jak powiekszyc piersi?? Ale nie operacja. czy sa jakieś tabletkii POMOCYY - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-03-02, 09:44   #271
Jutka82
Przyczajenie

Dot.: jak powiekszyc piersi?? Ale nie operacja. czy sa jakieś tabletkii POMOCYY

Nie ma żadnych cudowych tabletek!NIE MA I TYLE! ILe ja bym sobie rzeczy mogła kupić za te pieniądze,które na nie wydałam A juz na pewno miałabym chociaż na pół operacji....grrrrr... ale człowiek jest głupi i naiwny
Jutka82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-02, 13:13   #272
agatapaula
Przyczajenie

podobno niektóre ćwiczenia Tantry moga powiększyć biust

Edytowane przez agatapaula
Czas edycji: 2007-03-02 o 13:34
agatapaula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-03, 16:13   #273
Mercy
Zadomowienie

Zmija ja marze o tym zeby miec w biuscie 85 Mój ma 80 to chyba nawet A nie jest prawda?Myslicie ze powinnam isc z tym do lekarza, moze to jakis niedorozwój i to sie leczy??
Mercy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-03, 22:22   #274
bergamia
Rozeznanie

GG do bergamia

No a ja się zastanawiam teraz, bo widziałam w jakiejś babskiej gazetce reklamkę tabletek powiększajacych biust. Ponoć naturalnie, szybko i bez skutków ubocznych. Ten preparat to "MaxiBuste", piszą pięknie, ciekawe ile w tym prawdy

bergamia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-04, 01:06   #275
quality
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bergamia Pokaż wiadomość
Ten preparat to "MaxiBuste", piszą pięknie, ciekawe ile w tym prawdy
pewnie tyle co zawsze...

Nie ważne co robisz.
Ważne jak wyglądasz.
quality jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-05, 14:47   #276
wariatka_20
Rozeznanie

na pewnym forum czytałam o tym że koper włoski i kozieradka sprawiają że biust staje się wiekszy, ale tak tylko czytałam....
wariatka_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-05, 17:45   #277
justyska-1988
Przyczajenie

Thumbs up Dot.: jak powiekszyc piersi?? Ale nie operacja. czy sa jakieś tabletkii POMOCYY

Siemka dziewczyny widzę, że nie ja tylko mam problem z małym biustem. Na szczęscie zdążyłam sie do tego przyzwyczaić facet mnie akceptuje to najważniejsze ale szczerze rozmyślałam nad powiększeniem operacyjnie ale jak narazie to nie odważe się może kiedyś.... a w masaże i inne rzeczy nie wierze,.. mimo wszystko dziewczyny cieszmy sie tym co mamy ludzie mają gorsze problemy... heh wiem, że nieraz jest ciężko ale najwidoczniej nie można mieć wszystkiego... głowa do góry
Stary 2007-03-05, 19:03   #278
wariatka_20
Rozeznanie

tak czytam niektóre wypowiedzi dziewczyn na innym forum w wątku poświęconym małemu biustowi i wiecie co? czasem to aż krew mnie zalewa kiedy czytam jak to 16latka o moich wymiarach rozpacza i się załamuje że ma mały biust. to co ja mam powiedzieć? w końcu ja mam 22 lata i raczej zerowe szanse na to że się powiększy a u niej może sie jeszcze duzo zmienić.
myślę że wiecie o co mi cho

buźka
Stary 2007-03-06, 10:48   #279
Żmija
Raczkowanie

Smile Dot.: jak powiekszyc piersi?? Ale nie operacja. czy sa jakieś tabletkii POMOCYY

No to chyba was pociesze mnie biust zaczal rosna w wieku 20 lat w sumie mozna powiedziec ze ponownie... jak poznalam mojego TZ duzzo schudlam i moj biust no coz najpierw wydawal sie dosc spory a potem zmalal(jak juz nie bylo z czego chudnac to zaczelam chudnac z biustu) no i doszlo do tego ze mialam 82 w biuscie i 70 pod czy nawet 72 e jakos tak obecnie nie tyje a moj biust wynosi po 67 a w 85 wiec nie lamcie sie!!! a mojej mamie tez rosl gdzie s wtym wieku wiec glowa do gory a jesli chodzi o masaze to stosowalam masazer zakupiony na allegro i musze przyznac ze dziala nie powieksza drastycznie ale bardzo ujedrnia unosi i biust nawet jak ni eurosl to i tak wydaje si esporo wiekszy i pelniejszy wiec polecam a to wydatek zaledwie 50zł a o maxi bust tez duzo czytalam rozwazam bardzo powaznie rozpoczecie kuracji...czytalam tu pare niezadowolonych opini dziewczyn bo braly go miesiac i nic kobiety tam przeciez pisze ze kuracja musi byc przynajmniej pol roczna!!! czy jest ktos kto dluzej ja stosowal i moglby cos powiedziec?
Stary 2007-03-07, 22:10   #280
Żmija
Raczkowanie

chce zastosowac terapie MaxiBuste poniewaz chce powiekszyc moj biust ale nieoperacyjnie bo odtraca mnie wyglad blizn a poza tym widac ze piersi sa sztuczne przynajmniej w wiekszosci przypadkow wiec zostawiam to jako ostatecznosc czy ktos juz stosowal te tabletki ale wedlug scislych zalecen i moze mi cos powiedziec na temat ich dzialania?
Stary 2007-03-09, 15:01   #281
Żmija
Raczkowanie

witam dziewczyny tak mi tu slodzicie a dzis weszlam na stronke lupoline i tam wyszlo mi 65d ale doradzca ich powiedzial ze polecalby mi 70b lub 75a jestem zalamana tym bardziej ze dziewczyna o moich rozmiarach co prawda po operacji ale ma tyle samo roznice pod i w i nosi 70d lub 75c....co o tym myslec a i wyczytalam jak jedna dziewczyna si ewypowiadala o MaxiBuste ze w jeden miesiac powieksza sie biust o jeden rozmiar wiecie chyba sprobuje
Stary 2007-03-09, 17:08   #282
mimi44
Rozeznanie

GG do mimi44

Cytat:
Ehh, Żmija Ty to uparciuch jesteś....
A tak w ogóle dziewczyny znalazłam coś takiego http://surya.kasia.w.interia.pl/new_page_1.htm co myślicie? Na pewno trzeba miec dużo samozaparcia
Ja słyszałam ze przy takim masazu powiekszają sie wezły limf. i dlatego wydają sie wieksze,podobno jest to na dłuzsza mete niebezpieczne
Zresztą wiekszośc"ujedrniających" kremów d/biustu i ich działanie polega na nawilżeniu skóry i lekkim masazu przy wcieraniu,ot i wszystko
To samo o preparatach na celulit-masaż,masaż i jeszcze raz masaz;zadne cudo sie nie wchłania tak głeboko zeby bezposrednio zwalczac cellulit(poza tymi specjalnymi zabiegami w gabinetach kosm.)
mimi44 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-09, 20:23   #283
bergamia
Rozeznanie

GG do bergamia

Cytat:
Napisane przez mimi44 Pokaż wiadomość
Ja słyszałam ze przy takim masazu powiekszają sie wezły limf. i dlatego wydają sie wieksze,podobno jest to na dłuzsza mete niebezpieczne
Zresztą wiekszośc"ujedrniających" kremów d/biustu i ich działanie polega na nawilżeniu skóry i lekkim masazu przy wcieraniu,ot i wszystko
To samo o preparatach na celulit-masaż,masaż i jeszcze raz masaz;zadne cudo sie nie wchłania tak głeboko zeby bezposrednio zwalczac cellulit(poza tymi specjalnymi zabiegami w gabinetach kosm.)

No właśnie ja też gdzieś czytałam, że niewłaściwie wykonywany masaż może tylko zaszkodzić, dlatego chciałam żebyście sie wypowiedziały na jego temat.
A co do preparatów powiększających-pobudzających wzrost piersi, to też mam mieszane uczucia, no bo jesli te kapsułki powodują zwiększone wydzielanie estrogenów, to czy przypadkiem nie zwiększają ryzyka powstania raka? Bo gdzieś czytałam, że odpowiedzialny za raka sutka jest właśnie nadmiar estrogenów Gdzieś już tutaj pisałam pytanie do p.doktora właśnie na ten temat, ale utonęło...

Stary 2007-03-09, 20:35   #284
mimi44
Rozeznanie

GG do mimi44

Cytat:
No właśnie ja też gdzieś czytałam, że niewłaściwie wykonywany masaż może tylko zaszkodzić, dlatego chciałam żebyście sie wypowiedziały na jego temat.
A co do preparatów powiększających-pobudzających wzrost piersi, to też mam mieszane uczucia, no bo jesli te kapsułki powodują zwiększone wydzielanie estrogenów, to czy przypadkiem nie zwiększają ryzyka powstania raka? Bo gdzieś czytałam, że odpowiedzialny za raka sutka jest właśnie nadmiar estrogenów Gdzieś już tutaj pisałam pytanie do p.doktora właśnie na ten temat, ale utonęło...
Co do działania hormonów to w tym temacie jestem zielona w działanie kapsułek,herbatek i innych wynalazków które mają powiekszac biust o 2 rozmiary nie wierze dlatego nie bardzo sie zagłębiam w takie tematy
Prawda jest taka ze ten kto ma A nie będzie maił C bez pomocy chirurga chyba ze będzie w ciąży -ja z moich B/C miałam DD,a w pierwszych dniach po porodzie to chyba E ,nie załuje ze wróciłam do normalnego rozmiaru stanika bo przy mojej sylwetce pomijając fakt niewygody i obciążenia kregosłupa poprostu wyglądało to ....blee... (mam nawet gdzies foto w sukience bez stanika,sutki trzeba było szukac pod pachami )
mimi44 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-10, 00:11   #285
Maggie_90
Wtajemniczenie

Nie powodują zwiększonego wydzielania estrogenu. W takich roślinkach znajdują się fitohormony- i w tym przypadku mają działanie podobne właśnie do działania estrogenu w ludzkim organizmie Nasz organizm interpretuje je jako nasze hormony i mogą one pełnić podobne funkcje, ale zażywanie fitohormonów, żeby zadziałały jest żmudne, długotrwałe, no i trzeba się na tym naprawdę znac. Nie można przekroczyć dawki- aby nie zablokować receptorów i nie zatrzymać wzrostu, ale jeśli nie zwiększy się dawki w odpowiednim momencie- organizm się przyzwyczai i będzie po wszystkim.

Raka hormonozależnego może wywołać zazywanie np. tabletek antykoncepcyjnych, które zawierają w sobie 'normalne' hormony, ale fitohormony-nie. Działanie tych preparatów typu Maxi Buste jest znikome i wybiórcze- może nie być on odpowiedni dla danego typu hormonalnego kobiety. Poza tym po gwałtownym odstawieniu, bez mniej więcej półrocznego zmniejszania dawek a potem przyjmowania dawek podtrzymujących nie ma co liczyć na trwały efekt.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post47604606
Maggie_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-11, 14:03   #286
bergamia
Rozeznanie

GG do bergamia

Maggie, dzieki za te wyjaśnienia . Własnie takich informacji potrzeba mi było . Czyli takie kuracje kapsułkami roślinnymi powiększającymi biust są w 100% bezpieczne, ale niekoniecznie skuteczne? Tylko skąd wiedzieć jak je stosować? Czy wystarczy tak jak na ulotkach napisano?

Stary 2007-03-11, 15:22   #287
Żmija
Raczkowanie

Dziewczyny nie załamujcie sie!!! to chyba nie dokonca prawda ze biust rosnie do 20 lat gora ja mam 22 i nadal rosnie dzis ze zdziwieniem sie zmierzylam i jak ostatnio pisalam ze mam 67-68 pod biustem i 85 w biuscie tak dzis mam 87-88 w biuscie i 68-69 pod biustem Głowa do gory wiec i czekajcie:P ps stosowalam amsazer do biustu nie wiem czy to przez to ale stosowalam go stosunkowo zadko wiec hcyba nie? myslalam nawet ze wciazy jestem ale raczej tez odpada bo nie mam na nic ochoty nic nie umiem jesc a jak juz jem to na zasadzi epwychania w siebie:P wiec tez odpada...wiec co nadszedl ich czas?
Stary 2007-03-12, 17:45   #288
wariatka_20
Rozeznanie

a może jesteś przed okresem i stąd to powiększenie?
Stary 2007-03-13, 10:46   #289
Żmija
Raczkowanie

przed okresem jestem jakis ponad tydzien a zreszta owszem powiekszaly mi sie z regoly przed ale ni eo tyle prawie 88 to nigdy ni emialam:P
Stary 2007-04-05, 17:06   #290
y@kor
Silveris

Ja na wielkość biustu nie narzekam (mam rozmiar C), ale ze względu na kłopoty z cerą biorętabletki antykoncepcyjne Yasmin. U wielu dziewczyn po używaniu tych tabletek biust się powiększa - i u mnie też nastąpił ten "efekt uboczny" , mój obwód w piersiach powiększył się aż o 2 cm (w tym czasie byłam na diecie i schudłam 3 kg, więc to na pewno nie sprawa diety). Efekt wystąpił już po 3 miesiącach brania tych tabletek.

Po drugie są ćwiczenia dzięki którym możemy ujędrnić biust i "podnieść go" - w końcu piersi są podrtzymywane przez mięśnie - większe mięśnie = większe piersi. Sąto ćwiczenia takie jak pompki przy ścianie (stoimy na odległość 30 cm od ściany, dłonie opieramy o ścianęna wysokości ramion i bez odrywania nóg od podłogi wykonujemy takie pompki), ściskanie piłeczki (ręce łączymy jak do modlitwy, ale tak, by przedramiona były równolegle do podłoża a łokcie tym samym poziomie co piersi, możemy napierać dłonią na dłoń lub wziąć piłeczkę z twardej gumy i próbować ją zmiażdżyć - napięte mięśnie utrzymujemy przez kilka sekund - i ćwiczenie powtarzamy ok 10 razy), itp...
y@kor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-09, 16:34   #291
aneta_live
Raczkowanie

GG do aneta_live

Dziewczyny też jestem posiadaczką bardzo małego biustu, w sumie to chyba A. Najgorsze jest kupowanie ubrań, szczególnie letnich :/ porażka, wszystkie dekolty za głębokie bo bluzka nie ma się na czym podnieść do góry, stroje kąpielowe to już w ogóle. Dziewczyny z dużym biustem muszą nosić stanik bo piersi będą im opadać, ja natomiast nie włożę bluzki bez stanika(zawsze to jakaś kolejna warstwa materiału) bo jestem jeszcze bardziej płaska :/ Pocieszę Was jednak, że nawet niektóre gwiazdy mają bardzo miast biust. I do tego jestem jedyną kobietą w całej rodzinie z małym biustem - co za "wyróżnienie"...

Same zobaczcie, tyle że one nadrabiają niezwykle pięknymi buźkami, ale profesjonalni fryzjerzy, styliści itp. Też byśmy tak wyglądały
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 937bcbc50011e3f245335c05.jpg (51,4 KB, 102 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 00338642_lg.jpg (38,6 KB, 114 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg andreacorr.jpg (16,7 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Gwen Stefani.jpg (15,9 KB, 76 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg keirabig2_468x626.jpg (59,0 KB, 100 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mob164_1150266272.JPG (20,3 KB, 82 załadowań)
aneta_live jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-09, 16:42   #292
aneta_live
Raczkowanie

GG do aneta_live

Powiem Wam jeszcze, ze jak dla mnie to idealny rozmiar biustu ma Shakira, bo większe piersi już nie bardzo mi się podobają. Ona niby uważa, że ma malutkie, ale tak naprawdę wcale takie małe nie są. Same zobaczcie fachowym okiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mtv_trl_shakira_nyjc104.jpg (44,5 KB, 88 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg shakira_009.jpg (55,8 KB, 110 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 235609w.jpg (22,6 KB, 91 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg normal_DU-Shakira-22.jpg (22,6 KB, 117 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg NMU05017-001.jpg (42,0 KB, 95 załadowań)
Stary 2007-04-09, 16:55   #293
Chana
Raczkowanie

No juz mapewno musisz porzucić mysli o tym,że pomogą Ci jakieś tabletki czy kremy na powiekszenie!!!!Nie wierz w takie bzdury.
Chana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-09, 17:04   #294
bergamia
Rozeznanie

GG do bergamia

Shakira wcale nie ma malutkich, Ona w ogóle jest malutka cała, ale proporcjonalnie do swojej budowy ma faktycznie idealne piersi

Edytowane przez bergamia
Czas edycji: 2007-04-09 o 17:05 Powód: dopisek
Stary 2007-04-09, 17:21   #295
Chana
Raczkowanie

no chłopski rozum jak poprzez wcieranie mazideł mozna powiekrzyć gruczoł piersiowy lub tkanke tłuszczowa-z której składa sie głównie pierś.Niestety jedyną metodą dzięki której jest WIDOCZNY efekt to właśnie plastyka.Ćwiczenia nieco wzmacniaja mięśnie piersiowe ale napewno nie piersi
Chana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-09, 19:15   #296
aneta_live
Raczkowanie

GG do aneta_live

Cytat:
Shakira wcale nie ma malutkich, Ona w ogóle jest malutka cała, ale proporcjonalnie do swojej budowy ma faktycznie idealne piersi
No tak ona ma niecałe 1,60 m tak jak ja i tym bardziej marzę o takim biuście.

A jeśli chodzi o kremy itp. to również nie wierzę w ich skuteczność.
Stary 2007-04-09, 21:44   #297
wariatka_20
Rozeznanie

Moim marzeniem jest biust taki jak u Shakiry
Stary 2007-04-15, 19:57   #298
Madzieq
Przyczajenie

Na mnie dziwnym trafem podziałały tabletki antykoncepcyjne. Albo po prostu jeszcze biust mi podrósł, nie chcę wprowadzać w błąd...
Brałam z powodu rozszalałej miesiączki, rozregulowanej stresem. Niestety przytyłam, więc wzięłam się za siebie i chodzę do dziś 2x w tygodniu an intensywną siłownię.
3 miesiące brania tabletek = z obwodu 75 na 72! z miseczki C na D.

Tylko nie bierz tego za poradę.. inne kobiety np. mówią, że na ich biusty tabletki działały tylko tymczasowo
Madzieq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-16, 09:13   #299
wariatka_20
Rozeznanie

A na mój biust niestety wogóle nie podziałały. Jedynie kiedy zrobiłam sobie dłuższą przerwę w braniu tabletek to strasznie spadł mi biuścik Długo żałowałam tej przerwy a do tego w tym samym czasie miałam mnóstwo problemów, bardzo mało jadłam i wogóle. Ale tak było kiedy brałam cilest. Teraz kiedy biorę Microgynon21 i robię np. miesięczną przerwę w braniu to biust się na szczęście nie kurczy.
Mam 22 lata, w ciągu 1,5 roku albo 2 lat biust urósł mi o... 2 cm Jak tak dalej pójdzie to za 5 lat będę miała te swoje 90cm

A... ostatnio przez jakiś tydz stosowała "kurację ziołową" złożoną z kozieradki, kopru włoskiego i wiesiołka. Teraz żałuję bo po tej paskudnej koziradce tak śmierdzę i dużo bardziej sie pocę że sama ze sobą nie mogę wytrzymać. I skończyłam "kurację".

Edytowane przez wariatka_20
Czas edycji: 2007-04-16 o 09:16 Powód: dopisek
Stary 2007-05-11, 00:00   #300
sachiee
BAN stały

Cytat:
Napisane przez pushit Pokaż wiadomość
Dziewczyny cieszcie się!! Duzy biust jest moż ładny, ale niewygodny, mozna zapomnieć o bieganiu, skakaniu na skakance, jeździe konnej ( chyba, że chcecie sobie nim powybijac zęby), nawet na rowerze przeszkadza, spać niewygodnie.
co za BZDURA,mam duzy biust,jezdze od 9 lat konno i cwicze na silowni, i jakos nie zauwazylam zeby cos mi przeszladzalo. Tak to moze chyba moiwic laska ktora drugiej biustu zazdrosci. No chyab ze mowimy o jakis kosmicznych cyckach ala Ewa sonnet i wiekszych,ale do tego są specjalne bustonosze
sachiee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości