na pewno wszystko jest ok |
|
|
|
|
#2974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Mya to cos się musiało powalic w usg. Być może ustawil zle datę OM.
Paula ja dziś malo wscieklicy nie dostalam, bo nic mi nie pasowalo na śniadanie. Poszlismy na zakupy i nakupowalam tyle różnych rzeczy ze nie wiedziałam od czego zacząć... stąd taka mieszanka . Mam ochotę jeszcze na kiszona mloda kapuche. No w zasadzie kwaszona.Ale nie dziś .Na plusie mam około kilograma. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2976 |
|
Wtajemniczenie
|
nemosek-ja musialam dwa lata temu uspic kotke z nowotworem pluc.Schroniskowa,ktorej dalismy ostatnie miesiace zycia u nas w domu.Do tej pory jak ogladam jej fotki to rycze.Bo z agresywnego kota zmienila sie w przytulanke,ktora sama przychodzila po zastrzyki i lekarstwa.
http://kotyperskie.eu/?p=496 |
|
|
|
#2977 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2978 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40975125]Ja akurat chwilę przed zajściem w ciążę skończyłam serię leczenia zębów więc mam nadzieję, że nie będę miała problemów. Ale wiem, że po ciąży znów się zacznie, brakuje wapna, minerałów i później zęby się strasznie psują
[/QUOTE]Ja jakiś miesiąc przed ciążą byłam na przeglądzie,wszystko zdrowe wsio.A po 2 miesiącach wylazł podstępny ubytek:/ A spokój miałam od 2 lat... Cytat:
Chyba skuteczniej wycierać się jednorazowymi ręcznikami. Najważniejsze że z Dzidzią w porządku Cytat:
Piękny,taki okrągłyMaomami I wszystko się dobrze skończyło No i najlepszego ![]() Myślałam że mi czegoś nie zacytowało ale widzę że wszystko jest Nadrobiłam...tak to jest jak cały dzien poza domem Ja dzisiaj jadłam pizzę,ale o dziwo tylko 2 kawałki wsunęłam. ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2979 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2980 |
|
Zakorzenienie
|
malutkiii
|
#2981 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Cytat:
Dzidzia Moją najdziwniejsza kombinacją był bigos ,a po 15 minutach koktajl truskawkowy.Ale rewolucji nie było ![]() Maomami za połówkęCytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2982 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
![]() W domu w sumie tylko po niemiecku.Z tym,ze ja z synem tylko i wylacznie po polsku.Moj maz uczyl sie polskiego,sporo rozumie,czasem mowie do niego po polsku ale rzadko. |
|
|
|
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
De- masakra normalnie.... dziwne mają zasady. Ja swojemy mężowi w Życiu bym NIE pozwoliła.. :/
no tak, sinupret to same zielska .....
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-05-24 o 22:35 |
|
|
|
#2984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja odeszła niespodziewanie,była zdrowa, silna...prawdopodobnie coś z krążeniem(powoli jej ustępowało w łapkach,ogonku-stawały się z dnia na dzień coraz zimniejsze i beż życia) Nagle dostała jakby paraliżu tylnych łapek(ciągnęła je za sobą),walczyła 4 dni,ale nie chciała już żyć po prostu,jeździłam z nią po dwa razy dziennie do weterynarza.Przestawała jeść,pić,poddała się.Po prostu wypalała się w oczach.Odeszła na moich kolanach...w samotności tylko ona i ja.Zawsze to będę miała przed oczami. Nie potrafię się z tym pogodzić do dzisiaj, nie jestem w stanie nawet ramki ze zdjęciem postawić bo jak patrzę to wyję jak teraz... Miała 12 lat,spała ze mną,"rozmawiała",zawsze taka czyściutka i milutka,była jak moje dziecko.Wychowałam ją,właściwie wykarmiłam od małego butlą ,bo znalazłam ją jeszcze taką malutką,porzuconą,jeszcze ślepą na ulicy. Bardzo ją kochałam... Sory ale musiałam napisać,ulżyło mi że mogłam się wygadać. Bardzo kocham zwierzęta |
|
|
|
|
#2985 |
|
Wtajemniczenie
|
Nemosek-mam jeszcze dwa kociambry-oba maja po 14-15 lat.I sa juz od wielu,wielu lat ze mna.Takze schroniskowe
Uratowane-jedna byla maszyna do rodzenia,drugi ma ciezki charakter ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- weronisiek-a kiedy jej minela ta faza? |
|
|
|
#2986 |
|
Zakorzenienie
|
nemosek - doskonale Cię rozumiem, przeżyłam coś podobnego z pieskiem, z tym że Go bezczelnie gość przejechał samochodem na moich oczach, po czym uciekł..:/ i to w miejscu gdzie samochody mają zakaz wjazdu, chyba że do garażu.. no ale droga prowadziła na skróty i non stop ktoś tą drogą zapie.rdalał.
