Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć
Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta 1 2,08%
Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. 0 0%
Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki 7 14,58%
Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. 3 6,25%
Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek 8 16,67%
Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy 0 0%
W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają 1 2,08%
Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka 5 10,42%
W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? 0 0%
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. 3 6,25%
Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy 1 2,08%
Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. 0 0%
W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. 0 0%
Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. 15 31,25%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-24, 21:44   #2971
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Kobiety uwaga. Wcięłam sledziki po goralsku, teraz wcinam sorbet truskawkowy i popijam latte.
Mlodzik wariuje i się przemieszcza. Ciekawe czy mu smakowalo czy wprost przeciwnie

Mya no nieładnie sie lekarz zachował... a te wyniki usg zgadzają sie z obecnym czasem ciąży czy sa za wczesne?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
o blee.. ja się przejadłam racuchami i jakoś jak myślę o jedzeniu to mi słabo

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Haha,uwielbiam te rady.Szczegolnie od mam,ktore maja juz dorosle dzieci.Moj taki nie byl,moj byl aniolkiem, itp.Pocieszylas mnie,ze przeszlo U nas sa fazy od 1,5 roku-kilka dni tragicznych,ze mam ochote przez okno wyrzucic a kilka dni slodkich.Mnie rozczula jak moj miesza jezyki Mama,gib mir prosze mleko

ryba
-ale szef..wspolczuje.Moj ex ex szef zaczal mnie mobbingowac,bo...nie chcialam isc z nim do lozka Mialam jazdy przez dwa lata. Ja wogole mam pecha-w Niemczech tez-wprawie nie bylo mobbingu ale propozycje otwarte-no wiecie, kariera czyli wziecie '' kariery'' w swoje rece i nie tylko Najpierw moj docent a potem nauczyciel.W sumie zaluje,ze jednego z nich nie zaskarzylam

A mnie jakos dzis macica pobolewa,kluje co chwile.I tak piszecie o tej przeziernosci,my nie robilismy i teraz martwie sie czy wszystko ok.

Piekne brzuszki.
Nie martw się, ja też i kilka innych dziewczyn nie robiło

A co do szefów- niektórych to tylko
i tyle by z nich zostało...
sytuacje nie ciekawe :/ ehhhhh skąd się tacy ludzie biorą?
Stary 2013-05-24, 21:48   #2972
De28
Wtajemniczenie

nemosek-ja nie mialam atakow tylko ciagly bol.W pierszej ciazy tak silny,ze mdlalam na siedzaco.Pierwsze co zrobilam po porodzie to pobieglam pol godziny przed siebie-bez bolu,lekka a nie jak pingwin i inwalidka

ryba
-moj to jeszcze byl taki,ze mial zone i doroslego syna-i pozwolenie od zony na skoki w bok.Tzn.mowili sobie,ze jak nadarzy sie okazja,to maja korzystac ale nie mowic tego partnerowi.Tylko moj docent sam szukal okazji gdzie sie dalo. I jeszcze''kusil'' 24 centymetrami

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-05-24 o 21:50
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 21:48   #2973
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:

ryba
-ale szef..wspolczuje.Moj ex ex szef zaczal mnie mobbingowac,bo...nie chcialam isc z nim do lozka Mialam jazdy przez dwa lata. Ja wogole mam pecha-w Niemczech tez-wprawdzie nie bylo mobbingu ale propozycje otwarte-no wiecie, kariera czyli wziecie '' kariery'' w swoje rece i nie tylko Najpierw moj docent a potem nauczyciel.W sumie zaluje,ze jednego z nich nie zaskarzylam A nie dawal mi spokoju przez prawie dwa lata.Wszyscy oficjalnie widzieli,co on knuje,bo czesto bral mnie na osobnosci do porozmawiania o mojej ''karierze''.
A mnie jakos dzis macica pobolewa,kluje co chwile.I tak piszecie o tej przeziernosci,my nie robilismy i teraz martwie sie czy wszystko ok.
OMG ale miałaś przeboje w pracy

Nie martw się tym, na pewno wszystko jest ok
Stary 2013-05-24, 21:49   #2974
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

Moja kotka zmartwychwstała:ryc ze-smarkam:

Bardzo podobna,bardzo do mojej kotki Gametki(moja miała ciemniejszą sierść i różowy nosek)której już nie ma ze mną 1 rok i 4 miesiące

Stary 2013-05-24, 21:49   #2975
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Mya to cos się musiało powalic w usg. Być może ustawil zle datę OM.

