|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają |
|
28 | 50,91% |
| Zbudyniałe matki |
|
0 | 0% |
| Rosną ciągle nasze brzuszki, coraz bardziej puchną nóżki |
|
6 | 10,91% |
| Zbudynienia pełna głowa, nie opiszą tego słowa |
|
5 | 9,09% |
| Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki |
|
10 | 18,18% |
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
6 | 10,91% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
dryfuję słowami
|
Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII
Cytat:
![]() zasypiam późno budze się w nocy i nie moge zasnąć i wstaje wcześnie, a czasem nawet b. wcześnie... dziś o 6:30. potem w ciągu dnia godzinę, półtorej podsypiam.
|
|
|
#3842 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII
Super!
![]() Cytat:
Mimo że jestem najedzona mam teraz na to smaka ![]() Cytat:
|
|
#3843 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jesteście szalone z tym pisaniem
Niedługo nowy wątek będzie
|
|
#3844 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż jestem ciekawa, choć pewnie nie za dużo nakupuje bo wiele już mam... chociaż, może po jednym komplecie wizytowym z każdego rozmiaru, bo wsumie to nie mam za wiele, a 3/4 co mam to takie typu body, pajace, polspiochyCytat:
![]() ja znawcą nie jestem ale też mi się wydaje że dziecko to się jeszcze przekręca, i to aż takie dziwne uczucie jest trudne do opisania, dzisiaj akurat mała mi się przekręciła jakoś
|
|
#3845 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII
No i nie śpię, bo brzuch twardnieje i boli ;( chyba Edi mnie dziś wymeczyl i stąd te bóle
w weekend zawsze jest gorzej jak z nim siedzę.
|
|
#3846 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz
Cytat:
ja się zastanawiam czy iść spać, bo mnie łamie, ale kolega jeszcze siedzi z tzem i grają w fifę na konsoli....nie wiem ile to jeszcze może potrwać, ale jeszcze max pół godziny i padnę... |
|
|
|
|
#3847 |
|
dryfuję słowami
|
Dot.: Odp: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz
a ja mam już nawet nie stereo, a dolby surround, z 3 stron słyszę chrapanie :/
|
|
#3848 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3849 |
|
Zakorzenienie
|
a co się dzieje z maharet? długo jej nie było, mam nadzieję że wszystko w porządku!
|
#3850 |
|
Zakorzenienie
|
inwersja, mój TZ tez chrapoli czasem nieznośnie. Nie wiem od czego to zależy, ale raz bardziej a raz wcale
Tak czy siak dziś w środku nocy musiał zmienić posłanie, żebym mogła spać - dobry mąż nic nie powiem.matal, nie szalej z Edim tylko się pilnuj koniecznie. Szczególnie, że brzuszek ciągle Cię boli. Oby było lepiej! karolson, dobrze, że pojechałaś i wszystko sprawdziłaś - lepiej dmuchać na zimne. No i będziesz spokojniesza, a stres też niedobry.. Także wypoczywaj i nie przemęczaj się! A co do ułożenia maluszka, to znam przypadki gdzie odwróciło się dzieciątko na kilka dni przed porodem ![]() Ja wreszcie wróciłam. Udało nam się niespodziewanie dużo załatwić Do tego całkiem niespodziewanie znaleźliśmy fajny kompleks z mieszkaniami na wynajem blisko pracy - TZ bedzie mógł na rowerze spokojnie śmigać, kiedy ja już będę w domu siedzieć na miesiąc przed porodem. A autem teraz będzie też jakieś 5min, a nie jak z aktualnego mieszkania 40min. W dodatku ładnie i zielono i jakieś 30% taniej niż w okolicy![]() No i najważniejsze - obkupiłam moją córeczkę Jak tylko odpocznę to wstawięc ciuszki Poli.