|
#2987 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na Twoim miejscu też bym zmieniła lekarza
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-05-24 o 22:58 |
|||
|
|
|
#2988 | |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2989 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie tak łatwo zmienić mi gina, tutaj ich po prostu nie ma, a jak sa to tylko np w środy, bo dojeżdzają ze Szczecina. Miałam problem z dorwaniem normalnego gina w ogóle...
Ale chciałam powiedziec Wam, że chyba najbardziej zapadł mi w pamięć kręgosłupik |
|
|
|
#2990 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Dziewczyny jak mnie bimbajki swędzą od jakiegoś czasu to to się w pale nie mieści! Powoli dogorywam z miejscem w biustonoszach a potem to nie wiem co będę nosić.. chyba sobie firane na cycki uszyje
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś mnie wywala z internetu :/ |
|
|
|
|
#2992 | |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Teraz przeszło , ale nie zauwazylam zeby rosly masakrycznie - moze jeden rozmiar Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2993 |
|
Zakorzenienie
|
Czy Messuah też
odeszła z naszego wątku?Widziałam że pisze na noworocznych
|
|
|
|
#2994 |
|
Wtajemniczenie
|
Heloł
![]() Witam się ja i moja bezsenność ![]() Tż ma tzw pogotowie nocne i musi być w razie awarii pod tel.. no i jedna pinda zadzwoniła o 2 w nocy i mnie obudziła.. i tak sobie nie śpię od tej 2 godziny ![]() Ale przynajmniej Was nadrobiłam (9 stron aż więc nie cytowałam) ![]() Gratuluję wszystkich udanych wizyt ![]() Piękne macie brzuszki ![]() Agnieszka-3mam mocno kciuki za wtorkową wizytę i nie ma co się zamartwiać na zapas aaby- to Ci niespodzianka z tą dziewuszką... ![]() I witam nową mamuśkę Przez week będzie mnie "mniej" więc zapewne będe zaglądać z doskoku
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-05-25 o 05:15 |
|
|
|
#2995 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
smutne..
