|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa
|
|
7 | 12,96% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 |
|
20 | 37,04% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
4 | 7,41% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
4 | 7,41% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
7 | 12,96% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
ja też wyladowalam w szpitalu i to bez powodu tylko dlatego że pielęgniarka mnie zarejestrowała bo już mam termin porodu ktg dobre skurczy brak nic mi nie dolega i mam sobie tak leżeć do poniedziałku i wtedy zobzczymy ale głupota po prostu leze i nic mi nie będą robić to po jaką cholerę mnie zostawili na co lekarz powiedział że przecież powiedziałam na IP że chce zostać masakra wściekła jestem
|
|
|
|
#4352 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 39 juz bizej niz dalej![]() MARCHEWKA twój opis porodu jak czytalam , to chwilami myslalm ze opisujesz moj porod ale ten pierwszy , wszystko identycznie obie sie nameczylysmy i dokladnie jak w rzezni bylo .... 26 h rzeznii Michal spi .... po ataku kolki , ktora trwala od rana , a ja w koncu poprasowalam pierwszy raz od porodu , nawet nie wieciejaka frajde mi to sprawilo heheh , wstawilam dwa prania , rozwiesilam i koncze zupe brokulowa .... ach jak milo i blogo jak mlody spiii spokojnie...
|
|
#4354 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa, no i ja nie spakowana... gratuluję córeczki! będziemy sobie razem czekały na porządne skurcze, bo te spięcia to już u mnie codzienność, coraz więcej tego, ciekawe czy to coś pomaga... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mnie się wydaje, że chyba po karmieniu jakieś odbijanie i chwila "zabawy", jakieś dotykanie łapki, całuski, a kuku srutu tutu... i jak widzimy, że maluchowi się jedzonko "osadziło" chociaż trochę, to powoli zaczynamy wszystko wyciszać i maluch zmęczony pada w swoim łóżeczku i śpi snem błogim przez 3 godziny taaaaa... ![]() Cytat:
współczuję, już chyba w ciąży łatwiej się z czymś takim obejść niż podczas karmienia piersią...
|
|
#4355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Marchewka- widziała, że wstawiłaś opis porodu. Niezły esej Ci wyszedł ![]() zaraz sobie przeczytam, bo na razie nie miałam kiedy.. Cytat:
![]() ja poluję dalej ![]() Cytat:
myślałam, że najgorsze jest samo wypchnięcie i to uczucie rozrywania ![]() ---- My byliśmy w tesco- kupiłam młodemu kapelusik i trampki ![]() teraz przyjechaliśmy do teściów na weekend. Tydzień temu jak tu byliśmy, byłam pewna że więcej z brzuszkiem tu nie wrócę Tż poszedł myć samochód więc mam chwilkę żeby Was nadrobić |
||
|
|
|
#4356 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Marchewka- szacunek i podziw za przeżycie porodu, nei jestem sobie w stanie nawet wyobrazić co przeszłaś.. Cytat:
kciuki, żeby się akcja zaczęła na dniach!!! Cytat:
trzymam kciuki, żeby wszystko poszło szybko i sprawnie, żebyś jak najszybciej była z dziecinką po drugiej stronie brzuszka! Cytat:
Cytat:
codzień sobie tak obiecuję..... Cytat:
spróbujemy, tą metode propagował ten hamerykański doktor od wiązania niemowląt w kokon
|
|
#4357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na dodatek w tym samym wieku nawet jesteśmy ![]() Ja w sumie miałam nadzieję, że nasza Mała jest ciut mniejsza bo w 31tc ważyła 1700g a tu tak się jej przybrało No ale może ten margines błędu u mnie akurat będzie na minus.Te spięcia to u mnie też codzienność, zwłaszcza po południu/wieczorem. Ale są bezbolesne. Tylko kilka razy czułam jednocześnie ból jak na @. Mam nadzieję, że one jednak w jakimś stopniu pomagają tym naszym macicom przygotować się na ten hardcore ![]() Cytat:
Faktycznie jakby dziennikarze tvn-u i o.Rydzyk wypowiedzieli się pozytywnie to wtedy chustowanie na pewno byłoby bardzo trendy ![]() Kamciatka trzymam kciuki za szybko rozwój akcji ![]() Becik faktycznie trochę dziwne, że już Cię położyli w szpitalu a nic robić nie będą? Ewidentnie chcą te 3dni Cię trzymać żeby NFZ im zwrócił...Co za bezsens! |
||
|
|
|
#4358 | |
|
Zadomowienie
|
Witam
gratulacje dla wszystkich nowych mamusiek i maluszków ![]() marchewka przeczytałam twój opis i współczuje, a i jakbym zdecydowała sie na 2 dziecko, chociaz na ta chwile Kubuś ma być jedynakiem, to chce znowu cc moze boje sie nieznanego, ale czytajac niektóre opisy to ja dziekujeaxella współczuje kolek, mojego na szczescie ominely takie ostre chociaz czasem tez sie prezy i placze, ale nie wiem czy to kolka U nas po tygodniu porzucenia przeze mnie nabiału schodzi ta wstretna wysypka posiedziałby w którys dzien wiecej niz 3 godz w domu to by zobaczył, ze to dziecko marudzi 80% czasu Dziewczyny, czy wasze dzieci leżą spokojnie i się patrzą na coś ? nie na rekach ? bo ja jak mojego odkładam to on zaraz zaczyna się drzeć rano wytrzymuje jakies 20 min spokojnieCytat:
chyba bym miała wszystko zarzygane i musiałabym znowu karmić, ja przewijam i kapie przed karmieniem, a bawimy się kiedy mały nie spi conajmnie 45 min po karmieniu.Mam nadzieje,że Kuba przechodzi skok rozwojowy - diagnozuje go już drugi raz - bo ciągle je i płacze bez powodu i uspakaja ie na rekach, a nie sa to kolki a wczraj płakał 2,5 godziny z przerwami i juz myślałam, że kolki, ale okazało się, ze tesciowa go tak scisneła pampem, że nie mógł oddychać, po przewinieciu zasnął na 4 godziny
|
|
|
#4359 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
aa to dziwne, po tym ginie który ciągle pijesz powinnaś mieć kaca
nic nam innego nie pozostało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() GRATULUJĘ córeczki ![]() Cytat:
za udane chustowanie ![]() Cytat:
jestem, jestem dalej w dwupaku ![]() Cytat:
![]() trzymam ![]() Cytat:
w domku lepiej.. a masz jakieś rozwarcie chociaż ? Cytat:
nie martwcie się, jeśli coś się zacznie to na bank Wam się pochwalę ![]() i oczywiście poproszę o magiczne kciuki ![]() nic bezinteresownie |
|||||||
|
|
|
#4360 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tym pogodzeniem wychodzenia na dwór z dziećmi to też zastanawiam się jak to będzie... wyszykować mi się z tymi łobuzami jest ciężko,a co dopiero jak dojdzie Tymek ![]() Od września młodszy do zerówki idzie więc rano będę miała istny szał..wyszykować 2 do szkoły, ciuchy,mycie,śniadanie,pl ecaki...siebie ubrać i jeszcze Tymka...A na koniec jeszcze tak to zgrać żeby z karmieniem w czasie wyrobić ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4361 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
ale nie za długo bo staram się je kłaść do łóżeczka na takie ostateczne zaśnięcie. Bo teraz jak mają 3kg (około) to jest spoko ale jak przyjdzie mi się je usypiac na rękach jak będą miały po 6,10 czy 12kg to umrę![]() Dziewczyny czy wy też tyle jecie po porodzie? Bo ja jem więcej niż w ciąży... Chyba że właśnie odbijam sobie te wszystkie diety szpitalne
|
|
|
|
|
#4362 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba szpital potrzebuje kasy z NFZ![]() -- humor do bani, wczoraj mnie przewiało i gardło boli jak cholera, super zarąbisty dekarz uszczelnił dach w firmie tak że kapie na nowe meble w salonie oczywiście 5 tys skasował, tż caly czas w pracy, musi ogarnąć ten przeciek bo zalewa, ehh masakra normalnie
Edytowane przez ankaaa206 Czas edycji: 2013-05-25 o 16:11 |
|
|
|
|
#4363 |
|
Zadomowienie
|
wszystko przez ta pielęgniarkę która mnie zarejestrowała w systemie i ponoć nie da się tego cofnąć ale mnie to guuwno obchodzi wiec lekarz wymyślił mi jakieś dziwne tętno przy skurczu a było ich zaledwie dwa już chyba po to żebym się nie burzyla i położyła na oddział rozwarcie mi wpisał na 1 cm ale chyba nacignal
