![]() |
#61 | |
Czekam na Ragnarok
|
Dot.: Miłość, a seks..
Cytat:
Może jej po prostu dobrze było i sobie jadła, bo nie spodziewała się, że nagle wyniknie z tego problem. Może nigdy nie dał jej do zrozumienia, że "ma nie tyć". Nie każdemu waga trzyma się całe życie, niektórzy muszą walczyć o każdy kilogram. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
Zadaniem bliskiej osoby jest motywacja i wspieranie tej drugiej, także w sytuacji, gdy ta druga pracuje i stara się, żeby zachować ładną sylwetkę, albo do niej powrócić.
![]() |
![]() |
#63 |
Konto usunięte
|
No e, ja przytyłam 3 kg i spodnie mi na tyłku pękły
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Czekam na Ragnarok
|
No niebardzo. Chyba chodzi Ci o wyrobienie mięśni brzucha, a to już dla szczupłych kobiet jest. Dla osoby, która przytyła 30kg dobry będzie rower/orbitrek/stepper/bieganie i takie tam ćwiczenia, trwające nie krócej niż 30-40min przy odpowiednim pulsie. Z 3 razy w tygodniu minimum.
Cytat:
---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ---------- Da się niestety. Kilka lat depresji, cierpienia, braku chęci do życia i nagle budzisz się, boże jak ja wyglądam, jak to możliwe... Da się. Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2013-05-25 o 23:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zgadzam się również z m.in. Madaną, Andrzejem i Emą ![]() Cytat:
Pogrubione - co to znaczy? ![]() ![]() I chyba przesada z robieniem z faceta pajaca, którego interesuje tylko seks i nic więcej oprócz tego ![]()
![]() |
![]() |
#67 | |
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
Może jest leniwa i je jak prosię za przeproszeniem, a może ma męża dupka, który siedzi z piwem i ogląda mecze. Tak tylko się zastanawiam. Nie usprawiedliwiam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie, zbyt wielu faktów nie znamy. Możemy sobie gdybać, że może depresja, że może mąż nie pomaga, że wszystko przerasta. Albo wszystko wynika z lenistwa, mąż pomaga, ale żona nie wykorzystuje wolnego czasu... i tak dalej.
![]() |
#69 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ona też codziennie stawała przed lustrem, i co, nic nie widziała ? Dorosłej kobiecie trzeba mówić, co można , a czego nie można ? Wyobraź sobie, że np. ona by przytyła najpierw 5 kg, facet by ją skrytykował, ona by napisała tutaj na wizażu, że przytyła 5kg i facet ją krytykuje. Co by się stało ? Pewnie 99 % kobiet zjechałoby tego faceta z góry na dół. Sam być może też bym uznał, że to jakiś nadgorliwiec, który chciałby mieć w łóżku przysłowiową modelkę, a sam nie jest ideałem ![]() Już pal sześć atrakcyjność, to jest zwyczajnie niezdrowe - chyba to by mnie najbardziej odpychało. Wg mnie to kwestia podejscia. Są ludzie, którzy źródła swoich problemów zawsze szukają w innych, w otoczeniu, ale nigdy w sobie. To dzisiaj modne. Zawsze to ktoś inny coś powinien, nigdy oni sami. ps. Tak czy siak autorka powinna porozmawiać z mężem i przede wszystkim pokazać, że ma chęć do zmiany, no albo wyznać, że np. z czymś sobie nie radzi, że życie ją przerosło czy cośtam... I tak ma w pewnym szczęście bo facet ... powiedział prawdę, nie robił głupich uników. Więc ona wie co jest nie tak - teraz tylko wystarczy to poprawić. Równei dobrze mogła mieć faceta, który tłumilby wszystko w sobie, a potem gdzieś tam w pracy okazałoby się, że jest jakaś młoda, chętna sekretarka... Edytowane przez Andrzeej Czas edycji: 2013-05-25 o 23:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | ||||
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Seks to go w ogóle nie interesuje przecież. I też w ogóle coś w tym związku nie gra, bo autorka napisała, że długo już seksu nie uprawiali, aż w końcu zapytała co jest grane. Ja bym zapytała od razu, a nie po długim czasie nieuprawiania. Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2013-05-25 o 23:55 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | ||
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
Oczywiście, że autorka powinna się wziąć za siebie, ale wciąż myślę, że z pomocą męża byłoby dużo łatwiej i przyjemniej. ---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2013-05-25 o 23:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
O ile rozumiem częściowo męża Autorki, o tyle nie rozumiem jednej rzeczy - już przytycie 10/20 kg widać jak na dłoni - czemu wtedy nie zwrócił jej uwagi? Autorka wybitnie optymistycznie założyła, że zawsze będzie mu się podobać, a on niespecjalnie chciał wyprowadzić ją z błędu, jakby już postawił krzyżyk na ich współżyciu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