Paula ja dziś malo wscieklicy nie dostalam, bo nic mi nie pasowalo na śniadanie. Poszlismy na zakupy i nakupowalam tyle różnych rzeczy ze nie wiedziałam od czego zacząć... stąd taka mieszanka . Mam ochotę jeszcze na kiszona mloda kapuche. No w zasadzie kwaszona.
Ale nie dziś .

Na plusie mam około kilograma.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 21:53   #2976
De28
Wtajemniczenie

nemosek-ja musialam dwa lata temu uspic kotke z nowotworem pluc.Schroniskowa,ktorej dalismy ostatnie miesiace zycia u nas w domu.Do tej pory jak ogladam jej fotki to rycze.Bo z agresywnego kota zmienila sie w przytulanke,ktora sama przychodzila po zastrzyki i lekarstwa.

http://kotyperskie.eu/?p=496

Daniel

Christian
Stary 2013-05-24, 21:56   #2977
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Mya to cos się musiało powalic w usg. Być może ustawil zle datę OM.

Paula ja dziś malo wscieklicy nie dostalam, bo nic mi nie pasowalo na śniadanie. Poszlismy na zakupy i nakupowalam tyle różnych rzeczy ze nie wiedziałam od czego zacząć... stąd taka mieszanka . Mam ochotę jeszcze na kiszona mloda kapuche. No w zasadzie kwaszona.
Ale nie dziś .

Na plusie mam około kilograma.

ooo kwaszona

Cytat:
nemosek-ja musialam dwa lata temu uspic kotke z nowotworem pluc.Schroniskowa,ktorej dalismy ostatnie miesiace zycia u nas w domu.Do tej pory jak ogladam jej fotki to rycze.Bo z agresywnego kota zmienila sie w przytulanke,ktora sama przychodzila po zastrzyki i lekarstwa.

Stary 2013-05-24, 22:03   #2978
nemosek
Zakorzenienie

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40975125]Ja akurat chwilę przed zajściem w ciążę skończyłam serię leczenia zębów więc mam nadzieję, że nie będę miała problemów. Ale wiem, że po ciąży znów się zacznie, brakuje wapna, minerałów i później zęby się strasznie psują [/QUOTE]
Ja jakiś miesiąc przed ciążą byłam na przeglądzie,wszystko zdrowe wsio.A po 2 miesiącach wylazł podstępny ubytek:/ A spokój miałam od 2 lat...

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Witaj

A mi nie sprawdzął przeziernosci

Ja dzisiaj byłam z wizytą. Nie wiem jak mój gin chciał zrobić mi badanie, bo na każdą pacjentkę miał 15 minut Weszłam, kazał mi się rozebrać i szuka tętna płodu ta machinką ale nie mógł znaleźć. Odłożył ją, wyskakuje do mnie z tekstem, że nie zawsze można znaleźć tętno, bo tłuszcz itp itd i każe mi się ubierać. Ja takie oczy, wstaję i pytam się, kiedy usg. A on, że następne do 20 tygodnia, bo pierwsze według nfz to do 12. Nie miałam sił się z nim kłócić, że przecież za pierwsze usg też płaciłam, bo powiedział, ze dopiero w 12 będzie...Ale ok, stwierdził, że jak zapłacę to zrobi. Zapłaciłam, ale sie chyba poprawił, bo przebada ł wszystko i wszystko w porządeczku. Serducho pikało, mózg w porządku, wątroba, nerki, kręgoslup, płyny owodniowe, wszystko wychodzi na około 13 tc, oprócz nóżek które mają 13t1d i crl = 6,4, czyli 12t4d. termin według usg to 18.12, więc zobaczymyy jak to będzie, bo to prawie 3 tygodnie póżniej od OM co jest dziwne, bo cykle mam równe, okres jak w zegarku o płci nie bylo co marzyć. No i oczywiście wywalilam 120 zł na leki na zapalenie. powiedział mi, ze mam suszyć po myciu ręcznik, a potem żelazkiem bakterie wypalac z niego...
o płci nawet nie zaczęłam tematu...
Nie myślisz nad zmianą lekarza...
Chyba skuteczniej wycierać się jednorazowymi ręcznikami.