|
|
|
|
#4364 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4365 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
anoxe udało ci się wylicytować ten laktator ![]() I jeszcze muszę się poskarżyć mam ochotę zamordować ludzi którzy przyłażą i mówią mi, że nauczyłam małego noszenia i jak mogłam ciekawe czy oni by swoje dziecko zostawili jak nie może załapać oddechu i jest purpurowe od wrzasku, normalnie mam dzisiaj podły humor i wszystko mnie wkurza.Wczoraj byłam u gina przepisał mi tabletki anty, ale chyba już nigdy nie zdecyduję się na sex bo przy wkładaniu wziernika czułam taki ból, że się popłakałam, a gin mnie przepraszał i mówił, że muszę się rozluźnić bo on i tak i tak będzie to trzymał tam tak długo jak będzie musiał. Nie wiem czemu to tak bolało, przy pierwszym razie tak nie bolało, ale lekarz twierdzi, ze już mnie rozciągnął i stosunek nie będzie bolał yhh ide sprzatnac kibel bo mały zaczyna stękać, takie życie ![]() aaa jeszcze, wkładki laktacyjne dady z biedronki są beznadziejne, marszczą się i zwijają , kupujcie j&j sa fajnie wyprofilowane, a nie takie płaskie naleśniki
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-05-25 o 16:33 |
|
|
|
|
#4366 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Wczoraj pół dnia - nie wiem dlaczego - nie umiałam wejść na wizaż ... już jest ok ![]() Wczoraj też dostałam info od Diabli: "Nelka jest cudowna i taka jak sobie wymarzyłam. Tatuś zakochany po uszy, dzielnie się spisuje - zajmuje się małą, pomaga mi się kąpać, wypytuje położne o wszystko - ideał. Nie spodziewałam się, że będzie aż tak fajnie. W niedzielę chyba wracamy do domku. Po cc ciężko u mnie z wstawaniem, chodzeniem ale walczę. Nelcia jest żarłaczem mamusiowym, więc cały dzień wisi na cycu. Gratulacje dla wszystkich świeżych mam. Myślami często jestem na wizażu i korzystam z Waszych wskazówek". |
|
|
|
#4367 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
miło się czyta takie wiadomości
|
|
|
|
|
#4368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję córeczki ![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Szczesliwa25 widzę Cię Co u Was ? Będziesz mieć cc - kiedy ?
|
||
|
|
|
#4369 | |
|
Zakorzenienie
|
Marchewka przeczytałam Twój opis porodu
masakra.. Bidulko ile Ty się wycierpiałaś.. ![]() boję się takiego scenariusza.. u nas też nic się nie rusza. Jeśli akcja sama się nie rozkręci to pewnie będę miała podobną sytuację jak u Ciebie ![]() Cytat:
![]() Diabli- ucałuj od nas Nelcię czekamy na Was
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ bajkaDiabli trzymam kciuki za wój szybki powrót do formy. U mnie jakoś było bezproblemowo teraz tylko czasami jak za szybko wstanę z lóżka to mnie pozszywane mięśnie pobolewają![]() Przybiegłam na ratunek bo czytam że wasze maluszki mają kolki (BTW nie są za małę-podobno dopiero u miesięcznego malucha występują kolki...)Kupcie sobie to co wklejała Ash (BTW Ash chciałam Ci gorąco podziękować )Podaje linka: http://www.windi.info/ windi-skuteczna-pomoc-po_5468.jpg
Edytowane przez candace1 Czas edycji: 2013-05-25 o 16:44 |
|
|
|
|
#4371 |
|
Zakorzenienie
|
No tak trochę późno się odezwałam, w 39tc Ale jakoś tak ciężko było mi się wbić w temat, bo Was tu tak dużo i tak szybko przybywa stron ![]() Ta stresująca końcówka ciąży przekonała mnie jednak, że dobrze móc się z kimś podzielić swoimi obawami bo ileż można gnębić męża ![]() Mi jeszcze chyba nie opadł brzuch a jestem dzień za Tobą Jenny ![]() Super wieści od Diabli - super babka musi z niej być Edytowane przez puchatkowa Czas edycji: 2013-05-25 o 16:48 |
|
|
|