![]() Oczywiście, powinna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Konto usunięte
|
unber bo może to ciąża. Jak tyła w ciąży to jest to normalne, potem był połóg więc to nadal normalne, nie wiemy ile minęło od ostatniej ale podejrzewam że to po niej zostały kg
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 1 : Zależy. Nie byłam w takiej sytuacji, ale jestem w stanie sobie wyobrazić, jak ten mąż czeka, aż żona zauważy, że bardzo przytyła. Dlaczego? Np. dlatego, że wie, że jeśli jej powie to, co w końcu powiedział - będzie jej przykro. Ostateczność polega właśnie na tym, że jak już nie wiadomo co zrobić, bo jest bardzo źle - robi się coś, na co wcześniej nie miało się odwagi - bo jak to nie pomoże, to już pewnie nic. 2 : Co mógł zaproponować? Dla mnie samo : "przytyłaś!" byłoby czymś, co nasuwa mi od razu myśl : "o rety, od jutra dieta i ćwiczę". Żadnej propozycji bym nie potrzebowała, bo jakiej? Nie rozumiem, na czym miałaby ona polegać. Że "od jutra ćwiczymy razem"? No nie wiem, przecież to ja jestem gruba, po co od razu razem? Chyba, że brak motywacji, to rzeczywiście mogłoby coś pomóc. Myślę, że seks go jednak interesuje. "Potem dodał, że jego uczucie do mnie się nie zmieniło i kocha mnie nadal i chce ze mną być." Czyli co, chce być i kocha, więc się godzi na małżeństwo bez seksu? Nie wiemy, dlaczego tak było z seksem - a jeśli on szukał wymówek, w które Autorka starała się wierzyć? Powiedzmy, że i ja i Ty byśmy zapytały od razu - a jeśli w odpowiedzi byśmy usłyszały : "ale nic, naprawdę, kochanie, przysięgam, że ostatnio naprawdę byłem taki strasznie zmęczony...mam tyle pracy". Może też Autorka nie chciała naciskać/wstydziła się o seks żebrać, widząc, że mąż nie ma ochoty? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#78 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i jak dla mnie to on jej może pomóc dopiero wtedy, kiedy ona będzie chciała zrzucić wagę. A wydaje mi się, że jej się nie chce. A bez jej chęci jego namawianie nic nie da, bo będzie tylko wychodził na wrednego męża, któremu się żona nie podoba, a powinien ją akceptować nawet z nadwagą.
![]() |
![]() |
#79 |
Konto usunięte
|
Matko no bez przesady jest o czym dyskutować, skoro ona mówi że nie ma na fryzjera, to musieliby np omówić jak będzie wygląać od teraz robienie zakupów chociażby, jeśli będzie jadła coś innego niż reszta rodziny czy gotowania. Jest nad czym myśleć we dwójkę ;p to nie jest tylko jej sprawa
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 | |||
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
Po drugie i właściwe ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:57 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Wtajemniczenie
|
Dobrze by było, bo i jej wyjdzie zrzucenie tych kilogramów na zdrowie.
![]() |
#82 | |
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
nie znam się to się wypowiem wiecznie żywe..
sam rozmiar nic nie mówi, liczy się jeszcze szereg innych rzeczy, ja mam 34 a odżywiam się dobrze, podobam się sobie i nie widać mi wszędzie kości, nigdy też nie miałam żadnych zaburzeń odżywiania także jak po samym rozmiarze ciuchów oceniać nadwaga, niedowaga to powodzenia życzę ![]() A co do tej sytuacji w wątku to faktycznie autorka się zaniedbała. I ma na to raczej dość kiepskie usprawiedliwienia, bo ok ciąża ciążą ale też nie można wiecznie na nią zrzucać. W końcu zaczyna się lepiej gospodarować czasem i można znaleźć go na jakieś ćwiczenia czy dietę. Przynajmniej tak robiło wiele kobiet z mojej rodziny, które rodziły dzieci. Nie wspomnę już o braku kasy, nie trzeba jej mieć dużej ilości żeby dbać o siebie. No i powinna się zabrać za siebie zdecydowanie, przede wszystkim jednak dla samej siebie a nie faceta. On-delikatnością i dyplomacją nie grzeszy, ja bym z kimś takim być nie chciała no ale to nie ja jestem w tym związku i to co on powiedział to nie zbrodnia. Palnął trochę za bardzo moim zdaniem. Ale ok, niech i to będzie. Bardziej mnie dziwi tylko że tak wypalił z grubej rury a wcześniej zastrzeżeń nie ogłaszał tak zdecydowanie. Owszem ja mu się nie dziwię, powiedział prawdę, mnie by w takiej sytuacji też pożądanie spadło. No ale gdyby ona się nie zapytała to tak by trwali bez rozmowy a facet wciąż by się zastanawiał kiedy ona zgadnie o co chodzi oraz czy będzie to już po czy przed rozpadem małżeństwa. Trochę słabe podejście że jak mu coś nie pasowało to mu nagle język utknął w buzi i ani me ani be że coś jest z nią nie tak. Ogólnie sytuacja mocno nieciekawa, totalnie inaczej by było, jakby jakiś czas temu powiedział: kochanie, przytyłaś, może schudnijmy razem/schudnij sama, poćwiczmy/poćwicz bo nie ukrywam, że mi to przeszkadza. A inaczej jak dopiero zapytany mówi jakieś głupoty, że się wypalił i że ona go obrzydza. Zgadzam się oczywiście z większością wizażanek ale też stawiam w jej sytuacji i nie wiem. Na pewno bym schudła, choćby a może raczej przede wszystkim dla samej siebie ale co do niego-spory niesmak by mi pozostał.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
