![]() |
#2641 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY
Cytat:
![]() Za porcelane zapłaciłam 2500 zł (jeden łuk) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2642 |
Raczkowanie
|
Ma ktoś tego damona. Mógły mi opisac jak beda wygladały pierwsze dni
|
![]() ![]() |
![]() |
#2643 |
Przyczajenie
|
Hej aparatki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2644 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Śliczny aparacik i wade masz nie duzą ![]() ![]() Mozna wiedzieć dlaczego nie masz gumek w aparacie?? ![]() Ogolnie jakies małe zamki masz ![]() Bardzo ładne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2645 | |
Kokon pro
|
Cytat:
z tego opisu to wnioskuje ze to po prostu pierscienie ;] czasem ortodonci zakladaja po czasie a czemu to nie wiem dopytaj swojego ;] a bol minie i szybko sie przyzwyczaisz a narazie stosuj wosk i sachol dasz rade ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2646 |
Przyczajenie
|
SAWA dziękuję
![]()
#2647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2648 |
Zakorzenienie
|
Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY
pola18, mam bardzo podobna wada do Twojej. i tez tak jak Ty, nie mam gumek. ale ja nosze aparat od stycznia i od poczatku mialam gumki, dopiero na ostatniej wizycie babka nie zalozyla mi juz gumek, tylko zamiast nich taki drucik obkrecila wokol zamkow. i widze ze u Ciebei jest tak samo. mam pytanie: czy na wszystkich zebach masz zamki? bo ja nie mam na jednej dwojce. ale to tylko dlatgeo, bo ten zamek sie po prostu tam nie miesci. orto czeka, az sie trojka przesunie, to wtedy zalozy mi zamek na ta dwojke.
a teraz do wszytkich dziewczatek: czy Wam tez przesuszaja sie tak strasznie usta? normlanie odkad mam aparat to wciaz mam suche usta. kremuje je, ale to malo co daje i na krotko. bo co umyje zeby to znowu sa suche. czy mozna tego jakas uniknac? pola18, pytanie juz nieaktualne, heh. teraz dopieor dokladnie spojrzalam na Twoje zdjecie i widze ze masz na wszytskich zabkach zamki ![]() Edytowane przez Madziorka Czas edycji: 2007-04-10 o 19:10 Powód: post pod postem!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2649 |
Raczkowanie
|
Nie wiem, czy już był poruszany temat aparatu Damon-3?
Polecam wam ten aparat! Ponoć w Warszawie kosztuje nawet do 9000zł, ale ja mam jeden łuk za 1500zł. Czym różni się od innych? Ma bezligaturowe zamki - czyli takie bez kolorowych gumek. Drut umieszczany jest w specjalnych zamkach (które są na pół przezroczyste) i po prostu w nich ... zamykany ![]() ![]() Aparat pozwala na zmniejszenie dyskomfortu i bólu podczas leczenia. Szybciej prostuje zęby. Nie trzeba żadnych zębów usuwać. Zmienia się kształt twarzy. Hm... Jak mi się coś przypomni, to dam znać ![]() Aha, ja mam go niecały miesiąc, a już jedynka, która była strasznie wypchnięta do przodu, praktycznie całkowicie się wyrównała ![]() Hm... Pierwszy dzień (zaraz po założeniu) był super. Żadnego bólu, ani nic. Ale rano ból był dość duży. Zęby ruszały mi się na wszystkie strony. Następnego dnia ból był mniejszy i utrzymał się dwa dni. Przeszkadzał mi tylko w jedzeniu. No i przez pierwszy tydzień uwierały mnie zamki - miałam rany na policzkach. Ale opłaca się przecierpieć tydzień, żeby potem szybciej mieć proste zęby ![]() Edytowane przez Madziorka Czas edycji: 2007-04-10 o 19:11 Powód: post pod postem!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2650 |
Zakorzenienie
|
aparat Damon-3? pierwsze slysze:|
ke-czup, na ile czasu zalozyli Ci ten aparat? |
![]() ![]() |
![]() |
#2651 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2652 |
Zakorzenienie
|
ke-czup, a moze bys jakas fotke tego swojego aparatu wrzucila tutaj?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2653 |
Raczkowanie
|
Na razie nie mam fotki, ale jak będę miała to na pewno wstawię
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2654 |
Kokon pro
|
truskava polecam balsam Tisane w aptekach mozna kupic ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
#2655 |
Zakorzenienie
|
a ma to jakis smak, zapach ? w googlach sprawdzilam,to malutkie to to jest, heh
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2656 |
Raczkowanie
|
słyszac o tych wszystkich potwornych rzeczach juz sie obawiam środy i pierwszego tygodnia po załozeniu. Jedyne co mnie trzyma na duchu to ze ten damon szybciej mi zrobi porządki z mojimi wadami. Mnie te gumki seperacyjne bo tak chyba sie nazywaja denerwują. Strach pomyślec co bedzie jak bede miał aprat
Ke-czup ty tez jestes w Orthosmile ?? i tylko 1500 za jeden łuk wzieli mnie licza 2 razy drożej Edytowane przez RobertBar7 Czas edycji: 2007-04-10 o 00:13 Powód: bo zupa była za słona |
![]() ![]() |
![]() |
#2657 |
Zakorzenienie
|
aparatki a jak dlugo czeka sie po wyrwaniu zeba na zalozenie aparatu?jutro mam wizyte i dowiem sie co i jak (oby nie wyrywanie!!!), ale juz dzis chcialabym wiedziec jak dlugo czeka sie na zalzenie po wyrwaniu zebiska
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aaa i czy wyrwanie zeba boli? niesamowicie boje sie bólu.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2658 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ból to sprawa indywidualna... powiedz którego zęba wyrywasz to orientacyjnie bede Ci mogla opowiedziec jak to jest bo inaczej jest z 3, 6 czy 8. ja do aparatau wyrywałam 2 ósemki, pierwszą wspominam dobrze, wszystko ok, po wyrwaniu drugiej napuchłam i bolało mnie 2 dnni, po wyrwaniu kazdego z zeba, mialam szwy, bo było to usuwanie chirurgczne, po pierwszym zebie 2 szwy, po drugim 3 szwy. i tak to jest...bywa roznie...ale jesli nie bedziesz wyrywała osemek tylko akzdy inny ząb to raczej bólu po nie będziesz miała wielkiego, albo wcale ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2659 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wcale nie jest tak zle.... oczywiscie nie wiem jak z tym twoim ale mysle ze bedzie dobrze. To sprawa indywidualna czy bedzie cie bolalo itp. Mnie wszyscy nastraszyli ze bede zyla na papkach itp. wiec sie przygotowalam... a okazalo sie ze ŻADNEGO! bólu nie było. Naprawde! Od czasu do czasu rusza mi sie ząb ale nie tak mocno. Leciutko. I to normalne bo wtedy on wchodzi na swoje miejsce. Pierwsze dni wspominam bardzo dobrze(oprócz tego ze przyzwyczajalam sie do moich niebieskich gumek, ktore uwazalam za okropne). No i wosk nakładałam bo troszeczke ocieralo mi policzki i język (głównie pierścienie). Teraz wogóle nie czuje ze go mam... bardzo dziwne ![]() Pozdrawiam ![]() ![]() ![]() Jak ci jutro zalozą to wez tu cos napisz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2660 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A tak poza tym, jestem z małego miasta i u nas aparaty są tańsze. Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Madziorka Czas edycji: 2007-04-10 o 19:12 Powód: post pod postem!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2661 |
Zakorzenienie
|
JEScze nie wiem ktorego zeba bede musiala wyrywac ( czy w ogole bede musiala)
mam 32 zeby i w zasadzie wady duzej nie mam, ytylko mi jedynki na soebie nachodza ze 2 mm moze 3, tzn jedna jedynka bardziej wystaje od 2 i w zasazie tyle mojej wady. ogolnie to mam cala szczeke górna przesunietą o prawie centymetr do przodu. Nie wiem jak to bedzie...jak sie jutro dowiem to wam napisze ![]() http://www.periodent.com.pl/images/c...og4/aparat.jpg http://www.periodent.com.pl/images/cms/aparacik.jpg fajnie to wygląda... kobietki sorrki ze tak pytanai co chwile zadaje ale nakrecilam sie na ten aparat..i nie wiem.. pyt dotyczy buzi buzi:P jak to jest sie calowac zaparatem ![]() ![]() chodze z miskiem juz od ponad 3.5 roku i nie wyobrazam sobie nie pocalowac sie:P ![]() Edytowane przez Madziorka Czas edycji: 2007-04-10 o 19:13 Powód: post pod postem!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2662 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Madziorka Czas edycji: 2007-04-10 o 19:14 Powód: post pod postem!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2663 |
Zakorzenienie
|
smv, aparat nic nie przeszkadza w calowaniu! moj chlopak nie narzeka, hihi i nigdy go nie pokaleczylam, bo nawet nie ma czym. takze o calowanie badz spokojna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2664 |
Zakorzenienie
|
dzieki truskavko!
![]() A tu mimo ze pyt sie powtarzaja 100000razy to i tak odp sie uzyska ![]() kochani takiego mam stracha przed jutrem ze porazka ![]() jest tu ktos z sandomierza?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2665 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Będzie wszystko ok ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2666 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2667 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
tez mam jutro miec załozony i stracha nie mam ale czuje sie jakis taki nieswój |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2668 | |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2669 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cos obcego ma sie w buzi ![]() ![]() Przynajmniej u mnie tak było ![]() Robert a tak swoja droga to ile masz lat? Cytat:
Ale wnioskuje ze jest niewygodny......gdzies ktos mi mowil ze niesamowicie ociera i rani język. A co do ceny to tu znalazłam http://www.be-stomatologia.pl/cennik.html ze jeden łuk kosztuje 5000 zł... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2670 |
Zakorzenienie
|
smv, ja pamietam, jak przed zalozeniem aparatu orto kazala porzadnie mi sie najesc, bo wiadomo, heh. a ja wlasnie wrecz przeciwnie, nie moglam jesc ze strachu, a moze raczej ze stresu predzej, bo nie wiedzialam co mnie czeka na tym fotelu, hihi. w sumie nie bylo tak zle, denerwowalo mnie tylko ze musialm tak dlugo miec buzie otwarta, hehe
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:40.