|
|
|
|
#3851 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze łowy
Kilka ciuszków jest na ciut starsze dziecko, ale były takie słodkie, że nie mogłam się oprzeć..Moje ulubione to skarpetki ze słonikami i do nich słonikowa grzechocząca opaska na rączkę
|
|
|
|
#3852 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII
Nie mogę spać
![]() Cała noc budzil mnie brzuch. I sny, ze lekarz mi mówi, ze jest źle... A ja nawet bardzo z Edim nie szalalam przecież
|
|
#3853 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napewno nie będe już łazić tyle, bo mi ból na to nie pozwala, ja juz po domu to okrakiem chodzę, bo mnie normalnie pochwa boli... do tego pachwiny i jakby ta szyjka coś wśrodku co jest podłużne... a co do tego przekrecenia to ja też się ostro zdziwiłam bo wyglądało to tak podczas USG: Gin: a wie Pani że ułożenie miednicowe? Ja: niewiem, ale coś to znaczy pamietam z SR i myśle... Gin: wskazanie do cesarki. Ja: napewno się jeszcze obruci ma dużo czasu. Gin: w tym przypadku małe prawdopodobieństwo.. Ja: myśle..... szok... już niedopytalam dlaczego, pierwsza myśl - ma tak malo miejsca już ? za mało wód? Cytat:
super słodkie ciuszki no właśnie też się zdziwiłam, bo słyszałam że często się przekręca dopiero później.. nieiwem ale jak w czwartek mialam dzien lenia i leżałam w łóżku to właśnie zaczeło mnie boleć, jak się dużo ruszałam było ok... ![]() eh dołączam do grona leżących.. ( mam nadzieje szybko opuścić to zacne grono) ![]() Cytat:
![]() Cytat:
niewiem dokładnie co to znaczy, ale to podobno dobrze Inflancka ma pojedyńcze sale porodowe, odremontowane, podobno ta zła opinia to właśnie z przeszłości, że mają teraz dużo nowego - młodszego personelu i jest ok. ![]() Cytat:
![]() oczywiście jak włączyłam nagrywanie to przestał, może się przebudził, bo się wierciłam Cytat:
ale Ty musisz naprawde się oszczędzać!! Szczerze mnie też całą noc budził brzuch... w każdej pozycji jest źle, rano jak się obudziałam o 5 myślałam że nieboli, ale tylko lekki ruch i juz wiedziałam, że to złudzenie... i boli dalej... jem szarlotke do kawki, zjadam jogurt naturalny i się szprycuje moją dawką i ide leżeć na salony przed TV bo mąż w sypialni niech sobie śpi skoro ja niemoge.... ---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- Cytat:
|
|
|
#3854 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 201
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Ja - śliczności ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3855 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 201
Cytat:
hehe odwaznie zrobilas z tym kupowaniem skoro na 20% nie wiadono co to za plec. Cytat:
dzien dobry wszystkim Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez tassia Czas edycji: 2013-05-26 o 07:44 |
||
|
|
|
#3856 |
|
dryfuję słowami
|
Bry.
Z chrapaniem męża to jakoś sobie jakoś radzę. On chrapie tylko jak śpi na wznak, więc jak się akurat obudzę na siku to go tyrkne, przyjęci się na bok i mam spokój.Ale teraz jeszcze teść i szwagier, a z nimi nie miałam jak walczyć... Stąd ten dźwięk przestrzenny, jak w kinie... :banghead: A mi w nocy właśnie dzieć chyba zmieniał pozycję horyzontalną, bo czułam go wszędzie, przygniatal mi żebro i do tego kręgosłup drętwiał. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-05-26 o 07:53 |
|
|
|
#3857 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX
Cytat:
Nie spoczne póki nie będzie przynajmniej jednej córeczki
|
|
|
|
|
#3858 |
|
Zakorzenienie
|
jako ze moj mobilny asystent ciazowy przywital mnie w 24 tygodniu to ja rowniez sie witam.
i wlasnie wyczytalm w tej aplikacji, ze miedzy 24 a 28 tygodniem jest okres najwikeszej aktywnosci bobasa i potrafi przekrecac sie nawet kilkarazy dziennie bo ma jeszcze duzo miejsca i kobie nogami bo zmienia pozycje, wiec ten lekarz cos pabike sieje, choc nie sadze by aplikacja byla madrzejsza od medycyny Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3859 |
|
dryfuję słowami
|
Jakiej aplikacji używasz? Daj linka
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3860 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, ma
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3861 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzusz
Hej Mamuśki
Postanowiłam do Was dołaczyc Moj maluszek pojawi sie we Wrzesniu I mam do Was pytanie. Na kolejna wizyte musze zrobic "test obciazenia glukoza" i lekarz na wstepie mi powiedział ze jest to dosc nieprzyjemny smak ;/ jesli ktoras z Was juz to badanie miala to powiedzcie jak sobie z tym poradzilyscie?? bo ja sie strasznie tego obawiam
|
|
|
|
#3862 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Czeeeść.