#4372 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w sumie u nas to już powoli powinno, jesteś tylko trochę przedemną
|
|
|
|
|
#4373 |
|
siedzę i myślę
|
Hej
W nocy nie mogłam spać - mocno, ale krótko bolał mnie brzuch... niestety nic się nie rozwinęło za to pół dnia przespałam... do 13 Katate jak dobrze kojarzę to umawiałaś z tym doradcą chustowym ? Czyżby to była pani Gosia ? ![]() Puchatkowa witaj ![]() Tak w ogóle to mój mąż opowiadał mi o swoich znajomych, którzy spodziewają się bliźniaków - na 90% parka, ale na ostatnim USG lekarz mówił, że jednak mogą być 2 dziewczyny - rodzice Gosia i Michał ... i tak właśnie chcą nazwać swoje dzieci
|
|
#4374 |
|
Zadomowienie
|
mały pierwszy raz się do mnie uśmiechał jak mówiłam do niego
teraz leży i słucha karuzelki
|
|
#4375 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie po południu i wieczorem najwięcej spięć, ale ostatnimi dniami to dodatkowo takie pojedyncze sztuki już od rana lecą ![]() wagą się nie przejmuj na razie... na ostatnich stronach nawet pisałyśmy co z tymi pomiarami za cuda wychodzą... dzieci czasem w cudowny sposób "chudną" chyba przed porodem a ja niedawno słyszałam historię dzieciaczka, co niby nie chciał rosnąć w brzuszku, bo 36tc i niespełna 2kg, więc postanowili go wyciągnąć... i wyciągnęli dzieciaka ponad 3kg ![]() Cytat:
![]() a mężu to chyba musi faktycznie dłużej posiedzieć w domu... coś zbyt lajtowo wymalował sobie życie z niemowlaczkiem ![]() oj tam... dobrze, że jesteś (znaczy się wiesz... może lepiej by było, jak byś już rodziła... no ale to dasz nam znać w razie czego!)
|
|
#4376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#4377 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny które rodziły: brałyście do szpitala takie duże podkłady na łóżko??? Jeśli tak to ile sztuk? Przydały się?
|
|
|
|
#4378 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiam od 23.05
![]() Dziękuję za wszystkie gratulacje i oklaski odnośnie remontu We wtorek (28.05) będzie równe 6 tyg odkąd dostaliśmy klucze. Jak do tego czasu zrobię nowe zdjęcia to Wam pokażę jak się już zmieniło Super, że miałaś szybki poród tylko ten krwotok trochę mnie przeraził :/Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Szkoda, że w biedronce nie można płacić bonami sodexo , ale może i tak się wybiorę na małe zakupy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Moje też już doszły
|
|||||
|
|
|
#4379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przekaż diabli nasze pozdrowienia i oklaski dla męża! taka zgrana rodzinka - na pewno sobie dadzą radę, przetrwają trudny wrzesień i potem będzie z górki
|
|
#4380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi już od dawna wszyscy mówią, że brzuch mam bardzo nisko.. ![]() a powiem Ci szczerze, że w tym tygodniu zauważyłam z dnia na dzień że opuścił się jeszcze niżej. Jak stoję w łazience przed lustrem to muszę na palce się wpinać żeby go zobaczyć ![]() i bardzo ciągnie w dół. Wczoraj wypadła mi kolejna porcja czopa (taki kemowy glut) Cytat:
![]() ja kupiłam całą paczkę i spakowałam sobie chyba z 5 sztuk. Może się przydadzą, jak nie mi to do przewijania maluszka |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:03.

Za nic spać się nie dało przy takim zestawie
za 39 

macie jakies sposoby? Czuje kaktusa w gardle 

ide po ineczke

rano wytrzymuje jakies 20 min spokojnie
Jedyna aktywność możliwa w takim momencie to próba odbicia...

ciekawe czy oni by swoje dziecko zostawili jak nie może załapać oddechu i jest purpurowe od wrzasku, normalnie mam dzisiaj podły humor i wszystko mnie wkurza.

Ale jakoś tak ciężko było mi się wbić w temat, bo Was tu tak dużo i tak szybko przybywa stron 
jak parę dni pisałam z mamą, to ona mnie uspokajała, że to normalne... no nie wiem...