Najważniejsze że z Dzidzią w porządku

Cytat:
Obiecane, 16t1d.

Oczywiscie nie wszystko ciążowe. No i kształt okrągły, bo ubrany. Bez ciuchów jest nieco mniej krągły.

Piękny,taki okrągły

Maomami I wszystko się dobrze skończyło
No i najlepszego

Myślałam że mi czegoś nie zacytowało ale widzę że wszystko jest
Nadrobiłam...tak to jest jak cały dzien poza domem

Ja dzisiaj jadłam pizzę,ale o dziwo tylko 2 kawałki wsunęłam.

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
ja dostałam tego miśka za free, potem odpowiednio z wiekiem dziecka mam dostawać próbki jakieś.. pewnie kaszki czy coś tego typu:p
i z tego co wiem, to nie płaci sie za to, znaczy ja tam w regulaminie nie doczytałam żeby było płatne..

a tez chciałam właśnie na loveli ale nie dało się :/ nie wiem czemu...

A to z okazji IMIENIN wszystko naj !!

a racuchy wyszły przepyszne, zamiast jabłka dałam gruszkę, ale pyszne
Duży ten miś?na stronce nie mogę jakoś zlukać wysokości.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 22:07   #2979
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
D
Ale ja tutaj nie mam na kogo, on jest taki wychwalany i wgl najwazniejsze, zeby dpbrze ciążę prowadzil, dam mu jeszcze szansę
No to prawda, zawsze można trafić z deszczu pod rynnę
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 22:16   #2980
ryba91
Zakorzenienie

malutkiii
Stary 2013-05-24, 22:19   #2981
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
powiedziałam mu, że jestem w ciaży. Ale chyba nie uwierzył, bo stwierdził że chce lepsze warunki, ale mówię mu ze przyniose mu zaśwaidczenie od lekarza ale powiedział że nie potrzebuje. Nie odzywa się na ten temat więc ja też nic nie mówię. Jak będę się zwalniać przed porodem to może uwierzy on jest dziwny. Podejrzewam, że ćpa, oczy to miał dzisiaj ja 5 złotych, źrenice takie ogromneee i cały czas żuł gumę, jedną za drugą.
Na Twojego szefa to

Cytat:
ak sinupret na zatoki i niby ogólnie też ma mi pomóc wcześniej też brałam i mi pomogło.
Pytam bo kiedyś jak mi dokuczały to zapomniałam gin zapytac czy mogę go brać ,a babka w aptece zielona.Teraz już wiem że jakby co można wziąć.W składzie jak dobrze pamiętam same zioła są.

Dzidzia Moją najdziwniejsza kombinacją był bigos ,a po 15 minutach koktajl truskawkowy.Ale rewolucji nie było
Maomami za połówkę

Cytat:
Haha,uwielbiam te rady.Szczegolnie od mam,ktore maja juz dorosle dzieci.Moj taki nie byl,moj byl aniolkiem, itp.Pocieszylas mnie,ze przeszlo U nas sa fazy od 1,5 roku-kilka dni tragicznych,ze mam ochote przez okno wyrzucic a kilka dni slodkich.Mnie rozczula jak moj miesza jezyki Mama,gib mir prosze mleko

ryba
-ale szef..wspolczuje.Moj ex ex szef zaczal mnie mobbingowac,bo...nie chcialam isc z nim do lozka Mialam jazdy przez dwa lata. Ja wogole mam pecha-w Niemczech tez-wprawdzie nie bylo mobbingu ale propozycje otwarte-no wiecie, kariera czyli wziecie '' kariery'' w swoje rece i nie tylko Najpierw moj docent a potem nauczyciel.W sumie zaluje,ze jednego z nich nie zaskarzylam A nie dawal mi spokoju przez prawie dwa lata.Wszyscy oficjalnie widzieli,co on knuje,bo czesto bral mnie na osobnosci do porozmawiania o mojej ''karierze''.

Piekne brzuszki.
Rozmawiacie w domu po polsku i po niemiecku?