|
|
#2996 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
mnie czeka weekend w pracy potem odwiedzinki u rodziców, jutro u tesciowej... będzie mnie mniej---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- aaa no i zaczęłam dzisiaj 13 tydz
|
|
|
|
#2997 |
|
Zakorzenienie
|
pochwalę się wczorajszymi zakupami dla WOjtusia
![]() Trudno jak będzie Wojusia zamiast Wojtka to też pochodzi w niebieskim :P to są pewnie pierwsze z nielicznych zakupów dla Robaczka DSCF8039.jpgDSCF8040.jpg DSCF8041.jpg bodziaki są wszystkie w tym samym kolorze, tylko na zdjęciach tego nie widać spadam trochę ogarnąć chatkę i zająć się córcią trochę |
|
|
|
#2998 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy dziewczyny w sobotę
![]() Ja dziś wyruszam z mama na łowy jak się uda to chcę kupić materiał na sukienkę do ślubu i buty + mama ma jakieś plany dla siebie więc jak znam życie na tym się nie skończy ![]() Tata się przyznał wczoraj, że mama już zaczęła u babci w domu oglądać ciuszki po mojej chrześnicy jak będzie chłopak pewnie większość się nie przyda, ale niech ma tą przyjemność
|
|
|
|
#2999 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja zaczełam 12 tydz i nic nie widać, póki co, ale jakos czuje że będziemy wszytskie miały już dość wielgachnego brzuchola![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- lusesita23- ja termin mam na 6 grudnia a zaczełam wczoraj 12 tydz---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Dzastin08- dziękuje za trzymanie kciuków, wam tez dziewczyny ale mam nadzieje że tylko postraszył, zazwyczaj się okazuje, że jednak wszystko jest ok. Wczoraj gin robił mi usg- co już wiecie- i mam kilka zdjęc, ale nie wiem czy wrzucić, bo sa słabej jakosci...chcecie?---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Acha , wiecie w biedrze są tanie kosmetyki dla niemowląt i chyba wyrusze na zakupki np krem pielęgnacyjny nivea(w niebieskim pojemniczku)kosztuje nicałe 8 zł
|
|
#3000 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale na pewno wszystko jest ok Trzymam kciuki za wtorkową wizytę! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziękuję Na 1 stronę jeszcze nie wpisuj, wpiszemy jak już będzie pewne ![]() Cytat:
Chodzisz do zwykłej masażystki czy może do fizjoterapeuty? Cytat:
Ale zgrabniutki! ![]() dzidzia, ale masz okrąglutki brzuszek! ![]() Witam się sobotnio ![]() Muszę dziś trochę ogarnąć mieszkanie. Wstyd przyznać, ale jakiś syf nam się wkradł ![]() Wczoraj wjechałam do Lidla. Miałam ochotę na te białe jeansy z niskim pasem, ale zostały dwie pary rozm. 44 ![]() Kupiłam więc tylko czarne legginsy - nie wiem, czy założę, bo nie lubię legginsów, ale uznałam, że za taką cenę nigdzie nie znajdę, a może warto mieć w szafie - choćby do noszenia po domu. Myślałam też o czarnym topie, ale bardzo długi mi się wydawał - mam tylko 160cm wzrostu, więc mogłabym mieć do kolan A poza tym przyszedł wczoraj wylicytowany parę dni temu za grosze kombinezon na zimę dla Malucha - jest śliczny!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.

a kilka dni slodkich.Mnie rozczula jak moj miesza jezyki
Mialam jazdy przez dwa lata. Ja wogole mam pecha-w Niemczech tez-wprawie nie bylo mobbingu ale propozycje otwarte-no wiecie, kariera 

Weszłam, kazał mi się rozebrać i szuka tętna płodu ta machinką ale nie mógł znaleźć. Odłożył ją, wyskakuje do mnie z tekstem, że nie zawsze można znaleźć tętno, bo tłuszcz itp itd i każe mi się ubierać. Ja takie oczy, wstaję i pytam się, kiedy usg. A on, że następne do 20 tygodnia, bo pierwsze według nfz to do 12. Nie miałam sił się z nim kłócić, że przecież za pierwsze usg też płaciłam, bo powiedział, ze dopiero w 12 będzie...Ale ok, stwierdził, że jak zapłacę to zrobi. Zapłaciłam, ale sie chyba poprawił, bo przebada ł wszystko i wszystko w porządeczku. Serducho pikało, mózg w porządku, wątroba, nerki, kręgoslup, płyny owodniowe, wszystko wychodzi na około 13 tc, oprócz nóżek które mają 13t1d
co jest dziwne, bo cykle mam równe, okres jak w zegarku
o płci nie bylo co marzyć. No i oczywiście wywalilam 120 zł na leki na zapalenie. powiedział mi, ze mam suszyć po myciu ręcznik, a potem żelazkiem bakterie wypalac z niego...

KCIUKI DLA ANI