Dzisiaj mój humor jakby lepszy, brzuszek miękki i mała odżyła-wariuje po brzuszku ![]() Mąż zaraz wybywa na paintball, potem jedziemy do Leroy i do Mam... Cytat:
A ten kocyk z ŻYRAFKĄ to skąd masz?Były inne kolory?![]() Cytat:
A jesteś na L4?Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3863 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry wszystkim.
Ladan dobrze że wracasz. Dziewczyny na pewno będą pilnować ![]() matall mnie się też wydaje że powinnaś jakoś zredukować stres, to trudne ale chyba konieczne, bo się kobieto wykończysz Karolson dobrze że nie skończyło się szpitalem, teraz dziewczyny będą cię pilnować Ja fajne łowy, i te ciuszkowe i te mieszkaniowe A mnie dzieci dziś na dzień matki podarowały Ptasie mleczko Wedla (mąż im kupił i chwała mu za to) |
|
|
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz
Ten od usg z żadnego
![]() Ma prywatna przychodnie, robi usg 3d i leczy bezpłodność ![]() Udało mi się zasnąć i poza tym, ze jestem tragicznie niewyspana, to czuje się nieźle. Edi mi się budzil, brzuch budzil, durne sny budziły... :/
|
|
#3865 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jeszcze mi się przpomniało jakbyście robiły tą imprezę lipcową to się pzypinam bo moje urodzinki też przypadają w lipcu Edytowane przez katarzyna2811 Czas edycji: 2013-05-26 o 09:06 |
|
|
|
|
#3866 |
|
Zakorzenienie
|
ja lowy sliczne
oddawaj te niebieskie buziki hahah sa boskie Ok ja lece sie kapac tz na rybach ekhm zlowil okobnia 14cm ale wrzucil do wody bo za maly hahahha no nic nie zjem ryby
|
#3867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mogę się doczekać aż zacznę kupować ![]() jak się okaże że chłopiec to będę miała duuuże pole do popisu, a jeśli dziewczynka to już bardzo małe bo od siostry tż mam tyle rzeczy ![]() i wczoraj dowiedziałam się o niezbyt ciekawej sytuacji w rodzinie ![]() nie będę pisać tutaj co i jak, ale sprawa się tyczy 3 letniego dziecka ![]() wczoraj miałam pracowity dzień, zrobiłam porządek z ciuchami wszystko prasowałam, część wywaliłam, część do mopsu zawiozę, no a część schowałam głęboko do szafy bo się teraz nie mieszcze a mam nadzieję że kiedyś jeszcze założę ![]() wieczorem byłam ledwo żywa zresztą od kiedy wróciliśmy to wieczorami jakoś nie czuje się najlepiej, czuje takie rozciąganie się brzucha mam nadzieję że to normalne jeszcze mam prośbę ![]() jakbyście widziały gdzieś jakieś sukienki (w sklepach, na all) to dajcie znać za miesiąc idziemy na wesele a ja nic nie mam i totalnie nie mam głowy do zakupów ta mi się podoba ale jak w rzeczywistości będzie leżeć ![]() http://allegro.pl/urocza-sukienka-ci...205433404.html
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... Edytowane przez Brydzia_ Czas edycji: 2013-05-26 o 09:40 |
|
|
|
|
#3868 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzusz
Cytat:
Napisz coś więcej o sobie i jeśli chcesz, żeby wpisać Cię na listę, podaj datę ostatniej @ i termin porodu ![]() Jeśli chodzi o badanie, to smak jest po prostu mega słodki, bo to sam cukier - glukoza. Jeśli u Ciebie pozwalają, weź cytrynę i albo wciśnij do glukozy, albo ssij plasterek, jak zrobi się niedobrze po glukozie A poza tym to najbardziej nieprzyjemne jest to, że 2 h siedzisz i nie można wstawać.
|
|
|
#3869 |
|
Zakorzenienie
|
1369554117406.jpg
musze sie pochwalic sniadaniem. pychotka, Macius szczesliwy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3870 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam świetny pomysł na redukcję stresu
![]() W ogóle śniło mi się, że był atak na pałac kultury ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
Czy mi się wydaje?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.

TZ sie przestraszyl ale moze i dobrze troche pokory ja jestem spokojniejsza.
Niedługo nowy wątek będzie

aż jestem ciekawa, choć pewnie nie za dużo nakupuje bo wiele już mam... chociaż, może po jednym komplecie wizytowym z każdego rozmiaru, bo wsumie to nie mam za wiele, a 3/4 co mam to takie typu body, pajace, polspiochy
w weekend zawsze jest gorzej jak z nim siedzę.

A jesteś na L4?
mam nadzieję że to normalne