Cytat:
nemosek-ja nie mialam atakow tylko ciagly bol.W pierszej ciazy tak silny,ze mdlalam na siedzaco.Pierwsze co zrobilam po porodzie to pobieglam pol godziny przed siebie-bez bolu,lekka a nie jak pingwin i inwalidka

ryba
-moj to jeszcze byl taki,ze mial zone i doroslego syna-i pozwolenie od zony na skoki w bok.Tzn.mowili sobie,ze jak nadarzy sie okazja,to maja korzystac ale nie mowic tego partnerowi.Tylko moj docent sam szukal okazji gdzie sie dalo. I jeszcze''kusil'' 24 centymetrami
Mój szwagier miał ataki rwy,jęczał z bólu...
gdzie on to mieścił

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-05-24, 22:21   #2982
De28
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:

Rozmawiacie w domu po polsku i po niemiecku?

Mój szwagier miał ataki rwy,jęczał z bólu...
gdzie on to mieścił
No miescil,bo sie odznaczalo nieraz wiec nie klamal
W domu w sumie tylko po niemiecku.Z tym,ze ja z synem tylko i wylacznie po polsku.Moj maz uczyl sie polskiego,sporo rozumie,czasem mowie do niego po polsku ale rzadko.

Daniel

Christian
Stary 2013-05-24, 22:33   #2983
ryba91
Zakorzenienie

De- masakra normalnie.... dziwne mają zasady. Ja swojemy mężowi w Życiu bym NIE pozwoliła.. :/

no tak, sinupret to same zielska .....

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2013-05-24 o 22:35
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 22:35   #2984
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Kochana Twoja koteczkaJak dobrze że ludzie biorą właśnie ze schroniska zwierzaki i dają im dom.Jest takie powiedzenie że jak ktoś kocha zwierzęta to znaczy że jest dobrym człowiekiem.
Moja odeszła niespodziewanie,była zdrowa, silna...prawdopodobnie coś z krążeniem(powoli jej ustępowało w łapkach,ogonku-stawały się z dnia na dzień coraz zimniejsze i beż życia)
Nagle dostała jakby paraliżu tylnych łapek(ciągnęła je za sobą),walczyła 4 dni,ale nie chciała już żyć po prostu,jeździłam z nią po dwa razy dziennie do weterynarza.Przestawała jeść,pić,poddała się.Po prostu wypalała się w oczach.Odeszła na moich kolanach...w samotności tylko ona i ja.Zawsze to będę miała przed oczami.
Nie potrafię się z tym pogodzić do dzisiaj, nie jestem w stanie nawet ramki ze zdjęciem postawić bo jak patrzę to wyję jak teraz...
Miała 12 lat,spała ze mną,"rozmawiała",zawsze taka czyściutka i milutka,była jak moje dziecko.Wychowałam ją,właściwie wykarmiłam od małego butlą ,bo znalazłam ją jeszcze taką malutką,porzuconą,jeszcze ślepą na ulicy.
Bardzo ją kochałam...

Sory ale musiałam napisać,ulżyło mi że mogłam się wygadać.
Bardzo kocham zwierzęta

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-05-24, 22:43   #2985
De28
Wtajemniczenie

Nemosek-mam jeszcze dwa kociambry-oba maja po 14-15 lat.I sa juz od wielu,wielu lat ze mna.Takze schroniskowe Uratowane-jedna byla maszyna do rodzenia,drugi ma ciezki charakter

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

weronisiek-a kiedy jej minela ta faza?

Daniel

Christian
Stary 2013-05-24, 22:45   #2986
ryba91
Zakorzenienie

nemosek - doskonale Cię rozumiem, przeżyłam coś podobnego z pieskiem, z tym że Go bezczelnie gość przejechał samochodem na moich oczach, po czym uciekł..:/ i to w miejscu gdzie samochody mają zakaz wjazdu, chyba że do garażu.. no ale droga prowadziła na skróty i non stop ktoś tą drogą zapie.rdalał.
Stary 2013-05-24, 22:54   #2987
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Obiecane, 16t1d.

Oczywiscie nie wszystko ciążowe. No i kształt okrągły, bo ubrany. Bez ciuchów jest nieco mniej krągły.

