|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
no mama jest wyczepista
Ale to nie będzie typowa babcia, która siedzi i bawi wnuki.. moja mama to ma motorek w tyłku jak mało kto i ciągle na pełnych obrotach. Ale taaaak ją kocham Powiedziała jeszcze, że kupiła 5 ubranek dla Bezika dzisiaj
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#1682 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
a'propos stabilność, to ostatnio mąż będąc w sklepie, zapytał pana sprzedawcę, czy może wejśc do łóżeczka, zeby sprawdzić jego wytrzymałość!/// zapadłam się oczywiście z małym pod ziemię!
|
|
|
|
#1683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie mieć mamę na miejscu... |
|
|
|
|
#1684 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chciałabym zobaczyć minę sprzedawcy hehehe |
|
|
|
|
#1686 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
no niestety wiem o czym piszesz i co przezywasz bo u mojego synka podejrzewają to samo, niestety podobno ubytek jest duży ;( dodatkowo na ostatnim usg wykryto jeszcze jakąś wadę nerek... ![]() więc jestem trochę zawieszona w próżni pomiędzy totalna histerią a racjonalnym medycznym podejściem do tematu... trzymam kciuki i cieszę się że cała reszta podejrzeń okazała się fałszywa buziaki misiaczka555 - tak jak dziewczyny pisały, da się cukrzycę ogarnąć, więc uszy do góry, poczytaj trochę poradz się naszych ekspertów i trzymam kciuki!!! |
|
|
|
|
#1687 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
więc kochać to go będzie ogromnie, ale raczej nie będzie miała czasu na wychowywanie wnuczka tak jak typowa babcia ![]() W dodatku znajduje czas prawie że codziennie żeby się ze mną widywać, mimo, że to drugi koniec Krk
|
||
|
|
|
#1688 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie no sprzedawca oczywiście z usmiechem (bo myślał, że to żart), na co mąż: że przecież on tylko wejdzie, a jak dziecko będzie skakało przy barierkach w łóżeczku to jak ma mieć pewnośc,że nic nie odpadnie?... wtedy zrobił wielkie oczy i stwierdził, że nie ma możliwości, żeby facet wszedł sobie do łóżeczka! czerwona jak burak przeprosiłam i wyszłam! |
|
|
|
|
#1689 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Patrzcie jaki chill out
|
|
#1690 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1691 |
|
Raczkowanie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40987942]Grabcze witaj
no niestety wiem o czym piszesz i co przezywasz bo u mojego synka podejrzewają to samo, niestety podobno ubytek jest duży ;( dodatkowo na ostatnim usg wykryto jeszcze jakąś wadę nerek... ![]() więc jestem trochę zawieszona w próżni pomiędzy totalna histerią a racjonalnym medycznym podejściem do tematu... trzymam kciuki i cieszę się że cała reszta podejrzeń okazała się fałszywa [/QUOTE] to najczęstsza wada serduszka i zazwyczaj bez powikłań! najważniejsze, zeby już teraz było ok! bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki i maleństwo! dacie radę ! mam nadzieję też,że nereczki powrócą do normy! macie teraz jakies kolejne skierowania, badania, czy po prostu czekacie do porodu? |
|
|
|
#1692 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przy każdej okazji aż się uginam.. i teraz zaczął w jednym miejscu, w lewym boku na wysokości pępka..normalnie pląta mi się tam ..Cytat:
|
|||
|
|
|
#1693 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1694 |
|
Zakorzenienie
|
A JA TO TYLKO CHCIAŁAM NAPISAĆ, ŻE NASZA MALINKA NAM SIĘ NIE POCHWALIŁA I OBCHODZI DZISIAJ URODZINY
![]() WIĘC ODE MNIE DOSTAJESZ: - - 2x dla Ciebie i dla Milenki osobnegoa dodatkowo: - Łatwego, szybkiego i bezbolesnego porodu, szybkiego dojścia do formy, słodziutkiej Milenki, która będzie różowiutka i będzie kwiliła od samego wyjścia z Twego łona ![]() no i gwiazdki z nieba, czego sobie tylko wymarzysz kochana!! ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#1695 |
|
Rozeznanie
|
narzekałam dziś na mojego męża że nie pomaga mi w zakupach dla dziecka ale w zakupach dla nas radzi sobie jakoś...
pojechał dzisiaj kupić narożnik do pokoju i szafkę na ciuchy nie wiem jakie wybrał polegam na jego guście chociaż z tym ciężko czasem bywa....nie mam siły z nim jeździć lekarz kazał leżeć to leżę... bezpieczeństwo małego najważniejsze a jakie kupi takie będzie nawet jak nie będzie mi pasować...i tak go kochać będę mam nadzieję że za kilka lat jak będziemy kupować własne m będę mogła sama wybierać...
|
#1696 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Twoja suka to się w życiu nie przemęcza
![]() tak jak mój samiec
|
|
|
|
#1697 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żebyś nie miala większych przebojów z brzuszkiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak dobrze psiakowi
|
|||
|
|
|
#1698 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() baty za siedzenie cicho ![]() Malinka- sto latek! lekkiego wyplucia, zdrowego malucha i szybkiego powrotu do formy
|
|
|
#1699 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A chciałam w tajemnicy ukryć, że się zestarzałamNo ale dziękuję, dziękuję za życzenia
|
|
|
|
|
#1700 |
|
Raczkowanie
|
MALINKA!!: wszystkiego naj naj naj!!!!!!! samych miłych wspomnień z porodówki i pięknego wejścia w świat z małą!
|
|
|
|
#1701 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1703 |
|
Wtajemniczenie
|
uciekam moje drogie trochę ogarnąć w domu, bo mama do mnie przyjdzie.
Pospinali się z tatą i przyjdzie do mnie z obiadem ![]() ![]() Buziaki i będę zaglądać
|
|
#1704 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a jak u Was? |
|
|
|
|
#1705 | ||||
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Malinka wszystkiego najpiękniejszego
![]() Cytat:
Spoko, przede mną dzisiaj w Tesco były wyścigi, która babcia się wepchnie... Jedna to jak mnie zobaczyła, to myślałam, że sobie nogi połamie. Na szczęście otworzyli drugą kasę i byłam druga (a przede mną babka z wózkiem, która nie umiała nim przejechać...). A co najlepsze, miałam w ręku całą JEDNĄ rzecz, liker tiramisu dla mamy na jutro.... Cytat:
Ale Kochana... Czemu płaczesz?? Dieta cukrzycowa to tak naprawdę nic strasznego. Powiem Ci coś: ja się na tej diecie świetnie czuję, na tej i nawet na bezsolnej, naprawdę mam świetne samopoczucie. Gdyby tak jeszcze moje jelita pracowały, to byłabym w 7 niebie. Polecam te diety każdemu! Nawet nie choremu na nic. W diecie cukrzycowej musisz jeść bardzo regularnie i zamienić cukry proste na złożone - i to jest cała filozofia. To naprawdę nie jest koniec świata... Cytat:
Ja mam pozwolenie na jeden owoc dziennie, ale najlepiej do południa, w związku z czym czasami jem do II śniadania kiwi, jabłko albo coś innego. Brzoskwinię bym zjadła A jak nie jesteś pewna, to sprawdź sobie IG (indeks glikemiczny) danego owocu, jak będzie tak do 50, to spróbuj. Akurat brzoskwinia ma 35, więc ja bym próbowała A jak dostaniesz glukometr, to sobie będziesz wszystko sprawdzać i będziesz wiedziała, co i jak. Ja miałam cukier po obciążeniu 155, a teraz jak się okazuje nawet mogę od czasu do czasu zjeść ciasto drożdżowe. Cytat:
Jak sama wiesz - wszystko zależy od osoby. Pewnie jakbym zjadła 3 banany na raz, to by mi skoczyło, ale raz na parę dni chyba mogę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#1706 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
sama wybieram, sama kupuję, TZ informuję tylko w trakcie lub po fakcie ![]() mi to pasuje, jemu też i tak mam ze wszystkim, nie ważne czy sprawy ciuchowe, synkowe czy domowe... [B]Malinka !!![/B] Spokoju, samych pozytywnych emocji i szybkiego porodu !!! Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-05-25 o 13:26 |