Bo chyba trochę inaczej być "od zawsze" większym niż BMI nakazuje, a co innego szybko przytyć 30-40 kg. I kwestia też tego, ile się uprawia sportu - można mieć i kondycję, i nadwagę, jeśli się je za dużo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Facetowi autorki nie dziwię się, miłość to nie metafizyczna przenośnia ale także fizyczność, więc partnera trzeba przynajmniej fizycznie akceptować. Nie da rady się zmusić do pewnych rzeczy. Faktem jest, że w tych rejonach należy uważać ze słowami bo mogą pozostać na długo i uniemożliwić samoakceptację. Nie wiem na ile jest delikatny ale na jego miejscu, przy współudziale autorki zorganizowałabym życie bardziej aktywnie, a dietę przemyślała gruntownie i zmieniła. W obojgu są raczej chęci do naprawienia sytuacji niż do poddania się i pożegnania, niech więc się tego trzymają. Ale sytuacja przykra i niekomfortowa dla obojga ![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2013-05-26 o 00:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Rozeznanie
|
Miłość, a seks..
mowicie co chcecie, ale 30 kg to nie jest delikatna nadwaga i ja tez nie bylabym zachwycona gdyby facet mi tyle przytyl(wylaczajac kwestie choroby) - i dziwie sie, ze dopiero w takim stadium zrocil Ci uwage na to..
Wyglad nie jest najwazniejszy, ale nie mozna sie dziwic ukokchanej osobie, ze kiladziesiat kilo wiecej robi jej roznice. Bardziej dziwi mnie ta strona, ktora owe kilkadziesiat kilo przybrala i nic z tym nie robi, skupiajac swoja uwage na roztrzasaniu slow partnera.
marudzę na blogu - o książkach, filmach, marketingu, Łodzi i o tym co mi do głowy przyjdzie ![]() OSTATNI WPIS: Literaci W Przedwojennej Polsce. Pasje. Nałogi. Romanse zapraszam na marudny FP Edytowane przez Marudna Krolewna Czas edycji: 2013-05-26 o 00:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Ciąża ciążą, ale "na dziecku" tyje się prawidłowo 12kg, nie 30.
Autorce radzę zamiast biadolić nad wagą (bo tak jak nie tyje się z dnia na dzień, tak z dnia na dzień się nie chudnei) PÓJŚĆ DO FRYZJARA, ZROBIĆ MAKIJAŻ I ŁADNIE SIĘ UBRAĆ. Do niechluja też bym straciła pociąg.
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Odp: Miłość, a seks..
Ja tez sie troche nie dziwie temu mezczyznie. Moj tato od najmlodszych lat mi mowil, ze cokolwiek bede w zyciu robila, z kimkolwiek sie bede spotykala to powinnam o siebie dbac. I nigdy nie robic tak, ze jak juz bede miala meza to wszystko zaniedbam bo zlapalam faceta.
Tak tez postepuje, mimo ze mam meza chodze do kosmetyczki, fryzjera, dbam o cialo (no dobra mam obecnie +16 kg ale zaraz rodze i wiem na pewno ze bede zrzucala po). Ja sama nie bylabym zadowola gdyby moj TZ nagle sie roztyl i zaniedbal. Uwazam ze w milosci i zwiazkach rowniez nalezy o siebie dbac. Twoj TZ powiedzial ze Cie kocha -to wazne- tylko po prostu sie zaniedbalas. Ja to rozumiem. Pora pomyslec o sobie i swoim wygladzie, poza tym nawet dla wlasnego zdrowia waro zrzucic 30kg nadwagi. I warto pamietac ze czy tego chcemy czy nie mezczyzni sa estetami. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() & ![]() ![]() Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-05-26 o 01:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie dziwię się mężowi, że otyła żona go nie pociąga (mnie by też nie pociągała), więcej - byłabym na jego miejscu wściekła, że tak bezmyślnie niszczy sobie zdrowie i życie tym, że dupska się nie chce jej ruszyć by godzinę dziennie poćwiczyć czy zacząć jeść w sposób ogarnięty. Bo nie, taka otyłość nie bierze sie z niczego, 2 ciąże nie są tu żadnym usprawiedliwieniem. Cytat:
Nie przeginaj. JA mam 174cm, rozmiar 34 i nie, nie jem chusteczek. Wystają mi niektóre kości, jestem szczupła, ale odzywiam się normalnie i jem tyle, ile powinien jesć dorosły człowiek ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:42.