Jaki okrąglutki brzuszek

Cytat:
No, jestem :d
A WIĘC mój szef, przyjechał dzisiaj z jakąś panna- na szkolenie- myślałam, że ja mam szkolić tą laskę, ale nie........ szef zna się najlepiej i to on zrobi. No więc mówie spoko. siedze na poczcie, w zakładkach wizaż-poczta-facebook-kzk0 i strona startowa. A on do mnie: w pracy nie siedzimy na poczcie, proszę wszystko wyłączyć. No dobra .. i tk siedzę i siedzę, przychodzi klient no to podchodzę pytam po jakiego kija przyłazi a mój szef leci jak popierdzielony,odsuwa mnie chamsko na bok i obsługuje, chwaląc się jaki to on jest "szarmancki" i w ogóle ( klientem była kobieta:P ) i tak siedze godzine, półtora.. dalej na kompie ze niby inw. sprawdzam z poprzedniego miesiaca, żeby teraz też zrobić bo zaraz koniec m-ca. piszę tu z Wami, no ale dalej siedze i nic nie mogę zrobić. To podchodzę do niego i mówie ze moze ja pójdę do domu zwłaszcza że pracuje od środy do poniedzialku włącznie i jak pójdę do domu to jutro bedę efektywniejsza bo odpoczne a i tak nic nie robie... a on, że nie mogę. NO ja zdziwko no bo po co mam siedziec tak szczerze..... i gadam z nim dalej, ze pójdę.... i taka gadka przez 50 minut i sie wkur*wiam. zabrałam swoją torbę, zamknęlam lapka, i poszłam na zaplecze, Siedzie 10 minut i dzwoni do mnie szef : To Ty jutro jak będziesz to umyj podłogę" a ja mówie, że czemu dzwoni w tej sprawie a on " no bo poszłaś do domu i nie zdązyłem Ci powiedzieć, a nie chce żeby syf był" ............ i dopiero jak wyszłam to aż był zdziwiony, no ale powiedziałam" to ja idę do domu- żegnam" i wyszłam i gdyby głupio nie gadał to mogłam być 3 godziny wcześniej.. a nie siedziałam i nic nie robiłam .
Jak czytam o Twoim szefie to aż mi się nóż w kieszeni otwiera

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Ja mam do usunięcia 2 ósemki i czekam z tym do "po ciąży", ale mi na razie nie idą. Mam własnie założony aparat, tak mi się to jakoś poskładało z tą ciążą. Muszę przez to sto razy bardziej dbać o zęby, mam nadzieję, że przetrwają. Ostatnio byłam w styczniu na kontroli u stomatologa więc już czas na kolejną.

Maya my jakoś podobnie miałyśmy OM a mnie teraz na 4.12 wychodził termin. No ale 18.12 to jakoś za późno, może miał tam coś źle ustawione. Tym bardziej, że Twój dzidziol miał 6,4, a mój w środę 5,6.
Chyba się dzieć do zdjęcia pleckami ustawił, wstydniś

Ale mnie dzisiaj wzdęcia męczą i w ogóle po tym żelazie jakoś tak ciężej w kibelku...
Wkurzyłam się dzisiaj na maxa, już Wam kiedyś opisywałam moje perypetię z lekarką do której sie nie da umówić. Powiedziała mi jakiś czas temu, że będzie przyjmować za max 2 tyg, a dzisiaj się dowiaduję, że cały czerwiec jej nie będzie a później to nie wiadomo. Tak więc zmieniam lekarza prowadzącego i mam nadzieję, że juz obejdzie się bez nerwów.
Też się będę musiała wstrzymać na "po ciąży' tylko mi ortodontka mówiła że wtedy może być już za późno i aparat będę musiała od nowa nosić tak źle i tak niedobrze

Na Twoim miejscu też bym zmieniła lekarza

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-05-24 o 22:58
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 23:14   #2988
Trele_Morele
Zakorzenienie

Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Kobiety uwaga. Wcięłam sledziki po goralsku, teraz wcinam sorbet truskawkowy i popijam latte.
Mlodzik wariuje i się przemieszcza. Ciekawe czy mu smakowalo czy wprost przeciwnie

Mya no nieładnie sie lekarz zachował... a te wyniki usg zgadzają sie z obecnym czasem ciąży czy sa za wczesne?

Ale bym wcieła sledzika chyba sobie kupie zaraz jak jakis sklep bedzie po drodze ..

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 23:18   #2989
Mya1989
Zakorzenienie

Dziewczyny, nie tak łatwo zmienić mi gina, tutaj ich po prostu nie ma, a jak sa to tylko np w środy, bo dojeżdzają ze Szczecina. Miałam problem z dorwaniem normalnego gina w ogóle...