|
|
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
Malinko- wszystkiego najlepszego. Zdrówka dla ciebie i maleństwa. Szybkiego i bezproblemowego porodu, a po nim samych radosnych dni we trójkę
|
|
|
|
#1708 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40988245]Malinka wszystkiego najpiękniejszego
![]() Spoko, przede mną dzisiaj w Tesco były wyścigi, która babcia się wepchnie... Jedna to jak mnie zobaczyła, to myślałam, że sobie nogi połamie. Na szczęście otworzyli drugą kasę i byłam druga (a przede mną babka z wózkiem, która nie umiała nim przejechać...). A co najlepsze, miałam w ręku całą JEDNĄ rzecz, liker tiramisu dla mamy na jutro....[/QUOTE] Mi w supermarketach nikt ustąpić nie chce. Patrzą się na brzuch ale udają że nie widzą. Ale dziś w Hebe mnie zaskoczyli. Stałam w kolejce do kasy, a tam pani zaprosiła mnie do innej kasy i obsłużyła, a potem znów sobie poszła Aż mi się milej zrobiło ![]() Dziewczyny dziękuję Wam wszystkim i zarazem każdej z osobna za życzenia A teraz uciekam sprzątać bo samo się nie chce zrobić Edytowane przez malinka0525 Czas edycji: 2013-05-25 o 13:22 |
|
|
|
#1709 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2
Malinka - spełnienia marzeń, dużo zdrówka, cierpliwości, szybkiego i bezbolesnego porodu oraz zrowego szkrabka
|
|
|
|
#1710 |
|
Raczkowanie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40988231]z tego co mi powiedzieli to taki duży ubytek wymaga operacji...ale zobaczymy... póki co czekam na 04 czerwca na wizytę aby zrobić kolejne echo-serca i sprawdzić czy nic się nie zmieniło (moze zarosło), w przyszłym tygodniu umawiam się jeszcze na prywatną wizytę u jednej pani doktor... a jak się potwierdzi to dostaję skierowanie do szpitala na szczegółowe badania itp.
a jak u Was?[/QUOTE] a Ty z Warszawy jesteś? (jesli tak, to mogę polecić miejsce, gdzie są osoby specjalizujące się w wadach serca, z usg 4d i wtykami w szpitalach z extra neonatologią. My teraz nic nie robimy... nawet nie wiem ile młody waży... w każdym razie po porodzie sie okaże wsyztsko, a co do operacji, to podobno w pierwsym roku się robi (ale pod koniec) bo może tez się zarosnąć w pierwszych miesiącach życia dzidzi. wszytsko zależy własnie od wielkości ubytku |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.

Powiedziała jeszcze, że kupiła 5 ubranek dla Bezika dzisiaj

) no i skonczylysmy gadac, a ona dzwoni 20 min pozniej i mowi: to co? bedziesz to ciasto robiła? ja mówie ze tak, ale pozniej, bo Tż gdzieś pojechał autem, a ja muszę do sklepu po parę rzeczy jechać i nie mam czym.. a ona na to: To może ja Ci zrobię? bo w sumie jak czytałam przepis to ono proste jest 

dla Ciebie i dla Milenki osobnego

żebyś nie miala większych przebojów z brzuszkiem 
no to sobie mysle kij Ci w oko... ale ta "pani" pokazala tylko palcem na moj brzuch i pokiwala głową- pomyslalam sobie coż za kultura nie wytrzymam .. i usiadlam.. wysiedli na naszym przystanku facet jakby sie bał ze mu cos wykupią ze sklepu czy coś wybiegl z autobusu jak niewiem taranujac mnie ale to trudno bo brzuch sobie zaslonilam ale szw i malego K w wozku,wysiadlam wkurzylam sie i mowie na głos do szw ale tak zeby wszyscy slyszeli ze starsi ludzie maja tupet!I ze nie ustapilam miejsca bo jestem w 8 miesiacu ciazy i troche mi ciezko! Chamskie ale prawdziwe normalnie tak sie ciesze ze mam auto ( ktore z dobroci serca Daje tz zeby jezdzil do pracy) bo bym nerwicy dostala i jeszcze na dodatek nieraz pewnie z☠☠☠ ke za niewyparzony jezyk ale dajcież spokoj jak tak mozna wogole!!!