Ale chciałam powiedziec Wam, że chyba najbardziej zapadł mi w pamięć kręgosłupik oglądał go tak, gmerał mi, aby przekręcić do samego końca i tak wyraźnie było ten kręgosłupik widać i powiedział, że jest wszystko z nim ok

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 23:33   #2990
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Dziewczyny jak mnie bimbajki swędzą od jakiegoś czasu to to się w pale nie mieści! Powoli dogorywam z miejscem w biustonoszach a potem to nie wiem co będę nosić.. chyba sobie firane na cycki uszyje

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 23:54   #2991
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
nemosek - doskonale Cię rozumiem, przeżyłam coś podobnego z pieskiem, z tym że Go bezczelnie gość przejechał samochodem na moich oczach, po czym uciekł..:/ i to w miejscu gdzie samochody mają zakaz wjazdu, chyba że do garażu.. no ale droga prowadziła na skróty i non stop ktoś tą drogą zapie.rdalał.

Coś mnie wywala z internetu :/

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-05-25, 00:07   #2992
Trele_Morele
Zakorzenienie

Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Dziewczyny jak mnie bimbajki swędzą od jakiegoś czasu to to się w pale nie mieści! Powoli dogorywam z miejscem w biustonoszach a potem to nie wiem co będę nosić.. chyba sobie firane na cycki uszyje

Ja przechodzilam ten Sam etap.. Tak mnie swedzialy ze wolałabym zeby bolaly. Drapalam sie wszedzie. Nawet w autobusie Teraz przeszło , ale nie zauwazylam zeby rosly masakrycznie - moze jeden rozmiar

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 00:27   #2993
nemosek
Zakorzenienie

Czy Messuah też odeszła z naszego wątku?Widziałam że pisze na noworocznych

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-05-25, 05:03   #2994
Dzastin08
Wtajemniczenie

Heloł

Witam się ja i moja bezsenność
Tż ma tzw pogotowie nocne i musi być w razie awarii pod tel.. no i jedna pinda zadzwoniła o 2 w nocy i mnie obudziła.. i tak sobie nie śpię od tej 2 godziny W dodatku moja dzidzia sobie urządziła w nocy bombardowanie mamusi i co po chwilę czułam kopniaki więc wierciłam sie jak głupia
Ale przynajmniej Was nadrobiłam (9 stron aż więc nie cytowałam)

Gratuluję wszystkich udanych wizyt
Piękne macie brzuszki
Agnieszka-3mam mocno kciuki za wtorkową wizytę i nie ma co się zamartwiać na zapas
aaby- to Ci niespodzianka z tą dziewuszką...
I witam nową mamuśkę

Przez week będzie mnie "mniej" więc zapewne będe zaglądać z doskoku

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-05-25 o 05:15
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 07:33   #2995
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

mam ten sam roblem :/
Cytat:
Czy Messuah też odeszła z naszego wątku?Widziałam że pisze na noworocznych
smutne..
Stary 2013-05-25, 07:47   #2996
niunia32
Zakorzenienie

Dobry mnie czeka weekend w pracy potem odwiedzinki u rodziców, jutro u tesciowej... będzie mnie mniej

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

aaa no i zaczęłam dzisiaj 13 tydz

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 08:03   #2997
niunia32
Zakorzenienie

pochwalę się wczorajszymi zakupami dla WOjtusia
Trudno jak będzie Wojusia zamiast Wojtka to też pochodzi w niebieskim :P

to są pewnie pierwsze z nielicznych zakupów dla Robaczka
DSCF8039.jpgDSCF8040.jpg
DSCF8041.jpg

bodziaki są wszystkie w tym samym kolorze, tylko na zdjęciach tego nie widać

spadam trochę ogarnąć chatkę i zająć się córcią trochę

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 08:07   #2998
Anoula
Zakorzenienie

Witamy dziewczyny w sobotę
Ja dziś wyruszam z mama na łowy jak się uda to chcę kupić materiał na sukienkę do ślubu i buty + mama ma jakieś plany dla siebie więc jak znam życie na tym się nie skończy
Tata się przyznał wczoraj, że mama już zaczęła u babci w domu oglądać ciuszki po mojej chrześnicy jak będzie chłopak pewnie większość się nie przyda, ale niech ma tą przyjemność
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 08:42   #2999
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Cytat:
Obiecane, 16t1d.

ale wielka jestes ja zaczełam 12 tydz i nic nie widać, póki co, ale jakos czuje że będziemy wszytskie miały już dość wielgachnego brzuchola

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

lusesita23- ja termin mam na 6 grudnia a zaczełam wczoraj 12 tydz

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Dzastin08- dziękuje za trzymanie kciuków, wam tez dziewczyny ale mam nadzieje że tylko postraszył, zazwyczaj się okazuje, że jednak wszystko jest ok. Wczoraj gin robił mi usg- co już wiecie- i mam kilka zdjęc, ale nie wiem czy wrzucić, bo sa słabej jakosci...chcecie?

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Acha , wiecie w biedrze są tanie kosmetyki dla niemowląt i chyba wyrusze na zakupki np krem pielęgnacyjny nivea(w niebieskim pojemniczku)kosztuje nicałe 8 zł
Stary 2013-05-25, 09:26   #3000
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Byłam na usg z nfz. I nie wiem nadal czy wszystko dobrze, usg robił mi aż 30 min i milczał, a ja juz wiedziałam, że jest coś nie tak. Po badaniu powiedział, że nie daje 100 procent, ale chyba jest zgrubienie na przeziernosci karkowej, ale powiedzial, że mam się nie martwić, bo jego zdaniem tego zgrubienia może nie być, bo jego usg jest słabej rozdzielczości, ale dla pewności mam zrobić usg prywatnie gdzie mają lepsze usg. I pójdę wizytę mam na wt o 13. I kurdę jak tu się nie martwic? przeirnośc ma 1,2 mm to w normie?
Z jednej strony można pomyśleć "Co za je.łop, tak straszyć!", ale z drugiej dobrze, że powiedział i że odesłał do kogoś z lepszym sprzętem
Ale na pewno wszystko jest ok
Trzymam kciuki za wtorkową wizytę!

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, przyjmniecie mnie do siebie, troszkę was ostatnio podczytuję. Mam termin na 11.12, to moja 3 ciaża. Mam juz dwóch chłopaczków i mamy nadzieję że tym razem będzie dziewczynka.
Witaj

Cytat:
Babku-
aaaaaaaaaa, dziewczynka No pięknie to CI niespodzianka
gratuluję!! wpisywać na 1 stronę? ;>
I gratuluję 5 miesiąca
Podejrzewam, że to miało być do mnie
Dziękuję
Na 1 stronę jeszcze nie wpisuj, wpiszemy jak już będzie pewne

Cytat:
Ja znow z doskoku,w przerwie na fryzjera
No nie za dobrze,bo masaz robila mi fizjoterapeutka i bolalo.Bo ten masaz to ze wzgledu na rwe kulszowa,ktora znow sie pojawia.
Kochana, a jak wygląda ten masaż? Na brzuch? Na boku?
Chodzisz do zwykłej masażystki czy może do fizjoterapeuty?

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
jestem na zwolnieniu do konca msc bo mocno sie rozlozylam. jakas infekcja drog oddechowych- katar kaszel i bol gardla.
Zdrówka!

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
A to mój brzucholek w 15tc
Ale zgrabniutki!

dzidzia, ale masz okrąglutki brzuszek!

Witam się sobotnio
Muszę dziś trochę ogarnąć mieszkanie. Wstyd przyznać, ale jakiś syf nam się wkradł

Wczoraj wjechałam do Lidla. Miałam ochotę na te białe jeansy z niskim pasem, ale zostały dwie pary rozm. 44 Podejrzewam, że całą resztę wykupiły kobiety nie będące w ciąży
Kupiłam więc tylko czarne legginsy - nie wiem, czy założę, bo nie lubię legginsów, ale uznałam, że za taką cenę nigdzie nie znajdę, a może warto mieć w szafie - choćby do noszenia po domu.
Myślałam też o czarnym topie, ale bardzo długi mi się wydawał - mam tylko 160cm wzrostu, więc mogłabym mieć do kolan

A poza tym przyszedł wczoraj wylicytowany parę dni temu za grosze kombinezon na zimę dla Malucha - jest śliczny!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości